Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Μπάχαλο! To 1/3 της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει το Μνημόνιο των Τσίπρα-Βαρουφάκη


tsipras-ko1
Σε κατάσταση απελπισίας βρίσκεται το μέγαρο Μαξίμου, ο Τσίπρας και οι “αυλικοί” του, μετά τη χθεσινή θυελλώδη (11ωρης διάρκειας) συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτή έγινε κάτι περισσότερο από ορατή η ευθεία απόσταση του 1/3 των μελών της από το νέο μνημόνιο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί καν να το φέρει προς ψήφιση στη Βουλή αφού ακόμα και στην περίπτωση που πει το «ναι» η Ν.Δ. εκεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ομοιάζει μ’ ένα, αδύναμο να κυβερνήσει, σκορποχώρι.
Στη χθεσινή συνεδρίαση που, παραβιάζοντας τα πολιτικά ήθη, έγινε κεκλεισμένων των θυρών, βρέθηκαν από 15 ως 17 βουλευτές να δηλώσουν «όχι» ή «παρών» στην ενδεικτική ψηφοφορία ενώ άλλοι 30 απουσίαζαν εκείνη τη στιγμή, για να εκφράσουν –κατ’ αυτόν τον τρόπο- τη δυσαρέσκειά τους. Να, για παράδειγμα η Ραχήλ Μακρή, η οποία βγαίνει από το πρωί στα ραδιόφωνα και λέει ότι αν ήταν εκείνη την ώρα εντός αιθούσης θα καταψήφιζε.
Όπως καταψήφισε και η Πρόεδρος της Βουλής (πρωτόγνωρο!) Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα, μοιράστηκε στους «καλούς» (Λαφαζάνη που ψήφισε λευκό) και στους «κακούς» (Λεουτσάκο που τάχθηκε κατά).
Με… χίλια εναντιώθηκε και η Ιωάννα Γαϊτάνη (η βουλευτής που δεν ψήφισε Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας) της συνιστώσας ΔΕΑ του Νταβανέλου, οΜιχάλης Κριτσωτάκης, επί χρόνια βουλευτής Ηρακλείου κ.ο.κ.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: