Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Καρατζαφέρης θεωρεί… αυτόνομη τη Θράκη;



"Ο Καρατζαφέρης, αν δεν το ξέρετε, είναι υποψήφιος (και) στη Ροδόπη, και στην ομιλία του εκεί είπε πολλά και διάφορα, ανάμεσα στα οποία και το εξής, όπως το διαβάζω στη Ναυτεμπορική: «Όσοι πιστεύουν ότι θα εκχωρήσουμε την επικυριαρχία σ’ αυτό εδώ τον τόπο, κάνουν λάθος μεγάλο. Ανατέλλει μια νέα εποχή για τη Θράκη». Η δήλωση υπάρχει και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, είναι επομένως αυθεντική.

Όμως, σύμφωνα με το λεξικό Τριανταφυλλίδη, επικυριαρχία είναι η “κυριαρχία που ασκεί ένα κράτος σε αυτόνομη χώρα, η οποία χαρακτηρίζεται ως υποτελής· (πρβ. προστασία): H Kρήτη ανακηρύχτηκε αυτόνομη ηγεμονία υπό την επικυριαρχία (του σουλτάνου) της Οθωμανικής Aυτοκρατορίας.”

Και επειδή σ’ αυτό τον τόπο ως γνωστόν όλα τα γλωσσικά λάθη τα κάνει ο Γ. Παπανδρέου, δεν διανοούμαι να πιστέψω ότι ο Καρατζαφέρης (διαπρεπής σολωμιστής, άλλωστε) δεν ξέρει τι σημαίνει “επικυρίαρχος”. Άλλωστε, τον αρχηγό του Λάος τον έχει παινέψει και ο Σαράντος Καργάκος για τη “λεξιτεχνία” του. Άρα, το αναγκαστικό συμπέρασμα είναι πως ο Καρατζαφέρης θεωρεί αυτόνομο έδαφος τη Θράκη, πάνω στην οποία η Ελλάδα ασκεί επικυριαρχία, την οποία ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να εκχωρήσει. Και μετά μας φταίει η υποψήφια της ΝΔ;"

orfni

Δεν υπάρχουν σχόλια: