Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

Προειδοποιεί για σεισμό ο Τσελέντης


«Μέσα στο 2012 θα βιώσουμε στην Ελλάδα έναν μεγάλο σεισμό. Εύχομαι να γίνει στη θάλασσα», ανέφερε ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Max Fm.
Όπως τόνισε, στον ελλαδικό χώρο υπάρχει μία διάσπαρτη μικροσεισμική διέγερση, που δείχνει πως κάποια φαινόμενα είναι σε εξέλιξη.
«Μιλάμε για έναν σεισμό σαν και αυτούς που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, δηλαδή της τάξης 5,5 ή 6 ή και 6,5 Ρίχτερ», ρώτησε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής, για να λάβει την απάντηση του κ. Τσελέντη: «Έχουμε να δούμε τέτοιο σεισμό από τον Ιούνιο του 2008. Αναφέρομαι στον σεισμό των 6,5 Ρίχτερ στην Αχαΐα - Ηλεία. Αν όμως ένα τέτοιο φαινόμενο δεν πραγματοποιηθεί στη θάλασσα αλλά στη στεριά, και όχι σε κάποια περιοχή όπως αυτή των Ιονίων Νήσων που είναι σεισμικά θωρακισμένες, θα έχουμε πρόβλημα», συνέχισε ο καθηγητής.
Μάλιστα, έδωσε και παραδείγματα: «Αν έχουμε μία δόνηση μεγέθους 6 Ρίχτερ στην Πρέβεζα, το Ηράκλειο ή τη Σαντορίνη, σίγουρα δεν θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με αυτά που θα είχαμε, αν η ίδια δόνηση γινόταν στη Ζάκυνθο ή την Κεφαλονιά. Σε αυτά τα νησιά τα κτίρια αντέχουν».
Πηγή: dete.gr
 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: