Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Γιώργος από Θεσσαλονίκη: «Καμία ψήφος χαμένη την Κυριακή»


Φορτσάρει για την ισχυρή αυτοδυναμία ο Γιώργος Παπανδρέου, ελπίζοντας ότι το δίλλημα «σταθερή κυβέρνηση ή περιπέτεια» μπορεί να οδηγήσει και τους τελευταίους αναποφάσιστους να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και να δώσουν ευρεία και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο κόμμα του την Κυριακή. Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τρίτης ο κ. Παπανδρέου επικέντρωσε την προσοχή του στο κεντρικό αυτό δίλλημα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Κάθε ψήφος, κάθε μία ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Κάθε ψήφος είναι κρίσιμη, ισχυρή και καθοριστική. Ούτε μία ψήφος δε μπορεί να πάει χαμένη. Μόνο μια Κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή μπορεί να εγγυηθεί τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα. Μόνο μια κυβέρνηση αυτοδύναμη και σταθερή!»

Σημείωσε ακόμη ότι «τώρα αποφασίζουμε αν θα μείνουμε αιχμάλωτοι στο παρελθόν ή θα προχωρήσουμε στο μέλλον» και πρόσθεσε ότι «την Κυριακή ανατέλλει ο ήλιος της ελπίδας! Και από τη Δευτέρα, με τη ψήφο σας, τη δύναμή σας, σηκώνουμε τα μανίκια και πιάνουμε δουλειά! Ποτέ άλλοτε δεν ήταν πιο πιεστική, πιο επιτακτική, πιο μαζική η ανάγκη να γυρίσουμε σελίδα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι «με όποια κατεστημένα κι αν πρέπει να συγκρουστούμε, όποιο κι αν είναι το κόστος, δεσμεύομαι να μπω μπροστά σ’ αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια!», ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «ακόμη και σήμερα, η ηγεσία της ΝΔ παραμένει αμετανόητη. Συνεχίζει να εξαπατά, να παραπλανεί και να προσπαθεί να εκφοβίσει τον Έλληνα πολίτη. Προσπάθησαν να επιβάλουν την ηττοπάθεια στον ελληνικό λαό και την πελατειακή εξάρτηση στον ψηφοφόρο. Αυτή είναι η φιλοσοφία τους».

Δεσμεύτηκε επίσης για αλλαγές στο κράτος με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως ηλεκτρονική διακυβέρνηση παντού, ΚΕΠ για όλες τις συναλλαγές των πολιτών με το Κράτος, ΑΣΕΠ για την πρόσληψη όλων των μόνιμων στελεχών του Δημοσίου.

Είπε επίσης ότι θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο για να επιφέρει γερό χτύπημα στο μαύρο πολιτικό χρήμα και θα αναμορφώσει το θεσμό του «πόθεν έσχες».

«Σίγουρα δε θα αλλάξουμε την Ελλάδα σε 100 ημέρες. Αλλά μπορούμε να της δώσουμε το χρόνο για να ανασάνει. Να κάνει το βήμα της προοπτικής και το άλμα στο μέλλον. Μπορούμε να βάλουμε την Ελλάδα συνολικά σε μια άλλη κατεύθυνση.

Να δώσουμε αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο. Είναι ανάγκη σήμερα να μετατραπούμε από μία χώρα που καταναλώνει, σε μία χώρα που παράγει». Τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Δε θέλουμε απλώς να κυβερνήσουμε καλύτερα από τη ΝΔ. Αυτή θα ήταν μια πολύ χαμηλή προσδοκία. Θέλουμε να πάμε σε μια Ελλάδα που ξεπερνά τον εαυτό της.

Την επόμενη Κυριακή το δίλημμα είναι δίλημμα ζωτικό για την Ελλάδα. Επιλέγουμε μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος. Μεταξύ του φόβου και της ελπίδας. Μεταξύ της Ελλάδας που βολεύει τους λίγους και της Ελλάδας που δουλεύει για όλους τους Έλληνες.
protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: