Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Τι προβλέπει το Καταστατικό Αλλαγές στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει η ΚΕ


Σημαντικές αλλαγές σε πρόσωπα και στην δομή του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το προσεχές Σαββατοκύριακο.
syriza-sima-logotupo
Πέραν της συζήτησης για την αποτίμηση της πορείας της κυβέρνησης τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης, κυρίως όσον αφορά την διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αναμένεται να εκλεγεί νέα και ολιγομελής Πολιτική Γραμματεία, νέος Γενικός Γραμματέας και να αντικατασταθούν αρκετά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.
Στο παρασκήνιο έχει συζητηθεί το όνομα του Τ. Κορωνάκη, μέλος της ΠΓ για τη θέση του γραμματέα του κόμματος. Η αλλαγή του κ. Βίτσα θεωρείται επιβεβλημένη μετά την εκλογή του στο κοινοβούλιο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη υποψηφιότητα.
Η Πολιτική Γραμματεία θα αλλάξει καθώς αναμένεται να μειωθεί ο αριθμός των μελών της από 23 που είναι σήμερα σε 11-13. Αναμένεται να υπάρξουν παραιτήσεις μελών που έχουν εκλεγεί βουλευτές ή έχουν γίνει υπουργοί.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 27 , παράγραφος 5 του Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρεται στις σχέσεις του κόμματος με το κράτος και την κυβέρνηση , αναφέρεται ρητά ότι: «Τα στελέχη που κατέχουν αμειβόμενη κυβερνητική θέση ή αξίωμα (μέλος Υπουργικού Συμβουλίου ή μέλος ΔΣ Δημόσιου Οργανισμού / Διεθνούς Οργανισμού ή Ανεξάρτητης Αρχής / ΔΕΚΟ / ΝΠΔΔ / Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείων, Υφυπουργοί), δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 25% των μελών κάθε οργάνου του κόμματος.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: