Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση Δ. Δρούτσα με Κύπριο ΥΠΕΞ Μ. Κυπριανού

Συνεργασία με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκο Κυπριανού είχε στην Αθήνα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει του επόμενου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση των δύο ανδρών, που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της παρουσίας στην Αθήνα του κ. Κυπριανού, για την Υπουργική Διάσκεψη του ΟΑΣΕ, διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ενώ αντίστοιχες συναντήσεις, καθώς και τηλεφωνικές επικοινωνίες έχουν γίνει πολλές τελευταία, γιατί όπως δήλωσε σήμερα ο Κύπριος αξιωματούχος ''βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδο''.

''Είχα τη δυνατότητα να ενημερώσω, τον φίλο Δημήτρη για τις τελευταίες συναντήσεις στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, και τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί και βεβαίως ενημέρωσα για την τελευταία συζήτηση στο Εθνικό Συμβουλιο, που έγινε την περασμένη εβδομάδα, όσον αφορά την αξιολόγηση της Τουρκίας τον Δεκέμβριο. Ανταλλάξαμε απόψεις, συζητήσαμε το θέμα, θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου την ερχόμενη Παρασκευή, και μου δίνεται η δυνατότητα να μεταφέρω τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης. Βεβαίως, θα μείνουμε σε μια συνεχή, να μην πω καθημερινή επαφή μέχρι τη συνάντηση τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες'', δήλωσε ο κ. Κυπριανού.

Ερωτηθείς για τη θέση της Αθήνας και της Λευκωσίας μπροστά στο ενδεχόμενο η Τουρκία να μην έχει προβεί σε κίνηση καλής θέλησης μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Δρούτσας απάντησε: ''Νομίζω έχουμε ακόμα κάποιες μέρες μέχρι τότε, Δεν νομίζω ότι θα ήταν σωστό εκ μέρους μας, να προκαταλάβουμε την όποια θέση και την όποια απόφαση''.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: