Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ, Ο ΑΛΕΞΗΣ ΕΚΤΕΛΕΙ...


ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ
Γράφει ο "Ειδικός Αναλυτής"
Γραμμή από το "Αμέρικα" ακούγεται ότι πήρε ο Αλέξης και έτσι μόλις επέστρεψε στα πάτρια εδάφη έσπευσε να εκτελέσει αμέσως τις "εντολές" του θείου Σαμ. Η πρόταση δυσπιστίας...
που κατέθεσε ως πρόεδρος του "ενιαίου" (;) ΣΥΡΙΖΑ ήταν ουσιαστικά και τα διαπιστευτήρια του προς την υπερδύναμη από την οποία- σύμφωνα με διαχρονικούς παράγοντες του εκεί πολιτικού κατεστημένου- πήρε και το τελικό χρίσμα για την επόμενη ημέρα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: ο Τσίπρας κατέθεσε την πρόταση τώρα για να βάλει "πλάτη" στον Σαμαρά (αφού δεν έχει το δικαίωμα για ένα εξάμηνο να καταθέσει αντίστοιχη πρόταση) και έτσι ο Πρωθυπουργός να φάει αυτός το πακέτο και τη λέζα των νέων μέτρων και να έρθει ο Alexis ως από μηχανής θεός για να παραλάβει τα ηνία της χώρας;

Ή μήπως ο Τσίπρας με την απόρριψη της πρότασης βάζει τον σπινθήρα για το big bang στην Ελλάδα;

Και εξηγούμαι:

Ποιος βουλευτής, ειδικά της επαρχίας, θα τολμήσει έχοντας καταψηφίσει την πρόταση μομφής να πάει τα Χριστούγεννα στο χωριό του και να πουλάει αντιμνημονιακά φούμαρα;

Πως το ημιθανές ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να διατηρήσει την εύθραυστη συνοχή του και να μη γίνει με αφορμή την πρόταση μομφής χίλια κομμάτια, αφού ακούγεται πως ακόμη και ο ΓΑΠ θα υπερψηφίσει;

Για να μπούμε και στην βαθιά ανάλυση όμως, καθώς η ουσία είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία: Με τι μούτρα θα πάει ο Σαμαράς στη Μέρκελ και θα την πείσει ότι νέα μέτρα δεν μπορούν να περάσουν και ότι πρέπει να του βάλει πλάτη, όταν αυτή θα του πει ότι μόλις πήρε την απόλυτη στήριξη της Βουλής και άρα τα χέρια του είναι λυμένα;

Αυτά μπορεί στο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχουν μυαλό να τα σκεφτούν ως πιθανά κέρδη από την πρόταση μομφής όμως οι έμπειροι Αμερικανοί κάτι τέτοια τα έχουν ψωμοτύρι…
http://fimotro.blogspot.gr/2013/11/blog-post_8080.html

Read more...

''ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ''...


Να φροντίσει για την κατάσταση στις φυλακές κάλεσε την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Παναγούλης, προειδοποιώντας την ότι «μπορεί να τις χρειαστεί»...

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παναγούλης επικαλέστηκε συγκεκριμένα πρόσφατη αναφορά του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Γιαννάκη Παναγή, ο οποίος έκανε λόγο για «δραματικές συνθήκες διαβίωσης των κρατούμενων στις ελληνικές φυλακές».
Προέτρεψε μάλιστα την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά τα λεγόμενά του περί των φυλακών καθώς όπως είπε, «μπορεί να τις  χρειαστεί».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και σε δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όταν ακόμη εκείνος ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ανακοίνωνε στην προεκλογική του εκστρατεία την στήριξή του στους συνταξιούχους. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Παναγούλης, τότε ο κ. Σαμαράς «μετά θέρμης και δακρύων υπεστήριζε ότι οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να αναγνωρίζονται ως αριθμοί αλλά ως γονείς μας, παππούδες και γιαγιάδες μας, ως σεβαστά πρόσωπα».
Ο βουλευτής κατηγόρησε επίσης τον κ. Σαμαρά ότι οδηγεί έναν ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση, ενώ κλείνοντας την ομιλία του υπενθύμισε με στοιχεία τα υπέρογκα ποσά που πληρώνει το ελληνικό δημόσιο για ενοίκια.
Πηγή : naftemporiki.gr 

Read more...

Ο δημοσιογράφος Λάζαρος Λασκαρίδης υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας


20131109-113818.jpg
Το όραμα της νέας τοπικής πρωτοβουλίας, του ΤΩΡΑ Καλλιθέα, που θα δώσει το «παρών» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ανέπτυξε ο Επικεφαλής της, δημοσιογράφος Λάζαρος Λασκαρίδης.
Η επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας έγινε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, σ’ ένα κατάμεστο, παρά την πολύ βροχερή μέρα, Δημοτικό Θέατρο της πόλης.
Το ΤΩΡΑ Καλλιθέα συγκροτείται από γηγενείς Καλλιθεάτες, ουδείς εκ των οποίων έχει διεκδικήσει -μέχρι σήμερα- δημοτικά αξιώματα και δεν πρόσκειται πολιτικά σε κανέναν κομματικό φορέα.
Άνθρωποι διαφορετικών πολιτικών αφετηριών και νέοι σε ηλικία (μέχρι στιγμής οι μεγαλύτεροι είναι 45 ετών ενώ υπάρχουν στελέχη κάτω των 30) άφησαν στην άκρη τις διαφορές τους για τα κεντρικά ζητήματα κι ένωσαν τις φωνές τους για τα τοπικά, παρουσιάζοντας συγκεκριμένες προτάσεις.
Στην ομιλία του ο Λάζαρος Λασκαρίδης, ανέπτυξε το όραμα του ΤΩΡΑ Καλλιθέα και:
-Τόνισε την ανάγκη «να πάψει ο Δήμος να λειτουργεί ως κάστα «ημετέρων» και να απλώσει ένα πέπλο κοινωνικής προστασίας που θα στεγάσει όλους τους Καλλιθεάτες».
-Υπογράμμισε ότι «απόψε ξεκινάμε ανοικτά μια πρωτόγνωρη διαδικασία που αντί να αλείφει βούτυρο στο ψωμί του κατεστημένου, ρίχνει τις κομματικές μπάρες και φέρνει τον Καλλιθεάτη δημιουργό των εξελίξεων που τον αφορούν. Οικοδόμο της ζωής του, πλάστη ιδεών και αποτελεσματικών λύσεων».
-Διευκρίνισε προς το ακροατήριο ότι «δεν ζητάμε τη στήριξή σας, ζητάμε τη συμμετοχή σας. Οι άλλοι σας θέλουν, ενοικιαστές του υποτιθέμενου σπιτιού τους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τους ανανεώνετε κάθε τέσσερα χρόνια το συμβόλαιο, δια της ψήφου σας. Εμείς δεν αναζητούμε ενοικιαστές αλλά συγκατοίκους. Σας θέλουμε όχι μόνο εσάς, που μας τιμάτε με την παρουσία σας, αλλά όλους τους Καλλιθεάτες, συγκατοίκους σ’ ένα ανιδιοτελές κοινόβιο προτάσεων, σκέψεων, ιδεών και απαντήσεων με άμεσα αποτελέσματα».
-Ανέπτυξε 11 σημεία- πρώτης γραμμής για την πόλη και παρουσίασε ολοκληρωμένες προτάσεις για:
1) Τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά
2)Τη λειτουργία Δημοτικού Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τους μαθητές μέσης εκπαίδευσης που δεν έχουν οικονομικές δυνατότητες
3) Την ύπαρξη πραγματικά Μαζικού Αθλητισμού στην πόλη
4) Την πλήρη και δωρεάν παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Υγείας για όλους τους Καλλιθεάτες και καθ’ όλο το 24ωρο
5)Την ανάσταση της νεκρής Πολιτιστικά πόλης
6) Την αξιοποίηση όλων των Εγκαταλελειμμένων Χώρων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου
7) Την απορρόφηση όλων (κι όχι μέρους) των αναπτυξιακών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
8)Τη λύση στο πρόβλημα του Parking
9) Την τόνωση της Τοπικής Αγοράς
10) Τη λειτουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας από τους σταθμούς του ΗΣΑΠ
11) Το Περιβάλλον και την Ποιότητα Ζωής
Στην ομιλία του ο Λάζαρος Λασκαρίδης ανέλυσε σε τη φυσιογνωμία του ΤΩΡΑ Καλλιθέα καθώς και 11 βασικές προγραμματικές θέσεις του και στη συνέχεια παρουσίασε ένα προς ένα τα πρώτα στελέχη της πρωτοβουλίας:
-Τον Κώστα Αναστασόπουλο, ιδιωτικό υπάλληλο
-Τον Νίκο Αρβανίτη, που ασχολείται με τη διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων
-Τη Μάγδα Αργεντάκη, ελεύθερη επαγγελματία
-Τη Βασιλική Βαρούνα, παιδοψυχολόγο
-Τη Μαρία Βλάχου- Βασιλάκη, καθηγήτρια αγγλικών
-Την Πηνελόπη Βόγκα, ιδιωτική υπάλληλο
-Την Πόπη Βουμβάκη, τουριστική πράκτορα
- Τον Λευτέρη Γιακουμέλο, φυσικό
-Τον Νίκο Γιατρά, διαιτολόγο
-Την Αθηνά Δημητριάδου, ιδιωτική υπάλληλο
- Τον Δημήτρη Διαγουρτά, γεωφυσικό
-Τη Γεωργία Δρακάκη, υπάλληλο ΔΕΚΟ
-Τον Γιώργο Ζαντιώτη, ομοσπονδιακό προπονητή Ziu Zitsu
- Τον Στέλιο Ζάχο, ελεύθερο επαγγελματία
- Τον Πάνο Ιωσηφίδη, ελεύθερο επαγγελματία
- Την Ελευθερία Κοκκόλη, ιδιωτική υπάλληλο
-Τον Στάθη Κοντοβουνήσιο, ξενοδοϋπάλληλο
-Τη Βούλα Κοσμίδου, νηπιαγωγό, που προλόγισε τον Επικεφαλής του ΤΩΡΑ Καλλιθέα
-Τον Γιώργο Κουτσοθεόδωρο, ιδιωτικό υπάλληλο
- Την Ελένη Μαντζουράνη- Χριστοφίλου, του χώρου του εκτελωνισμού
-Τον Θοδωρή Μανιάτη, ασφαλιστή
-Τον Λευτέρη Μιχαηλίδη, γιατρό, μαιευτήρα-γυναικολόγο
- Τη Μαρία Παγώνη, ιδιωτική υπάλληλο
- Την Ελένη Πέρκα, δικηγόρο
-Τον Γιώργο Πετρίδη, έμπορο αυτοκινήτων
- Τον Νάσο Πρέντζα, αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος
-Τη Μαριάνα Τσουκαλά, τουριστική πράκτορα
-Τον Παύλο Φωτιάδη που δραστηριοποιείται στο χώρο των Μεταφορών
-Τον Κώστα Χαλά, μηχανογράφο και τη
-Φωτεινή Χαλαστάνη, ελεύθερη επαγγελματία
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα τέσσερα στελέχη του ΤΩΡΑ Καλλιθέα που απουσίασαν λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά απέστειλαν το θερμό χαιρετισμό τους:
-Τη γνωστή ηθοποιό Σοφία Βογιατζάκη, που την ίδια ώρα είχε πρεμιέρα στις «Φόνισσες της Παπαδιαμάντη», τη νέα κωμωδία των Ρέππα- Αποστόλου
-Τον ιδιωτικό υπάλληλο Γιάννη Λαγό
-Τη γραφίστρια Μαρία Μητσοπούλου και τον
-Απόστολο Σκαρλέτο, λογιστή.
Παρόντες στην ομιλία-παρουσίαση ήταν, μεταξύ άλλων, ο τέως Δήμαρχος Καλλιθέας Γιώργος Κυριόπουλος και ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Κίνησης Καλλιθεατών, πρώην Αντιδήμαρχος Βασίλης Δεδούσης.
Η εκδήλωση έκλεισε υπό τους ήχους του «Γεια σου χαρά σου Βενετιά», σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου και στίχους Νίκου Γκάτσου, με την αξέχαστη φωνή του Νίκου Ξυλούρη.

Read more...

Α. Λοβέρδος: Η κυβέρνηση χάλασε δεν έφτιαξε και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να κυβερνήσει


20131109-150545.jpg
Η ομιλία του Ανδρέα Λοβέρδου στη βουλή στη πρόταςη δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ :Μία αυταρχική, απαράδεκτη, αναποτελεσματική απόφαση της κυβέρνησης τον Ιούνιο, έκλεισε τη Δημόσια Τηλεόραση, αντί να την ανοίξει στον κόσμο καταργώντας την αδιαφάνεια και τις πελατειακές σχέσεις. Κι έκτοτε ζούμε τις επιζήμιες συνέπειες αυτής της απόφασης. Ακόμη τα πράγματα σχετικά με τη δημόσια τηλεόραση είναι στην αρχή τους, στα σπάργανα. Χάλασε η κυβέρνηση, αντί να φτιάξει. Και γι’ αυτό χωρίς περιστροφές και χωρίς καθυστερήσεις την καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή.
Η Βουλή, ωστόσο, ψήφισε ένα σχετικό νόμο. Κι εμείς τον ψηφίσαμε. Οι διαμαρτυρίες ως προς τις διατάξεις του είναι προφανώς μέσα στα όρια της Δημοκρατίας, αποτελούν τη ζωογόνο δύναμη της Δημοκρατίας. Εκτός, βέβαια, από την κατάληψη και την ακύρωση της λειτουργίας των δημόσιων κτιρίων. Αυτή τη θέση υποστηρίζαμε όταν ήμασταν στην κυβέρνηση, την ίδια ακριβώς θέση υποστηρίζουμε και σήμερα.
Σε αυτή τη φάση του σχετικού προβλήματος, και χρησιμοποιώντας το σαν αφορμή, ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς κάνοντας εξαγωγή των εσωτερικών του προβλημάτων, καταθέτει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης. Η επιτομή του τακτικισμού και του καιροσκοπισμού. Ενώ πανθομολογείται πως δεν είναι έτοιμος ούτε θα ήθελε να κυβερνήσει, κι επιφανή του στελέχη τα λένε αυτά, ζητά από τη Βουλή να ρίξει την κυβέρνηση. Ζητά κι αυτός να χαλάσει, να δημιουργήσει πολιτική κρίση, ενώ δεν είναι σε θέση να φτιάξει τίποτε. Περιφέρει τις καταγγελίες του και αρκείται σε αυτές. Όταν ζητά ένα κόμμα να πέσει η κυβέρνηση εννοεί πως θέλει μετά από εκλογές να την αντικαταστήσει. Όλοι, όμως, εκτιμούν πως κάτι τέτοιο το απεύχεστε. Και πάντως κανείς δεν ξέρει τί θα κάνατε αν αναλαμβάνατε την κυβέρνηση. Ούτε και σεις. Ειδικά όταν λέτε πως δεν θέλετε να βγει η χώρα από τη ζώνη του ευρώ, σε συνδυασμό με τα όσα άλλα λέτε. Ή, εναλλακτικά, όταν ένα κόμμα ζητά να πέσει η κυβέρνηση, επιδιώκει μια άλλη κυβέρνηση που θα την αναδείξει η ίδια Βουλή. Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι τέτοιο; Ούτε αυτό το θέλει. Κατέθεσε δηλαδή μια πρόταση δυσπιστίας χωρίς να επιδιώκει κάτι ανάλογο με τη βαρύτητα του διαβήματός του. Και, ταυτοχρόνως, με την κίνησή του αυτή συσπειρώνει την αποσυσπειρωμένη κοινοβουλευτική ομάδα της Ν. Δ.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι λάθος και την καταψηφίζουμε.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε μια κυβέρνηση, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ύφεση και την ανεργία και αρκείται μόνο στην μέριμνα για τους εθνικούς λογαριασμούς, τους οποίους έφεραν στα ίσια τους, κάνοντας τις δαπάνες λιγότερες από τα έσοδα, οι προηγούμενες κυβερνήσεις .
Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε μια κυβέρνηση που δεν δίνει την παραμικρή σημασία στην ιδιωτική οικονομία, στην οικονομία των οικογενειών.
Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε μια κυβέρνηση στελέχη της οποίας επιχαίρουν με το κλείσιμο των επιχειρήσεων, τις διοικητικές και ποινικές διώξεις των επιχειρηματιών που προσπαθούν να επιβιώσουν , μετά από έξι χρόνια ύφεσης, μια κυβέρνηση που αρνείται να καταλάβει πως οι ρυθμίσεις των οφειλών των επιχειρήσεων δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνουν παρελθούσες και τρέχουσες οφειλές σε μία δόση.
Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε μια κυβέρνηση που αρνείται να παρακάμψει τη γραφειοκρατία για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων.
Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε μια κυβέρνηση που αυξάνει τους φόρους τώρα, στα τέλη του 2013, αντί να παλεύει για την αποκλιμάκωσή τους.
Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε μια κυβέρνηση που εγκατέλειψε τον πρωτογενή τομέα στην τύχη του.
Λέμε λοιπόν όχι στον ψευδοδικομματισμό.
Λέμε όχι στην πολιτική αποσταθεροποίηση. Αν η Βουλή αυτή μπορούσε να δώσει άλλη λύση θα την προκρίναμε, κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται ώριμο προσώρας τουλάχιστον.
Καταδικάζουμε, λοιπόν, με το λόγο και την ψήφο μας, τον τακτικισμό, το λαϊκισμό, την πολιτική των ψεύτικων υποσχέσεων και της δημαγωγίας, αλλά και την έλλειψη ικανότητας και βούλησης να δοθεί αποφασιστικά εδώ και τώρα η μάχη κατά της ύφεσης και της ανεργίας, να κυβερνηθεί αποτελεσματικά ο τόπος, να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη όλων των ανθρώπων στην πολιτική και στην Δημοκρατία.
Θα ψηφίσουμε “παρών”.Ποτέ άλλοτε, στα χρόνια τουλάχιστον της δικής μου κοινοβουλευτικής ζωής, δεν ήταν τόσο πολιτικά ευδιάκριτη αυτού του είδους η στάση επί προτάσεως δυσπιστίας.

Read more...

Περιφέρειες: Τριπλέτα Βορίδη, Τζαβάρα, Μπακογιάννη για τη ΝΔ- Ποια άλλα ονόματα "παίζουν"



Με "βαρύ πυροβολικό" ετοιμάζεται να διεκδικήσει, τελικώς, τις περιφέρειες η ΝΔ μετά την απόφαση για μη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ
Με «βαρύ πυροβολικό» ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να διεκδικήσει, τελικώς, τις περιφέρειες η ΝΔ μετά την απόφαση για μη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ που ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο mega.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις δημοσκοπήσεις που ξεκινούν Μαξίμου και Συγγρού από την επόμενη, κιόλας,  εβδομάδα θα μετρηθούν:
- Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Αττικής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί παλαιότερα, τώρα όμως επανέρχεται ως  το μεγάλο φαβορί για μια υποψηφιότητα στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Περιφέρεια Αττικής, που σήμερα έχει το ΠΑΣΟΚ με το Γ. Σγουρό.
- Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μία περιοχή που είχε κερδίσει το 2010 το ΠΑΣΟΚ με τον Α. Κατσιφάρα.
- Ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, γόνος μιας από τις γνωστότερες πολιτικές οικογένειες της χώρας, για την περιφέρεια που βρίσκεται ο δήμος του, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την οποία, όμως, ενδιαφέρεται και ο πρώην υπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος. Πάντως, ο Κ. Μπακογιάννης, όπως έγραψε χθες η aftodioikisi.gr, «παίζει» και για το Δήμο Αθηναίων.
Κατά τα άλλα, αναφορικά με τους υποψήφιους στις περιφέρειες,  έχει ήδη κλείσει  τέσσεις από τις πέντε θέσεις από τους νυν περιφερειάρχες:
- Τον Α. Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία παρά το γεγονός ότι έχασε πόντους με τους ατυχείς χειρισμούς του στην παρέλαση της 28 Οκτωβρίου
- Τον Κ. Αγοραστό στη Θεσσαλία
- Τον Α. Καχριμάνη στην Ήπειρο
- Τον Γ. Δακή στη Δυτική Μακεδονία και
- Αμφισβήτηση υπάρχει για τον Σπ. Σπύρου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ωστόσο δεν έχουν πέσει ακόμη  άλλα ονόματα στο τραπέζι καθώς αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα από τις δημοσκοπήσεις προκειμένου, εφόσον είναι αρνητικά, να πεισθεί ο ίδιος ο νυν περιφερειάρχης να αποχωρήσει.
Στις άλλες περιφέρειες:
- Στο Βόρειο Αιγαίο φαβορί, απέναντι στον αποδυναμωμένο «πράσινο» Νάσο Γιακαλή, θεωρείται η πρώην βουλευτής και νυν γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάννα Καλογήρου, ενώ στο τραπέζι υπάρχει και το όνομα του βουλευτή Λέσβου Παύλου Βογιατζή, πρώην νομάρχη Λέσβου και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο ο οποίος είχε χάσει την περιφέρεια το 2010 για μόλις 1,5 μονάδα.
- Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη είναι πολύ πιθανόν να είναι ξανά υποψήφιος απέναντι στον (επίσης αποδυναμωμένο) περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ Άρη Γιαννακίδη από τον οποίο είχε χάσει για τρεις μονάδες το 2010, ο πρώην νομάρχης Ξάνθης και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο περιφερειακό συμβούλιο,Γιώργος Παυλίδης
- Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, φαίνεται ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο στήριξης του νυν περιφερειάρχη Π. Τατούλη και «παίζει» το όνομα του νυν δημάρχου Χαϊδαρίου και νο 2 στην ΚΕΔΕ της ΝΔ,Δημήτρη Μαραβέλια. Ο κ. Μαραβέλιας που έλκει την καταγωγή του από τη Λακωνία, θεωρείται καλή περίπτωση, καθώς είναι νέος (45αρης ) και έμπειρος στα αυτοδιοικητικά (δήμαρχος από το 2006) αλλά έχει ένα μειονέκτημα: Πρόσφατα στενός του συνεργάτης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μάριος Λιακόπουλος,συνελήφθη χρηματιζόμενος από ιδιοκτήτη καντίνας στην Ιερά Οδό και είναι ήδη προφυλακισμένος.
- Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μετά και την ανάληψη της προεδρίας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας από τον υποψήφιο της ΝΔ το 2010, τον «καραμανλικό» Μπάμπη Κόκκινο,  κερδίζει έδαφος η υποψηφιότητα του ακραιφνώς «σαμαρικού» πρώην βουλευτή Δωδεκαννήσου Γιάννη Παππά.
- Τέλος στην Περιφέρεια Κρήτης, μία περιοχή που η ΝΔ παραδοσιακά δεν έχει καλές επιδόσεις, μεγάλες πιθανότητες έχει ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης.  
πηγή: aftodioikisi.gr

Read more...

Σοκ 24,7 δισ. ευρώ: Φόροι μιας ζωής σε 4 χρόνια



Τσουνάμι φόρων 24,7 δισ. ευρώ από το 2010 ως σήμερα
Τσουνάμι φόρων 24,7 δισ. ευρώ σάρωσε την ελληνική κοινωνία από τον Ιανουάριο του 2010 ως σήμερα, εξαντλώντας τη φοροδοτική ικανότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.
Σύμφωνα με Τα Νέα Σαββατοκύριακο, η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των πρωταθλητών φορολογικής επιβάρυνσης ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ. Παράλληλα, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα μελέτης της Κομισιόν, πέρυσι η φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των 27 κρατών-μελών, κατά 3,9% όταν κατά μέσο όρο στην ΕΕ η αύξηση ήταν μόλις 0,3%.
Παρά τις δυσθεώρητες φορολογικές επιβαρύνσεις της τελευταίας τετραετίας, το ίδιο διάστημα το ταμείο του υπουργείου Οικονομικών αντί να γεμίζει αδειάζει διαρκώς, υπό το βάρος της πρωτοφανούς ύφεσης και της συνεχιζόμενης αδυναμίας των ελεγκτικών μηχανισμών να πατάξουν δραστικά τη φοροδιαφυγή, ενώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς το Δημόσιο σπάνε κάθε μήνα που περνά κι από ένα ρεκόρ. Τα φορολογικά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού όχι μόνο δεν αυξήθηκαν αλλά ακολουθούν τροχιά διαρκούς συρρίκνωσης. Από 51,2 δισ. ευρώ το 2010 προβλέπεται ότι θα διαμορφωθούν φέτος στα 44,3 δισ. ευρώ, σαν να μην είχε την παραμικρή συμβολή η φορολογική λαίλαπα που κυριάρχησε στην τετραετία.
Τα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς το Δημόσιο, από 48,7 δισ. ευρώ το 2010 έχουν κάνει άλμα κοντά στα 60 δισ. ευρώ. Με λίγα λόγια, σε μεγάλο βαθμό τα έσοδα από την καταιγίδα των φόρων είτε τα «έφαγε» η ύφεση είτε έμειναν στα χαρτιά τρέφοντας το βουνό των ληξιπρόθεσμων χρεών.
ΦΠΑ, καύσιμα, ποτά και τσιγάρα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των κυβερνητικών επιλογών προκειμένου να δοθούν φορολογικές ανάσες στον βαριά ελλειμματικό προϋπολογισμό, ενώ η πρώτη παρέμβαση στη φορολογία εισοδήματος συνοδεύτηκε από τη μεγάλη γκάφα - όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια - των αποδείξεων.
Είναι χαρακτηριστικό δηλαδή, πως από τον Ιανουάριο του 2010 οι συντελεστές ΦΠΑ αυξήθηκαν δύο φορές, άλλες δύο φορές αυξήθηκαν τα τεκμήρια, δύο φορές αυξήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ, πέντε φορές αυξήθηκαν ή αναπροσαρμόστηκαν οι φόροι στα τσιγάρα, ενώ επιβλήθηκαν τρεις έκτακτες εισφορές και ένα έκτακτο χαράτσι ακινήτων.
Το υπουργείο Οικονομικών αντί να συλλέξει έξτρα φόρους, «πνίγηκε» στις επιστροφές φόρου. Όλοι δήλωναν περισσότερες από τις απαιτούμενες αποδείξεις και κανείς δεν μπορούσε να το ελέγξει… Η διόρθωση του «λάθους» ήταν επώδυνη για τους φορολογουμένους. Οι επιστροφές φόρου κόπηκαν μαζί με το μπόνους των αποδείξεων, το αφορολόγητο σταδιακά εξανεμίστηκε, οι φοροαπαλλαγές πλέον είναι ανύπαρκτες, το έξτρα αφορολόγητο για όσους έχουν παιδιά διεγράφη και παράλληλα μπήκαν δυναμικά στη ζωή όλων οι έκτακτες εισφορές και τα χαράτσια.

Read more...

Ραντεβού στο Σύνταγμα, δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ...





Ραντεβού στο Σύνταγμα το απόγευμα της Κυριακής δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που στη Βουλή θα συζητείται η πρόταση μομφής που έχει καταθέσει κατά της κυβέρνησης και καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση υπεράσπισης της δημοκρατίας. Στο κάλεσμά του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ...
οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην τρόικα, στο Μνημόνιο και στη συρρίκνωση της δημοκρατίας.
Η συγκέντρωση, που, να σημειωθεί, είναι η πρώτη που διοργανώνεται αποκλειστικά με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα τη στιγμή που στο Κοινοβούλιο θα διεξάγεται ψηφοφορία, αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου εξετάστηκαν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις...



Read more...

Χαράτσι μέσω ΔΕΗ και το 2014...




Σε παράταση οδηγείται η είσπραξη του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Παρά την ...
επιμονή του Γιάννη Στουρνάρα για αντικατάσταση του από τον Ενιαίο Φόρο, το «χαράτσι» θα παραμείνει και το 2014 καθώς ούτε η τρόικα διαφωνεί στη μονιμοποίηση του ούτε προβλέπεται μνημονιακά.

Όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος", το πρόγραμμα που υπεγράφη τον Ιούλιο από τον υπουργό Οικονομικών και τους εκπροσώπους των δανειστών δίνει την εναλλακτική δυνατότητα στη χώρα μας να διατηρήσει το «χαράτσι» σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι η εφαρμογή του νέου φόρου για τα ακίνητα δε θα φέρει τα προσδοκώμενα έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Αυτό επιβάλλεται και από τις περιστάσεις καθώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων θα υπερφορολογηθούν και δε θα καταφέρουν να εξοφλήσουν και τα ποσά του Ειδικού Τέλους Ακινήτων.

Read more...

Νέο «μαχαίρι» στις συντάξεις 3% για το 2014...




Νέες μειώσεις στις συντάξεις απαιτούν οι εκπρόσωποι των δανειστών από το υπουργείο Εργασίας, καθώς δεν πείθονται για την αποδοτικότητα του σχεδίου Βρούτση για το ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με...
την εφημερίδα «Επενδυτής» η διάσταση απόψεων μεταξύ του υπουργού Εργασίας και της τρόικας, έχει ως αποτέλεσμα τις πιέσεις των εκπροσώπων ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ για νέο «μαχαίρι» στις συντάξεις.

Τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών υπολογίζουν ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2014, μόνο από τα ασφαλιστικά ταμεία, ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ και ζητούν νέα μέτρα κοντά στα 1,2 δισ., εκτιμώντας ότι τα μέτρα του μίνι ασφαλιστικού δεν μπορούν να επιφέρουν έσοδα παραπάνω από 250 – 300 εκατομμύρια ευρώ.

Από το υπουργείο Εργασίας κοστολογούν το σχέδιο στα 500 εκατομμύρια ευρώ με τους εκπροσώπους των δανειστών να ρίχνουν την «απόδοση» στα 250 εκατ., ενώ εγείρουν και άλλες ενστάσεις για το χρόνο απόδοσης των μέτρων εκτιμώντας ότι επιδιώκεται η εφαρμογή χρονοβόρων διαδικασιών με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και ανύπαρκτο μηχανισμό.

Ένα άλλο μεγάλο αγκάθι είναι η ρύθμιση χρεών προς τα ταμεία, που δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την τρόικα, ενώ εκκρεμεί και η μείωση των εισφορών κατά 10 μονάδες μέσα στο 2014 στα πρώην ευγενή ταμεία.

Εκτιμάται ότι η μείωση των συντάξεων των παλαιών ασφαλισμένων κατά 2% με 3% είναι αναπόφευκτη και αδιαπραγμάτευτη.

Read more...

Η υπογραφή του Ε. Βενιζέλου...



  Τον Αύγουστο του 2011, με το Νόμο 4002/2011 που υπογράφει ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης- υπουργός Οικονομικών , Ε. Βενιζέλος μαζί με άλλους υπουργούς , η ΕΡΤ μαζί με άλλες ΔΕΚΟ μπαίνουν στο καθεστώς του «ξαφνικού θανάτου».
Με μια προϋπόθεση, «να...
επιβαρύνουν άμεσα ή έμμεσα τον Κρατικό προϋπολογισμό» Κάτι που βέβαια δεν ισχύει για την ΕΡΤ, αφού έχει έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος.



Η ομάδα «ειδικών» του Π. Καψή χωρίς τους καθηγητές των ΜΜΕ

Η κυβέρνηση Παπανδρέου καταρρέει αναλαμβάνει ο Λουκάς Παπαδήμος με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και υπουργός αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος , Παντελής Καψής. Ο τέως αντιπρόεδρος του ΔΟΛ, και τέως διευθυντής των «Νέων» παραλαμβάνει το σχέδιο Νόμου και το συνεχίζει αναθέτοντας το στο σεβαστό καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο. Συγκροτείται μια νέα ομάδα με την προεδρία του, με τη συμμετοχή των Στ. Κτιστάκη, πάρεδρου του ΣτΕ, του Αλέξανδρου Οικονόμου, ειδικού επιστήμονα του ΕΣΕ της Μαρίνας Ρήγου, δημοσιογράφου και μέλος «ειδικού εργαστηριού και διδακτικού προσωπικού στο Παντειο Πανεπιστήμιο» του Γ. Τασόπουλου αναπληρωτή καθηγητή, δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και του Α. Τσεβά καθηγητή δικαίου των Μέσων Ενημέρωσης. Δεν μετέχει στην ομάδα ο κορυφαίος καθηγητής των ΜΜΕ στην Ελλάδα, Στέλιος Παπαθανασόπουλος, ούτε ο σΔημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης, οι οποίοι και γνωρίζουν σε βάθος το ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας, Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει νωρίτερα με απόφαση του Ηλία Μόσιαλου να καταργήσει το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων που είχε ως αρμοδιότητα την χάραξη πολιτικής για τα ΜΜΕ.



Το τέλος

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη και με απόφαση των Σ. Κεδίκογλου και Α. Παπαγεωργίου μεταφέρει το 25% του ανταποδοτικού τέλους στο ΛΑΓΗΕ, βασιζόμενοι σε νόμο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί η μεταφορά μεγάλου τμήματος των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η μεταφορά περιουσίας (Περαία- Θεσσαλονίκης) στο ΤΑΙΠΕΔ.

Με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2013 τροποποιείται ο νόμος 3429/2005 με την επίκληση «έκτακτης περίπτωσης εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» δίνεται η δυνατότητα στους υπουργούς να καταργούν φορείς. Ακολουθεί η κοινή υπουργική απόφαση των Σ. Κεδίκογλου και Γ. Στουρνάρα για την κατάργηση της ΕΡΤ την ίδια μέρα και την Τετάρτη με τροπολογία των δύο υπουργών, ανατίθεται στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, τον προερχόμενο από το ΤΑΙΠΕΔ Γκίκα Μαναλη η θέση του Ειδικού Διαχειριστή της ΕΡΤ ΑΕ. Ο προερχόμενος από την τράπεζα του Β. Ρέστη είχε δηλώσει πως δεν ανέλαβε την ΕΡΤ για να την κλείσει. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν θα κυρωθεί ποτέ από τη Βουλή. Στις 4.20 το πρωί της 7ης Νοεμβρίου τα ΜΑΤ εισβάλουν στο Ραδιομέγαρο, απομακρύνοντας τους εργαζόμενους από το Ραδιομέγαρο. Επί σχεδόν 5 μήνες οι εναπομείναντες δημοσιογράφοι τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι έβγαζαν στον αέρα ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα, κρατώντας την ΕΡΤ ζωντανή.

typologies.gr

Read more...

Ζιν: Βγάλτε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία από το ευρώ!...





Έξοδο κυρίως της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας από την Ευρωζωνη, Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το χρέος, και περισσότερο πληθωρισμό στην Γερμανία, είναι τα...
μέτρα που προτείνει ο κορυφαίος οικονομολόγος, πρόεδρος του γνωστού γερμανικού Ινστιτούτου Ifo, Χανς Βέρνερ Ζιν για να διασωθεί η νομισματική ένωση!

Κατά την συνάντηση που είχε με τον νομπελίστα Γιόζεφ Στίγκλιτς σε συνέδριο επενδυτών στην γερμανική πόλη Mάινζ, ο Ζιν ανέφερε ότι το εξωτερικό χρέος των νότιων χωρών θα μπορούσε να ξαναγραφεί στο νέο εθνικό τους νόμισμα σε ισοτιμία που θα αποτυπωθεί με βάση την αναμενόμενη υποτίμηση έναντι του ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Γιόζεφ Στίγκλιτς τόνισε ότι είναι αναγκαία μια πολιτική και δημοσιονομική ενοποίηση αν κάποιος θέλει να διατηρήσει την νομισματική ένωση.

Η Γερμανία παγιώνει τη θέση της ως ατμομηχανή της ευρωζώνης, καθώς σε αυτήν στηρίζονται οι υψηλές αναπτυξιακές προσδοκίες στην ζώνη του κοινού νομίσματος, αποφαίνεται σε έκθεσή του το ινστιτούτο Ifo.

Read more...

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική


Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική
Από το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη   (Φωτογραφία:  Phasma )

Θεσσαλονίκη
Συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το Σάββατο κάτοικοι από τη Χαλκιδική που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.
Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από το Συντονιστικό Φορέων Σταγείρων Ακάνθου Χαλκιδικής και με τη συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων και φορέων από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η 9η Νοεμβρίου έχει οριστεί παγκόσμια ημέρα δράσης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική και σήμερα έχουν προγραμματιστεί διαμαρτυρίες σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης.
Οι διαδηλωτές έφθασαν στη Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητα και λεωφορεία, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ και στη συνέχεια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της εταιρείας που πραγματοποιεί την επένδυση εξόρυξης χρυσού, συγκρότησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους. Η πορεία, μέσω την οδών Τσιμισκή, Βενιζέλου, Εγνατία, κατέληξε έξω από το κτίριο της ΕΤ-3, σε ένδειξη συμπαράστασης στους πρώην εργαζόμενους, δημοσιογράφους και τεχνικούς της, οι οποίοι παραμένουν στις κτιριακές εγκαταστάσεις.
Η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν αναπτυχθεί σε κομβικά σημεία. Η διαμαρτυρία έληξε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στη «σκιά» του κυριακάτικου ντέρμπι Live ΠΑΣ - ΟΦΗ (0-0), Αρης - ΠΑΟ (19:30), νίκη Πλατανιά στο ντεμπούτο Αναστόπουλου


Live ΠΑΣ - ΟΦΗ (0-0), Αρης - ΠΑΟ (19:30), νίκη Πλατανιά στο ντεμπούτο Αναστόπουλου
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Το ντέρμπι κορυφής που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, δεσπόζει από το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Ωστόσο, η αυλαία άνοιξε το Σάββατο. Ο ΠΑΣ έχοντας για πρώτη φορά στον πάγκο του τον Σάκη Τσιώλη θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ (17:15), ενώ το πρώτο ντέρμπι μεταξύ βορρά και νότου, έρχεται στις 19:30 με τον Άρη να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο «Βικελίδης». Νωρίτερα, στα Χανιά ο Πλατανιάς με τον Νίκο Αναστόπουλο να κάνει ντεμπούτο στην τεχνική ηγεσία των Κρητικών, έφτασε στη νίκη επί του Απόλλωνα (Πλατανιάς - Απόλλων Σμύρνης 2-0).

Την Κυριακή, όλα περιστρέφονται γύρω από το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (19:30), εξαιρετικά αμφίρροπες αναμένονται οι αναμετρήσεις Βέροια - Καλλονή, Εργοτέλης - Πανθρακικός, Παναιτωλικός - Λεβαδειακός, Πανιώνιος - Ατρόμητος, ενώ η αυλαία θα πέσει την Δευτέρα με το ματς Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη.  
Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεποπτικά από την NOVA):

15:00 Πλατανιάς-Απόλλων 2-0
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ 9/11
19:30 Αρης-Παναθηναϊκός 9/11

15:00 Πανιώνιος-Ατρόμητος 10/11
17:15 Βέροια-Καλλονή 10/11
17:15 Εργοτέλης-Πανθρακικός 10/11
17:15 Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 10/11
19:30 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 10/11

19:30 Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη 10/11

ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

1. Ολυμπιακός 10 9-1-0 4-0-0 5-1-0 30-3 28
2. ΠΑΟΚ 10 8-1-1 6-0-0 2-1-1 20-7 25
3. Ατρόμητος 10 5-3-2 3-2-0 2-1-2 16-8 18
4. Παναθηναϊκός 10 4-2-4 3-1-2 1-1-2 11-11 14
. Εργοτέλης 10 3-5-2 2-1-1 1-4-1 11-9 14
. ΠΑΣ Γιάννινα 10 4-2-4 4-0-1 0-2-3 11-11 1
. Αστέρας Τρίπολης 10 3-5-2 3-2-0 0-3-2 15-12 14
. Πανθρακικός 10 3-5-2 2-2-1 1-3-1 11-12 14
. Παναιτωλικός 10 3-5-2 3-2-0 0-3-2 11-6 14
10. Ξάνθη 10 4-1-5 3-1-1 1-0-4 12-16 13
11. Πανιώνιος 10 3-3-4 2-1-2 1-2-2 12-14 12
. ΑΕΛ Καλλονής 10 4-0-6 2-0-3 2-0-3 10-17 12
13. Λεβαδειακός 10 3-2-5 3-1-1 0-1-4 9-19 11
14. ΟΦΗ 10 1-6-3 1-5-0 0-1-3 7-12 9
15. Πλατανιάς Χανίων 10 1-5-4 0-4-1 1-1-3 9-15 8
. Άρης 10 2-2-6 0-2-2 2-0-4 6-14 8
. Απόλλων Σμύρνης 10 2-2-6 2-2-1 0-0-5 11-18 8
18. Βέροια 10 1-4-5 1-1-3 0-3-2 8-16 7
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Read more...

Το «Nourm» στο παρελθόν μετέφερε ναρκωτικά Πλοίο-φάντασμα με 20.000 καλάσνικοφ στο Αιγαίο



Με ρεσάλτο κομάντος του Λιμενικού ακινητοποίησαν το υπό Σιέρα Λεόνε πλοίο ανοιχτά της Σύμης - Το «Nourm» οδηγείται προς την Ρόδο από πλωτά του Λιμενικού

Αφού έκαναν ρεσάλτο σε φορτηγό πλοίο-φάντασμα κομάντος του Λιμενικού εντόπισαν 56 κοντέινερ στα οποία ήταν φυλαγμένα περίπου 20.000 καλάσνικοφ!
Η πρωτοφανής υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Παρασκευής, όταν το Λιμενικό ακινητοποίησε το φορτηγό πλοίο «Nourm» υπό σημαία Σιέρα Λεόνε, στα ανοιχτά της Σύμης.

Το φορτηγό πλοίο, με οχταμελές πλήρωμα, προσπαθούσε να κινηθεί προς τα τουρκικά παράλια για να αποφύγει τον έλεγχο του Λιμενικού. Κομάντος του ΛΣ έκαναν ρεσάλτο για να ελέγξουν τα 59 κοντέινερ που μετέφερε το πλοίο. Έπειτα από έλεγχο ανακάλυψαν ότι στα 56 από τα 59 κοντέινερ φυλάσσονταν συνολικά 20.000 καλάσνικοφ!
Μέχρι αυτή την ώρα είναι άγνωστο το λιμάνι προορισμού του πλοίου με σημαία Σιέρα Λεόνε. Ο πλοίαρχος μιλώντας στους αξιωματικούς του Λιμενικού υποστήριξε ότι κατευθύνεται προς τα τουρκικά παράλια, ενώ την ίδια ώρα η πορεία που είχε δοθεί στα ηλεκτρονικά συστήματα του πλοίου έδειχναν ότι το «Nourm» κατευθύνεται προς την Τρίπολη της Λιβύης.

Το πλοίο εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες σήμερα, από πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά – νοτιοδυτικά της Σύμης, στο πλαίσιο των εντολών του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για διαρκή επιτήρηση και προστασία των ανατολικών θαλασσίων συνόρων της χώρας. Το πλοίο με σημαία Σιέρα Λεόνε κινούνταν ύποπτα αλλάζοντας  συνεχώς πορεία.  Οι άντρες του Λιμενικού επικοινώνησαν με τον πλοίαρχο ο οποίος δεν έδινε ξεκάθαρες απαντήσεις για το πού πάει  και το τι μεταφέρει. Αρχικά είπε ότι είχε αποπλεύσει από την Ουκρανία με προορισμό το τουρκικό λιμάνι Ισκεντερούμ-Αλεξανδρέττα.

Μετά τις πρώτες έρευνες στα ηλεκτρονικά αρχεία του Λιμενικού προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, ότι το πλοίο είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις  αρχές για διακίνηση ναρκωτικών και είχε αλλάξει πολλά ονόματα.

Το Αρχηγείο του Λιμενικού έπειτα από εντολη του κ. Βαρβιτσιώτη διέταξε να γίνει νηοψία. Οι κομάντος του Λιμενικού που έκαναν ρεσάλτο εντόπισαν στα 56 από τα 59 κοντέινερ περίπου 20.000 ΑΚ-47, τα γνωστά καλάσνικοφ.

Το πλοίο οδηγείται, συνοδεία πλωτών περιπολικών του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Ρόδου προς περαιτέρω διερεύνηση.
protothema.gr

Read more...

Ο ΟΚΑΝΑ έμεινε χωρίς πρόεδρο λόγω… Ζέτας Μακρή – Τί θα κάνει η ΝΔ;


meni_milliwriΣτο κλίμα πλήρους έλλειψης συνεννόησής της με την Υφυπουργό Υγείας  κ. Ζέτα Μακρή οφείλεται – σύμφωνα  με αποκλειστικές  πληροφορίες του i-typos.gr – η παραίτηση της Καθηγήτριας της ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Μένης Μαλιώρη από τη θέση του Προέδρου του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ.
Η Αχαιά κ. Μαλιώρη, όσο κι αν επιστράτευσε τις επιστημονικές της γνώσεις,  δεν κατάφερε να συνεννοηθεί με την Βολιώτισσα βουλευτή της ΝΔ, η οποία  φαίνεται ότι έφερε βαρέως το γεγονός ότι ήταν υποχρεωμένη να συνεργάζεται με μη νεοδημοκράτη διοικητή οργανισμού.
Σύμφωνα με όσα μπορέσαμε να πληροφορηθούμε, από την ημέρα που πήγε στην Αριστοτέλους, η κ. Μακρή έκανε ό,τι … χειρότερο μπορούσε για να απαλλαγεί από την πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, παρά τις εκκλήσεις του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη για αυτοσυγκράτηση και ρεαλισμό.
Ο κ. Γεωργιάδης τόνιζε χαρακτηριστικά :
« Μια ομάδα είμαστε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για τσακωμούς χωρίς ουσία. Εδώ ο Σαμαράς κάθεται στο ίδιο τραπέζι με το Βενιζέλο κάθε δεύτερη μέρα, κι εμείς κοιτάζουμε ποιοι είναι δεξιοί και ποιοι Πασόκοι;».
Τελικά, η κ. Μαλιώρη, που ας σημειωθεί έχει συνεργαστεί με πάνω από δέκα υπουργούς και υφυπουργούς,  δεν άντεξε την ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί και τα βρόντηξε, μη αποδεχόμενη την παράκληση του Υπουργού να παραμείνει, για να μπορέσει η κυβέρνηση να αξιοποιήσει περεταίρω τη μεγάλη της επάρκεια και εμπειρία από  την πολύχρονη  παρουσία της στην ηγεσία του ΟΚΑΝΑ.
Η επιλογή του νέου Προέδρου του οργανισμού, είναι βέβαιο ότι θα γίνει στο ανώτατο επίπεδο από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, οι οποίοι ήταν ενήμεροι για τα συμβαίνοντα και πλέον αναμένουν την πρώτη ευκαιρία για να ευχαριστήσουν την κ. Μακρή για τη … μεγάλη προσφορά της στην Κυβέρνηση και να εκφράσουν τη «λύπη» τους που θα αναγκαστούν να στερηθούν την παρουσία της στον ευαίσθητο τομέα που τις είχε ανατεθεί στον προηγούμενο ανασχηματισμό…

ΠΗΓΗ: i-typos.gr

Read more...

Παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο την απεργία στα ΑΕΙ



Ανακοινώθηκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ. Στα άκρα η κόντρα με την κυβέρνηση
Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Προηγήθηκε η προσφυγή του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.
Νωρίτερα, η προσφυγή του υπουργού συζητήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου με την εξέταση μαρτύρων από τις δύο πλευρές.
Η θέση των εργαζομένων διοικητικών υπαλλήλων είναι ότι η κινητοποίησή τους αφορά στο κρίσιμο θέμα της διαθεσιμότητας, με την οποία πλήττονται δεκάδες εργαζόμενοι των δύο Ιδρυμάτων, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ.
Από την πλευρά των αιτούντων τέθηκε ζήτημα δημοσίου συμφέροντος εξαιτίας της απώλειας του εξαμήνου αλλά και εξαιτίας της οικονομικής ζημίας που απειλείται στις σχολές με αντίστοιχη ζημία σε ερευνητικά προγράμματα.
Η προσφυγή έγινε σχεδόν μία εβδομάδα μετά το τελεσίγραφο του υπουργού προς τους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου να εκπληρώσουν το καθήκον τους, ασκώντας τις αρμοδιότητες που τους δίνει ο νόμος για να ανοίξουν τα ιδρύματα ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο.
(Με πληροφορίες από "Τα Νέα")

Read more...

Φθηνότερα μεταχειρισμένα ΙΧ και τέλος στα σκάφη αναψυχής



Τι προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τα μεταχειρισμένα εισαγόμενα ΙΧ. Επιβάλλεται τέλος παραμονής και πλόων για τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής. Πόσα θα πληρώσουν
Φθηνότερα θα γίνουν τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ενώ επιβάλλεται τέλος παραμονής και πλόων στα σκάφη αναψυχής.
Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, στην οποία επίσης περιλαμβάνονται διατάξεις προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία από το Δεκέμβριο το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών, με το οποίο ο ελεγκτικός μηχανισμός θα έχει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων που βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου και έπειτα από σχετικό αίτημα.
Σε ό,τι αφορά τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα προβλέπονται συντελεστές απομείωσης των τελών ταξινόμησης με βάση τους οποίους η χώρα μας εναρμονίζεται με σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Οι συντελεστές θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.
Προβλέπεται ακόμη απαλλαγή από το φόρο πολυτελείας στην περίπτωση όπου ένα ΙΧ έχει ταξινομηθεί για πρώτη φορά σε χώρα της ΕΕ, επίσης για λόγους συμμόρφωσης με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Όσον αφορά το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών, η συγκρότηση του οποίου προβλέπεται ήδη από τη νομοθεσία, γίνονται τροποποιήσεις με βάση παρατηρήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Προβλέπεται, συγκεκριμένα, ότι οι αρμόδιοι ελεγκτές θα διαβιβάζουν μέσω κλειστού κυκλώματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το αίτημα άρσης του τραπεζικού απορρήτου στα τραπεζικά ιδρύματα και θα λαμβάνουν επίσης μέσω του ίδιου κλειστού κυκλώματος τις απαντήσεις των τραπεζών.
Τέλος Πλόων σε όλα τα πλοία αναψυχής
Για το Τέλος Παραμονής και Πλόων προβλέπεται ότι θα κυμαίνεται από 100 έως 400 ευρώ για κάθε μέτρο μήκους του σκάφους. Θα τεθεί σε ισχύ από 1.1.2014 σε όλα τα πλοία αναψυχής, ιδιωτικά και επαγγελματικά, τα μηχανοκίνητα μικρά σκάφη ολικού μήκους επτά μέτρων και άνω και τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια ολικού μήκους επτά μέτρων και άνω.
Διευκρινίζεται ότι το τέλος επιβάλλεται για όλα τα προαναφερθέντα πλοία και μικρά σκάφη, ανεξάρτητα από τη σημαία τους, τα οποία πλέουν, ελλιμενίζονται ή αγκυροβολούν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Το ύψος του τέλους καθορίζεται ως εξής:
- Για τα σκάφη ολικού μήκους από επτά έως και οκτώ μέτρα σε 200 ευρώ.
- Για τα σκάφη ολικού μήκους από οκτώ έως και δέκα μέτρα σε 300 ευρώ.
- Για τα σκάφη ολικού μήκους αν των 10 μέτρων και έως και 12 μέτρα σε 400 ευρώ.
- Για τα σκάφη ολικού μήκους άνω των 12 μέτρων α) ανά έτος, εκατό 100 ευρώ ανά μέτρο, υπολογιζόμενο από το πρώτο μέτρο ή β) ανά μήνα, δέκα 10 ευρώ ανά μέτρο, υπολογιζόμενο από το πρώτο μέτρο. Η χρέωση για τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής και τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια μειώνεται στο ήμισυ με την προϋπόθεση της αποκλειστικής επαγγελματικής χρήσης.
Σημειώνεται ότι εφόσον τα πλοία ελλιμενίζονται μόνιμα στην ελληνική επικράτεια, παρέχεται έκπτωση 30%.
Η πληρωμή του τέλους διενεργείται με ηλεκτρονικό τρόπο ως εξής:
-για τα πλοία ή μικρά σκάφη που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια κατά το μήνα Δεκέμβριο εκάστου έτους για το τέλος του επόμενου έτους,
- για τα πλοία ή μικρά σκάφη που θα εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια πριν από την είσοδο ή κατά την είσοδό τους.

Read more...