Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009

Αύριο ο Στέφανος Τζουμάκας στον flash και τη ΝΕΤ...Αύριο ο Στέφανος Τζουμάκας θα είναι στις 07.00 το πρωί στο Flash, στην εκπομπή του Αντώνη Κοκορίκου.
Και στις 11.00 στη ΝΕΤ, στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου.Read more...

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου την Πέμπτη 1 Οκτώβριου, στο Πεδίον του Άρεως

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου | Θεσσαλονίκη by ΠΑΣΟΚ

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου την Πέμπτη 1 Οκτώβριου, στο Πεδίον του Άρεως

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Read more...

Ισχυρή αυτοδυναμία για να προχωρήσω στις μεγάλες τομές


Ζάππειο, 30/09/2009

Έτσι θα κυβερνήσω με αρχές, αξίες και κανόνες. Με τους άριστους και όχι τους αρεστούς
Read more...

Δέσποινα Λουτράδη - Μαρκόσογλου Υποψηφια βουλευτης Β Αθηνας

Στις εκλογές αυτές είμαι υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στην B΄ Αθήνας.

Ζητώ τη στήριξή σας με έναν από τους τέσσερις σταυρούς της προτίμησής σας.

Η ψήφος σας είναι τιμή για μένα και δεσμεύομαι να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις.

Δέσποινα Λουτράδη - ΜαρκόσογλουRead more...

ΑσυμβίβαστοΟ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι εφόσον εκλεγεί, θα θεσπίσει το ασυμβίβαστο ανάμεσα στο κράτος και το κόμμα, "ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα για μικροκομματικές σκοπιμότητες". Και έδωσε ως παράδειγμα το ότι εάν ένας αξιωματούχος του κόμματος λάβει -αξιοκρατικά- τη θέση κρατικού λειτουργού θα παραιτείται από το κομματικό του αξίωμα.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι όλα αυτά είναι αυτονόητα για άλλες χώρες, αλλά "για την Ελλάδα είναι μια μικρή επανάσταση" και για να γίνει αυτό "χρειαζόμαστε ισχυρή αυτοδυναμία" "Δώστε μου τη δύναμη για να αποδείξω ότι μπορούμε διαφορετικά σε αυτή τη χώρα. Μπορούμε" τόνισε.


Read more...

Παπανδρέου: Τρία νέα υπουργεία και μικρότερη κυβέρνηση...
Αλλαγές στον τρόπο διακυβέρνησης...
Οι ριζικές αλλαγές σε κράτος και τρόπο διακυβέρνησης βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών, «κίνηση πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι απέναντι στο πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών, η κυβέρνηση απαντά με κατηγορίες, χωρίς να ανακοινώνει κανένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι...

από τις 4 Οκτωβρίου δεν θα υπάρξει ούτε μία μέρα για χάσιμο, για αυτό «χρειάζεται ισχυρή λαϊκή εντολή».

Ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε ορισμένα «δείγματα γραφής» για το πώς θα λειτουργεί η δική του κυβέρνηση, εφόσον το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές:

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση θα έχει μικρότερο αριθμό μελών από τη σημερινή με τη δημιουργία των ακόλουθων τριών νέων υπουργείων:

* Οικονομικών, υπεύθυνο για τη δημοσιονομική πολιτική. Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα έχει τη συνδρομή οικονομολόγων με εμπειρία και κύρος.

* Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το νέο πρότυπο ανάπτυξης

* Προστασίας του Πολίτη για τη δημόσια ασφάλεια, την πολιτική προστασία και την πυρόσβεση.

Επίσης, στα σχέδια του Παπανδρέου περιλαμβάνονται η στελέχωση της δημόσιας διοίκησης «με τους άριστους και όχι τους αρεστούς», καθώς και το ασυμβίβαστο μεταξύ μέλους του ΠΑΣΟΚ και στελέχους του κρατικού μηχανισμού.

Σε ερώτηση για το πώς αντιλαμβάνεται τη συνδρομή ξένων οικονομολόγων, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είναι έτοιμος να αξιοποιήσει όλο το δυναμικό για το καλό της χώρας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες στο εξωτερικό σε θέσεις ευθύνης, οι οποίοι μπορούν να παίξουν ρόλο.

«Αν συνεχίσουμε τον ίδιο δρόμο το τέλος της διεθνούς κρίσης θα μας αφήσει αιχμάλωτους της διαφθοράς, ενός πελατειακού πολιτικού συστήματος, της αδιαφάνειας και της ατιμωρησίας χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική με κατεστραμμένο δασικό πλούτο».

Σχετικά με τα στελέχη της μελλοντικής κυβέρνησης, επανέλαβε ότι θα αξιοποιηθούν όλα τα ικανά στελέχη με βούληση, εμπειρία και φαντασία για μια τελείως διαφορετική πορεία, χωρίς πάντως να δώσει ονόματα.

Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε για τα στελέχη του δημοσίου τομέα και τους μισθούς των «golden boys», ξεκαθαρίζοντας ότι το θέμα θα εξεταστεί, ώστε οι αποδοχές να είναι δίκαιες και να μην προκαλούν.

Σε ερώτηση για το πώς προσδιορίζεται «ο έχων», ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι για τους πολίτες με εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ θα υπάρχουν ακόμα και μειώσεις στη φορολογία, ώστε να υπάρξει ελάφρυνση των πολιτών. Ξεκαθάρισε ότι στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ποιος θα φορολογηθεί και ποιοι θα πληρώσουν.

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κρυφή φορολογική ατζέντα και ξεκαθάρισε ότι στο άμεσο πρόγραμμα του είναι η χορήγηση στη χώρα 2,5 δις ευρώ για την ανάταξη της οικονομίας, τα οποία –όπως είπε «θα βρούμε».

«Τα 10 δισ. είναι ψέμα της ΝΔ γιατί μιλάνε για τις δαπάνες που έχουμε υπολογίσει στα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια για την παιδεία», πρόσθεσε.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για ξεχαρβάλωμα του κράτους και τόνισε: «Η ΝΔ έχει δημιουργήσει τεράστιες πληγές και στα έσοδα και στα έξοδα».

«Το νοικοκύρεμα μπορεί να γίνει με σκληρά αλλά δίκαια μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Μιλάμε για σοβαρή αναδιανομή του πλούτου, οι πλούσιοι θα πληρώσουν παραπάνω και σωστή διαχείριση ασφαλιστικών ταμείων».

«Μπροστά στα μεγάλα προβλήματα η κυβέρνηση υποχωρεί», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου κι επεσήμανε ότι είναι αποφασισμένος να κάνει τομές, ενώ παραδέχθηκε ότι «η χώρα μας έχει βαθύτατα προβλήματα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το κόμμα του ζητά ισχυρή εντολή για τις απαραίτητες τομές, τονίζοντας ότι στο παρελθόν έχει καλέσει τα κόμματα της Αριστεράς για συνεργασία.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές όποιο και να είναι το εύρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας, σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές.

Για το θέμα του ελλείμματος, ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δε λέει την αλήθεια για την οικονομία, ωστόσο, τόνισε ότι το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αλλάξει.

Σε ερώτηση για την Παιδεία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε ότι η Παιδεία δεν είναι σήμερα δωρεάν, επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για μεγαλύτερη αυτονομία στα Πανεπιστήμια, ώστε και οι φοιτητές να έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες επιλογής, και αξιολόγηση των ΑΕΙ.
NEA

nonews-news

Read more...

Από την Πέμπτη μόνο με ΑΜΚΑ οι συναλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία...


Αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή του ΑΜΚΑ, αφού από την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου όλοι οι ασφαλισμένοι θα χρησιμοποιούν τον αριθμό για τις συναλλαγές με το Ταμείο τους.
Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά δήλωσε ότι 9.200.000 πολίτες έχουν ήδη ΑΜΚΑ, ενώ 110 χιλιάδες πολίτες έχουν ζητήσει πληροφορίες από το 11131 τον τηλεφωνικό αριθμό.
Ο ΑΜΚΑ αποδίδεται στους...
πολίτες από τα ΚΕΠ όλης της χώρας, καθώς και από τα 125 γραφεία ΑΜΚΑ που δημιούργησε το υπουργείο Απασχόλησης στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται από την τηλεφωνική γραμμή 11131 (χωρίς χρέωση), αλλά και από τη διαδικτυακή πύλη του ΑΜΚΑ.

nonews-news


Read more...

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ BLOGS!


Η οδηγία του ΕΣΡ σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και τα exit polls είναι σημερινή. Πατήστε κλικ για να δείτε ότι δεν γίνεται καμία αναφορά σε blogs, κατα συνέπεια εξαιρούνται τα ιστολόγια από τις απαγορεύσεις.

fimotro

Read more...

ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ


Τον τρόπο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, τις αλλαγές στο κράτος και τη δημόσια διοίκηση και το οικονομικό του πρόγραμμα ανέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι η ενδεχόμενη κυβέρνησή του θα... "έχει σαφώς μικρότερο αριθμό μελών και θα λειτουργεί με τρόπο συλλογικό για τη χώρα και τον πολίτη", είπε ότι το γραφείο του πρωθυπουργού θα παρακολουθεί με χρονοδιάγραμμα την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ ανακοίνωσε τη δημιουργία τριών νέων υπουργείων, που σηματοδοτούν -όπως είπε- τις τρεις μεγάλες προτεραιότητες που θέτει το κόμμα του: Το νοικοκύρεμα και την ανάταξη της οικονομίας, την πράσινη ανάπτυξη και την ασφάλεια του πολίτη. Τα τρία αυτά υπουργεία που ανακοίνωσε ο κ. Παπανδρέου είναι: Αυτόνομο υπουργείο Οικονομικών, που -όπως είπε- θα είναι υπεύθυνο για τη δημοσιονομική πολιτική και θα διασφαλίσει την ανάταξη της οικονομίας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, το οικονομικό επιτελείο θα έχει τη συνδρομή και τη στήριξη ομάδας διεθνών οικονομολόγων, τόσο για την ανάταξη της οικονομίας όσο και για το νέο μοντέλο ανάπτυξης που χρειάζεται η χώρα.
Ισχυρό υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προκειμένου -όπως τόνισε- να δοθεί το σήμα ότι η πράσινη ανάοπτυξη θα γίνει πράξη και να διασφαλιστούν οι φιλόδοξοι στόχοι για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Νέο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου θα υπαχθούν η δημόσια ασφάλεια, η πυροσβεστική και η πολιτική προστασία, προκειμένου -όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου- να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και αποτελέσματα για την ασφάλεια του πολίτη.
Αναφερόμενος στη δημόσια διοίκηση, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "θα στελεχωθεί από αυτούς που πραγματικά αξίζουν, από τους άριστους και όχι τους αρεστούς". Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όλες οι θέσεις πολιτικής ευθύνης που πρέπει να πληρωθούν, ακόμη και στο ανώτερο επίπεδο, θα δημοσιοποιηθούν ώστε να έχει τη δυνατότητα ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης να υποβάλει την υποψηφιότητά του και να κριθεί αξιοκρατικά.
Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε ότι οι προκηρύξεις των θέσεων θα δημοσιευθούν άμεσα στο Διαδίκτυο και η σχετική διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα "γιατί οι ανάγκες πιέζουν". "Βάζουμε τέλος στη λογική του ρεβανσισμού, στη λογική ότι το κράτος γίνεται λάφυρο του κόμματος που κερδίζει τις εκλογές" τόνισε.
Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διακήρυξε ότι θα θεσπιστεί το ασυμβίβαστο ανάμεσα στα κομματικά και στα κρατικά αξιώματα. Στο κόμμα -είπε- θα δουλεύουν στελέχη που η πορεία και η αντίληψή τους δεν θα απορρέει και δεν θα καθορίζεται από τη θέση τους στο κράτος, το οποίο θα υπηρετεί τους πολίτες και δεν θα υπάρχει δυνατότητα για μικροκομματικές σκοπιμότητες, "όπως συμβαίνει σήμερα με τη ΝΔ".
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία για την οικονομία, λέγοντας ότι απαντά με κατηγορίες στο πρόγραμμα 100 ημερών του ΠΑΣΟΚ, χωρίς η ίδια να διατυπώνει οποιαδήποτε πρόταση, τόνισε πως μετά τις εκλογές δεν θα υπάρχει ούτε μια ημέρα για χάσιμο και ζήτησε μια ισχυρή λαϊκή εντολή.
"Καλώ τους πολίτες να μας δώσουν τη δύναμη την Κυριακή να κάνουμε αλλαγή πορείας. Και μπορούμε. Με δουλειά, με προσπάθεια, με συνεργασία, αλλά μπορούμε" σημείωσε.

/fimotro.

Read more...

Ο ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΑΝΑΒΕΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...
Μετά τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη, νέο μέτωπο ανοίγει τώρα η Ντόρα Μπακογιάννη. Αυτή τη φορά με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη! Και η αιτία είναι ένα τρίτο πρόσωπο, και μάλιστα αεροπόρος! Τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έντονο παρασκήνιο σε υπουργικούς διαδρόμους, με απειλητικά τηλεφωνήματα και πιέσεις σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του κρατικού μηχανισμού από έναν… σμήναρχο που- όπως φαίνεται- «αμάρτησε» για τη γυναίκα του! Οι αμαρτίες όμως στην πολιτική, πολλές... φορές, πληρώνονται και το τίμημα είναι ακριβό, ειδικά μάλιστα στην περίπτωση που ο συγκεκριμένος… σμήναρχος (αξιωματικός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας) καλεί ακόμα και υπουργούς στα υπουργικά τους τηλέφωνα εξ ονόματος της Ντόρας για να τους πείσει να αποσπάσουν τη γυναίκα του σε διεθνή οργανισμό του εξωτερικού! Και όλα αυτά παράνομα και λίγες μέρες πριν τις εκλογές! Πώς μπλέκεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην ιστορία αυτή; Ο συγκεκριμένος σμήναρχος κ. Αγαμέμνων Κολιάκος τυγχάνει να είναι διευθυντής δημοσίων σχέσεων του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, δηλαδή υπό τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ο Βαγγέλης είναι σφόδρα δυσαρεστημένος από τα κατορθώματα του ενώ έχει δεχτεί καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Κολιάκος παρουσιάζεται ως ενδολοδόχος της Ντόρας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας! Δεν έχει διαπιστωθεί αν ο κ. Κολιάκος έχει όντως τη στήριξη που διατρανώνει ότι του έχει δώσει η Ντόρα. Αν συμβαίνει αυτό τότε η Ντόρα Μπακογιάννη έχει την πολιτική ευθύνη για όσα λέει και κάνει ο κ. Κολιάκος εξ ονόματός της. Χαρακτηριστικό είναι η φράση που έλεγε ο σμήναρχος σε διαδρόμους υπουργικού γραφείο ζητώντας από συνεργάτες κορυφαίου υπουργού «να διορίσετε τη γυναίκα μου γιατί εγώ έχω τις πλάτες της Ντόρας!». Αν πάλι όλα αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας του, τότε μήπως θα έπρεπε η Ντόρα να του έχει τραβήξει το αυτί, προκειμένου να μη φορτώνεται στις πλάτες της τη συμπεριφορά ενός αεροπόρου που ζητάει παράνομα ρουσφέτια εξ ονόματός της; Να πώς ένας αεροπόρος κάνει μπάχαλο μία κυβέρνηση τρεις μέρες πριν τις εκλογές…
http://fimotro.blogspot.com/2009/09/blog-post_287.html


Read more...

ΕΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ...Τελικά η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να μην παραχωρήσει ξεχωριστές συνεντεύξεις στα τηλεοπτικά κανάλια αποδείχτηκε σοφή. Σε επίπεδο επικοινωνίας τουλάχιστον. Έδειξε ότι θα βάλει αυτός τους κανόνες της συμπεριφοράς των ΜΜΕ. Γιατί επί της ουσίας αυτό ήθελε ο Γιώργος Παπανδρέου. Να δείξει ότι δεν σύρεται από τα κανάλια. Να δείξει ότι αυτός καθορίζει το πλαίσιο των σχέσεων του με τους τηλεοπτικούς σταθμούς...
/fimotro
Read more...

ΑΥΞΗΣΕΙΣ 5,5% ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ


Ρεπορτάζ : Ηλίας Π. Γεωργάκης
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Μέσω διαιτησίας- λόγω της άρνησης των τραπεζών- θα πάρουν εφέτος αυξήσεις στους μισθούς τους οι εργαζόμενοι στις τράπεζες. Έτσι για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) εξέδωσε απόφαση που έχει την ισχύ συλλογικής σύμβασης εργασίας για τον κλάδο των τραπεζών. Η απόφαση για το Μέσω διαιτησίας- λόγω της άρνησης των τραπεζών- θα πάρουν εφέτος αυξήσεις στους μισθούς τους οι εργαζόμενοι στις τράπεζες. Έτσι για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) εξέδωσε απόφαση που έχει την ισχύ συλλογικής σύμβασης εργασίας για τον κλάδο των τραπεζών. Η απόφαση για το.. 2009 προβλέπει αυξήσεις στους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων σωρευτικά 5,5%, το οποίο θα δοθεί ως αύξηση 3% από 4/6/2009, συν 2,5% από 1/10/2009. Τα βασικά σημεία της νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης- που περιλαμβάνονται στη Διαιτητική Απόφαση της Διαιτησίας- έχουν ως εξής: 1Αυξήσεις βασικών μισθών: Οι βασικοί μισθοί του Ενιαίου Μισθολογίου για κάθε κατηγορία προσωπικού (κύριο, βοηθητικό και καθαριότητας) αυξάνονται από 4-6-09 κατά ποσοστό 3% και όπως θα έχουν διαμορφωθεί την 30/9/09 αυξάνονται περαιτέρω από 1/10/09 κατά ποσοστό 2,5% και διαμορφώνονται στρογγυλοποιούμενοι στην πλησιέστερη ακεραία μονάδα ευρώ. Η συνολική αύξηση που χορηγείται είναι 5,5% στα κλιμάκια του Ενιαίου Μισθολογίου. 2Αύξηση επιδόματος πολυετίας. Το επίδομα πολυετίας: α) Αυξάνεται από 1,80% σε 1,85% κατ΄ έτος και για όλους τους εργαζομένους στις τράπεζες. β) Ενισχύονται οικονομικά οι νέοι εργαζόμενοι στις τράπεζες, αφού το επίδομα πολυετίας χορηγείται σε όλους τους νέους με τη συμπλήρωση του πρώτου έτους υπηρεσίας (μέχρι σήμερα το επίδομα πολυετίας χορηγούνταν με τη συμπλήρωση του 3ου έτους υπηρεσίας).

fimotro.

Read more...

Στην Αθήνα αύριο ο Γιώργος Παπανδρέουsibilla

Read more...

Ιδού «χρυσά συμβόλαια», ρουσφέτια, διαφημισεις, επιχορηγησεις και κομματικά Golden boysΧρυσά συμβόλαια «από τα παιδιά του λαού» που κυνηγάνε «ένα τόπι»(όχι πια στις αλάνες αλλά στους...σπόνσορες και του μάνατζερ), ρουσφέτια «με το κιλό» και «χάρες», επαγγελματικά κομματικά στελέχη που έχουν το κόμμα για...ταξιδιωτικό «τζαμπέ» γραφείο, οργάνωση εκλογών «εμπιστευτικά» με μπόλικο χρήμα «για τους ημέτερους»...

Ποδόσφαιρο και Πολιτική, δυο «σπορ» για το λαό. Με ματς «στημένα», με «διαιτητές» που προκαλούν, με εταιρίες δημοσκοπήσεων που έχουν συγκεκριμένο «πελατολόγιο» και αμοιβές... Όταν οι μισθοί είναι της...πείνας, όταν τα ταμεία λένε ότι πτώχευσαν από τη λεηλασία των golden boys της «νεας διακυβέρνησης», όταν ωμά κυνικά σαδιστικά δηλώνουν αποτυχημένοι και Loosers άλλα ζητάνε να μας...πηδήξουν ακόμη πιο άγρια εάν κάνουμε το λάθος και τους ξαναψηφίσουμε, τότε το βασίλειο της Δανιμαρκιας σάπισε(προ πολλού). Ιδου Ποδόσφαιρο και Πολίτικη Παρτε ένα μικρο «δείγμα-παράδειγμα» μισθών, συμβολαίων, αμοιβών, ρουσφετιών...Και συ κάτσε στα θρανία μια ζωή να πάρεις «ντοκτορά», μεταπτυχιακό και να μιλάς 15 ξένες γλώσσες για να πάρεις- ΑΝ πάρεις- μετά από πολύ τρέξιμο και παρακαλετό όσο δίνει...μπουρμπουάρ για τον καφέ του ο...τόπης του Πανκολοκυθιακού ή το τάδε αρχιλαμόγιο που κόλλησε στον γραμματέα της νομαρχιακής ή του τάδε υπουργού. Με το...τσουβάλι το κομματικό χρήμα σε εφημερίδες ακόμη και της ...ανω ραχούλας του κάτω τριλοφου δεξιά του δρόμου και με τη σέσουλα στους «δικούς μας» καθηγητές και τμήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Βιομηχανία κανονική... Πολλά τα χαρτιά, αυτά είναι ενδεικτικά και χωρίς ονόματα, διευθύνσεις κλπ γιατί ΔΕΝ χρειάζεται Σημασία δεν έχουν τα ονόματα η τα κόμματα, αλλά η νοοτροπία. Κι αυτή πρέπει να αλλάξει.

Επειδή θα πάμε να ψηφίσουμε πάλι...- Τα λέμε επειδή ο Γιώργος δεν κυβέρνησε και θέλει να είναι καλύτερος από τον παππού και τον πατέρα του...- Γιώργο, ο κόσμος θέλει αξιοπρέπεια, μισθούς ανθρώπινους, τιμές προσιτές, ιδέες αρχές αξίες και οράματα για το μέλλον του...-Ο κόσμος είναι με μια θηλιά στο λαιμό του Γιώργο. Αν την βγάλεις,. Κέρδισες. Έτσι απλά...Read more...

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ!


Παρακολούθηση πολιτών, και μάλιστα σαφώς «εκτός του χώρου ευθύνης» των στρατοπέδων, πραγματοποιεί ο στρατός επί Ν.Δ., επαναφέροντας πρακτικές αλήστου μνήμης εποχών. Η άσκηση της ανεπίτρεπτης αυτής δραστηριότητας, που θίγει πολιτικές και ατομικές ελευθερίες αλλά και την αρχή της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, προκύπτει από απόρρητο έγγραφο... στρατιωτικής μονάδας του Αυγούστου του 2008, με αφορμή τη διανομή φυλλαδίων από επιτροπή για φαντάρους σε νεοσύλλεκτους και συγγενείς τους μετά την ορκωμοσία τους μέχρι και 100 μέτρα από την πύλη στρατοπέδου.
Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων, μέλη του οποίου ήταν τα θύματα της παρακολούθησης, έδωσε στη δημοσιότητα μνημόνιο που έχει συνταχθεί τον Ιούλιο του 2005 για την εκπαίδευση και τη δράση στρατιωτικών τμημάτων για καταστολή πλήθους πολιτών που διαταράσσουν την τάξη και την ασφάλεια σε περιοχές του εξωτερικού όπου υπηρετούν ελληνικές ειρηνευτικές δυνάμεις. Σ' αυτό αναφέρονται με λεπτομέρειες τα «μη φονικά όπλα» που πρέπει να χρησιμοποιούνται καθώς και τα σημεία του σώματος που έχουν είτε υψηλό είτε χαμηλό «δείκτη τραυματισμού»...
Όπως προκύπτει από το έγγραφο που θίγει τις πολιτικές και ατομικές ελευθερίες, το περιστατικό συνέβη τον Αύγουστο του 2008 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα. Όπως αναφέρεται, εντοπίστηκαν δύο μέλη του Δικτύου να διανέμουν φυλλάδια «σε απόσταση 50 μέτρων εκτός πύλης και του χώρου ευθύνης της». Οι υπεύθυνοι, παρ' όλο που ήταν εκτός του χώρου ευθύνης τους, κάλεσαν περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. (Τροχαία) που ρύθμιζε την κυκλοφορία και απομάκρυναν τα δύο μέλη του Δικτύου άλλα 50 μέτρα. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι «τα άτομα συνέχισαν και από τη νέα θέση (...) να διανέμουν τα φυλλάδια» και επισημαίνεται ότι τελικά διανεμήθηκαν περίπου τριάντα.
Εξαιρετικά ενδιαφέρον γεγονός, το οποίο δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα, είναι ότι οι υπεύθυνοι του στρατοπέδου προχωρούν στην εκτίμηση «ότι το περιστατικό εντάσσεται εντός ενός ευρύτερου πλαισίου σχεδιασμένων και προγραμματισμένων ενεργειών από το ανωτέρω “Δίκτυο” με (σ.σ.: προσέξτε) ασαφείς προς το παρόν αντικειμενικούς σκοπούς»...
Ενδιαφέρον προκαλεί επίσης το γεγονός ότι το έγγραφο δεν έμεινε στο επίπεδο μονάδας αλλά κοινοποιήθηκε σε ανώτερο σχηματισμό «για ενέργεια»...

fimotro

Read more...

ΔΥΟ Α΄ΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...


Ρεπορτάζ : Γιάννης Αντύπας
(από το Έθνος)

Δύο δρόμους έχει η ζωή, λέει ο λαός, δύο είναι και τα βασικά σενάρια για την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου: ή θα ξεκινήσει με μία σύνθεση παλιών και νέων ή θα ακολουθήσει το μοντέλο του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Και οι δύο εκδοχές έχουν υπέρ και κατά, έχουν υποστηρικτές και αντιπάλους, το σε... ποια θα γείρει η πλάστιγγα, όμως, θα κριθεί τη νύχτα των εκλογών, από το αποτέλεσμα που θα γράψει η κάλπη.
Οσοι είναι υπέρ μίας κυβέρνησης συνέχειας και ανανέωσης, όπως την ονομάζουν, με τη συμμετοχή των λεγόμενων κορυφαίων, επικαλούνται την κρίση.
«Τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα που ο Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να ποντάρει σε σίγουρα χαρτιά», λένε χαρακτηριστικά και στέκονται ιδιαίτερα στην ανάγκη «το ΠΑΣΟΚ να αναμετρηθεί με τα προβλήματα ενωμένο».
Επισημαίνουν ακόμη ότι την επομένη των εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα έχει τέσσερα ή πέντε κόμματα στη Βουλή να το πολεμούν. Το επικοινωνιακό ισοζύγιο θα είναι θετικό μονάχα όσο η νεαρή κυβέρνηση δεν θα μπλέκει σε κακοτοπιές.
Από τη στιγμή του πρώτου πραγματικού αρνητικού γεγονότος και μετά, το ΠΑΣΟΚ θα είναι μόνο και με τα μέσα ενημέρωσης να καταγράφουν τα όσα συμβαίνουν. Τα ΜΜΕ θα έχουν υποχρέωση να μεταδίδουν τις θέσεις της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ και ίσως των Οικολόγων Πράσινων. «Σκεφτείτε να έχουν να πουν και για διαφωνίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ τι έχει να γίνει», υπογραμμίζουν όσοι κινούνται σε αυτό το μήκος κύματος.
Προσθέτουν ακόμη ότι «δεν θα πρέπει καν να περάσει η εικόνα αποκλεισμών με βάση την επιλογή που έκαναν τα στελέχη την 11η Νοεμβρίου». «Αυτό θα είναι καταστροφικό μήνυμα για την κοινωνία και το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ», υποστηρίζουν.
Στην περίπτωση που πρυτανεύσει αυτή η λογική, στην κυβέρνηση θα μπουν ο Ευ. Βενιζέλος, ο Κ. Σκανδαλίδης, η Α. Διαμαντοπούλου, ο Μ. Χρυσοχοϊδης, ο Χρ. Παπουτσής, ο Α. Λοβέρδος, ο Γ. Φλωρίδης, ο Μ. Ανδρουλάκης, η Μ. Αποστολάκη, η Μ. Δαμανάκη, ο Π. Ευθυμίου, ο Ντ. Ρόβλιας, ο Μ. Καρχιμάκης κ.ά.
Ερωτηματικό παραμένει τι θα κάνει ο Γ. Παπανδρέου τα στελέχη της ιστορικής ηγεσίας με πολύ βαριά ονόματα.
Ο Θ. Πάγκαλος ακούγεται για την προεδρία της Βουλής, το ίδιο και η Β. Παπανδρέου που ενδιαφέρεται και για το υπουργείο Αμυνας.
Υπάρχει, όμως, και η άλλη προσέγγιση. Που πρεσβεύει ότι τις αλλαγές τις κάνει κανείς όταν είναι ισχυρός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, με την προϋπόθεση της ισχυρής αυτοδυναμίας, αυτό σημαίνει ότι ο Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να τα αλλάξει όλα.
Να προχωρήσει μπροστά με στελέχη της νεότερης γενιάς και της απολύτου εμπιστοσύνης του, κρατώντας μερικούς μόνο από τους προαναφερθέντες. Οσοι έχουν αυτή τη λογική μιλούν για το «μοντέλο Ραγκούση- Παπακωνσταντίνου» και θέλουν να δουν υπουργούς πρόσωπα όπως ο Η. Μόσιαλος, η Ε. Παναρίτη, ο Π. Γερουλάνος, ο Σπ. Κουβέλης και η Λ. Κατσέλη και το κράτος να στελεχώνεται από στελέχη που μπήκαν στην πολιτική για τον Γ. Παπανδρέου. Θεωρούν ότι το συγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό έχει τα φόντα να χειριστεί την κρίση, γεγονός που αν συμβεί θα σημάνει και το οριστικό τέλος για όσους έρχονται από το παρελθόν.
Οποια κι αν είναι η τελική απόφαση και η εσωτερική ισορροπία του νέου κυβερνητικού σχήματος, το σίγουρο είναι ότι το κέντρο βάρους θα είναι το Μέγαρο Μαξίμου. Ακόμη κι αν μπουν στην κυβέρνηση οι κορυφαίοι, θα ενταχθούν σε ένα σύστημα λειτουργίας που θα λειτουργεί αποτρεπτικά στη δημιουργία αυτόνομων μηχανισμών.
«Δεν θα μπορεί ο κάθε υπουργός να διορίζει όποιον θέλει γενικό γραμματέα ή πρόεδρο στους οργανισμούς που θα εποπτεύει, το σύστημα θα λειτουργεί συλλογικά», λένε όσοι δηλώνουν πως ξέρουν το πώς σκέφτεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Σε κάθε περίπτωση, ο Γ. Παπανδρέου συνεχίζει να μαζεύει ιδέες από τα στελέχη του για τη δομή και τα πρόσωπα του νέου κυβερνητικού σχήματος και τη στελέχωση του προσωπικού του γραφείου.
Την ίδια ώρα, όλοι όσοι φιλοδοξούν να δουν τον ήλιο να ανατέλλει από κάποιο υπουργικό γραφείο, τα δίνουν όλα για να εκλεγούν και να εκλεγούν ψηλά στις εκλογικές τους περιφέρειες.Read more...

ΕΝΕΣΗ 532 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...


Ρεπορτάζ : Χριστίνα Κοψίνη
(από την Καθημερινή)

Εκτακτη οικονομική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να καταβληθούν συντάξεις και δώρο Χριστουγέννων ζήτησαν πρόσφατα οι διοικητές του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, κ. Θ. Αμπατζόγλου και Κ. Παπαθανασίου. Περισσότερο δεινή εμφανίζεται η οικονομική κατάσταση του ΙΚΑ, το οποίο έχει επωμιστεί χωρίς επιπλέον έσοδα και την καταβολή συντάξεων στα... νέα ταμεία των τραπεζών και των ΔΕΚΟ που ενσωμάτωσε την ώρα που συνεχίζεται η καθίζηση στα έσοδα από εισφορές.
Ο διοικητής του ΙΚΑ με δύο επιστολές προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εξέπεμψε SOS ζητώντας αθροιστικά για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο επιχορήγηση ύψους 600 εκατ. ευρώ. Ηδη για τον Σεπτέμβριο το Ιδρυμα έλαβε πρόσθετη χρηματοδότηση 300 εκατ. ευρώ με την οποία πίστωσε τους λογαριασμούς των δικαιούχων του για τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει στη δεύτερη επιστολή του, το αίτημα για τα επιπλέον 300 εκατ. ευρώ υποβάλλεται, διότι δεν ολοκληρώθηκε ούτε η διαδικασία χορήγησης ομολόγων ύψους 4,562 εκατ. ευρώ, ούτε η αξιοποίηση του ομολογιακού χαρτοφυλακίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. «Το ποσό είναι αναγκαίο για την ομαλή πληρωμή των συντάξεων μηνός Νοεμβρίου και πρέπει να κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος το αργότερο μέχρι την 14η Οκτωβρίου του 2009», αναφέρει ο κ. Αμπατζόγλου.
Ανάλογες είναι και οι πρωτοβουλίες του διοικητή του ΟΑΕΕ. Από τον Ιανουάριο είχε γνωστοποιήσει ότι απαιτείται για την κάλυψη του ελλείμματος το ποσό των 545 εκατ. ευρώ, πέραν των 320 εκατ. που προέβλεπε ο κρατικός προϋπολογισμός. Στην πορεία έλαβε εκτάκτως επιπλέον ποσά ύψους 884 εκατ. ευρώ. Ομως επανήλθε, και με νέα επιστολή στις 14 Σεπτεμβρίου ζητεί 232 εκατ. ευρώ για τις συντάξεις Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου και για το δώρο Χριστουγέννων.
Ο κ. Κ. Παπαθανασίου δήλωσε στην «Κ» ότι οι επιστολές προς το Γενικό Λογιστήριο αποτελούν μία πάγια προληπτική τακτική προκειμένου να προγραμματιστεί η υποχρέωση της Πολιτείας για την κάλυψη των ελλειμμάτων που καλύπτονται κάθε χρόνο. Ωστόσο, όπως επεξηγεί και ο ίδιος στην επιστολή του, το αίτημα για την πρόσθετη χρηματοδότηση προέκυψε και από νέες αιτίες. Η οικονομική εφάπαξ ενίσχυση στους συνταξιούχους επιβάρυνε το ταμείο κατά 130 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν δυνατό να εγγράψει στον προϋπολογισμό του, ενώ η μείωση 2% στα έσοδα του Αυγούστου προκάλεσε απώλειες ύψους 60 εκατ. ευρώ, συν την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης που εκτινάχτηκε 30 εκατ. πάνω από τα προϋπολογισθέντα.
Τη δημοσιοποίηση των επιστολών από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας προσωπικού των ασφαλιστικών Ταμείων και υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθήνας, κ. Γ. Κουτρουμάνης, πυροδότησε η προεκλογική αντιπαράθεση για την πραγματική εικόνα των αποθεματικών των ταμείων.Read more...

ΤΑ LAPTOP ΕΓΙΝΑΝ ΝΕΤΒΟΟΚ


Ρεπορτάζ : Μαρία Βασιλείου
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Με μπαράζ δώρων και προσφορών από τις αλυσίδες ηλεκτρονικών και πολυμέσων, αλλά και με ενστάσεις για την αξία και το εξαιρετικά μικρό τους μέγεθος αρχίζουν να λαμβάνουν από αύριο και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου τους επιδοτούμενους μίνι υπολογιστές οι μαθητές...
της Α΄ γυμνασίου. Oι αρχικές ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργείου Οικονομίας έκαναν λόγο για φορητούς υπολογιστές και όχι για τα ιδιαίτερα μικρότερα μίνι laptops, τα επονομαζόμενα netbooks, τα οποία έχουν τοποθετηθεί ήδη στα ράφια των αλυσίδων ηλεκτρονικών για να αγοραστούν από τους 120.000 μαθητές της Α΄ γυμνασίου, οι οποίοι θα εξαργυρώσουν το επιδοτούμενο κουπόνι των 450 ευρώ, που έχουν αρχίσει να λαμβάνουν από τα σχολεία τους από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Έτσι, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι τα «μαθητικά» netbooks αντιστοιχούν σε χαμηλότερο κόστος και υποστηρίζουν ότι οι εταιρείες θα μπορούσαν με το ίδιο κουπόνι να διαθέτουν μεγαλύτερους φορητούς υπολογιστές, τα επονομαζόμενα laptops. «Η συγκεκριμένη διαδικασία άρχισε πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν οι τιμές των netbooks ήταν υψηλότερες», παρατηρεί ο κ. Γιώργος Γεράρδος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πλαίσιο, η οποία διαθέτει και δική της σειρά netbooks για τους μαθητές της Α΄ γυμνασίου. Εξού και η δυνατότητα, όπως υποστηρίζει ο κ. Γεράρδος, των αλυσίδων λιανικής πώλησης να προχωρήσουν στην παροχή πλήθους δώρων και προσφορών, που λαμβάνουν διάφορες μορφές, ανάλογα με την πολιτική των εταιρειών. Άλλωστε, οι αλυσίδες προετοιμάζονταν πυρετωδώς από την αρχή του καλοκαιριού για τα πακέτα προσφορών που θα συνόδευαν τον μαθητικό υπολογιστή. «Οι δωδεκάχρονοι μαθητές αποτελούν μια εν δυνάμει αγορά», παρατηρεί ο κ. Γιώργος Καράμπελας, διευθυντής μάρκετινγκ της αλυσίδας Κωτσόβολος. «Αν μείνουν ευχαριστημένοι, θα επιστρέφουν για αρκετά χρόνια στο ίδιο κατάστημα». Τις έντονες προετοιμασίες των αλυσίδων σκιάζουν οι ενστάσεις που εκφράζονται από παράγοντες της αγοράς. Κατά τον κ. Νίκο Βασιλάκο, εκπρόσωπο του Ιnternetnow, που αποτελεί φορέα διάδοσης του Ιnternet: «με τα χρήματα του κουπονιού οι γονείς και τα παιδιά θα μπορούσαν να αγοράσουν φορητό υπολογιστή. Γιατί αναγκάζονται να αγοράσουν έναν υποφορητό υπολογιστή, ένα netbook από συγκεκριμένες μάρκες και δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν σε συνθήκες ελεύθερου ανταγωνισμού το φορητό laptop, που θέλουν».Read more...

ΚΛΙΚ ΣΤΟ "ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ"...

Read more...

ΑΝΟΙΓΜΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΧΩΡΟ...


Ρεπορτάζ : Δήμητρα Κρουστάλλη

Ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση με την ψήφο όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων «που αγωνιούν, απ΄ όπου κι αν προέρχονται, ό,τι κι αν ψηφίζουν» ζήτησε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Γ. Παπανδρέου μιλώντας σε μια λαοπλημμύρα που είχε κατακλύσει την πλατεία Αριστοτέλους. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ απηύθυνε για άλλη μία φορά προσκλητήριο εθνικής ενότητας τονίζοντας ότι κάθε ψήφος είναι κρίσιμη και καθοριστική. «Μόνο μια κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή μπορεί να εγγυηθεί τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα. Καθεμία ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά, ούτε μία ψήφος δεν... μπορεί να πάει χαμένη» υπογράμμισε. Για να τονίσει την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει σε αυτές τις μεγάλες αλλαγές, ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε προσωπικές δεσμεύσεις για ριζικές αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία, επαναλαμβάνοντας τέσσερις φορές το ρήμα «δεσμεύομαι». Στελέχη του κόμματος μιλούσαν για την καλύτερη συγκέντρωση που έχει πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ στην πόλη, όπου ακούστηκε ακόμη και το εμβληματικό, αλλά ξεχασμένο τα τελευταία χρόνια, τραγούδι της δεκαετίας του ΄80 «Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο». Ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί από πολύ νωρίς στην πλατεία, ενώ ομάδες νεαρών με ταμπούρλα, αναμμένες δάδες και σημαίες διέσχιζαν τους δρόμους της πόλης δίνοντας ρυθμό και παλμό στις προσυγκεντρώσεις όπου ενσωματώνονταν. Στην πορεία τους ως την πλατεία Αριστοτέλους φώναζαν συνθήματα όπως «Γυρίζουμε σελίδα, ζούμε την ελπίδα», «ΠαΣοΚ, ΠαΣοΚ οργή λαού». Στην ομιλία του, η οποία διακοπτόταν συνεχώς από συνθήματα, ο κ. Παπανδρέου απάντησε στις επι «Να τος, να τος ο Πρωθυπουργός» Οι οπαδοί του ΠαΣοΚ επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ανέβηκε στην εξέδρα στις 8.15 μ.μ., και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό αντιμετώπισαν τις αναφορές του προέδρου του Κινήματος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη, την οποία χαρακτήρισε «εγκαταλειμμένη » τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο κ. Παπανδρέου ολοκλήρωσε την ομιλία του στις 9 το βράδυ, υπό τις ζητωκραυγές των συγκεντρωμένων που φώναζαν «Να τος, να τος ο Πρωθυπουργός», ενώ χαιρέτισε έναν προς έναν τους υποψήφιους βουλευτές της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι ανέβηκαν μαζί του στην εξέδρα. κρίσεις της ΝΔ ότι το ΠαΣοΚ δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο, αγνόησε ωστόσο τις απόπειρες των τελευταίων ημερών να τρωθεί το ηγετικό προφίλ του ή να αμφισβητηθεί ο πατριωτισμός του. «Εμείςεδώ και μήνεςμιλάμε με συγκεκριμένες προτάσεις. Ολος ο δημόσιος διάλογος διεξάγεται στη βάση των δικών μας προτάσεων. Εκείνοι απάντησαν με ψέματα, υπεκφυγές και κατηγορίες. Σαν να μην κυβέρνησαν τα τελευταία έξι χρόνια την Ελλάδα» είπε. «Ζητώ τη δύναμη να συγκρουστώ με κάθε αντίληψη που μας κρατά αιχμαλώτους στο παρελθόν. Δεσμεύομαι να μπω μπροστά σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Δεσμεύομαι να κάνω το πρώτο βήμα για να προχωρήσουμε σε αυτές τις αλλαγές και να αφήσουμε οριστικά πίσω την παρακμή» είπε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στα προβλήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, δίνοντας την εγγύηση ότι το 2010 ο εορτασμός των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της πόλης στον εθνικό κορμό θα γίνει «σε μια άλλη Θεσσαλονίκη, της καινοτομίας, της πρωτοπορίας και του πολιτισμού».
/fimotro.


Read more...

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ...


Ρεπορτάζ : Χρήστος Μέγας

Στέγνωσε το «κρατικό ταμείο» και το Δημόσιο δηλώνει αδυναμία πληρωμών, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δανείζεται αφειδώς. Μάλιστα στις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ, ότι ο κρατικός δανεισμός, κρυφός και φανερός, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ξεπερνώντας τα 70 δισ. ευρώ φέτος υπονομεύοντας έτσι την οικονομική και πιστοληπτική θέση της χώρας, η κυβέρνηση δεν προσφέρει επαρκείς εξηγήσεις. Από την άλλη και παρά... το δανεισμό χωρίς όρια, το Δημόσιο δηλώνει πρωτοφανή αδυναμία να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του ακόμη και προς τους κοινωνικά αδύνατους. Και αυτό γιατί παράλληλα αυξάνεται και το κρυφό χρέος των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων, των δήμων, των Νομικών Προσώπων και Οργανισμών, του ΕΛΓΑ κ.ά. λόγω των αλόγιστων δαπανών και της πρωτοφανούς κατάρρευσης των εσόδων από κάθε πηγή.
Οπως αποκαλύφθηκε χθες, στον «αέρα» βρίσκονται οι συντάξεις Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, καθώς και το δώρο Χριστουγέννων για 1.300.000 Ελληνες, καθώς το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ κ.ά.) χτύπησαν «κόκκινο».
Εκτακτη ενίσχυση 532+300 εκατ. ευρώ
Με επείγοντα σήματα προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα 2 Ταμεία, που ασφαλίζουν άνω των 3.500.000 απασχολουμένων (μισθωτών και ελευθέρων επαγγελματιών) ζητούν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 532 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανελαστικές υποχρεώσεις τους μέχρι το τέλος του έτους. Μάλιστα το ΙΚΑ είχε ζητήσει και έλαβε προ 10ημέρου άλλα 300 εκατ. για την κανονική πληρωμή των συντάξεων Οκτωβρίου (οι οποίες έτσι έχουν πιστωθεί στους 950.000 συνταξιούχους του ιδρύματος).
Η δραματική έκκληση των εν λόγω διοικητών (Θ. Αμπατζόγλου για το ΙΚΑ και Κ. Παπαθανασίου για τον ΟΑΕΕ), οι οποίοι έχουν διοριστεί από τη Ν.Δ., επαναφέρουν τους ασφαλισμένους -λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες- στη σκληρή πραγματικότητα αποκαλύπτοντας ότι το σύστημα έχει καταρρεύσει, τόσο κοινωνικοασφαλιστικά όσο και οικονομικά. Δηλαδή, όχι μόνο δεν έχουν αβγατίσει τα αποθεματικά του, όπως ισχυρίζεται η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά ανεβάζοντας το περιεχόμενο του «κουμπαρά» στα 36 δισ. ευρώ επικαλούμενη ακόμη και τα ομόλογα που... θα δοθούν κατά τα επόμενα χρόνια -και μέχρι το 2013- στο ΙΚΑ, αλλά, αντιθέτως, τα Ταμεία δεν έχουν τα αναγκαία κονδύλια ακόμη και για τις συντάξεις των 470 ευρώ το μήνα.
Ως αιτίες της οικονομικής κακοδαιμονίας των ασφαλιστικών ταμείων περιγράφονται από τον διοικητή του ΟΑΕΕ οι ακόλουθες: «α) Δεν καταβλήθηκε ποσό 130 εκατ. για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους συνταξιούχους, β) η μείωση των προϋπολογισθέντων εσόδων, η οποία αναμένεται να ανέλθει στα 60 εκατ., γ) η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 30 εκατ.».
Δεν πρόλαβαν να ξεπουλήσουν
Και αν ο κ. Παπαθανασίου περιγράφει, γλαφυρότατα, «γιατί κατέρρευσε το Ασφαλιστικό», ο κ. Αμπατζόγλου του ΙΚΑ αποκαλύπτει ποιο ήταν το σχέδιό τους για την (υπόλοιπη) περιουσία των Ταμείων, προφανώς στην περίπτωση που είχαν στη διάθεσή τους ακόμη (λίγο) χρόνο. Γράφει στην επιστολή του ο διοικητής του ΙΚΑ για να δικαιολογήσει τη νέα -έκτακτη- επιχορήγηση που ζητεί από τον προϋπολογισμό: «Το αίτημα υποβάλλεται διότι δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία χορήγησης ομολόγων ύψους 4.562 εκατ. ευρώ και αφετέρου δεν έχει ολοκληρωθεί το ζήτημα της αξιοποίησης του ομολογιακού χαρτοφυλακίου του ΙΚΑ προς αντιμετώπιση της ρευστότητας του ιδρύματος». Κοντολογίς ο κ. Αμπατζόγλου ομολογεί ότι δεν πρόλαβαν να τα εκποιήσουν όλα (τα κρατικά ομόλογα) προκειμένου να πληρώσουν τις υποχρεώσεις (συντάξεις), αφού τα έσοδα (εισφορές) έχουν «παγώσει» στα περσινά επίπεδα, έναντι προϋπολογισθείσης αύξησης 8%, και οι φαρμακευτικές δαπάνες εκτινάχθηκαν στα ύψη.
**Αλλά αυτά είναι τα φανερά ελλείμματα. Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και υποψήφιος πλέον με το ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθήνας, Γ. Κουτρουμάνης, ο οποίος αποκάλυψε και τις δύο επιστολές-κραυγή για τις συντάξεις μέχρι τα Χριστούγεννα, τονίζει ότι πέραν όλων των άλλων «το ΙΚΑ έφτασε στο σημείο να χρωστάει 12 δισεκατομμύρια ευρώ στον ΟΑΕΔ, την Εργατική Κατοικία και την Εργατική Εστία, ενώ άλλα 3,4 δισ. οφείλουν τα Ταμεία στα νοσοκομεία».Read more...

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ...


Με διαφορετικές στοχεύσεις και «όπλα» εισέρχονται ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου, που ολοκληρώνεται μεθαύριο. Ο κ. Καραμανλής επενδύει στην «ασάφεια» των οικονομικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ και επικαλείται την... κρισιμότητα της συγκυρίας προκειμένου να προσελκύσει αναποφάσιστους ψηφοφόρους, αλλά και να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση της εκλογικής του βάσης. Χθες κάλεσε εκ νέου τον κ. Παπανδρέου να αποτιμήσει τις συνέπειες που θα έχουν οι προεκλογικές του εξαγγελίες στο έλλειμμα και το χρέος, τη γιγάντωση του οποίου απέδωσε στην περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, σε συνέντευξή του στο Ρόιτερς σημείωσε ότι με τις πολιτικές που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση το έλλειμμα δεν θα ξεπεράσει τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, δηλαδή το 6%. Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου, επιδιώκοντας να καλλιεργήσει εικόνα βέβαιου νικητή, προτάσσει την ανάγκη ισχυρής πλειοψηφίας για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων.
Πάντως, μειονέκτημα για τη Ν.Δ. αποτελεί η συνεχιζόμενη πολυφωνία στο εσωτερικό του κόμματος.
fimotro


Read more...

Η ...λαοθάλασσα Καραμανλή στην Πάτρα!


Από τον X. Λιακόπουλο
.
Όπως βλέπετε και από τη συνημμένη φωτογραφία (από τον καλό πατρινό σύντροφο, Ντίνο Αθανασίου), η εικόνα της συγκέντρωσης της ΝΔ την ώρα που μιλάει ο κος Καραμανλής στην Πάτρα είναι για... κλάμματα! Ούτε 3.000 Νεοδημοκράτες για να υποδεχτούν τον..."υπεύθυνο", κουρασμένο και πρώην καταλληλότερο μέλλοντα πρώην πρωθυπουργό!
Πού είδαν αλήθεια την ανατροπή που μας λένε ότι...

ξεκίνησε από την Αχαϊκή πρωτεύουσα οι κύριοι της ΝΔ;;
Ξέρουν πολύ καλά ότι έχουν τελειώσει τα ψωμιά τους. Είναι οι τελευταίες σπασμωδικές κινήσεις ενός καταρρέοντος συστήματος.
Το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου έρχονται σε λίγες μέρες με
ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ ΠΑΣΟΚ ΕΛΠΙΔΑ - ΝΙΚΗ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Καλό μας αγώνα...
Read more...

Οι... «Βενιζέλοι», οι «αποδιοπομπαίοι» και η μαύρη προπαγάνδα ...


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Β. ΧΙΩΤΗΣ
Από γκάφα σε γκάφα πέφτει η ΝΔ...
Από τη μία γκάφα στην άλλη πέφτει τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση, με το επικοινωνιακό της επιτελείο αλλά και τον πολιτικό της σχεδιασμό να την προδίδουν καθημερινά και να οπλίζουν με επιχειρήματα τους αντιπάλους της. Οι συνεργάτες του κ. Κ. Καραμανλή ανάλωσαν χθες όλη την ενέργειά τους για να ανασκευάσουν δηλώσεις και πρωτοβουλίες που άστοχα και αψυχολόγητα ανέλαβαν στελέχη του κόμματος, ανοίγοντας ξαφνικά εσωκομματικά μέτωπα και προκαλώντας τη σφοδρή κριτική κορυφαίων υπουργών, οι οποίοι παρακολουθούν έκπληκτοι το...
Μέγαρο Μαξίμου και τη Ρηγίλλης να διαλύονται.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος αναγκάστηκε να προβεί σε δημόσια δήλωση για να ανασκευάσει τη δήλωση του Γραμματέα του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτη, με την οποία καλούσε τους οπαδούς του κόμματος να καταψηφίσουν τους υποψηφίους που τους εξόργισαν, αρκεί να υπερψηφίσουν τον κ. Κ. Καραμανλή.

Την ίδια στιγμή, η Ρηγίλλης έδινε εντολή να αποσυρθεί το τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού «Μετεξέλιξη» που με έμμεσο τρόπο χρησιμοποιούσε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου, τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και την ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ. Χθες επίσης η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε τα δύο κόμματα πως η ιστοσελίδα της κυρίας Λούκας Κατσέλη αλλοιώθηκε πράγματι από χάκερ, ο οποίος εντοπίστηκε να χρησιμοποιεί υπολογιστή του Πολυτεχνείου, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ.

O πως αποκαλύφθηκε χθες, ο Πολιτικός Σχεδιασμός της ΝΔ σχεδίαζε να κυκλοφορήσει σήμερα το νέο τεύχος του περιοδικού «Μετεξέλιξη», με εξώφυλλο τη ρόδα ενός ποδηλάτου με αλυσίδα, που παρέπεμπε ευθέως στο ατύχημα που είχε προ μηνών ο κ. Γ. Παπανδρέου. Το εξώφυλλο παρέθετε επίσης περικοπές από το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη με τίτλο «Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης», προκαλώντας ευνόητους συνειρμούς για την εμβέλεια και την αποτελεσματικότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο εκδότης του περιοδικού και αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ κ. Ι. Χατζής έλαβε εντολή να αντικαταστήσει το εξώφυλλο του περιοδικού, ενώ ο κ. Κουμουτσάκος απέφυγε να επιβεβαιώσει την ύπαρξή του, επισημαίνοντας πως το εξώφυλλο ήταν απλώς ένα από τα προσχέδια που ετοίμασε το πιεστήριο. Στην πραγματικότητα, η Ρηγίλλης αναγκάστηκε να αποσύρει το τεύχος με τους υπαινιγμούς κατά του κ. Παπανδρέου, μετά την αποκάλυψη του περιεχομένου του από τον ραδιοσταθμό City 99,5, αλλά και τις επιθέσεις που υπήρχαν στις μέσα σελίδες κατά του κ. Παπακωνσταντίνου και εναντίον στελεχών του ΣΥΝ. O εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ αποκαλείται «ο αλαζονικός κύριος» προσθέτοντας ότι «χλευάζει κάθε απόγευμα τους πολιτικούς του αντιπάλους», «υβρίζει τον Πρωθυπουργό» , «εκτίθεται και αυτοδιαψεύδεται» .

Στην ίδια σελίδα τα μέλη της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ αποκαλούνται «ερυθρόδερμοι πολιτικοί με πράσινα φτερά», επειδή τάσσονται υπέρ της μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠαΣοΚ.
BHMA

nonews-news


Read more...

Σε κατάσταση αποσύνθεσης η ΝΔ...


«Πεδίο εσωκομματικού πολέμου» θυμίζει τα τελευταία 24ωρα η ΝΔ, καθώς την ηττοπάθεια την έχουν διαδεχθεί η εσωστρέφεια και οι συγκρούσεις μεταξύ υποψήφιων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Η δήλωση για την ανάγκη «μαυρίσματος» των διεφθαρμένων, ο αδυσώπητος «εμφύλιος» στις εκλογικές περιφέρειες και οι επιθέσεις στα πρόσωπα που αποτελούσαν και αποτελούν το στενό περιβάλλον του κ. Καραμανλή είναι λίγα από τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό της έντασης στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.
Γ. Λούλη και Θ. Ρουσόπουλο στοχοποίησε ο Β. Πολύδωρας, κατηγορώντας τους ότι...


οδήγησαν τον πρωθυπουργό στον «μεσαίο χώρο», εγκαταλείποντας τον «κορμό» της Κεντροδεξιάς
Γ. Λούλη και Θ. Ρουσόπουλο στοχοποίησε ο Β. Πολύδωρας, κατηγορώντας τους ότι οδήγησαν τον πρωθυπουργό στον «μεσαίο χώρο», εγκαταλείποντας τον «κορμό» της Κεντροδεξιάς

Συγκεκριμένα, πριν κοπάσει ο θόρυβος με την παρέμβαση του κ. Λ. Ζαγορίτη για την ανάγκη καταψήφισης των υποψήφιων που «έχουν πληγώσει τη ΝΔ», «άνοιξε» νέα εστία έντασης με αφορμή την ευθεία επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον των κ. Ρουσόπουλου και Λούλη ο κ. Β. Πολύδωρας.

Σε δηλώσεις του (ρ/ς Κανάλι 1) ο πρώην υπουργός κατηγόρησε τους δύο στενότερους (κατά το παρελθόν) συνεργάτες του πρωθυπουργού ότι τον οδήγησαν στον «μεσαίο χώρο» και εγκαταλείψαν τον «κορμό» της Κεντροδεξιάς.

Ετικέτες
«Εμείς» -είπε χαρακτηριστικά- «τις παραπλανητικές ετικέτες «Δεξιά», «Κεντροαριστερά» με verbum (οδηγία) του Καραμανλή, του ιδρυτή, τις είχαμε υπερβεί από το 1974. Τώρα έκαναν αναθέρμανση αυτής της συζήτησης κάποιοι μυστήριοι... Αν θες και για τους μυστήριους θα σου πω ανοιχτά, ο Λούλης και ο Ρουσόπουλος, και εγκλωβίζουν την πολιτική σκέψη της Ρηγίλλης και του Μαξίμου στο να κάνουμε τις υπογραμμίσεις προς τον μεσαίο χώρο, που δεν είναι κακό.

Αλλά αυτές οι υπογραμμίσεις να μην είναι επιθετικές προς τον κορμό της Κεντροδεξιάς, προς τον κορμό της ΝΔ. Εκεί ορθώθηκα κι εγώ. Και λέω «ε, τι κάνετε;». Διότι σε τελευταία ανάλυση εγώ πιστεύω στη θεωρία του μαγνητικού πόλου κι όχι των ετικετών».

Την ίδια στιγμή, δεν έχει κοπάσει η εσωκομματική «φωτιά» που άναψε με την παρέμβασή του για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο κ. Λ. Ζαγορίτης. Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, τον οποίο «άδειασε» χθες το μεσημέρι και ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γ. Κουμουτσάκος, βρέθηκε στο στόχαστρο όλων σχεδόν των συνυποψήφιων του, ορισμένοι εκ των οποίων προχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας και σε διάβημα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ίδιος επιχείρησε να ανασκευάσει, και σε νεότερες δηλώσεις του χθες (ρ/ς ΝΕΤ) διευκρίνισε ότι ζήτησε να καταψηφιστούν εκείνοι που δεν έχουν βοηθήσει την κομματική βάση της ΝΔ και όχι ότι υπάρχουν κάποιοι που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις αδιαφάνειας και έχουν παραμείνει στις λίστες. «Είπα οι ψηφοφόροι να μην απομακρυνθούν από την παράταξη, διότι έχουν ενοχληθεί από κάποια συμπεριφορά. Να μην απομακρυνθούν από τη ΝΔ. Να έρθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν ΝΔ. Να ψηφίσουν Κ. Καραμανλή», τόνισε χθες.

Ο κ. Γ. Κουμουτσάκος, υπό την πίεση των αντιδράσεων κομματικών στελεχών και συνυποψήφιων του κ. Ζαγορίτη, υποχρεώθηκε χθες το μεσημέρι να «αδειάσει» τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Σε δήλωσή του επεσήμανε ότι «τα ψηφοδέλτια της ΝΔ καταρτίστηκαν και δημοσιοποιήθηκαν μετά την αξιολόγηση της γενικής πολιτικής συμπεριφοράς του συνόλου των στελεχών που τα συνθέτουν».

«Είναι λοιπόν προφανές» -συμπλήρωσε- «ότι έχουν -χωρίς καμία εξαίρεση- την πλήρη εμπιστοσύνη και υποστήριξη του κόμματος». «Ζήτημα λοιπόν δεν υπάρχει. Αλλωστε οι πολίτες με τον σταυρό προτίμησης επιλέγουν θετικά και όχι αρνητικά», κατέληξε.

Το όλο θέμα αναζωπύρωσε τις εντάσεις μεταξύ των υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ στη Β Αθήνας, όπου ούτως η άλλως το κλίμα δεν ήταν το καλύτερο. Με δεδομένο ότι η ΝΔ θα απολέσει 6-7 έδρες εάν είναι δεύτερο κόμμα, η «μάχη» μεταξύ των στελεχών της ΝΔ έχει γίνει ιδιαίτερα «σκληρή».

Δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως μόλις έκανε τις δηλώσεις για «μαύρισμα υποψήφιων βουλευτών» ο κ. Ζαγορίτης, έσπευσαν να αφήσουν αιχμές εναντίον του οι συνυποψήφιοί του κ. Πολύδωρας, Πετραλιά και Κυρ. Μητσοτάκης.

Ηττοπάθεια
Ανάλογο είναι το κλίμα για τη ΝΔ και σε άλλες περιφέρειες της επικράτειας, όπου οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ προσπαθούν να επιβιώσουν πολιτικά εις βάρος -συνήθως- των συνάδελφων τους από το ίδιο κόμμα. Η ηττοπάθεια που επικρατεί στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος και οι αναλύσεις που εμφανίζουν το κυβερνών κόμμα να χάνει τουλάχιστον 50 έδρες στην περίπτωση που είναι δεύτερο την Κυριακή, έχουν εντείνει τις παρασκηνιακές συγκρούσεις.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελεί η Β' Πειραιά, όπου μαίνεται «μάχη» μεταξύ των κ. Τ. Νεράντζη και Γ. Τραγάκη, καθώς είναι πιθανόν η ΝΔ να εκλέξει έναν βουλευτή. Στα Δωδεκάνησα, η σύγκρουση αφορά τους κ. Καραμάριο και Βαληνάκη, στα Χανιά τους κ. Μαρκογιαννάκη και Νικηφοράκη, στην Αρκαδία τους κ. Λυκουρέντζο και Κωστόπουλο, στην Κέρκυρα τους κ. Δένδια και Γκίκα και στην περιφέρεια Αττικής τους κ. Βλάχο, Μπούρα και Σταύρου.
ΕΘΝΟΣ

nonews-news


Read more...

Η Ν.Δ. μαύρισε τον γραμματέα της...


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος
Τρικυμία στο Μαξίμου που το πρωί κάλυπτε τον Ζαγορίτη και το μεσημέρι τον άδειασε
Παραζάλη προκαλούν στη Ν.Δ. οι προτροπές του γραμματέα του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτη για «μαύρισμα» των γαλάζιων υποψηφίων που «πλήγωσαν» την παράταξη, ενώ οι επιτελείς σε Μαξίμου και Ρηγίλλης βρίσκονται στο επίκεντρο σκληρής εσωκομματικής κριτικής για αλλεπάλληλες γκάφες στο παρά πέντε των εκλογών.
Μέσα σε κατάσταση σύγχυσης, το Μαξίμου άλλαζε χθες...


συνεχώς γραμμή για την παρέμβαση του γραμματέα, τον οποίο κάλυπτε το πρωί και άδειαζε το μεσημέρι. Την ίδια στιγμή, σε δεινή θέση βρισκόταν η Ρηγίλλης και με αφορμή την ανοίκεια επίθεση που γινόταν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου μέσα από επίσημο έντυπο του κόμματος, το οποίο και τελικώς αποσύρθηκε υπό τον φόβο ότι ο βρώμικος πόλεμος θα μπορούσε να μετατραπεί σε μπούμερανγκ για τη Ν.Δ. Το κυβερνών κόμμα, εξάλλου, βρέθηκε χθες εκτεθειμένο και για επίθεση που είχε εξαπολύσει εις βάρος της κ. Λούκας Κατσέλη, καθώς αποδείχθηκε ότι στην προσωπική ιστοσελίδα είχαν εισβάλει χάκερ και ουδέποτε η ίδια είχε στηρίξει τους συλληφθέντες για τρομοκρατική δράση.

Έχουν βραχυκυκλώσει
Το προεκλογικό «φίνις» της Ν.Δ. έχει μουδιάσει βουλευτές και κομματικά στελέχη, που δεν κρύβουν πλέον τον φόβο ότι το κόμμα οδηγείται σε εκλογική συντριβή. Κορυφαίοι υπουργοί έκαναν χθες λόγο για «πλήρη κατάρρευση του επικοινωνιακού και πολιτικού σχεδιασμού της Ρηγίλλης», ενώ οι αντιδράσεις που καταγράφονται σε όλη τη χώρα έχουν βραχυκυκλώσει το Μαξίμου. Ενδεικτική της σύγχυσης που επικρατεί είναι η χθεσινή αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κ. Γ. Κουμουτσάκου απέναντι στις παραινέσεις του κ. Ζαγορίτη για «μαύρισμα» γαλάζιων υποψηφίων.

«Ο κ. Ζαγορίτης τα είπε αυτά γιατί κάποιοι δεν συμπεριφέρθηκαν στην κομματική βάση με τον τρόπο που έπρεπε...», είπε το πρωί ο εκπρόσωπος (μιλώντας στο Μega), παρέχοντας κάλυψη στον γραμματέα, αλλά λίγες ώρες αργότερα άλλαξε κατεύθυνση και αποφάσισε να στηρίξει τους υποψηφίους. «Τα στελέχη που συνθέτουν τα ψηφοδέλτια έχουν - χωρίς καμία εξαίρεση- την πλήρη εμπιστοσύνη και υποστήριξη του κόμματος», ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή του, με την οποία κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον κ. Ζαγορίτη. Κυβερνητικοί παράγοντες απέδιδαν τις παλινωδίες του εκπροσώπου στις οξύτατες αντιδράσεις που υπήρξαν για την παρέμβαση του γραμματέα κυρίως από συνυποψηφίους του στη Β΄ Αθήνας.

«Καμία πολιτική δεν στέκεται αν δεν βασιστεί σε υγιή πρόσωπα που θα την υπηρετήσουν με συνέπεια» ανέφερε χαρακτηριστικά (στον Αlpha 98,9) ο υπουργός Μεταφορών Ευρ. Στυλιανίδης, προκρίνοντας και αυτός το «μαύρισμα» υποψηφίων, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κων. Μαρκόπουλος, ο οποίος κάλεσε τους γαλάζιους ψηφοφόρους «να μην τιμωρήσουν μια παράταξη ιστορική, αλλά να αλλάξουν τους διαχειριστές της».

Επικρίσεις
Ακόμη και στελέχη του καραμανλικού μπλοκ, ωστόσο, επέκριναν ως «ερασιτεχνισμούς» όσα εκπορεύονται από τη Ρηγίλλης, εκτιμώντας ότι όλος αυτός ο σχεδιασμός «πλήττει τελικώς την εικόνα του Πρωθυπουργού που έχει την ευθύνη για τα ψηφοδέλτια». Επικριτικός για την παρέμβαση Ζαγορίτη υπήρξε και ο υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας κ. Γερ. Γιακουμάτος, λέγοντας ότι ο κ. Καραμανλής «με κόστος πολιτικό έχει ξεκαθαρίσει τα πάντα με τα ψηφοδέλτια», ενώ λόγο για «όψιμη αυτοκριτική του κ. Ζαγορίτη που τώρα δεν έχει νόημα» έκανε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, τονίζοντας (στον Flash) ότι ο λαός έπρεπε να αποφασίσει για όλους τους εν ενεργεία βουλευτές και να μην υπάρξουν αποκλεισμοί.
NEA


nonews-news

Read more...

Οι εφημερίδες σήμερα...TA NEA: Ζαλάδες στη Ν.Δ. από το... μαύρισμα
Παραζάλη προκαλούν στη Ν.Δ. οι παραινέσεις Ζαγορίτη για «μαύρισμα» υποψηφίων, ενώ οι επιτελείς σε Μαξίμου και Ρηγίλλης δέχονται σκληρή κριτική για αλλεπάλληλες γκάφες, στο παρά πέντε των εκλογών.
ΕΘΝΟΣ:Σε κατάσταση αποσύνθεσης η ΝΔ
Επίθεση από τον Β. Πολύδωρα κατά των «μυστήριων» Λούλη και Ρουσόπουλου που «εγκλώβισαν την πολιτική σκέψη της Ρηγίλλης και του Μαξίμου». «Μαύρισε» τον Λ. Ζαγορίτη ο Γ. Κουμουτσάκος
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στεγνωσε το ταμείο.
O Παπαθανασίου ομολογεί δανεισμό, αλλά..εκτάκτως
ΒΗΜΑ:Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Δεσμεύομαι για ριζικές αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία
Η συμπρωτεύουσα επεφύλαξε χθες θριαμβευτική υποδοχή στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου- τι είπε για την ανασύνταξη του κράτους, την αναταξη της...

nonews-news.

Read more...

Νά τα πάλι τα παπαγαλάκια!!!!


Αυτή τη φορά με το κανονικό τους χρώμα...


krogias

Read more...

Ο Καρατζαφέρης θεωρεί… αυτόνομη τη Θράκη;"Ο Καρατζαφέρης, αν δεν το ξέρετε, είναι υποψήφιος (και) στη Ροδόπη, και στην ομιλία του εκεί είπε πολλά και διάφορα, ανάμεσα στα οποία και το εξής, όπως το διαβάζω στη Ναυτεμπορική: «Όσοι πιστεύουν ότι θα εκχωρήσουμε την επικυριαρχία σ’ αυτό εδώ τον τόπο, κάνουν λάθος μεγάλο. Ανατέλλει μια νέα εποχή για τη Θράκη». Η δήλωση υπάρχει και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, είναι επομένως αυθεντική.

Όμως, σύμφωνα με το λεξικό Τριανταφυλλίδη, επικυριαρχία είναι η “κυριαρχία που ασκεί ένα κράτος σε αυτόνομη χώρα, η οποία χαρακτηρίζεται ως υποτελής· (πρβ. προστασία): H Kρήτη ανακηρύχτηκε αυτόνομη ηγεμονία υπό την επικυριαρχία (του σουλτάνου) της Οθωμανικής Aυτοκρατορίας.”

Και επειδή σ’ αυτό τον τόπο ως γνωστόν όλα τα γλωσσικά λάθη τα κάνει ο Γ. Παπανδρέου, δεν διανοούμαι να πιστέψω ότι ο Καρατζαφέρης (διαπρεπής σολωμιστής, άλλωστε) δεν ξέρει τι σημαίνει “επικυρίαρχος”. Άλλωστε, τον αρχηγό του Λάος τον έχει παινέψει και ο Σαράντος Καργάκος για τη “λεξιτεχνία” του. Άρα, το αναγκαστικό συμπέρασμα είναι πως ο Καρατζαφέρης θεωρεί αυτόνομο έδαφος τη Θράκη, πάνω στην οποία η Ελλάδα ασκεί επικυριαρχία, την οποία ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να εκχωρήσει. Και μετά μας φταίει η υποψήφια της ΝΔ;"

orfni


Read more...

Άρης Μουσιώνης υπ.Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄Αθηνών

Read more...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου | Θεσσαλονίκη  by ΠΑΣΟΚ


Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου | Θεσσαλονίκη  by ΠΑΣΟΚ

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου | Θεσσαλονίκη  by ΠΑΣΟΚ


Read more...