Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Εισήγηση για αναστολή κομματικης ιδιότητας


nooz.gr/
Η Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ αφού εξέτασε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, δηλώσεις "πόθεν έσχες" και αφού κάλεσε τον Ακη Τσοχατζόπουλο προκειμένου να παράσχει διευκρινήσεις, αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή της υπόθεσης του πρώην Υπουργού στην επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος.

Επίσης εισηγήθηκε την αναστολή της ιδιότητας του μέλους του ΠΑΣΟΚ για τον κ. Τσοχατζόπουλο, χωρίς, όπως αναφέρεται, αυτό να συναρτάται με τη νομική πλευρά της υπόθεσης και προδικάζει την κατάλυση της δικαστικής διερεύνησης.

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής τονίζεται ότι "εξετάστηκαν δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και οι δηλώσεις πόθεν έσχες και κλήθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις. Η Επιτροπή Διαφάνειας εκτιμώντας το σύνολο των στοιχείων που της τέθηκαν υπόψη, αποφασίζει ομόφωνα την παραπομπή της υπόθεσης στην ΕΚΑΠ και εισηγείται την αναστολή της ιδιότητας του μέλους του ΠΑΣΟΚ για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, χωρίς αυτό να συναρτάται με τη νομική πλευρά της υπόθεσης και να προδικάζει την κατάληξη της δικαστικής διερεύνησης".

Ταυτόχρονα ο εισαγγελέας- που διεξάγει τη δικαστική έρευνα- προσανατολίζεται στο να ζητήσει αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ΗΠΑ, καθώς ο αριθμός των off shore που εμπλέκονται στην υπόθεση με τα ακίνητα του πρώην υπουργού είναι μεγάλος.

Ο εισαγγελέας ερευνά και ενδεχόμενες φορολογικές παραβάσεις του κ. Τσοχατζόπουλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε συναντήσεις με το ΣΔΟΕ.

Λάβρος ο Τσοχατζόπουλος

"Όλα τα στοιχεία δείχνουν καθαρότητα και διαφάνεια", δήλωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος, ενώ εμφανίστηκε λάβρος "κατά των κέντρων που απεργάζονται την πολιτική, ηθική και φυσική του εξόντωση". Επανέλαβε, δε, ότι ετοιμάζεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

"Η Δικαιοσύνη στην οποία θα προσφύγω αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφάλεια έναντι της πρωτοφανούς συντονισμένης επίθεσης που τις τελευταίες μέρες γίνεται εις βάρος μου και όλων των μελών της οικογενείας μου με αποκλειστικό σκοπό την πολιτική και ηθική εξόντωση", δήλωσε μετά το πέρας της ακρόασης του από την Επιτροπή.

Και πρόσθεσε: "Δυστυχώς και η φυσική εξόντωση είναι μες στα σχέδια των κέντρων και συμφερόντων που επεξεργάζονται αυτού του είδους τις συμπεριφορές.

Ο ίδιος σημείωσε ότι "όλα τα στοιχεία τα οποία κατέθεσε δείχνουν καθαρότητα και διαφάνεια σε όλες τις συναλλαγές στις οποίες προέβη για την απόκτηση των περιουσιακών του στοιχείων".

Υπογράμμισε ότι "είναι ευθύνη όλων η ενδυνάμωση της δημοκρατίας" και κατέληξε: "Δεν υποχωρώ, δεν εκβιάζομαι, θα πολεμήσω να λάμψει η αλήθεια".

Σημειώνεται ότι ο Κυριακάτικος Τύπος με εκτενή δημοσιεύματα επανέρχεται στα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού, συγγενικών του προσώπων και συνεργατών.

Αποστάσεις, πάντως, τηρούν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο Mega, είπε ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος "ούτε υπουργός ούτε βουλευτής είναι εδώ και καιρό", υπογραμμίζοντας ότι "αμέσως μόλις υπήρξε θέμα το ΠΑΣΟΚ έκανε ό,τι έπρεπε για ένα μέλος του. Έχουν επιληφθεί όλα τα όργανα. Δεν μπορούσε να γίνει κάτι που δεν έγινε αμέσως".

Δεν υπάρχουν σχόλια: