Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Υποχώρησε η Αθήνα: O Tσίπρας αποδέχθηκε τελικά την αξιολόγηση της Τρόικας


AppleMark
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε κοινή δήλωση του με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker μετά από τηλεφωνική τους συνομιλία, κάνει για πρώτη φορά λόγο για αλλαγές στο ασφαλιστικό και στα εργασιακό, “πεδία” που θεωρούνταν μέχρι πρότινος “κόκκινες” γραμμές για την ελληνική κυβέρνηση.
Αξιοσημείωτη είναι η κοινή αναφορά τους σε “ολοκλήρωση της αξιολόγησης”, η οποία παραπέμπει ευθέως σε παραδοχή ολοκλήρωσης από κυβερνητικής πλευράς του υφιστάμενου προγράμματος, και άρα πολιτική υποχώρηση.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δύο άνδρες «έλαβαν γνώση της προόδου που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με μια ολοκληρωμένη σειρά μεταρρυθμίσεων για την επίτευξη της επιτυχημένης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης».
Επίσης, σημειώνεται ότι συζήτησαν κυρίως τη σημασία των μεταρρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό του ασφαλιστικού συστήματος έτσι ώστε να είναι δίκαιο, δημοσιονομικά βιώσιμο και αποτελεσματικό στο να αποτρέψει την φτώχεια των ηλικιωμένων.
Επίσης, συζήτησαν την ανάγκη οι εξελίξεις στους μισθούς και στους θεσμούς στην αγορά εργασίας να είναι υποστηρικτικές στη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή.
Σε αυτό το πλαίσιο, υπήρξε σύγκλιση απόψεων γύρω από τον ρόλο ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, το οποίο θα μπορούσε να αναπτυχθεί μέσω ευρείας διαβούλευσης και να πληροί τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμη ότι οι εποικοδομητικές συνομιλίες θα πρέπει να συνεχιστούν στο πλαίσιο του Brussels Group.
Κομισιόν: Σύγκλιση σε ΦΠΑ-ενέργεια–ιδιωτικοποιήσεις
Νέα παράταση δύο ημερών λαμβάνουν οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group στις Βρυξέλλες, με στόχο την επίτευξη περαιτέρω προόδου ως το Eurogroup της 11ης Μαΐου.
Αυτό ανέφεραν σύμφωνα με ρεπορτάζ του Aθηναϊκού Πρακτορείου κοινοτικές πηγές σημειώνοντας ότι έχει ήδη επιτευχθεί πρόοδος, και υπάρχει σύγκλιση απόψεων.
Πιο συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι υπάρχει συμφωνία στο θέμα του ΦΠΑ, στον ενεργειακό τομέα και στις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ κοντά σε συμφωνία βρίσκεται και το θέμα της χρηματοοικονομικής σταθερότητας.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις...


ΚΚΕ: Ο έντιμος συμβιβασμός οδηγεί σε νέα αντιλαϊκά μέτρα"Ο έντιμος συμβιβασμός θα οδηγήσει σε...
νέα αντιλαϊκά μέτρα" εκτιμά το ΚΚΕ σε σχόλιο του για τις διαπραγματεύσεις. 

Ο Περισσός επισημαίνει ότι η επίκληση, από τη μεριά της κυβέρνησης, της εμπλοκής των διαπραγματεύσεων λόγω των αντιθέσεων μεταξύ Ε.Ε. και ΔΝΤ, δεν μπορεί να κρύψει ότι βρίσκεται στην ίδια μεριά με τους δανειστές στην επιλογή να συνεχίσουν να φορτώνονται τα βάρη της κρίσης στο λαό.

"Ο λαός μπορεί και πρέπει να ξεφύγει από την παγίδα της αναμονής της διαπραγμάτευσης στο στρατόπεδο του εχθρού για τον επιμερισμό κερδών και ζημιών μεταξύ μονοπωλιακών ομίλων και ιμπεριαλιστικών κέντρων", υπογραμμίζει το ΚΚΕ, το οποίο καλεί τους πολίτες να "οργανώσουν την αντεπίθεσή τους σημαδεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο, την άρχουσα τάξη και την ΕΕ"...
newpost.gr

Read more...

Άλλη μια μονταζιέρα...


Άλλη μία μονταζιέρα τέθηκε σε εφαρμογή στα ΜΜΕ, με αφορμή την απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΕΣΡ να κάνει αναδιάρθρωση των ρόλων που είχαν τα εναπομείναντα μέλη του μετά τη...
λήξη των πολλών παρατάσεων της θητείας του έως τώρα προέδρου Ιωάννη Λασκαρίδη. Μέχρι η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να ορίσει τα νέα μέλη και τον πρόεδρο του ΕΣΡ, τα εναπομείναντα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής κατένειμαν τους ρόλους ως εξής:


Πρόεδρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου τοποθετήθηκε η καταξιωμένη δημοσιογράφος και μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του οργάνου Λίνα Αλεξίου. Την απόφαση αυτή του Υπηρεσιακού Συμβουλίου διάφορα μέσα ενημέρωσης αλλά και χρήστες των social media την εμφανίζουν ως απόφαση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, επειδή τυγχάνει η κ. Λίνα Αλεξίου να είναι μητέρα της.

Σημειώνεται ότι η κ. Αλεξίου είχε τοποθετηθεί ως αντιπρόεδρος του ΕΣΡ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΕΣΡ εδώ...
tvxs.gr

Read more...

Der Standard: "Χρέος της Ελλάδας έπρεπε να είχε διαγραφεί από καιρό"...


«Χρέος της Ελλάδας έπρεπε να είχε διαγραφεί από καιρό»
Στη διαγραφή ελληνικού χρέους, η οποία θα έπρεπε να είχε γίνει από καιρό, καθώς, όπως επισημαίνεται,αυτό ποτέ δεν ήταν...
βιώσιμο, αναφέρεται σημερινό σχόλιο της αυστριακής εφημερίδας "Ντερ Στάνταρντ", που στην αρχή του θέτει το ερώτημα, αν όντως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζήτησε από την Ευρωζώνη να προχωρήσει σε διαγραφή χρέους της Ελλάδας, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, ή αν όχι, όπως σπεύσει να διαψεύσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως και να είναι το πράγμα, δίκιο έχει, ή θα είχε, με αυτή τη στάση του το ΔΝΤ, καθώς το χρέος της Αθήνας ποτέ δεν ήταν βιώσιμο και λίγο βοηθάει το ό, τι τα δάνεια έγιναν φθηνότερα και παρατάθηκε ο χρόνος αποπληρωμής τους, για να μην υπάρχει οξεία επιβάρυνση του ελληνικού προυπολογισμού, αναφέρει η εφημερίδα. 

Και αυτό, διότι επιχειρήσεις, καταναλωτές, διεθνείς επενδυτές και πιστωτές, εξετάζουν επακριβώς τις οικονομικές προϋποθέσεις - πλαίσιο, πριν αναπτύξουν τις οικονομικές τους δραστηριότητες και τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η Αθήνα θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος του χρέους και των υποχρεώσεων πληρωμών, παρατηρεί η "Ντερ Στανταρντ". 

Σύμφωνα με τον συντάκτη του σχολίου, υπάρχουν ήδη δραματικές συνέπειες καθώς έπειτα από μια μικρή ανάκαμψη η οικονομική κατάσταση καταρρέει και πάλι παρασύροντας στο γκρεμό τα στοιχεία του προϋπολογισμού και για αυτό υπεύθυνοι δεν είναι μόνον οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης στην Αθήνα, αλλά υπεύθυνοι, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό, είναι οι "αμαξάδες του ευρώ" σε Βερολίνο και Βρυξέλλες. 

«Οι αρχιτεχνίτες της πειθαρχίας παρέβλεψαν ότι εδώ και καιρό έχουν τεντώσει υπερβολικά το σχοινί και τώρα το μόνο που θα βοηθούσε είναι η παραδοχή ότι τα χρήματα των φορολογούμενων που δόθηκαν στην Ελλάδα έχουν χαθεί, κάτι που βέβαια απαιτεί πολύ περισσότερο θάρρος από ό, τι οι συνεχείς πολεμικές ιαχές απέναντι στην Αθήνα», καταλήγει το σχόλιο της "Ντερ Στάνταρντ"...
newsbeast.gr

Read more...

Δεν καταργείται η "Διαύγεια" επαναλαμβάνει η κυβέρνηση...


  Μια πολύ... ευρύχωρη λίσταΣτη διάψευση των δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για κατάργηση της "Διαύγειας" προχώρησε η κυβέρνηση, μετά το...
νέο δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή". 

Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, η "Διαύγεια" δεν καταργείται καθώς αποτελεί πολύτιμο εργαλείο διαφάνειας και ελέγχου των πράξεων της διοίκησης, με την κυβέρνηση να φιλοδοξεί ότι θα την αναπτύξει περαιτέρω.

Επίσης όπως σημειώνουν, "δεν καταργείται καμία υποχρέωση δημοσίευσης πράξεων δαπανών", ενώ με την επίμαχη τροπολογία επιχειρείται μια "τεχνικού τύπου" διευθέτηση για την διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας δαπανών συγκεκριμένου οικονομικού έτους, η πληρωμή των οποίων μετακυλύετε και διενεργείτε σε βάρος των πιστώσεων του επόμενου οικονομικού έτους, αποσκοπώντας στην τόνωση της ρευστότητας στην αγορά. 

"Η καλύτερη, πάντως, κριτική είναι το… διάβασμα! Ας μπουν στον κόπο ορισμένοι, επιτέλους, να διαβάσουν την επίμαχη τροπολογία" συμπληρώνουν πηγές από το Μαξίμου...
efsyn.gr

Read more...

Ραγκούσης: Υπουργός του Παπαδήμου παρήγγειλε εγκυκλοπαίδεια 350.000 ευρώ...




«Βεβαίως και δεν θα παραβρεθώ στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ»...
Σε μια υπόθεση που αποκαλύφθηκε χάρη στη Διαύγεια αναφέρθηκε σήμερα ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στον "Βήμα FM".
 Όπως δήλωσε, «υπήρχε πρόθεση, μέλος της κυβέρνησης Παπαδήμου, να ξοδέψει νομότυπα και νομιμότατα 350.000 ευρώ για την αγορά εγκυκλοπαίδειας σε...
ένα υπουργείο».

Ειδικότερα, μιλώντας για τη Διαύγεια και την τροπολογία της κυβέρνησης, ο κ. Ραγκούσης σημείωσε πως «προφανώς εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, η οποία θέλει ουσιαστικά να εξουδετερώσει τη Διαύγεια κατά ένα αποτελεσματικό και χειρουργικό, διότι θα δώσει τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να αποφύγει την ανάρτηση στο Διαδίκτυο της απόφασης που προτίθεται να πάρει, να χρησιμοποιήσει τη μέθοδο της προκατασκευασμένης ανάκλησης μιας απόφασης που δήθεν θα πάρει σε ανύποπτο χρόνο, αλλά θα χρειαστεί μετά να την ανακαλέσει για να μπορέσει να αποφύγει όλη αυτή τη φάση της δημοσιότητας, της λογοδοσίας και του ελέγχου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Διαύγεια ήταν ίσως σε διεθνές επίπεδο μια πολύ μεγάλη πρωτοπορία διαφάνειας, γιατί ήταν η εξής πάρα πολύ συγκεκριμένη ιδέα: ότι, για να ισχύει οποιαδήποτε απόφαση και για να εκταμιευτεί το τελευταίο ευρώ που προέρχεται από τους φόρους των Ελλήνων πολιτών και των επιχειρήσεων που δρουν στη χώρα, θα πρέπει αυτός που έχει σκοπό να ξοδέψει αυτό το ευρώ, πριν το ξοδέψει, να γνωστοποιήσει ότι πάει να το ξοδέψει».

Σε αυτό το σημείο αποκάλυψε πως υπήρχε πρόθεση μέλος της κυβέρνησης Παπαδήμου να ξοδέψει νομότυπα και νομιμότατα 350.000 ευρώ για την αγορά εγκυκλοπαίδειας σε ένα υπουργείο. «Αν είναι δυνατόν, στην εποχή του Διαδικτύου να αγοράζονται εγκυκλοπαίδειες! Με το που αναρτήθηκε η απόφασή του στο Διαδίκτυο για την εκταμίευση αυτών των 350.000 ευρώ, ξεσηκώθηκε θύελλα και κατακραυγή μέσα στο ίδιο το υπουργείο, η οποία ανάγκασε το μέλος της κυβέρνησης εκείνης της εποχής να ανακαλέσει και να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασής του», συμπλήρωσε.

«Παραδίδεται ξανά το δημόσιο χρήμα στους απατεώνες με αυτή τη μεθόδευση. Δεν έχουν καμία δικαιολογία για να κάνουν αυτή τη τροποποίηση στη Διαύγεια. Μπορούν να λύσουν το πρόβλημα που έχει το Υπουργείο Οικονομικών με πολλούς άλλους τρόπους, χωρίς να ακουμπήσουν τη Διαύγεια», τόνισε ο κ. Ραγκούσης 

«Δεν θα πάω στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ»

Σε ερώτηση αν θα παρευρεθεί στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Μα βεβαίως και όχι. Πρώτον γιατί δεν έχω προσκληθεί και δεύτερον διότι έχω αποχωρήσει. Το ΠΑΣΟΚ δεν καλεί ούτε καν με δικαίωμα λόγου την κοινοβουλευτική ομάδα και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ του 2009-2010, που πήραν στην πλάτη τους τις όποιες αποφάσεις, όπως κι αν τις χαρακτηρίζει κανείς, τις αποφάσεις, όμως, σε κάθε περίπτωση τόσο ιστορικές για τον τόπο».

newsbeast.gr

Read more...

«Θωρακισμένες» οι φυλακές Κέρκυρας ...


«Θωρακισμένες» οι φυλακές Κερκύρας για να δεχθούν τον παιδοκτόνο...για να δεχθούν τον παιδοκτόνο...
Νωρίς το πρωί αναχώρησε από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ συνοδεία ισχυρής αστυνομικής ασφάλειας ο πατέρας-δολοφόνος της μικρής 'Αννυ προκειμένου να μεταβεί στις φυλακές Κερκυρας, όπου τελικά θα κρατηθεί.

Σύμφωνα με...
κύκλους από το σωφρονιστικό ίδρυμα, ο δολοφόνος της μικρής αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες στο νησί και για το λόγο αυτό γίνονται από το πρωί εσωτερικές συσκέψεις για το κελί που θα κρατηθεί και για τις συνθήκες διαβίωσής του.

Οι πληροφορίες θέλουν τον παιδοκτόνο να κρατείται μόνος του σε ένα κελί, για λόγους ασφαλείας. Το ίδιο θα ισχύει και για τον προαυλισμό του. 

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα είναι κτισμένο σύμφωνα με τα αμερικάνικα πρότυπα, σε κυκλικό σχήμα με κτίρια - ακτίδες και είναι από τις πιο σύγχρονες φυλακές της χώρας. 

newpost.gr

Read more...

«Μυθοπλαστικής υφής» τα δημοσιεύματα Διαψεύδει η αντιπροεδρία ρήγματα στο κυβερνητικό μέτωπο


Διαψεύδει η αντιπροεδρία ρήγματα στο κυβερνητικό μέτωπο
Ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
«Μυθοπλαστικής υφής» χαρακτηρίζει το γραφείο του Γ.Δραγασάκη δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για ρήγματα στο κυβερνητικό μέτωπο, λόγω των χθεσινών διαρροών από το Μαξίμου περί αδυναμίας συμφωνίας με τους εταίρους λόγω των κόκκινων γραμμών που θέτουν.

Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Δραγασάκης, μετά τη συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι το μεσημέρι της Τρίτης, δήλωνε ότι «η επίτευξη συμφωνίας είναι ρεαλιστικός και ορατός στόχος, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι θεσμοί θα δράσουν εποικοδομητικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε μερίδα του ελληνικού Τύπου, η δημοσιοποίηση των διαρροών της ελληνικής κυβέρνησης λίγο πριν τις συνομιλίες Ντράγκι - Δραγασάκη προκάλεσε αρνητικές επιπτώσεις στη συνάντηση, κάτι που διέψευσε ο κ. Δραγασάκης.
 
Η σημερινή ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Δραγασάκη αναφέρει: «Όσοι σπεύδουν να προκαλέσουν αντιπερισπασμούς, 'ανακαλύπτοντας' δήθεν ρήγματα στο κυβερνητικό μέτωπο απλά ματαιοπονούν».
Προσθέτει πως τα σχετικά δημοσιεύματα δεν αντέχουν καν σε σχολιασμό, πόσο μάλλον σε διάψευση.
«Για όσους ενδιαφέρονται για την πραγματικότητα, ας ανατρέξουν σε όσα ευκρινώς δηλώθηκαν εχθές. Η δημιουργική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών είναι η μόνη ρεαλιστική προσέγγιση για την εποικοδομητική ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Big deal στα σούπερ μάρκετ Ο Σκλαβενίτης εξαγόρασε το Βερόπουλο


Αλλάζει ο χάρτης του εμπορίου μετά την εξαγορά των σούπερ μάρκετ του «Βερόπουλου» που βρίσκονται στην Ελλάδα από τον «Σκλαβενίτη».
sklavenitis
Οι δύο οικογένειες που πρωτοστατούν εδώ και 60 χρόνια στον κλάδο του λιανικού εμπορίου τροφίμων υπέγραψαν συμφωνία ανακοινώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα deals στα χρονικά της ελληνικής επιχειρηματικότητας.
Ο «Σκλαβενίτης», αποκτώντας τις επιχειρήσεις του «Βερόπουλου» στην ελληνική αγορά, δημιουργεί έναν «εθνικό πρωταθλητή». Ένας μεγάλος όμιλος που μετρά τζίρο πάνω από 2 δισ. ευρώ, αριθμό εργαζομένων περίπου στους 16.000 και 342 καταστήματα σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», για κάποια χρόνια οι δύο αλυσίδες θα διατηρήσουν τα σήματά τους και τα καταστήματά τους, ενώ η οικογένεια Βερόπουλου θα έχει παρουσία και λόγο στο νέο διοικητικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο Τύπου: «Η απόκτηση αυτή θα υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού του Ομίλου Βερόπουλου και τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προσπάθεια η οποία ήδη έχει ξεκινήσει εντατικά και η οποία επιδιώκει, με τη βοήθεια του Ομίλου Σκλαβενίτη, την ορθολογική αναδιάρθρωση των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης Βερόπουλου στην Ελλάδα».
Να σημειωθεί ότι ο «Βερόπουλος» διατηρεί ισχυρή παρουσία στο Βελιγράδι της Σερβίας με τρία καταστήματα και ηγετική θέση στη FYROM με οκτώ.
Ο «Σκλαβενίτης» έχει τζίρο 1,2 δισ. ευρώ, 8.500 εργαζομένους και 157 καταστήματα (μαζί με Makro και Χαλκιαδάκη).
Ο κύκλος εργασιών του «Βερόπουλου» υπολογίζεται στα 803,37 εκατ. ευρώ, οι εργαζόμενοι είναι 5.000 και διαθέτει 185 καταστήματα στην Ελλάδα.
Οι δύο αλυσίδες πια έχουν σχεδόν τα ίδια μεγέθη των άλλων δύο μεγάλων ανταγωνιστών τους στον χώρο των σούπερ μάρκετ του «Μαρινόπουλου» και του «ΑΒ Βασιλόπουλου».

Read more...

Γιώργος Πεταλωτής Τα μικροσυμφέροντα πίσω από την κατάργηση της «Δι@ύγειας»


Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργου Πεταλωτή, σχετικά με την προσπάθεια κατάργησης της «Δι@ύγειας»
petalotis1
Η επικείμενη σημερινή υπερψήφιση της τροπολογίας για τον περιορισμό της Δι@ύγειας και της διαφάνειας στο Δημόσιο, από την Κυβέρνηση, είναι ένα ακόμα χτύπημα στην αξιοπιστία της χώρας.
Το Πρόγραμμα Δι@ύγεια από το 2010 είναι το μοναδικό εργαλείο διαφάνειας που αναφέρεται στον οργανισμό Transparency International για την Ελλάδα, ενώ πέρσι βραβεύτηκε στο WITSA CLOBAL ICT Excellence Awards 2014 στην κατηγορία Public Sector ICT Excellence Award.
Οι δικαιολογίες του κ. Κατρούγκαλου στη Βουλή για την τροπολογία που του απέστειλε ο κ. Βαρουφάκης αποτελούν φθηνές και απαράδεκτες προφάσεις. Μετά τα πέντε χρόνια λειτουργίας του προγράμματος βρέθηκε ένα κομμάτι του Δημοσίου που δεν έκανε εμπρόθεσμη ανάρτηση και για αυτό ακυρώνουν αυτού του τύπου τις εμπρόθεσμες αναρτήσεις για το σύνολο του δημοσίου στο διηνεκές; Αυτή είναι αιτιολογία; Αυτός είναι ο σεβασμός της Κυβέρνησης στους θεσμούς, τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα;
Τα κίνητρα είναι προφανή και δεν είναι άλλα από τη διευκόλυνση μικροσυμφερόντων αρχικά, μέχρι να προχωρήσει το ξήλωμα μέσω της απαξίωσης και τελικά της κατάργησης για να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι αντιτάχθηκαν εξαρχής για τους γνωστούς λόγους. Έτσι καταστράφηκε το ΑΣΕΠ, με τέτοιες δικαιολογίες καταργήθηκε το opengov και ήδη ο Υπουργός Εσωτερικών έχει προαναγγέλλει και το ξήλωμα του «Καλλικράτη».
Οι φθηνές δικαιολογίες δεν μπορούν να αποκρύψουν την επαναφορά στο Κράτος - λάφυρο και στο καθεστώς εξυπηρέτησης συμφερόντων.
Μπορεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκατό μέρες τώρα να μην έχει παρουσιάσει ούτε μία μεταρρύθμιση, αποδεικνύεται όμως ότι στο ξήλωμα των πραγματικών, δημοκρατικών και καινοτόμων μεγάλων αλλαγών της κυβέρνησης Παπανδρέου, διεκδικεί τα πρωτεία.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Άδειασμα του Δραγασάκη από το Μαξίμου – Έτοιμος να παραιτηθεί ο αντιπρόεδρος


dragasakis-i-sumfwnia-prepei-na-kleisei-mesa-sto-maio.w_l
Ακόμα και με παραίτηση απείλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης το μέγαρο Μαξίμου, όταν με ευθύνη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του επιτελείου των νεαρών συνεργατών του , έγινε… ρεζίλι κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι!
Έχοντας δίπλα του τον… αντί-Βαρουφάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο (κατ’ αυφημισμόν, όπως αποδεικνύεται) αντιπρόεδρος, ένιωσε το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια του, όταν ο –πάντοτε καλά διαβασμένος- Ντράγκι, του «έτριψε στα μούτρα» ένα μεταφρασμένο κείμενο της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο εκείνος αγνοούσε!
Τα γεγονότα εξελίχθηκαν ως εξής:
Οταν οι Δραγασάκης και Τσακαλώτος μπήκαν στο γραφείο του Ντράγκι, τον λόγο πήρε αμέσως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο κ. Δραγασάκης ανέλυσε στον πρόεδρο της ΕΚΤ την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης ότι μια συμφωνία είναι ρεαλιστική και εφικτή. Και πρόσθεσε ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών να προκύψει συμφωνία και ότι το κλίμα στις συζητήσεις είναι προς θετική κατεύθυνση. Το θερμό αίτημα που υπέβαλε προς τον κ. Ντράγκι ήταν να χαλαρώσει η ΕΚΤ την πιστωτική ασφυξία ώστε να μην υπάρξει χρηματοδοτικό «ατύχημα» ως το τέλος της διαπραγμάτευσης.
Οση ώρα μιλούσε ο Γιάννης Δραγασάκης και παρέθετε τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς, ο Μάριο Ντράγκι κρατούσε στα χέρια του ένα χαρτί. Οταν ολοκλήρωσε την εισήγησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Ντράγκι πήρε τον λόγο.
«Ξέρετε, αυτό το χαρτί είναι το non paper που μόλις εξέδωσε η ελληνική κυβέρνηση και κάνει λόγο για ρήξη με τους δανειστές», είπε ο Ντράγκι και διάβασε στα εμβρόντητα στελέχη το περιεχόμενο του κυβερνητικού σημειώματος.
dragasakis-tsakalotos-ntragki-800x358
Τότε ο Δραγασάκης έχασε το… χρώμα του κι αμέσως επικοινώνησε με το Μαξίμου, όπου κατέστησε σαφές ότι το non paper αυτό ουσιαστικά έβαζε μπουρλότο στη διαπραγμάτευση, γράφτηκε ερήμην του και σε μια στιγμή κρίσιμης επαφής με την ΕΚΤ. Κι εκείνη ακριβώς τη στιγμή απείλησε με παραίτηση από το αξίωμά του…
Διαψεύδει ο Δραγασάκης πως θα παραιτηθεί
«Μυθοπλαστικής υφής δημοσιεύματα που αφορούν στη χθεσινή επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην έδρα της ΕΚΤ δεν αντέχουν καν σε σχολιασμό, πόσο μάλλον σε διάψευση» επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από το γραφείο του κ. Δραγασάκη.
«Όσοι σπεύδουν να προκαλέσουν αντιπερισπασμούς, «ανακαλύπτοντας» δήθεν ρήγματα στο κυβερνητικό μέτωπο, απλά ματαιοπονούν» προστίθεται από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης.
«Για όσους ενδιαφέρονται για την πραγματικότητα, ας ανατρέξουν σε όσα ευκρινώς δηλώθηκαν εχθές. Η δημιουργική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών είναι η μόνη ρεαλιστική προσέγγιση για την εποικοδομητική ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Δραγασάκη.

Read more...

Την παραπομπή 40 ατόμων ζητά ο εισαγγελέας ...




...για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου...
Πρόταση για παραπομπή σε δίκη 40 προσώπων για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίο και την χορήγηση δανείων εκατομμυρίων ευρώ, υπέβαλε η εισαγγελέας Μαρία Σουκαρά.

Οι...
κατηγορούμενοι θα παρεπεμφθούν για να δικαστούν με τις κατηγορίες της απιστίας, της απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή πρώην στελεχών του ΤΤ, επιχειρηματιών και άλλων εμπλεκομένων για δάνεια εκατομμυρίων ευρώ που είχαν χορηγηθεί από το 2008 έως το 2010 στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες των οποίων προτείνεται η παραπομπή.  

Σημειώνεται, ότι την απόφαση για το αν τελικά θα παραπεμφθούν οι συγκεκριμένοι θα λάβει το τριμελές δικαστικό συμβούλιο του Εφετείου Αθηνών.

left.gr

Read more...

Κομισιόν: Από κοινού με ΕΚΤ και ΔΝΤ αποσκοπούμε σε συμφωνία με Ελλάδα...


Κομισιόν: Από κοινού με ΕΚΤ και ΔΝΤ αποσκοπούμε σε συμφωνία με ΕλλάδαΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή από κοινού με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ αποσκοπεί σε μια συμφωνία με την Ελλάδα που θα συμβάλει στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και ανάπτυξη και ευελπιστεί ότι...
η συνεργασία με τα θεσμικά όργανα θα συνεχιστεί προς την επίτευξη αυτού του στόχου.


Αυτό ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της Επιτροπής, σήμερα στις Βρυξέλλες, συμπληρώνοντας ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την επίτευξη συγκεκριμένης προόδου επί του θέματος στις 11 Μαΐου, οπότε θα συνεδριάσει το Eurogroup και θα προβεί σε απολογισμό των πεπραγμένων.

Read more...

Στο 25,4% η ανεργία τον Φεβρουάριο...



Στο 25,4% υποχώρησε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό της ανεργίας τον Φεβρουάριο του 2015, από 27,2% που ήταν τον Φεβρουάριο του 2014 και 25,6% τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Το...
σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε σε 3.549.166 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.205.857 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.347.358 άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 55.454 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2014 (+1,6%) και κατά 7.662 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015 (+0,2%).

Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 97.512 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2014 (-7,5%) και κατά 15.097 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015 (-1,2%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 10.156 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2014 (-0,3%) και αυξήθηκαν κατά 3.797 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015 (+0,1%).

Read more...

Ο ΟΚΑΝΑ διαψεύδει καταγγελία «ψυχιάτρου» ...

Άνι - η μητέρα
...για τους γονείς της Άννυ...
Με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός ξεκαθαρίζει ότι δεν ανήκει στο δυναμικό του η υποτιθέμενη Μαρία Καλογεροπούλου που το πρωί προέβη σε δηλώσεις στο Mega, υποστηρίζοντας ότι...
είναι  η ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ που παρακολουθούσε τους γονείς της 4χρονης Άννυ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ:

«Σε συνέχεια της δημόσιας αναστάτωσης που προκλήθηκε σήμερα μετά από δηλώσεις κάποιας κυρίας σε τηλεοπτικά κανάλια ότι ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ παρακολουθούσε τους γονείς της Άννυ Μπορισόβα και μετά από ενδελεχή έρευνα που διενήργησε ο Οργανισμός, σας ενημερώνουμε ότι:

Στο ανθρώπινο δυναμικό του ΟΚΑΝΑ δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ εργαζόμενη οποιασδήποτε ειδικότητας με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου. Από τον ΟΚΑΝΑ τηλεφωνικά αναζητήθηκε αλλά δεν βρέθηκε να υπάρχει το όνομα της κας Μαρίας Καλογεροπούλου ούτε στους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας ή Πειραιά.

Από τα αρχεία του θεραπευτικού προγράμματος υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ δεν βρέθηκε να είναι μέλη ούτε ο πατέρας Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ ούτε η μητέρα Ντιμιτρίνα Μπορισόβα. Ούτε βρέθηκαν αιτήσεις τους σε αναμονή για ένταξη στο πρόγραμμα υποκατάστασης. Τα ονόματά τους δεν βρέθηκαν, επίσης, σε κανένα αρχείο κάποιας άλλης δομής ή υπηρεσίας του Οργανισμού.

Ο ΟΚΑΝΑ θεωρεί ότι τόσο επώδυνα περιστατικά, όπως η περίπτωση της Άννυ, που συνδέονται με έντονη δημόσια συναισθηματική φόρτιση, θα πρέπει αντιμετωπίζονται με πολλή προσοχή και ευαισθησία από όλες τις πλευρές και να αξιολογούνται η αξιοπιστία και η εγκυρότητα των πηγών, από τις οποίες αντλούνται όσες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικές ή μη»

Θυμίζουμε ότι το πρωί μία γυναίκα που υποστήριξε ότι ονομάζεται Μαρία Καλογεροπούλου και πως είναι ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» ότι παρακολουθούσε το ζευγάρι επί τρία χρόνια και πως είχε επανειλημμένα ζητήσει να αρθεί η κηδεμονία του παιδιού, ωστόσο δεν εισακούστηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η ίδια προχώρησε σε «αποκαλύψεις» σχετικά με το υποτιθέμενο ιατρικό ιστορικό του πατέρα της 4χρονης καθώς και για το εάν οι γονείς αγαπούσαν ή κακοποιούσαν το παιδί τους.

Read more...

Bild: Ειδικό τέλος στις 500 πλουσιότερες οικογένειες...


...εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση...
Την επιβολή ενός ειδικού τέλους στις 500 πλουσιότερες οικογένειες της χώρας εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των...
διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ανάμεσα στις προταθείσες μεταρρυθμίσεις είναι επίσης η αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τους εργαζόμενους με εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ κατ’ έτος καθώς και του φόρου πολυτελείας για αγαθά όπως τα ακριβά αυτοκίνητα.
Η εφημερίδα υποστηρίζει ακόμη πως η Αθήνα εισηγείται την επιβολή φόρου στις διαμονές πολυτελείας σε τουριστικά νησιά, καθώς και την τυποποίηση του ΦΠΑ.
Επιπλέον, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, στο πλαίσιο των προσπαθειών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, η ελληνική κυβέρνηση προτείνει οι πληρωμές για ποσά που ξεπερνούν τα 70 ευρώ να γίνονται στο εξής μόνο με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, ώστε να εκδίδονται αποδείξεις για όλες τις συναλλαγές...
ΑΜΠΕ

Read more...

Καταβλήθηκε η δόση προς το ΔΝΤ...


Alert! Καταβλήθηκε η δόση των 200 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ
«Εχει γίνει, τα λεφτά έχουν φύγει», δήλωσε στο Reuters Έλληνας αξιωματούχος το πρωί της Τετάρτης, επιβεβαιώνοντας...
πως καταβλήθηκε η δόση των 200 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ... 

Read more...

Σύλληψη 53χρονου για τα εξοπλιστικά...




Στη σύλληψη ενός 53χρονου άνδρα που φέρεται να εμπλέκεται στα εξοπλιστικά προγράμματα, προχώρησαν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε...
εκτέλεση σχετικού εντάλματος σύλληψης από τις δικαστικές αρχές.  

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας κατηγορείται για παθητική και ενεργητική δωροδοκία στρεφόμενη κατά του ελληνικού δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. 

Read more...