Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!





Read more...

Εθνική ομοψυχία γύρω από την υπόθεση των Μαρμάρων



"Αυτός ο οικουμενικός συμβολισμός της δύναμης του Ελληνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, της δύναμης του πολιτισμού μας, θα έπρεπε να αποτυπώνεται αυτές τις μέρες σε μια εθνική ομοψυχία γύρω από την υπόθεση των Μαρμάρων, και στη μεγάλη χαρά που σίγουρα έχει όλος ο Ελληνικός λαός για τα εγκαίνια αυτού του Μουσείου."




Read more...

PRESS-GR, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ...


Τρεις ώρες "έψηνε" ο Γ. Σουφλιάς τον Δημ. Κατσιγιάννη για να παραμείνει μέχρι τον Σεπτέμβριο. (Επειδή τότε θα γίνουν εκλογές;)
.
Από τον Στάθη Παλαιολόγο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εργων του ΥΠΕΧΩΔΕ Δημοσθένης Κατσιγιάννης υπέβαλε την παραίτησή του.
Κατά τις πληροφορίες αυτές, η παραίτηση υποβλήθηκε από τον κ. Κατσιγιάννη στον Γ. Σουφλιά την Τετάρτη. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ προσπάθησε να τον μεταπείσει. Τον κάλεσε στο γραφείο του και -επί τρεις ώρες που κράτησε η συζήτησή τους- τον "έψηνε" να την ανακαλέσει. Τελικά του ζήτησε να παραμείνει τουλάχιστον στη θέση του μέχρι τον Σεπτέμβριο. Κάτι που ο κ. Κατσιγιάννης δέχθηκε.
Οι πληροφορίες είναι ακριβείς και το ερώτημα επομένως είναι γιατί ο κ. Σουφλιάς τον παρακάλεσε ουσιαστικά να παραμείνει μέχρι τον Σεπτέμβριο; Συνδέεται αυτό με το θέμα των εκλογών; Ή για τότε περιμένει τον ανασχηματισμό ο κ. Σουφλιάς;
Θυμίζουμε ότι ο κ. Κατσιγιάννης διεκδικούσε μια εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Φέρεται δε να του είχε υποσχεθεί μάλιστα ο κ. Σουφλιάς ότι θα του την εξασφαλίσει αυτός. Και όταν του προτάθηκε η όγδοη θέση, αρνήθηκε θεωρώντας ότι τον "άδειασαν". Από τότε, "εξαφανίστηκε" από το υπουργείο κάνοντας ουσιαστικά λευκή απεργία. Και την Τετάρτη πήγε και υπέβαλε την παραίτησή του με τη συνέχεια που σας περιέγραψα...



Read more...

Ο Σαμαράς στο υπουργείο Εσωτερικών...


Η μεγάλη έκπληξη του κυοφορούμενου ανασχηματισμού. Και ο Πάκης στο Αμυνας. Ποιες καραμπόλες θα γίνουν...
.
Καθώς φουντώνουν τα σενάρια περί ανασχηματισμού (πραγματικά ή ψεύτικα, θα δείξει...), να σας πω τις ...αδιακρισίες που έμαθα κι εγώ;
Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Ο Πρ. Παυλόπουλος φεύγει από το Εσωτερικών και πηγαίνει ν' αράξει στο Εθνικής Άμυνας.
Ο Β. Μεϊμαράκης πηγαίνει από το Άμυνας στη Ρηγίλλης. Επανέρχεται δηλαδή ως Γραμματέας της ΝΔ. Για τον Ζαγορίτη ψάχνουν μια θέση υφυπουργού.
Στο Εσωτερικών μετακινείται -και αναβαθμίζεται!- ο Αντώνης Σαμαράς. Θα είναι η πιο εντυπωσιακή κίνηση και στο εσωκομματικό σκάκι που έχει αρχίσει να παίζει ο Καραμανλής. Τον κάνει πρώτο τη τάξει υπουργό και τον βάζει δυνατά στο παιχνίδι της διαδοχής...
Η Ντόρα Μπακογιάννη (εφόσον γλιτώσει το ...εγκεφαλικό από την αναβάθμιση του Σαμαρά) μένει στο Εξωτερικών ή πηγαίνει στο Οικονομίας και Οικονομικών.
Στο υπουργείο Εξωτερικών, αν φύγει η Ντόρα, ποιος θέλει να πάει; Ο ...Αβραμόπουλος. Παίζει όμως και το σενάριο να πάει σπίτι του.
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, όπως έχει ήδη ακουστεί, γίνεται υπουργός Επικρατείας.
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος που διεκδικούσε τη θέση "κόπηκε".
Φεύγουν από την κυβέρνηση οι πιο πολλοί "παλιοί" (Πετραλιά, Χατζηγάκης, Παπαληγούρας) και μπαίνουν ως υφυπουργοί αρκετοί νέοι βουλευτές.

Ο Αδιάκριτος
http://press-gr.blogspot.com


Read more...

Για την Μελίνα...



Από τον Φάνη Ξημεράκη
http://satira-epikerotitas.blogspot.com/
.




Read more...

"Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για τον Αλέξη! " ...


Έτοιμος για εγκλεισμό σε ψυχιατρείο ο... "Κουφοντίνας" ...
Ο Κουνταρδάς ξέσπασε, βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα σε νέα "αποκάλυψη" . "Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για τον Αλέξη (Γρηγορόπουλο) " .
Παιδιά, το θέμα τελείωσε. Ήμασταν οι μόνοι που σας το είπαμε από την αρχή, την ώρα που όλοι οι σοβαροί δημοσιογράφοι στα κανάλια μιλάγαν για "Κουφοντίνες" και άλλα τρομολαγνικά σενάρια.
Ο άνθρωπος χρειάζεται ψυχιατρείο...


http://www.nonews-news.blogspot.com/

Read more...

ΜΕGA-ΛΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ


ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ... ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ;

Ο γνωστός στον αντιεξουσιαστικό χώρο Νίκος Κουνταρδάς είναι ο αντιεξουσιαστής που ανέφερε το Mega ο οποίος παραδόθηκε σήμερα. Η Μίνα Καραμήτρου σε ένα ατελείωτο παραλήρημα ανακριβειών τον παρουσίασε ως "Κουφοντίνα"(!). Επί της ουσίας...

όμως πρόκειται για ένα νέο παιδί, με αρκετά προβλήματα ψυχικής διάστασης. Αποφυλακίστηκε πριν από μερικές ημέρες. Είχε κάνει μεγάλη απεργία πείνας. Ζούσε πολλά χρόνια στην Ξάνθη και μετά στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Το αποτύπωμά του ήταν το μοναδικό που βρέθηκε όταν ξυλοκοπήθηκε ο Χρ. Πολυζωγόπουλος. Σήμερα το πρωί παρουσιάστηκε ξαφνικά στην ΓΑΔΑ και ζήτησε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία του ειδικού φρουρού. Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής του είπαν ότι δεν μπορείς να αναλάβεις την πολιτική ευθύνη εάν δεν εκπροσωπείς κάποια οργάνωση. Τον ρώτησαν εάν αναλαμβάνει την φυσική ευθύνη και αυτός τους απάντησε "και την φυσική και την πολιτική". Ο Κουνταρδάς ζήτησε παράλληλα να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Παραπέμπεται σε εισαγγελέα. Πρώτα όμως θα εξετασθεί από ψυχίατρο.
http://pressmme.blogspot.com


Read more...

ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΝ...


Ο Καραμανλής γνωρίζει ότι το μόνο που θα μπορούσε να τον σώσει πολιτικά είναι μια ηρωική έξοδος σε πρόωρες εκλογές εάν και εφόσον βρεθεί βουλευτής της Ν.Δ. ο οποίος θα τον ρίξει αποσύροντας την στήριξή του στην κυβερνητική πλειοψηφία. Το ξέρει αυτό ο Καραμανλής και έχει αναλόγως επεξεργαστεί το συγκεκριμένο σχέδιο. Σωστή η προσέγγιση του Δ. Βερύκιου. Ο Καραμανλής θα προκαλέσει ανοιχτά τους αντάρτες. Δύσκολα όμως θα "τσιμπήσει" κάποιος από αυτούς.
http://pressmme.blogspot.com


Read more...

Η πολιτιστική κληρονομιά της δημοκρατίας, της νέας...


...και οι αντίστοιχες του πρόσφατου δεξιού παρελθόντος.
Ε, ρε Δόξα! το "δ" με "Λ" ασφαλώς, εκ των "ΕΛ"...



Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!





Read more...

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!


"Τούρκους της Κύπρου" θα ονομάζει ο "Μπαϊράκ" τους Τ/κ

Τραγωδία με λαθρομετανάστες στον Κόλπο του Άντεν

Το δρόμο για τη δεύτερη θητεία Μπαρόζο άνοιξαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μάκκα αλ Μουκαράμα - مكة المكرمة




Read more...

Καμμία ανταπόκριση στο αίτημα Καραμανλή για κοινή αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης


Ερμητικά κλειστές βρήκε τις πόρτες των ευρωπαίων εταίρων ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην προσπάθειά του να εγκριθούν κονδύλια για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης που βρίσκεται σε έξαρση. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επικαλούμενοι την διεθνή οικονομική κρίση, αρνήθηκαν να εγκρίνουν κονδύλια, παρά τις έντονες προσπάθειας της ελληνικής, ιταλικής, κυπριακής και μαλτέζικης πλευράς.
Οι υπόλοιποι «26» επεφύλαξαν, επίσης, χλιαρή υποδοχή στις εκκλήσεις του πρωθυπουργού να αντιμετωπίσει η ΕΕ με κοινές άμεσες δράσεις το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, θωρακίζοντας τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Επιπλέον δεν έτυχαν θερμής αντιμετώπισης τα ελληνικά - και κυπριακά - επιχειρήματα για άσκηση πίεσης στην Τουρκία, προκειμένου η γειτονική χώρα να εφαρμόσει τις συμφωνίες επανεισδοχής των παράνομων μεταναστών που προέρχονται από το έδαφός της. Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι «η αποτυχία στις Βρυξέλλες με τη γενικολογία στη Σύνοδο Κορυφής δεν είναι τυχαία. Η Ελλάδα ζητά οικονομική και πολιτική στήριξη, ενώ δεν έχει προετοιμάσει το έδαφος».
ΝΕΑ

infognomonpolitics


Read more...

Μουσείο Ακρόπολης. Η ιστορική αλήθεια


Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης δεν είναι απλώς ένα ειδικό οικοδομικό έργο. Η κατασκευή συνδέεται άμεσα με το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και με τη στρατηγική που χαράχθηκε και εφαρμόζεται για το θέμα αυτό από τη Μελίνα Μερκούρη ως Υπουργό Πολιτισμού. Το θέμα τέθηκε από την ίδια για πρώτη φορά στην Διάσκεψη της UNESCO στο Μεξικό το 1982. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνειδητοποίησε την σχέση των δύο ζητημάτων (Μουσείο και διεκδίκηση γλυπτών) πολύ αργά, μόλις το καλοκαίρι του 2007 όταν ο Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά το πέρας επίσκεψής του στο Νέο Μουσείο, συνέδεσε τα δύο θέματα.

Η συνέχεια στο pasok.gr

http://krogias.blogspot.com/


Read more...

Γαλάζια σχιζοφρένεια...


Για τον έναν είναι μικρή...

«Θα ήταν εκτός ελληνικής πραγματικότητας όποιος έλεγε ότι η κατάσταση στη δημόσια τάξη είναι η καλύτερη από το 2004. Είναι προφανώς χειρότερη και αυτό αποτελεί και μια αποτυχία της κυβέρνησής μας, η οποία ως κεντροδεξιό κόμμα θα πρέπει να επιδεικνύει μεγαλύτερη ευαισθησία στα θέματα νόμου και τάξης.Η Αστυνομία εδώ και αρκετό καιρό έχει αφοπλιστεί και πολιτικά και ηθικά»




Για τον άλλον... μεγάλη

" Συμπερασματικά, η Δ.Α.Ε.Ε.Β. [σ.σ. η Αντιτρομοκρατική], έχει αναβαθμιστεί"


http://krogias.blogspot.com/

Read more...

"Κομματικό λάφυρο" της θέλει ΝΔ το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης...


Σκληρή καταγγελία από το ΠΑΣΟΚ

κατά της κυβέρνησης
.
Για προσπάθεια να εμφανίσει το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης ως "κομματικό λάφυρό" της καταγγέλει τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ. Σε σχετική δήλωσή της η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Πολιτισμού Μαρία Δαμανάκη τονίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε διαχρονικά το Μουσείο της Ακρόπολης σαν ένα έργο τεράστιας εθνικής σημασίας» και «είναι ανάγκη το Μουσείο να παραμείνει εθνική υπόθεση, μακριά από μικροκομματισμούς, μακριά από την προσπάθεια να εμφανιστεί ως ένα κομματικό λάφυρο της Νέας Δημοκρατίας».
«Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για να ανήκει σε ένα μόνο κόμμα. Είναι υπόθεση που ανήκει σε όλους τους Έλληνες και της Ελληνίδες και αυτή η μικροκομματική πολιτική που αγνοεί το παρελθόν, διχάζει τους Έλληνες και απομειώνει και την ίδια την αξία και τη σημασία του έργου. Το ΠΑΣΟΚ είδε εξαρχής την ευκαιρία που είχαμε να αναβαθμίσουμε το αίτημα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στη γη τους, ώστε να αποκατασταθεί επιτέλους το μνημείο που σήμερα είναι κατακερματισμένο. Αυτή την πολιτική του Μουσείου ως εθνικού στόχου, υπηρετήσαμε όλα τα χρόνια και υπηρετήσαμε χωρίς μικροκομματικά βαρίδια και επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας» επισημαίνει η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

http://press-gr.blogspot.com

Read more...

Εγινε κι αυτό το ρεζιλίκι...


Υποχρέωσαν τον Σαμαρά ν' αλλάξει

το μήνυμά του για το Μουσείο!...
.
Από το http://logoplokies.blogspot.com/
.
Πρόκειται για την απο-κρουστικότερη έκδοση της ελληνικής φυλής, για τους πιο ρεζίληδες ανθρώπους, που με την ύπαρξή τους και – κυρίως – τη δράση τους ντροπιάζουν τη χώρα και το έθνος.
Δεν χάνουν ευκαιρία, που να μη προβάλουν, με τις πράξεις τους, την ελεεινή φύση τους, το απύθμενο θράσος τους, την εμετική νοοτροπία τους…
Για να παρεισδύσουν από το παράθυρο, οι, αιώνια, δεξιοί αγύρτες, σ΄ ένα ακόμα εθνικό επίτευγμα, από το οποίο ήταν απόντες, πλημμύρισαν την ειδησεογραφική πιάτσα με την προπαγάνδα τους, παρουσιάζοντας το νέο Μουσείο της Ακρόπολης ν΄ αποτελεί, τάχα, απόφαση του Καραμανλή του γέρου…
Ταυτόχρονα, μόλις χθες, έβαλαν τον Σαμαρά και άλλαξε τον χαιρετισμό του, στην ιστοσελίδα του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, μόνο και μόνο για...
να βάλουν τη «βρωμερή ουρά τους» και σ΄ αυτό το μεγάλο έργο του ΠΑΣΟΚ και της μεγάλης Μελίνας.
Ιδού τι περιείχε, στην πρώτη ενότητά του, το μήνυμα του Υπουργού Πολιτισμού, μέχρι χθες :
«…Σας καλωσορίζουμε στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.188 χρόνια από την επίσημη ανακήρυξη της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και 27 χρόνια από τη μεγάλη πρωτοβουλία της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη, ένα χρέος εκπληρώνεται κι ένα όνειρο πραγματοποιείται.* Το χρέος ενός ολόκληρου Έθνους απέναντι στην κληρονομιά του.* Και τ’ όνειρο της Μελίνας, που έγινε πλέον όνειρο όλων των Ελλήνων.Το Μουσείο της Ακρόπολης!Το υπέρτατο μνημείο του Αρχαίου Κλασικού Πολιτισμού αποκτά το δικό του Μουσείο – επιτέλους!...».Να πώς υποχρεώθηκε να το αλλάξει, μετά την παρέμβαση της δεξιάς αγυρτείας:
«…Σας καλωσορίζουμε στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.188 χρόνια από την επίσημη ανακήρυξη της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, 33 χρόνια από τη διορατική απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την ανάγκη ανέγερσης του νέου Μουσείου στο σημερινό του χώρο και 27 χρόνια από την πρωτοβουλία της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη, ένα χρέος εκπληρώνεται κι ένα όνειρο πραγματοποιείται. *Το χρέος ενός ολόκληρου Έθνους απέναντι στην κληρονομιά του. Το Μουσείο της Ακρόπολης!Το υπέρτατο μνημείο του Αρχαίου Κλασικού Πολιτισμού αποκτά το δικό του Μουσείο – επιτέλους!...».Οι ρεζίληδες ! Δεν λογαριάζουν τίποτα, δεν υπολογίζουν κανένα. Οι άχρηστοι και οι απόντες, χώνουν τη βρωμερή μούρη τους παντού κι ας απουσίαζαν από παντού!...
http://press-gr.blogspot.com


Read more...

Να και τα ντοκουμέντα για την αλλαγή του μηνύματος Σαμαρά για το Μουσείο...



Πώς έγινε η "αλλοίωση" για να προστεθεί
το όνομα του Καραμανλή...

Aπό το http://piazzadelpopolo.blogspot.com/
.
Άλλαξαν το κείμενο χαιρετισμού του υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά για τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Το αρχικό αναφερόταν στο ρόλο που διαδραμάτισε η Μελίνα Μερκούρη για την δημιουργία του, ενώ μετά την αλλαγή του κειμένου προστίθεται και το όνομα του θείου Καραμανλή, ως μεγάλου οραματιστή του συγκεκριμένου έργου… Έλεος!
Δείτε την φωτογραφία (κάντε κλικ επάνω για να μεγαλώσει) ή ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα του Μουσείου, εδώ…
[photo by krogias]




Read more...

Στο εδώλιο ο Ψωμιάδης‏...


Από το http://pressonice.blogspot.com
.
Στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου Θεσσαλονίκης παραπέμπεται, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης,επειδή δεν έβαλε «λουκέτο» σε γηροκομείο που λειτουργούσε χωρίς άδεια από το 1974 στο κέντρο της πόλης και δεν επέβαλλε τα προβλεπόμενα χρηματικά πρόστιμα σε βάρος του ιδιοκτήτη του.Σύμφωνα με το βούλευμα,ο νομάρχης «γνώριζε εξ ιδίας αντιλήψεως την έλλειψη άδειας, παρέλειψε να εκδώσει απόφαση διακοπής λειτουργίας του Οικοτροφείου Γερόντων, να την κοινοποιήσει σε Αστυνομικό Τμήμα και να επιβάλει διοικητικό χρηματικό πρόστιμο σε βάρος του»




Read more...

Κόντρα στη Βουλή για τα αγροτικά θέματα




Read more...

Τα 6 SΟS της Σκότλαντ Γιάρντ (που αγνόησε η ΕΛ.ΑΣ.)


Στο συρτάρι της Αντιτρομοκρατικής έμειναν οι έξι προτάσεις- SΟS της Σκότλαντ Γιαρντ για την οργάνωση των τμημάτων της υπηρεσίας και τη μεθοδολογία των ερευνών, προκειμένου να αποδώσουν καρπούς οι προσπάθειες για την εξάρθρωση της νέας γενιάς των τρομοκρατών.
Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 41χρονου αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα στα Άνω Πατήσια και ενώ οι αρχές φοβούνται νέο χτύπημα, παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ζητούν «να ξαναθυμηθούμε τι μας είπαν οι Άγγλοι».
Οι έξι...


προτάσεις των Βρετανών αφορούσαν ειδικότερα τους τομείς:

Ενιαίο τμήμα πληροφοριών
Οι Βρετανοί επισήμαναν το αυτονόητο. Ότι δηλαδή «δεν νοείται Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία χωρίς ενιαίο τμήμα πληροφοριών. Αποτελεί επιχειρησιακή οπισθοδρόμηση η δημιουργία στεγανών μεταξύ υπηρεσιών οι οποίες πολλές φορές αν και μοιράζονται το ίδιο αντικείμενο δεν γνωρίζουν η μία τι κάνει η άλλη». Έως το 2007 το τμήμα πληροφοριών ήταν ενιαίο, και αυτό έπαψε μετά την αναδιάρθρωση της υπηρεσίας το 2007.

«Προηγουμένως υπήρχε ένα τμήμα πληροφοριών το οποίο συγκέντρωνε τις πληροφορίες από τα υπόλοιπα τμήματα. Μετά το 2004 καταργήθηκε από το φόβο πως πληροφορίες για την τρομοκρατία θα μπορούσαν να διαρρεύσουν και σε ανθρώπους που δεν επιθυμούσε η πολιτική ηγεσία», εξηγεί αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Άλλοι τρόποι έρευνας
Η Σκότλαντ Γιαρντ πρότεινε την εκ βάθρων αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, αρχίζοντας από τη συλλογή και την αξιοποίηση στοιχείων μέχρι την εξέταση μαρτύρων. Επίσης πρόταση των Βρετανών ήταν να εξεταστούν κάτω από νέα οπτική όλα τα στοιχεία που συνδέουν συγκεκριμένους υπόπτους τους οποίους παρακολουθεί η Αντιτρομοκρατική: η συγκεκριμένη λίστα, μάλιστα, περιλαμβάνει αποκλειστικά πρόσωπα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Μετά τη δολοφονία του Νεκτάριου Σάββα, πάντως, στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών με τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. υποχρεώθηκαν να παραδεχθούν ότι οι ύποπτοι δεν είχαν καμία σχέση.

«Γρήγορη» παρακολούθηση
Η Σκότλαντ Γιαρντ τόνισε πως απαραίτητη για τη γρήγορη εξιχνίαση εγκλημάτων και την παγίδευση των δραστών είναι η άμεση άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Πρόταση που έμεινε στα χαρτιά. «Για να μάθουμε ποιος χρησιμοποίησε κινητό στην περιοχή εκείνη την ώρα και με ποιον επικοινώνησε θα χρειαστούμε εισαγγελική εντολή και μια διαδικασία που διαρκεί κοντά μια εβδομάδα. Μέχρι τότε όμως οι τρομοκράτες κρύβουν ή καταστρέφουν αυτά τα στοιχεία», αναφέρει ανώτερος αξιωματικός του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., που παραδέχεται πως «οι χρονοβόρες αυτές διαδικασίες στερούν από την Αστυνομία τη γρήγορη αντίδραση».

Ενιαίο σύστημα καμερών
Οι Βρετανοί ζήτησαν τη δημιουργία ενιαίου συστήματος παρακολούθησης με τη χρησιμοποίηση ενός μεγάλου αριθμού καμερών ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ., του ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά και κάθε κάμερας που θα μπορούσε να προστεθεί σε ένα ευρύτατο δίχτυ παρακολούθησης (όπως για παράδειγμα του Μετρό, και κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται σε δημόσια και κυβερνητικά κτίρια). Την πρόταση έβγαλε από το συρτάρι η κυβέρνηση αλλά ακόμη δεν έχει γίνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση.

Δημιουργία εθνικής βάσης DΝΑ
Έκπληξη προκάλεσε στους Βρετανούς η έλλειψη εθνικής βάσης DΝΑ. «DΝΑ παίρνουμε σε ορισμένες περιπτώσεις και εφόσον συναινεί ο κατηγορούμενος. Ύστερα όμως από κάθε υπόθεση το στοιχείο αυτό αυτοκαταστρέφεται και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδειχτικό υλικό. Μπορεί δηλαδή να έχουμε συλλάβει κάποιον εγκληματία για άλλη υπόθεση νωρίτερα και να έχουμε μόνο τα αποτυπώματά του και μόλις βρούμε το DΝΑ του να μην μπορούμε καν να το ταυτοποιήσουμε, αφού απαγορεύεται η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων», εξηγεί στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός.

Σταθερότητα στους αξιωματικούς
«Η συχνή αλλαγή διευθυντών δεν βοηθά την υπηρεσία», σχολίασαν οι Βρετανοί μόλις έμαθαν πως ο επικεφαλής της υπηρεσίας από το 2004 και ύστερα αλλάζει κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τις δικές τους πρακτικές, ένας αστυνομικός που υπηρετεί στην Αντιτρομοκρατική για να κριθεί αποτελεσματικός χρειάζεται 10ετή τουλάχιστον εκπαίδευση στο αντικείμενο.
Στέλιος Βραδέλης από τα ΝΕΑ


http://www.nonews-news.blogspot.com/

Read more...

Εργο... Καραμανλήδων το Μουσείο Ακρόπολης


ΠΑΣΟΚ: ΑΓΝΟΕΙ ΤΗ ΜΕΛΙΝΑ Η ΕΡΤ
«Για κυβερνητική προπαγάνδα» καταγγέλλει την ΕΡΤ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρης Νιώτης και για «φτηνά πολιτικά επικοινωνικά παιχνίδια» την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Αφορμή για τις καταγγελίες των δύο βουλευτών στάθηκε ρεπορτάζ της ΕΡΤ σύμφωνα με το οποίο το νέο Μουσείο της Ακρόπολης έχει

αποκλειστικά τη σφραγίδα Καραμανλή («η πατρότητα της ιδέας του Μουσείου ανήκε σαφώς στον Κωνσταντίνο Καραμανλή» και τα εγκαίνιά του είναι επίτευγμα του Κώστα Καραμανλή), χωρίς την παραμικρή αναφορά στη Μελίνα Μερκούρη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Από τη Δευτέρα μέχρι σήμερα έχουμε εντυπωσιαστεί από την κάλυψη, ειδικά από τη δημόσια τηλεόραση, του θέματος των εγκαινίων του Μουσείου της Ακρόπολης. Ακούγοντας το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης νομίζει κανείς ότι στην ιστορία της δημιουργίας αυτού του Μουσείου υπάρχουν δύο και μόνο δύο περιστατικά. Η σύλληψη της ιδέας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τα εγκαίνια του Μουσείου από τον Κώστα Καραμανλή. Ανάμεσα δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Δεν έχει μεσολαβήσει ούτε η απόφαση της χωροθέτησης ούτε οι διεθνείς διαγωνισμοί ούτε η κατακύρωσή τους ούτε η απαλλοτρίωση, όλες αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να έχουμε σήμερα αυτό το Μουσείο. Χρειάζεται σοβαρότητα, πρόκειται για ένα εθνικό θέμα, ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση».

Από τη μεριά του ο βουλευτής Γρηγόρης Νιώτης σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Επί 5 λεπτά σε κάθε δελτίο ειδήσεων εμφανίζουν τον Πέτρο Μολυβιάτη να προσπαθεί να μας πείσει ότι για το νέο Μουσείο της Ακρόπολης το έθνος "χρωστάει" για μία ακόμα φορά στον "Εθνάρχη". Εν προκειμένω, όμως, δεν χρωστάμε τίποτα στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή. Οι κύριοι της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή του νεότερου χρωστούν να πουν την αλήθεια στο λαό».

Και η αλήθεια σύμφωνα με τον βουλευτή έχει ως εξής: «Το έργο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης είναι έργο της Μελίνας Μερκούρη. Το 1981 η Μελίνα δεν βρήκε τίποτα από το παρελθόν για το νέο Μουσείο, ιδέες υπάρχουν για το νέο Μουσείο πολλές δεκαετίες πριν τον Κ. Καραμανλή. Η Μελίνα επέλεξε το χώρο λέγοντας "θέλω το Μουσείο να βλέπει τον Παρθενώνα", εκείνη ξεκίνησε τον διαγωνισμό αρχιτεκτονικής και ήθελε με το νέο Μουσείο να δώσει μια απάντηση στους Βρετανούς, που έλεγαν "πού θα τα βάλετε τα Μάρμαρα αν σας τα δώσουμε πίσω;". Με εντολή της στον τότε γραμματέα του υπουργείου και προέδρου του ΚΑΣ Γιώργο Θωμά ζήτησε την απαλλοτρίωση των γύρω πολυκατοικιών του χώρου του Μακρυγιάννη. Το 1990-1993 η κυβέρνηση της Ν.Δ. ακύρωσε τον αρχαιολογικό διαγωνισμό. Οταν ανέλαβε πάλι η Μελίνα, επέμενε στην απόφαση ότι "στου Μακρυγιάννη θα γίνει το νέο Μουσείο". Σ'αυτή την εντολή επέμενε φεύγοντας για το στερνό ταξίδι στη Νέα Υόρκη -έτσι και έγινε. Εν τέλει η Ν.Δ. όχι μόνο δεν είχε ιδιαίτερη συμβολή, αλλά και διά χειρός του βουλευτή και μετέπειτα υφυπουργού Πολιτισμού Πέτρου Τατούλη κατέθεσε μήνυση κατά του νέου Μουσείου για το ζήτημα της χωροθέτησής του».

«Η δημόσια τηλεόραση δεν δέχεται εντολές και υποδείξεις για το περιεχόμενο των εκπομπών της από την κυβέρνηση, κάτι που συστηματικά γινόταν επί ημερών ΠΑΣΟΚ και επιμελώς ξεχνούν τα στελέχη του», περνά στην αντεπίθεση ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος και συνεχίζει: «Αν όμως επιθυμούν να σχολιάσουν τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ ενημερωτικών εκπομπών ή ειδήσεων, τους συνιστούμε πρώτα να παρακολουθούν και έπειτα να προβαίνουν σε κρίσεις, προκειμένου να μην πλήττουν τη δική τους σοβαρότητα».

Η απάντηση του Χρήστου Παναγόπουλου, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε εκ νέου την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπακωνσταντίνου: «Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. συγχέει και πάλι τους ρόλους. Τον μισθό του πληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος, όχι τα κομματικά ταμεία της Νέας Δημοκρατίας».

http://www.nonews-news.blogspot.com/


Read more...

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΑΓΩΓΗΣ


Μια πολύ περίεργη υπόθεση απαγωγής πολύ γνωστού επιχειρηματία στα Χανιά κατήγγειλε το πρωί η οικογένειά του. Πρόκειται για υιό πασίγνωστου επιχειρηματία - εμπόρου αυτοκινήτων στα Χανιά της Κρήτης. Από το πρωί ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί συντάκτες να δημοσιοποιήσουν το περιστατικό μέχρι να ολοκληρωθεί με επιτυχία η επιστροφή του επιχειρηματία στην οικογένειά του. Πρόκειται για μια πολύ περίεργη υπόθεση.
http://pressmme.blogspot.com

Read more...

ΣΤΑ ΑΚΡΑ...



Από ΤΑ ΝΕΑ...



Read more...

MOIΡAZEI XΡHMATA ΤΟΥ ΕΟΤ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!


Την ώρα που σε πολλές αγορές του εξωτερικού η Ελλάδα δεν φαίνεται και δεν ακούγεται πουθενά εξαιτίας των δραματικών καθυστερήσεων στη διαφημιστική καμπάνια, ο Κ. Μαρκόπουλος...
επέλεξε να πριμοδοτήσει τουριστικά την εκλογική του περιφέρεια. Από την ημέρα που ανέλαβε, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να βγάλει την Εύβοια από την τουριστική αφάνεια. Η απόφασή του θα ήταν σωστή αν έκανε το ίδιο και με πολλά άλλα μέρη της χώρας μας που αξίζουν να γνωρίσουν οι επισκέπτες. Όμως ο K. Μαρκόπουλος αποφάσισε να μοιράσει χιλιάδες ευρώ από τη διαφημιστική πίτα του ΕΟΤ σε μέσα αμφίβολης ακροαματικότητας και αναγνωσιμότητας του εκλογικού νομού του! Έδωσε συνολικά σχεδόν 100.000 ευρώ(!) σε συνέδριο που διοργάνωσε -όλως τυχαίως- στην Εύβοια με αντικείμενο την τουριστική ανάδειξη - όλως τυχαίως- της Εύβοιας! Συγκεκριμένα με προσωπική του απόφαση δόθηκαν περίπου 55.000 ευρώ για το ξενοδοχείο όπου διοργανώθηκε το συνέδριο ενώ περισσότερα από 35.000 ευρώ μοιράστηκαν σε διαφημίσεις για τοπικά έντυπα και ραδιόφωνα! Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε τον κατάλογο με το τι εισέπραξε το κάθε μέσο έπειτα από προσωπική παρέμβαση του Κ. Μαρκόπουλου.
Υπουργέ τοποθετηθήκατε στη θέση αυτή για να προβάλλετε την Ελλάδα ή να κάνετε προεκλογική εκστρατεία με χρήματα του Ελληνικού δημοσίου και του ΕΟΤ;
http://pressmme.blogspot.com


Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





Read more...

Αιώνιοι Δεξιοί αλλά και ΑΔΕΞΙΟΙ ρεζίληδες!


Διαβάστε στον "ΛΟΓΟΠΛΟΚΟ":
"Υποχρέωσαν τον Σαμαρά ν΄ αλλάξει το μήνυμά του για το Μουσείο!..."

Έψαξα την αποκάλυψη του "ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΥ" και ανακάλυψα ότι ούτε τα ρεζιλίκια τους δεν είναι ικανοί να καλύψουν σωστά!

Ενώ άλλαξαν το κείμενο στην μέσα σελίδα, ξέχασαν να αλλάξουν στην αρχική το εισαγωγικό που είναι και το link που οδηγεί στον χαιρετισμό!!

ΤΟΣΟ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ!!!

Αν δεν το πιστεύετε, δείτε το με τα μάτια σας στο www.theacropolismuseum.gr!

Βέβαια, κρατάμε και ένα screen shot καλού κακού...

http://krogias.blogspot.com/


Read more...

Αύριο οι βαθμοί των πανελληνίων στα λύκεια της χώρας. Ο Υπολογισμός των μορίων



Η αγωνία των υποψήφιων φοιτητών τελειώνει αύριο. Οι βαθμοί ήδη είναι στις διευθύνσεις των νομών και αύριο πρωί θα αναρτηθούν σε όλα τα λύκεια της χώρας. Εμείς για να βοηθήσουμε τους υποψήφιους αναρτούμε εδώ τον τρόπο υπολογισμού των μορίων κα του βαθμού πρόσβασης. Κάντε κλικ θα ανοίξει ένα φύλλο excel συμπλήρωσε όλους τους βαθμούς και αυτόματα θα υπολογίσετε τα μόρια
kafeneio

Read more...