Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Ο ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ...



Στην τελική φάση υλοποίησής του μπαίνει σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών «ένα έργο πνοής για την Αίγινα», καθώς το 7ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ...
έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης που αφορά τη συμπληρωματική σύμβαση του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης με την ΕΥΔΑΠ, μέσω Περάνης Σαλαμίνας.
Όπως αναφέρει το ΥΠΕΣ σε σχετική ανακοίνωσή του, ο δήμος Αίγινας μπαίνει πλέον στο τελευταίο στάδιο υποστήριξης και υλοποίησης του έργου, ενώ απομένουν η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής, η ένταξη του έργου στα ΕΣΠΑ και η δημοπράτησή του.
Ο προϋπολογισμός του έργου, που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζει το νησί εδώ και δεκαετίες, ανέρχεται στα 23,8 εκατ. ευρώ.
Την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση του έργου εξέφρασε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης.
«Το εξαιρετικά σημαντικό έργο για την Αίγινα θα δώσει οριστική λύση στο σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης του νησιού, ικανοποιώντας ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων του. Είμαι πεπεισμένος ότι η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης θα συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας, την τόνωση του τουρισμού και τη διασφάλιση της αναπτυξιακής προοπτικής του νησιού», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.
Πηγή : naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: