Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Big deal στα σούπερ μάρκετ Ο Σκλαβενίτης εξαγόρασε το Βερόπουλο


Αλλάζει ο χάρτης του εμπορίου μετά την εξαγορά των σούπερ μάρκετ του «Βερόπουλου» που βρίσκονται στην Ελλάδα από τον «Σκλαβενίτη».
sklavenitis
Οι δύο οικογένειες που πρωτοστατούν εδώ και 60 χρόνια στον κλάδο του λιανικού εμπορίου τροφίμων υπέγραψαν συμφωνία ανακοινώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα deals στα χρονικά της ελληνικής επιχειρηματικότητας.
Ο «Σκλαβενίτης», αποκτώντας τις επιχειρήσεις του «Βερόπουλου» στην ελληνική αγορά, δημιουργεί έναν «εθνικό πρωταθλητή». Ένας μεγάλος όμιλος που μετρά τζίρο πάνω από 2 δισ. ευρώ, αριθμό εργαζομένων περίπου στους 16.000 και 342 καταστήματα σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», για κάποια χρόνια οι δύο αλυσίδες θα διατηρήσουν τα σήματά τους και τα καταστήματά τους, ενώ η οικογένεια Βερόπουλου θα έχει παρουσία και λόγο στο νέο διοικητικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο Τύπου: «Η απόκτηση αυτή θα υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού του Ομίλου Βερόπουλου και τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προσπάθεια η οποία ήδη έχει ξεκινήσει εντατικά και η οποία επιδιώκει, με τη βοήθεια του Ομίλου Σκλαβενίτη, την ορθολογική αναδιάρθρωση των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης Βερόπουλου στην Ελλάδα».
Να σημειωθεί ότι ο «Βερόπουλος» διατηρεί ισχυρή παρουσία στο Βελιγράδι της Σερβίας με τρία καταστήματα και ηγετική θέση στη FYROM με οκτώ.
Ο «Σκλαβενίτης» έχει τζίρο 1,2 δισ. ευρώ, 8.500 εργαζομένους και 157 καταστήματα (μαζί με Makro και Χαλκιαδάκη).
Ο κύκλος εργασιών του «Βερόπουλου» υπολογίζεται στα 803,37 εκατ. ευρώ, οι εργαζόμενοι είναι 5.000 και διαθέτει 185 καταστήματα στην Ελλάδα.
Οι δύο αλυσίδες πια έχουν σχεδόν τα ίδια μεγέθη των άλλων δύο μεγάλων ανταγωνιστών τους στον χώρο των σούπερ μάρκετ του «Μαρινόπουλου» και του «ΑΒ Βασιλόπουλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: