Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Στυγνή παραδοχή Σακελλαρίδη: Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, υπάρχει και δημοσιονομικό-χρηματοδοτικό κενό


gs_19022015230332
Στην παραδοχή ότι υπάρχουν προβλήματα ρευστότητας, αλλά και δημοσιονομικά-χρηματοδοτικά κενά προχώρησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» τόνισε ότι επ’ αυτού η κυβέρνηση συζητά νομοθετικά μέτρα και εξετάζει αν η συμφωνία που επετεύχθη θα περάσει από τη Βουλή ή όχι.
«Γνωρίζαμε τα προβλήματα ρευστότητας και πριν αναλάβουμε. Αυτή τη στιγμή αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα ώστε να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα ρευστότητας. Συζητάμε και νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν την εισροή χρημάτων στο ελληνικό δημόσιο, στα ελληνικά ταμεία αλλά σίγουρα αυτό είναι και ένα ζήτημα, το οποίο αφορά και τους εταίρους μας», ανέφερε.
Επιπλέον σημείωσε ότι υπάρχουν και δημοσιονομικά κενά και χρηματοδοτικά κενά και υπάρχουν και χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό είναι ένα ζήτημα, όπως είπε, για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα συνεργαστεί και με τους εταίρους αλλά και στο εσωτερικό της με νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λάβει.
Για τη ρύθμιση των 100 δόσεων τόνισε ότι «δεν έχουμε και χρόνο να περιμένουμε» εξηγώντας ότι εμείς αυτό που θα δούμε είναι το βέλτιστο τρόπο, έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της ανακούφισης αυτών των οφειλετών και το πρόβλημα της εισροής των χρημάτων.
«Ψάχνουμε να βρούμε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας που να θεωρεί τον εαυτό του κοροΐδο», τόνισε.
Για την αναπροσαρμογή του Φ.Π.Α ανέφερε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να είναι συντελεστής που θα αφορά αγαθά ή υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με βασικές ανάγκες της καθημερινότητας των πολιτών», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
«Δεν υπάρχει κάτι πάνω στο τραπέζι, επομένως δεν υπάρχει η ανάγκη να δημιουργείται ανησυχία στον κόσμο. Σε καμία περίπτωση πάντως και πραγματικά σας διαβεβαιώνω δεν υπάρχει περίπτωση να έχει να κάνει με αγαθά ή υπηρεσίες, τα οποία είναι σημαντικά στη ζωή των πολιτών. Οι αποφάσεις θα έρχονται τμηματικά», τόνισε ο Γ. Σακελλαρίδης.
Για τη συμφωνία του Eurogroup ξεκαθάρισε ότι δεν μιλάμε για παράταση του μνημονίου και διευκρίνισε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει υπογράψει παράταση του μνημονίου, παρόλο που της ζητήθηκε επιτακτικά. Δεν έχουμε σκοπό να υπογράψουμε τέτοιου τύπου πολιτικές».
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: