Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Εγκρίθηκε η συμφωνία, από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ...


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση... 

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία με τους εταίρους και η λίστα Βαρουφάκη. 

Στην μαραθώνια συνεδρίαση διάρκειας 11 περίπου ωρών, ο...
πρωθυπουργός, έκανε ανοιχτή πρόταση να διεξαχθεί στο τέλος της συνεδρίασης ψηφοφορία για την συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με τους δανειστές. 

Τελικά, παρότι πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία, δεν έγινε καταμέτρηση των ψήφων.

Στην συνεδρίαση, η οποία έγινε πίσω από κλειστές πόρτες τοποθετήθηκαν όλοι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για τις εξελίξεις, με την κριτική να κυμαίνεται σε χαμηλούς τόνους.
Ενστάσεις και σκεπτικισμός

Nωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε στους βουλευτές «θέλω να ξέρω αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τη συμφωνία. Αν κάποιος διαφωνεί και έχει πρόθεση να καταψηφίσει να το πει τώρα» χωρίς να διατυπώνεται κάποια ένσταση.

Αρκετά είναι, πάντως, τα στελέχη που εξέφρασαν προβληματισμό και σκεπτικισμό για το περιεχόμενο της συμφωνίας, όπως ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δεν υπήρχε ενημέρωση-συζήτηση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης πριν τη διεξαγωγή των Eurogroup, καθώς επίσης για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων τόνισε ότι δεν είναι καλή η συμφωνία αφού «υπάρχουν σημεία που δεν θυμίζουν τη γλώσσα της δική μας αλλά των δανειστών» όμως τώρα «πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, είπε: «Το συμπέρασμα είναι ότι η διπλωματία μας απέδωσε στη σύνοδο κορυφής και τα Γιούρογκρουπ και στην ουσία την κρίση την απεύχονται και οι εταίροι μας. Η συμφωνία μάς δίνει κάθε δυνατότητα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και χρειάζεται αποφασιστικότητα και αρραγές μέτωπο. Η ρήξη δεν είναι αυτοσκοπός για την κυβέρνηση, σκοπός είναι η καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα και τον λαό».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι «στην ουσία, αυτό που έχουμε πετύχει ως τώρα, είναι να καταφέρουμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και από εδώ και πέρα θα κρινόμαστε από την αποτελεσματικότητά μας στη διακυβέρνηση και αυτό είναι που θα ενισχύσει και τη διαπραγματευτική μας δύναμη για το επόμενο διάστημα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: