Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

"Ανήγγειλε επισήμως, την έξοδο"


Με σκληρούς χαρακτηρισμούς επιτίθεται κατά του Αλέξη Τσίπρα ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, τονίζοντας ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ "ανήγγειλε σήμερα, επισήμως, την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση".

"Ο κ. Τσίπρας ανήγγειλε σήμερα, επισήμως, την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, ανήγγειλε τον αφοπλισμό της Αστυνομίας και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς τους απανταχού, μελλοντικούς λαθρομετανάστες, για τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων και φιλοξενίας. Μάλλον, αγνοεί, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο Βόρειο ημισφαίριο", δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ", αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Κακλαμάνης, με αφορμή την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Τσίπρα.

Read more...

Τι απαντά η Κατσέλη στον Μιχελάκη



"Ο κος Μιχελάκης λειτουργεί ως φερέφωνο αυτών που ψευδώς και πλαγίως διαδίδει από την Τετάρτη η ηγεσία του συνεταίρου της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ", αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Κοινωνικής Συμφωνίας Λάζαρος Λασκαρίδης, σχετικά με την αναφορά του ονόματος της προέδρου του κόμματος Λούκας Κατσέλη από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη.
"Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ κάνουν διαρκώς ψευδείς αναφορές πρώτον για να καλύψουν τη δική τους αναξιοπιστία και τη δική τους αδυναμία στη διατύπωση αξιόπιστης λύσης για την έξοδο της χώρας από την κρίση και δεύτερον για να δικαιολογήσουν τη δική τους δέσμευση απέναντι στην πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας", τονίζει ο κ. Λαζαρίδης.
Αφορμή στάθηκε η δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος σχολιάζοντας την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι είναι "μια πολιτική απάτη που ξεπερνά, πολλές φορές, το “λεφτά υπάρχουν” του κ. Παπανδρέου και της κας Κατσέλη".

Read more...

Δημοσκόπηση:Προβάδισμα 4% για ΝΔ



Προβάδισμα της ΝΔ με 27,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 23,7% δείχνει η δημοσκόπηση του Καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά και της ομάδας του από το τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία παρουσιάστηκε στο EXTRA 3 στο Αποκαλυπτικό Δελτίο με τον Άκη Παυλόπουλο.
Στην πρόθεση ψήφου ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,9%, η Δημοκρατική Αριστερά με 6,3% και η Χρυσή Αυγή με 5%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στη βουλή μπαίνει η Δημιουργία Ξανά με 3,3%, ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 3,2%. Εκτός, μένει ο ΛΑΟΣ με 2,4%, ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 1,4%.

Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ καταγράφει 26,3-29%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 22,4%-25%.



Με βάση την πρόθεση ψήφου, στην κατανομή εδρών η ΝΔ καταλαμβάνει 125 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 64, το ΠΑΣΟΚ 43, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 19, η ΔΗΜΑΡ 17, η Χρυσή Αυγή 14, η Δημιουργία Ξανά και το ΚΚΕ από 9.





Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κρήτη
Οριακή είναι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η πρωτιά της ΝΔ στην Αττική, καθώς προηγείται με 25,8% έναντι 25,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Η "ψαλίδα" μεταξύ των δύο κομμάτων ανοίγει στη Θεσσαλονίκη, όπου η ΝΔ προηγείται με 29,5% έναντι 17,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, στην Κρήτη, καταγράφεται προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 23,9%. Η ΝΔ στην Κρήτη είναι δεύτερη συγκεντρώνοντας στην πρόθεση ψήφου 23,2% και το ΠΑΣΟΚ 19,8%.






Πρόθεση ψήφου ανά ηλικιακή ομάδα

Στην πρόθεση ψήφου ανά ηλικιακή ομάδα, προκύπτει ότι η νεολαία ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι ηλικίες άνω των 60 "δαγκωτό" ΝΔ. Συγκεκριμένα στην ηλικιακή ομάδα 18-29, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 30,6% έναντι 16,1% της ΝΔ. Κοντά βρίσκονται τα δύο κόμματα στην ηλικιακή ομάδα 30-44, όμως στις ηλικίες άνω των 60 η ΝΔ προηγείται με 41,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ έπεται με 13,2%.




 Την ίδια στιγμή, το 58% δηλώνει ότι προτιμάει τον σχηματισμό Αντι-Μνημονιακής κυβέρνησης στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία. Το 17,7% επιθυμεί σχηματισμό εθνικής κυβέρνησης, ενώ το 14,3% θέλει να ξαναγίνουν εκλογές.


Συγχρόνως το 42,5% απαντάει ότι έχει σκεφθεί να αλλάξει το κόμμα που ψήφισε στις εκλογές της 6ης Μαίου, ενώ το 55,7%  απαντάει αρνητικά.


 Τέλος, το 52,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι ψηφοφόροι θα αποδυναμώσουν τον δικομματισμό (εννοώντας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.


 enikos.gr

Read more...

Σακοράφα: Να καταργηθούν τα ΜΑΤ και να απαγορευτεί η οπλοφορία των αστυνομικών στις διαδηλώσεις

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ



Σακοράφα: Να καταργηθούν τα ΜΑΤ και να απαγορευτεί η οπλοφορία των αστυνομικών στις διαδηλώσεις
Κατάργηση των ΜΑΤ και της χρήσης δακρυγόνων στις διαδηλώσεις υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που εκλεγεί κυβέρνηση, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών στις πορείες.


Συγκεκριμένα, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα για την δημόσια διοίκηση και την ασφάλεια η Σοφία Σακοράφα είπε ότι θα υπάρξει ενίσχυση της πραγματικής αποστολής της αστυνομίας, που είναι η προστασία του πολίτη.

Και πρόσθεσε ότι θα γίνει «απαγόρευση της οπλοφορίας κατά την αστυνόμευση διαδηλώσεων και συλλαλητηρίων. Διάλυση των Μ.Α.Τ.- Υ.Μ.Ε.Τ. και απαγόρευση χρησιμοποίησης άλλων ειδικών δυνάμεων για την καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων. Ένταξη των ειδικών μονάδων στα αστυνομικά τμήματα, με ταυτόχρονη δημιουργία υπηρεσιών αντιμετώπισης κρίσεων (φυσικές καταστροφές, ακραία εγκληματικότητα και βία). Άμεση απόσυρση απαγορευμένων- επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία χημικών και υλικών».

Σε ότι αφόρα το δημόσιο η κ. Σακοράφα είπε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο τομέα παρά μόνο σε περιπτώσεις βαρέων πειθαρχικών και ποινικών παραπτωμάτων, που επισύρουν την ποινή της απόλυσης κατά το Πειθαρχικό Δίκαιο.

Αναλυτικά στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Ασφάλεια:

«Στρατηγικός μας στόχος ο σεβασμός του συνταγματικά προστατευόμενου δικαιώματος στην ασφάλεια κάθε ανθρώπου στην Ελληνική Επικράτεια. Η πρόληψη, η αποτροπή και η δίωξη του εγκλήματος σήμερα απαιτούν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με σύγχρονη οργάνωση και εξοπλισμό, υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και αξιοκρατική- εξορθολογισμένη κατανομή ρόλων και αρμοδιοτήτων. Απαιτούν ακόμη πλήρη αξιοποίηση των ικανοτήτων, της κατάρτισης και εξειδίκευσης των ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες.  
  • Επαναπροσανατολισμός της αντεγκληματικής στρατηγικής, αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας, με σεβασμό στα συνταγματικά δικαιώματα και αποφυγή επικοινωνιακών -αναποτελεσματικών επιχειρήσεων εναντίον αδύναμων κοινωνικών ομάδων.
  • Εκσυγχρονισμός και εκδημοκρατισμός των Σωμάτων Ασφαλείας, με κατοχύρωση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας.
  • Επιλογή της Ηγεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας με σύγχρονες, δημοκρατικές- αξιοκρατικές διαδικασίες, που θα βασίζονται στα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους και θα εγκρίνονται από αρμόδια διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή, που θα στηρίζει και θα ελέγχει το έργο τους.
  • Ενίσχυση της πραγματικής αποστολής της αστυνομίας, που είναι η προστασία του πολίτη.
  • Απαγόρευση της οπλοφορίας κατά την αστυνόμευση διαδηλώσεων και συλλαλητηρίων. Διάλυση των Μ.Α.Τ.- Υ.Μ.Ε.Τ. και απαγόρευση χρησιμοποίησης άλλων ειδικών δυνάμεων για την καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων.  Ένταξη των ειδικών μονάδων στα αστυνομικά τμήματα, με ταυτόχρονη δημιουργία υπηρεσιών αντιμετώπισης κρίσεων (φυσικές καταστροφές, ακραία εγκληματικότητα και βία). Άμεση απόσυρση απαγορευμένων- επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία χημικών και υλικών. 
  • Αξιοκρατικές διαδικασίες ένταξης- πρόσληψης σε όλους τους κλάδους των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποχρεωτικότητα Πανελλαδικών Εξετάσεων/Α.Σ.Ε.Π.
  • Διαρκής θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και τις υψηλές απαιτήσεις της ασφάλειας και της πολιτικής προστασίας.
  • Καθιέρωση αντικειμενικού συστήματος κρίσεων και προαγωγών, χωρίς κομματικά κριτήρια και πελατειακές σχέσεις
  • Διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων αστυνόμευσης από την προανακριτική λειτουργία και από την υποβοηθητική προς τη Δικαιοσύνη αρμοδιότητα. Στελέχωση της Δικαστικής Αστυνομίας».
  •  http://newpost.gr
  

Read more...

Στις 18 Ιουνίου, αυτός δε θα είναι αρχηγός...



Ένα κύμα δυσαρέσκειας σαρώνει το-αποδεκατισμένο- ΠΑΣΟΚ έτοιμο να πνίξει την επομένη κιόλας των εκλογών, τον μοιραίο και-όπως απεδείχθη-άβουλο αρχηγό του, μαζί με όσους από τους Πραιτωριανούς τη Δευτέρα 18 Ιουνίου θα είναι ακόμη μαζί του.
Ήδη, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παλαιά και νέα, που...

βλέπουν την ανικανότητα του Βενιζέλου να σταματήσει την κατρακύλα, προετοιμάζονται (την τελευταία εβδομάδα έχουν γίνει τρεις συναντήσεις) για την αποκαθήλωσή του.
Τα στελέχη αυτά θεωρούν πως στις 17 Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ, που όλο αυτό τον καιρό ήταν χαμένο, ανίκανο να αρθρώσει πολιτικό λόγο, θα υποστεί νέα, ακόμη πιο σοκαριστική, ήττα.
Οι ίδιοι εκτιμούν πως από τη νύχτα της Κυριακής, ο Βενιζέλος θα δηλώσει παραίτηση. Αν δεν το κάνει, θα αναλάβουν την επομένη, αυτοί...


Read more...

Βενιζέλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την Ελλάδα εκτός Ευρώπης»

«Αλαζονικό και τυφλό δίλημμα Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ»



 




Δριμεία κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παρουσίαση του κυβερνητικού του προγράμματος. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σήμερα την επιλογή που τα στελέχη του με αντιφατικές δηλώσεις προσπαθούσαν επί μέρες να συγκαλύψουν. Έθεσε στον ελληνικό λαό το αλαζονικό και τυφλό δίλλημα “Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ”. Με αυτά που είπε σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε διχασμό και την Ελλάδα εκτός Ευρώπης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου.

Συνεχίζοντας την κριτική του στις προγραμματικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «τάχθηκε υπέρ της μονομερούς καταγγελίας και ακύρωσης του μνημονίου που δεν είναι τίποτε άλλο από τους όρους της δανειακής σύμβασης. Δημιουργεί έτσι ένα τετελεσμένο γεγονός που φέρνει την Ελλάδα σε απομόνωση από τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης».

Επιπρόσθετα υπογράμμισε πως οι προτάσεις του είναι ανεδαφικές διότι στηρίζονται στην παραδοχή ότι οι Ευρωπαίοι θα εξακολουθήσουν, σα να μην έχει συμβεί τίποτα, να καταβάλουν κανονικά τις δόσεις του δανείου.

«Βάση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η θέση πως η δανειακή σύμβαση οδηγεί την Ελλάδα εκτός ευρώ, άρα τίποτα δεν μας εμποδίζει να βρεθούμε εκτός ευρώ, καταγγέλλοντας εμείς μονομερώς τη δανειακή σύμβαση. Αυτό είναι το σόφισμα της καταστροφής. Αυτό είναι το δηλητήριο του διχασμού της κοινωνίας», σημείωσε.

Στη συνέχεια επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας πως το όραμά του είναι η οικειοθελής αποχώρηση της Ελλάδας από το μέλλον και η οικειοθελής προσχώρησή της στο πιο κακό παρελθόν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα δήθεν της προόδου και της Αριστεράς διακήρυξε σήμερα την πιο συντηρητική, κρατικιστική πολιτική. Απ’ όλα έχει ο μπαξές των προγραμματικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ. Από την επαναγορά του ΟΤΕ, μέχρι την απαλλαγή των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων από τις υποχρεώσεις τους. Ώστε να κάνουν πάρτυ όχι οι μικροεπαγγελματίες, αλλά όσοι θέλουν να κρύψουν τις δικές τους μεγάλες οφειλές και εκκρεμότητες, μέσα στη γενική κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας», προσέθεσε ο κ. Βενιζέλος.

 protothema.gr

Read more...

Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το δάνειο των 6 εκ. ευρώ; ...



Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Δημιουργία Ξανά! αναφορικά με το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας πως το κόμμα πρέπει να δώσει εξηγήσεις τι έκανε με τα χρήματα που...

δανείστηκε από την Εθνική Τράπεζα, πέραν της κρατικής επιχορήγησης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημιουργία Ξανά - Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία, Τάσος Αβραντίνης, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε σήμερα το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Επί των όσων υποστήριξε επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Πριν μας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας τι θα κάνει με τα λεφτά των άλλων πρέπει να αποδώσει στον ελληνικό λαό πλήρη λογαριασμό για το πού πήγαν τα έξι εκατομμύρια ευρώ που δανείστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Εθνική Τράπεζα πέραν βεβαίως της πλουσιοπάροχης κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει από τους Έλληνες φορολογούμενους.

Εκτός όμως από το σοβαρό αυτό θέμα ηθικής,για το οποίο πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο αρχηγός της «επαναστατημένης αριστεράς», είναι βέβαιο ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι δεν μπορεί να φορολογήσει εισόδημα που δεν υπάρχει, πλοία που έχουν εγκαταλείψει μαζικά την ελληνική σημαία, επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και εργοδότες και εργαζόμενους που έχουν μείνει άνεργοι. Κι όλα αυτά για να συνεχίσει να μισθοδοτεί τις στρατιές των κρατικοδίαιτων του πελατειακού κράτους που πήρε ως μεταγραφή από το βαθύ ΠΑΣΟΚ».


apospasma


Read more...

ΝΔ: Πολιτική απάτη που ξεπερνά το «λεφτά υπάρχουν» η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: ΚΡΥΦΕΣ ΑΤΖΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ



ΝΔ: Πολιτική απάτη που ξεπερνά το «λεφτά υπάρχουν» η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ
«Για τυχοδιωκτικά προγράμματα τα οποία και αποκαλύπτουν κρυφές ατζέντες», έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς εξαπολύοντας επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι «η μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης σημαίνει ουσιαστικά και την έξοδό μας από το ευρώ». 

Η εφαρμογή των εξαγγελιών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν σε «εθνικές περιπέτειες» και «τη χώρα έξω από την Ευρώπη και το ευρώ», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης. 
«Ακούσαμε, σήμερα, από το ΣΥΡΙΖΑ πώς θα οδηγήσει τη χώρα έξω από την Ευρώπη και το ευρώ. Πώς θα μας οδηγήσει σε εθνικές περιπέτειες. Πώς θα καταρρεύσουν ή θα φύγουν από τη χώρα και οι τελευταίες επιχειρήσεις. Πώς θα χαθεί κάθε ελπίδα των ανέργων για δουλειά. Πώς θα φορολογηθούν ακόμη πιο βαριά η μεσαία τάξη, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Πώς θα αποδυναμωθεί ακόμη πιο πολύ η Ελληνική Ναυτιλία. Πώς θα πάρει ακόμη πιο εφιαλτικές διαστάσεις η εγκληματικότητα και η λαθρομετανάστευση. Πώς θα γιγαντωθεί το σπάταλο κράτος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

«Ένα συνονθύλευμα εξαγγελιών που δεν τόλμησαν να κοστολογήσουν», συνέχισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. «Μια πολιτική απάτη που ξεπερνά, πολλές φορές, το “λεφτά υπάρχουν” του κ. Παπανδρέου και της κ. Κατσέλη».http://newpost.gr

Read more...

Προβάδισμα της ΝΔ δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Σε ισχύ η απαγόρευση από το Σάββατο


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Στη Νέα Δημοκρατία δίνουν την πρωτιά οι περισσότερες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή -τελευταία ημέρα κατά την οποία επιτρέπεται η δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων, καθώς από το Σάββατο 2 Ιουνίου ισχύει η δεκαπενθήμερη απαγόρευση εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Προβάδισμα στη ΝΔ δίνει η έρευνα της Metron Analysis που διενεργήθηκε για τον ΑΝΤ1 και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, την Παρασκευή. Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 22,7% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 22%, 11,2% ΠΑΣΟΚ, 5,7% Ανεξάρτητοι Έλληνες, 4,4% ΚΚΕ, 3,9% Χρυσή Αυγή, 6,7% ΔΗΜΑΡ.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 27,1 και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 26,4%, ΠΑΣΟΚ 13,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,9%, ΚΚΕ 5,2%, Χρυσή Αυγή 4,7%, ΔΗΜΑΡ 8%, Οικολόγοι 1,6%, ΛΑΟΣ 1,2%.

Στις 3,5 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Καπα Research για την εφημερίδα Τα Νέα, που διενεργήθηκε από τις 29 έως τις 31 Μαΐου και δημοσιεύεται την Παρασκευή.

Όπως προκύπτει από τη σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα περίπου μία εβδομάδα νωρίτερα, η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα, ωστόσο τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν άνοδο. Σε μονοψήφιο ποσοστό πέφτει το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, η ΝΔ έχει προβάδισμα με 26,1% (25,8% στην έρευνα της 23-24 Μαΐου), ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6% (20,1%), το ΠΑΣΟΚ 9,9% (13%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,3% (5,4%), το ΚΚΕ 5,7% (6,3%), η Χρυσή Αυγή 5,1% (5,2%), η ΔΗΜΑΡ 4,4% (5,3%), οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,3% (2,1%), ο ΛΑΟΣ 1,5% (2%), η Δημιουργία Ξανά/Δράση 1,5% (2,4%). Στο 14% (10%) η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 62,9% έναντι 26,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, έστω και με την τήρηση του μνημονίου σε ποσοστό 69,5%, ενώ σε ποσοστό 19,6% δηλώνουν ότι εάν πρέπει να τηρηθεί το μνημόνιο, η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Rass για τον Ελεύθερο Τύπο, η ΝΔ προηγείται με 26,5% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 24,2%, το ΠΑΣΟΚ με 12,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,8%, η ΔΗΜΑΡ με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,2%, η Χρυσή Αυγή με 3,6%. Δεν μπαίνουν στη Βουλή οι Οικολόγοι Πράσινοι με 0,8%, ο ΛΑΟΣ με 0,7%, η Δημιουργία Ξανά/Δράση 2,4%. Στο 10,1% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Σε ερώτηση για το ποιος πολιτικός αρχηγός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 23,3%, ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 21,7%.

Σε άλλο κλίμα, το βαρόμετρο της Public Issue για την Καθημερινή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων (δεν αναφέρεται ποσοστό αναποφάσιστων) η έρευνα δίνει προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ με 31,5% (132 - 134 έδρες) και ακολουθούν η ΝΔ με 25,5% (66 - 68 έδρες), το ΠΑΣΟΚ με 13,5% (35 - 36 έδρες), η ΔΗΜΑΡ με 7,5% (19 - 20 έδρες), Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,5% (14 - 15 έδρες), ΚΚΕ 5,5% (14 - 15 έδρες), Χρυσή Αυγή 4,5% (12 έδρες). Δεν φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή η Δημιουργία Ξανά/ Δράση, καθώς συγκεντρώνει 2,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το Real.gr, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστό 23,9% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,5%, το ΠΑΣΟΚ με 12,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 6,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 4,7% και το ΚΚΕ με 4%.
Εν τω μεταξύ, προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τρεις άλλες δημοσκοπήσεις. Ειδικότερα, με ποσοστό 26% προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου βάσει της δημοσκόπησης της Marc για λογαριασμό του Alpha, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 24,3%.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 12,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 4,2%. Εκτός Βουλής μένουν η Δημιουργία Ξανά με 2,5%, ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1% για το κάθε κόμμα.

Στο ερώτημα για το τι θα πρέπει να συμβεί στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί ικανοποιητική αλλαγή των όρων της δανειακής σύμβασης, το 72,9% έχει την άποψη ότι πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ και στην Ευρωζώνη, ενώ το 19% ζητεί να ακυρώσουμε τις συμφωνίες και να επιστρέψουμε στη δραχμή.

Δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr δείχνει τη ΝΔ να σημειώνει προβάδισμα 2,3 μονάδων, συγκεντρώνοντας το 25%. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται δεύτερο κόμμα με 22,7%. Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει απώλειες, συγκεντρώνοντας το 12,5% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,2%,  το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, η Δημιουργία Ξανά με 2,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,4% και ο ΛΑΟΣ με 1%.

Πρώτη εμφανίζει τη ΝΔ με διαφορά 2,4 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ και η δημοσκόπηση της DATA RC για την εφημερίδα «Πελοπόννησος». Αναλυτικότερα, ως προς την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 24,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1% και τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ με 12%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,3%, το ΚΚΕ με 4,9% και η Χρυσή Αυγή με 4,7%. Η Δημιουργία Ξανά συγκεντρώνει το 2,4%, ο ΛΑΟΣ το 1,1% και οι Οικολόγοι Πράσινοι το 0,8%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 61,4% έναντι 27,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συμφωνεί η Γερμανία να δοθεί παράταση στην Ισπανία για το έλλειμμα

Αλλαγή τακτικής από το Βερολίνο


  (Φωτογραφία:  Associated Press )


Βερολίνο, Γερμανία
Η γερμανική κυβέρνηση είπε την Παρασκευή πως στηρίζει πρόταση της Κομισιόν να δοθεί παράταση χρόνου στην Ισπανία προκειμένου να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της, ένδειξη ότι το Βερολίνο είναι έτοιμο να υιοθετήσει πιο ευέλικτη προσέγγιση προς τις χώρες της Ευρωζώνης που υποφέρουν από την ύφεση και την κρίση χρέους.

«Η Ισπανία παρουσίασε πρόγραμμα σταθερότητας που υποδεικνύει την ξεκάθαρη πρόθεση της να πετύχει το όριο του 3% το 2013», είπε ο εκπρόσωπος τύπου του γερμανικού υπουργείου οικονομικών, Γιοχάνες Μπλάνκενχάιμ, όταν ερωτήθηκε για την πρόταση της Κομισιόν.

«Στηρίζουμε την Ισπανία στις προσπάθειές της να εφαρμόσει τα απαραίτητα μέτρα. Αναγνωρίζουμε επίσης ότι εξαιτίας αρνητικών οικονομικών εξελίξεων θα είναι δύσκολο για την Ισπανία να πετύχει τους στόχους της» προσέθεσε.

Ερωτηθείς για το αν αυτό σήμαινε πως η Γερμανία στήριζε την πρόταση να δοθεί παράταση χρόνου στη Ισπανία, απάντησε: «Νομίζω πως αυτό λέω».

«Η Ισπανία εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στην διαδικασία εξυγίανσης, έτσι ώστε να μη βλέπουμε λόγο να κλιμακώσουμε αυτή την διαδικασία», πρόσθεσε.

«Η ισπανική κυβέρνηση», σημείωσε, «κινείται αποφασιστικά για να εφαρμόσει τις επιθυμητές μεταρρυθμίσεις και η γερμανική κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι αυτή η αποφασιστικότητα θα έχει αντίκρισμα στις αγορές».

Αναφορικά με εισηγήσεις της Κομισιόν και της ΕΚΤ για τον σχηματισμό «τραπεζικής ένωσης» με διασυνοριακές εγγυήσεις των καταθέσεων καθώς και τη δημιουργία ταμείου εξυγίανσης τραπεζών, είπε πως η κυβέρνηση του δεν έβλεπε πως τέτοιες προτάσεις θα επέλυναν την κρίση χρέους βραχυπρόθεσμα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Να στηρίξουν τη ΝΔ καλεί τους πολίτες ο Κώστας Καραμανλής

«Μια οδυνηρή περιπέτεια είναι σοβαρή πιθανότητα»


O πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής
O πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής   (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Με νέα του παρέμβαση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ζητά στήριξη της ΝΔ από τους πολίτες. «Είναι μπροστά μας η σοβαρή πιθανότητα μιας πολύ πιο οδυνηρής περιπέτειας για όλους. Η άποψη ότι δεν μπορούμε να πάθουμε τίποτα χειρότερο είναι εσφαλμένη. [...] Υπάρχει όσο ποτέ ανάγκη να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα και έξοδος από την καταστροφική ύφεση. Προϋπόθεση και για τα δύο είναι μια όσο το δυνατόν ισχυρότερη ΝΔ» τονίζει ο Κώστας Καραμανλής.

«Αν επιλέξουμε την αποχή ή την ψήφο διαμαρτυρίας και μάλιστα σε μικρότερους σχηματισμούς της ευρύτερης κεντροδεξιάς στην ουσία ψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή πολίτες χωρίς αριστερό προσανατολισμό θα στήριζαν έτσι την Αριστερά. Ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αυτό δεν βοηθάει την Ελλάδα» υπογραμμίζει ο κ. Καραμανλής.

Ολόκληρη η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Είναι μπροστά μας η σοβαρή πιθανότητα μιας πολύ πιο οδυνηρής περιπέτειας για όλους. Η άποψη ότι δεν μπορούμε να πάθουμε τίποτα χειρότερο είναι εσφαλμένη. Ειδικά όταν η ιστορία του τόπου μας διδάσκει πως κατά κανόνα μεγάλες κοινωνικοπολιτικές κρίσεις συνεπέφεραν και εθνικές συμφορές.

»Υπάρχει όσο ποτέ ανάγκη να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα και έξοδος από την καταστροφική ύφεση. Προϋπόθεση και για τα δύο είναι μια όσο το δυνατόν ισχυρότερη Νέα Δημοκρατία. Γι αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

»Αντιθέτως αν επιλέξουμε την αποχή ή την ψήφο διαμαρτυρίας και μάλιστα σε μικρότερους σχηματισμούς της ευρύτερης κεντροδεξιάς στην ουσία ψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή πολίτες χωρίς αριστερό προσανατολισμό θα στήριζαν έτσι την Αριστερά. Ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αυτό δεν βοηθάει την Ελλάδα».

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΛΑΟΣ στη δήλωση Καραμανλή. «Το πιο λυπηρό της όλης υπόθεσης, είναι το ότι μερικοί άνθρωποι δεν διδάσκονται από τα λάθη τους. Τα ίδια ακριβώς έλεγε ο κ. Καραμανλής και στις εκλογές του 2009 και παρέδωσε τη χώρα στο ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου με 43,92% και 160 βουλευτές. Είναι προφανές ότι ο άνθρωπος δεν διδάσκεται από τα λάθη του».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αλέξης Τσίπρας: «Θα αναγκαστούμε να φύγουμε από το ευρώ εάν συνεχιστεί η εφαρμογή του Μνημονίου»

ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ, ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΑ 751 ΕΥΡΩ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ



Αλέξης Τσίπρας: «Θα αναγκαστούμε να φύγουμε από το ευρώ εάν συνεχιστεί η εφαρμογή του Μνημονίου»
«Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να φύγει από το ευρώ αν συνεχιστεί η εφαρμογή του Μνημονίου», υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην εν εξελίξει παρουσίαση του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος του κόμματός του ενώ δεσμεύτηκε πως εάν το κόμμα του είναι κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου, θα ακυρώσει το Μνημόνιο. Μιλώντας στην αίθουσα της Αθηναΐδας και με το σύνθημα «Ήρθε η ώρα της Αριστεράς», ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «το δίλημμα που τίθεται στην κρίση του ελληνικού λαού στις εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε διεξοδικά στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας τους κύριους άξονες στους οποίους θα εστιάσει εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Αναλυτικά οι κύριοι άξονες του ΣΥΡΙΖΑ:


- Μόλις συσταθεί η Βουλή, θα ακυρωθεί το Μνημόνιο και οι εφαρμοστικοί νόμοι
- Θα μπει τέλος στο προκλητικό φαινόμενο των κομματικών συμβούλων
- Το νέο υπουργικό σχήμα θα είναι μικρό και ευέλικτο και θα αποτελείται από ικανά και άξια στελέχη
- Θα μπει τέλος στα golden boys που με το δημόσιο χρήμα κουνάνε το δάκτυλο
- Άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
- Άμεση επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα προηγούμενα επίπεδα
- Άμεση κατάργηση των χαρατσιών για τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους- Ριζική επανεξέταση των δημόσιων δαπανών
- Φορολόγηση πλούτου με στόχο να αυξηθούν τα έσοδα του ΑΕΠ κατά 4% από φόρους των εχόντων
- Δέσμευση της περιουσίας σε όσους καταθέτουν ψευδείς δηλώσεις
- Θεσμοθέτηση πλήρους και καθολικού περιουσιολόγιου
- Σταδιακή μείωση συντελεστών ΦΠΑ και η ελαχιστοποίησή τους στα διατιμημένα τρόφιμα (ψωμί, γάλα, κλπ)
- Κατάργηση 58 προκλητικών φοροαπαλλαγών
- Εθνική Προγραμματική Συμφωνία, με τη ναυτιλία και τον εφοπλιστικό κόσμο, που θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα
Δημιουργία όρων για την επιστροφή καταθέσεων και τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος
Υπογραφή διμερούς συμφωνίας με την Ελβετία για τη φορολόγηση των εκεί καταθέσεων Ελλήνων πολιτών
Αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και των υδρογονανθράκων
- Δημιουργία Ταμείου Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης
-
Ασπίδα κοινωνικής προστασίας για να ανασχέσουμε την ανθρωπιστική κρίση
- Ολική ή μερική διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και υπερχρεωμένων επιχειρήσεων
- Αμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τον τουρισμό
- Έκδοση καλλιεργητικής κάρτας για την οργάνωση της παραγωγής
- Επαναφορά του δημοσίου ελέγχου στις στρατηγικές εταιρείες
- Πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων των στρατηγικής σημασίας για την Εθνική οικονομία, Δημόσιων Οργανισμών
- Αναδιοργάνωση του δημοσίου τομέα
- Υπεύθυνη αντιμετώπιση στα ζητήματα που άπτονται της μεταναστευτικής πολιτικής
- Σταδιακή παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων για τους μετανάστες που επιθυμούν να αποχωρήσουν από το ελληνικό έδαφος
- Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών – και των διατάξεων που παραβιάζουν την ισονομία και την ισοπολιτεία
- Καθιέρωση της απλής αναλογικής
- Θέσπιση κανόνων στη διαχείριση του δημόσιου αγαθού των τηλεοπτικών συχνοτήτων, που δεν είναι τσιφλίκι κανενός
- Kατοχύρωση του αναφαίρετου δικαιώματός μας στην οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης
- Λύση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις για το όνομα της Π.Γ.Δ.Μ.,στο πλαίσιο του ΟΗΕ

Αναφερόμενος στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, τόνισε ότι «Ελλάδα και Τουρκία πλήρωσαν βαρύ τίμημα από τον ψυχρό πόλεμο που συνεχίζεται επι δεκαετίες στο Αιγαίο» και πρόσθεσε πως «θα εδραιώσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευαίσθητη περιοχή της Ν/Α Μεσογείου». Πρόσθεσε, παράλληλα, πως θα καταθέσει πρόταση στην Τουρκία για να «προχωρήσουμε σε μορατόριουμ στις περαιτέρω αγορές μείζονων αμυντικών συστημάτων».
«Δεν είναι εύκολος ο δρόμος. Δεν ισχυριζόμαστε ότι λεφτά υπάρχουν», επεσήμανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να γίνουμε οι κομιστές στο εξωτερικό της αποφασιστικότητας του ελληνικού λαού να βγει από την κρίση. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε να εξασφαλίσουμε συνθήκες ασφάλειας. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε να έχουν όλοι σύνταξη αξιοπρέπειας και περίθαλψη για τα γεράματά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
 
«Καταθέτουμε σήμερα στην κρίση του ελληνικού λαού ένα επεξεργασμένο, σύγχρονο και πολιτικό σχέδιο της Αριστεράς που εγγυάται την έξοδο της χώρας από την κρίση», επεσήμανε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας, ζητώντας την ψήφο των πολιτών για να ακυρώσει το Μνημόνιο.

«Ο ελληνικός λαός έχει να επιλέξει στις 17 Ιουνίου ανάμεσα στο Μνημόνιο και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι το δίλημμα είναι πλέον «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «δεν υπάρχει ένα δήθεν πιο ήπιο Μνημόνιο ούτε είναι ρεαλιστική η λεγόμενη σταδιακή αποδέσμευση από το Μνημόνιο».

«Το πολιτικό σύστημα δίνει την τελευταία μάχη του. Αυτό το σύστημα του δικομματισμού, του πελατειακού συστήματος, που αποχωρώντας κινδυνολογεί, εκβιάζει. Νομίζουν ότι έτσι θα πλήξουν το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πλήττουν την Ελλάδα. Πρόκειται για το κύκνειο άσμα τους», είπε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Ο ίδιος επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «τα δύο κόμματα φεύγουν και παραδίδουν μια Ελλάδα στο όριο της ανθρωπιστικής κρίσης».


Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας: «Δεν φτάνει που εξαπάτησε μια φορά τον ελληνικό λαό, τώρα θέλει να τον εξαπατήσει και δεύτερη φορά, υφαρπάζοντας την ψήφο του για να την παραδώσει στην Μέρκελ».

Ταυτόχρονα, εκτόξευσε πυρά και κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, κατηγορώντας τον ότι «έχει εξαπολύσει προεκλογική επίθεση στα δικά του έργα, στη δανειακή σύμβαση που ο ίδιος υπέγραψε και εκβίασε για να ψηφιστεί. Έτσι, όμως, αποκαλύπτει ο ίδιος το ψεύδος των εκβιασμών και των διλημμάτων, που θέτει σε πλήρη στοίχιση με τον Αντώνη Σαμαρά».http://newpost.gr

Read more...

Στον ΕΟΠΥΥ ο Κουβέλης

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον πρώην βουλευτή Θανάση Λεβέντη και τον υπεύθυνο του Τομέα Υγείας, Μάνο Ζαχαριάδη, επισκέφτηκε σήμερα την κεντρική διοίκηση του ΕΟΠΠΥ και συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού.
«Είχα την δυνατότητα να ακούσω τις απόψεις του προέδρου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, αλλά και τις διεκδικήσεις που υπάρχουν προκειμένου να αναβαθμιστεί η λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
Ο συγκεκριμένος ενιαίος φορέας ακόμα και αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον ανακαλύψουμε. Όλοι οι Έλληνες ασφαλισμένοι πρέπει να ανήκουν σε ένα φορέα, με την προϋπόθεση, όμως, ότι θα έχει αποτελεσματικότητα, ότι θα έχει ικανότητα και ότι θα έχει και τους αναγκαίους πόρους προκειμένου να ανταποκρίνεται σε όλα εκείνα που αποτελούν στοιχείο ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης των ελλήνων πολιτών, δηλαδή βασικό μέγεθος στη λειτουργία του κοινωνικού κράτους», δήλωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης μετά τη συνάντηση..enikos.gr

Read more...

Με την ψήφο του λαού θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο, λέει ο Αλέξης Τσίπρας

«Πρόγραμμα αξιοπρέπειας και ελπίδας»


Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Σε μια κατάμεστη αίθουσα από πολίτες και δημοσιογράφους ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει αυτήν την ώρα το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός με το σύνθημα «Ήρθε η ώρα της Αριστεράς». Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην εισαγωγή του τόνισε ότι πρόκειται για ένα «πρόγραμμα αξιοπρέπειας και ελπίδας για τον τόπο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και βήμα προς βήμα επεξεργασμένο πρόγραμμα. Τόνισε, δε, ότι το δίλημμα είναι «Μνημόνιο ή το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Εμείς ζητάμε την ψήφο του λαού για να το ακυρώσουμε, ενώ εκείνοι ζητούν την ψήφο του λαού για να το εφαρμόσουν» είπε.

«Δεν αντιπαρατίθεται μόνο η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το χθες με την ελπίδα» υπογράμμισε και επισήμανε: «Το πολιτικό σύστημα δίνει την τελευταία μάχη του. Αυτό το σύστημα του δικομματισμού, του πελατειακού συστήματος, που αποχωρώντας κινδυνολογεί, εκβιάζει. Νομίζουν ότι έτσι θα πλήξουν το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πλήττουν την Ελλάδα. Πρόκειται για το κύκνειο άσμα τους [...] και φεύγοντας παίρνουν μαζί τους τα διαπλεκόμενα οικονομικά συμφέροντα».

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας: «Δεν φτάνει που εξαπάτησε μια φορά τον ελληνικό λαό, τώρα θέλει να τον εξαπατήσει και δεύτερη φορά, υφαρπάζοντας την ψήφο του για να την παραδώσει στην Μέρκελ».

Επιτέθηκε και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας: «Έχει εξαπολύσει προεκλογική επίθεση στα δικά του έργα, στη δανειακή σύμβαση που ο ίδιος υπέγραψε και εκβίασε για να ψηφιστεί. Έτσι, όμως, αποκαλύπτει ο ίδιος το ψεύδος των εκβιασμών και των διλημμάτων, που θέτει σε πλήρη στοίχιση με τον Αντώνη Σαμαρά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «ψευτοδίλημμα το ευρώ ή δραχμή» λέγοντας ότι χρησιμοποιείται «για να κρύψουν την πραγματικότητα, ότι δηλαδή Μνημόνιο ίσον επιστροφή στη δραχμή».

Ακόμη, σε μια έμμεση αναφορά στα όσα υποστηρίζει ο Φώτης Κουβέλης, σημείωσε: «Δεν υπάρχει ηπιότερο μνημόνιο, δεν είναι ρεαλιστική η απαγκίστρωση από το Μνημόνιο, γιατί το αγκίστρι έχει πιάσει έναν ολόκληρο λαό. Δεν μπορεί να γίνει σταδιακά. Πρέπει να το βγάλουμε τώρα αμέσως».

Ανέφερε ότι πλέον στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διακυβέρνηση «όχι για να κάτσουμε στις καρέκλες της διαπλοκής, αλλά για να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία».

«Πρώτη πράξη της κυβέρνησης της Αριστεράς μόλις συγκροτηθεί η Βουλή θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Στην Ελλάδα υπάρχει Δημοκρατία ας το ξέρουν όλοι και έχει δικαίωμα να ψηφίζει νόμους».

Το Μνημόνιο θα αντικατασταθεί από ένα εθνικό σχέδιο για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, είπε.

Στους κύριους άξονες του κόμματός του:

  • Επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και αναδιαπραγμάτευση του χρέους με/ή μορατόριουμ στην πληρωμή τόκων
  • Κατάργηση των υπουργικών αποφάσεων που προέβλεπαν 22% μείωση του κατώτερου μισθού, 32% του μισθού για νέους κάτω των 22 ετών
  • Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ
  • Επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 461,50 ευρώ και επέκτασή του στα δύο χρόνια.
  • Κατάργηση όλων των χαρατσιών που επιβλήθηκαν
  • Φορολόγηση του πλούτου και των υψηλών εισοδημάτων για την αύξηση των εσόδων από άμεσους φόρους κατά 4% του ΑΕΠ σε ορίζοντα τετραετίας.
  • Αμεση κατάρτιση περιουσιολογίου, όπου θα καταγράφεται η πολιτική όλων των πολιτών με αυστηρές ποινές για όσους αποκρύπτουν την περιουσία τους.
  • Αλλαγή των φορολογικών συντελεστών και προσαρμογή στα επίπεδα της ΕΕ
  • Επανεξέταση όλων των ειδικών φορολογικών καθεστώτων
  • Σταδιακή μείωση του ΦΠΑ, ιδιαίτερα σε είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Εκσυγχρονισμό και στελέχωση των ΔΟΥ με εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Επιδίωξη εθνικής προγραμματικής συμφωνίας με τον κλάδο της Ναυτιλίας και τον εφοπλιστικό κόσμο για αύξηση των εσόδων και κατάργηση των φοροαπαλλαγών.
«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να γίνουμε οι κομιστές στο εξωτερικό της αποφασιστικότητας του ελληνικού λαού να βγει από την κρίση. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε να εξασφαλίσουμε συνθήκες ασφάλειας. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε να έχουν όλοι σύνταξη αξιοπρέπειας και περίθαλψη για τα γεράματά τους» συνέχισε.





Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ακόμη και το... ΣΥ-ΡΙ-ΖΑ, το λέει όπως ο Ανδρέας...



...έλεγε... ΠΑ-ΣΟΚ...
Μίμησις, σπουδαία και τελεία (ηδυσμένω - πασοκικό- λόγω). Ο Τσίπρας, ως άλλος Ανδρέας, συγκέντρωσε σήμερα πάνω του, όλα τα... φώτα της δημοσιότητας.
Και με παπανδρεϊκη άνεση, αναφέρθηκε, όσες φορές χρειαζόταν, με τον δέοντα σεβασμό , ενθουσιασμό και περηφάνια στο τίτλο του κόμματος του. ΣΥ-ΡΙ-ΖΑ...
Άμεσος, άνετος, σταθερός, επιθετικός. Όπως και ο άλλος, ο μεγάλος...


Read more...

Μπροστά ΝΔ και Σαμαράς...



Αύξηση των ποσοστών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Κάπα Research, αλλά και προβάδισμα τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και... του Αντώνη Σαμαρά καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας, που παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ».Παράλληλα, περιορίζεται η εκλογική δύναμη όλων των υπολοίπων κομμάτων, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως καταγράφεται ανοδική τάση στο ποσοστό των αναποφάσιστων κατά 3,2 ποσοστιαίες μονάδες.


ΜΑΧΗ «ΓΕΝΕΩΝ». Πάντως, και σε αυτή τη δημοσκόπηση φαίνεται ότι αντιμάχονται δύο διαφορετικές «Ελλάδες»: στη μία πλευρά είναι η Ελλάδα των νεαρών κατοίκων αστικών κέντρων, κυρίως του Λεκανοπεδίου, η οποία βρίσκεται στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ και στον αντίποδα εκείνη των ωριμότερων ηλικιακά πολιτών, άνω των 55 ετών, που διαμένουν σε περιοχές εκτός Αττικής και ενισχύουν τη ΝΔ. Σαφέστατη είναι η επικράτηση της ΝΔ στις μεγαλύτερες ηλικίες, άνω των 55 ετών, όπου συγκεντρώνει 38,4%, σε σύγκριση με το 17,9% που εισπράττει σε ψηφοφόρους κάτω των 54 ετών. Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ισχυρότατη παρουσία στους ψηφοφόρους έως 54 ετών καθώς λαμβάνει 30,1%, χάνοντας αντιστοίχως στις μεγαλύτερες ηλικίες όπου διαμορφώνεται στο 13,8%.
Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική προέλευση των ψηφοφόρων των δύο κομμάτων, η επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική ξεπερνάει κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες τον μέσο όρο του κόμματος και ανέρχεται στο 26%, ενώ παρουσιάζει απώλειες πάνω από μία μονάδα στην υπόλοιπη Ελλάδα έχοντας 22,5%.
«Πληγή» για τη ΝΔ αποτελεί το Λεκανοπέδιο όπου συγκεντρώνει 22,9%, δηλαδή τρεις και πλέον ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον μέσο όρο. Ενισχυμένη είναι, αντιθέτως, στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, με το ποσοστό του κόμματος να φτάνει στο 27,5%, σχεδόν μιάμιση μονάδα πάνω από το μέσο ποσοστό του.
Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να έχει δυναμική τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με οριακά μικρότερη επιρροή σε σχέση με τον μέσο όρο του κόμματος στο Λεκανοπέδιο (9%) και λίγο αυξημένη στις άλλες περιοχές (10,3%).
Ωστόσο, σε ό,τι αφορά την ηλικιακή κατάταξη των ψηφοφόρων του παρουσιάζει εξαιρετικά χαμηλή διείσδυση στις μικρότερες ηλικίες συγκεντρώνοντας 5,1% σε πολίτες έως 54 ετών, ενώ αντιθέτως έχει ισχυρό ρεύμα σε ψηφοφόρους άνω των 55 ετών όπου το ποσοστό του διαμορφώνεται στο 17,1%.
Από τα υπόλοιπα κόμματα, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες αντλούν ψηφοφόρους από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και έχουν οριακά ευνοϊκότερο αποτέλεσμα στις εκτός Αττικής περιοχές, οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ εντοπίζονται κυρίως στην Αττική και στις ηλικίες έως 54 ετών, ενώ ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής. Διείσδυση σε όλες τις ηλικίες και τις γεωγραφικές περιοχές έχει η Δημοκρατική Αριστερά, με μικρή ενίσχυση του ποσοστού της στις ηλικίες άνω των 55 ετών και στις περιοχές εκτός Λεκανοπεδίου.
Ως προς τις μετακινήσεις ψηφοφόρων η ΝΔ, εκτός από την αναμενόμενη προσχώρηση του 65% των ψηφοφόρων της Δημοκρατικής Συμμαχίας, παίρνει τους μισούς ψηφοφόρους της Δράσης (50,8%) και περίπου 2 στους 10 ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής (19,3%) και της Δημιουργίας Ξανά (18,3%).
Ενδεικτικό είναι πως στη ΝΔ μετακινείται και το 17,2% των ψηφοφόρων της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ ανάλογη πορεία ακολουθεί το 15,9% των ψηφοφόρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το 10,8% του ΛΑΟΣ, το 8,1% του ΠΑΣΟΚ, το 3,1% των Οικολόγων Πράσινων και το 3% του ΚΚΕ. Παράλληλα, το 3,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πάει στη ΝΔ, η οποία όμως χάνει 4,3% των δικών της ψηφοφόρων που εισρέουν στον ΣΥΡΙΖΑ.
Τη μεγαλύτερη (αναλογικά) δεξαμενή ψηφοφόρων οι οποίοι επιλέγουν τώρα ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν εκείνοι της Δημιουργίας Ξανά - το 22,2% των ψηφοφόρων του κόμματος - και ακολουθεί το 19,6% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, το 19,4% της Δημοκρατικής Αριστεράς, το 18,2% των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το 11,8% του ΠΑΣΟΚ, το 10,6% του ΛΑΟΣ, το 6,9% των Οικολόγων Πράσινων, το 6,8% της Δράσης, το 4,6% της Χρυσής Αυγής και το 1,2% των ψηφοφόρων της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

TANEA


Read more...

Προειδοποιεί για σεισμό ο Τσελέντης


«Μέσα στο 2012 θα βιώσουμε στην Ελλάδα έναν μεγάλο σεισμό. Εύχομαι να γίνει στη θάλασσα», ανέφερε ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Max Fm.
Όπως τόνισε, στον ελλαδικό χώρο υπάρχει μία διάσπαρτη μικροσεισμική διέγερση, που δείχνει πως κάποια φαινόμενα είναι σε εξέλιξη.
«Μιλάμε για έναν σεισμό σαν και αυτούς που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, δηλαδή της τάξης 5,5 ή 6 ή και 6,5 Ρίχτερ», ρώτησε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής, για να λάβει την απάντηση του κ. Τσελέντη: «Έχουμε να δούμε τέτοιο σεισμό από τον Ιούνιο του 2008. Αναφέρομαι στον σεισμό των 6,5 Ρίχτερ στην Αχαΐα - Ηλεία. Αν όμως ένα τέτοιο φαινόμενο δεν πραγματοποιηθεί στη θάλασσα αλλά στη στεριά, και όχι σε κάποια περιοχή όπως αυτή των Ιονίων Νήσων που είναι σεισμικά θωρακισμένες, θα έχουμε πρόβλημα», συνέχισε ο καθηγητής.
Μάλιστα, έδωσε και παραδείγματα: «Αν έχουμε μία δόνηση μεγέθους 6 Ρίχτερ στην Πρέβεζα, το Ηράκλειο ή τη Σαντορίνη, σίγουρα δεν θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με αυτά που θα είχαμε, αν η ίδια δόνηση γινόταν στη Ζάκυνθο ή την Κεφαλονιά. Σε αυτά τα νησιά τα κτίρια αντέχουν».
Πηγή: dete.gr
 enikos.gr

Read more...

Λαγκάρντ: Συγγνώμη Έλληνες – Σέβομαι την ιστορία και τις θυσίες σας (BINTEO)...



Νέα «συγγνώμη» ζητά, αυτή τη φορά μέσω του εκπροσώπου του ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ για τις δηλώσεις της σχετικά με τους Έλληνες.

Μάλλον τα βρήκε σκούρα… Δεν περίμενε την ... διεθνή κατακραυγή τόσο από την πλευρά του τύπου όσο από τους ίδιους τους συνεργάτες της!

«Έχουμε το μεγαλύτερο σεβασμό για τον ελληνικό λαό, την ιστορία του και τις θυσίες του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ενώ το ζήτημα των δηλώσεων για την Ελλάδα σχεδόν μονοπώλησε την ενημέρωση, καθώς υπήρξε βομβαρδισμός ερωτήσεων τόσο από Έλληνες, όσο και από ξένους δημοσιογράφους.

Ας πρόσεχες Χριστίνα!

Δείτε το βίντεο…



prionokordela


Read more...

Σάλος στο διαδίκτυο, από την επιστολή Τζήμερου στην "εξοχοτάτη"...



Τα γυρνάει τώρα...
Μια επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της «Δημιουργίας, Ξανά!» πριν από επτά μήνες στην «Εξοχότατη» -όπως την αποκαλεί- καγκελάριο της Γερμανίας, προκάλεσε χτες σάλο στο διαδίκτυο μετά τη δημοσιοποίησή της από τον ίδιο τον Θάνο Τζήμερο.

Η ... αιτία ήταν ότι στην επίμαχη επιστολή, ο Θάνος Τζήμερος περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση της χώρας. Όπως γράφει στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί ένας καφκικός μηχανισμός: «το διεφθαρμένο, σπάταλο, και εχθρικό σε κάθε προσπάθεια παραγωγής, κράτος» και καταγράφει τα σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Παράλληλα αναφέρεται στα χιλιάδες αυθαίρετα και την εκτεταμένη -όπως γράφει- φοροδιαφυγή τονίζοντας επιπλέον ότι «το 85% των φόρων καταλήγουν σε παράνομους διορισμούς σπατάλες και μίζες».

Ο πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά», φτάνει στο σημείο να λέει στην κ. Μέρκελ ότι αν ήταν στη θέση της θα είχε πει «να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα» ευχαριστώντας την που δεν το έχει κάνει.

Τζήμερος: Δεν εννοούσα τη χώρα, αλλά τις πολιτικές

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι μετά τον σάλο που ξεσήκωσε η δημοσιοποίηση της επιστολής και ιδιαίτερα η έκφραση «να πάει στο διάολο η απαίσια χώρα», ο κ. Τζήμερος έσπευσε να δηλώσει ότι δεν εννοούσε την Ελλάδα ως χώρα αλλά «τους πολιτικούς και τις πολιτικές που έφεραν την Ελλάδα σ' αυτή την κατάσταση» ενώ υπαινίχθηκε σκοπιμότητα για τη δημοσιοποίησή της τώρα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

iefimerida


Read more...

Κλυδωνίζεται η Ισπανία από την κρίση εν μέσω φημών για προσφυγή στο ΔΝΤ

Σε τεντωμένο σκοινί η Ευρωζώνη


Με την απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου κοντά στο 7% είναι προφανές ότι το κόστος δανεισμού για την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης δεν είναι βιώσιμο
Με την απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου κοντά στο 7% είναι προφανές ότι το κόστος δανεισμού για την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης δεν είναι βιώσιμο   (Φωτογραφία:  Reuters )


Μαδρίτη, Ισπανία
Μπορεί οι φήμες για ενδεχόμενη προσφυγή της Ισπανίας στο ΔΝΤ να διαψεύσθηκαν τόσο από το Ταμείο όσο και από την Μαδρίτη, ωστόσο στις αγορές επικρατούν έντονες ανησυχίες για τη δυνατότητα χρηματοδότησης του προβληματικού τραπεζικού τομέα, καθώς το κόστος κρατικού δανεισμού της χώρας είναι κοντά σε επίπεδα-ρεκόρ.

Χθες, Πέμπτη, εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε ότι το Ταμείο δεν καταρτίζει σχέδιο χρηματοδοτικής στήριξης στην Ισπανία, ούτε η Μαδρίτη έχει ζητήσει κάτι τέτοιο, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ισπανικό τραπεζικό σύστημα ή την έκκληση της Κομισιόν στην ισπανική κυβέρνηση να παρουσιάσει το σχέδιό της για την Bankia.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη δημοσίευμα του Dow Jones Newswires ήθελε το ευρωπαϊκό τμήμα του ΔΝΤ να έχει ξεκινήσει εσωτερικές συζητήσεις για πιθανή στήριξη της Μαδρίτης σε περίπτωση που δεν κατάφερνε να εξασφαλίσει τα απατούμενα κεφάλαια για την Bankia.

Αργότερα, εντός της ημέρας και η ίδια η Κριστίν Λαγκάρντ διέψευσε τη φημολογία.

«Δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο. Δεν έχουμε λάβει κανένα αίτημα προς αυτήν την κατεύθυνση και δεν εκτελούμε καμία εργασία σε σχέση με κάποια χρηματοοικονομική στήριξη», δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με την Ισπανίδα αναπληρώτρια πρωθυπουργό.

Σήμερα, Παρασκευή, οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν εκ νέου σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, καθώς οι επενδυτές που φεύγουν από την ευρωπεριφέρεια πηγαίνουν στον πυρήνα της Ευρωζώνης και κυρίως στα γερμανικά και τα γαλλικά ομόλογα.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχώρησε σήμερα, για πρώτη φορά, σε αρνητικό επίπεδο (-0,0002%), δηλαδή οι επενδυτές δανείζουν -για δύο χρόνια- χρήματα στο γερμανικό δημόσιο και όχι μόνο δεν ζητούν τόκο, αλλά στην ουσία θυσιάζουν και ένα τμήμα του κεφαλαίου τους.

Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου διολίσθησε μέχρι το 0,333% και του 30ετούς στο 1,736%. Το 10ετές πμόλογο κινείται στο 1,21%, ενώ χθες είχε κατρακυλήσει έως το 1,199%.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

"Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ"

www.apospasma.gr

Για ανυπαρξία προγράμματος και έλλειψη κυβερνητικού σχεδίου κατηγόρησε σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής τονίζοντας ότι και το κόμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α αν κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση, σίγουρα θα αναγκαστεί να πάρει νέα μέτρα και μάλιστα πολύ σκληρά.
Δείτε τι είπε:
«Μην έχουμε ψευδαισθήσεις, και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α για μέτρα μιλάει. Για φορολόγηση διαφόρων κατηγοριών, για περικοπές δαπανών. Θα λάβει σκληρά μέτρα η επόμενη κυβέρνηση. Άρα, πρέπει να έχει την θέληση, τη γνώση και την στήριξη για να μπορέσει να το κάνει. Αυτή την στιγμή, από όσο ξέρω, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν έχει παρουσιάσει καν πρόγραμμα. Αναμένεται να το παρουσιάσει αύριο. Άρα πώς μπορείς να ξέρεις; Έγινε το πρωτοφανές, να κατέβει στις εκλογές με πρόγραμμα του 2009, από ό,τι κατάλαβα και διάβασα στις εφημερίδες. Νομίζω ότι αυτό δείχνει το γεγονός ότι καλείται ξαφνικά να αναλάβει ευθύνες, για τις οποίες είναι εμφανώς ανέτοιμος. Και αυτό επιτείνει την αβεβαιότητα και την ανησυχία».apospasma.gr

Read more...

"Όποιος δεν δηλώνει την περιουσία του, θα τη δημεύουμε"

"Δεν αποτελεί επιλογή μας η επιστροφή στη δραχμή"



 
 



Για την ανάγκη ακύρωσης του μνημονίου και την αντικατάστασή του από σχέδιο ανόρθωσης που θα βασίζεται στην ανάπτυξη και στην δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανσης, μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα enikos.gr.  Επίσης ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η πραγματική διαπραγμάτευση στις 6 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί αν ο λαός ολοκληρώσει του βήμα του στις 17 Ιουνίου.
Η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των δανειστών θα επικεντρώνεται στον τρόπο και τους  όρους για την χρηματοδότηση, οι οποίοι αντί για να εξασφαλίζουν τα χρήματά,  το αντίθετο. Επιπλέον δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει μία πρόταση που θα είναι βιώσημη για τον ελληνικό λαό και συμπλήρωσε πως «δεν μπορούν άλλο να φορολογηθούν τα εισοδήματα, δεν μπορεί να φορολογηθεί η φτώχεια».
Δεν αποτελεί επιλογή μας η επιστροφή στη δραχμή, σημείωσε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε πωςτΤο τελευταίο στάδιο που υπέγραψε ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς οδηγεί στην δραχμή. «Δεν υπάρχει θεσμική δυνατότητα αποπομπής μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ», είπε
Αναφορικά με το οικονομικό πρόγραμμα που πρόκειται να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας τόνισε πως θα παρουσιαστεί ένα σχέδιο που θα απαντά στις βασικέ δεσμεύσεις της χώρας μας για πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και ένα χρέος που είναι βιώσιμο.
Σκληρή επίθεση σε media, εργολάβους και τράπεζες εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό με αντικείμενο την ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, λέγοντας «δεν καταλαβαίνουν ότι δεν κάνουν κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην Ελλάδα».  Επίσης επέκρινε τον πρώην πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο για την παρέμβαση προς τον κ. Μπαρόζο.
Ο κ. Τσίπρας επίσης σημείωσε πως δεν έχει πρότυπο το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, όμως «το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου είπε και σωστά πράγματα». Εμείς θα κριθούμε για τη σταθερότητα των απόψεών μας». Προφανώς δεν θα λυθούν τα πάντα αν καταγγείλουμε το μνημόνιο, δήλωσε, όμως θα αντιστραφεί η πορεία της χώρας μας από την φτώχεια. Πρόσθεσε επίσης πως «εμείς δεν μπορούμε να πούμε ότι από κόλαση θα κάνουμε παράδεισο τη χώρα από τη μια μέρα στην άλλη γιατί θα παραλάβουμε καμένη γη».
Σε σχετική ερώτηση ζήτησε την επανεξέταση του πλαισίου της Ευρώπης και εκτίμησε πως  είναι η μεγάλη ευκαιρία μαζί με τους άλλους λαούς της Ευρώπης να κάνουμε αλλαγές.
Όσον αφορά στην παραμονή της χώρας στο ΝΑΤΟ υπογράμμισε «Δεν έχουμε ως προγραμματική θέση την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ». Πιο συγκεκριμένα είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφή θέση ότι η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μια χώρα που θα είναι πυλώνας ειρήνης και ασφάλειας που κανένας Έλληνας φαντάρος δεν θα είναι στο Αφγανιστάν, ενώ επίσης σημείωσε πως  «Δεν θα κινηθούμε με επιπολαιότητα».
Για τα θέματα τις εξωτερικής πολιτικής δήλωσε πως η χώρα οφείλει να έχει μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτικήν και ότι δεν μπορεί να επικρατεί η παρωχημένη αντίληψη του Ανήκομεν εις τη Δύση. Ζήτησε ως χώρα να αποκαταστήσουμε σχέσεις με Ρωσία, με τις χώρες Brics (αναδυόμενες οικονομίες όπως Βραζιλία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) και η Ελλάδα να έχει παρέμβαση στις εξελίξεις στη Μεσόγειο
Οι αιτίες του προβλήματος μετανάστευσης

Θα πρέπει να διαπραγματευτούμε ξανά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, δήλωσε ο κ. Τσίπρας για το πρόβλημα της μετανάστευσης και απαίτησε την αλλαγή της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ. Επιπλέον για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε πως θα πρέπει να διεκδικήσουμε να αλλάξει η θέση της Ευρώπης σε σχέση με την μεταναστευτική πολιτική.

Τί προανήγγειλε για τις τράπεζες

Όσον αφορά στις τράπεζες αναρωτήθηκε «λέμε στους τραπεζίτες δεν έχετε να βάλετε στο χέρι στην τσέπη; Σπίτι σας» και προανήγγειλε κοινές μετοχές μετά δικαιώματος ψήφου στο ελληνικό δημόσιο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. Μάλιστα ανέφερε το παράδειγμα του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρκα Ομπάμα ο οποίος κρατικοποίησε δυο τράπεζες. Δικαιολόγησε αυτή του την πρόταση λέγοντας πως θα πρέπει η λειτουργία των τραπεζών και τα κέρδη να αποσβέσουν ένα μέρος της ζημία τους δημοσίου και πως το εθνικοποιημένο τραπεζικό σύστημα να βοηθήσουν την αγορά. Επίσης πρότεινε κούρεμα τουλάχιστον 30% των ιδιωτικών χρεών. Συμπλήρωσε, δε, ότι θα πρέπει να υπάρξουν οι ελάχιστες αλλαγές άμεσα αποκατάστασης αδικιών, αναδιανομής από τα κάτω προς τα πάνω, πρώτα σταθεροποίησης της οικονομίας, θετικά φορολογικά κίνητρα.

Νέο, εθνικό φορολογικό σύστημα

Παράλληλα ζήτησε νέο, εθνικό φορολογικό σύστημα, απλό, δίκαιο και κλιμακωτό και έθεσε ως προϋπόθεση το περιουσιολόγιο μέσω του οποίου θα υποχρεούται ο καθένας να δηλώνει την ακίνητη και κινητή περιουσία του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και είπε πως αν γίνονται ψευδείς δηλώσεις θα δημεύονται οι περιουσίες.

Για την υψηλή φορολόγηση αναρωτήθηκε αν αξίζει τον κόπο να λένε οι εφοπλιστές ότι θα κατεβάσουν τις ελληνικές σημαίες την ώρα που στην πατρίδα μας έχουμε πόλεμο. Σημείωσε επίσης τις 58 φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές.

Σε ερώτηση για τα εθνικά θέματα δήλωσε ότι πρέπει κανείς να πηγαίνει με σχέδιο. Συγκεκριμένα για την ανακήρυξη της ΑΟΖ με σαφήνεια υποστήριξε ότι είναι δικαίωμα της χώρας μας, όμως, πρόσθεσε, ότι  η οριοθέτηση δεν γίνεται πρέπει να γίνει σε συμφωνία με τους γείτονες. Τέλος εκτίμησε πως θέλει αναδιοργάνωση συνολικά η εξωτερική μας πολιτική.

Με τη φράση «Θες να τα βγάλεις, θα πληρώσεις για να τα βγάλεις» είπε πως όποιος θέλει να βγάζει τα λεφτά του στο εξωτερικό θα πρέπει να πληρώνει γι’ αυτή την απόφαση.

Για τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου είπε πως διεκδικεί το μέγιστο δυνατό, ακόμα και αυτοδυναμία και εκτίμησε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η χώρα να πάει σε τρίτες εκλογές, γιατί όποιο κόμμα κι αν βγει πρώτο θα έχει 120 έδρες.

Στο θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών απάντησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει συνεννόηση με δυνάμεις που είναι πιο κοντά προγραμματικά. Πρόσθεσε πως δεν χαίρεται που το ΚΚΕ πηγαίνει σε ποσοστό 4% στις δημοσκοπήσεις και ότι όποια κυβέρνηση να σχηματιστεί με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν υπουργοί οι κκ Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης.

Για την κα Λούκα Κατσέλη είπε ότι εκείνη διαχώρισε τη θέση της στο 2ο Μνημόνιο και την τιμά το γεγονός ότι ήρθε σε συνάντηση με τον ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε προγραμματικές θέσεις και χωρίς ανταλλάγματα. Το γεγονός αυτό το χαρακτήρισε «ηθικό πλεονέκτημα» που πρέπει να αξιολογήσει ο ελληνικός λαός.

Επίσης ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε πως θα αποκατασταθεί ο κατώτατος μισθός και η σύνταξη που πλήγησαν με το δεύτερο μνημόνιο.

Για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας είπε πως πρώτη προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να κόψει τον ομφάλιο λώρο των προβοκατόρων με την αστυνομία.

Για τα οικονομικοπολιτικά σκάνδαλα δήλωσε: «θα είμαστε αναγκασμένοι να εμπιστευτούμε την ελληνική δικαιοσύνη» και επισήμανε ότι το θέμα της Siemens θα τον αμφισβητήσει.  Το καθεστώς τη ατιμωρησίας πρέπει να σταματήσει, κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

 Σε ερώτηση για την Τράπεζα της Ελλάδος ισχυρίστηκε πως θα πρέπει να ασκεί έλεγχο το ελληνικό δημόσιο και για την διεκδίκηση του αναγκαστικού δανείου από το γερμανικό κράτος είπε ότι στόχος είναι το θέμα αυτό να μην αφεθεί και ότι με τις κατάλληλες διεθνείς συμμαχίες θα μπορέσει το θέμα αυτό να μπει στο τραπέζι.protothema.gr

Read more...

«Η Ευρώπη αντέχει κατάρρευση της Ελλάδας»

Ιταλία και Ισπανία στο επίκεντρο του Τόμας Μάγιερ, της Deutsche Bank



 
 




«Το πρόβλημα της ευρωζώνης στρέφεται από την ευρωπαϊκή περιφέρεια στο κέντρο. Η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν τόσο μεγάλη ζημιά, η Ισπανία και η Ιταλία είναι πολύ μεγάλες οικονομίες για να διασωθούν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)» με αυτά τα λόγια περιγράφει ο απερχόμενος επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάγιερ την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρωζώνη μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt». 

Ο κ. Μάγιερ, η θητεία του οποίου στην Deutsche Bank λήγει αύριο  με αφορμή δημοσιεύματα διεθνών Μέσων που αναφέρουν πως συζητούνται σενάρια στήριξης της ισπανικής οικονομίας μέσω της Ε.Ε και του ΔΝΤ αναφέρει πως η Ισπανία δείχνει καλύτερα σημάδια από ότι η Ιταλία και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη γειτονική χώρα τονίζει πως ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι πρέπει να επιταχύνει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της χώρας του, αλλιώς κινδυνεύει να αντικατασταθεί από δημαγωγούς που υπόσχονται να ακυρώσουν τις συμφωνίες, στρέφοντας την Ιταλία έξω από τις διεθνείς αγορές. 

Ο απερχόμενος επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank αναφέρει χαρακτηριστικά «το περίπου 2 τρισεκατομμυρίων ευρώ χρέος της Ιταλίας, δηλαδή έξι φορές μεγαλύτερο από της Ελλάδος είναι αδύνατον να καλυφθεί από το ΔΝΤ και τον ESM. Συνεπώς θα πρέπει να παρέμβει η ΕΚΤ για να προλάβει την οικονομική καταστροφή». .protothema.gr

Read more...

Μεγάλη δημοσκόπηση του Real.gr

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το Real.gr, η Νέα Δημοκρατία προηγείται, στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστό 23,9% και σε «απόσταση αναπνοής» ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,5%. Τρίτο κόμμα, εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ με 12,6% και την 7αδα των κομμάτων που εξασφαλίζουν την είσοδο τους στη Βουλή συμπληρώνουν, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 6,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 4,7% και το ΚΚΕ με 4%.enikos.gr

Read more...

Το υπ. Υγείας «χρυσώνει το χάπι» με 125 εκατ. ευρώ τους φαρμακοποιούς για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις



Το υπ. Υγείας «χρυσώνει το χάπι» με 125 εκατ. ευρώ τους φαρμακοποιούς για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις
Να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις καλεί το υπουργέιο Υγείας τους φαρμακοποιούς,  και όπως τονίζει σε ανακοίνωση του, «εξαντλώντας όλα τα περιθώρια», κατάρτισε «συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών του κλάδου των φαρμακοποιών των μηνών Μαρτίου - Απριλίου 2012».  


Όπως τονίζει το υπουργείο, στο πλαίσιο αυτό καταβλήθηκαν από τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ) 75 εκατ. ευρώ στις 25 Μαΐου και καταβάλλονται ήδη άλλα 125 εκατ., σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για τη δεύτερη δόση.

«Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι, παρά την τήρηση των προαναφερθεισών δεσμεύσεων, ο κλάδος των φαρμακοποιών συνεχίζει την αναστολή της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μη ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της υπηρεσιακής Κυβέρνησης για παύση των κινητοποιήσεων εν μέσω προεκλογικής περιόδου, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη εκδώσει εγκύκλιο για τον τρόπο επιστροφής των χρημάτων, τα οποία έχουν καταβάλλει οι ασφαλισμένοι για την αγορά φαρμάκων την περίοδο αυτή, και παράλληλα συνεχίζονται οι ενέργειες για την εισροή των χρηματικών ποσών που απαιτούνται για την πλήρη υλοποίηση των δεσμεύσεων του χρονοδιαγράμματος έως τα μέσα Ιουνίου.

Τα χρηματικά αυτά ποσά, αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα βρίσκονται στη διάθεση της Κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές.http://newpost.gr

Read more...

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την Χρυσή Αυγή


Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει διευκρινίσεις σχετικά με την παρουσία στελεχών του σε πάνελ που συμμετέχουν εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζει ότι η παρουσία στελεχών μας στο ίδιο «τραπέζι» τηλεοπτικού διαλόγου με μέλη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής δεν είναι δική μας επιλογή, αλλά απόρροια του εκλογικού νόμου και των διατάξεων του ΕΣΡ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει σε πολιτικό διάλογο με την Χρυσή Αυγή . Δεν τους αναγνωρίζουμε ως πολιτικό κόμμα ούτε καν ως πολιτικό αντίπαλο. Οι καταδίκες στελεχών τους για εγκληματικές ενέργειες, οι δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών, αριστερών αγωνιστών και συνδικαλιστών αποδεικνύουν – για άλλη μια φορά – ότι τα χιτλερικά σύμβολα και οι ακραία ρατσιστικές ιδέες, καλύπτουν συμμορίτικες πρακτικές βίας και απειλής κατά και των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και πολιτικών ελευθεριών απέναντι στην ακροδεξιά απειλή».enikos.gr

Read more...

Βαθιά απογοητευμένος από τις προτάσεις Σαμαρά δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ομιλία στη Γλυφάδα


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Απογοητευμένος από τις προτάσεις που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, για την οικονομία, δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο δημαρχείο της Γλυφάδας.

«Ακούγοντας τον κ. Σαμαρά να παρουσιάζει τα 18 σημεία για τη διαχείριση της κρίσης ένιωσα μια βαθιά απογοήτευση, την απογοήτευση του ανθρώπου που ξέρει τα πράγματα, αλλά δυσκολεύεται να βρει συνομιλητές», ώστε -όπως είπε- μέσα από συνεργασία να μπορέσουν να υπάρξουν λύσεις για την κρίση.

Πρόσθεσε ότι πέρασαν οι μέρες των προεκλογικών και δημαγωγικών λόγων «αλλά δυστυχώς τέτοια είδα να ακούγονται και σήμερα».

«Ο κόσμος νομίζει ότι ο βοσκός κάνει πλάκα και ότι ο λύκος δεν υπάρχει. Εμείς χαιρόμαστε που με τη διαπραγμάτευσή μας κρατάμε το λύκο απ' έξω και ο κόσμος νομίζει ότι δεν υπάρχει λύκος», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο απαντήσεων που έδωσε σε ερωτήματα που του έθεσαν φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Γλυφάδας, μετά την ομιλία που απηύθυνε.

Ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι ο «λύκος» είναι οι κερδοσκόποι που έχουν επενδύσει στην έξοδο της χώρας από ευρώ, το «οριζόντιο κόμμα της δραχμής» που «θέλει να αγοράσει φτηνά τη χώρα».

Κατά την ομιλία του, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η «επιβολή εκλογών» την ώρα της διαπραγμάτευσης, διαμόρφωσε ένα σκηνικό ρευστότητας και αβεβαιότητας, «με τον κ. Σαμαρά να ζητά επίμονα εκλογές και τον κ. Τσίπρα με τον ΣΥΡΙΖΑ να χορεύει ικανοποιημένος γύρω από τον καμβά των πρόωρων εκλογών».

Συμπλήρωσε δε ότι η έλλειψη συναίνεσης οδήγησε, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στην κατάσταση που βιώνουμε τώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, υποστήριξε ότι πέρασε η εποχή του πλειοψηφικού δικομματισμού και είπε ότι η «καρικατούρα του δικομματισμού με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», για να συμπληρώσει ότι δεν υπάρχουν λύσεις που να μπορούν να στηριχτούν και να εφαρμοστούν από ένα ή δύο κόμματα, αλλά «θέλει ευρύτερες συνεργασίες και συσπειρώσεις, με προγραμματική σύγκλιση, σοβαρότητα και σεμνότητα».

Επ' αυτού, ανέφερε ότι αναπτύσσονται φαινόμενα αλαζονείας, συμπληρώνοντας ότι όταν κάποιος βρίσκεται αντιμέτωπος με την εξουσία ή τη δύναμή του, τότε μόνο δείχνει αν διαθέτει ετοιμότητα και σεμνότητα ή αν έχει συνηθίσει στον εύκολο καταγγελτικό λόγο.

Αντίθετα, είπε πως όταν κάποιος ξέρει τις δυσκολίες λόγω της διαπραγμάτευσης που έχει κάνει, τότε έχει μια συστολή ως προς αυτά που λέει.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην κατάσταση πολιτικής αβεβαιότητας, λέγοντας ότι αυτό οδήγησε, μεταξύ άλλων, και σε έξοδο των καταθέσεων προς τράπεζες του εξωτερικού, ενώ επέφερε «μεγάλο πλήγμα» και στον τουρισμό, κάτι που τροφοδοτεί την ύφεση.

Διερωτήθηκε δε εάν πρόκειται για μια επιλογή που έκανε η ίδια η κοινωνία με το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών: «Η επιλογή που κάναμε, είναι απόλυτα σεβαστή, αλλά έχει και ένα κόστος, μια οικονομική όψη», είπε και συμπλήρωσε ότι τώρα η χώρα πρέπει να διαχειριστεί αυτή την επιλογή που έκανε η ίδια.

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε το «πραγματικό» ερώτημα της επικείμενης κάλπης, δηλαδή εάν η σωστή στρατηγική περνάει από τη μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης, «ένα παιχνίδι με τη φωτιά», ή από τη «θαρραλέα» αναθεώρησή της.

Σημείωσε δε πως όταν λέει ότι μετά τις εκλογές δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ, την «υπεύθυνη Κεντροαριστερά», εννοεί ότι «δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση που να κάνει κάτι άλλο από αυτό που λέμε».

«Όλες οι δυνάμεις πρέπει να τοποθετηθούν σε αυτή την πρόταση είτε ομολογούν ότι την αποδέχονται είτε όχι», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση που μπορούμε να διακηρύξουμε την πολιτική της αλήθειας γιατί δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα ούτε από τη συγκάλυψη ούτε από την παραγνώριση της πραγματικότητας», τόνισε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον του κόμματος, τόνισε ότι αυτό πρέπει οικοδομηθεί «πάνω στα θεμέλια της αλήθειας» και πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα που θα κριθεί σε μια ή δύο αναμετρήσεις. Μίλησε δε για «επαναοικοδόμηση όλου του χώρου, εκ του μηδενός», με τις διαδικασίες που θα συνεχιστούν μετά τις εκλογές, σημειώνοντας ότι το «μεγάλο στοίχημα» για το ΠΑΣΟΚ είναι να εκφράσει και εκλογικά τη «δημοκρατική παράταξη».

«Εγκλωβιστήκαμε σαν χώρα, όχι σαν κόμμα, στο δίλημμα "μνημόνιο ή αντιμνημόνιο"», είπε και πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε να είναι «ο αμνός, ο αίρων τας αμαρτίας του κόσμου», ενώ αντίθετα, είπε ότι η ΝΔ διαφύλαξε αρχικά τον εαυτό της, δέχτηκε μια διάσπαση, ανέλαβε ένα φορτίο «με μισή καρδιά» και δέχτηκε δεύτερη διάσπαση και τελικά έπεσε σε ένα «κενό».

Ερωτηθείς αναφορικά με τη συμβολή των δήμων στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, ο κ. Βενιζέλος μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις δυνατότητες που προσφέρει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με την αυτεπιστασία, την κοινωφελή εργασία αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές της, σημειώνοντας πάντως πως «το σημαντικότερο που λέμε στον άνεργο είναι αυτό που μπορεί να γίνει γενικά με τα μέτρα που προτείνουμε για την οικονομία που θα φέρουν ρευστότητα και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Σε ερώτηση για τα χρέη των εμπόρων, παρέπεμψε στις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και στην κυλιόμενη ρύθμιση των δανείων, καταναλωτικών και στεγαστικών, στην οποία θα συντελέσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία δίνουν νέες δημοσκοπήσεις

Στο δρόμο προς τις κάλπες


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα με ποσοστό 26% προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου βάσει της δημοσκόπησης της Marc για λογαριασμό του Alpha, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 24,3%.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 12,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 4,2%.

Εκτός Βουλής μένουν η Δημιουργία Ξανά με 2,5%, ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1% για το κάθε κόμμα.

Στο ερώτημα για το τι θα πρέπει να συμβεί στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί ικανοποιητική αλλαγή των όρων της δανειακής σύμβασης, το 72,9% έχει την άποψη ότι πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ και στην Ευρωζώνη, ενώ το 19% ζητεί να ακυρώσουμε τις συμφωνίες και να επιστρέψουμε στη δραχμή.

Δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr δείχνει τη ΝΔ να σημειώνει προβάδισμα 2,3 μονάδων, συγκεντρώνοντας το 25%. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται δεύτερο κόμμα με 22,7%.

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει απώλειες, συγκεντρώνοντας το 12,5% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,2%,  το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, η Δημιουργία Ξανά με 2,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,4% και ο ΛΑΟΣ με 1%.

Πρώτη εμφανίζει τη ΝΔ με διαφορά 2,4 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ και η δημοσκόπηση της DATA RC για την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Πιο αναλυτικά, ως προς την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 24,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1% και τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ με 12%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,3%, το ΚΚΕ με 4,9% και η Χρυσή Αυγή με 4,7%. Η Δημιουργία Ξανά συγκεντρώνει το 2,4%, ο ΛΑΟΣ το 1,1% και οι Οικολόγοι Πράσινοι το 0,8%

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 61,4% έναντι 27,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το Σάββατο η απαγόρευση

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου ισχύει η απαγόρευση δημοσιοποίησης αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου εταρειών δημοσκοπήσεων (ΣΕΔΕΑ) Σπύρος Ζαβιτσάνος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δημοσκοπήσεων Ηλίας Νικολακόπουλος επανέλαβαν, εν όψης της επαναφοράς της 15θήμερης απαγόρευσης δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων, τη θέση ότι:

«Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από την ελευθερία στην διακίνηση των πληροφοριών και τους ενημερωμένους πολίτες αλλά από την ανεξέλεγκτη φημολογία και τη διακίνηση πληροφορίας που δεν υπόκειται σε κανέναν νόμο του Κράτους και σε κανένα Κώδικα Δεοντολογίας».

«Με αυτά τα δεδομένα εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε 'πληροφορίες' ή φήμες αναφερόμενες σε ευρήματα δημοσκοπήσεων, μετά την 2/6/2012 καθώς είναι πολύ πιθανό αυτές να είναι ελλιπείς, ψευδείς ακόμη και σκόπιμα παραπλανητικές» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δεν πήγαν να ψηφίσουν οι Ιρλανδοί

Μικρή είναι η συμμετοχή των Ιρλανδών στο κρίσιμο δημοψήφισμα για το δημοσιονομικό σύμφωνο. Σύμφωνα με τις Irish Times, η συμμετοχή στο σύνολο της χώρας μέχρι το μεσημέρι υπολογίζεται μεταξύ 15% με 25% του εκλογικού σώματος, με το μεγαλύτερο ποσοστό να καταγράφεται σε περιοχή του Δουβλίνου, στο 33%.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, ενώ κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως περίπου το 60% των πολιτικών θα ψηφίσει "ναι" στην έγκριση του δημοσιονομικού συμφώνου.

Το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός της χώρας Enda Kenny απηύθυνε έκκληση από την εθνική τηλεόραση για μια ισχυρή ψήφο υπέρ του δημοψηφίσματος, ώστε να "δημιουργηθεί η σταθερότητα και η βεβαιότητα" που χρειάζεται η χώρα για να ανακάμψει οικονομικά.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας μπορεί να υποβαθμιστεί αν οι πολίτες ψηφίσουν "όχι".

Πηγή: euro2day.gr
 enikos.gr

Read more...

Ανοιχτό σε συζήτηση εναλλακτικών προτάσεων εμφανίζεται το ΔΝΤ

«Σεβόμαστε τις θυσίες των Ελλήνων»


Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ
Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ   (Φωτογραφία:  Reuters )


Ουάσινγκτον
Πρόθυμο να συζητήσει εναλλακτικές προτάσεις για την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου εμφανίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων μετά και το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις Λαγκάρντ.

Ο κ. Ράις απεκάλυψε πως η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου για τις δηλώσεις της στην εφημερίδα Guardian για την Ελλάδα, λέγοντας πως η επικεφαλής του Ταμείου εξέφρασε τις απολογίες της για όσα μεταδόθηκαν, υποστηρίζοντας πως οι αναφορές της παρερμηνεύτηκαν.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει οποιαδήποτε πρόβλεψη για έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε πως εάν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα τηρηθούν οι συνθήκες στη χώρα θα βελτιωθούν.

«Σεβόμαστε την Ελλάδα και τις θυσίες των Ελλήνων» δήλωσε ο κ. Ράις, ενώ ειδικά για τα θέματα φορολογίας είπε πως είναι σημαντικό οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα να είναι δίκαιες και όλοι να πληρώνουν τους φόρους τους, κυρίως όσοι έχουν υψηλά εισοδήματα.

Σε ερώτηση για τις θέσεις των κομμάτων εν όψει των εκλογών είπε πως δεν θα τις σχολιάσει. «Οι εκλογές είναι θέμα των Ελλήνων» είπε και αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις ελληνικές εκλογές και τις θέσεις των κομμάτων.

Για τις πιθανότητες αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου είπε πως η βάση οποιαδήποτε συζήτησης θα είναι οι στόχοι του προγράμματος που έχει ήδη συμφωνηθεί. «Εάν υπάρχουν προτάσεις για την επίτευξη του προγράμματος θα τις συζητήσουμε», σημείωσε.

Ο ίδιος επανέλαβε πως το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα επισκεφθεί την Ελλάδα μετά τις εκλογές.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ο Τσίπρας... Κολοκοτρώνης...



Τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου το νέο χαρτονόμισμα της Ελλάδας που δεν είναι άλλο από το παλιό πεντοχίλιαρο με μια... μικρή παραλλαγή.
Oι χρήστες των social media, θέλοντας να αστειευτούν με την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας, έβαλαν στην θέση του Θ. Κολοκοτρώνη , τον …Αλέξη Τσίπρα...


Read more...