Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ζητούν ακύρωση των Διαταγμάτων Νέες προσφυγές στο ΣτΕ κατά του σχεδίου «Αθηνά»


Νέες προσφυγές στο ΣτΕ κατά του σχεδίου «Αθηνά»
Άποψη της αίθουσας της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Προσφυγές υποβλήθηκαν στο ΣτΕ, με τις οποίες ζητείται να ακυρωθούν προεδρικά διατάγματα, που σε εκτέλεση του σχεδίου «Αθηνά» επέφεραν διάφορες τροποποιήσεις στα ΤΕΙ Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.
Στις προσφυγές υποστηρίζεται ότι παραβιάζονται συνταγματικές διατάξεις, που κατοχυρώνουν την αυτοδιοίκηση των ΑΕΙ, την επαγγελματική ελευθερία και συμμετοχή στην οικονομική ζωή, την αρχή της αναλογικότητας, την εμπιστοσύνη του πολίτη προς το κράτος κ.λπ.
Μεταξύ άλλων, υποστηρίζεται ότι σε διάφορα τμήματα γίνεται κατακερματισμός του γνωστικού αντικειμένου, δημιουργείται ασάφεια και σύγχυση ως προς τίτλους σπουδών αλλά και την άσκηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων.
Επιπλέον, ότι υποβαθμίζεται το επίπεδο σπουδών, εμποδίζεται η μεταπτυχιακή εκπαίδευση, που ήθελαν οι φοιτητές να κάνουν, ενώ από διάφορους επαγγελματικούς φορείς υποστηρίζεται ότι δημιουργείται σύγχυση για επαγγελματικά δικαιώματα, που σε κάποιες περιπτώσεις μένουν αρρύθμιστα.
Τις προσφυγές υπέβαλαν καθηγητές και φοιτητές διαφόρων ΤΕΙ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μηχανικών Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπαλλήλων, η Επαγγελματική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών και άλλοι φορείς.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: