Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Τα κόμματα καταδίκασαν ομόφωνα την επίθεση με καλάσνικοφ...




...στα γραφεία της ΝΔ...
Σε ομόφωνη καταδίκη της επίθεσης που εξαπέλυσαν άγνωστοι με καλάσνικοφ προχώρησαν τα πολιτικά κόμματα κατά την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης, που...θα λήξει αργά το βράδυ της Δευτέρας με την ψήφιση των τελευταίων προαπαιτούμενων μέτρων για την εκταμίευση της δόσης.


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε: «οφείλουμε να πούμε με την μεγαλύτερη δυνατή κατηγορηματικότητα ότι αποδοκιμάζουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ. Αυτή είναι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ που την τηρεί όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη. Τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δεν έχουν σχέση με την Δημοκρατία αλλά την υπονομεύουν».

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης από ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «Κάποιοι αποφάσισαν με ένοπλες πρακτικές να πλήξουν τη Δημοκρατία. Καταδικάζουμε απερίφραστα ότι ορισμένοι στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλα χρονια έρχονται και επανέρχονται με τέτοιες συμπεριφορές. Να μας προβληματίσει ότι είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που αντιμετωπίζει τέτοιο φαινόμενο». Από πλευράς Ανεξάρτητων Ελλήνων ο κ. Τέρνενς Κουίκ δήλωσε πως «είναι αυτονόητο και καθήκον να καταδικάζουμε την όποια επίθεση εναντίον του οποιουδήποτε πολύ περισσότερο σε ένα κοινοβουλευτικό κόμμα» χαρακτήρισε όμως «περίεργη την αλληλουχία γεγονότων».

Από τη ΔΗΜΑΡ ο κ. Νίκος Τσούκαλης σημείωσε ότι «Είναι άκρως ανησυχητικό ότι το τελευταίο διάστημα απασχολούμαστε από την εκδήλωση γενικευμένης βίας. Μορφές βίας που κλιμακώνονται ως προς το χειρότερο. Η επιλογή της βίας ως μέσο διεξαγωγής πολιτικού διαλόγου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.. είναι κάτι που προέκυψε συστηματικά . Δεν αρκεί απλώς να καταδικάζουμε βία από όπου κι αν προέρχεται αλλά απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο».

Τέλος, ο κ. Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ είπε ότι «είναι αυτονόητη η καταδίκη αυτής της επίθεσης. Έχουμε τοποθετηθεί γενικά σαν κόμμα και οι επιθέσεις με γκαζάκια σε ατομικές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων. Είναι προφανές ότι αυτό που αντικειμενικά συμβαίνει είναι να υπάρχει ένας αποπροσανατολισμός του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: