Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Μετά την επίθεση στη Συγγρού Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δήλωσε από τα γραφεία της ΝΔ ο Αντ.Σαμαράς


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη λεωφόρο Συγγρού, μετέβη το απόγευμα τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Έναν άνθρωπο μπορείς να τον πυροβολήσεις, όπως και ένα κτίριο που πυροβόλησαν. Τη δημοκρατία όμως δεν μπορείς να την πυροβολήσεις. Ας το ακούσουν λοιπόν αυτοί που πρέπει: Η δημοκρατία δεν πυροβολείται», δήλωσε προσερχόμενος ο κ. Σαμαράς.

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία υπάρχουν εκτιμήσεις ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν στόχο το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούνται, όπως λένε, από το γεγονός ότι οι δράστες πυροβόλησαν στοχεύοντας ψηλά.

Η επίθεση έγινε με δύο όπλα: ένα καλάσνικοφ και ένα περίστροφο, πιθανώς τύπου magnum. Ένα  βλήμα έσπασε το τζάμι του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά και αφού εξοστρακίστηκε στην κολόνα, χτύπησε στην οροφή και στον απέναντι τοίχο και κατέληξε στο δάπεδο.

Στην ΕΛ.ΑΣ. αναμένουν τα επόμενα 24ωρα προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να βρίσκεται πίσω από αυτήν μια από τις ήδη γνωστές τρομοκρατικές οργανώσεις.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: