Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΡΕΣΤΗ!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ


Το Fimotro αποκαλύπτει σήμερα ότι ο σύζυγος της Άννας Διαμαντοπούλου σε εταιρία συμφερόντων του Βίκτωρα Ρέστη. Σύμφωνα με το ΦΕΚ (ΤΑΕ-ΕΠΕ 10966/11-9-2009) και ενώ η χώρα βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο, ο σύζυγος της Άννας Διαμαντοπούλου, Γιάννης Σαβαλάνος, ίδρυσε μαζί με τρεις στενούς συνεργάτες του Βίκτωρα Ρέστη την...
κατασκευαστική εταιρία ΓΑΚΑΤ Α.Ε. δηλώνοντας μάλιστα ως έδρα το σπίτι του!!! Το περίεργο είναι ότι λίγους μήνες αργότερα όταν ανέλαβε τη θέση του μέλους του ΔΣ της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ, στο βιογραφικό του δεν ανέφερε καν την ύπαρξη της εταιρίας αυτής. Να σημειωθεί ότι οι τρεις συνέταιροί του Γιάννη Σαβαλάνου, Σέργιος Μαναράκης (δικηγόρος), Γιώργος Μένεγας (τοπογράφος) και ο υιός του Αντώνης, ίδρυσαν πρόσφατα την ΡΑΒΕΝΙΑ ΑΕ (ΦΕΚ ΤΑΕ-ΕΠΕ 2021/2010) και την ΑΒΙΛΙΟΣ ΑΕ (ΦΕΚ ΤΑΕ ΕΠΕ 3019/2010) οι οποίες έχουν ως αντικείμενο την διαχείριση ακινήτων και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ο Αντώνης Μένεγας εργάζεται στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της RF Energy (όπως αναφέρει και Δελτίο Τύπου της εταιρίας στις 30-4-2010), η οποία ανήκει στην οικογένεια του Βίκτωρα Ρέστη.


Εκείνο που θα πρέπει να απαντηθεί είναι αφενός μεν γιατί ο σύζυγος της Άννας Διαμαντοπούλου, δεν συμπεριέλαβε στο βιογραφικό του (που δημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ) την ενασχόλησή του στην συγκεκριμένη εταιρία (εν αντιθέσει με άλλες), αφετέρου δε εάν υπάρχει νομικό και ηθικό ασυμβίβαστο από τη στιγμή που η συγκεκριμένη εταιρία ΓΑΚΑΤ ΑΕ, έχει (ή θα έχει) δοσοληψίες με το κράτος και μάλιστα με το ΥΠΕΚΕ το οποίο τον διόρισε στην Κτηματολόγιο ΑΕ. Αναμένουμε απαντήσεις...
Read more...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO

Με τον Σωκράτη Ξυνίδη υπάρχει και ένα ακόμα θέμα που έγινε αντιληπτό από όποιον διάβαζε την Καθημερινή της Κυριακής. Η εφημερίδα παρουσίασε πολύ μικρό και χωρίς να μπορεί να διαβάζεται ευκρινώς το...
έγγραφο (κλικ). Το περίεργο είναι ότι παρουσίασε την πρώτη σελίδα και όχι την σελίδα με την υπογραφή του στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Το έγγραφο δεν παρουσιάστηκε πουθενά αλλού. Από την Κυριακή το πρωί το έχουμε και εμείς στα χέρια μας. Μας εστάλη με e-mail. Ποιός και γιατί το διακινεί;
http://fimotro.blogspot.com/2010/06/blog-post_5332.html

Read more...

"ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ" ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ...


Στα μέσα Ιουνίου, παρουσία εκπροσώπων της τρόικας, αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι διατάξεις του νέου Ασφαλιστικού. Εντός της εβδομάδας θα γίνουν κρίσιμες συνομιλίες ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της τρόικας, όπου και...
θα «κλειδώσουν» οι αλλαγές.
Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, θα ισχύσει η βασική σύνταξη και για τους ανασφάλιστους άνω των 65 ετών με εισοδηματικά κριτήρια. Το ποσό της σύνταξης ορίζεται στα 360 ευρώ μηνιαίως.
Στα 360 ευρώ θα προστίθεται και η ανταποδοτική σύνταξη με μέσο όρο ετήσιας αναπλήρωσης το 1,2%. Κατά το υπουργείο Εργασίας, με τη νέα αυτή εξέλιξη η απώλεια στις συντάξεις θα είναι της τάξης του 7%, ποσοστό που αμφισβητείται από τη ΓΣΕΕ που δίνει μείωση σύνταξης κοντά στο 25% ή και υψηλότερα.
Το σχέδιο που αναμένεται να επικυρωθεί από την τρόικα όσον αφορά τον τρόπο υπολογισμού, θα προβλέπει ότι από 1/1/2015 (ίσως και νωρίτερα) και σταδιακά, βάση υπολογισμού καθίσταται το σύνολο του εργασιακού βίου με έτος-βάση το 2013 ή και νωρίτερα.
Διασφαλίζονται τα θεμελιωμένα δικαιώματα (με θεμελίωση έως και το τέλος του 2010) όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ως προς τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης.
Βασική σύνταξη θα δοθεί και στους ανασφάλιστους άνω των 65 ετών, με εισοδηματικά κριτήρια. Το ποσό της σύνταξης ορίζεται στα 360 ευρώ μηνιαίως. Στα 360 ευρώ θα προστίθεται και η ανταποδοτική σύνταξη με μέσο όρο ετήσιας αναπλήρωσης το 1,2%.
Για τις επικουρικές, το υπουργείο Εργασίας απορρίπτει την εηνωμάτωση τους στην ανταποδοτική, ενώ υπάρχει διάταξη στο νομοσχέδιο Λοβέρδου όπου προβλέπεται η δραστική μείωση των επικουρικών συντάξεων στο 20%.
Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2015.
Read more...

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


Επανήλθε η Άγκυρα στις ναυτικές προκλήσεις με τις ...κρουαζιέρες των πολεμικών της πλοίων ανοιχτά του Σουνίου...



Σήμερα το πρωί στις 9:30 η τουρκική φρεγάτα Γκιλντερίν πέρασε μεταξύ Τζιας και Ακρωτηρίου του Σουνίου με βορειοανατολική κατεύθυνση. Η τουρκική φρεγάτα είχε ξεκινήσει χθες στις τρεις το μεσημέρι απο τον Ναύσταθμο Αξάζ, που βρίσκεται ανατολικά της Ρόδου, και ακολουθώντας δυτική πορεία πέρασε νοτίως της Σαντορίνης και των Κυκλάδων για να στρίψει στη συνέχεια βόρεια και να επαναλάβει την πρόκληση με τον πλου της όπως είχαν κάνει επανειλημμένα προ διμήνου αρκετά τουρκικά πολεμικά σκάφη.
Η φρεγάτα Γκιλντερίν που παρακολουθείται απο την ελληνική φρεγάτα Λήμνος πέρασε στη συνέχεια απο τα στενά του Καφηρέα και κινείται προς το βόρειο Αιγαίο.
Η πρόκληση των τούρκων αποκτά, σύμφωνα με αναλυτές, ακόμα μεγαλύτερη διάσταση με δεδομένο ότι απο σήμερα το πρωί, έχει ξεκινήσει η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικό Καταιγίδα και όλος ο ελληνικός στόλος έχει αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου.
Μαζί με την φρεγάτα Γκιλντεριν, βγήκε απο το Αξάλ και η φρεγάτα Μπάρμπαρος η οποία κατευθύνεται προς βορρά ακολουθώντας σε λογική πορεία.
Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, τους τελευταίους μήνες οι τουρκικές προκλήσεις στον αέρα είχαν μειωθεί καθώς δεν έχουν γίνει υπέρ πτήσεις νησιών. Ωστόσο σύμφωνα με την ίδια πηγή οι ναυτικές προκλήσεις εξακολουθούσαν όπως έγινε προ μερικών εβδομάδων, όταν τουρκικά πολεμικά πλοία ζητούσαν στοιχεία ταυτότητας και προορισμού από ελληνικά μαχητικά εντός του FIR Αθήνας.
Τόσο για τα περιστατικά αυτά, όσο και για τις «κρουαζιέρες» των φρεγατών στην περιοχή του Σουνίου η Αθήνα είχε κάνει διαβήματα προς την Άγκυρα.
Read more...

"ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ" ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Αυτό είναι το τελευταίο και ανανεωμένο βιογραφικό σημείωμα του συζύγου της Άννας Διαμαντοπούλου το οποίο υπάρχει στην εταιρεία Κτηματολόγιο Α.Ε. και δεν αναφέρει το παραμικρό για την εταιρεία που ίδρυσε μαζί με τους στενούς συνεργάτες του Βίκτωρα Ρέστη. Το...
Fimotro επίσης παρουσιάζει το ΦΕΚ από το οποίο προκύπτει ότι οι τρεις συνέταιροί του Γιάννη Σαβαλάνου, Σέργιος Μαναράκης (δικηγόρος), Γιώργος Μένεγας (τοπογράφος) και ο υιός του Αντώνης, ίδρυσαν πρόσφατα την ΡΑΒΕΝΙΑ ΑΕ (ΦΕΚ ΤΑΕ-ΕΠΕ 2021/2010) και την ΑΒΙΛΙΟΣ ΑΕ (ΦΕΚ ΤΑΕ ΕΠΕ 3019/2010) οι οποίες έχουν ως αντικείμενο την διαχείριση ακινήτων και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ο Αντώνης Μένεγας εργάζεται στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της RF Energy (όπως αναφέρει και Δελτίο Τύπου της εταιρίας στις 30-4-2010), η οποία ανήκει στην οικογένεια του Βίκτωρα Ρέστη. Υπάρχουν και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που βεβαιώνουν την σχέση του συζύγου της υπουργού με στελέχη και εταιρείες συμφερόντων Ρέστη. Θα τα παρουσιάσουμε στην συνέχεια..
.http://fimotro.blogspot.com/2010/06/blog-post_3710.html

Read more...

Στο Συνδέσμο Βιομηχανιών θα μιλήσει ο πρωθυπουργός


Στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki, θα μιλήσει την Πέμπτη 10 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Παπανδρέου θα είναι κεντρικός ομιλητής, στο ανοικτό μέρος της συνέλευσης, και αναμένεται να τοποθετηθεί για τα μέτρα αναστροφής της οικονομικής κρίσης στη χώρα, το ρόλο της μεταποίησης στην οικονομία και την πολιτική περιφερειακής ανάπτυξης. Στο κλειστό μέρος της Γενικής Συνέλευσης, ομιλητής θα είναι ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, υπεύθυνος τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

i-reportergr.
Read more...

Εισήγηση για αναστολή κομματικης ιδιότητας


nooz.gr/
Η Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ αφού εξέτασε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, δηλώσεις "πόθεν έσχες" και αφού κάλεσε τον Ακη Τσοχατζόπουλο προκειμένου να παράσχει διευκρινήσεις, αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή της υπόθεσης του πρώην Υπουργού στην επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος.

Επίσης εισηγήθηκε την αναστολή της ιδιότητας του μέλους του ΠΑΣΟΚ για τον κ. Τσοχατζόπουλο, χωρίς, όπως αναφέρεται, αυτό να συναρτάται με τη νομική πλευρά της υπόθεσης και προδικάζει την κατάλυση της δικαστικής διερεύνησης.

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής τονίζεται ότι "εξετάστηκαν δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και οι δηλώσεις πόθεν έσχες και κλήθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις. Η Επιτροπή Διαφάνειας εκτιμώντας το σύνολο των στοιχείων που της τέθηκαν υπόψη, αποφασίζει ομόφωνα την παραπομπή της υπόθεσης στην ΕΚΑΠ και εισηγείται την αναστολή της ιδιότητας του μέλους του ΠΑΣΟΚ για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, χωρίς αυτό να συναρτάται με τη νομική πλευρά της υπόθεσης και να προδικάζει την κατάληξη της δικαστικής διερεύνησης".

Ταυτόχρονα ο εισαγγελέας- που διεξάγει τη δικαστική έρευνα- προσανατολίζεται στο να ζητήσει αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ΗΠΑ, καθώς ο αριθμός των off shore που εμπλέκονται στην υπόθεση με τα ακίνητα του πρώην υπουργού είναι μεγάλος.

Ο εισαγγελέας ερευνά και ενδεχόμενες φορολογικές παραβάσεις του κ. Τσοχατζόπουλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε συναντήσεις με το ΣΔΟΕ.

Λάβρος ο Τσοχατζόπουλος

"Όλα τα στοιχεία δείχνουν καθαρότητα και διαφάνεια", δήλωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος, ενώ εμφανίστηκε λάβρος "κατά των κέντρων που απεργάζονται την πολιτική, ηθική και φυσική του εξόντωση". Επανέλαβε, δε, ότι ετοιμάζεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

"Η Δικαιοσύνη στην οποία θα προσφύγω αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφάλεια έναντι της πρωτοφανούς συντονισμένης επίθεσης που τις τελευταίες μέρες γίνεται εις βάρος μου και όλων των μελών της οικογενείας μου με αποκλειστικό σκοπό την πολιτική και ηθική εξόντωση", δήλωσε μετά το πέρας της ακρόασης του από την Επιτροπή.

Και πρόσθεσε: "Δυστυχώς και η φυσική εξόντωση είναι μες στα σχέδια των κέντρων και συμφερόντων που επεξεργάζονται αυτού του είδους τις συμπεριφορές.

Ο ίδιος σημείωσε ότι "όλα τα στοιχεία τα οποία κατέθεσε δείχνουν καθαρότητα και διαφάνεια σε όλες τις συναλλαγές στις οποίες προέβη για την απόκτηση των περιουσιακών του στοιχείων".

Υπογράμμισε ότι "είναι ευθύνη όλων η ενδυνάμωση της δημοκρατίας" και κατέληξε: "Δεν υποχωρώ, δεν εκβιάζομαι, θα πολεμήσω να λάμψει η αλήθεια".

Σημειώνεται ότι ο Κυριακάτικος Τύπος με εκτενή δημοσιεύματα επανέρχεται στα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού, συγγενικών του προσώπων και συνεργατών.

Αποστάσεις, πάντως, τηρούν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο Mega, είπε ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος "ούτε υπουργός ούτε βουλευτής είναι εδώ και καιρό", υπογραμμίζοντας ότι "αμέσως μόλις υπήρξε θέμα το ΠΑΣΟΚ έκανε ό,τι έπρεπε για ένα μέλος του. Έχουν επιληφθεί όλα τα όργανα. Δεν μπορούσε να γίνει κάτι που δεν έγινε αμέσως".

Read more...

Πεταλωτής: Δεν πρέπει να απαξιώσουμε τις Εξεταστικές

nooz.gr"
Είναι θέμα ευθύνης και υπευθυνότητας όλων μας, αυτές οι εξεταστικές από τις οποίες ο ελληνικός λαός περιμένει αποτέλεσμα -και αυτές έχουν και τη δυνατότητα πέρα από την υποχρέωση για αποτελέσματα- δεν θα πρέπει να τις απαξιώσει κανένας μας", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για ενδεχόμενη αποχώρηση της ΝΔ από τις εξεταστικές επιτροπές .

Ο Γ. Πεταλωτής τόνισε ότι "θα πρέπει αντιθέτως- και εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα- να αποδείξουμε ότι οι πολιτικές δυνάμεις σήμερα και θέλουν και μπορούν να έχουν αποτέλεσμα".

Ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στις εξεταστικές επιτροπές να είναι πιο φειδωλά από εδώ και πέρα, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι οι εξεταστικές κάνουν αυτόνομα το έργο τους και ότι ο κάθε βουλευτής λειτουργεί στα πλαίσια της ιδιότητάς του.

"Για εμάς το ζητούμενο είναι να παράγουν το έργο με τη σοβαρότητα που πρέπει και οι συμμετέχοντες έχουν όλα τα εχέγγυα για να το κάνουν", συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Read more...

Η ...ξεχασμένη Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου!

Εκτός από την off shore που συνδέεται με τον Τσοχατζόπουλο, απεκάλυπτε και την εμπλοκή της Marfin με τους λογαριασμούς -ακόμη και ύποπτους- του Εφραίμ!

Aπό τον Δημήτρη Πολυχρονίου

Διαβάζω στις εφημερίδες με πολύ ενδιαφέρον ότι η off shore εταιρεία που κατείχε αρχικώς το πανάκριβο νεοκλασσικό το οποίο κατέληξε στην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε εμπλοκή και στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Είναι η περίφημη Torcaso.
To στοιχείο αυτό προκύπτει από την Έκθεση που είχε κάνει τον Δεκέμβριο του 2008 η Τράπεζα της Ελλάδος για τις συναλλαγές της Μονής Βατοπεδίου κατ' εντολήν της τότε Εξεταστικής Επιτροπής.
Σύμφωνα δε με την Έκθεση στις συναλλαγές εμπλέκονται τρεις εταιρείες κυρίως που είχαν εμπιστευματοδόχο τον Άθω Κοιρανίδη και μέσω αυτών πηγαινοέρχονταν εκατομμύρια στην Κύπρο, Ελλάδα, Παρθένους Νήσους και Βελιγράδι.
Η Έκθεση αυτή (ολόκληρη μπορείτε να την διαβάσετε εδώ) καλύπτει 24 σελίδες. Διαβάζοντας την κανείς πάντως διαπιστώνει και κάτι άλλο ενδιαφέρον. Οτι σχεδόν οι μισές απ' αυτές αναφέρονται στις συναλλαγές, ύποπτες οι περισσότερες, που είχε η Μονή με διάφορους -όπως και οι παραπάνω εταιρείες, π.χ. η γνωστή μας πια Torcaso - μέσω της Τράπεζας Marfin.
Η περίφημη Rassadel επίσης κάνει τις κινήσεις χρημάτων μέσω...
αυτής της Τράπεζας, ακόμη μια εταιρεία, η SASA GERUM d.o.o στη Σερβία, που μέσα σε δύο χρόνια πενταπλασίασε την αξία της και οι δραστηριότητές της ήταν ασαφείς λαμβάνει χρήματα δια της ίδιας οδού, ενώ από λογαριασμό που τηρούσε η Μονή δόθηκαν και 50 εκατομμύρια ευρώ για συμμτοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Marfin!..
Πολλοί οι λογαριασμοί στην εν λόγω Τράπεζα σε σχέση με άλλες όπως η Alpha και η Αγροτική, ενώ ένας εξ' αυτών ύψους 49 εκατ. ευρώ δεσμεύτηκε με βάση τις διατάξεις για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος...
Σημαίνουν κάτι όλα αυτά; Ενδεχομένως όχι. Αναρωτιέμαι όμως γιατί μέχρι τώρα είχαν παραμείνει-και παραμένουν ως ένα βαθμό- επιλεκτικά στο "σκοτάδι" της έρευνας, δεν ασχολήθηκε κανείς με αυτά. Κι αναρωτιέμαι αν τώρα, που (εξ' ανάγκης) έρχονται στο φως περισσότερα πράγματα και αποκαλύπτονται νέες διαδρομές προσώπων και καταστάσεων (ποιος να το έλεγε π.χ. ότι Τσοχατζόπουλος και Εφραίμ θα συνδέονταν με αυτόν τον τρόπο), η παρούσα Εξεταστική Επιτροπή, ή η υπό συγκρότηση Προανακριτική, καθώς και οι άλλες αρμόδιες αρχές θα κάνουν μια πιο πολύ σε βάθος έρευνα.
Η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος ούτως ή αλλιώς είναι πάντως ένα πολύ σημαντικό ντοκουμέντο...

Read more...

Σύμβαση υποτέλειας με την Τρόικα!

Θα κατάσχουν μέχρι και περιουσιακά στοιχεία της χώρας…

protothema.gr
Τη λήψη και πρόσθετων μέτρων από φέτος, στην περίπτωση που οι ελεγκτές της Τρόικας διαπιστώσουν πως η χώρα μας δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της, προβλέπουν οι συμβάσεις των δανείων που κατέθεσε για κύρωση στη Βουλή η κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών καθησυχάζει πως δεν θα απαιτηθεί η λήψη νέων μέτρων, εφόσον όμως φανεί πως προχωρά χωρίς πρόβλημα το πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Ωστόσο, υπό τη σκιά και των αποκαλύψεων για τις λογιστικές αλχημείες της Ουγγαρίας –και μάλιστα "κάτω από τη μύτη" του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου- "σφίγγουν τα λουριά" ακόμη περισσότερο για την Ελλάδα.

Ειδικότερα, στις 300 σελίδες των όρων που έφερε στη Βουλή χθες για Κύρωση η Κυβέρνηση, προβλέπεται ότι αν δεν τηρηθεί έστω και ένας όρος, η συμφωνία "χαλάει" και η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει πρόσθετα μέτρα, αλλιώς τα δάνεια "κόβονται"!

Η Ελλάδα απειλείται μάλιστα ακόμα και με κατάσχεση και αναγκαστική εκποίηση δημόσιας περιουσίας, αν δεν μπορέσει να ξεπληρώσει τα χρέη της.

Η σύμβαση, μεταξύ άλλων, προβλέπει:

à Τα μέτρα και το χρονοδιάγραμμα του μνημονίου πρέπει να τηρηθούν πιστά, προκειμένου να εκταμιεύονται κανονικά οι δόσεις του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Η οποιαδήποτε αθέτηση υποχρεώσεων, οδηγεί σε καταγγελία και λύση της σύμβασης. Ωστόσο, αν μία ή περισσότερες διατάξεις της Σύμβασης καταστούν εν μέρει ή εξ ολοκλήρου άκυρες, δεν κλονίζεται η ισχύς των υπόλοιπων διατάξεων.

à Πρώτο "τεστ" χαρακτηρίζεται το Ασφαλιστικό: τονίζεται πως το νομοσχέδιο πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι τέλος Ιουνίου, με έμφαση σε 9 σημεία:

-συγχώνευση σε μόλις 3 Ταμεία (μισθωτών, επαγγελματιών, αγροτών) μέχρι το 2018,

-σύνδεση εισφορών με επιδόματα,

-ενιαίοι κανόνες κατ' αναλογία για νυν και μελλοντικούς εργαζόμενους που θα συνταξιοδοτηθούν μετά το 2015,

-ενιαίο όριο στο 65ο έτος ηλικίας ως το 2015 (δεν εξαιρούνται ασφαλισμένοι προ του 1993 και γυναίκες εργαζόμενες στον δημόσιο τομέα),

-αύξηση ηλικίας συνταξιοδότησης με προσδόκιμο ζωής από το 2020,

-περιορισμός πρόωρης σύνταξης στα 60 μέχρι το 2011 (και των προ του 1993 εργαζόμενων σε βαρέα και ανθυγιεινά και όσων έχουν πάνω από 35 έτη εισφορών),

-προσαρμογή επιδομάτων βάσει πληθωρισμού από το 2014, εγγυημένη σύνταξη,

-ανταποδοτική σύνταξη με βάση τις εισφορές ολόκληρου του εργασιακού βίου,

- ανατροπή όρων χορήγησης αναπηρικών συντάξεων.

à Η σύμβαση, που διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο, προβλέπει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας –κυρίως στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη χώρα του δανειστή από τον τελευταίο: "Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης – συντηρητικής ή αναγκαστικής - ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση".

à Οι δανειστές έχουν δικαίωμα "πρώτης προτίμησης" κατά την ικανοποίηση των απαιτήσεών τους. Περιορίζει δε το δανεισμό από τρίτους και απαγορεύει την

«περικοπή» χρέους αν και επιτρέπει την επιμήκυνσή του.

à Εκχώρηση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων δανειστών και δανειολήπτη ύστερα από σύμφωνη γνώμη όλων των δανειστών. Κάθε δανειστής μπορεί να εκχωρήσει ή να μεταβιβάσει μέρος των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών του σε άλλον δανειστή.

à Το επιτόκιο δανεισμού είναι άμεσα συνδεδεμένο με το euribor (0,707% το τρίμηνο) με περιθώριο 3% για τα πρώτα τρία χρόνια από την εκταμίευση και 4% για τα επόμενα, ενώ το υπερημερίας αυξάνει επιπλέον 2%.

à Η αμοιβή των δανειστών είναι 550 εκατ. ευρώ και καταβάλλεται αρχικώς.

Από πλευράς του πάντως ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε δηλώσεις του, τονίζει πως "δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, αρκεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα" και πως "δεν έχει λόγους να ανησυχεί για την πορεία υλοποίησης του Μνημονίου έως την επόμενη δόση".

Read more...

Όργιο σπατάλης σε καιρούς ΔΝΤ!

Ξέφραγο αμπέλι στο ευρύτερο Δημόσιο

protothema.gr/
Τελειωμό δεν έχει η σπατάλη στο Δημόσιο, παρά τις πιέσεις που εδώ και μήνες ασκούνται για περιστολή δαπανών από τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ αλλά και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Σε μια περίοδο που η χώρα έχει εισέλθει στον «πειραματικό σωλήνα» και αποτελεί τον μεγάλο ασθενή του παγκόσμιου συστήματος, κάποιοι υπουργοί και στελέχη του Κράτους δείχνουν να ζουν σε «άλλη Γη, σε άλλα μέρη».

Δεν εξηγούνται αλλιώς μια σειρά από αλόγιστες δαπάνες που ανακαλύψαμε στις δημόσιες συμβάσεις και τους κρατικούς διαγωνισμούς.

Χαμός στην Παιδεία!

Ειδικότερα, εντύπωση προκαλούν δαπάνες στο χώρο της Παιδείας. Ένα μήνα περίπου μετά τις αποκαλύψεις για τις κουρτίνες που παραγγέλθηκαν στο γραφείο της κας. Άννας Διαμαντοπούλου, σήμερα παρουσιάζουμε σειρά άλλων διαγωνισμών στον τομέα ευθύνης της. Για παράδειγμα με τον αρ.διακ 3/2010 στις 2/3/2010 το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο αναζητεί ανάδοχο για τη φύλαξη των κτηρίων του, προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ!

Για τις ίδιες υπηρεσίες ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων δύο ημέρες αργότερα προκήρυξε διαγωνισμό. Το πόσο όμως ήταν πολύ χαμηλότερο, μόλις δηλαδή 216.000 ευρώ. Όση διαφορά κι αν υπάρχει στα κτήρια των δύο οργανισμών, η τεράστια απόκλιση κάπως θα πρέπει να δικαιολογηθεί.

Όμως τα περίεργα στον τομέα της Παιδείας δεν τελειώνουν εδώ. Για τη διαμόρφωση -κι όχι το εξαρχής κτίσιμο- παιδικού σταθμού στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (όπως μας διαβεβαίωσε και η υπεύθυνη υπάλληλος) το ίδρυμα στις 25/2/2010 με την απόφαση αρ.5546 προϋπολόγισε 1,5 εκατ. ευρώ. Ένα ολόκληρο όμως εξατάξιο σχολείο στη Ροδόπη (κι όχι ένας απλός χώρος φύλαξης των παιδιών των υπαλλήλων) έχει ως προϋπολογισμό 1,4 εκατ. ευρώ.

Όλοι γνωρίζουμε το πόσες χιλιάδες είναι οι υπάλληλοι σε κάθε υπουργείο. Πολλοί από αυτούς έχουν προσληφθεί ως κλητήρες. Ε λοιπόν, η κα. Διαμαντοπούλου και ο γενικός γραμματέας της κ. Βασίλης Κουλαϊδης, δεν μπορούσαν να βρουν ούτε έναν για τις εξωτερικές εργασίες του υπουργείου, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να προκηρύξει στις 3/3/2010 διαγωνισμό για τις ταχυμεταφορές φακέλων και δεμάτων, ύψους 300.000 ευρώ!

Όμως δεν είναι μόνο ο χώρος της παιδείας σπάταλος. Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία με την υπογραφή του προέδρου της κ. Ισίδωρου Κούβελου στις 9/3/2010 με τον αριθμ. Διακ. 1/2010 προκήρυξε διαγωνισμό για την μίσθωση ΤΑΧΙ για τις μετακινήσεις των μετέχοντων στις διεθνείς συνόδους του 2010 (δηλαδή για τους επόμενους 8 μόλις μήνες) δαπάνης 95.000 ευρώ! Με τόσα χρήματα θα μπορούσαν βέβαια να νοικιάσουν μέχρι και ελικόπτερο. Πιο κάτω παρακολουθούμε πως η ίδια επιτροπή ενέκρινε δαπάνη 95.000 ευρώ για διαμονές σε ξενοδοχεία των ίδιων επισκεπτών. Δηλαδή το κόστος της μετακίνησης ισούται με το κόστος της διαμονής.

Δεν θα έχουν για συντάξεις, αλλά...

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών, Περιφερειακό Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης του ΙΚΑ με διακήρυξη την 1η Μάρτη 2010 και απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου του κ. Στέφανου Αγιασόγλου ενέκρινε κονδύλι 182.248 ευρώ για μίσθωση ξενοδοχείου με σκοπό την κάλυψη αναγκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Δηλαδή σε ολόκληρη πόλη, ένας κρατικός φορέας δεν μπορούσε να βρει δωρεάν χώρους είτε του τοπικού ΙΚΑ, είτε του ευρύτερου Δημοσίου (Δήμος, Νομαρχία) κι έπρεπε να προσφύγει σε ιδιώτες για τα σεμινάρια του.

Εντύπωση επίσης προκαλεί ο διαγωνισμός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για την κατασκευή ενός υποστέγου κι ενός κτηρίου επικοινωνιών στην 110 ΠΜ της Λάρισας. Μια κατασκευή που θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει από τις τεχνικές υπηρεσίες του Στρατού άγγιξε τα 5,5 εκατ. ευρώ. Όσο δηλαδή θα κόστιζαν πέντε πενταόροφες πολυκατοικίες, ή τέσσερα σχολεία.

Και μιας και ο λόγος για τα σχολεία, ο ΟΣΚ για τη δημιουργία τριών αντιθορυβικών πετασμάτων θα δώσει με απόφαση της 2/3/2010, 1.020.000 ευρώ όσο κοστίζει δηλαδή ένα ολόκληρο σχολικό κτήριο.

Επίσης, ο Δήμος Ν. Καζαντζάκη προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάθεση του συστήματος ψύξης και θέρμανσης ενός δημοτικού καταστήματος με προϋπολογισμό 227.000 ευρώ. Με τόσα βέβαια χρήματα είχε τη δυνατότητα να βάλει όχι ένα σύστημα αλλά περίπου 400 air condition.

Τέλος η Νομαρχία Χαλκιδικής δίνει 3.632.118 ευρώ για να μεταφέρει μαθητές του από περιοχές που δεν εξυπηρετούνται συγκοινωνιακά, στα σχολεία τους. Το κόστος αυτό όμως αφορά μόλις 176 εργάσιμες ημέρες, δηλαδή αντιστοιχούν ημερησίως 20.637 ευρώ! Τα χρήματα είναι πραγματικά εξωπραγματικά, ενώ ο Νομάρχης Αστέριος Ζωγράφος θα πρέπει να μας αναλύσει το που πηγαίνουν τόσα πολλά λεφτά και σε πόσα Μέσα.

Read more...

Εσωκομματικές αιχμές από Ξυνίδη

Μέσω ΘΕΜΑ 9,89

protothema.gr/
Εσωκομματικές αιχμές άφησε μέσα από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 9.89 ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης με αφορμή τη διαρροή εγγράφου που τον εμπλέκει στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Ο κ. Ξυνίδης κατήγγειλε ότι είναι θύμα πολιτικού εκβιασμού κατονομάζοντας τον πρώην κοινοτάρχη Αβδήρων, για τις θέσεις του σχετικά με τον Καλλικράτη. Μάλιστα ο κ. Ξυνίδης άφησε υπόνοιες και για εμπλοκή πολιτικού προσώπου στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Ξυνίδης φέρεται να υπογράφει, το 2001, με την ιδιότητα του μέλους της Λιμενικής Επιτροπής Λάγους και ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, έγγραφο με το οποίο η Επιτροπή συναινούσε να αποχαρακτηριστούν και να αποδοθούν στο Μοναστήρι εκτάσεις που είχαν δεσμευτεί για το λιμένα του Πόρτο Λάγος.

Read more...

Μείωση περίπου 5% στη φαρμακευτική δαπάνη των ταμείων


Μείωση στη φαρμακευτική δαπάνη των ταμείων, από τις αρχές του έτους, περίπου 5% προέκυψε από την εντατικοποίηση και την αποτελεσματικότητα των ελέγχων του υπουργείου σε φαρμακεία, με...
αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων για υπερβολική, εικονική και κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Ήδη 10 περιπτώσεις, που αφορούν περιπτώσεις συνταγογράφησης σε αποβιώσαντες ασφαλισμένους, πλαστές συνταγές, χρήση ταινιών γνησιότητας παρελθόντων ετών, εύρεση συνταγολογίων και βιβλιαρίων υγείας, καθώς και σφραγίδες γιατρών στο χώρο του φαρμακείου, έχουν σταλεί στον εισαγγελέα, για περαιτέρω δικαστική έρευνα.

Παράλληλα, η Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ διενεργεί ελέγχους σε 150 φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα.
Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιω. Τέντες, ζητεί κι άλλον ανακριτή για την υπόθεση της Siemens



Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, ζήτησε σήμερα από τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να απευθυνθεί στην Ολομέλεια Εφετών Αθηνών, προκειμένου η τελευταία να ορίσει κι άλλον επίκουρο ανακριτή στην..
υπόθεση της Siemens, για να συνδράμει τους ήδη δύο ορισθέντες εφέτες ανακριτές και να επισπευσθεί η διενεργούμενη, επί της υποθέσεως, κύρια ανάκριση.


Read more...

Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα του Άκη Τσοχατζόπουλου


Δυσκολεύουν τα πράγματα για τον Ακη Τσοχατζόπουλο και προς το παρόν αναστέλλεται η κομματική του ιδιότητα


Read more...

ΓΙΑ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ




Σήμερα υπεγράφη το Πρωτόκολλο της 7ης Συνόδου της Μικτής Επιτροπής Οικονομικής, Βιομηχανικής, Τεχνολογικής και Επιστημονικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, το οποίο σε συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρεται σε ενεργειακά ζητήματα.

Πιο συγκεκριμένα, η Ρωσική πλευρά επαναβεβαίωσε ότι η κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη συνεχίζει να...
είναι μια από τις προτεραιότητες της Ρωσίας στον ενεργειακό τομέα, στη ΝΑ Ευρώπη. Οι δύο χώρες υπογράμμισαν το ενδιαφέρον τους για την έγκαιρη έναρξη των εργασιών και τη διασφάλιση των όρων οικονομικής βιωσιμότητας και περιβαλλοντικής προστασίας του έργου προς όφελος της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των δύο χωρών. Στον τομέα του φυσικού αερίου τα δύο μέρη εξέφρασαν την επιθυμία τους να επεκταθεί το υφιστάμενο συμβόλαιο παροχής φυσικού αερίου μετά τη λήξη της προθεσμίας ισχύος του το 2016. Αναμένουν τη σύντομη έναρξη διαβουλεύσεων για την προετοιμασία νέου συμβολαίου και τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας για την εξέταση των σχετικών θεμάτων.



Επίσης, τα δύο μέρη εξέφρασαν αμοιβαίο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη συνεργασίας στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης συνεργασιών στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και της διασυνοριακής εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας.



Τονίζεται ότι η εν λόγω συνεργασία θα πραγματοποιείται μόνο μέσω ανοικτών διαγωνισμών, βάση αντίστοιχων οδηγιών της ΕΕ περί λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και θα συνάδει προς το καθεστώς απελευθέρωσης της εσωτερικής αγοράς ηλεκτρισμού.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και να υποστηρίξουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στον τομέα αυτών.



Η Υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη, είχε σήμερα στο γραφείο της συνάντηση με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Vladimir I. Chkhikvishivili, για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα υλοποίησης των συμφωνηθέντων. Πιο συγκεκριμένα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη σημερινή υπογραφή και αναφέρθηκαν στη σημασία υλοποίησης του έργου του South Stream στα προκαθορισμένα χρονικά πλαίσια.
Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Ο Α. Τσοχατζόπουλος στην επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ


Επί δίωρο κατέθεσε σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός και Γραμματέας του Κινήματος Άκης Τσοχατζόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τα περιουσιακά του στοιχεία, που ...
είδαν το φως της δημοσιότητας και τον τρόπο απόκτησής τους.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος, μετά το τέλος της συζήτησης με τα μέλη της Επιτροπής, υπεραμύνθηκε της καθαρότητας όλων των συναλλαγών του, ενώ εξέφρασε και την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Επίσης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν να τον εξοντώσουν πολιτικά, ηθικά και φυσικά.
Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Η ΕΕ ορίζει για πρώτη φορά στόχο για τη μείωση της φτώχειας



Η ΕΕ όρισε σήμερα έναν άνευ προηγουμένου στόχο για την έξοδο 20 εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών από τη φτώχεια ή από τον κοινωνικό αποκλεισμό σε περίοδο δέκα ετών, κάτι που θα απαιτήσει χωριστά σχέδια επίθεσης κατά της φτώχειας από κάθε χώρα ξεχωριστά.

Σε ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής που είχε πραγματοποιηθεί το Μάρτιο, οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν είχαν ...

καταφέρει να ξεπεράσουν τις διαφορές τους όσον αφορά τη νέα αυτή δέσμευση.

Ο στόχος αυτός θα καταχωριστεί στη μελλοντική οικονομική και κοινωνική στρατηγική της ΕΕ με χρονικό ορίζοντα το 2020, δίπλα κυρίως στην πρωτοβουλία αύξησης στο 75% του ποσοστού απασχόλησης των ανθρώπων ηλικίας 20-64 ετών.

Τώρα όσον αφορά την επίτευξή του θα πρέπει να ρυθμιστεί ένα ουσιαστικό ζήτημα: πώς υπολογίζεται καλύτερα ο πληθυσμός που απειλείται από τη φτώχεια ή τον αποκλεισμό; Σήμερα οι υπουργοί Κοινωνικών Υποθέσεων της ΕΕ που συναντώνται στο Λουξεμβούργο κατέληξαν σε τρία κριτήρια.

Το πρώτο κριτήριο -το πιο κλασικό- συνίσταται στο ότι κάθε άνθρωπος που ζει με εισόδημα κάτω του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος παρουσιάζει "κίνδυνο ένδειας". Στην κατηγορία αυτή βρίσκονται περίπου 80 εκατομμύρια Ευρωπαίοι (δηλαδή 16% του πληθυσμού μεταξύ των οποίων 19 εκατομμύρια παιδιά), σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Όμως ορισμένες κυβερνήσεις κρίνουν ότι το κριτήριο αυτό του εισοδήματος από μόνο του δεν επιτρέπει να αντιληφθούμε το πραγματικό εύρος του φαινομένου της φτώχειας. Ως εκ τούτου δύο ακόμη κριτήρια προσετέθησαν σήμερα: "η υλική στέρηση" και "η διαβίωση σε νοικοκυριά στα οποία οι άνθρωποι δεν εργάζονται".

Οι τρεις αυτοί δείκτες, που θα μπορούν να επιλέγουν τα κράτη ανάλογα με τη δική τους ιδιαίτερη περίπτωση, ανεβάζουν εφεξής σε 120 εκατομμύρια τον αριθμό των Ευρωπαίων που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή αποκλεισμού.

Ένας άνθρωπος στους έξι (20 εκατομμύρια) θα πρέπει να εξέλθει από την κατάσταση αυτή ως το 2020, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε σήμερα το συμβούλιο των υπουργών Κοινωνικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Όλες οι χώρες έκριναν το στόχο αυτό "φιλόδοξο", ενώ ορισμένες εξέφρασαν αμφιβολίες και δήλωσαν ότι "δεν είναι ρεαλιστικός". Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να γίνει μια αποτίμηση στα μέσα της διαδρομής.


Read more...

Πεταλωτής: Δεν τίθεται θέμα πτώχευσης ή επιστροφής στη δραχμή


Διέψευσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σενάρια και φήμες περί πτωχεύσεως της χώρας και περί επιστροφής στη δραχμή.«Γινόμαστε μάρτυρες το τελευταίο διάστημα διαφόρων φημών για δήθεν επιστροφή στη δραχμή, δήθεν αναδιαρθρώσεις χρέους, υβριδικά συστήματα χρήματος και άλλα...



που ακούμε για πρώτη φορά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Σημείωσε ότι «είναι φανερό πως τέτοια διασπορά, πλήρως ανυπόστατων φημών, μόνο σύγχυση και αποπροσανατολισμό προκαλεί, στην προσπάθεια που καταβάλλει σύσσωμη η ελληνική κοινωνία για την ασφαλή έξοδο από την κρίση».

«Φυσικά, διαψεύδουμε κατηγορηματικά όλα αυτά τα ευφάνταστα σενάρια, από όπου κι αν προέρχονται, από όπου κι αν εκπορεύονται, με όποιον τρόπο και αν διαδίδονται στην ελληνική κοινωνία», τόνισε ο κ.Πεταλωτής.

Υπογράμμισε δε ότι «δεν τίθεται θέμα πτώχευσης, επιστροφής στη δραχμή ή οτιδήποτε άλλο ακούγεται αυτό το διάστημα» και ότι οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, με βάση και το Πρόγραμμα Σταθερότητα που υλοποιεί η κυβέρνηση, που «θα μας βάλει σε άλλη πορεία από εδώ και πέρα».


Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Απογραφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων με στόχο την Ενιαία Αρχή Πληρωμών



Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση και του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αποφασίστηκε η απογραφή προσωπικού του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης...



Α΄και Β΄βαθμού και η σύσταση Ενιαίας Αρχής Πληρωμής.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία προβλέπεται στο νόμο 3845/2010, ξεκινά η απογραφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία συνδυάζεται με την δημιουργία Ενιαίας Αρχής Πληρωμής, παρέχοντας την άμεση δυνατότητα παρακολούθησης αναλυτικών και συγκεντρωτικών στοιχείων μισθοδοσίας, με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών καταβολής αμοιβών του Δημοσίου.

Πολύ περισσότερο, με την πρωτοβουλία αυτή, το κράτος αποκτά λεπτομερή εικόνα για το ανθρώπινο δυναμικό του και πλήρη έλεγχο των πληρωμών.

Με την ΚΥΑ καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της απογραφής, η εφαρμογή της οποίας είναι ευρεία. Η απογραφή θα διενεργηθεί το διάστημα 12-23 Ιουλίου, ενω οι υπόχρεοι της Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών, και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους του υπουργείου Οικονομικών απογράφονται κατά το χρονικό διάστημα 1-9 Ιουλίου.

Την απογραφή συντονίζει η Γενική Διεύθυνση Κατάστασης Προσωπικού της Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Όλοι οι υπόχρεοι θα πρέπει να συμπληρώσουν μία ηλεκτρονική σελίδα απογραφής, που περιέχει τα προσωπικά στοιχεία, στοιχεία υπηρεσιακής κατάστασης και τίτλους σπουδών του υπαλλήλου. Τα δεδομένα συγκεντρώνονται στη Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνει και με τους ασφαλιστικούς φορείς, για λόγους αξιοπιστίας της ταυτοποίησης.

Κατά την διαδικασία διασταύρωσης στοιχείων, αποδίδεται μοναδικός Ενιαίος Κωδικός Μισθοδοσίας Δημοσίου (Ε.Κ.Μ.ΔΗ.) σε κάθε δημόσιο υπάλληλο, του οποίου τα στοιχεία έχουν διασταυρωθεί. Σε κάθε πρόσωπο που προσλαμβάνεται ή διορίζεται από οποιονδήποτε φορέα Δημοσίου χορηγείται στο εξής ενιαίος κωδικός.

Μετά το διάστημα των τριών μηνών για την βελτίωση της ποιότητας των δεδομένων των αρχείων της απογραφής, η ΕΑΠ υποχρεούται να παύσει προσωρινά την καταβολή των αμοιβών και κρατήσεων των εν λόγω αμειβομένων, μέχρι να διορθωθούν τα στοιχεία ή να απογραφεί ο αμειβόμενος. Μετά την επιτυχή διασταύρωση των στοιχείων του αμειβομένου, οι οφειλές καταβάλλονται αναδρομικά.



Read more...

Τσοχατζόπουλος: Ζητούν την πολιτική και ηθική μου εξόντωση



Την πρόθεσή του να προσφύγει στη δικαιοσύνη επανέλαβε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, μετά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε ότι δέχεται πρωτοφανή συντονισμένη επίθεση με αποκλειστικό σκοπό την «πολιτική, ηθική και φυσική του εξόντωση»...


«Η δικαιοσύνη στην οποία θα προσφύγω αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφάλεια έναντι της πρωτοφανούς συντονισμένης επίθεσης που τις τελευταίες μέρες γίνεται εις βάρος μου και όλων των μελών της οικογενείας μου με αποκλειστικό σκοπό την πολιτική και ηθική εξόντωση», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός.

«Δυστυχώς και η φυσική εξόντωση είναι μες στα σχέδια των κέντρων και συμφερόντων που επεξεργάζονται αυτού του είδους τις συμπεριφορές», συμπλήρωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος και τόνισε πως όλα τα στοιχεία τα οποία κατέθεσε δείχνουν καθαρότητα και διαφάνεια σε όλες τις συναλλαγές στις οποίες προέβη για την απόκτηση των περιουσιακών του στοιχείων.

Τέλος, επισήμανε πως είναι ευθύνη όλων η ενδυνάμωση της δημοκρατίας και διαμήνυσε: «Δεν υποχωρώ, δεν εκβιάζομαι, θα πολεμήσω να λάμψει η αλήθεια».


Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Άρχισαν οι δημόσιες αποδοκιμασίες για τον Παπανδρέου

Πήγε στο Ηρώδειο και ο κόσμος τον γιουχάισε




Γιουχάρανε τον Πρωθυπουργό την Παρασκευή το βράδυ, στη συναυλία της Φαραντούρη στο Ηρώδειο. Όμως δεν το είπε κανένα κανάλι. Και δεν μιλάμε μόνο για τα δημόσια, που κάνουν τα πάντα για να φανούν αδέσμευτα...


(τρομάρα τους!), αλλά και για τα ιδιωτικά τα οποία, κατά τ’ άλλα, μετέδωσαν μια ωραία δήλωση του Γ. Παπανδρέου για την υπέροχη συναυλία. Αυτή ήταν η είδηση για τους διαπλεκόμενους. Λες και δεν ήταν 3.000 άνθρωποι αυτήκοοι μάρτυρες του «ουουου», που απλώθηκε διά μιας στο κοίλο όταν η Φαραντούρη καλωσόρισε τον Πρωθυπουργό από το μικρόφωνο. enet

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Ουγγαρία: «Δεν πτωχεύουμε», αλλά οι αγορές δεν ακούν



Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας ανασκεύασε το Σαββατοκύριακο δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το ότι αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα με αυτά της Ελλάδας, λέγοντας ότι η χώρα δεν πτωχεύει, αλλά οι αγορές σήμερα την αγνοούν. Οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο της Βουδαπέστης σημειώνουν κάθετη...



πτώση μέχρι και 6% και το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται στην αγορά των ομολόγων (οι τιμές υποχωρούν).

Την ίδια ώρα σημαντική άνοδο καταγράφουν τα CDS όλων των καταχρεωμένων χωρών.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομίας της Ουγγαρίας, Γκέργκι Ματόλτσι υπογράμμισε:"Είναι κραυγαλέο ότι η Ουγγαρία δεν είναι Ελλάδα".

Ακόμη, τόνισε ότι η Ουγγαρία θα εμμείνει στο στόχο του 3,8% του ΑΕΠ, όπως συμφώνησε με τους διεθνείς πιστωτές για τη φετινή χρονιά ενώ πρόσθεσε, ότι θα μειώσει τις δαπάνες για την επίτευξη του στόχου

Σύμφωνα με τον Ματόλτσι μέχρι το τέλος Μαΐου, το έλλειμμα είχε φτάσει στο 87% του στόχου για ολόκληρο το χρόνο. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα το κρατήσει υπό έλεγχο.

"Θα επιμείνουμε στο επίπεδο του 3,8% του ελλείμματος του προϋπολογισμού για αυτό το χρόνο. Συμφωνήθηκε από το ΔΝΤ και την ΕΕ και επίσης από την ουγγρική κυβέρνηση επομένως δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Θα επιμείνουμε σε αυτό το ποσοστό" είπε.

Και συνέχισε: "Από τη μία είναι ξεκάθαρο ότι δεν χρειάζονται μέτρα λιτότητας, από την άλλη δεν υπάρχει η επιλογή του πακέτου μέτρων δημοσιονομικής ενίσχυσης, άρα θα υπάρξει ένα σχέδιο δράσης από την πλευρά της νέας κυβέρνησης, θα μειώσουμε τις δαπάνες του προϋπολογισμού. Από την άλλη, θα ενισχύσουμε το εισόδημα".

ENET

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

«Πουθενά στο μνημόνιο δεν αναφέρεται ότι οι συντάξεις θα πρέπει να κοπούν στο μισό»



ΣΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ αποδίδεται από την Κομισιόν το μέτρο της μισής σύνταξης! Το υπουργείο Εργασίας χαρακτηρίζει «ορθή» τη δήλωση του εκπροσώπου του Ολι Ρεν ότι πουθενά στο μνημόνιο δεν αναγράφεται πως οι συντάξεις πρέπει να κοπούν στο μισό. Επίσης, εκτιμά ότι...


αποτελεί «θετικότατη εξέλιξη» η υποστήριξη της θέσης ότι στο ποσοστό αναπλήρωσης του 48% επί των συντάξιμων αποδοχών πρέπει να προστεθεί και η βασική σύνταξη.

«Παρανόηση»
Σε δηλώσεις του, χθες στο «Βήμα της Κυριακής», ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου Ολι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, αναφέρει: «Πουθενά στο μνημόνιο δεν αναφέρεται ότι οι συντάξεις θα πρέπει να κοπούν στο μισό. Ενα ποσοστό αναπλήρωσης από 45% έως 48% έχει αναφερθεί από μερίδα του Τύπου. Πρόκειται για παρανόηση. Το ποσοστό αυτό του 48% προκύπτει από τον απλό υπολογισμό του 1,2% (μέσο ετήσιο ποσοστό αναπλήρωσης) επί 40 έτη (περίοδος εισφορών για πλήρη σύνταξη) και ως εκ τούτου αντιπροσωπεύει το μέσο ποσοστό αναπλήρωσης από το ανταποδοτικό σύστημα (για ένα εργαζόμενο που καταβάλλει εισφορές επί 40 έτη).

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η μη ανταποδοτική βασική σύνταξη την οποία δεν έχουμε αμφισβητήσει. Η σύνταξη αυτή αυξάνει το ποσοστό αναπλήρωσης στο 65%- 80% για όλους εκτός από τις υψηλότερες εισοδηματικές ομάδες του πληθυσμού».

Ξεκαθαρίστηκε
Το υπουργείο Εργασίας σχολίασε τις δηλώσεις επισημαίνοντας τα εξής: «Σε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κ. Ρεν αναφέρεται ότι πουθενά στο μνημόνιο δεν αναγράφεται ότι οι συντάξεις πρέπει να κοπούν στο ήμισυ. Η συγκεκριμένη θέση είναι ορθή. Την υποστηρίζει άλλωστε σταθερά και επίμονα από την πρώτη στιγμή το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποτελεί θετικότατη εξέλιξη η εκ μέρους του εκπροσώπου του κ. Ρεν υποστήριξη της θέσης ότι στο ποσοστό αναπλήρωσης του 48% επί των συντάξιμων αποδοχών πρέπει να προστεθεί και η βασική σύνταξη. Αυτή είναι η ορθή και ακριβής ερμηνεία του μνημονίου». «Συνεπώς, οι παρεξηγήσεις που δημιουργήθηκαν από τα όσα υποστήριξαν οι εκπρόσωποι της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους (26-29 Μαΐου) στην Αθήνα (να συνυπολογίζονται δηλαδή στο 48% τόσο η βασική όσο και οι επικουρικές συντάξεις) ξεκαθαρίζονται οριστικά», τονίζει το υπουργείο, το οποίο θυμίζει ότι «για το θέμα αυτό σχετική επιστολή έχει αποστείλει στον επίτροπο κ. Ρεν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και στον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. κ. Σερβάς Ντερούς η γενική γραμματέας του υπουργείου».

tanea


Read more...

Eπανεκλογή Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΝ



Πρόεδρος του ΣΥΝ επανεξελέγη ο Αλέξης Τσίπρας με 785 ψήφους σε σύνολο 1.038. Ο έτερος υποψήφιος Γιώργος Βλαχογιώργος έλαβε 56 ψήφους ενώ βρέθηκαν 162 λευκά και 35 άκυρα ψηφοδέλτια...



Εν τω μεταξύ, μετά την υπερψήφιση της Πολιτικής Απόφασης από το συνέδριο του ΣΥΝ και αφού δεν έγινε δεκτή η πρόταση για αποδέσμευση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης ανέβηκε στο βήμα του συνεδρίου και ανακοίνωσε την αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας από τις διαδικασίες του συνεδρίου. Αμέσως εκατοντάδες στελέχη και σύνεδροι που πρόσκεινται στην Ανανεωτική Πτέρυγα αποχώρησαν από το γήπεδο του Τάε Κβο Ντο.

Η απόφαση για αποχώρηση πάρθηκε σε σύσκεψη στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας, με συντριπτική πλειοψηφία (320 υπέρ, 4 κατά, 2 λευκά).

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Ο χάρτης των ανατροπών



Σε 29 (εκτός από τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων) ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα - με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά και μειώσεις στις συντάξεις- οδηγεί το υπό κατάθεση στη Βουλή (τέλη Ιουνίου) ασφαλιστικό νομοσχέδιο...



Η τελική έγκριση του νομοσχεδίου θα γίνει από την τρόικα στις 16 Ιουνίου και αφού ξεπεραστούν κυρίως ερμηνευτικά ζητήματα σχετικά με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, αλλά και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μέτρων. Τα κυριότερα σημεία του νέου ασφαλιστικού είναι τα παρακάτω: Κανένας δεν θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί από το 2015 και μετά με λιγότερα από 40 έτη και σε ηλικία 60 ετών ή σε ηλικία 65 ετών και με 15 και άνω συντάξιμα έτη.

Για όσους και όσες δεν έχουν θεμελιώσει ή δεν θεμελιώνουν φέτος συνταξιοδοτικό δικαίωμα, σχεδιάζεται από το 2011 έως το 2015:

Για τις μητέρες
Να αυξηθούν στο 65ο έτος και στο 60ό, ανά περίπτωση, τα όρια συνταξιοδότησης για τις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους. Για τις μητέρες ανηλίκων, το σχέδιο προβλέπει την κατάργηση κάθε ευνοϊκής μεταχείρισης, καθώς θα αναγνωρίζονται πλασματικοί χρόνοι. Νέο όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση τίθεται το 55ο για το 2011 (αντί το 50ό που ισχύει έως και φέτος), το 60ό για το 2012 και το 65ο για το 2013. Για μητέρες με 3 παιδιά που μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν ανεξαρτήτως ηλικίας, τίθεται όριο 50 ετών το 2011, 55 ετών το 2012 και 60 ετών το 2013.

Για έγγαμες ορίζεται το 60ό έτος για το 2011, το 63ο το 2012 και το 65ο το 2013, ενώ το όριο των 55 ετών που ισχύει για όσες θεμελιώνουν δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης έως το 2010, αυξάνεται για τις υπόλοιπες στο 56ο το 2011, στο 58ο το 2012 και στο 60ό το 2013.

Καταργούνται η 35ετία και η 37ετία με την προσθήκη ενός έτους και ενός εξαμήνου κάθε χρόνο αντίστοιχα (π.χ.

36 έτη το 2011, 37 το 2012, 38 το 2013, 39 το 2014 και 40 το 2015). Επιβάλλεται ποινή μείωσης 6% τον χρόνο στις πρόωρες συντάξεις (π.χ.30% για συνταξιοδότηση στα 60 και όχι στα 65 ή με 35 έτη ασφάλισης αντί των 40 στα 60).

Στα 40 έτη ασφάλισης θα περιλαμβάνονται η στρατιωτική θητεία, ενδεχόμενος ο χρόνος σπουδών, η ανατροφή παιδιών και ο χρόνος ασφάλισης που διανύθηκε σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία (σ.σ.: με εξαγορά ο χρόνος σπουδών και η στρατιωτική θητεία). Δεν θίγονται όσοι θεμελιώνουν ασφαλιστικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2010 εφόσον είναι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο και σε ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ) που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ.

Επανέρχεται ο ΛΑΦΚΑ για όσους παίρνουν σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ τον μήνα.

Τα βαρέα και ανθυγιεινά
Αναθεώρηση στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Η νέα λίστα θα ισχύσει και για τους παλαιούς ασφαλισμένους. Σε όσα επαγγέλματα αποχαρακτηριστούν, η ηλικία συνταξιοδότησης με 15ετία θα είναι από τα 60 στα 65 έτη, με την αύξηση να είναι δώδεκα μήνες τον χρόνο.

Καθορισμός της σύνταξης με βάση το προσδόκιμο ζωής, αρχής γενομένης από το 2020.

Κατά την τριετία 2011 έως 2013 θα αυξηθούν κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες οι εισφορές ασφαλισμένων και εργοδοτών στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ με ισόποση μείωση των εισφορών προς τον ΟΑΕΔ, τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ.

Περικοπές στις υψηλές επικουρικές συντάξεις.

Δίνεται η δυνατότητα παραμονής στην εργασία- και στον δημόσιο τομέα- και μετά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, από οποιονδήποτε νόμο ή καταστατικό κι αν αυτά προβλέπονται και για όλους τους φορείς του Δημοσίου (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ). Παρόμοιες ρυθμίσεις αφορούν και τον ιδιωτικό τομέα.

tanea


Read more...

Οι νέες συντάξεις: το ύψος και τα όρια ηλικίας



Τη μάχη της... μισής σύνταξης φέρεται να κέρδισε το υπουργείο Εργασίας όπως προκύπτει και από την αλληλογραφία του υπουργού κ. Α. Λοβέρδου με την Κομισιόν. Αυτό σημαίνει ότι θα ισχύσει η βασική σύνταξη και για τους ανασφάλιστους άνω των 65 ετών με...




εισοδηματικά κριτήρια. Το ποσό της σύνταξης ορίζεται στα 360 ευρώ μηνιαίως.

Στα 360 ευρώ θα προστίθεται και η ανταποδοτική σύνταξη με μέσο όρο ετήσιας αναπλήρωσης το 1,2%. Κατά το υπουργείο Εργασίας, με τη νέα αυτή εξέλιξη η απώλεια στις συντάξεις θα είναι της τάξης του 7%, ποσοστό που αμφισβητείται από τη ΓΣΕΕ που δίνει μείωση σύνταξης κοντά στο 25%, Ειδικότερα το σχέδιο που αναμένεται να επικυρωθεί από την τρόικα όσον αφορά τον τρόπο υπολογισμού, θα προβλέπει ότι από 1/1/2015 (χωρίς να αποκλείεται και νωρίτερα) και σταδιακά, βάση υπολογισμού καθίσταται το σύνολο του εργασιακού βίου με έτος- βάση το 2013 ή και νωρίτερα. Διασφαλίζονται τα θεμελιωμένα δικαιώματα (με θεμελίωση έως και το τέλος του 2010) όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ως προς τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης. Βασική σύνταξη, και για τους ανασφάλιστους άνω των 65 ετών, με εισοδηματικά κριτήρια. Το ποσό της σύνταξης ορίζεται στα 360 ευρώ μηνιαίως. Στα 360 ευρώ θα προστίθεται και η ανταποδοτική σύνταξη με μέσο όρο ετήσιας αναπλήρωσης το 1,2%.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το υπουργείο Εργασίας απορρίπτει με επιχειρήματα το θέμα ενσωμάτωσης των επικουρικών συντάξεων στην ανταποδοτική. Κι αυτό γιατί οι επικουρικές συντάξεις προέρχονται από εισφορές εργαζόμενου- εργοδότη ενώ δεν καταβάλλεται σε όλους τους ασφαλισμένους. Παράλληλα, για τις επικουρικές υπάρχει διάταξη στο νομοσχέδιο Λοβέρδου όπου προβλέπεται η δραστική μείωση των επικουρικών συντάξεων στο 20%.

Σημειώνεται πως οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2015 (εκτός απροόπτου).

tanea
Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...