Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ BLUEBIRD AIRWAYS...


Την υπογραφή σύμβασης με την Bluebird Airways, η  οποία αφορά την επίγεια εξυπηρέτηση της αεροπορικής εταιρείας στα ελληνικά αεροδρόμια, ανακοίνωσε...
η Olympic Handling.
H Bluebird Airways, η οποία ιδρύθηκε το 2008 στο Ηράκλειο Κρήτης, με έδρα το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» και αναμενόμενες τεχνικές βάσεις στη Ρόδο και τη Μόσχα, πετά σε τέσσερις ελληνικούς προορισμούς από τη Ρωσία και το Ισραήλ.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιεί τα δρομολόγια από Μόσχα προς Ηράκλειο-Ρόδο-Άραξο-Κω, από Αγ. Πετρούπολη προς Ηράκλειο-Ρόδο, από Τελ Αβίβ προς Ηράκλειο-Ρόδο-Κω, από Καζάν προς Ηράκλειο-Ρόδο και από Ροστόφ προς Ηράκλειο.
Η Olympic Handling με παρουσία σε 37 αεροδρόμια, εξυπηρέτησε το 2012 περισσότερες από 81.500 πτήσεις που μετέφεραν 10,5 εκατομμύρια επιβάτες.

Read more...

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ 60ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ...



Ποινική δίωξη για απόπειρα εμπρησμού σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 60χρονο που συνελήφθη στη Βαρυμπόμπη και παραπέμφθηκε ...
ενώπιον τακτικού ανακριτή.
Υπενθυμίζεται πως ο 60χρονος συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, στην εθνική οδό στο ύψος της Βαρυμπόμπης, έχοντας στη κατοχή του μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό και αναπτήρες.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

Από ποιες περιοχές της Ελλάδας θα περάσει ο αγωγός ΤΑΡ...



Τη Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων για τον αγωγό TAP κατέθεσε την Τετάρτη στο υπουργείο Περιβάλλοντος η Κοινοπραξία κατασκευής και εκμετάλλευσης του έργου. Σε αυτή μεταξύ άλλων αποτυπώνεται και η...
«διαδρομή» που θα ακολουθήσει αλλά και τι θα γίνει με τις περιοχές Natura 2000 από τις οποίες περνά.

Ο αγωγός TAP θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους του Εβρου και θα ακολουθεί παράλληλη διαδρομή με το υφιστάμενο δίκτυο φυσικού αερίου ως τη Θεσσαλονίκη, απ' όπου θα συνεχίζει βορειοδυτικά προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη όδευση, ο αγωγός θα διέλθει από επτά περιοχές Natura 2000 στις οποίες θα χρησιμοποιηθούν τεχνικές χωρίς διάνοιξη τάφρου στις διασταυρώσεις με τους ποταμούς (όπως τεχνικές μικροσηράγγων ή οριζόντια κατευθυνόμενη διάτρηση).

Η εταιρία θα θέσει τη μελέτη υπόψη των τοπικών κοινωνιών στις περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός, σε σειρά συναντήσεων που προγραμματίζονται από τις 16 Σεπτεμβρίου ως τις 18 Οκτωβρίου.

Το συνολικό μήκος επί ελληνικού εδάφους είναι 543 χλμ. Περιλαμβάνει επίσης έναν σταθμό συμπίεσης στον Εβρο και έναν ακόμη, μελλοντικά στην περιοχή των Σερρών εφόσον αποφασισθεί ο διπλασιασμός της μεταφορικής ικανότητας από 10 σε 20 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως.

Στη μελέτη -που εκπονήθηκε σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές- εκτός από την όδευση του αγωγού περιλαμβάνονται και οι πιθανές επιπτώσεις στο περιβάλλον κατά τη διάρκεια κατασκευής και λειτουργίας, καθώς και τα μέτρα που θα ληφθούν για την ελαχιστοποίηση της επίδρασης στο περιβάλλον με βάση διεθνή στάνταρντς.

Η κατασκευή του έργου στην Ελλάδα αναμένεται να αρχίσει στα μέσα του 2015 και προβλέπεται να διαρκέσει περίπου 3,5 χρόνια...
iefimerida.gr

Read more...

Καταργούνται ή συγχωνεύονται 28 σχολικές μονάδες...


Το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έπειτα από τις 118 καταργήσεις δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με...
την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1901/Β/5-8-2013) και την οποία συνυπογράφουν ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, συγχωνεύονται 15 μονάδες και καταργούνται άλλες 13.

Διαβάστε την υπουργική απόφαση
Συγκεκριμένα καταργούνται 11 γυμνάσια σε Αθήνα, Γιάννενα, Λάρισα, Λακωνία, Θεσσαλονίκη και Χανιά και δύο λύκεια σε Κοζάνη και Χανιά.

Παράλληλα συγχωνεύονται 10 γυμνασιακές μονάδες σε Καβάλα, Ξάνθη, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Σέρρες και πέντε λύκεια σε Αθήνα και Πειραιά.

Υπολογίζεται ότι με τις καταργήσεις αυτές οι δαπάνες για τη μεταφορά των μαθητών αγγίζουν τις 58.200 ευρώ από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως και το τέλος του έτους, ενώ για κάθε οικονομικό έτος οι δαπάνες αυτές υπολογίζονται σε 146.000 ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνεχείς οι μετασεισμοί Υλικές ζημιές σε χωριά της Φθιώτιδας από τον ισχυρό σεισμό


Υλικές ζημιές σε χωριά της Φθιώτιδας από τον ισχυρό σεισμό
Ζημιές σε οίκημα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Αρκετές υλικές ζημιές σε σπίτια σε χωριά της Φθιώτιδας προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 5,1 βαθμών που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αμφίκλεια, επίκεντρο 28 χλμ. δυτικά της Αταλάντης και 121 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας, σε εστιακό βάθος 20 χλμ.

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν σημαντικές ζημιές σε σπίτια στο Ρεγγίνι, την Μενδενίτσα, την Ανάβρα, την Δρυμαία, το Τιθρώνιο, την Κάτω Τιθορέα, τα Καμένα Βούρλα και τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Σε περισσότερα από 300 σπίτια έχουν δηλωθεί ζημιές, αλλού ελαφρές και σε άλλα ιδιαίτερα σημαντικές. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δύο σπίτια που ήταν ακατοίκητα έχουν καταρρεύσει στο χωριό Δρυμαία της Αμφίκλειας και άλλο ένα έχει υποστεί σημαντικές ζημιές στην Κάτω Τιθορέα.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι δήμοι της περιοχής, περίπου 150 σπίτια έχουν μέχρι στιγμής δηλωθεί ότι έχουν υποστεί ζημιές στον δήμο Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου και μάλιστα τα 80 από αυτά είναι στο χωριό Ρεγγίνι.

Στα χωριά της Αμφίκλειας έχουν προκληθεί ζημιές σε πάνω από 150 σπίτια, αριθμός ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς ένα μεγάλο μέρος από τους κατοίκους δεν βρίσκεται στην περιοχή και έτσι θα καθυστερήσει να αποτυπωθεί η συνολική εικόνα της κατάστασης.

Οι μηχανικοί του δήμου που έκαναν την πρώτη αυτοψία δεν δείχνουν ιδιαίτερη ανησυχία για την κατάσταση των οικοδομών και σημειώνουν πως «δεν υπάρχουν περιπτώσεις που θα πρέπει να λάβουμε έκτακτα μέτρα για να εκκενωθεί κάποια κατοικία».

Αργά το απόγευμα στην περιοχή βρέθηκε κλιμάκιο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), που έφθασε από την Αθήνα για να εκτιμήσει την κατάσταση και αύριο αναμένεται νέο κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης.

Ακόμη στην περιοχή βρέθηκε πολυμελές κλιμάκιο μηχανικών του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, οι οποίοι προχώρησαν ακόμη και σε αυτοψίες όπου χρειάστηκε για να δώσουν τις πρώτες συμβουλές στους κατοίκους των περιοχών, οι οποίοι ανησυχούν ιδιαίτερα, αλλά και να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους μηχανικούς των δήμων στις αυτοψίες.

Τον κύριο σεισμό ακολούθησαν δύο δονήσεις άνω των 4 βαθμών -η μία μάλιστα ήταν μεγέθους 4,7 βαθμών. Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, έως τώρα έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 60 μετασεισμοί.

Ο σεισμός των 5,1 βαθμών έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Εύβοιας. Είχε προηγηθεί δόνηση 4,2 βαθμών από το ίδιο σημείο.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Γκανάς  του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου έκανε λόγο για συνήθη σεισμική δραστηριότητα σε μια περιοχή που δίνει σεισμούς από 5-5,5 βαθμούς, κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Ο κ. Μακρόπουλος από την πλευρά του είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι ο σεισμός αυτός δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης. «Η περιοχή είναι γνωστή, παρακολουθούμε την εξέλιξη και είναι κρίσιμο το πρώτο 48ωρο» υπογράμμισε. 
Παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των ειδικών για τη μετασεισμική ακολουθία, αλλά και των μηχανικών για την κατάσταση των οικοδομών, ορισμένοι κάτοικοι των χωριών παραμένουν στις πλατείες.
Ένας έντονος μετασεισμός 4,7 βαθμών, που έγινε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, ανατροφοδότησε τον πανικό μεταξύ των κατοίκων της περιοχής.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνεχίζονται οι σαρωτικοί έλεγχοι Ιδιοκτήτες καταστημάτων συνεχίζουν να αγνοούν τα «λουκέτα»


Ιδιοκτήτες καταστημάτων συνεχίζουν να αγνοούν τα «λουκέτα»
Φωτ. αρχείου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Θεσσαλονίκη
Σωρεία παραβάσεων αποκάλυψαν οι νέοι αστυνομικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν -για τρίτη συνεχόμενη μέρα- σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.
Πέντε καταστήματα και ένα περίπτερο διαπιστώθηκε ότι παραβίασαν το «λουκέτο» που είχαν επιβάλει οι τοπικές δημοτικές αρχές, ενώ συνελήφθησαν επτά άτομα και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Όπως έγινε γνωστό, τα καταστήματα που εντοπίστηκαν να λειτουργούν, ενώ είχε προηγηθεί σφράγισή τους από το δήμο, ήταν ένα εστιατόριο στην περιοχή της Καλλιθέας, ένα καφέ μπαρ-πιτσαρία στην Καλλάνδρα, ένα καφέ μπαρ και ένα αρτοζαχαροπλαστείο στο Πευκοχώρι, ένα εστιατόριο στα Φλογητά, καθώς κι ένα περίπτερο στην Καλλιθέα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατά την τρίτη ημέρα των αστυνομικών ελέγχων συνελήφθησαν συνολικά 18 άτομα και βεβαιώθηκαν 27 παραβάσεις. Μεταξύ αυτών, μία αφορούσε κατάληψη αιγιαλού.
Οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα τόσο στη Χαλκιδική όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Στο μεταξύ, τρεις φορές μέσα σε ένα 24ωρο άνοιξε και έκλεισε αναψυκτήριο στα Γιαννιτσά Πέλλας, το οποίο στερείτο άδεια λειτουργίας αλλά και άδεια πισίνας.
Αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά τον υπεύθυνο, αλλά η επιχείρηση συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά. Το ίδιο συνέβη όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον δεύτερο προσωρινά υπεύθυνο. Το αναψυκτήριο έκλεισε τελικά στην τρίτη αστυνομική έφοδο όταν συνελήφθη τρίτος προσωρινά υπεύθυνος. Η 36χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης αναζητείται.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στην περιοχή Πηγάδια Προς κατοικημένες περιοχές κατευθύνεται η φωτιά στην Ερμιόνη



Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα,10 άτομα πεζοπόρο, δύο αεροσκάφη και δύο πετζετέλ

Προς τους οικισμούς Αγία Κατερίνη, Ακτή Υδρας και Πλέπι κατευθύνεται, λόγων των ισχυρών ανέμων, η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Πηγάδια στην Αργολίδα. Η φωτιά ξέσπασε μέσα σε πλαγιά καίγοντας ελαιώνες και πουρνάρια.

Στο σημείο της πυρκαγιάς ενεργούν 22 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα δέκα ατόμων και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη (δύο "Καναντέρ" και δύο "Πεζετέλ").

Στο μεταξύ, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που είχε εκδηλωθεί χθες το βράδυ στα Δερβενάκια Αργολίδας, και καίει δασική έκταση.

Τέλος, η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, είναι υπό πλήρη έλεγχο από χθες και δεν υπάρχουν ενεργές εστίες. Στην περιοχή παραμένουν 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα.
.protothema.gr

Read more...

Ο Ταλάτ «βλέπει» επέμβαση Τουρκίας στην Κύπρο...




Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης της Τουρκίας στην Κύπρο δηλώνει σε συνέντευξή του ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, εξαιτίας του εντοπισμού υδρογονανθράκων.
Μιλώντας στην..
εφημερίδα «Σημερινή», ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ χαρακτήρισε τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη «αρκετά γενναίο» για να καταλήξει σε συμφωνημένη λύση του Κυπριακού, ενώ δήλωσε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, προτιμά τη διχοτόμηση. Επίσης, είπε ότι οι προτάσεις Χριστόφια δεν ήταν «γενναιόδωρες».

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συζήτησης για επιστροφή της Αμμοχώστου, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι προέχει μια συνολική λύση. Σε σχέση με το ζήτημα του διορισμού συνομιλητών για το κυπριακό, ο κ. Ταλάτ τάχθηκε κάθετα εναντίον, λέγοντας ότι αυτό υποβαθμίζει τη σημασία του κυπριακού προβλήματος.

Read more...

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Ο ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ...



Στην τελική φάση υλοποίησής του μπαίνει σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών «ένα έργο πνοής για την Αίγινα», καθώς το 7ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ...
έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης που αφορά τη συμπληρωματική σύμβαση του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης με την ΕΥΔΑΠ, μέσω Περάνης Σαλαμίνας.
Όπως αναφέρει το ΥΠΕΣ σε σχετική ανακοίνωσή του, ο δήμος Αίγινας μπαίνει πλέον στο τελευταίο στάδιο υποστήριξης και υλοποίησης του έργου, ενώ απομένουν η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής, η ένταξη του έργου στα ΕΣΠΑ και η δημοπράτησή του.
Ο προϋπολογισμός του έργου, που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζει το νησί εδώ και δεκαετίες, ανέρχεται στα 23,8 εκατ. ευρώ.
Την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση του έργου εξέφρασε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης.
«Το εξαιρετικά σημαντικό έργο για την Αίγινα θα δώσει οριστική λύση στο σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης του νησιού, ικανοποιώντας ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων του. Είμαι πεπεισμένος ότι η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης θα συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας, την τόνωση του τουρισμού και τη διασφάλιση της αναπτυξιακής προοπτικής του νησιού», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.
Πηγή : naftemporiki.gr 

Read more...

«Ξύπνησε» το ρήγμα της Αταλάντης;...




Ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ που έγινε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή της Φθιώτιδας, κινητοποίησε τους σεισμολόγους που διαπιστώνουν πιθανή ενεργοποίηση του ρήγματος της Αταλάντης. Το...
ρήγμα αυτό είναι τμήμα μιας ευρύτερης ρηξιγενούς ζώνης που το συνολικό μήκος του είναι γύρω τα 34 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο protothema.gr ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας «ο σεισμός προήλθε από την οπίσθια πλευρά του ρήγματος της Αταλάντης στην τεκτονική τάφρο που βρίσκεται μεταξύ Παρνασσού και όρους Χλωμού».

Η σεισμική δυναμικότητα της ρηξιγενούς ζώνης όταν ενεργοποιηθεί στο συνολικό της μήκος, είναι της τάξης των 6,7-7,0 Ρίχτερ, ωστόσο τα επιμέρους τμήματά της όταν ενεργοποιούνται ανεξάρτητα εκτιμάται ότι παράγουν σεισμούς μεταξύ 5,5-6,6 Ρίχτερ, πολύ κοντά στον σημερινό σεισμό των 5,3.

Το ρήγμα έχει να δώσει μεγάλο σεισμό από τον Αύγουστο του 1998 όταν καταγράφηκαν 4,7 Ρίχτερ, ενώ τον Ιούνιο του 1986 σημειώθηκε δόνηση 4,9 Ρίχτερ.

Aστεροσκοπείο Αθηνών: Η ανακοίνωση σεισμού

Την εκτίμηση του για τον σεισμό που σημειώθηκε, έδωσε και το Αστεροσκοπείο Αθηνών, σε ανακοίνωση σεισμού που εξέδωσε, στην οποία αναφέρει πως ο σεισμός που σημειώθηκε στις 12:06 ήταν μεγέθους 5,6 Ρίχτερ, 121 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Αθήνας, ενώ είχε επίκεντρο 28 χιλιόμετρα δυτικά της Αταλάντης. Ο σεισμός που προηγήθηκε, ήταν μεγέθους 4,2 Ρίχτερ με ίδιο επίκεντρο, αναφέρεται στην ανακοίνωση σεισμού.

Read more...

Αυτοί είναι οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων...


 
Ολα τα ονόματα... 
Τα πρώτα ονόματα των νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων ανακοίνωσε πριν λίγο το υπουργείο Υγείας.
Βεβαίως, μεταξύ αυτών, είναι...
και ΟΝΝΕΔίτες όπως ο Δημήτρης Τσαλικάκης (γιος του παλαίμαχου συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ Γιώργου Τσαλικάκη) και ο Μιχάλης Μελετιάδης. Ο πίνακας έχει ως εξής:


Διοικητές

Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας: Κοπατσάρης Χρήστος 4η ΥΠΕ
ΓΝ Δράμας: Τρέντζιος Κωνσταντίνος 4η ΥΠΕ
ΓΝ Βόλου «Αχιλλοπούλειο»: Καραμπατσάς Κωνσταντίνος 5η ΥΠΕ
ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών-Θεσπρωτίας: Δερδεμέζης Σπυρίδων 6η ΥΠΕ
ΓΝ Ζακύνθου «Αγ. Διονύσιος»: Κονιδάς Κωνσταντίνος 6η ΥΠΕ
Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια»: Χρόνης Νικόλαος 6η ΥΠΕ

Αναπλ. Διοικητές

ΓΝ Σπηλιοπούλειο «Η Αγ. Ελένη»: Φασιανός Χρήστος 1η ΥΠΕ
ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» (για Οφθαλμιατρείο Αθηνών - Πολυκλινική): Γεωργόπουλος Παναγιώτης 1η ΥΠΕ
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί»: Χονδρονικόλα Αφροδίτη 2η ΥΠΕ
ΓΝ-ΚΥ Καλύμνου «Το Βουβάλειο»: Σκουλικαρίτης Ηλίας 2η ΥΠΕ
ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: Αντωνάκης Νίκος 3η ΥΠΕ
ΓΝ Γιαννιτσών: Τσακπουνίδης Παναγιώτης 3η ΥΠΕ
ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ: Τσαλικάκης Δημήτρης 4η ΥΠΕ
Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης: Μελετιάδης Μιχάλης 4η ΥΠΕ
ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» (για Νοσοκομείο Αφροδίσιων & Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης): Φαρμάκης Νικόλαος 4η ΥΠΕ
ΓΝ - ΚΥ Γουμένισσας: Βαμβίνης Στυλιανός 4η ΥΠΕ
ΓΝ Βόλου «Αχιλλοπούλειο»: Μπαλής Χαράλαμπος 5η ΥΠΕ
ΓΝ Θηβών: Λιακοπούλου Αικατερίνη 5η ΥΠΕ
ΓΝ-ΚΥ Κρεστένων: Στασινόπουλος Διονύσιος 6η ΥΠΕ
ΓΝ-ΚΥ Ιεράπετρας: Ματαλιωτάκης Γεώργιος 7η ΥΠΕ

Read more...

Για βεβαιωμένες οφειλές άνω των 50.000 ευρώ Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για κατασχέσεις σε φοροφυγάδες και στις... αργίες


Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για κατασχέσεις σε φοροφυγάδες και στις... αργίες
Μέχρι σήμερα απαγορευόταν η αναγκαστική εκτέλεση κατά τις νυχτερινές ώρες, τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος, καθώς και τον Αύγουστο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τη δυνατότητα στο Δημόσιο να επιβάλει κατασχέσεις σε βάρος επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν και έχουν σημαντικό ύψος ταμειακά βεβαιωμένων οφειλών προς αυτό και κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος καθώς και το μήνα Αύγουστο, παρέχει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που υπέγραψε η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η ΠΝΠ «Επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων», με την οποία τροποποιείται το άρθρο 11 του ν.δ 356/1974 με την προσθήκη δύο εδαφίων, προβλέπει ότι σε βάρος επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τα διαστήματα αυτά και έχουν συνολική βεβαιωμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή, αποκλειστικά προς το Δημόσιο, άνω του ποσού των 50.000 ευρώ, επιτρέπεται, η κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη εντός της επιχείρησης κατά τις ώρες λειτουργίας της και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Στην κατάσχεση κατά τις νυχτερινές ώρες παρίσταται ως μάρτυρας δημόσιος υπάλληλος ή αστυνομικό όργανο.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα απαγορευόταν η αναγκαστική εκτέλεση κατά τις νυχτερινές ώρες, τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος, καθώς και το μήνα Αύγουστο, γεγονός που εμπόδιζε το Δημόσιο στη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων σε βάρος οφειλετών.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Γεμάτη ατζέντα για τον Αντ.Σαμαρά Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο πρωθυπουργός πριν το ραντεβού με τον Ομπάμα


Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο πρωθυπουργός πριν το ραντεβού με τον Ομπάμα
O πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ   (Φωτογραφία:  EPA pictures )

Αθήνα:
Με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προτού περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου για το ραντεβού με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Στη συνάντηση με τον Τζον Κέρι αναμένεται να τεθούν όλα τα διμερή ζητήματα, αλλά και η γενικότερη κατάσταση στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, δεδομένης της κατάστασης στη Συρία και την Αίγυπτο.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί και το θέμα της Κύπρου. Υπενθυμίζεται ότι προτού αναχωρήσει για τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, παράγοντες της Ομογένειας αλλά και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.

Θα επισκεφθεί επίσης στο Ground Zero, το οποίο πλέον αποκαλείται 9/11 Memorial.

Στην Ουάσινγκτον θα παρακαθίσει σε γεύμα που διοργανώνει το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών CSIS, ενώ θα επισκεφθεί και τα γραφεία σύνταξης της Washington Post.

O πρωθυπουργός θα περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου την Πέμπτη. Στην ατζέντα της συνάντησης με τον Μπαράκ Ομπάμα, η οικονομία, αλλά και θέματα ενέργειας που έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον Τύπο της Τετάρτης, στη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ θα παραβρεθούν ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στην Αθήνα, η σύμβουλος επί θεμάτων εθνικής ασφάλειας Σούζαν Ράις και η σύμβουλος για οικονομικά θέματα Καρολάιν Ατκινσον.

   
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Ερίζουν» για τους δημοτικούς αστυνομικούς Ως τα τέλη Οκτωβρίου η αξιολόγηση στους Δήμους για τη διαθεσιμότητα


Ως τα τέλη Οκτωβρίου η αξιολόγηση στους Δήμους για τη διαθεσιμότητα
Αρκετά υπουργεία ζητούν να απορροφήσουν τους «διαθέσιμους» της δημοτικής αστυνομίας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Έως το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης δομών και προσωπικού στους Δήμους, ενώ τα πρώτα στοιχεία θα έχουν συγκεντρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Αυτό έγινε γνωστό μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του γενικού γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης.
Το θέμα που κυριάρχησε στη σύσκεψη, σύμφωνα με πηγές από τα δύο υπουργεία, ήταν η αξιολόγηση στους δήμους, καθώς από τους ΟΤΑ α' βαθμού θα προέλθει μεγάλο μέρος της κινητικότητας των 8.200 υπαλλήλων που απομένουν για το πρώτο «κύμα» διαθεσιμότητας.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για τους υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, εκτός από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης, μεγάλο ενδιαφέρον να τους απορροφήσουν δείχνουν και άλλα υπουργεία.
Συγκεκριμένα, τους «διαθέσιμους» της δημοτικής αστυνομίας θέλουν να απορροφήσουν το υπουργείο Οικονομικών για το ΣΔΟΕ, το υπουργείο Ανάπτυξης για αγορανομικούς ελέγχους, το υπουργείο Εσωτερικών για υπηρεσίες στις οποίες έχει ελλείψεις, καθώς και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Τα σενάρια για το κούρεμα Θέμα χρόνου η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, λέει γερμανικό ινστιτούτο


Θέμα χρόνου η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, λέει γερμανικό ινστιτούτο
Η απομείωση του ελληνικού χρέους θα γίνει βαθμιαία, μέσω της επέκτασης του χρόνου αποπληρωμής και της μείωσης των επιτοκίων, ώστε να μπορεί να γίνει λόγος για αναδιάρθρωση αντί για κούρεμα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βερολίνο, Γερμανία
Τα σενάρια περί νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, τα οποία συνεχίζει να διαψεύδει κατηγορηματικά η γερμανική κυβέρνηση, επαναφέρει στο προσκήνιο με δηλώσεις του ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW), Μαρσέλ Φράτσερ.

Μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa), ο πρόεδρος του DIW εκτίμησε ότι «είναι σαφές ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί αργά ή γρήγορα μία νέα απομείωση χρέους».

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, o κ. Φράτσερ εξέφρασε την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να εφαρμόσει πολλές από τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχει θέσει ως στόχο, παραπέμποντας ενδεικτικά στα πεδία των ιδιωτικοποιήσεων και της είσπραξης των φόρων.

«Ορισμένοι από του στόχους δεν θα επιτευχθούν» υπογράμμισε ο γερμανός ειδικός, εκτιμώντας ότι το θέμα θα τεθεί επί τάπητος το αργότερο μέχρι τέλους του έτους, με την εμφάνιση του επόμενου χρηματοδοτικού κενού.

Ο κ. Φράτσερ προβαίνει μάλιστα στην εκτίμηση ότι αργά ή γρήγορα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα πρέπει να διαγραφεί έως και το μισό του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.

Όπως επισημαίνει, σε αντίθεση με το πρώτο κούρεμ» απαιτήσεων των ιδιωτών πιστωτών το Μάρτιο του 2012, αυτή τη φορά θα μπορούσε να υποστεί απώλειες και ο επίσημος τομέας, καθώς, όπως λέει, «δεν υπάρχουν πλέον ιδιώτες πιστωτές».

Ο κ. Φράτσερ διευκρίνισε ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί το οικονομικό βάρος που θα κληθεί να επωμιστεί ο γερμανός φορολογούμενος σε περίπτωση νέας απομείωσης του ελληνικού χρέους.

Μιλώντας ωστόσο, την περασμένη Δευτέρα, στη Λέσχη Οικονομικών Συντακτών, στη Φρανκφούρτη (ICFW), σημείωσε ότι τα επόμενα χρόνια η Γερμανία θα κληθεί να καλύψει υποχρεώσεις που ανέρχονται σε διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων.

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη συμμετοχή της ΕΚΤ σε δεύτερο «κούρεμα», ο γερμανός οικονομολόγος εξήγησε ότι είναι περίπλοκο θέμα, καθώς το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα έχει καθεστώς προτιμητέου πιστωτή, αλλά αυτό θα μπορούσε με βεβαιότητα να επιλυθεί όπως είπε, για παράδειγμα, με την μεταφορά τίτλων στον Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης ESM.

Επιμήκυνση αποπληρωμής και μείωση επιτοκίων

Ένας από τους λόγους που καθιστούν ταμπού ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, ειδικά για τη γερμανική κυβέρνηση, και πέρα από το γεγονός ότι βρισκόμαστε πλέον μία «ανάσα» από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, είναι και ο φόβος ότι ενδεχόμενη «υπαναχώρηση» έναντι της Ελλάδας θα μπορούσε να γεννήσει αξιώσεις και από πλευράς των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης που πλήττονται έντονα από την κρίση.

Προκειμένου να αποφευχθεί ένα τέτοιο σενάριο θα πρέπει το κούρεμα του ελληνικού χρέους να γίνει βαθμιαία, επισημαίνει ο κ. Φράτσερ.

Ως πιθανές λύσεις αναφέρει την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής και τη μείωση των επιτοκίων, ώστε να μπορεί να γίνει λόγος για αναδιάρθρωση αντί για κούρεμα χρέους.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δηλώσεις του υφυπουργού Στο υπουργείο Υγείας θα απορροφηθούν οι «διαθέσιμοι» εκπαιδευτικοί


Στο υπουργείο Υγείας θα απορροφηθούν οι «διαθέσιμοι» εκπαιδευτικοί
Ο υφυπουργός Παιδείας Σ.Κεδίκογλου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα:
Από το υπουργείο Υγείας θα απορροφηθούν στην πλειονότητά τους, περίπου 1.300 από τις 2.000 εκπαιδευτικούς που εντάχθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης νέων οριζόντιων μέτρων σε όλα τα υπουργεία.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, o κ. Κεδίκογλου άφησε αιχμές κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν μπορώ να το αποκλείσω γιατί αργήσαμε πάρα πολύ, πληρώνουμε το γεγονός ότι είχαμε επί ένα χρόνο σε αυτό το κρίσιμο υπουργείο, υπουργό της ΔΗΜΑΡ που δεν πίστευε και τόσο σε αυτή την αλλαγή, τολμώ να το πω αυτό το πράγμα, και ό,τι δεν το κάνεις εγκαίρως σου έρχεται μετά με πολύ πιο σκληρό τρόπο.»

Αναφορικά με τη διαθεσιμότητα, διαβεβαίωσε ότι από τους 2.000 εκπαιδευτικούς που ήδη ενταχθεί σε αυτό το καθεστώς, οι 1.300 θα απορροφηθούν από το υπουργείο Υγείας, ενώ άλλοι 300 θα πάνε στους δήμους και από τους εναπομείναντες θα προσληφθούν ωρομίσθιοι στα ΙΕΚ.

Ο κ. Κεδίκογλου στάθηκε στον αρνητικό ρόλο που διαδραματίζει στον χώρο της Παιδείας ο συνδικαλισμός και ο μικροκομματισμός, στρέφοντας τα πυρά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πράγματι υπάρχει στο δωμάτιο πετρέλαιο, υπάρχει όμως και κάποιος που θέλει να πετάξει το σπίρτο. Και υπάρχουν συμφέροντα αυτή τη στιγμή από τον χώρο της αντιπολίτευσης, να μιλάμε ανοιχτά, νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια από αυτές τις δυνάμεις για παράδειγμα, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δηλαδή νομίζω ότι μέσω της εκπαίδευσης θα κάνουμε την έφοδο στα θερινά ανάκτορα.
    Newsroom ΔΟΛ


    Read more...

    KAI ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΑΕΙ ΣΤΟ Β' ΚΥΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ...


    ...ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΛΟΓΩ... ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ...
    Κάποιοι από τους 2.000 διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας σε δεύτερο στάδιο,...
    σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Σ. Κεδίκογλου στον τ/σ Mega.
    Άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο να ληφθούν εκ νέου οριζόντια μέτρα σε όλα τα υπουργεία, λόγω καθυστέρησης στη διοικητική μεταρρύθμιση.
    «Δεν μπορώ να το αποκλείσω, γιατί αργήσαμε πάρα πολύ, πληρώνουμε το γεγονός ότι είχαμε επί έναν χρόνο σε αυτό το κρίσιμο υπουργείο υπουργό της ΔΗΜΑΡ, που δεν πίστευε και τόσο σε αυτή την αλλαγή και ό,τι δεν το κάνεις εγκαίρως σου έρχεται μετά με πολύ πιο σκληρό τρόπο», σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας
    Τέλος, ο κ. Κεδίκογλου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρακινεί σε κινητοποιήσεις τους εκπαιδευτικούς τον Σεπτέμβριο. «O ΣΥΡΙΖΑ μέσω της εκπαίδευσης ετοιμάζει έφοδο στα ... θερινά ανάκτορα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
    Πηγή : naftemporiki.gr 

    Read more...

    Σεισμική δόνηση στην κεντρική Στερεά Σεισμός 5,3 βαθμών νοτιοανατολικά της Λαμίας - Αισθητή και στο Λεκανοπέδιο


    Σεισμός 5,3 βαθμών νοτιοανατολικά της Λαμίας - Αισθητή και στο Λεκανοπέδιο
      (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

    Αθήνα
    Σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης και έγινε ιδιαίτερα αισθητός, λόγω και της διάρκειάς του, στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

    Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο έδωσε 5,3 βαθμούς με επίκεντρο την Αμφίκλεια.
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...

    Το βράδυ της Τρίτης Συνελήφθη 60χρονος για απόπειρα εμπρησμού



    Εξετάζεται αν εμπλέκεται στη χθεσινή φωτιά της Βαρυμπόμπης - Κυκλοφορούσε με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες - Στο πορτ μπαγκάζ είχε μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και αναπτήρες - Τον εντόπισαν άνδρες της Ασφάλειας να κινείται στον παράδρομο της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας

    Στη σύλληψη ενός 60χρονου άνδρα ως υπόπτου για απόπειρα εμπρησμού προχώρησαν άνδρες της ασφάλειας λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ της Τρίτης. Το περιπολικό επιτηρούσε δασικές εκτάσεις, μετά και τις αποφάσεις που ελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.
    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 60χρονος ετοιμαζόταν να βάλει φωτιά σε δασική έκταση στη Βαρυμπόμπη.

    Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας στο ύψος του 18ου χιλιομέτρου (Νέα Φιλαδέλφεια), ενώ ήταν έξω από ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.

    Όταν οι αστυνομικοί τον πλησίασαν για να τον ελέγξουν, διαπίστωσαν ότι είχε μαζί του κλαδιά, ενώ μέσα στο όχημα βρέθηκαν ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και αναρτήρες.

    Ο 60χρονος κατηγορείται για απόπειρα εμπρησμού ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις εμπρησμών.
    .protothema.gr

    Read more...

    ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ...


    Εκδόθηκε σήμερα το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο περιλαμβάνει την τιμολόγηση τριών ομάδων φαρμακευτικών σκευασμάτων...
    Πρώτον την ανατιμολόγηση των πρωτοτύπων (on patent φάρμακα αναφοράς χωρίς αντίγραφα), στη βάση του μέσου όρου των τριών χαμηλότερων τιμών κυκλοφορίας σε 27 Ευρωπαϊκές χώρες.
    Δεύτερον, την τιμολόγηση περίπου 1.600 νέων κωδικών αντιγράφων (γενοσήμων) φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία εισέρχονται για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, μετά από έγκριση του ΕΟΦ.
    Τρίτον την τιμολόγηση 100 περίπου νέων, καινοτόμων – πρωτοτύπων  φαρμακευτικών σκευασμάτων, που επίσης εισέρχονται για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά και τα περισσότερα από αυτά αφορούν σοβαρά ή/και σπάνια νοσήματα.
    Από την ανακοστολόγηση των πρωτοτύπων προκύπτει μικρή μείωση των τιμών στα περισσότερα από τα μισά ανακοστολογημένα φάρμακα ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η τιμολόγηση των νέων καινοτόμων φαρμάκων μπορεί να επιφέρει εξοικονόμηση στο θεραπευτικό κόστος, εφόσον σε αυτά περιλαμβάνονται ορισμένα σκευάσματα που αποδεδειγμένα μειώνουν το θεραπευτικό κόστος και άλλα, τα οποία υποχρεωτικά εισάγονταν έως σήμερα μέσω του ΙΦΕΤ, σε υψηλότερες τιμές.
    Τέλος, το υπουργείο εκτιμά πως η είσοδος των νέων γενοσήμων μπορεί προοπτικά να υποβοηθήσει στη συνολική αύξηση του όγκου κατανάλωσης γενοσήμων, αλλά και στη διαμόρφωση χαμηλότερων ασφαλιστικών τιμών στις αντίστοιχες θεραπευτικές κατηγορίες.
    Το νέο δελτίο τιμών θα ισχύσει για τους παρασκευαστές, συσκευαστές, εισαγωγείς από 26.08.2013, για τις φαρμακαποθήκες από 02.09.2013 και για τα ιδιωτικά φαρμακεία από 09.09.2013.
    Πηγή : naftemporiki.gr

    Read more...

    Γεροντόπουλος: Θα κόψουμε το χέρι όσων αμφισβητούν την ελληνικότητα της Θράκης...


    Σκληρή απάντηση στον Τούρκο υπουργό Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου που αποκάλεσε τη Θράκη «το κομμένο χέρι της Τουρκίας» έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ακης Γεροντόπουλος.
    «Ως Θρακιώτης θέλω να...
    ξεκαθαρίσω πως την Ελληνικότητα της Θράκης κανένας δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Όσοι το κάνουν, να ξέρουν πως οι Ελληνες είναι έτοιμοι να τους κόψουν το χέρι...», ήταν το σχόλιο του κ. Γεροντόπουλου στην νέα αυτή τουρκική πρόκληση...
    iefimerida

    Read more...

    Απορρίφθηκε αίτημα σχολικών φυλάκων να εξαιρεθούν από τη διαθεσιμότητα...


    Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το αίτημα που κατέθεσαν 89 σχολικοί φύλακες του κεντρικού δήμου με το οποίο ζητούσαν να εξαιρεθούν από το μέτρο της διαθεσιμότητας και να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να ...
    κριθεί στην ουσία της η υπόθεση.

    Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης εξετάστηκε ως μάρτυρας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό των σχολικών φυλάκων.

    «Αυτήν την περίοδο έχουν σημειωθεί πολλοί βανδαλισμοί σε σχολικά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης. Σκεφτείτε τι θα γίνει μετά το καλοκαίρι. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι απλοί φύλακες. Έχουν προσωπική σχέση με τα παιδιά. Είναι αναγκαίοι και απαραίτητοι» σημείωσε ο δήμαρχος.

    Από την πλευρά τους, οι σχολικοί φύλακες τόνισαν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, επισημαίνοντας τις δραματικές συνέπειες που θα έχει στα εισοδήματά τους η υπαγωγή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

    Το δικαστήριο πάντως δεν έκανε δεκτούς τους παραπάνω ισχυρισμούς, απορρίπτοντας το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής που θα τους επέτρεπε να παραμείνουν στην εργασία τους.

    Η ουσία της υπόθεσης θα κριθεί στις 31 Οκτωβρίου...
    Newsroom ΔΟΛ,

    Read more...