Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά

Σε εγκάρδιο κλίμα συναντάται το απόγευμα της Δευτέρας (31/11) ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για την έναρξη του ευρύτερου κοινωνικού διαλόγου που η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή από την επόμενη εβδομάδα, ζητώντας τη συμμετοχή της αντιπολιτευσης.

Συναινετικός εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι η αντιπολίτευση θα συμμετέχει στις κυβερνητικές προσπάθειες που υπηρετούν την κοινωνία, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ιδεολογικά "απέναντι" της.
nooz.gr

Read more...

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ...


Εθιμοτυπική αλλά πολύ σημαντική συνάντηση πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου. Δυο πολύ καλοί φίλοι και συμφοιτητές από παλιά, ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς ανέδειξαν τον πολιτικό πολιτισμό ως πρώτο θέμα στην ατζέντα της επικαιρότητας. Συμφωνίες, αλλά και διαφωνίες για όλα τα θέματα της... ειδησεογραφίας. Το κλίμα πολύ καλό. Θα τους έβλεπε η Ντόρα στην τηλεόραση και θα τους πέταγε βελάκια. Έχει ιστορικά απωθημένα το κορίτσι...

fimotro

Read more...

Ορίστηκαν τέσσερις νέοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς


Ορίστηκαν τέσσερις νέοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και του Υπουργού Οικονομικών, ορίστηκαν οι ακόλουθοι τέσσερις νέοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς :


-Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων
Γεωργακόπουλος Δημήτρης, πρώην βουλευτής

-Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων
Χριστοδουλάκης Γιώργος, Αναπληρωτής Καθηγητής χρηματοοικονομικής στο Manchester Business School του Πανεπιστημίου του Manchester


-Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Επιχειρήσεων & Οργανισμών
Κουτούπης Ανδρέας, Σύμβουλος Επιχειρήσεων


-Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής
Πεντάζος Ηλίας, Οικονομολόγος, MSc Πανεπιστημίου Οξφόρδης, M.Phil Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Loughborough


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ

Γεννήθηκε το 1948. Πτυχιούχος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ από το 1981 έως το 2007. Διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Μετείχε στις Διαρκείς Επιτροπές Παραγωγής- Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Ανάπτυξης, Μετανάστευσης, Προσφύγων, Δημοσιογραφίας και Επιστημών- Τεχνολογίας.

Διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομικών και Υφυπουργός Ανάπτυξης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟΥ


Γεννήθηκε το 1968. είναι αναπληρωτής καθηγητής χρηματοοικονομικής στο Manchester Business School του Πανεπιστημίου τουManchester, Μ. Βρετανία. Kάτοχος PhD και MSc στην ποσοτική χρηματοοικονομική από το Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, καθώς και MSc και πτυχίου οικονομικής επιστήμης και οικονομετρίας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξειδικεύεται στην ποσοτική ανάλυση, πρόβλεψη και αποτίμηση των χρηματοοικονομικών κινδύνων και τη συστημική ευστάθεια και ρύθμιση. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος και ως ακαδημαϊκός στο Cass Business School του City University του Λονδίνου και στο Πανεπιστήμιο του Exeter, Μ. Βρετανία.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΚΟΥΤΟΥΠΗ ΑΝΔΡΕΑ

Ανώτερος Διευθυντής (Senior Manager) στο Συμβουλευτικό Τμήμα της PricewaterhouseCoopers Ελλάδος, και Διδάσκων Λογιστικής και Εσωτερικού Ελέγχου στο τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και στο Μεταπτυχιακό Φορολογίας και Ελεγκτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Κάτοχος πτυχίου Δημόσιας Διοίκησης (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Μεταπτυχιακού στον Εσωτερικό Έλεγχο (City University Business School, London-UK), Διδακτορικού Διπλώματος στην Εταιρική Διακυβέρνηση και τον Εσωτερικό Έλεγχο (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και πιστοποιημένος Εσωτερικός Ελεγκτής (MIIA, PIIA, CIA, CCSA). Μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών (ΕΙΕΕ), του Διεθνούς Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών, του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών του Hνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, του Διεθνούς Συνδέσμου κατά της Απάτης (ACFE), του Ελληνικού Ινστιτούτου κατά της Απάτης (HACFE) και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων), καθώς επίσης και εκπρόσωπος του ΕΙΕΕ στον Φορέα Διαβούλευσης για την προστασία από το Ξέπλυμα Χρήματος.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΠΕΝΤΑΖΟΥ ΗΛΙΑ


Οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές σε Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις (Μ.Sc του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης) και Ευρωπαϊκή Οικονομία και Πολιτική (Μ.Ρhil του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Loughborough).

Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στα Ευρωπαϊκά θέματα και ειδικότερα σε Μακροοικονομική πολιτική, Δημόσια οικονομικά, Χρηματοοικονομικές σχέσεις, Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Εργάσθηκε στις Βρυξέλλες σε καίριες θέσεις επί 15 χρόνια, ως στέλεχος της Ευρ. Επιτροπής και της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρ. Ένωση. Έχει προεδρεύσει σε επιτροπές και στις τρεις Ελληνικές Προεδρίες στην Ε.Ε, ενώ έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε διεθνείς Διαπραγματεύσεις, Συνέδρια, Διυπουργικές συναντήσεις και Ευρωπαϊκά Συμβούλια κορυφής. Ήταν ο επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος της ΜΑ και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας στο Συμβούλιο ECOFIN σε όλη τη κρίσιμη περίοδο των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και τη ζώνη Ευρώ.

Έχει εργασθεί επίσης στο Υπουργείο Οικονομίας ως Ειδικός Σύμβουλος για σχέσεις με την Ευρ. Ένωση, στο Υπουργείο Άμυνας ως Γενικός Διευθυντής για Διεθνείς σχέσεις και Αμυντική Βιομηχανία και στον ιδιωτικό τομέα ως μελετητής και Σύμβουλος ανάπτυξης.

Διετέλεσε μέλος ΔΣ σε Οργανισμούς, Επιστημονικά Ινστιτούτα και Τράπεζες.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.
protothema.gr

Read more...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Η Πρωτοβουλία φίλων του Γαλατσίου για το Περιβάλλον

διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

«Νερό και Πράσινη Ανάπτυξη»

το ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009, στις 6.00 μ.μ.

στο Δημαρχείο του Γαλατσίου

(Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους),

Κεντρικός ομιλητής ο κ. Ιωάννης Μυλόπουλος,

Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ,

Διευθυντής του Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος.

Θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση

με πρωταγωνιστές τα παιδιά, και τίτλο:

«Το μικροτσίπ του νερού»

Πληροφορίες:
Έλενα Ζέρβα



Read more...

Σταματείστε επιτέλους τα εκατομμύρια του αμαρτωλού ΟΠΑΠ στους νταβατζήδες


Ελεος κε Παπακωνσταντίνου!

Αντικαταστείστε επιτέλους τον κ. Χατζηεμμανουήλ, απο τον διεφθαρμένο ΟΠΑΠ και απαντείστε στον Ελληνικό λάο
_Πόσα εκατομμύρια κρατική ρεκλάμα έδωσε ο Καραμανλής στους νταβατζήδες και γιατί συνεχίζετε κι εσείς να κάνετε το ίδιο;

Γιατί ενω η Οικονομία μας, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, εσείς σκορπάτε εκατομμύρια ευρώ στους νονούς της διαπλοκής;

Γιατί ζητάτε απο τους πολίτες-μέσω της φορολογίας-να σας δώσουν ακόμη και το υστέρημά τους και την ίδια στιγμή γεμίζετε τις φυλλάδες και τα κανάλια των νταβατζήδων με κρατική ρεκλάμα του διεφθαρμένου ΟΠΑΠ;

Αν δεν κάνω λάθος, οι πολίτες σας εξέλεξαν- την ώρα που τα μέσα των νταβατζήδων επιχειρούσαν με κάθε τρόπο ν απαξιώσουν τον Γιώργο Παπανδρέου.

Γιατί λοιπόν κε Παπακωνσταντίνου, σπρώχνετε τόσα εκατομμύρια στη χαβούζα της διπλοκής;

Πότε θα μπει επιτέλους ένας Ντι Πιέτρο στον αμαρτωλό ΟΠΑΠ;

kourdistoportocali.com

Read more...

Σκληρό πόκερ και πάλι για ΟΛΠ και Cosco



Σκληρό πόκερ και πάλι για ΟΛΠ και Cosco

του Μηνά Τσαμόπουλου

Συνεχίζονται και οι διαβουλεύσεις μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ-«Cosco» μέσω επιτελικών οργάνων για την εφαρμογή των μεταβατικών σταδίων, τα οποία προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης προς όφελος και των δύο μερών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης συναντήθηκε την Παρασκευή με τους Κινέζους εκπροσώπους της «Cosco» προκειμένου να εξετάσουν από κοντά την πορεία των συζητήσεων.

Οι Κινέζοι λοιπόν δέχτηκαν να συνομιλήσουν με τον ΟΛΠ και τον κ. Ανωμερίτη προκειμένου να υπάρξουν συνέργιες ανάμεσα στην προβλήτα Ι που είναι υπό τον έλεγχό τους και την προβλήτα ΙΙ που κατασκευάζεται τώρα και θα τη διαχειρίζεται η ΟΛΠ Α.Ε. Επίσης, μεταξύ άλλων, οι Κινέζοι δέχτηκαν να προσλάβουν 250 εργάτες του ΟΛΠ.

Το θέμα βέβαια είναι τι ανταλλάγματα ζητάνε

Πληροφορίες θέλουν την πλευρά της «Cosco» να συζητάει τη μείωση του «ενοικίου», παράταση χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση των έργων για τα οποία είναι υπεύθυνη.

Επίσης, υπάρχει θέμα με την απόφαση της ΟΛΠ Α.Ε. να προτείνει το «πάγωμα» των τιμολογίων για το 2010.

Το θέμα είναι αφενός εάν έχουν ερωτηθεί και εάν συμφωνούν οι Κινέζοι και αφετέρου το πώς είναι δυνατόν από τη μία να «παγώνει» ο ΟΛΠ τα τιμολόγια που έχουν άμεση σχέση με τις αυξήσεις της ΣΣΕ και από την άλλη να καλούνται οι Κινέζοι να πληρώσουν πιθανή μεγάλη αύξηση στις ΣΣΕ.

Επίσης, επειδή από 1/6/2010 τα τιμολόγια της «Cosco» απελευθερώνονται, ο ΟΛΠ με την πρόταση για «πάγωμα» σε περίπτωση που είναι έτοιμη η προβλήτα Ι, τότε είναι σαν να πιέζει τους Κινέζους να μην κάνουν αυξήσεις.

Στο μεταξύ, διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους της από την Κίνα και τη Σιγκαπούρη είχε η υπουργός Λούκα Κατσέλη στη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου του ΙΜΟ.

Στη συνάντηση έγιναν γενικές αναφορές για την παρουσία της «Cosco» στον Πειραιά:
«Υπογραμμίσαμε ότι τα ζητήματα θα επιλυθούν με καλή διάθεση και μέσω διαλόγου, ώστε να προχωρήσει όχι μόνο αυτή η συνεργασία, αλλά να έχουμε τη δυνατότητα να επεκταθούμε και σε άλλους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος», τόνισε η υπουργός.

Η κυρία Λούκα Κατσέλη πρόσθεσε ότι ο Κινέζος ομόλογός της είναι πλήρως ενήμερος για τα θέματα τα οποία έχει ανακινήσει η Κομισιόν και αφορούν στα φορολογικά προνόμια που απολαμβάνει η «Cosco»:

«Τα θέματα αυτά συζητούνται στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ και είμαι σίγουρη ότι θα αναζητηθούν λύσεις οι οποίες θα είναι σύννομες με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και θα προάγουν το δημόσιο συμφέρον».

Παράλληλα, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΟΛΠ και συνδικάτων του ΟΛΠ και μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ συνεχίζονται σε θετικό και παραγωγικό κλίμα, μέσω των Επιτροπών Διαπραγμάτευσης και εν ολομέλεια με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γιώργο Ανωμερίτη.

protothema.gr


Read more...

"Ανοίγουμε μεγάλα μέτωπα αλλαγών"

"Τις τελευταίες ημέρες έγιναν και κερδοσκοπικά παιχνίδια και αναλύσεις που αδικούν τη χώρα" σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανοίξει πολύ μεγάλα μέτωπα τομών και αλλαγών.

Μίλησε για την εκ βάθρων αλλαγή του φορολογικού συστήματος με ένα νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το Μάρτιο στη Βουλή. Χαρακτήρισε "απαράδεκτο" τα δημόσια έσοδα να είναι στην Ελλάδα κατά πέντε μονάδες χαμηλότερα από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπογράμμισε ότι "πρέπει να γίνουν σημαντικές τομές και στον τρόπο ελέγχου διασταυρώσεων και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής".

Αναφορικά με τις δημόσιες δαπάνες, επισήμανε ότι αυτές είναι στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά παράλληλα είναι τελείως αναποτελεσματικές. "Ένας τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτό θα είναι ο προϋπολογισμός προγραμμάτων", είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Σχετικά με το Ασφαλιστικό, σημείωσε ότι ο διάλογος που έχει ξεκινήσει είναι πάρα πολύ δύσκολος γιατί ενέχει μεγάλες συγκρούσεις, ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων ως "βόμβα για τη χορήγηση των συντάξεων στο μέλλον".

Ο κ. Παπακωνσταντίνου παρατήρησε ότι η διεθνής κρίση και η ύφεση έφεραν στην επιφάνεια τις πραγματικές διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας που κρύβονταν επί σειρά ετών.

"Το σημερινό αναπτυξιακό πρότυπο έκλεισε τον κύκλο του και χωρίς μεταφορά πόρων στην πράσινη ανάπτυξη η Ελλάδα θα συνεχίσει να χάνει μερίδιο στις διεθνείς αγορές. Κύρια κινητήρια δύναμη", είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου".

"Η κυβέρνηση δίνει ένα σαφές στίγμα αλλαγών και με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή και με το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης που θα υποβληθεί τον Ιανουάριο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή" είπε και κάλεσε φορείς και επιχειρηματικό τομέα να είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια.

Γ. Πεταλωτής για την οικονομία και το ασφαλιστικό

"Η ελληνική οικονομία θα βγει από την κρίση, εργαζόμαστε γι’ αυτό καθημερινά, ξεδιπλώνοντας μέρα με τη μέρα, θέμα με το θέμα, το σχέδιό μας για τη χώρα. Το γεγονός ότι το πρόβλημα της οικονομίας είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που παρουσίαζε η ΝΔ - κάτι για το οποίο είναι αποκλειστικά υπόλογη στον ελληνικό λαό - μας υποχρεώνει να μείνουμε ακόμα περισσότερο πιστοί στη φιλοσοφία και στο πρόγραμμά μας, γιατί δεν μας νοιάζει απλώς να βελτιωθούν οι αριθμοί και τα μεγέθη, αν δεν έχουμε πάνω από όλα την ευημερία των πολιτών της χώρας μας", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

"Αύριο ο κ. Παπακωνσταντίνου θα αντιμετωπίσει στο Eco/Fin την ΕΕ, αύριο καταθέτοντας και τον προϋπολογισμό θα κριθούμε για το τι έκανε ή τι δεν έκανε η ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους 6 μήνες, άρα μιλάμε για τις πολιτικές της ΝΔ", πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής, επισημαίνοντας ότι "καταθέτουμε τον προϋπολογισμό όπου φαίνονται οι στοχεύσεις και οι πολιτικές μας, τον Ιανουάριο καταθέτουμε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και τον Φεβρουάριο το Ecofin θα κρίνει τι θα κάνει αυτή η κυβέρνηση. Εκεί πραγματικά θα είμαστε υπόλογοι εμείς".
.nooz.gr

Read more...

Συνάντηση Καραμανλή- Σαμαρά, το απόγευμα με Παπανδρέου

Τον απερχόμενο πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή συνάντησε το μεσημέρι ο νικητής της εκλογικής αναμέτρησης Αντώνης Σαμαράς. Καθώς τον υποδεχόταν, στο γραφείο του στη Ρηγίλλης, ο κ. Καραμανλής είπε στον κ. Σαμαρά: "Μεγάλη νίκη, μεγάλη επιτυχία, μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία. Είναι αυτονόητο, για ότι χρειαστείς, θα είμαι δίπλα σου". Ο κ. Σαμαράς περιορίστηκε να ευχαριστήσει τον κ. Καραμανλή.

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επικοινώνησε με τον νεοεκλεγέντα αρχηγό της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και τον συνεχάρη για την εκλογή του. Οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς θα συναντηθούν στις 19.30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σε 1.415 εκλογικά τμήματα (86,28%) σε σύνολο 1.648 τμημάτων, ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει 328.721 ψήφους (50,28%), η κ. Μπακογιάννη 257.901 (39,45%) και ο κ. Ψωμιάδης 67.162 (10,27%).

Δηλώσεις

"Νικήσαμε όλοι, δεν ήμασταν αντίπαλοι μέχρι σήμερα, πολύ περισσότερο δεν είμαστε αντίπαλοι από δω και μπρος", δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και τόνισε ότι ξεχνά τι ψήφισαν τα στελέχη και πως σβήνει με σφουγγάρι τα όσα ειπώθηκαν προεκλογικά. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι δεν θα ανεχτεί την οποιαδήποτε υπονόμευση από δω και μπρος.

Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε τη διεξαγωγή συνεδρίου θέσεων και αρχών της ΝΔ μέσα στους επόμενους μήνες, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλους τους απλούς νεοδημοκράτες "να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας". Αναλυτικά οι δηλώσεις Σαμαρά

"Η παράταξη εξέλεξε νέο αρχηγό. Η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή. Ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο για τη Νέα Δημοκρατία, σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε όλοι παρόντες", σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

"Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε την πρώτη μάχη στη μεγάλη προσπάθεια να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία", υπογράμμισε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που νοσηλεύεται με συμπτώματα πνευμονίας. Ο κ. Ψωμιάδης, νοσηλεύεται με συμπτώματα πνευμονίας.

Δηλώσεις στελεχών της ΝΔ στον flash 96

O Βουλευτής Φθιώτιδος της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος δήλωσε ότι «όλος ο μηχανισμός Καραμανλή βρίσκεται πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά. Σημείωσε, πάντως, ότι ο νέος αρχηγός δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Ο Βουλευτής Πειραιά της ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος, δήλωσε ότι «δεν μπορεί να είχαμε και δεύτερη γενιά Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ» και υπογράμμισε ότι «η εκλογή Σαμαρά είναι νίκη εναντίον αυτών που ετοίμαζαν τη διαδοχή με ταχύτητα φωτός».

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, σημείωσε ότι «το αποτέλεσμα στη Β΄ Αθήνας δείχνει πως ούτε βουλευτές ούτε δήμαρχοι - που στήριζαν την Ντόρα Μπακογιάννη - μπορούσαν να αλλάξουν το αποτέλεσμα».

Μετ' εμποδίων η ψηφοφορία

Η ψηφοφορία διεξήχθη με πολλά προβλήματα, καθώς κατέρρευσε το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των ψηφοφόρων, το οποίο τέθηκε εκτός λειτουργίας από τις 10 το πρωί έως αργά το μεσημέρι. Εκείνο το διάστημα, η διαδικασία προχωρούσε με χειρόγραφες καταστάσεις. Τελικώς η ψηφοφορία παρατάθηκε ακόμα και μετά τις 21.30. Εκτιμάται ότι προσήλθαν στις κάλπες περισσότεροι από 600.000 ψηφοφόροι.

Λειτούργησαν 1.584 εκλογικά τμήματα, ενώ σε 8 χώρες της Ευρώπης στήθηκαν 64 εκλογικά τμήματα.
nooz.gr


Read more...

Συναντήσεις της Τ. Μπιρμπίλη με τους πρέσβεις της Αυστραλίας και Δανίας

Διαδοχικές συναντήσεις με τους πρέσβεις της Αυστραλίας και Δανίας είχε στο ΥΠΕΚΑ η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, που θα διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη από 7-18 Δεκ. 2009.

Με τον πρέσβη της Αυστραλίας κ. Τζέρεμι Νιούμαν έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις θέσεις και τις προσπάθειες των δύο χωρών για την επίτευξη φιλόδοξης, δεσμευτικής και παγκόσμιας συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή στην Κοπεγχάγη.

Με τον πρέσβη της Δανίας κ. Τομ Νέρινγκ επιβεβαιώθηκε η κοινή θέση Ελλάδος - Δανίας στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, και προγραμματίστηκαν επαφές των δυο πλευρών ώστε να αξιοποιηθεί η εμπειρία της Δανίας σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος.
nooz.gr

Read more...

Συνάντηση Δ. Δρούτσα με Κύπριο ΥΠΕΞ Μ. Κυπριανού

Συνεργασία με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκο Κυπριανού είχε στην Αθήνα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει του επόμενου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση των δύο ανδρών, που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της παρουσίας στην Αθήνα του κ. Κυπριανού, για την Υπουργική Διάσκεψη του ΟΑΣΕ, διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ενώ αντίστοιχες συναντήσεις, καθώς και τηλεφωνικές επικοινωνίες έχουν γίνει πολλές τελευταία, γιατί όπως δήλωσε σήμερα ο Κύπριος αξιωματούχος ''βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδο''.

''Είχα τη δυνατότητα να ενημερώσω, τον φίλο Δημήτρη για τις τελευταίες συναντήσεις στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, και τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί και βεβαίως ενημέρωσα για την τελευταία συζήτηση στο Εθνικό Συμβουλιο, που έγινε την περασμένη εβδομάδα, όσον αφορά την αξιολόγηση της Τουρκίας τον Δεκέμβριο. Ανταλλάξαμε απόψεις, συζητήσαμε το θέμα, θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου την ερχόμενη Παρασκευή, και μου δίνεται η δυνατότητα να μεταφέρω τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης. Βεβαίως, θα μείνουμε σε μια συνεχή, να μην πω καθημερινή επαφή μέχρι τη συνάντηση τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες'', δήλωσε ο κ. Κυπριανού.

Ερωτηθείς για τη θέση της Αθήνας και της Λευκωσίας μπροστά στο ενδεχόμενο η Τουρκία να μην έχει προβεί σε κίνηση καλής θέλησης μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Δρούτσας απάντησε: ''Νομίζω έχουμε ακόμα κάποιες μέρες μέχρι τότε, Δεν νομίζω ότι θα ήταν σωστό εκ μέρους μας, να προκαταλάβουμε την όποια θέση και την όποια απόφαση''.
nooz.gr

Read more...

Μήνυμα Καρατζαφέρη σε Σαμαρά

«Καλή δύναμη» και «καλά αποτελέσματα στην πολιτική μαγνητική τομογραφία στην οποία θα υποβληθεί, όπως όλοι όσοι εξαρτώνται από τη βούληση των πολλών», ευχήθηκε ο πρόεδος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, στον Αντώνη Σαμαρά.

«Ελπίζουμε», τόνισε, «η νέα ηγεσία, με τη σωστή αποκρυπτογράφηση του μηνύματος από την εσωτερική κομματική εκλογή, να στοιχηθεί σε αρχές και αξίες, που είχαν αποδομηθεί από τη Ρηγίλλης. Το Μεταναστευτικό, το όνομα των Σκοπίων, η μη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη, οι παραβιάσεις στο Αιγαίο, το νέο Status που προϊόντος του χρόνου επιβάλλεται στη Θράκη, η αποχώρηση των Τουρκικών Στρατευμάτων από την Κύπρο, ο υδροκεφαλισμός της Δημόσιας Διοίκησης, η διαφάνεια του χθες αλλά και του σήμερα, η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα του Βατοπεδίου και της Siemens η μακράν λαϊκισμών αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, είναι θεμελιώδη κεφάλαια που δεν ξεπερνιούνται παρά μόνο με ξεκάθαρες απόψεις».

Καταλήγοντας, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως για το ΛΑΟΣ, βασικός πυλώνας δράσης είναι «η όσο το δυνατόν ταχύτερη απομάκρυνση της εφεδρικής κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ από τα διαρκώς διογκούμενα προβλήματα του τόπου».


Read more...

Παπανδρέου: Ζητώ συμμετοχή, όχι ανοχή

«Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, όλοι το ξέρουμε, απλώς αυτές τις δυνατότητές μας τις σπαταλήσαμε και τις απαξιώσαμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Πάτρα, προσθέτοντας ότι «ακούμε το αίσθημα πανικού, που δημιουργείται γύρω από την Ελλάδα και παγκοσμίως».

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στην αντιφώνησή του στον δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα, κατά τη διάρκεια τελετής υποδοχής στο Δημαρχείο, με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα, «απαξιώσαμε το ανθρώπινο δυναμικό, τις υποδομές, το σύστημα παιδείας και το περιβάλλον».

«Δεν ζητώ την ανοχή των ολίγων ημερών, αλλά ζητώ τη συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια αυτής της μεγάλης προσπάθειας, διότι από κοινού θα κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές στον τόπο μας», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο δήμαρχος Πατρέων, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη σημερινή του επίσκεψη, τού περιέγραψε μία σειρά από προβλήματα που απασχολούν την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για χαμηλό κατά κεφαλή ΑΕΠ, ζητώντας ταυτόχρονα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα, ενώ επεσήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η επισκευή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» που παραμένει κλειστό μετά τον σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα γίνει μία σωστή οργάνωση και μία συνάντηση, ώστε να δούμε, όπως είπε τα προβλήματα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «πολλά θα μπορέσουμε να τα λύσουμε».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός παρέστη στην δοξολογία που εψάλη στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα και στην οποία χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Στη συνέχεια ακολούθησε τη λιτάνευση της τίμιας Κάρας του Αγίου Ανδρέα στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και μετά επισκέφθηκε το δημαρχείο της πόλης.
.nooz.gr

Read more...

Συνάντηση ΚΕΔΚΕ με Γ. Παπακωνσταντίνου

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ), επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρός της κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Κακλαμάνης είπε, μεταξύ άλλων, ότι συζητήθηκαν εκκρεμή οικονομικά θέματα και επισήμανε ότι είπε στον κ. Παπακωνσταντίνου ότι η ΚΕΔΚΕ δεν διαπραγματεύεται θεσμοθετημένους πόρους.

Επίσης είπε ότι η ΚΕΔΚΕ θα συμμετάσχει με εκπροσώπους της στην Επιτροπή, η οποία θα συσταθεί για την κατάρτιση του σχεδίου νόμου για το φορολογικό και στην επιτροπή (μαζί με εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών), για την τακτική εξέταση των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ.Κακλαμάνης τόνισε ότι δεν θα πρέπει να καταργηθούν άμεσα οι συμβάσεις έργου, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει σταδιακά, σε βάθος τουλάχιστον δύο ετώνμ διαφορετικά, θα υπάρξουν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία εποπτευομένων οργανισμών απο την ΚΕΔΚΕ.
nooz.gr

Read more...

Λ. Κατσέλη: Οι τέσσερις προτεραιότητες για την τόνωση της αγοράς

Σε τέσσερις προτεραιότητες που προωθούνται άμεσα για την τόνωση της αγοράς και την αναθέρμανση της οικονομίας, αναφέρθηκε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, με θέμα «Η Ώρα της Οικονομίας».

Σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, οι τέσσερις προτεραιότητες είναι οι εξής:

1. Η διοχέτευση ρευστότητας στις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες άντλησης κεφαλαίων ή/και πληρωμής οφειλών,

2. Η στήριξη της επενδυτικής ζήτησης. Για το 2010, προωθούμε έργα συνολικού ύψους 10,3 δισ. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

3. Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας και η πρόταξη ενός νέου βιώσιμου αναπτυξιακού προτύπου με αιχμή την Πράσινη επιχειρηματικότητα, τις πράσινες υποδομές και τις παραγωγικές αναδιαρθρώσεις

4. Η αποτελεσματική προστασία του καταναλωτή. Η καταπολέμηση της αισχροκέρδειας, των αθέμιτων χρεώσεων και καταχρηστικών πρακτικών στην αγορά, η προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού αποτελούν πολιτικές τόσο για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας όσο και για την στήριξη του οικογενειακού προϋπολογισμού των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων.




«Οι απαιτητικοί οικονομικοί καιροί που ζούμε μας δίνουν την ευκαιρία να βάλουμε τις βάσεις για βιώσιμη, μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Για να το καταφέρουμε χρειαζόμαστε ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας, οικοδόμηση ευέλικτων αγορών εργασίας, με υψηλές προδιαγραφές και δουλειά για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Η Ελλάδα έχοντας πολύ καλά εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό και δίνοντας έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη, αν πάρει τα αναγκαία μέτρα θα βρεθεί σε πολύ καλή θέση», δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, συνοψίζοντας τις θέσεις του, στο ετήσιο συνέδριο για την «Ώρα της ελληνικής οικονομίας», που οργανώνει το αμερικανο-ελληνικό επιμελητήριο και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας.

Κατά την ομιλία του στο συνέδριο που φέρει τον τίτλο "Πράσινη επιχειρηματικότητα: μονόδρομος για την ανάπτυξη;" ο αμερικανός διπλωμάτης αναφέρθηκε στο τρίπτυχο "διεθνής συνεργασία, ευέλικτη αγορά εργασίας και προσέλκυση ξένων επενδύσεων" ως τις προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση του παγκοσμιοποιημένου χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος. «Είναι τα τρία μαθήματα από τις επιτυχίες και αποτυχίες μας», είπε χαρακτηριστικά.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο κεφάλαιο «ευέλικτη αγορά εργασίας», λέγοντας ότι ισχυρές οικονομίες χρειάζονται ευέλικτες αγορές εργασίας.

Είπε ότι η επέκταση της διεθνούς οικονομικής συνεργασίας, όπως εκφράστηκε με τη μετάβαση στην Ομάδα των Είκοσι (G20) από την Ομάδα των Επτά (G7), συνέβαλε στην ταχύτερη ανάκαμψη, η οποία όμως δεν θα διαρκέσει χωρίς τη δημιουργία θέσεων εργασίας και μάλιστα, θέσεων εργασίας με επαρκή ευελιξία για να μπορούμε να προσαρμοστούμε στον μεταλλασσόμενο κόσμο.

Οι άκαμπτες αγορές εργασίας υποσκάπτουν το εξωτερικό εμπόριο, μειώνουν τις εξαγωγές και τελικά τη ζήτηση εργασίας, πρόσθεσε ο κ. Σπέκχαρντ.

«Χώρες με ακαμψία στην αγορά εργασία τους, ακόμη και με κυβερνητική προστασία, βάζουν τους εργαζόμενους στον κίνδυνο της ανεργίας μακροπρόθεσμα» τόνισε, και συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα πρόσθεσε ότι «στο βαθμό που κάποιες κυβερνήσεις επιθυμούν να εγγυηθούν τη δια βίου απασχόληση, αυτό συχνά αποβαίνει ένα δυσβάστακτο δημοσιονομικό βάρος».

Σημείωσε ότι πρέπει να αναζητείται ισορροπία συμφερόντων μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων για την προστασία των εργαζομένων. Ότι «εργοδότες και εργαζόμενοι πρέπει να δουλεύουν στο πνεύμα του win-win και όχι του μηδενικού αποτελέσματος.», όπως είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι χώρες πρέπει να σέβονται τα πρότυπα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, το δικαίωμα για συλλογικές διαπραγματεύσεις, την απαγόρευση της εργασίας των παιδιών, την ισότιμη μεταχείριση των φύλων στην εργασία.

Ως στοιχείο ευελιξίας ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να κατέχουν πολλαπλές δεξιότητες ώστε να καλύπτουν διαφορετικές θέσεις απασχόλησης. Δυνατότητα που προαπαιτεί υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και διαβίου κατάρτιση.

Μιλώντας για τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα εστιάζει στην πράσινη ανάπτυξη. Αλλά αυτή η μεταμόρφωση της οικονομίας δεν μπορεί να γίνει χωρίς προσαρμόσιμη αγορά εργασίας και αυτό με τη σειρά του απαιτεί επενδύσεις σε κεφάλαια και εκπαίδευση

Για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, τα συστατικά, είπε, είναι πρόσβαση σε κεφάλαια, σταθερό και προβλέψιμο φορολογικό σύστημα, αποτελεσματικές και διαφανείς δημόσιες υπηρεσίες και κυβέρνηση που θα ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.



«Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει την αποφασιστικότητά της για να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και να προσελκύσει νέα κεφάλαια», δήλωσε.

Οι επενδυτές ψάχνουν επίσης τα καινοτόμα μυαλά. Η Ελλάδα βρίθει από λαμπρά μυαλά και οι θύλακες πληροφορικής που θέλει να δημιουργήσει, δημιουργούν θέσεις εργασίας και εισάγουν νέες τεχνολογίες χωρίς να απαιτούν μεγάλες επενδύσεις.

Μπορούν να προαχθούν τα σχετικά προγράμματα των Πολυτεχνείων, συνέχισε, και θεώρησε ευκτέο να δημιουργηθούν κέντρα καινοτομίας όπως αυτό της Μάικροσοφτ (Microsoft).

«Υπάρχει μια τεράστια δεξαμενή ταλέντων στην Ελλάδα, που είναι τεράστιο δυναμικό και για τις ΗΠΑ, για τις επιχειρήσεις που θέλουν να επεκταθούν μέσω της Ελλάδας στη ΝΑ Ευρώπη» υπογράμμισε.

Συνεχάρη την Ελλάδα για την ανάπτυξη δικτύων υποδομών και επικοινωνίας και για το νέο ενεργειακό δυναμικό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και πρόσθεσε ότι αν γίνουν αυτές οι υποδομές ως το 2020 θα προσελκύσετε τεράστιες επενδύσεις στο πεδίο αυτό, με πολλά οφέλη, δυναμώνοντας τη δική σας οικονομία αλλά και την οικονομική επάρκεια της ΕΕ είπε ο κ. Σπέκχαρντ.

Κλείνοντας την ομιλία του, παρούσης της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ ότι «προσβλέπουμε στην ενδυνάμωση και εμβάθυνση των σχέσεων μαζί σας, για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων.
.nooz.gr

Read more...

Κατσέλη: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρία»

"Δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρία" ως προς την αναθέρμανση της Οικονομίας τόνισε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη, σε ομιλία της στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Η κα Κατσέλη επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ για την κατάσταση της Οικονομίας και τόνισε: "Δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρία ή αδράνεια. Το στοίχημα δεν είναι κυβερνητικό αλλά εθνικό. Οφείλουμε σε ελάχιστο χρόνο να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας στις διεθνείς αγορές. Να προχωρήσουμε στην απαραίτητη δημοσιονομική εξυγίανση. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας".

Εξάλλου, η κα Κατσέλη επανέλαβε ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διοχέτευση ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ρύθμιση οφειλών και Τειρεσίας) αλλά και ότι, μέχρι τον Μάρτιο του 2010, θα εξοφληθούν όλες οι επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στον επενδυτικό νόμο και σε επιμέρους κοινοτικά προγράμματα".

Ανακοίνωσε, παράλληλα, την αλλαγή του επενδυτικού νόμου εντός των πρώτων μηνών του 2010.

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γ. Γραμματίδης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα καταργήσει σύντομα τη θεώρηση (visa) για τους Έλληνες πολίτες, ενώ αναφερόμενος στην ελληνική Οικονομία σημείωσε πως "είναι σε οριακό σημείο. Ή θα αντιδράσει με σύνολο έκτακτων μέτρων και μεταρρυθμίσεων ή θα καταρρεύσει".
nooz.gr

Read more...