Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Βενιζέλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την Ελλάδα εκτός Ευρώπης»

«Αλαζονικό και τυφλό δίλημμα Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ»



 




Δριμεία κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παρουσίαση του κυβερνητικού του προγράμματος. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σήμερα την επιλογή που τα στελέχη του με αντιφατικές δηλώσεις προσπαθούσαν επί μέρες να συγκαλύψουν. Έθεσε στον ελληνικό λαό το αλαζονικό και τυφλό δίλλημα “Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ”. Με αυτά που είπε σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε διχασμό και την Ελλάδα εκτός Ευρώπης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου.

Συνεχίζοντας την κριτική του στις προγραμματικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «τάχθηκε υπέρ της μονομερούς καταγγελίας και ακύρωσης του μνημονίου που δεν είναι τίποτε άλλο από τους όρους της δανειακής σύμβασης. Δημιουργεί έτσι ένα τετελεσμένο γεγονός που φέρνει την Ελλάδα σε απομόνωση από τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης».

Επιπρόσθετα υπογράμμισε πως οι προτάσεις του είναι ανεδαφικές διότι στηρίζονται στην παραδοχή ότι οι Ευρωπαίοι θα εξακολουθήσουν, σα να μην έχει συμβεί τίποτα, να καταβάλουν κανονικά τις δόσεις του δανείου.

«Βάση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η θέση πως η δανειακή σύμβαση οδηγεί την Ελλάδα εκτός ευρώ, άρα τίποτα δεν μας εμποδίζει να βρεθούμε εκτός ευρώ, καταγγέλλοντας εμείς μονομερώς τη δανειακή σύμβαση. Αυτό είναι το σόφισμα της καταστροφής. Αυτό είναι το δηλητήριο του διχασμού της κοινωνίας», σημείωσε.

Στη συνέχεια επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας πως το όραμά του είναι η οικειοθελής αποχώρηση της Ελλάδας από το μέλλον και η οικειοθελής προσχώρησή της στο πιο κακό παρελθόν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα δήθεν της προόδου και της Αριστεράς διακήρυξε σήμερα την πιο συντηρητική, κρατικιστική πολιτική. Απ’ όλα έχει ο μπαξές των προγραμματικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ. Από την επαναγορά του ΟΤΕ, μέχρι την απαλλαγή των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων από τις υποχρεώσεις τους. Ώστε να κάνουν πάρτυ όχι οι μικροεπαγγελματίες, αλλά όσοι θέλουν να κρύψουν τις δικές τους μεγάλες οφειλές και εκκρεμότητες, μέσα στη γενική κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας», προσέθεσε ο κ. Βενιζέλος.

 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: