Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Πέρασε με 166 «ναι» το πολυνομοσχέδιο ......




tokarfi.gr

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που αποτελούν προαπαιτούμενο για την...

εκταμίευση των δόσεων.

Επί παρόντων 290 βουλευτών, επί της αρχής «ναι» ψήφισαν 166 βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 123 βουλευτές, και ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνονται:

- Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΦΕΚ 246/2012) για την αναστολή πλειστηριασμών στην α’ κατοικία και την αναστολή εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα.

- Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 238/2012) που μειώνει τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής και την επιχορήγηση στο Ταμείο Αρωγής των Υπαλλήλων της.

- Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 237 και 229/2012) με τα
προαπαιτούμενα για την μείωση δαπανών και τα ειδικά μισθολόγια.

- Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 224/2012) για την απελευθέρωση των μεταφορών ταξί.

- Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 240/2012) η οποία τροποποιεί τους κανόνες της δανειακής σύμβασης.

Οι επτά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που έχουν πάρει ΦΕΚ θα πρέπει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου να έχουν ψηφιστεί καθώς εντάσσονται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει η χώρα προκειμένου να πάρει την επόμενη δόση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απέσυρε τις διατάξεις που δεν αποτελούν προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης του δανείου, από το νομοσχέδιο με τις απαιτούμενες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου το οποίο εισήχθη προς ψήφιση στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Όπως είπε έλαβε υπόψη του τις παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν και τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.


Read more...

Ανέβηκαν οι τόνοι Σκληρές εκφράσεις στη Βουλή για «εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας»


O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας (Δ) στη Βουλή
O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας (Δ) στη Βουλή   (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Σε κορυφαίο ζήτημα αντιπαράθεσης εξελίσσεται στην Ολομέλεια της Βουλής το θέμα της εκχώρησης ή μη εθνικής κυριαρχίας με βάση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα προαπαιτούμενα της δόσης του Ιανουαρίου, το οποίο, μεταξύ άλλων, επικαιροποιεί την υφιστάμενη δανειακή σύμβαση μεταξύ της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Μετά την Ασημίνα Ξυροτήρη (ΔΗΜΑΡ) και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ήρθε η σειρά του Προκόπη Παυλόπουλου (ΝΔ), να υπογραμμίσει πως δεν τίθεται ζήτημα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας σε περίπτωση μη ανταπόκρισης της Ελλάδας προς τις δανειακές της υποχρεώσεις, καθώς ακόμα και με το αγγλικό δίκαιο, τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου μπορούν μονάχα να καθορίσουν το ποσό της αποζημίωσης που θα πρέπει να πληρώσει η χώρα. Το τι θα εκποιηθεί για την αποπληρωμή, το καθορίζουν τα ελληνικά δικαστήρια, συμπλήρωσε. «Η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα γίνει επί παντός στοιχείου της Ελλάδας. Ελληνικό δικαστήριο θα κρίνει από πού. Υπόκεινται σε αναγκαστική εκτέλεση μόνον εκείνα τα στοιχεία που υπόκεινται για οποιοδήποτε ελληνικό ή άλλο φυσικό πρόσωπο» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

«Εμείς δεν είπαμε πως θα έρθουν και θα κατασχέσουν την Ακρόπολη. Το θέμα είναι πως μπορούν να πάρουν την εκμετάλλευση της Ακρόπολης, που είναι ιδιωτικό περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου» ανέφερε αργότερα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Μπορούν να πάρουν την εκμετάλλευση των παραλιών μας, του ορυκτού πλούτου, του πετρελαίου. "Ιδιωτική περιουσία" μπορεί να είναι ακόμα και τα πολεμικά του σκάφη, ο χρυσός που είναι στο εξωτερικό, η εκμετάλλευση των παραλιών του» επεσήμανε. «Όλα αυτά τα έχετε παραδώσει. Τώρα μας λένε πως ο τρόπος εκτέλεσης θα είναι ελληνικός. Θα μας κρεμάσουνε και θα διαλέξουμε εμείς το σκοινί. Αυτό μας λέει ο κ. καθηγητής» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης.

«Χρωστάμε 240 δισ. Πόσα είναι πια αυτή η περιουσία μας στο εξωτερικό; Η μήπως πρόθεσή μας είναι να μην πληρώσουμε αυτά τα χρήματα; Πάτε να φάτε και τα λεφτά των κρατών πλέον;» ρώτησε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης. «Σηκώνετε αυτή τη συζήτηση, δημιουργείτε θόρυβο, πλαστές εντυπώσεις στον ελληνικό λαό» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βορίδης, ο οποίος παρουσίασε μάλιστα και φωτοτυπία ενός χαρτονομίσματος της Ζιμπάμπουε. «Μου έστειλαν αυτή τη φωτοτυπία. Είναι 100 τρισ. δολάρια Ζιμπάμπουε, που ισοδυναμούν με 20 δολάρια ΗΠΑ. Το καταθέτω για να δει ο κάθε ενδιαφερόμενος, από τι γλυτώσαμε, από την πληθωριστική δραχμή…» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ .

Αντίστοιχα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (ΠΑΣΟΚ) σημείωσε πως επιδίωξη της Ελλάδας είναι να πληρώσει το χρέος της το οποίο μετά το κούρεμα έχει μειωθεί και θα μειωθεί και στο μέλλον. «Η χώρα θα μείνει ουσιαστικά με ελάχιστο χρέος. Θα μείνει η μοναδική χώρα στην οποία διαγράφηκε τόσο μεγάλο χρέος» πρόσθεσε.

Για «ρήτρα αποικίας» στη σύμβαση και «κοινωνικό Αρμαγεδδώνα» έκανε λόγο ο Αλέξης Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ). Λίγο αργότερα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναρωτήθηκε «γιατί θα πρέπει να κατέχει τη μοναδική αλήθεια ο κ. Παυλόπουλος, και να μην δεχθούμε την άποψη του δασκάλου όλων μας, του κ. Κασιμάτη, του κ. Χρυσόγονου ή του κ. Μητρόπουλου;»

«Δεν ήμασταν εμείς που λέγαμε πως το Μνημόνιο έπρεπε να ψηφιστεί από 180 βουλευτές» σχολίασε ο Π.Κουρουμπλής, υπενθυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου (σ.σ. συμβάσεις παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας, υπερψηφίζονται με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών). «Αφού δεν τίθεται ζήτημα, ας συμπεριλάβουν ρητά διάταξη εξαίρεσης της δημόσιας περιουσίας κάθε είδους και σκοπού. Και ας αποσαφηνιστεί για να καθησυχάσουν την ανησυχία της αντιπολίτευσης» συμπλήρωσε ο βουλευτής.

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας αξιολόγησε τη ρήτρα του αγγλικού δικαίου με το πρώτο Μνημόνιο. Μήπως δεν είναι πατριώτες εκείνοι;» αντέταξε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης.

Ο κ. Τσούκαλης χαρακτήρισε και ως «θετικότατη πράξη και ενέργεια» τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βόλφανγκ Σόιμπλε και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «δεν θα του μίλησε για καταγγελία του Μνημονίου». Αναφερθείς, μάλιστα, στη στάση της κυπριακής Βουλής απέναντι στο δικό της Μνημόνιο, σημείωσε: «Μέσα σε μια μέρα, υπερψήφισε 25 νομοσχέδια εκ των οποίων τα 23 ομόφωνα. Έξω απ' το Κοινοβούλιο διαδήλωναν ανάπηροι, εκπαιδευτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι. Και όταν ψηφίστηκαν αυτά τα νομοσχέδια, η Κύπρος βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο. Κανένα όμως απ' τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν επένδυσαν στην αγανάκτηση του κυπριακού λαού…».

«Για το τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας με τον κ. Σόιμπλε, περιμένετε να το ακούσετε σε λίγες ώρες και μην προτρέχετε» απάντησε ο Μανώλης Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ).

«Μέγα ζητούμενο» χαρακτήρισε ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος την εθνική κυριαρχία εκτιμώντας ότι με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, «οι δανειστές της χώρας προσπαθούν να δέσουν τα συμφέροντα τους», μέσω μιας διαδικασίας που κινείται εκτός λογικής. «Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι δεν είναι προδότες και ότι ψηφίζουν άδολα. Ωραία να το πιστέψουμε. Αλλά ψηφίζοντας το νομοσχέδιο την εκχώρηση την υπογράφουν», είπε.
Ως το νομοθέτημα, με το οποίο η κυβέρνηση συνεχίζει την υπεύθυνη και συνεπή πολιτικής της για να ανταποκριθεί στην κρισιμότητα της κατάστασης, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρας, το νομοσχέδιο. Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε, ότι το νομοσχέδιο περιέχει ρυθμίσεις αναγκαίες για τη συνέχιση των χρηματοδοτικών ροών του μηχανισμού στήριξης και την εκταμίευση της δόσης. «Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στην κρισιμότητα της κατάστασης. Η στάση αυτή της συνέπειας συνεχίζεται με την υπό συζήτηση νομοθετική πρωτοβουλία», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Έπειτα από παρατηρήσεις των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο κ. Σταϊκούρας απέσυρε ορισμένες ρυθμίσεις που δεν αποτελούν προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης. Συγκεκριμένα:
Καταργείται το άρθρο 23 που είναι ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και αφορά τον τρόπο κατάθεσης αιτήσεων και τη μεταφορά εποπτείας στο Γραφείο Βιομηχανίας
  • Καταργείται το άρθρο 42, που αφορά στην κατάργηση μεταβατικών εδρών πρωτοδικείων
  • Καταργείται το άρθρο 47, που αφορά στην ενσωμάτωση διατάξεων οδηγίας 2010/45
  • Καταργείται το άρθρο 49 που αφορά στο πολεοδομικό γραφείο ΕΟΤ
  • Αποσύρθηκε ήδη το άρθρο 48 που αφορά την τροποποίηση του ν. 2523 του 1997 για ποινές παράβασης που θα ενταχθούν όλες στο Ποινολόγιο.
Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, οι διατάξεις θα εισαχθούν σε επόμενο νομοσχέδιο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Νέο ένταλμα για την υπόθεση Λαυρεντιάδη




Γνωστή δικηγόρος, συνεργάτης του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και σύζυγος στελέχους της ALAPIS, επίσης κατηγορούμενου στην υπόθεση, καταζητείται από τις Αρχές.
Σε βάρος της εξέδωσε ένταλμα σύλληψης η ανακρίτρια της υπόθεσης των επισφαλών δανείων της PROTON BANK. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα αναμένεται να μετατραπεί άμεσα σε διεθνές, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι η κατηγορούμενη έχει διαφύγει στο εξωτερικό και εκδόθηκε, γιατί η δικηγόρος κλήθηκε σε απολογία από την ανακρίτρια κ. Χατζάκη, αλλά δεν εμφανίστηκε στο ανακριτικό γραφείο.
Οι κατηγορίες για τις οποίες καταζητείται η δικηγόρος αφορούν συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και απιστία. Η κατηγορουμένη υπήρξε μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της PROTON και δικηγόρος σε αρκετές εταιρείες των Λαυρεντιάδη και Πέτρου Κυριακίδη, που επίσης είναι καταζητούμενος για την υπόθεση με διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Μάλιστα, κάποιοι αναφέρουν ότι η γυναίκα υπήρξε «δεξί χέρι» του προσωρινά κρατούμενου επιχειρηματία, Λ. Λαυρεντιάδη, αλλά και του Πέτρου Κυριακίδη και της αποδίδουν σημαντικό ρόλο, με την παροχή νομικής κάλυψης σε διάφορες παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με την υπόθεση των δανειοδοτήσεων ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, τις οποίες παρείχε η Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων τού τότε βασικού της μετόχου.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν κριθεί ήδη προσωρινά κρατούμενοι, πλην του επιχειρηματία, τέσσερις συνεργάτες του, στελέχη της τράπεζας την επίμαχη περίοδο, μεταξύ των οποίων και γνωστός καθηγητής Οικονομίας.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΑ ΑΠΕΡΡΙΨΕ Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ Σόιμπλε: Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή για το πρόγραμμα



soimple-den-yparxei-enallaktiki-epilogi-gia-to-programma 
Περίπου μισή ώρα παραπάνω από την προκαθορισμένη διήρκεσε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την οποία ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε κατηγορηματικά στον αρχηγό της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Σύμφωνα με πηγή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που μίλησε στο Reuters, ο κ.Σόιμπλε κάλεσε τον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει το δρόμο που έχει υιοθετηθεί. 

«Ο υπουργός Σόιμπλε είπε κατηγορηματικά στον κ. Τσίπρα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Ο υπουργός Σόιμπλε κάλεσε τον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει το δρόμο που έχει υιοθετηθεί» δήλωσε προς το πρακτορείο ειδήσεων η ίδια πηγή. 

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι εξήγησε στον Γερμανό υπουργό την άποψή του ότι τα σχέδια της λιτότητας έχουν αποτύχει και στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. 

«Τα μνημόνια της λιτότητας τα απέρριψε η ίδια η ζωή. Και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις. Να αντιμετωπίσουμε την εξαθλίωση την ανεργία, την άνοδο του φασισμού. Αυτός ο εφιάλτης δεν μπορεί να ξαναγυρίσει ούτε να επεκταθεί στην Ευρώπη.

Οι διάφορες μας είναι πολιτικές, όχι προσωπικές. Εμείς έχουμε όραμα μια Κοινωνική Ευρώπη. Στόχος είναι η Ελλάδα να βγει από την κρίση με την κοινωνία όρθια και τους έλληνες και τις ελληνίδες να ζουν με αξιοπρέπεια, σε μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα λάθη του παρελθόντος και απαλλαγμένη από εκείνες τις δυνάμεις, το κοινωνικό και πολιτικό κατεστημένο, που μας οδήγησε ως εδώ. 

Υπό αυτή την έννοια, για μας είναι σημαντικό τόσο να χαραχθεί μια εναλλακτική οικονομική πολιτική, όσο και να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη για να μπορούν να σταθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την ανοικοδόμηση του κράτους και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Έχουμε όραμα μια νέα Ελλάδα, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής συνοχής και αυτό το όραμα θα θελήσουμε να το κάνουμε πράξη».

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle  ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα της διαπλοκής, φέροντας το παράδειγμα γερμανικής εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που δεν μπορεί να επενδύσει στην Ελλάδα ακριβώς λόγω της διαπλοκής και της γραφειοκρατίας. Άλλα παραδείγματα διαπλεκομένων συμφερόντων οικονομίας και πολιτικής είναι κατά τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η «λίστα Λαγκάρντ» αλλά και η υπόθεση του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου. Μάλιστα δήλωσε στον κ. Σόιμπλε ότι θα «αποτελούσε μεγάλη υπηρεσία της Γερμανίας αν έδινε την κατάθεση του πρώην διευθυντή τηςSiemens-Hellas στις ελληνικές αρχές».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έθιξε και το θέμα του κατοχικού δανείου, ξεκαθαρίζοντας ότι για την Ελλάδα παραμένει ανοιχτό, επισημαίνοντας ότι στηρίζει την σχετική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει οΜανώλης Γλέζος για την διευθέτηση του θέματος μαζί με τον  Χορστ Ράιχενμπαχ.
http://newpost.gr/

Read more...

Αντιδράσεις για την εξαίρεση των ναυτιλιακών




Σύμφωνα με τη νέα προσθήκη, η προβλεπόμενη έκτακτη κλιμακωτή εισφορά για τέσσερα χρόνια, επί του συνολικού ετήσιου ποσού εισαγόμενου συναλλάγματος, θα επιβάλλεται στις εταιρείες παραναυτιλιακών δραστηριοτήτων (όπως ναύλωσης, ασφάλισης, μεσιτείας, αγοραπωλησιών) και όχι στις εταιρείες που διαχειρίζονται ή εκμεταλλεύονται πλοία υπό ελληνική ή ξένη σημαία και έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας.

Από τη ρύθμιση, που βρίσκεται στο άρθρο 45, μεταξύ των νομοθετικών ρυθμίσεων οι οποίες συζητούνται σήμερα στη Βουλή, εξαιρούνται επίσης οι ναυτιλιακές εταιρείες που διαχειρίζονται επιβατηγά πλοία της ακτοπλοΐας αλλά και των εμπορικών πλοίων που εκτελούν εσωτερικούς πλόες.

Συγκεκριμένα, στη νέα προσθήκη του κ. Σταϊκούρα για την έκτακτη οικονομική εισφορά αναφέρεται το εξής: «Η διά του παρόντος άρθρου προβλεπόμενη εισφορά δεν επιβάλλεται σε ημεδαπές και αλλοδαπές εταιρείες που έχουν εγκαταστήσει γραφείο ή υποκατάστημα δυνάμει του άρθρου 25 του νόμου 27/1975 και ασχολούνται με την διαχείριση ή εκμετάλλευση πλοίων υπό ελληνική ή ξένη σημαία καθώς και με τις λοιπές εργασίες που προβλέπονται από την εγκριτική πράξη εγκατάστασής τους».
Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ
   
«Οι πιέσεις των εφοπλιστών προκειμένου να αποφύγουν μία έστω συμβολική συνεισφορά στα φορολογικά βάρη… φαίνεται ότι έπιασαν τόπο», τονίζει σε ανακοίνωσή του το τμήμα ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την τροποποίηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.
«Αντίθετα, τα αιτήματα συλλογικών φορέων και κομμάτων για τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, που αποτελεί θέμα επιβίωσης για χιλιάδες οικογένειες, καθώς και η φοροελάφρυνση πολιτών που επιβαρύνονται φορολογικά ενώ βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης, απορρίφθηκε από την κυβέρνηση και από τις δυνάμεις της ''ευθύνης'' γιατί… έθετε σε κίνδυνο την επόμενη δόση», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «η αξία των φορολογικών εσόδων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων είναι μεγαλύτερη από αυτή των αναξιοπαθούντων… εφοπλιστών».
enikos.gr

Read more...

βίντεο με τους αγανακτισμένους μοτοσικλετιστές στη βράβευση Παπαδήμου




Πολύς είναι ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί αυτή την στιγμή έξω από το κτίριο του ΙΟΒΕ στο Κεφαλάρι. Εκτός από τους αγανακτισμένους μοτοσικλετιστές βρίσκονται και μέλη του Ε.ΠΑ.Μ, που φωνάζουν συνθήματα κατά του Λουκά Παπαδήμου. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει μπει στο κτίριο, όπου σε λίγη ώρα θα του απονεμηθεί το "Αριστείο ΙΟΒΕ". Ισχυρή είναι η αστυνομική παρουσία και προς το παρόν η κατάσταση είναι σχετικά ήρεμη.




enikos.gr/

Read more...

Πειθαρχική έρευνα για την αποφυλάκιση των ληστών με καλάσνικοφ...




Την διενέργεια πειθαρχικής έρευνας για το νέο «φιάσκο» της αποφυλάκισης τριών ληστών με Καλάσνικοφ, διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες. Η έρευνα αναμένεται να διενεργηθεί από εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος θα αναζητήσει ποιοι ευθύνονται για τις...
συγκεκριμένες αποφυλακίσεις.

Οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί Δεκέμβριο του 2011 και στη συνέχεια κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι καθώς τους είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για συμμετοχή σε τρεις ένοπλες ληστείες σε τράπεζες στα Φάρσαλα και στην Πιερία, με λεία 344.000 ευρώ. Μάλιστα στη ληστεία στα Φάρσαλα φέρονται να άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ με αποτέλεσμα να τραυματίσουν έναν αστυνομικό.

Και ενώ και οι τρεις είχαν προφυλακιστεί στις 12/12/ 2012 το βούλευμα βάση του οποίου κρατούνταν ακυρώθηκε. Η ακύρωση αποδίδεται στο γραμματέας του δικαστικού συμβουλίου στην Κατερίνη, ο οποίος φέρεται να μην ειδοποίησε έγκαιρα τους δικηγόρους των κατηγορουμένων, ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το θέμα που κρίνονταν από τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, αν δηλαδή θα συνεχίζονταν η προσωρινή κράτηση των κατηγορουμένων ή όχι.

Τελικά το αποτέλεσμα ήταν το αρχικό βούλευμα περί κράτησής τους να ακυρωθεί καθώς ήδη είχε συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προφυλάκισης και οι τρεις κακοποιοί να αφεθούν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων...
 trelokouneli.gr


Read more...

Μαζικές απολύσεις στον τραπεζικό κλάδο προβλέπει η ΟΤΟΕ...




Για επερχόμενο κύμα μαζικών απολύσεων κάνει λόγο η ΟΤΟΕ, με ανακοίνωση της, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όλα δείχνουν - και από τα συμφραζόμενα και από τα ...
υπονοούμενα και από τα μισόλογα των αρμοδίων - ότι χτυπά για πρώτη φορά η πόρτα των μαζικών απολύσεων στον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων».

Επιπλέον, η ΟΤΟΕ θεωρεί «ξεκάθαρο ότι εκείνοι που μιλούν για μείωση του 25% έως 30% του προσωπικού των τραπεζών στα επόμενα δύο με τρία χρόνια, έχουν έτοιμα τα σχέδιά τους και η ώρα της εφαρμογής τους έφτασε, με έναρξη υλοποίησής τους το ΤΤ».

Καταλήγοντας, απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους για να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Γραμματεία, στις 16 Ιανουαρίου, καθώς και στη συγκέντρωση των τραπεζοϋπαλλήλων, στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας, στο κεντρικό κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στην Πεσμαζόγλου....


Read more...

Εφ' όλης της ύλης συνάντηση των τριών αρχηγών αύριο...



Συνάντηση των τριών αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης ορίστηκε για αυριο στις 6 το απογευμα στο Μαξιμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση...
Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη θα γίνει με αφορμή την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας αλλά θα συζητηθούν όλες οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις...


Read more...

Χιονοστιβάδα προσφυγών Και στο Μισθοδικείο προσέφυγαν οι δικαστικοί για το Μνημόνιο ΙΙΙ, στο ΣτΕ οι ένστολοι


Προσφυγές στο ΣτΕ και στο Μισθοδικείο για το νόμο 4093 του 2012
Προσφυγές στο ΣτΕ και στο Μισθοδικείο για το νόμο 4093 του 2012   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι προσφυγές στη Δικαιοσύνη κατά του Μνημονίου ΙΙΙ (Ν. 4093/2012).

Τα σκήπτρα μέχρι τώρα κατέχουν οι δικαστές, οι οποίοι, ενώ συνεχίζουν να καταθέτουν ομαδικά προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ξεκίνησαν τη Δευτέρα να καταθέτουν και αγωγές στο Μισθοδικείο. Ταυτόχρονα, 79 ειρηνοδίκες προσέφυγαν το Συμβούλιο της Επικρατείας .

Ομαδικές προσφυγές για το Μνημόνιο ΙΙΙ κατέθεσαν τη Δευτέρα στο ΣτΕ και οι ένστολοι όλων κατηγοριών.

Προσφυγή έχει καταθέσει στο ΣτΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Στο Μισθοδικείο οι δικαστικοί

Οι προσφυγές των δικαστικών κατατέθηκαν από τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων έξι δικαστικών ενώσεων: Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ένωση Διοικητικών Δικαστών και Ένωση Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Με το Μνημόνιο ΙΙΙ, αλλά και με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, προβλέπεται η τμηματική επιστροφή των επιπλέον αποδοχών που έλαβαν οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί από 1.8.2012 έως 31.12.2012, λόγω της αναδρομικής μείωσης των μισθών και συντάξεών τους.

Οι ενώσεις υποστηρίζουν ότι οι περικοπές των αποδοχών των δικαστών και εισαγγελέων παραβιάζουν τα άρθρα 17, 26, 87, 88 και 100Α του Συντάγματος, καθώς και το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Οι δικαστικές ενώσεις επισημαίνουν μάλιστα ότι ανάλογες περικοπές κρίθηκαν αντισυνταγματικές στην Ιταλία το 2012, τη Σλοβενία το 2006, την Πολωνία το 2004, την Τσεχίας το 2005, καθώς και από τη Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου το 2012).

Προσφυγές ενστόλων

Επίσης τη Δευτέρα, ομοσπονδίες και ενώσεις από όλες τις κατηγορίες των ενστόλων κατέθεσαν προσφυγές στο ΣτΕ τόσο κατά του Μνημονίου ΙΙΙ όσο και της αναδρομικής, από την 1η Αυγούστου 2012, επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων αποδοχών τους.

Συγκεκριμένα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν οι:

Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής καθώς και άλλων εννέα περιφερειών (Θεσσαλονίκης, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ηπείρου, Έβρου και Στερεάς Ελλάδος).
Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.
Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.
Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού.
Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας.
Συντονιστικό Συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, καθώς επίσης 590 στρατιωτικοί και 10 λιμενικοί υπάλληλοι.

Όλες οι ενώσεις και ομοσπονδίες των ένστολων υποστηρίζουν, με τη σειρά τους, την αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου ΙΙΙ, καθώς και της επίμαχης υπουργικής απόφασης που προβλέπει την τμηματική αναδρομική επιστροφή μέρους των αποδοχών τους, αλλά και του μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, που καθιέρωσε ο Ν. 4093/2012.

Τέλος, οι ένστολοι υποστηρίζουν ότι τα επίμαχα νομοθετήματα αντιβαίνουν στην ΕΣΔΑ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ανεστάλη η λειτουργία ακόμη 51 ΔΟΥ...



Την ολοκλήρωση της β’ φάσης του σχεδίου για την ενοποίηση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με ... το σχέδιο αυτό, από 14/01/2013 αναστέλλεται η λειτουργία 51 ΔΟΥ σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ παράλληλα ολοκληρώνονται οι διοικητικές ρυθμίσεις έτσι ώστε οι πολίτες να μην υποχρεώνονται πλέον να προσέρχονται στις Εφορίες.

Κατά τη γ’ και τελευταία φάση του σχεδίου, θα ανασταλεί στις 18/03/2013 και η λειτουργία 20 ΔΟΥ που λειτουργούν στα νησιά. Με τον τρόπο αυτό θα εκπληρωθεί η μνημονιακή υποχρέωση για λειτουργία 120 ΔΟΥ σε επίπεδο χώρας εντός του 2013, έναντι των 290 ΔΟΥ που λειτουργούσαν το 2011, αφού ήδη, κατά την α’ φάση του σχεδίου ενοποίησης (Οκτώβριος 2012) είχε ανασταλεί η λειτουργία 47 ΔΟΥ και κατά τα προηγούμενα έτη είχε επίσης τερματιστεί η λειτουργία σημαντικού αριθμού ΔΟΥ.

Η επιλογή των ΔΟΥ που παραμένουν εν λειτουργία έγινε αυστηρά βασιζόμενη σε κριτήρια: - Οικονομικά, ήτοι τα έσοδα που συνέλεξαν οι Εφορίες κατά το 2011. - Διοικητικά, ώστε κάθε νομός να έχει τουλάχιστον 1 ΔΟΥ στην πρωτεύουσα.

Αναφερόμενος στη διαδικασία συγχωνεύσεων ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ότι «έγινε διεξοδική διαπραγμάτευση με την τρόικα για το θέμα των ΔΟΥ, ώστε από 90 ΔΟΥ που είχε δεσμευτεί η χώρα το 2011, να παραμείνουν τελικά 120 ΔΟΥ εν λειτουργία εντός του 2013. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι καταφέραμε την ίδρυση ενός Φορολογικού ΚΕΠ σε κάθε δήμο, στον οποίο αναστέλλεται η λειτουργία της ΔΟΥ, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες».

Επιπλέον, το Υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη προβεί σε ηλεκτρονικοποίηση διαδικασιών στο πλαίσιο του TAXISnet, παρέχοντας ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες στους πολίτες μέσω διαδικτύου. Επιπρόσθετα συνεχίζονται οι εργασίες με στόχο εντός του επόμενου διμήνου να είναι εφικτή η διεκπεραίωση των πληρωμών που διενεργούνταν στις ΔΟΥ αποκλειστικά στις Τράπεζες.

Τα Φορολογικά ΚΕΠ θα στεγάζονται σε κτίρια των ΟΤΑ, ώστε να επιτευχθούν συνέργειες και να ελαχιστοποιηθεί το κόστος λειτουργίας τους. Στα Φορολογικά ΚΕΠ οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώνουν κάθε εργασία, για την οποία προσέρχονταν μέχρι σήμερα στις ΔΟΥ.

Οι ενοποιημένες ΔΟΥ με τη συγκέντρωση του κατακερματισμένου προσωπικού μπορούν, πλέον, να εστιάσουν στο ουσιαστικό τους έργο που είναι η διενέργεια φορολογικών ελέγχων, με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη συλλογή εσόδων για το κράτος.

Συνοπτικά, η μεθοδολογία επιλογής των ΔΟΥ που θα παραμείνουν εν λειτουργία στις 14/1/2013 είναι:

1. Επιλέγονται οι πρώτες 120 ΔΟΥ σε ύψος εσόδων στη χώρα. 2. Επιλέγονται οι ΔΟΥ των πρωτευουσών των νομών της χώρας, που δεν ανήκουν στις πρώτες 120 ΔΟΥ, ώστε κάθε νομός να έχει τουλάχιστον μία ΔΟΥ.

3. Ενοποιούνται οι ΔΟΥ στους νομούς της Αττικής και Θεσσαλονίκης, ώστε να μην ξεπερνούν τον μέγιστο αριθμό, όπως καθορίζεται από τον αριθμό συναλλασσομένων του εκάστοτε νομού.

4. Συμπληρώνεται ο αριθμός των περισσευούμενων κενών θέσεων βάσει ύψους εσόδων, μέχρι τον μέγιστο αριθμό 120 ΔΟΥ της χώρας (μνημονιακή υποχρέωση), εξαιρουμένων των ΔΟΥ σε νομούς της επαρχίας που ξεπερνούν τον μέγιστο αριθμό, όπως καθορίζεται από τον αριθμό συναλλασσομένων του εκάστοτε νομού.

protothema.gr


Read more...

Κατατέθηκε τροπολογία Απαλλάσσονται από τον φόρο πολυτελείας τα σκάφη αναψυχής


  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Απαλλάσσονται από την έκτακτη εισφορά που θα επιβληθεί σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο το οποίο συζητείται στη Βουλή, τα σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης, όπως προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε τη Δευτέρα στο ίδιο νομοσχέδιο με την οποία αποσύρεται επίσης το άρθρο που προβλέπει τους πρόσθετους φόρους για εικονικά τιμολόγια.

Σημειώνεται ότι με τροπολογία που είχε περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο προβλέπονταν η επιβολή έκτακτης εισφοράς 5-10% μεταξύ άλλων σε κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων καθώς και σκαφών αναψυχής, πισινών κ.ά.
Με τη νέα τροπολογία προβλέπεται η απόσυρση της εισφοράς για τα σκάφη αναψυχής ύστερα από αίτημα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Υπάρχουν κύκλοι που παίζουν αδίστακτα με τη βία»...






Σε αντίδραση στα φαινόμενα της βίας και στην καταδίκη τους καλεί την ελληνική κοινωνία το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ μετά την... επίθεση στα γραφεία της ΝΔ και του πρωθυπουργού με καλάσνικοφ τα ξημερώματα.

«Η επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας με εγκληματικές μεθόδους υποκόσμου δείχνει ότι υπάρχουν κύκλοι που παίζουν αδίστακτα με τη βία και στρέφονται ευθέως κατά της δημοκρατικής πολιτείας. Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια, όμως σημειώνει ότι η καταδίκη δεν αρκεί. Όπως δεν αρκεί να κάνει η αστυνομία τη δουλειά της για την προστασία των πολιτών και των θεσμών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Και συνεχίζει: «Η καταδίκη της βίας και η αντίδραση στα φαινόμενα αυτά πρέπει γίνει με μια φωνή από την ελληνική κοινωνία. Η συνεννόηση απέναντι στη βία είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων που σέβονται τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Κάνεις δεν δικαιούται να χρησιμοποιήσει τα φαινόμενα βίας για πολιτική και κομματική εκμετάλλευση και οι ανεύθυνες και ανιστόρητες δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτη δείχνουν πόσο αδιέξοδα και επικίνδυνα είναι τα μισόλογα και οι αμφιθυμίες.

Αυτό που οφείλουμε όλοι είναι να καταδικάσουμε ανοιχτά και υπεύθυνα κάθε μορφή βίας και μέσα από τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών να προστατεύσουμε την εθνική και κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια και τα δικαιώματα των πολιτών ,το δημοκρατικό κεκτημένο της χώρας. Μόνο έτσι η πατρίδα μας θα βγει δυνατή από την κρίση»



newsbeast.gr


Read more...

Σε εξέλιξη η συζήτηση Εν μέσω έντασης ψηφίζονται οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου



  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση εν όψει της ψήφισης σήμερα, Δευτέρα, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, του νομοσχεδίου για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που ορίζουν μια σειρά από δημοσιονομικά, μισθολογικά και άλλα θέματα, όλα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης. Η συζήτηση ξεκίνησε σε κλίμα έντασης, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει το κατεπείγον της διαδικασίας και το ΚΚΕ να αποχωρεί από τη συζήτηση.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται νέοι δημοσιονομικοί κανόνες γα τον έλεγχο των δαπανών των υπουργείων των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ, αναστολή πλειστηριασμών στην α' κατοικία και την αναστολή εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα ως το τέλος του 2013 και παρεμβάσεις στις συντάξεις υπαλλήλων της Βουλής (προσαρμογή στα όσα ισχύουν για τους υπαλλήλους των υπουργείων).

Επιπλέον, στο προς ψήφιση νομοσχέδιο περιλαμβάνονται τα μέτρα επιτάχυνσης της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, ο νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, η  Δανειακή Σύμβαση για την ανταλλαγή ομολόγων και η πράξη απαλλαγής ευθύνης ΔΣ τραπεζών κατά την ανταλλαγή ομολόγων.

Η συζήτηση, το πρωί της Δευτέρας, ξεκίνησε σε κλίμα έντασης, καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση δήλωσε αντίθετη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου. Από τη συζήτηση δήλωσε ότι αποχωρεί το ΚΚΕ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι η διαδικασία των Πράξεων Νομοθετικών Περιεχομένου «δεν αφήνει τίποτα όρθιο από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» και ότι αυτές οι διαδικασίες «δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα, είναι διάτρητες».

Η αναφορά του κ. Λαφαζάνη για πραξικοπηματικές πρακτικές, με τις οποίες νομοθετεί η κυβέρνηση, προκάλεσε την αντίδραση της Σοφίας Βούλτεψη. «Άκουσα ότι είμαι περίπου πραξικοπηματίας. Είμαι ίσως όμως το μοναδικό παιδί που το πρωί της 21ης Απριλίου ξύπνησα με το περίστροφο στην πλάτη» σχολίασε η βουλευτής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουΐκ κατήγγειλε τη διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου, διαδικασία με την οποία -όπως είπε- «καλείται η Βουλή να εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία».

Αργότερα από το βήμα της Βουλής και ο Πάνος Καμμένος ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης λέγοντας ότι «ούτε η κυβέρνηση Τσολάκογλου δεν έχει υπογράψει τέτοια επονείδιστα κείμενα, όπως αυτό που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή».

Η αναφορά ξεσήκωσε αντιδράσεις στα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ιδιαίτερα, η στιγμή που ο κ. Καμμένος δεν δίστασε να απευθυνθεί στους βουλευτές, προειδοποιώντας τους ότι θα έχουν προσωπική ευθύνη επειδή, ψηφίζοντας, θα ανοίξουν δρόμο για την παράδοση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, έως και τον ορυκτό πλούτο, κλιμάκωσε τις αντιδράσεις.

Τη διαγραφή από τα πρακτικά της αναφοράς του κ. Καμμένου στην κυβέρνηση Τσολάκογλου, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. «Η φράση σας αυτή είναι δεινή ύβρις και για την κυβέρνηση και για τους βουλευτές που την στηρίζουν. Παρακαλώ να δεχθείτε να διαγραφεί» είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

«Δεν παίρνω πίσω τίποτε από όσα είπα. Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε φράση, από τα πρακτικά, προέδρου κόμματος, χωρίς τη συναίνεσή μου! Αίσχος! Ποιος είστε;» ακούστηκε να λέει ο κ. Καμμένος, λέγοντας ότι πρέπει να αποδοθεί μομφή προς το Προεδρείο.

«Δίνω, λοιπόν, εγώ εντολή να διαγραφεί η φράση» επέμεινε, όμως, ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς προειδοποίησε ότι ο ίδιος ο ελληνικός λαός θα ακυρώσει το νομοσχέδιο με τις Πράξεις, γιατί -όπως υποστήριξε- δεν είναι χωράφι της κυβέρνησης η εθνική κυριαρχία να την πουλάει και την δίνει στους πιστωτές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ότι με διαδικασίες κατεπείγοντος ανοίγει επικίνδυνους δρόμους με τη λογική τού «αποφασίζουμε και διατάζουμε».

Απαντώντας στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε πως οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έχουν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ στο διάστημα από 12 Νοεμβρίου 2012 έως και 12 Δεκεμβρίου 2012.

Οι αναφορές βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε «κατάπτυστο νομοσχέδιο», «χούντα», «συμμορία», «θα λογοδοτήσουν όσοι ψηφίσουν υπέρ», προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου.

«Είναι αισχρή αναίδεια να αποκρύπτετε την αλήθεια» δήλωσε απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης ο υπουργός και κατήγγειλε όσους θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα δέσμια και έχουν κάνει τρόπο άσκησης πολιτικής, στοιχεία όπως η βία, το μίσος, οι απειλές, οι προπηλακισμοί.

Η πρόθεση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια να τοποθετηθεί για το πρωινό τρομοκρατικό κτύπημα, εν μέσω της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με κατεπείγουσες διαδικασίες, αποτέλεσε την αφορμή για προσωρινή αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Είχαν προηγηθεί οι διαμαρτυρίες του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Π. Λαφαζάνη, αλλά και του εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τ. Κουίκ, για τα «ασφυκτικά» χρονικά περιθώρια συζήτησης του πολυνομοσχεδίου και τις εμφανίσεις υπουργών άλλων υπουργείων (Α. Λυκουρέντζος, Γ. Βρούτσης, Ν. Δένδιας), οι οποίες περιόριζαν τον χρόνο τοποθέτησης των βουλευτών.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Ν. Δένδιας εκτίμησε πως η αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στο ότι «δεν ήθελε να ακούσει αυτά που είχα να πω».
«Η χώρα βρίσκεται, όλον αυτό τον καιρό, επί ξηρού ακμής. Πάρα πολλά πράγματα σε αυτό τον τόπο έχουν γίνει στραβά, από το 1974 μέχρι σήμερα. Δεν είναι δυνατόν όμως να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη, αν δεν δεχθούμε ως αδιαμφισβήτητες αλήθειες ότι η νομιμότητα πρέπει να είναι αποδεκτή απ' όλους. Περίμενα πως όλος ο πολιτικός κόσμος θα καταδικάσει την επίθεση, και με οδύνη είδα καινοφανείς θεωρίες περί παρακρατικών της Δεξιάς και, μάλιστα, προερχόμενες από εκείνους που έλεγαν πως τα ευρήματα στη Βίλα Αμαλία ήταν στοιχεία απαραίτητα για κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Δεν ήλθα εδώ, παρά για να διατυπώσω βαθύτατη έκκληση να στηρίξει ο πολιτικός κόσμος την προσπάθεια του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Δεν είναι δικαίωμα κανενός να σπάει, να λεηλατεί, να πετά βόμβες μολότωφ. Είναι απαράδεκτες πρακτικές για οποιαδήποτε χώρα» ανέφερε, στην παρέμβασή του, ο κ. Δένδιας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τα κόμματα καταδίκασαν ομόφωνα την επίθεση με καλάσνικοφ...




...στα γραφεία της ΝΔ...
Σε ομόφωνη καταδίκη της επίθεσης που εξαπέλυσαν άγνωστοι με καλάσνικοφ προχώρησαν τα πολιτικά κόμματα κατά την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης, που...θα λήξει αργά το βράδυ της Δευτέρας με την ψήφιση των τελευταίων προαπαιτούμενων μέτρων για την εκταμίευση της δόσης.


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε: «οφείλουμε να πούμε με την μεγαλύτερη δυνατή κατηγορηματικότητα ότι αποδοκιμάζουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ. Αυτή είναι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ που την τηρεί όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη. Τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δεν έχουν σχέση με την Δημοκρατία αλλά την υπονομεύουν».

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης από ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «Κάποιοι αποφάσισαν με ένοπλες πρακτικές να πλήξουν τη Δημοκρατία. Καταδικάζουμε απερίφραστα ότι ορισμένοι στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλα χρονια έρχονται και επανέρχονται με τέτοιες συμπεριφορές. Να μας προβληματίσει ότι είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που αντιμετωπίζει τέτοιο φαινόμενο». Από πλευράς Ανεξάρτητων Ελλήνων ο κ. Τέρνενς Κουίκ δήλωσε πως «είναι αυτονόητο και καθήκον να καταδικάζουμε την όποια επίθεση εναντίον του οποιουδήποτε πολύ περισσότερο σε ένα κοινοβουλευτικό κόμμα» χαρακτήρισε όμως «περίεργη την αλληλουχία γεγονότων».

Από τη ΔΗΜΑΡ ο κ. Νίκος Τσούκαλης σημείωσε ότι «Είναι άκρως ανησυχητικό ότι το τελευταίο διάστημα απασχολούμαστε από την εκδήλωση γενικευμένης βίας. Μορφές βίας που κλιμακώνονται ως προς το χειρότερο. Η επιλογή της βίας ως μέσο διεξαγωγής πολιτικού διαλόγου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.. είναι κάτι που προέκυψε συστηματικά . Δεν αρκεί απλώς να καταδικάζουμε βία από όπου κι αν προέρχεται αλλά απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο».

Τέλος, ο κ. Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ είπε ότι «είναι αυτονόητη η καταδίκη αυτής της επίθεσης. Έχουμε τοποθετηθεί γενικά σαν κόμμα και οι επιθέσεις με γκαζάκια σε ατομικές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων. Είναι προφανές ότι αυτό που αντικειμενικά συμβαίνει είναι να υπάρχει ένας αποπροσανατολισμός του λαού».


Read more...

Μετά την επίθεση στη Συγγρού Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δήλωσε από τα γραφεία της ΝΔ ο Αντ.Σαμαράς


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη λεωφόρο Συγγρού, μετέβη το απόγευμα τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Έναν άνθρωπο μπορείς να τον πυροβολήσεις, όπως και ένα κτίριο που πυροβόλησαν. Τη δημοκρατία όμως δεν μπορείς να την πυροβολήσεις. Ας το ακούσουν λοιπόν αυτοί που πρέπει: Η δημοκρατία δεν πυροβολείται», δήλωσε προσερχόμενος ο κ. Σαμαράς.

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία υπάρχουν εκτιμήσεις ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν στόχο το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούνται, όπως λένε, από το γεγονός ότι οι δράστες πυροβόλησαν στοχεύοντας ψηλά.

Η επίθεση έγινε με δύο όπλα: ένα καλάσνικοφ και ένα περίστροφο, πιθανώς τύπου magnum. Ένα  βλήμα έσπασε το τζάμι του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά και αφού εξοστρακίστηκε στην κολόνα, χτύπησε στην οροφή και στον απέναντι τοίχο και κατέληξε στο δάπεδο.

Στην ΕΛ.ΑΣ. αναμένουν τα επόμενα 24ωρα προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να βρίσκεται πίσω από αυτήν μια από τις ήδη γνωστές τρομοκρατικές οργανώσεις.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...