Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Κατσέλη: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρία»

"Δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρία" ως προς την αναθέρμανση της Οικονομίας τόνισε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη, σε ομιλία της στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Η κα Κατσέλη επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ για την κατάσταση της Οικονομίας και τόνισε: "Δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρία ή αδράνεια. Το στοίχημα δεν είναι κυβερνητικό αλλά εθνικό. Οφείλουμε σε ελάχιστο χρόνο να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας στις διεθνείς αγορές. Να προχωρήσουμε στην απαραίτητη δημοσιονομική εξυγίανση. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας".

Εξάλλου, η κα Κατσέλη επανέλαβε ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διοχέτευση ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ρύθμιση οφειλών και Τειρεσίας) αλλά και ότι, μέχρι τον Μάρτιο του 2010, θα εξοφληθούν όλες οι επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στον επενδυτικό νόμο και σε επιμέρους κοινοτικά προγράμματα".

Ανακοίνωσε, παράλληλα, την αλλαγή του επενδυτικού νόμου εντός των πρώτων μηνών του 2010.

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γ. Γραμματίδης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα καταργήσει σύντομα τη θεώρηση (visa) για τους Έλληνες πολίτες, ενώ αναφερόμενος στην ελληνική Οικονομία σημείωσε πως "είναι σε οριακό σημείο. Ή θα αντιδράσει με σύνολο έκτακτων μέτρων και μεταρρυθμίσεων ή θα καταρρεύσει".
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: