Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου...

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου
Νέα συνάντηση είχαν σήμερα Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, αυτή τη φορά παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Επί τάπητος τέθηκε το πολυνομοσχέδιο (που θα περιλαμβάνει...
τα προαπαιτούμενα από την τρόικα) καθώς στόχος είναι να ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου. Η χθεσινή συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου εξέπεμψε το μήνυμα ότι θα αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα καθώς απώτερος στόχος είναι η διαφύλαξη της πολιτικής και κυβερνητικής σταθερότητας. Ο πρωθυπουργός εξάλλου εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα διασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και δεν θα οδηγηθούμε σε πρόωρες κάλπες. «Όχι μόνο δεν θα βρουν 180 βουλευτές, αλλά ούτε την ψήφο τους» σχολίασε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

  Μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα 40 χρόνια από τη Μεταπολίτευση, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς θα διασφαλιστεί η πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Στόχος του Μαξίμου εξάλλου είναι να υλοποιηθούν κατά γράμμα οι δεσμεύσεις ώστε να υπάρξει δυνατότητα ανακοίνωσης φοροελαφρύνσεων το Σεπτέμβριο και να ξεκινήσει η οριστική συζήτηση για το χρέος το Νοέμβριο.

Σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα σταθερότητας που επιχειρεί να δείξει η κυβέρνηση είναι οι δηλώσεις στελεχών της Κουμουνδούρου. "H κυβέρνηση πλέον μετράει μήνες και μάλιστα όχι πολλούς. Έχουν μπροστά τους την υλοποίηση δεσμεύσεων που έχουν ψηφίσει και τον έλεγχο της τρόικας που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη. Αν γίνει αυτό και με τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα στα οποία έχουν συμφωνήσει, τότε όχι μόνο δεν θα βρουν 180 βουλευτές, αλλά ούτε την ψήφο τους" σχολίασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στο Κόκκινο και μάλιστα εκτίμησε ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο είναι εξαιρετικά πιθανό ακόμη και με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία θα προτιμήσει την ήττα από μια βέβαιη συντριβή.

enet.gr

Read more...

Kαι νέα μείωση στις επικουρικές...

Νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις για 1 εκατομμύριο συνταξιούχους του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης αναμένεται εντός του 2014.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής Θανάσης Καπωτάς,ανέφερε πως...
η επερχόμενη νέα μείωση στις επικουρικές (πέραν του 5,2% που έγινε από 1/7/2014) θα είναι της τάξης του 3%.

Να σημειωθεί ότι για το 2014 το ΕΤΕΑ αναμένεται να εμφανίσει έλλειμμα της τάξης των 170 εκατ. ευρώ.

Με τη μείωση ύψους 5,2% στις συντάξεις, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα εξοικονομηθούν περί τα 70 εκατ. ευρώ (11 εκατ. ευρώ τον μήνα), ποσό που δεν μηδενίζει το έλλειμμα και οδηγεί σε νέες περικοπές εντός του 2014.

Το ΕΤΕΑ καταβάλλει επικουρικές συντάξεις σε 1.044.000 συνταξιούχους.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται 645.505 συνταξιούχοι του πρώην ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ,174.192 συνταξιούχοι του ΤΕΑΔΥ, 28.450 του ΤΕΑΥΕΚ, 25.784 του ΤΑΔΚΥ καθώς και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ (32.549), του ΟΤΕ (25.871), των ΕΛΤΑ (9.343), της ΕΥΔΑΠ (3.202) και της πρώην ΕΡΤ (4.477).

Το σύστημα

Η λεγόμενη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, αναφέρει το δημοσίευμα, κρύβει και νέες μειώσεις (πέραν του 5,2% από 1/7/2014), καθώς κάθε τρίμηνο το ύψος των συντάξεων που αποδίδονται θα επανεξετάζεται με βάση αυτή τη ρήτρα.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, αποκαλύπτεται ότι στη διάρκεια υπολογισμού της πρόσφατης μείωσης στο ΕΤΕΑ και ενώ στις προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας ήταν η μείωση να κυμαίνεται μεταξύ 5% και 8%, ο συντελεστής βιωσιμότητας του Ταμείου υπολογίσθηκε με βάση τα έσοδα του ΕΤΕΑ το πρώτο τετράμηνο του 2014.

Εάν λαμβάνονταν υπόψη για τον καθορισμό του κρίσιμου συντελεστή τα έσοδα του Ταμείου το 2013, τότε η μείωση θα έπρεπε να είναι σχεδόν τριπλάσια, φθάνοντας το 15%.

Σημειώνεται ότι με τον ίδιο τρόπο οι μειώσεις θα εφαρμοστούν και στα υπόλοιπα επικουρικά ταμεία που δεν υπάγονται στο ΕΤΕΑ από την 1/1/2015...
real.gr

Read more...

Νέος ΓΓ στο ΥΠΟΙΚ ο Τάσος Αναστασάτος...

Νέος ΓΓ στο ΥΠΟΙΚ ο Τάσος ΑναστασάτοςΝέος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει ο Τάσος Αναστασάτος (μέχρι πρόσφατα επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank), διαδεχόμενος την Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Αναστασάτος είναι...
κάτοχος Διδακτορικού και Μεταπτυχιακού από το Πανεπιστήμιο του Warwick και πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Έχει διατελέσει Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Loughborough και Οικονομολόγος της Τράπεζας της Ελλάδος. Το ερευνητικό του έργο εστιάζεται στους τομείς των διεθνών μακροοικονομικών και χρηματοοικονομικών...
newsbeast.gr

Read more...

Στο στόχαστρο η Μαρί Χαρφ Μόσχα κατά Ουάσινγκτον για «αντιρωσική ρητορική» και «αβάσιμες» κατηγορίες


Μόσχα κατά Ουάσινγκτον για «αντιρωσική ρητορική» και «αβάσιμες» κατηγορίες
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ  


Μόσχα, Ρωσία
Εντείνεται ο διπλωματικός «πόλεμος» Ρωσίας-ΗΠΑ εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης με το Κρεμλίνο να κατηγορεί την κυβέρνηση Ομπάμα για «αβάσιμες» κατηγορίες και «αντιρωσική ρητορική» με στόχο να επηρεάσει τη διεθνή κοινή γνώμη.

«Κόκκινο πανί» για το ρωσικό ΥΠΕΞ η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ μετά και τη δήλωσή της ότι η Ρωσία βάλλει με πυρά πυροβολικού από το έδαφός της κατά Ουκρανών στρατιωτών.

«Διαψεύδουμε τους αβάσιμους δημόσιους υπαινιγμούς τους οποίους επαναλαμβάνει η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ καθημερινά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων τις προηγούμενες ημέρες αναπαρήγαγε αντιρωσικά κλισέ, τα οποία η Ουάσινγκτον προσπαθεί επίμονα να επιβάλει στη διεθνή κοινή γνώμη» προσθέτει το ρωσικό ΥΠΕΞ αναφερόμενο στην Μαρί Χαρφ, πρώην εκπρόσωπο Τύπου της CIA.

Οι ΗΠΑ «που υποστήριξαν το αντισυνταγματικό πραξικόπημα στο Κίεβο [...] μοιράζονται την ευθύνη για την αιματοχυσία» στην Ουκρανία, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταγγέλλοντας «εκστρατεία δυσφήμησης» εναντίον της Ρωσίας.

Στην ενημέρωση του Τύπου την Πέμπτη η Μαρί Χαρφ δήλωσε ότι πυρά πυροβολικού στοχεύουν από ρωσικό έδαφος κατά θέσεων του στρατού στην Ουκρανία, και παράλληλα η Μόσχα ετοιμάζεται να παραδώσει στους αυτονομιστές πιο ισχυρά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων.

«Επιστρέφοντας» τις κατηγορίες, η Ρωσία κατήγγειλε την Παρασκευή πλήγμα στο έδαφός της με βλήματα όλμου από την ανατολική Ουκρανία, λέγοντας ότι πρόθεση ήταν να δολοφονηθούν μέλη των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας.

«Αυτοί που έβαλαν από την Ουκρανία εκτέλεσαν τον βομβαρδισμό σκοπίμως με πρόθεση να σκοτώσουν αξιωματούχους των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας» δήλωσε ρωσική επιτροπή έρευνας, επισημαίνοντας ότι κανένας από τους αξιωματικούς δεν έχει τραυματιστεί.

Ρώσος αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι έως 40 βλήματα όλμου που ερρίφθησαν από τις ουκρανικές δυνάμεις έπεσαν στη στη ρωσική επαρχία Ροστόφ, κοντά στα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε εντός της εβδομάδας ότι η Συμμαχία εξακολουθεί να καταγράφει στοιχεία για μετακίνηση όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία ακόμη και μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

Από ρωσικής πλευράς διαψεύστηκαν, εν τω μεταξύ, κατηγορίες του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ότι πύραυλοι οι οποίοι κατέρριψαν δύο ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη Σουχόι αυτή την εβδομάδα ενδεχομένως να είχαν εκτοξευτεί από τη Ρωσία.

Η κατάρριψή τους έγινε σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων από το σημείο όπου πριν από μία εβδομάδα συνετρίβη το Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνεχίζεται το άστατο σκηνικό...

Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα...
 ορεινά περιμένουμε σήμερα.

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο ενώ την Κυριακή θα σημειωθεί περαιτέρω άνοδος της θεμροκρασίας.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 23 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 23 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και καταιγίδες στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως και 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως και 30 βαθμούς Κελσίου...
real.gr


Read more...

Μακελειό αμάχων από βομβαρδισμό σε καταφύγιο του ΟΗΕ στη Γάζα [Σοκαριστικές Φωτογραφίες]

Στο αίμα αμάχων πνίγεται ξανά η Γάζα με επίθεση σε σχολείο που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ως καταφύγιο για εκατοντάδες εκτοπισμένους Παλαιστινίους. Τουλάχιστον 16 Παλαιστίνοι, ανάμεσά τους επτά παιδιά, σκοτώθηκαν και 200 τραυματίστηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό στο σχολείο-καταφύγιο στην Μπέιτ Χανούν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.
Σκηνές πανικού και αλλοφροσύνης μεταξύ των αμάχων. Ο τρόμος ζωγραφισμένος στα μάτια των παιδιών. Κραυγές στα νοσοκομεία με τους τραυματίες. Θρήνος για τους νεκρούς. Το Ισραήλ έχει αρκεστεί να αναφέρει πως οι δυνάμεις του ενεπλάκησαν σε μάχη με ενόπλους της Χαμάς που εκτόξευαν ρουκέτες κατά των στρατιωτών στην περιοχή της Μπέιτ Χανούν, και διερευνά τις πληροφορίες για την επίθεση.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν δήλωσε συγκλονισμένος. «Οι συνθήκες ακόμη είναι ασαφείς» ανέφερε καταδικάζοντας την επίθεση, και επισήμανε πως μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και προσωπικό του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το σχολείο που λειτουργούσε υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) βομβαρδίστηκε τουλάχιστον τέσσερις φορές.
«Βρισκόμασταν μέσα στο σχολείο. Κάποιοι ήταν στις τάξεις και κάποιοι άλλοι έξω στην αυλή και ξαφνικά μας χτύπησαν τέσσερις οβίδες» είπε η Σομπέγια αλ Καφάρμα, η οποία γλίτωσε με ελαφρά τραύματα. «Φύγαμε από τα σπίτια μας όταν μας είπαν να τα εκκενώσουμε, πήγαμε σε αυτό το σχολείο αλλά και πάλι μας βομβάρδισαν» συνέχισε.
Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Φάουζι Μπαρχούμ έκανε λόγο για «φρικτή σφαγή» και «τεράστιο έγκλημα πολέμου», προειδοποιώντας ότι «το Ισραήλ θα πληρώσει πολύ ακριβό τίμημα» για το βομβαρδισμό του σχολείου.
Η επίθεση άφησε πίσω της λίμνες αίματος στο πάτωμα, πάνω στα θρανία και στην αυλή του σχολείου, και εκατοντάδες Παλαιστίνιους να τρέχουν έντρομοι με τα παιδιά τους για να γλιτώσουν.
Ο διευθυντής του νοσοκομείου του Μπέιτ Χανούν, Αϊμάν Χαμντάν, ανέφερε ότι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε πολλά διαφορετικά κέντρα νοσηλείας γύρω από την Μπέιτ Χανούν γιατί «μια τέτοια σφαγή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από ένα νοσοκομείο».

Ο εκπρόσωπος της UNHCR Κρις Γκάνες δήλωσε ότι είχαν δοθεί στον ισραηλινό στρατό οι συντεταγμένες του καταφύγου στην Μπέιτ Χανούν και εντός της ημέρας η Αρμοστεία είχε επιχειρήσει να συντονίσει με το στρατό να δοθεί ένα χρονικό «παράθυρο» για τη διαφυγή των αμάχων, αλλά ποτέ δεν δόθηκε».
Τη δήλωση αντέκρουσε άμεσα εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού λέγοντας ότι είχε δοθεί περιθώριο τεσσάρων ωρών, από τις 10.00 έως τις 14.00, για τη μετακίνηση των αμάχων.
Το μακελειό σημειώνεται μία ημέρα αφότου το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ υιοθέτησε ψήφισμα που κατατέθηκε από την παλαιστινιακή πλευρά για τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας σχετικά με ενδεχόμενες παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου κατά την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση.

Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ναβί Πιλάι έχει καταδικάσει τις ισραηλινές ενέργειες στη Γάζα, προειδοποιώντας ότι πιθανώς αναλογούν σε διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.
Εγκαταστάσεις του ΟΗΕ πλήττονται για τέταρτη φορά από την έναρξ της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ κατά της Χαμάς. Σε 16 ημέρες συγκρούσεων έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 750 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, και 32 Ισραηλινοί.




.egiakoumis.gr

Read more...

Οι Βρετανοί, μας στέλνουν το ζεύγος Γριβέα...

grivea

 Την έκδοση του, στην Ελλάδα, αποφάσισε το δικαστήριο...
Την έκδοση του ζεύγους Γριβέα στην Ελλάδα για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αποφάσισε απόψε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, η...
υπεράσπιση κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει έφεση, όπως έχει δικαίωμα, εντός επτά ημερών. Διαφορετικά ο κ. Γριβέας και η κ. Βάτσικα θα πρέπει να παραδοθούν στην Ελλάδα.
Λίγο πριν από την ανακοίνωση της απόφασης, ο κ. Γριβέας μίλησε στους Έλληνες δημοσιογράφους στη βρετανική πρωτεύουσα λέγοντας πως προτίθεται να επιστρέψει στην Ελλάδα μέχρι τον Σεπτέμβριο. «Ακόμη και αν η υπόθεση πάει στο εφετείο», όπως επισήμανε, «εγώ θέλω να επιστρέψω για να καταθέσω στις ελληνικές αρχές πριν ολοκληρωθεί η ανάκριση για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου».
Μάλιστα, όπως τόνισε, ήδη έχει δρομολογήσει τις οικογενειακές και επαγγελματικές του υποχρεώσεις για να μπορεί να τις διευθετεί από την Ελλάδα. Παρόλα αυτά, όπως σημείωσε, θα ασκήσει έφεση για να κερδίσει χρόνο και να προετοιμάσει την επιστροφή του.
Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε  το μεσημέρι με τις αγορεύσεις του δικηγόρου υπεράσπισης και του εισαγγελέα που εκπροσωπούσε τις ελληνικές αρχές.
Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ανήκει στα 32 αδικήματα του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για τα οποία δεν απαιτείται να αποτελούν αδίκημα και στις δύο χώρες που εμπλέκονται στην έκδοση των εκζητουμένων. Έτσι, όπως εξήγησε, είναι άνευ σημασίας να εξεταστεί αν οι κατηγορίες για τις οποίες έχει ζητηθεί η έκδοση των κατηγορουμένων αποτελούν παράνομες πράξεις και για το βρετανικό δίκαιο. Επίσης, υπογράμμισε πως η Ελλάδα ανήκει στις περιοχές της κατηγορίας 1, εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς πως παρά τις εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων δεν υπάρχει λόγος να εξεταστούν οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές της χώρας. Και γι' αυτούς του λόγους, μεταξύ άλλων, ζήτησε την έκδοση του ζεύγους Γριβέα στην Ελλάδα.
Με τη σειρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ότι για να παραδεχτούμε πως οι κατηγορούμενοι διέπραξαν το έγκλημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, πρώτα θα πρέπει να αποδειχθεί ότι υπήρξε απάτη. Πράγμα το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, δεν αποδέχθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Συνεπώς, όπως τόνισε, η κατηγορία είναι αίολη και με αυτό το σκεπτικό οι πελάτες του θα πρέπει να παραμείνουν στη Βρετανία.

matrix24.gr

Read more...

Πανικός στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις αιχμές Παπούλια...


Τι φοβάται, μετά την αιφνιδιαστική και συγχρόνως απολογιστική δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας...
Με σπασμωδικές κινήσεις προσπάθησε η ΝΔ να απαντήσει στις αιχμηρότατες δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας για την υποχώρηση της δημοκρατίας και της ποιότητας του κοινοβουλευτισμού «που ...
τραυματίστηκε βαρύτατα» εξ αιτίας και «του τρόπου λήψης των αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας». Το Μέγαρο Μαξίμου θεώρησε -και δικαιολογημένα- ότι ο Κ. Παπούλιας αναφερόταν τόσο στις συνεχείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου όσο όμως και στην ποιότητα του κοινοβουλευτικού διαλόγού που έχει υποβαθμιστεί και εξ αιτίας της στάσης -ή της απουσίας- του πρωθυπουργού στο Κοινοβούλιο.
Δείγμα της κυβερνητικής νευρικότητας ήταν η δήλωση Βούλτεψη που ούτε λίγο ούτε πολύ εγκάλεσε τον πρόεδρο ότι δεν πρέπει να ταυτίζει το μνημόνιο με την χούντα(!) και αργότερα του ίδιου του κ. Σαμαρά που έσπευσε και αυτός να απαντήσει εμμέσως πλην σαφώς στον κ. Παπούλια, τονίζοντας σήμερα ότι «η δημοκρατία έχει πολύ βαθιές ρίζες στην Ελλάδα.. δεν έχει να φοβάται τίποτα και κάθε μέρα δυναμώνει».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Στ. Κούλογλου, ΕΔΩ...

Read more...

Η απελευθέρωση των μετεγγραφών εκτοξεύει τις βάσεις...

Η απελευθέρωση των μετεγγραφών εκτοξεύει τις βάσεις -Άνοδος έως και 800 μόρια [λίστα]Άνοδος έως και 800 μόρια...


Η φετινή απελευθέρωση των μετεγγραφών άλλαξε όλα τα δεδομένα στις προτιμήσεις των υποψηφίων και οι εκτιμήσεις για 79 Πανεπιστημιακές σχολές δείχνουν...
έκρηξη των βάσεων και στην Περιφέρεια.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στις βάσεις των σχολών σε πολλές περιοχές.

Στο πρώτο πεδίο τα στοιχεία δείχνουν αυξήσεις ως 200 μόρια στις Νομικές Σχολές ενώ σο δεύτερο πεδίο αναμένεται μεγάλη αύξηση στις βάσεις των τμημάτων πληροφορικής, Μαθηματικών αλλά και Φυσικής.

Στο τρίτο πεδίο η Ιατρική Αθηνών θα φτάσει κοντά στα 19,200 μόρια ενώ μεγάλη θα είναι η αύξηση και για την Οδοντιατρική και τη Φαρμακευτική ενώ στο τέταρτο πεδίο σημαντική αναμένεται να είναι η αύξηση στις πολυτεχνικές σχολές.

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις

Νομική Θεσσαλονίκης 18.460-18.650
Νομική Αθήνας 19.620 – 19.820
Νομική Θράκης 18.080 – 18.280
Φιλολογία Αθήνας 17.400 – 17.600
Φιλολογία Πάτρας 15.950 -16.150
Ψυχολογίας Αθήνας 17.800 – 18.000
Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ 17.800 – 18.000
Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης 17.100 – 17.300
Χημικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης 16.770 – 16.970
Ναυπηγών Μηχανικών 18.050 – 18250
Μαθηματικών Θεσσαλονίκης 15.800 – 16.000
Χημείας Αθήνας 16.620 -16.820
Ιατρικής Θεσσαλονίκης18.820 -19.020
Ιατρικής Αθήνας 19.150 – 19.300
Ιατρικής Πάτρας 18.600 – 18.750
Βιολογίας Πάτρας 16.600 – 17.100
Οδοντιατρικής Θεσσαλονίκης 18.350 – 18.550
Οικονομικής επιστήμης Αθήνας 15.200 – 15.450
Χρηματιστηριακής και Τραπεζικής Αθήνας 15.400 – 15.600
Διοίκησης Επιχειρήσεων Πειραιά 14.100 – 14.300
Ναυτιλιακών Σπουδών Πειραιά 15.700 – 15.900
Ευρ/κων σπουδών Πειραιά 17.450 – 17.650...
iefimerida.gr

Read more...

Κακοδιαχείρηση την περίοδο 2008-2011 «Λαβράκια» έβγαλε η Οικονομική Αστυνομία στον ΕΟΤ Ρουμανίας


«Λαβράκια» έβγαλε η Οικονομική Αστυνομία στον ΕΟΤ Ρουμανίας
  (Φωτογραφία:  Reuters )


Αθήνα
Ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πολύμηνη και ενδελεχής οικονομική αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, που αφορούσε στον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας κατά τη χρονική περίοδο 2008-2011.
  Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με σκοπό την εξακρίβωση πρόκλησης οικονομικής ζημίας σε βάρος του Δημοσίου και την αναζήτηση τυχόν ποινικής ευθύνης, του τότε Προϊσταμένου του γραφείου.
Αποτέλεσμα της εμπεριστατωμένης έρευνας ήταν να σχηματιστεί σχετική ποινική δικογραφία, σε βάρος 57χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε διατελέσει προϊστάμενος του γραφείου τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώ κατηγορείται για κακουργηματική απιστία, η συνολική ζημία της οποίας υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ.
Η ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στη συνέχεια διαβιβάσθηκε σε τακτικό Ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης.
Πιο αναλυτικά, από την επεξεργασία, αλλά και ανάλυση του προανακριτικού υλικού, που συγκεντρώθηκε από εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, προέκυψαν τα παρακάτω:
Την 22.01.2009, το Γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας σύναψε παράνομα, με χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας, δάνειο ύψους 40.000 ευρώ, με εγγυητή τον 57χρονο (τότε προϊστάμενο) του γραφείου. Σκοπός του δανείου ήταν η κάλυψη δαπανών για την παραγωγή έντυπου και προωθητικού υλικού, στο πλαίσιο δράσεων για τα έτη 2008-2009, ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, το ποσό αυτό διατέθηκε για την κάλυψη δαπανών διοίκησης και λειτουργίας.
Με την παράνομη σύναψη του δανείου αυτού, ο 57χρονος δέσμευσε τον Οργανισμό, θέτοντας σε κίνδυνο τα συμφέροντά του, χωρίς να έχει λάβει την προαπαιτούμενη έγκριση της αρμόδιας υπηρεσίας και χωρίς να έχει γνωστοποιήσει σε αυτή τους όρους και τις υποχρεώσεις της σύμβασης, ενέργεια στην οποία προέβη με την παρέλευση δεκάμηνου.
Σύμφωνα με σχετικές Εκθέσεις Ελέγχου Οικονομικής Διαχείρισης, διαπιστώθηκε ότι για τα παραστατικά των λογαριασμών Διοίκησης - Λειτουργίας και Δημοσίων Σχέσεων των ετών 2008-2011, δεν είχε υποβληθεί απόφαση έγκρισης προϋπολογισμού των επιμέρους κονδυλίων και τελικής κατανομής.
Σε άλλη περίπτωση, και πάλι χωρίς τη σχετική έγκριση από την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΤ, διαπιστώθηκαν παρατυπίες στις πιστωτικές συμβάσεις και συγκεκριμένα προέκυψε ανεξόφλητο ποσό ύψους 20.438,27 ευρώ, που αφορούσε στην πιστωτική διευκόλυνση του Γραφείου, μαζί με όλα τα σχετικά έξοδα (προμήθειες, τόκοι κ.ά.).
Την ίδια χρονική περίοδο παρατηρείται «εσωτερικός δανεισμός», ο οποίος είχε ως κύριο στόχο την κάλυψη οικονομικών ατασθαλιών. Παρατηρείται δηλαδή μετακίνηση χρηματικών ποσών ανάμεσα στους λογαριασμούς, που τηρούνταν από το Γραφείο. Ενδεικτικά, από τον λογαριασμό Διοίκησης και Λειτουργίας μεταφέρθηκε στο λογαριασμό Δημοσίων Σχέσεων το ποσό των 18.150,88 ευρώ και από τον λογαριασμό Δημοσίων Σχέσεων μεταφέρθηκε στον λογαριασμό Εκθέσεων το ποσό των 29.082,04 ευρώ.
Επίσης, ο λογαριασμός, ο οποίος υφίστατο για την διοργάνωση και παρουσίαση εκθέσεων, εμφάνιζε έλλειμμα με χρονικό σημείο έναρξης το 2008 και την 30.04.2011 ανήλθε στο ποσό των 68.378,76 ευρώ. Για το δίμηνο Ιούνιος - Αύγουστος 2008, δεν καταβλήθηκαν εργασιακές εισφορές και κρατήσεις του προσωπικού που υπηρετούσε στο εν λόγω Γραφείο, ύψους 9.300 ευρώ. Κατά το οικονομικό έτος 2009, η εγκεκριμένη συνολική δαπάνη για μισθοδοσία ήταν 89.040 ευρώ, ενώ οι καταβληθείσες αποδοχές ανέρχονταν στο ποσό των 100.170 ευρώ.
Παράλληλα, στη διαχείριση του έτους 2009 καταχωρούνται αμοιβές, ύψους 13.700 ευρώ, στον 57χρονο, οι οποίες αφορούν το έτος 2008 και δεν αιτιολογούνται, ενώ ταυτόχρονα για τις παραπάνω αμοιβές δεν έχει αποδοθεί και ο αναλογούν φόρος.
Κατά το οικονομικό έτος 2011 είχε εγκριθεί δαπάνη για την παροχή φοροτεχνικών υπηρεσιών από συγκεκριμένη εταιρεία, πλην όμως τα σχετικά υποβληθέντα παραστατικά προέρχονται από διαφορετική εταιρεία. Η πληρωμή όλων των δαπανών πραγματοποιούνταν με μετρητά, ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στη σχετική εγκύκλιο, προβλέπεται ότι, οι πληρωμές πρέπει να πραγματοποιούνται με επιταγές και τραπεζικά εμβάσματα.
Επιπρόσθετα, από τον οικονομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο 57χρονος τότε προϊστάμενος, πραγματοποίησε δαπάνες συνολικού ποσού 53.683,92 ευρώ, χωρίς την έγκριση της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ε.Ο.Τ.
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι στο λογαριασμό Δημοσίων Σχέσεων, για το έτος 2009, διαπιστώθηκε ότι, ένα σύνολο εξόδων της τάξεως των 27.621,01 ευρώ δεν έχει εγκριθεί από την Κεντρική Υπηρεσία. Στο λογαριασμό εκθέσεων για την περίοδο 2009 έως 30.04.2011, αναφέρονται δαπάνες ύψους 8.599,42 ευρώ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς την έγκριση της Κεντρικής Υπηρεσίας.
Παρατηρούνται, τέλος, δαπάνες για τις οποίες δεν έχει ζητηθεί έγκριση από την Κεντρική Υπηρεσία, όπως δαπάνες εμφιαλωμένου νερού που για το διάστημα 2009-2010 ανέρχονται στο ποσό των 2.489,82 ευρώ, καθώς και δαπάνες για τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που για το ίδιο διάστημα είναι 14.973,67 ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στο Θερινό Τμήμα της Βουλής Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την εθελουσία στα ΕΑΣ


Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την εθελουσία στα ΕΑΣ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Υπερψηφίστηκε στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που χειρίζεται σειρά θεμάτων, όπως η διαχείριση φάρων, ζητήματα στρατολογίας, αλλά και το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Το νομοσχέδιο στηρίχθηκε από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι δια του εισηγητή του Β.Χατζηλάμπρου είχε δηλώσει πως θα καταψηφίσει το σύνολο των άρθρων, κατέληξε να ψηφίσει αρκετά από αυτά.

Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γενημματά, έκανε δεκτές, πέντε βουλευτικές τροπολογίες: Του Γιάννη Κεφαλογιάννη (ΝΔ) που αφορά και πάλι τη συμμετοχή των εργαζομένων των ΕΑΣ στο πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου, τροπολογία του ίδιου βουλευτή και του Δ. Σαλτούρου (ΠΑΣΟΚ) για αναστολή ποινικής δίωξης της διοίκησης των ΕΑΣ για συγκεκριμένες φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες της εταιρείας, τροπολογία Κώστα Τριαντάφυλλου (ΠΑΣΟΚ) για τη διατήρηση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που εξέρχονται εθελουσίως από τα ΕΑΣ, τροπολογία του Π. Ρήγα (ΠΑΣΟΚ) για την καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζομένους στα ναυπηγεία του Νεωρίου της Σύρου, μία της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Μ. Γιαννακάκη για διετή παράταση της αναβολής στράτευσης για φοιτητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (διάσπαση προσοχής, υπερκινητικότητα, δυσαναγνωσία κ.ά.).

Πέραν των βουλευτικών τροπολογιών και της τροπολογίας του υπουργείου Υποδομών, κατατέθηκαν και υπερψηφίστηκαν άλλες επτά υπουργικές τροπολογίες που προβλέπουν:

  • Αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ.
  • Παράταση μέχρι την 31η Αυγούστου, της ισχύος της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που διέθεταν άδεια πέρυσι την ίδια ημερομηνία και υπέβαλαν σχετική αίτηση έως και την 15η τρέχοντος.
  • Επιχορήγηση από το Δημόσιο, των θυγατρικών των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, προκειμένου να καταβληθούν δεδουλευμένα των εργαζομένων, ενόψει της θέσης τους σε ειδική εκκαθάριση.
  • Επανακαθορισμό των όρων και προϋποθέσεων για τη χορήγηση καταστάσεων επιβίβασης στα στελέχη και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Μετάθεση για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, της εγγραφής των επιτυχόντων ιδιωτών στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.
  • Θεσμοθέτηση εκ νέου της δυνατότητας πρόσληψης υπαλλήλων του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών.
  • Χορήγηση στους δύτες του υπουργείου Πολιτισμού, ειδικής πρόσθετης αμοιβής για κάθε μέρα κατάδυσης (με συνολικό κόστος 102.000 ευρώ ετησίως
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Οι εκτιμήσεις του Μαξίμου Τους «180» για τον Πρόεδρο αναζητά η κυβέρνηση μετά τη δήλωση Σαμαρά


Τους «180» για τον Πρόεδρο αναζητά η κυβέρνηση μετά τη δήλωση Σαμαρά
Ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Σε αγώνα δρόμου φαίνεται ότι βρίσκονται τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού προκειμένου να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών για την ανάδειξη του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Καταλυτική προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η δήλωση Σαμαρά ότι «δεν πάμε σε εκλογές», καθώς «φαίνεται πως πιάνουμε το όριο των 180 βουλευτών».

Η δήλωση του πρωθυπουργού έγινε στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, όπου έδωσε το «παρών» σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία/.

Την ίδια ώρα, τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου της ΝΔ, πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, εκφράζοντας και εκείνος την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση έχει την  δυνατότητα να ξεπεράσει τον «σκόπελο» της προεδρικής εκλογής και να εξαντλήσει την θητεία της. 

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμηση ότι η σημερινή Βουλή και κυβέρνηση έχουν την δυνατότητα να εξαντλήσουν την τετραετία, υπονοώντας σαφώς ότι η επίτευξη της αναγκαίας πλειοψηφίας των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ένας εφικτός στόχος.

Εν όψει της συζήτησης για την συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Μεϊμαράκης επανέφερε παλαιότερη πρότασή του και τόνισε ότι θα πρέπει να απεμπλακεί η εκλογή προέδρου από την διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό είπε ότι σύμφωνα με την δική του πρόταση, στην περίπτωση που αποβούν άκαρπες οι τρεις ψηφοφορίες για την εκλογή προέδρου από την Βουλή, τότε να γίνεται άμεση εκλογή από τον λαό, με τους ίδιους υποψηφίους προέδρους. 

Σχετικά με τη συγκέντρωση των 180 βουλευτών που απαιτούνται στην τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου, ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ποντάρουν στις ψήφους βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, αλλά και σε δεύτερες σκέψεις ανεξάρτητων βουλευτών, οι οποίοι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών δεν είναι βέβαια η επανεκλογή.

Όπως σημειώνουν Τα Νέα της Παρασκευής, από τους ανεξάρτητους βουλευτές λίγοι είναι εκείνοι που έχουν «κλείσει» σε κάποιο κόμμα που θα διασφάλιζε την επανεκλογή τους και ελάχιστοι όσοι θεωρούν ότι μπορούν να επανεκλεγούν. Αυτή τουλάχιστον είναι η εκτίμηση στην κυβέρνηση.

Αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι οι βουλευτές που δεν έχουν κάποια κομματική στέγη με δυσκολία θα αναλάβουν το ρίσκο της πτώσης της κυβέρνησης, εξέλιξη που θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Όπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα, είναι ενδεικτικό ότι πρόσφατα σε κομματική σύσκεψη ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε λάθος την επιλογή του ΠΑΣΟΚ το 2009 να διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι που οδήγησε μεν σε πρόωρες εκλογές και νίκη του ΠΑΣΟΚ, αλλά σε ολέθριες συνέπειες όπως αποδείχθηκε.

Πάντως, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε στο Mega ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να βρει τους 180 βουλευτές, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Το μεσημέρι η κηδεία της Είχαμε ενημερώσει τη ΔΕΗ από το 2004, λένε οι συγγενείς της 56χρονης


Είχαμε ενημερώσει τη ΔΕΗ από το 2004, λένε οι συγγενείς της 56χρονης
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Αποφασισμένοι να κινηθούν δικαστικά εναντίον της ΔΕΗ είναι οι τρεις γιοι της 56χρονης τετραπληγικής από τα Χανιά, η οποία κηδεύεται στις 4 το μεσημέρι.

Οι γιοι της μιλούν για «εγκληματική ενέργεια», τονίζοντας ότι η ΔΕΗ είχε ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας της μητέρας τους από το 2004.

Όπως ανέφερε στο Έθνος ο δεύτερος γιος της, όταν το 2004 η μητέρα του πήρε εξιτήριο από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων, από το νοσοκομείο είχε σταλεί έγγραφο στη ΔΕΗ που ενημέρωνε για την απόλυτη ανάγκη μηχανικής υποστήριξης της 56χρονης.

«Νιώθω οργή και πικρία για τον άδικο χαμό της μητέρας μου, η οποία ταλαιπωρήθηκε πολύ στη ζωή της μέχρι το τέλος (...). Ήρθαν και έκοψαν το ρεύμα χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια προειδοποίηση. Αν το γνωρίζαμε θα κάναμε τα πάντα για να το αποτρέψουμε» αναφέρει.

«Θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί μας, να ενημερώσουν τη γειτονιά ότι κόβουν το ρεύμα ώστε να τρέξουμε να βάλουμε σε λειτουργία τη γεννήτρια. Δεν άκουσαν το συναγερμό που χτυπάει από το μηχάνημά της κάθε φορά που κόβεται το ρεύμα;» ανέφεραν τα παιδιά της στα Νέα.

Ο οφειλόμενος λογαριασμός στη ΔΕΗ ήταν 267 ευρώ και μαζί με το «χαράτσι» το χρέος έφτασε τα 801 ευρώ.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η νεκροψία στη σορό της άτυχης γυναίκας, με τον ιατροδικαστή να τονίζει ότι ακόμη δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της.

Αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων και θα ακολουθήσει μακρά έρευνα από ειδικούς πραγματογνώμονες.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...