Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση Καραμανλή- Σαμαρά, το απόγευμα με Παπανδρέου

Τον απερχόμενο πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή συνάντησε το μεσημέρι ο νικητής της εκλογικής αναμέτρησης Αντώνης Σαμαράς. Καθώς τον υποδεχόταν, στο γραφείο του στη Ρηγίλλης, ο κ. Καραμανλής είπε στον κ. Σαμαρά: "Μεγάλη νίκη, μεγάλη επιτυχία, μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία. Είναι αυτονόητο, για ότι χρειαστείς, θα είμαι δίπλα σου". Ο κ. Σαμαράς περιορίστηκε να ευχαριστήσει τον κ. Καραμανλή.

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επικοινώνησε με τον νεοεκλεγέντα αρχηγό της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και τον συνεχάρη για την εκλογή του. Οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς θα συναντηθούν στις 19.30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σε 1.415 εκλογικά τμήματα (86,28%) σε σύνολο 1.648 τμημάτων, ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει 328.721 ψήφους (50,28%), η κ. Μπακογιάννη 257.901 (39,45%) και ο κ. Ψωμιάδης 67.162 (10,27%).

Δηλώσεις

"Νικήσαμε όλοι, δεν ήμασταν αντίπαλοι μέχρι σήμερα, πολύ περισσότερο δεν είμαστε αντίπαλοι από δω και μπρος", δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και τόνισε ότι ξεχνά τι ψήφισαν τα στελέχη και πως σβήνει με σφουγγάρι τα όσα ειπώθηκαν προεκλογικά. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι δεν θα ανεχτεί την οποιαδήποτε υπονόμευση από δω και μπρος.

Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε τη διεξαγωγή συνεδρίου θέσεων και αρχών της ΝΔ μέσα στους επόμενους μήνες, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλους τους απλούς νεοδημοκράτες "να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας". Αναλυτικά οι δηλώσεις Σαμαρά

"Η παράταξη εξέλεξε νέο αρχηγό. Η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή. Ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο για τη Νέα Δημοκρατία, σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε όλοι παρόντες", σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

"Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε την πρώτη μάχη στη μεγάλη προσπάθεια να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία", υπογράμμισε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που νοσηλεύεται με συμπτώματα πνευμονίας. Ο κ. Ψωμιάδης, νοσηλεύεται με συμπτώματα πνευμονίας.

Δηλώσεις στελεχών της ΝΔ στον flash 96

O Βουλευτής Φθιώτιδος της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος δήλωσε ότι «όλος ο μηχανισμός Καραμανλή βρίσκεται πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά. Σημείωσε, πάντως, ότι ο νέος αρχηγός δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Ο Βουλευτής Πειραιά της ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος, δήλωσε ότι «δεν μπορεί να είχαμε και δεύτερη γενιά Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ» και υπογράμμισε ότι «η εκλογή Σαμαρά είναι νίκη εναντίον αυτών που ετοίμαζαν τη διαδοχή με ταχύτητα φωτός».

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, σημείωσε ότι «το αποτέλεσμα στη Β΄ Αθήνας δείχνει πως ούτε βουλευτές ούτε δήμαρχοι - που στήριζαν την Ντόρα Μπακογιάννη - μπορούσαν να αλλάξουν το αποτέλεσμα».

Μετ' εμποδίων η ψηφοφορία

Η ψηφοφορία διεξήχθη με πολλά προβλήματα, καθώς κατέρρευσε το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των ψηφοφόρων, το οποίο τέθηκε εκτός λειτουργίας από τις 10 το πρωί έως αργά το μεσημέρι. Εκείνο το διάστημα, η διαδικασία προχωρούσε με χειρόγραφες καταστάσεις. Τελικώς η ψηφοφορία παρατάθηκε ακόμα και μετά τις 21.30. Εκτιμάται ότι προσήλθαν στις κάλπες περισσότεροι από 600.000 ψηφοφόροι.

Λειτούργησαν 1.584 εκλογικά τμήματα, ενώ σε 8 χώρες της Ευρώπης στήθηκαν 64 εκλογικά τμήματα.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: