Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Φλαμπουράρης: Αν δεν συγκεντρώσουμε το €1,4 δισ. του ΔΝΤ θα ζητήσουμε παράταση


flabou_
Καθησυχαστικός σχετικά με το πρόβλημα ρευστότητας εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης.
“Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας αλλά νομίζουμε ότι άμεσα με τα μέτρα που θα ξεκινήσουμε θα υπάρξει ρευστότητα”, ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο “MEGA”.
Σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή της δόσης του ΔΝΤ μετά και την χθεσινή δήλωση του Γ. Βαρουφάκη ότι “θα έχουμε πρόβλημα είναι στην αποπληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ τώρα και της ΕΚΤ τον Ιούλιο”, ο υπουργός Επικρατείας είπε: “Αν δεν έχουμε μαζέψει το 1,4 και έχουμε μαζέψει 0,8 θα ζητήσουμε παράταση δύο μηνών”.
Ερωτηθείς σχετικά υποστήριξε ότι “δεν θα γίνει πιστωτικό γεγονός, δεν τους συμφέρει ούτε αυτούς ούτε εμάς”.
Για τον ΦΠΑ ο κ. Φλαμπουράρης εξέφρασε την εκτίμησή του ότι δεν χρειάζεται να αυξηθεί ο ΦΠΑ, διότι, όπως επισήμανε η αύξησή του δεν φέρνει τα έσοδα.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η ρύθμιση για τις 100 δόσεις θα φέρει έσοδα και δεν θα δημιουργήσει χρηματοπιστωτικό πρόβλημα. “Δεν μπορεί να πουν όχι οι θεσμοί”, υποστήριξε και διευκρίνισε ότι οι σχετικές ρυθμίσεις θα κατατεθούν όπως είχαν αναγγελθεί με την προσθήκη μιας πρόβλεψης για μπόνους σε όσους “πληρώνουν σωστά μέχρι τώρα”.
Διαβεβαίωσε ακόμη ότι όλα τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση θα αρχίσουν να υλοποιούνται από σήμερα μέχρι και το τέλος του έτους που δοθεί η 13η σύνταξη.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: