Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Τη Δευτέρα η ειδική εκλογική αποζημίωση σε 31.235 δικαιούχους


apozimiosi
Την κατάσταση με τα ονόματα των 31.235 δικαιούχων της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης απέστειλε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Πρόκειται για τους διοριζόμενους επόπτες, εφόρους, αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους επιμελητές, οι οποίοι συμμετείχαν στη εκλογική διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου.
Η ημερήσια αποζημίωση ανέρχεται σε 115 ευρώ (μεικτά) για τους εφόρους, 90 για τους εκλογικούς αντιπροσώπους και 50 για τους διερμηνείς (για τους μειονότητες).
Τα χρήματα θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων τη Δευτέρα, 2 Μαρτίου.
Από την επεξεργασία των στοιχείων προέκυψε ότι 1.689 δικαιούχοι δεν είχαν υποβάλει αίτηση ΙΒΑΝ κατά την εκτέλεση ροής πληρωμής.
Σημειώνεται πως για την πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης είναι απαραίτητη η συμπλήρωση από τον κάθε δικαιούχο τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) μέσω της διαδικτυακής διεύθυνσης της ΓΓΠΣ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες εκλογές, οι αποζημιώσεις είχαν δοθεί έπειτα από έξι μήνες, περίπου, ενώ τη φορά αυτή θα δοθούν πολύ γρηγορότερα.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Η δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Πρώην συνεργάτιδα του Γ. Παπακωνσταντίνου: Αν μου έδιναν τη λίστα Λαγκάρντ θα έκανα έλεγχο


Η γραμματέας του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου, καλείται ως μάρτυρας για να καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο. Πρόκειται για την Σοφία Μπέλμπα, στην οποία αναφέρθηκε μάρτυρας στο ακροατήριο. Επίσης καλείται ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους , Φωκίων Γεωργακόπουλος. Και οι δυο θα καταθέσουν στην ερχόμενη Πέμπτη.  
papakonmstantinou
Αφορμή για το αίτημα της εισαγγελικής λειτουργού σχετικά με την γραμματέα του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν το γεγονός ότι στην κατάθεση της η άλλοτε ειδική σύμβουλος του Γ. Παπακωνσταντίνου Σοφία Ρίτσου, επικαλούμενη δημοσιεύματα της επίμαχης περιόδου την κατονόμασε ως το πρόσωπο που άνοιξε τη λίστα Λαγκάρντ την 1η Νοεμβρίου του 2012 με  τον κωδικό "Σοφία" .
"Δεν ήμουν εγώ αυτή η Σοφία που άνοιξε και είδε τα αρχεία. Επειδή όμως ο συνειρμός που κάνετε είναι πολύ εύκολος έκανα αναζήτηση στον Τύπο και διαπίστωσα ότι έχει γραφτεί πως η Σοφία που έχει ανοίξει το αρχείο ήταν η γραμματέας του κ. Βενιζέλου.  Ο κωδικός μου είναι διαφορετικός", είπε η μάρτυρας. Πάντως ο Βενιζέλος σε ανύποπτο χρόνο είχε αναφέρει πως ο ίδιος είχε δώσει εντολή στη γραμματέα του , όταν γνωστοποιήθηκε περί τίνος πρόκειται για ΜΜΕ, να διαπιστώσει αν αυτό ήταν το στικάκι που είχε παραλάβει από τον Ι. Διώτη.
Νωρίτερα, θέμα παραγραφής των αδικημάτων που αποδίδονται στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου έθεσε καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε τον μαρτύρα ωστόσο η εισαγγελέας  επεσήμανε ότι το θέμα δεν έχει λήξει γιατί δεν έχει επιληφθεί το δικαστήριο.
O κ. Αλιβιζάτος, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης του κατηγορουμένου ανέλυσε την άποψή του ότι τα αδικήματα του πρώην υπουργού έχουν παραγραφεί, αναφερόμενος στις συνταγματικές διατάξεις.
Ο κ. Αλιβιζάτος έδωσε την ερμηνεία ότι παρεκάμφη ο σκόπελος της παραγραφής για να πραγματωθεί η «ανάγκη για κάθαρση».
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου ο οποίος τόνισε «ότι η κάθαρση έχει πολιτικό πρόσημο και δεν αφορά το δικαστήριο με την έννοια που τίθεται δημόσια η έννοια της κάθαρσης».
Ο κ. Αλιβιζάτος και κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στηλίτευσε τις συνταγματικές διατάξεις για την ποινική δίωξη των υπουργών, τονίζοντας ότι αποτελεί πανευρωπαϊκή πατέντα.
Ο μάρτυρας πρόσθεσε πως δεν υπήρχε η στενή συγγενική σχέση με τις εξαδέλφες του.Ήταν αδιάφορες.
Ήταν ευφυής άνθρωπος είπε για τον κατηγορούμενο, πήρε ρίσκα στη ζωή του.
Δεν μου δίνει την εντύπωση ότι θα έκανε αυτή τη βλακεία ρισκάροντας το μέλλον του.
Αν μου έδιναν τη λίστα Λαγκάρντ θα έκανα έλεγχο
Στην παραδοχή ότι εάν της είχε δοθεί η λίστα Λαγκάρντ θα προέβαινε ενδεχομένως σε διασταύρωση στοιχείων για αυτούς που χρωστάνε προέβη καταθέτοντας ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου η τότε ειδική σύμβουλος του κ. Παπακωνσταντίνου σε θέματα ληξιπρόθεσμων οφειλών κ. Σοφία Ρίτσου.
«Δεν ήξερα τίποτα , ούτε για λίστες, ούτε για cd , ούτε για usb. Εμαθα για τη λίστα το 2012 όταν έγινε χαμός», είπε χαρακτηριστικά.
Η κ. Ρίτσου απάντησε και στις ερωτήσεις της εισαγγελέως , η οποία την ρώτησε για το πότε και πώς δημιουργήθηκαν οι δομές του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.  «Η τρόικα δεν τις ζήτησε;», ρώτησε η εισαγγελέας για να εισπράξει το σχόλιο του προέδρου το οποίο προκάλεσε γέλια σε όλη τη δικαστική αίθουσα : « κ. εισαγγελέα , νομίζω ότι η τρόικα έχει καταργηθεί».
Χορός εκατομμυρίων στη λίστα 
Νωρίτερα η δεύτερη μέρα της δίκης του πρώην υπουργού Οικονομικών συνεχίστηκε με την κατάθεση του Γιώργου Αγγελοπολόπουλου, ο  οποίος ήταν στενός συνεργάτης του κ.Παπακωνσταντίνου για θέματα πληροφορικής.
Στο πρόσωπο αυτό είχε παραδώσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου το πρώτο CD που έφθασε από τη Γαλλία ζητώντας του να ψάξει τα είκοσι μεγαλύτερα ποσά της λίστας. Ο μάρτυρας είπε ότι χρειάστηκε μια εβδομάδα για να το ψάξει.
Πρόεδρος Νίκος Πάσσος: Ποια ήταν η μεγαλύτερη κατάθεση που είδατε;
Μάρτυρας: Πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια
Πρόεδρος: Οι άλλοι τι καταθέσεις είχαν ;
Μάρτυρας: Είκοσι εκατομμύρια δολάρια
Πρόεδρος: Φτωχαδάκια οι υπόλοιποι.
Την επίμαχη λίστα ο Γ.Αγγελόπουλος είπε ότι του την έδωσε ο πρώην υπουργός το τελευταίο διάστημα του 2010.
Όταν τον ενημέρωσα, πρόσθεσε ο μάρτυρας, για το ποσό των καταθέσεων που ήταν συνολικά περίπου δυο δισ. δολάρια,του είπε ο πρώην υπουργός «ο,τι έκανες στο σκληρό δίσκο διέγραψε το». Κι αυτό γιατί εκείνος για λόγους ασφαλείας είχε αντιγράψει το περιεχόμενο του cd στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή του.
Ο Γ.Αγγελόπουλος τότε δεν γνώριζε τίποτα για λίστα Λαγκάρντ. Συνέδεσε τη δουλειά που είχε κάνει μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο μάρτυρας μάλιστα ήταν κατηγορηματικός ότι επέστρεψε το πρωτότυπο υλικό,το οποίο όπως είναι γνωστό δεν υπάρχει πλέον στη δικογραφία.
Eισαγγελέας: Ο υπολογιστής σας τι έγινε;
Μάρτυρας: Ο χώρος είχε αλλάξει πολύ. Υπέδειξα δυο ηλεκτρονικούς υπολογιστές που ήταν ίδια μάρκα με το δικό μου.
Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου Βασιλοπούλου: Αν είχε βρεθεί ο υπολογιστής εκείνος θα λύνονταν τα πάντα . Θα βρίσκαμε τι είχε μέσα το cd. .Με προβληματίζει το χρήμα που έχει δώσει η Πολιτεία για να γίνει αυτή η δίκη. Πολλά λεφτά.
Αρεοπαγίτης Κωνσταντίνος Τσόλας: Αν σας φέρουμε το cd που μας έστειλαν οι Γάλλοι θα μπορέσετε να καταλάβετε αν υπάρχουν διαφορές με αυτό που είδατε εσείς;
Όλα αυτά έχουν σημασία κύριε μάρτυρα.
Αρεοπαγίτης: Όσο εσείς ψάχνατε το cd σας ενόχλησε κανένας;
Μάρτυρας: Όχι.
Αρεοπαγίτης: Στο στικάκι που αντιγράφηκε το cd μπορεί να υπήρχαν ηλεκτρονικά ίχνη της δικής σας επεξεργασίας;
Μάρτυρας:  Δεν είμαι και CSI. Το θεωρώ πιθανό. Στην πληροφορική όλα γίνονται.
Αρεοπαγίτης: Εμείς πάσχουμε να βρούμε την αλήθεια. Ελέγχουμε τα πάντα.Και τα υπέρ και τα κατά.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Τι προβλέπει το Καταστατικό Αλλαγές στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει η ΚΕ


Σημαντικές αλλαγές σε πρόσωπα και στην δομή του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το προσεχές Σαββατοκύριακο.
syriza-sima-logotupo
Πέραν της συζήτησης για την αποτίμηση της πορείας της κυβέρνησης τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης, κυρίως όσον αφορά την διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αναμένεται να εκλεγεί νέα και ολιγομελής Πολιτική Γραμματεία, νέος Γενικός Γραμματέας και να αντικατασταθούν αρκετά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.
Στο παρασκήνιο έχει συζητηθεί το όνομα του Τ. Κορωνάκη, μέλος της ΠΓ για τη θέση του γραμματέα του κόμματος. Η αλλαγή του κ. Βίτσα θεωρείται επιβεβλημένη μετά την εκλογή του στο κοινοβούλιο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη υποψηφιότητα.
Η Πολιτική Γραμματεία θα αλλάξει καθώς αναμένεται να μειωθεί ο αριθμός των μελών της από 23 που είναι σήμερα σε 11-13. Αναμένεται να υπάρξουν παραιτήσεις μελών που έχουν εκλεγεί βουλευτές ή έχουν γίνει υπουργοί.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 27 , παράγραφος 5 του Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρεται στις σχέσεις του κόμματος με το κράτος και την κυβέρνηση , αναφέρεται ρητά ότι: «Τα στελέχη που κατέχουν αμειβόμενη κυβερνητική θέση ή αξίωμα (μέλος Υπουργικού Συμβουλίου ή μέλος ΔΣ Δημόσιου Οργανισμού / Διεθνούς Οργανισμού ή Ανεξάρτητης Αρχής / ΔΕΚΟ / ΝΠΔΔ / Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείων, Υφυπουργοί), δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 25% των μελών κάθε οργάνου του κόμματος.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Τελεσίγραφο Πούτιν: Ζητά προκαταβολή για να μην κόψει το φυσικό αέριο προς την Ευρώπη!


poytin
Με τελεσίγραφο για διακοπή της ροής του φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας απείλησε το Κίεβο και την Ευρώπη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Πούτιν δήλωσε ότι, όπως ορίζει η συμφωνία Κιέβου – Μόσχας του Δεκεμβρίου, θα διακοπεί μέχρι το τέλος του μήνα η ροή φυσικού αερίου προς την ευρωπαϊκή ήπειρο μέσω Ουκρανίας, αν η Μόσχα δεν λάβει προκαταβολή.
Τα 147 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που παραδόθηκαν το περασμένο έτος από τη Ρωσία στην Ευρώπη αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο των αναγκών της ευρωπαϊκής ηπείρου και το 40% αυτής της ποσότητας διοχετεύεται μέσω Ουκρανίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε: «Η Gazprom δεν θα δώσει φυσικό αέριο στην Ευρώπη, αν δεν προπληρωθεί, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελεί απειλή για τους Ευρωπαίους εταίρους μας».
Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Ελπίζουμε ότι οι προμήθειες αερίου δεν θα διακοπούν, αλλά αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, εξαρτάται από την οικονομική πειθαρχία των Ουκρανών εταίρων μας».
Τα τελευταία δέκα χρόνια, μέχρι την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ρωσία, η Μόσχα έχει κλείσει συνολικά τρεις φορές την στρόφιγγα ροής του φυσικού αερίου προς την Ουκρανία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent η Ουκρανία έχει αρκετό φυσικό αέριο μέχρι το τέλος της εβδομάδας ενώ η Μόσχα προμηθεύει με φυσικό αέριο τους φιλορώσους αντάρτες αυτονομιστές.
Ο επικεφαλής της ρωσικής Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, δήλωσε ότι ειδοποίησε με σχετική επιστολή του την ουκρανική Naftogaz πως απομένουν μόνο τρεις ημέρες που μπορεί το Κίεβο να εφοδιάζεται με προπληρωμένο φυσικό αέριο από τη Ρωσία.
Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, δήλωσε ότι μια ενδεχόμενη διαμάχη προπληρωμής φυσικού αερίου από το Κίεβο ελπίζει ότι δεν θα οδηγήσει στην διακοπή της ροής του καυσίμου προς την Ευρώπη ενώ ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής Επιτροπής, Maros Sefcovic, πρότεινε να διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων μερών για επίλυση της διαφοράς.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου στις πολιτικές εξελίξεις (photos)


1
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση ενημέρωσης μελών και φίλων του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στα γραφεία του κόμματος στην οδό Πανεπιστημίου.
Ήδη έγινε η πρώτη παρέμβαση από τον πρόεδρο του Κινήματος  Γιώργο Παπανδρέου σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις που προκαλεί η υπογραφή της παράτασης του Μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή την ώρα τον λόγο έχουν λάβει οι υποψήφιοι βουλευτές του Κινήματος.
1010226_780931398656078_8348821897916229369_n
 http://lykavitos.gr/

Read more...

Η Εφορία βάζει χέρι σε καταθέσεις, δάνεια, αλλά και μετοχές – ομόλογα

f8_4Πρόσβαση όχι μόνο στα στοιχεία που αφορούν στις καταθέσεις των φορολογούμενων αλλά και τα δάνεια και τα χρηματιστηριακά προϊόντα αποκτούν οι ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΓΓΔΕ για το 2015, το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, που παρακολουθεί τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών επεκτείνεται και σε συναλλαγές δανειακών προϊόντων. Ταυτόχρονα το περιουσιολόγιο στο οποίο θα καταγράφονται όλα τα εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο. Το επιχειρησιακό σχέδιο για το 2015 με τους ελεγκτικούς και εισπρακτικούς στόχους έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με τους στόχους που θέτει η ΓΓΔΕ φέτος θα πρέπει να βεβαιωθούν έσοδα πάνω από 2,6 δισ. ευρώ από τον έλεγχο των μεγάλων επιχειρήσεων, 1,04 δισ. ευρώ από πλήρεις φορολογικούς ελέγχους και επιπλέον 700 εκατ. ευρώ από μερικούς φορολογικούς ελέγχους. Επίσης θα πρέπει να εισπραχθούν 1,7 δισ. ευρώ από παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη και το 25% των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σύμφωνα με το σχέδιο θα γίνουν τουλάχιστον 100.000 τηλεφωνικές οχλήσεις στους φορολογούμενους με σκοπό τη συμμόρφωση τους και την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων ως προς την υποβολή δηλώσεων (Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ., Φ.Ε. Φ.Π.-Ν.Π., κλπ) και την καταβολή των ληξιπροθέσμων οφειλών τους. Στο σχέδιο υπάρχει πρόβλεψη για 40.000 τελωνειακούς ελέγχους, τουλάχιστον 2.000 ελέγχους φορολογίας κεφαλαίου, ολοκλήρωση τουλάχιστον 200 υποθέσεων έρευνας φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου από την ΥΕΔΔΕ από τις οποίες σαράντα να αφορούν απάτες στο ΦΠΑ, διενέργεια τουλάχιστον 5.000 φορολογικών ελέγχων από την ΥΕΔΕΕ, 400 πλήρων ελέγχων σε μεγάλες επιχειρήσεις και 500 μερικών ελέγχων σε μεγάλες επιχειρήσεις. Προγραμματίζονται 900 έλεγχοι φορολογουμένων μεγάλου πλούτου στους οποίους περιλαμβάνονται υποθέσεις με εμβάσματα offshore και γενικά φορολογούμενους που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου για διάπραξη φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με το σχέδιο: Οι εισπράξεις προ επιστροφών φόρων από Δ.Ο.Υ., Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ., Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. 34,3 δις ευρώ. Εισπράξεις προ επιστροφών φόρων από Τελωνεία 12,4 δις ευρώ. Εισπράξεις έναντι του «παλαιού» ληξιπροθέσμου χρέους Φορολογικής Διοίκησης 1,7 δις ευρώ (αύξηση 10% σε σχέση με το αποτέλεσμα του 2014). Εισπραξιμότητα έναντι του «αποτελεσματικού νέου» ληξιπροθέσμου χρέους Φορολογικής Διοίκησης, σε ποσοστό τουλάχιστον 25%. Αύξηση της εισπραξιμότητας επί των συνολικών ληξιπροθέσμων οφειλών της Τελωνειακής Διοίκησης, κατά 5% σε σχέση με το επιτευχθέν αποτέλεσμα στις 31/12/2014. Εισπραξιμότητα επί των βεβαιούμενων προστίμων, πολλαπλών τελών, δασμών και φόρων από απλές τελωνειακές παραβάσεις και λαθρεμπόριο σε ποσοστό άνω του 10%. Αύξηση των εισπράξεων από πωλήσεις οχημάτων και δικύκλων τα οποία εκποιούνται, κατά 5% σε σχέση με το 2014. Αύξηση εσόδων από διαχείριση λοιπών ειδών (πλην οχημάτων & δικύκλων) κατά 5% σε σχέση με το 2014. Αύξηση των χαρακτηρισμένων ως ανεπίδεκτων είσπραξης ληξιπροθέσμων οφειλών της Φορολογικής Διοίκησης, κατά 15% σε σχέση με τον στόχο του 2014 (3,45 δις €). Βεβαίωση από πλήρεις φορολογικούς ελέγχους ποσού άνω του 1,04 δις € (εξαιρούνται οι υποθέσεις με χαμηλή ή μηδενική αναμενόμενη εισπραξιμότητα π.χ. ανύπαρκτοι/πτωχοί/εξαφανισμένοι φορολογούμενοι και υποθέσεις με πλαστά και εικονικά στοιχεία) (Αύξηση κατά 50% έναντι του επιτευχθέντος αποτελέσματος την 31/12/2014 ) Αύξηση της βεβαίωσης από μερικούς φορολογικούς ελέγχους, κατά 50% έναντι του επιτευχθέντος αποτελέσματος την 31/12/2014 (ήτοι βεβαίωση ποσού άνω των 700 εκ. €). Μείωση του ποσοστού των υποθέσεων ελέγχου για τις οποίες ασκείται ενδικοφανής προσφυγή κατά 25% σε σχέση με το έτος 2014. Εισπράξεις επί των βεβαιωθέντων τόσο από πλήρεις όσο και από μερικούς ελέγχους των Δ.Ο.Υ. ποσού άνω των 170 εκατ. Ευρώ (εισπραξιμότητα τουλάχιστον 10%) Επαναξιολόγηση υφιστάμενων υποθέσεων Δ.Ο.Υ. με εντολές ελέγχου και υποβολή εισήγησης προτεραιοποίησης και αναμενόμενης απόδοσής τους στη Γεν. Δ/νση Φορολογικής Διοίκησης μέχρι 13/03/2015. Διενέργεια τουλάχιστον 2.000 ελέγχων φορολογίας κεφαλαίου Διενέργεια ικανού αριθμού ελέγχων πρόληψης (μερικών επιτόπιων) από τις Δ.Ο.Υ. και την Υ.Ε.Δ.Δ.Ε., προκειμένου να παταχθεί η φοροδιαφυγή, η λαθρεμπορία και το παρεμπόριο. Διενέργεια τουλάχιστον 15.000 ελέγχων πρόληψης από τις Δ.Ο.Υ. σε κλάδους ή επιχειρήσεις με υψηλή παραβατικότητα (πλήθος επιχειρήσεων με παράβαση ως προς το σύνολο των ελέγχων σε ποσοστό άνω του 25%). Διενέργεια τουλάχιστον 5.000 προληπτικών ελέγχων από την Υ.Ε.Δ.Δ.Ε., με διαφορές προς καταλογισμό τουλάχιστον 1,5 εκ. ευρώ (από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.). Έκδοση Πράξεων Επιβολής Προστίμων (Π.Ε.Π.), το αργότερο εντός τριών μηνών από τη διαπίστωση των παραβάσεων κατά τη διενέργεια ελέγχων πρόληψης, με σκοπό την καταπολέμηση της φοροαποφυγής και της λαθρεμπορίας. Ειδικά για τις εκκρεμείς υποθέσεις με διαπιστωμένη παράβαση μέχρι 31/10/2014, η σύνταξη έκθεσης και η έκδοση Π.Ε.Π. να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 13/03/2015. Ολοκλήρωση τουλάχιστον 200 υποθέσεων έρευνας φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, από την Υ.Ε.Δ.Δ.Ε., από τις οποίες 40 να αφορούν απάτες στο Φ.Π.Α. Αύξηση κατά 400% των εντοπιζόμενων διαφυγόντων εσόδων από τη διενέργεια ερευνών της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε., σε σχέση με το 2014. Διαπίστωση διαφορών προς καταλογισμό τουλάχιστον στο 80% των υποθέσεων φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου που ερευνά η Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Βελτίωση κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου για στόχευση υποθέσεων ελέγχου και εξειδίκευση ανά κατηγορία ελεγχόμενων υποθέσεων, με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας σε όλα τα είδη φορολογικού ελέγχου Γενική Δ/νση Φορολογικής Διοίκησης Κατάρτιση ετήσιου σχεδίου δράσης φορολογικών ελέγχων (ανά είδος, τύπο ελέγχου και ελεγκτική υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών επιχειρησιακών προγραμμάτων που αφορούν ελέγχους ηλεκτρονικού εμπορίου, εξωχώριων εταιρειών, υποθέσεων ενδοομιλικής τιμολόγησης και έμμεσων μεθόδων ελέγχου) μέχρι 30/01/2015. Προτεραιοποίηση εκκρεμών υποθέσεων ελέγχου, Ελεγκτικών Υπηρεσιών, και έκδοση σχετικών οδηγιών προς αυτές, προς επίτευξη των στόχων τους. Ανάληψη ενεργειών και πρωτοβουλιών για την αποφυγή κινδύνου παραγραφής υποθέσεων. Δ/νση Ελέγχων Ενεργοποίηση μίας (1) επιπλέον έμμεσης τεχνικής ελέγχου μέχρι 31/12/2015. Διενέργεια τουλάχιστον 400 πλήρων ελέγχων Μεγάλων Επιχειρήσεων. Διενέργεια τουλάχιστον 500 μερικών ελέγχων Μεγάλων Επιχειρήσεων. Αύξηση του συνολικού ποσού βεβαιωθέντων φόρων και προστίμων από πλήρεις ελέγχους του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ. (εξαιρούνται οι υποθέσεις με χαμηλή ή μηδενική αναμενόμενη εισπραξιμότητα π.χ. ανύπαρκτοι/ πτωχοί/ εξαφανισμένοι φορολογούμενοι και υποθέσεις με πλαστά και εικονικά στοιχεία), κατά 30% σε σχέση με το επιτευχθέν αποτέλεσμα την 31/12/2014 (ήτοι βεβαίωση ποσού άνω των 2,6 δις €). Αύξηση του συνολικού ποσού βεβαιωθέντων φόρων και προστίμων από μερικούς ελέγχους του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ., κατά 30% σε σχέση με το επιτευχθέν αποτέλεσμα την 31/12/2014 (ήτοι βεβαίωση ποσού άνω των 325 εκ. €). Από το συνολικό ποσό βεβαίωσης του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ., ποσό τουλάχιστον 30 εκ. € να προέρχεται από ελέγχους τιμών ενδοομιλικών συναλλαγών με χρήση της βάσης δεδομένων AMADEUS. Αύξηση των εισπράξεων, τόσο από πλήρεις όσο και από μερικούς ελέγχους του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ., σε ποσοστό άνω του 20% επί του επιτευχθέντος αντίστοιχα αποτελέσματος την 31/12/2014 (ήτοι είσπραξη ποσού άνω των 370 εκ. €). Διενέργεια τουλάχιστον 900 ελέγχων φορολογουμένων μεγάλου πλούτου (περιλαμβάνονται υποθέσεις φορολογουμένων με εμβάσματα, με μεγάλη ακίνητη περιουσία, off shore εταιριών και λοιπών περιπτώσεων υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής). Αύξηση του συνολικού ποσού βεβαιωθέντων φόρων και προστίμων από ελέγχους του Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. κατά 30% σε σχέση με το επιτευχθέν αποτέλεσμα την 31/12/2014 (ήτοι βεβαίωση ποσού άνω των 325 εκ. €) Αύξηση των εισπράξεων από φορολογικούς ελέγχους του Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. σε ποσοστό άνω του 20% επί του επιτευχθέντος αποτελέσματος την 31/12/2014 (ήτοι είσπραξη ποσού άνω των 77 εκ. €). Επίτευξη ποσοστού συμμόρφωσης τουλάχιστον 40% επί των φορολογουμένων που εμφανίζουν για πρώτη φορά ληξιπρόθεσμες οφειλές, κατόπιν εφαρμογής κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου και επίτευξη ποσοστού είσπραξης τουλάχιστον 25% μετά από δράσεις της φορολογικής συμμόρφωσης κατά το μήνα διαχείρισης των οφειλών. Επίτευξη υποβολής περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. σε ποσοστό τουλάχιστον 92% επί των υπόχρεων, για κάθε φορολογική περίοδο. Επίτευξη ποσοστού συμμόρφωσης 20% επί των μη υποβληθέντων εμπροθέσμως προσωρινών δηλώσεων Φ.Ε.Ν.Π., μετά από δράσεις της φορολογικής συμμόρφωσης. Δημιουργία κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου για νέες επιχειρήσεις που πιθανόν στο άμεσο μέλλον να παρουσιάσουν πρόβλημα βιωσιμότητας σε δύο φάσεις (η πρώτη μέχρι 30/09/2015 και η επόμενη μέχρι 31/12/2015). Προσδιορισμός κλαδικών δεικτών επιχειρήσεων σε σχέση με την οικονομική συμπεριφορά αυτών και χρήση τους στη στόχευση της φορολογικής διοίκησης, μέχρι 31/12/2015. Ανάλυση απαιτήσεων για διασταυρωτικές επαληθεύσεις επί περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων σε δύο φάσεις (η πρώτη μέχρι 30/06/2015 και η επόμενη μέχρι 31/12/2015). Μείωση του ποσοστού των υποθέσεων που άγονται στα Δικαστήρια μετά από τη Δ.Ε.Δ. κατά 10% σε σχέση με το 2014. Διενέργεια τουλάχιστον 100.000 τηλεφωνικών επικοινωνιών, από το τηλεφωνικό κέντρο της Δ.Φ.Σ., με σκοπό τη συμμόρφωση των φορολογούμενων και την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων ως προς την υποβολή δηλώσεων (Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ., Φ.Ε. Φ.Π.-Ν.Π., κλπ) και την καταβολή των ληξιπροθέσμων οφειλών τους. Ειδικότερα με τους επιχειρησιακούς στόχους και τις δράσεις επιδιώκεται μεταξύ άλλων: 1) Η αποτελεσματικότερη είσπραξη των δημοσίων εσόδων, 2) ο εντοπισμός και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, 3) η ενίσχυση του φορολογικού και τελωνειακού ελεγκτικού μηχανισμού, 4) η αυτοματοποιημένη συλλογή και διασταύρωση στοιχείων, 5) η ενίσχυση της εκούσιας συμμόρφωσης των φορολογουμένων, 6) η βελτίωση των μεθόδων και των μέτρων είσπραξης, 7) η αξιοκρατική επιλογή, εξέλιξη και συνεχή επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού της Γενικής Γραμματείας, 8) η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους πολίτες, 9) η δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών, 10) η προστασία της δημόσιας υγείας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος, 11) η δημιουργία αποτελεσματικότερης και πιο αξιόπιστης φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης. Βασικό μέλημα, επίσης, του Επιχειρησιακού Σχεδίου είναι η υλοποίηση δράσεων που θα στηρίξουν τις βασικές αρχές της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της συνεχούς βελτίωσης των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας, θα ενισχύσουν την εξωστρέφειά της, θα υποστηρίξουν την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις και θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα φορολογικού ενδιαφέροντος. Η ενεργός συνεργασία και συμβολή όλων των στελεχών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή υλοποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου, καθώς έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζουν και να κατανοούν την αποστολή, τους στόχους της, αλλά και το ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσουν, ώστε από κοινού να συνδράμουν στην επίτευξή τους.http://lykavitos.gr/

Read more...

Αφαίρεση τριών βαθμών στον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια στη Λεωφόρο


pao
Αφαίρεση τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, τιμωρία της έδρας για δύο αγωνιστικές και πρόστιμο 100.000 ευρώ ήταν η απόφαση της Σούπερ Λίγκας για όσα έγιναν στο ντέρμπι της Λεωφόρου.
Η διοργανώτρια αρχή τιμώρησε το «τριφύλλι» με την μεγαλύτερη δυνατή ποινή και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως η «πράσινη» ΠΑΕ θα ασκήσει έφεση για την εν λόγω απόφαση που κρίνει εν πολλοίς την συνέχεια του φετινού πρωταθλήματος.
Αναλυτικά η απόφαση:
«Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης: «Σας διαβιβάζουμε συμπληρωματικά με την από 108/24-2-2015
κλήση που σας αποστείλαμε και το υπ’ αριθμ. πρωτ. 7495/2015 έγγραφο του Υπεύθυνου Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων θεωρούμενο ενιαίο σώμα μ’ αυτήν»: Συνεκδικάζει την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 108/24-2-15 κλήση προς απολογία της Α΄ βάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League και την από 25-2-15 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων. Καθορίζει συνολική χρηματική ποινή εκατό χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, κατά πλειοψηφία ως προς την ποινή αφαίρεσης των τριών (3) βαθμών».
http://lykavitos.gr/

Read more...

“Χαστούκι” και από το ΔΝΤ: Εάν δεν πληρωθεί η δόση η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει!


lagkarnt-i-ellada-den-tha-fugei-apo-to-eurw---binteo.w_hr
Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο ΔΝΤ μετά τις δηλώσεις του Γιάννη Βαρουφάκη για αδυναμία αποπληρωμής των δόσεων.
Το ΔΝΤ δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα ωστόσο πηγές του Ταμείου αφήνουν να εννοηθεί ότι αν κάτι τέτοιο δεν γίνει σε συνεννόηση με την Ουάσινγκτον και όλους τους δανειστές, θα προκληθεί πιστωτικό γεγονός (credit event) αφού πιθανό αίτημα παράτασης είναι εξαιρετικά πιθανό να μην εγκριθεί από τα μέλη του ταμείου.
Δικηγόροι που ειδικεύονται στα παράγωγα δήλωσαν ότι για την κήρυξη πιστωτικού γεγονότος «δεν υπάρχει διαφορά, αν το χρέος διακρατείται από δημόσιο φορέα ή όχι».
«Εάν υπάρξει αδυναμία πληρωμής δανείων της Ελλάδας και αυτή υπερβαίνει το 1 εκατ. δολάρια ή το ισοδύναμό του σε εγχώριο νόμισμα, εφόσον έχει λήξει η όποια περίοδος χάριτος, τότε πρόκειται για πιστωτικό γεγονός» σημείωσε ο Σάιμον Φερθ της νομικής εταιρείας Linklaters.
Tονίζεται ότι στελέχη του ΔΝΤ βλέπουν με ιδιαίτερη καχυποψία τις κινήσεις αυτές της Αθήνας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για μπλόφα.
Χθες εξάλλου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ με θέμα την Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πολ Τόμσεν ενημέρωσε πως το ΔΝΤ είναι ανοικτό για την ονομασία σημειώνοντας ότι «Ας το ονομάσει όπως θέλει η Αθήνα, αλλά το Μνημόνιο (MoU) πρέπει να υπάρχει».
«Και να θέλαμε δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Η Ευρώπη μας ζητάει να ελέγχουμε τα μέτρα. Πρέπει όλα να είναι γραμμένα και αναλυτικά».
http://lykavitos.gr/

Read more...

Κίνημα: Να σταματήσει η Κυβέρνηση τα ψέματα και να μιλήσει την γλώσσα της αλήθειας

omilia-g-papandreou-kinima-dimokraton-sosialistonΕπίθεση στην Κυβέρνηση για την αποτυχημένη διαπραγματευτική τακτική που ακολούθησε, με τα γνωστά αρνητικά για την χώρα αποτελέσματα, εξαπέλυσε το Κίνημα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών με σημερινή του ανακοίνωση. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, “η Κυβέρνηση θα ήταν καλό να μάθει από τώρα να μιλά με τη γλώσσα της αλήθειας. Γιατί το ψέμα, φέρνει και άλλο ψέμα. Και στο τέλος, την αναξιοπρέπεια.” Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του Κινήματος “Τώρα που η σκόνη από τις πρώτες εντυπώσεις – επαναστατικές ή αντιπολιτευτικές – κάθισε, και γνωρίζουμε το βασικό πλαίσιο της συμφωνίας στην οποία οδηγήθηκε η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, με τους εταίρους μας, είναι η ώρα να μιλήσουμε με τη γλώσσα της πραγματικότητας και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχοντας χάσει πολύτιμο χρόνο, με δεδομένα και τα περιορισμένα χρονικά περιθώρια που ανεύθυνα διαμόρφωσε η κυβέρνηση Σαμαρά, κατάφερε τελικά να έρθει σε επαφή με τα πραγματικά ζητήματα που είχε να αντιμετωπίσει, τους πραγματικούς συσχετισμούς δυνάμεων στην Ευρώπη – αφού πρώτα έθεσε τη χώρα σε κατάσταση απελπιστικής μοναξιάς, αλλά και τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας στο εσωτερικό της χώρας. Ουσιαστικά, ήρθε σε επαφή με όσα συστηματικά και συνειδητά απέφευγε να αντιμετωπίσει, από την πρώτη ημέρα που ξέσπασε η κρίση. Η προσωρινή και υπό προϋποθέσεις απόφαση του Eurogroup να συνεχίσει τις επαφές με την Ελληνική κυβέρνηση, έδωσε το φιλί της ζωής στην Ελλάδα, απέκλεισε επί του παρόντος το ενδεχόμενο να στερηθεί της παρουσίας του μοναδικού παράγοντα δανεισμού της Ελλάδας και είχε κύριο στόχο την προστασία του τραπεζικού συστήματος της χώρας, για όσο διάστημα η Κυβέρνηση θα συζητά με τους εταίρους την – δυστυχώς – άδηλη επί του παρόντος μελλοντική τους σχέση. Και μάλιστα, χωρίς η απόφαση να προβλέπει χρηματοδότηση και με τα χρήματα του ΤΧΣ να έχουν επιστρέψει στους εταίρους, προφανώς για να επισημανθεί η απουσία εμπιστοσύνης, ένεκα των χειρισμών αλλά και των εύκολων λόγων της κυβέρνησης. Δηλαδή, με την αβεβαιότητα, ως προς την χρηματοδότηση των αναγκών της χώρας, να έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Αυτό όμως, αποτελεί μια ακόμη προσχώρηση της κυβέρνησης στην άποψη ότι, οι πρωτοβουλίες για την στήριξη των καταθετών, δεν ισοδυναμούν με πρωτοβουλίες για τη στήριξη των τραπεζιτών – όπως αρέσκονταν να υποστηρίζουν στο παρελθόν τα ηγετικά – και σήμερα κυβερνητικά, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τα οποία, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το 2011, υποστήριζε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετοχές μετά ψήφου, ποιούσαν την νήσσαν. Την ίδια στιγμή, έγινε φανερό ότι, η Ελληνική Κυβέρνηση, προσχώρησε στην αυτονόητη παραδοχή, ότι αποδέχεται την ανάγκη να διασφαλίσει υπό προϋποθέσεις, τις οποίες μάλιστα, θα συζητά με τους εταίρους – δανειστές, πόρους, για να καλύψει τα χρηματοδοτικά κενά, για όσο διάστημα η Ελλάδα δεν μπορεί να προσφύγει στις αγορές. Στις προϋποθέσεις, περιλαμβάνονται προτάσεις για μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας του κράτους και της οικονομίας, ώστε σύντομα η Ελλάδα να μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να ανακτήσει την οικονομική της αυτοδυναμία. Περιλαμβάνεται δηλαδή, ό,τι από το ξέσπασμα της κρίσης ήταν και παραμένει το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα και τους πολίτες, το οποίο από τότε και μέχρι σήμερα αποστρέφονταν τα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης, που με τη σειρά τους κλήθηκαν και αυτά να κυβερνήσουν και τελικά, να «ανακαλύψουν» – αντιμέτωπα με την πραγματικότητα και την αλήθεια. Μια αλήθεια, που αποτελεί και την μοναδική ουσιαστική απάντηση στις παθογένειες του πελατειακού κράτους, με το οποίο, κρυπτόμενα πίσω από τις δήθεν αντιμνημονιακές κορώνες, ουδέποτε είδαν ως τον πραγματικό αντίπαλο με τον οποίο οφείλουν να αναμετρηθούν. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση δεν θέλησε να ακούσει τις ειλικρινείς, δημιουργικές και καθόλου υποκριτικές προτάσεις που είχε καταθέσει το ΚΙΝΗΜΑ από την προεκλογική περίοδο και ο Γιώργος Α. Παπανδρέου από πολλού καιρού. Προτάσεις, που θα εξόπλιζαν με διαπραγματευτική ισχύ την χώρα και βεβαίως, την κυβέρνηση, θα πρόσθεταν αξιοπιστία και θα έδειχναν ότι, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να θέσει τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων. Και μάλιστα, με τη συμμετοχή και αδιαμεσολάβητη έκφραση των Ελλήνων πολιτών. Η κατάργηση όσων προοδευτικών μεταρρυθμίσεων έγιναν το 2009-11, για την εξυπηρέτηση προεκλογικών εξαγγελιών και η στροφή σε πολιτικές προνομίων σε όσους διασφαλίζουν προνομιακές σχέσεις με την εκάστοτε κυβέρνηση, σε βάρος των άλλων πολιτών, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν. Τώρα, η κυβέρνηση έχει μια μοναδική ευκαιρία να προωθήσει προοδευτικές μεταρρυθμίσει, όχι ως αυτοσκοπό, αλλά ως μέσο οικοδόμησης κράτους δικαίου και κοινωνικής δικαιοσύνης. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα μας βρει συμμάχους, όπως και πολλούς άλλους, που δεν έπαψαν στιγμή να μιλούν για τις πραγματικές αιτίες που μας οδήγησαν ένα βήμα πριν από μια εθνική καταστροφή – όταν άλλοι διακατέχονταν από την τα εύκολα λόγια της «αριστεροδεξιάς» ρητορικής. Η επισήμανση αυτή είναι αναγκαία, καθώς η κυβέρνηση ουδέποτε είχε συμπεριλάβει στο σκεπτικό της, μεταρρυθμιστικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα σήμερα, να βρίσκεται αντιμέτωπη με περίπου αναγκαστικής φύσεως ρυθμίσεις. Είναι γεγονός ότι, οι μέχρι τώρα επιλογές της κυβέρνησης, δεν επιτρέπουν ιδιαίτερη αισιοδοξία. Γιατί, καθώς φαίνεται, η ανάγκη την οδηγεί σε δεύτερες και πιο πραγματικές θέσεις, όχι η ανιδιοτελής πρόθεσή της να αναμετρηθεί με τα μεγάλα διακυβεύματα που έχουν η χώρα και οι Έλληνες μπροστά τους. Η ελπίδα, όμως, ποτέ δεν ήταν κακός συμπαραστάτης. Όσο για το τι πραγματικά πέτυχε η Κυβέρνηση σε αυτήν πρώτη αλλά επώδυνη επαφή της με τους εταίρους, θα ήταν καλό να μάθει από τώρα να μιλά με τη γλώσσα της αλήθειας. Γιατί το ψέμα, φέρνει και άλλο ψέμα. Και στο τέλος, την αναξιοπρέπεια. Ας μην εκθέσει σε κινδύνους, λοιπόν, την διαπραγμάτευση που μόλις τώρα αρχίζει. Και μάλιστα, ενώ δεν υπάρχει ολοκληρωμένη συμφωνία – με δική της ευθύνη, αλλά θα είναι αναγκασμένη να κρίνεται από την ανταπόκριση της στις δεσμεύσεις της, σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οπότε…”http://lykavitos.gr/

Read more...

Ξεκινά "σαφάρι" κατά της φοροδιαφυγής...


Ξεκινά «σαφάρι» κατά της φοροδιαφυγήςΕντατικούς ελέγχους προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχων για το 2015...


"Σαφάρι' φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την...
ενίσχυση των δημοσίων εσόδων προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το 2015. 

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο δόθηκε στη δημοσιότητα και μεταξύ άλλων προβλέπει:

- βεβαίωση εσόδων πάνω από 1 δις ευρώ από πλήρεις φορολογικούς ελέγχους.

- επιπλέον έσοδα 700 εκατομμύρια ευρώ από μερικούς φορολογικούς ελέγχους

- τουλάχιστον 2.000 ελέγχους φορολογίας κεφαλαίου

- ολοκλήρωση τουλάχιστον 200 υποθέσεων φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου από τις οποίες 40 υποθέσεις απάτης στο ΦΠΑ

- τουλάχιστον 5.000 προληπτικών ελέγχων.

- 400 πλήρεις ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις και 500 μερικούς ελέγχους στη ίδια κατηγορία.

- 900 ελέγχους σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου στους οποίους περιλαμβάνονται υποθέσεις με εμβάσματα στο εξωτερικό, Offshore και φορολογούμενους που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου για διάπραξη φοροδιαφυγής


Στο σχέδιο αναλύονται οι προτεραιότητες και οι επιμέρους δράσεις για την επίτευξη των στρατηγικών της στόχων καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με τους επιχειρησιακούς στόχους και τις δράσεις επιδιώκεται μεταξύ άλλων:

- Η αποτελεσματικότερη είσπραξη των δημοσίων εσόδων, 

- ο εντοπισμός και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, 

- η ενίσχυση του φορολογικού και τελωνειακού ελεγκτικού μηχανισμού, 

- η αυτοματοποιημένη συλλογή και διασταύρωση στοιχείων, 

- η ενίσχυση της εκούσιας συμμόρφωσης των φορολογουμένων, 

- η βελτίωση των μεθόδων και των μέτρων είσπραξης, 

-η αξιοκρατική επιλογή, εξέλιξη και συνεχή επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού της Γενικής Γραμματείας,

- η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους πολίτες, 

- η δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών, 

- η προστασία της δημόσιας υγείας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος

- η δημιουργία αποτελεσματικότερης και πιο αξιόπιστης φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης...
newsbeast.gr

Read more...

Επεισόδια στα Εξάρχεια...


Δείτε τις φωτογραφίες...
Αντικρατική πορεία από τα Προπύλαια με κατεύθυνση τη Βουλή, πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές λίγο πριν τις 8 το βράδυ.
Μετά την...
ολοκλήρωση της πορείας ομάδα αντιεξουσιαστών προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε στάσεις λεωφορείων στην Πανεπιστημίου, σε τηλεφωνικούς θαλάμους σε κοσμηματοπωλεία, και προσπάθησαν να κάψουν ένα αυτοκίνητο, ενώ προκάλεσαν φθορές και σε άλλα στην οδό Στουρνάρη.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς στο Πολυτεχνείο.

Στη Στουρνάρη και μέχρι την πλατεία Εξαρχείων έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους.

Σύμφωνα με όλα όσα αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε, η αστυνομία δεν έχει επέμβει.
Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί πορεία του ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά της συμφωνίας του Eurogroup, η οποία κατέληξε στο Σύνταγμα.


























avgi.gr

πηγη φωτο newsbeast.gr

Read more...

Στο Σύνταγμα Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διαδηλώνει το απόγευμα κατά της «επέκτασης των μνημονίων»


Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6 το απόγευμα και πορεία στο Σύνταγμα διοργανώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία κυβέρνησης-εταίρων, εκτιμώντας πως πρόκειται για «επέκταση των μνημονίων.
antarsya
Το μετωπικό σχήμα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς ζητεί την άμεση κατάργηση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων και καλεί σε καταδίκη των εκβιασμών της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.
«Οι μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος πρέπει να συντονίσουν τις δυνάμεις τους και να καλέσουν τους εργαζομένους, το λαό και τη νεολαία να ορθώσουν ένα μεγάλο κίνημα ενάντια στην συμφωνία, τους εκβιασμούς της ΕΕ και της ΕΚΤ και την κυβερνητική πολιτική του συμβιβασμού που οδηγεί στην υποταγή. Για να επιβληθούν "μονομερώς" εδώ και τώρα οι στόχοι του εργατικού και λαϊκού κινήματος», επισημαίνει σχετικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Και η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στη “συμφωνία της ντροπής” και στους αυλικούς του Μαξίμου


syriza-sygkentrosi

«Συμφωνία της ντροπής» χαρακτηρίζει η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο Τσίπρα-Βαρουφάκη και, συγχρόνως επιτίθεται κατά 
των «συντρόφων απολογητών της κυβέρνησης» με αφορμή την εσωκομματική κριτική που της άσκησαν τα περιβόητα… παπαγαλάκια του Μαξίμου.
Η ανακοίνωση-απάντηση στους «αλαζόνες» του κόμματος, έρχεται μια μέρα μετά την δημόσια και πλήρη υποστήριξη της Τάσης στην πρωτοβουλία του ΚΚΕ να καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση των Μνημονίων.
«Ορισμένοι σύντροφοι ή ‘σύντροφοι’ (ας αυτοπροσδιοριστούν όπως εκείνοι νομίζουν) απολογητές της κυβέρνησης, εμφανώς αμήχανοι για την ολοένα αυξανόμενη απήχηση που έχει η έγκαιρη, τολμηρή και ξεκάθαρη εναντίωση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ στη συμφωνία της ντροπής, προσπαθούν να μας απαξιώσουν, μιλώντας για ‘2-3 άτομα..».
kommounistiki tasi syriza
Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι το εναλλακτικό κείμενο, που κατέθεσε η Κομμουνιστική Τάση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράφτηκε από 300 μέλη του κόμματος, από 65 διαφορετικές Οργανώσεις, εκλέγοντας δύο μέλη στην Κεντρική Επιτροπή και αργότερα, στη συνδιάσκεψη της Νεολαίας ένα μέλος στο Κεντρικό της Συμβούλιο.
«Ενημερώνουμε τους αλαζόνες που μιλούν απαξιωτικά για το ‘μέγεθος’ της Κομμουνιστικής Τάσης, ότι πριν ακόμα τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που σηματοδοτούν μια εκτόξευση της πολιτικής της απήχησης, η Τάση είχε πολλαπλασιάσει τη δύναμή της, αποκτώντας παρουσία σε ακόμα περισσότερες Οργανώσεις Μελών και πόλεις της χώρας».

http://lykavitos.gr/

Read more...

Συνέντευξη στο Bloomberg Γ. Βαρουφάκης: Ελπίζω η ΕΚΤ να μας βοηθήσει να αποφύγουμε τη χρεοκοπία τον Μάρτιο


Στις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg.
varoufakisitaly
Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο κ. Βαρουφάκης «υπολογίζει πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία τον επόμενο μήνα όταν δεν θα έχει χρήματα για να εξυπηρετήσει το χρέος της».
Το ελληνικό Δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει δάνειο του ΔΝΤ τον Μάρτιο και ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να δώσει τα 2 δισ. ευρώ -που οφείλει στην Ελλάδα από τα κέρδη που είχε από ελληνικά ομόλογα- ως μερική αποπληρωμή στο ΔΝΤ. «Σας δίνω ένα παράδειγμα, τίποτε δεν έχει αποφασισθεί. Αυτό είναι ένα ποσό που μας οφείλεται. Είναι δικά μας χρήματα» τόνισε ο υπουργός.
«Είμαι αρκετά βέβαιος ότι δεν θα έχουμε ταμειακό πρόβλημα, επειδή προσπαθήσαμε πολύ σκληρά στις μακρές συζητήσεις με τους εταίρους μας, τους θεσμούς να φθάσουμε σε αυτό το στάδιο» δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα μας αφήσουν να σκοντάψουμε σε ένα σχετικά μικρό ταμειακό πρόβλημα».
Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε άδικη την κριτική της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι οι μεταρρυθμίσεις που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς δεν είναι πολύ συγκεκριμένες. «Μας ζητήθηκε να στείλουμε ένα τρισέλιδο έγγραφο το Σαββατοκύριακο και στείλαμε ένα πεντασέλιδο» είπε.
Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι, το κόστος δανεισμού της Ελλάδας θα κατρακυλούσε στο επίπεδο των άλλων χωρών της Ευρωζώνης, εάν η χώρα μπορεί να συμφωνήσει με τους πιστωτές της για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους.
Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησε στο 8,86% από το 11,4% που είχε φθάσει στις 2 Φεβρουαρίου, μία εβδομάδα μετά τις εκλογές. «Οι επενδυτές κατανοούν ότι αν δεν αναπτυχθεί η οικονομία, δεν μπορούν να έχουν κέρδος από την Ελλάδα» συνέχισε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Τη στιγμή που θα ανακοινωθεί μία λογική συμφωνία για τις επενδύσεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα και την αναδιάρθρωση του χρέους, θα δείτε ότι οι αποδόσεις αυτές θα βυθισθούν στο 1%, όπως συμβαίνει με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».
Ο υπουργός τόνισε ότι με δεδομένη την ύφεση της ελληνικής οικονομίας και το χαμηλό επίπεδο επενδύσεων, θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανάκαμψη εάν το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα υπερβαίνει το 1,5% του ΑΕΠ τα επόμενα 5-8 χρόνια. Ο μόνος τρόπος, τόνισε, για να πληρωθούν οι πιστωτές είναι να υπάρξει ανάπτυξη. Επομένως, πρόσθεσε, θα πρέπει να υπάρξει ένα εύλογο μείγμα πολιτικής αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, τις επενδύσεις και την αναδιάρθρωση του χρέους. Ο υπουργός είπε ότι είναι γνωστό πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν αισθάνεται άνετα με τα πρωτογενή πλεονάσματα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα και συμφωνήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
http://www.matrix24.gr/

Read more...