Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

«Καλπάζει» το ΠΑΣΟΚ στο φίνις

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΤΗΣ GPO ΓΙΑ ΤΗ «ΣΦΗΝΑ»

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους! Σύμφωνα με την έρευνα της GPO για την εφημερίδα “Η ΣΦΗΝΑ» που κυκλοφορεί αύριο, για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθήνας προηγείται με 3 μονάδες και πλέον και στην Β’ Αθήνας με 11 και πλέον μονάδες. Ποσοστά που είδαμε το 1993 όταν έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και επανήλθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία όταν και την παρέδωσε μετά από 11 χρόνια!
Εάν βέβαια συνεχισθεί η σημερινή τάση, δεν αποκλείεται να δούμε ένα νέο «1981» όπως ήδη το i-R έχει γράψει. Πάρτε τη ΣΦΗΝΑ που κυκλοφορεί για τις λεπτομέρειες της έρευνας. Άλλωστε έχει και πως πάνε οι σταυροί – μέχρι στιγμής - στην Α’ Αθήνας. Για όλα αυτά και για την δημοσκόπηση θα γράψουμε αναλυτικά αύριο και μεθαύριο.


Απλά να προσθέσουμε ότι σύμφωνα με έρευνα της RASS στη Β’ Πειραιά η διαφορά ΥΠΕΡ του ΠΑΣΟΚ είναι ΠΑΝΩ από 17 μονάδες και η ΝΔ κινδυνεύει να εκλέξει ένα μόνο βουλευτή!

Read more...

Tα σκάνδαλα της ΝΔ σε βίντεο...


Από την Άννα Αναστασοπούλου

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - NEA DIMOKRATIA SCANDALS
Read more...

ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ 3% ΣΤΗΝ Α' ΑΘΗΝΩΝ!
Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία ακόμα και σε παραδοσιακά κάστρα που είχε καθαρή υπεροχή. Σύμφωνα με πληροφορίες του fimotro, αύριο η εβδομαδιαία εφημερίδα "Σφήνα" δημοσιεύει δημοσκόπηση της εταιρείας GPO, σύμφωνα με την οποία το... ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθήνας προηγείται με 3%! Εάν συμβεί αυτό, εάν δηλαδή το ΠΑΣΟΚ περάσει τη Ν.Δ. στην Α' Αθήνας θα είναι η πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση που το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει το πιο παραδοσιακό κάστρο της Ν.Δ. Στην ίδια δημοσκόπηση για την Β' Αθηνών το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 11 μονάδες

fimotro

Read more...

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στα Ιωάννινα

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα μιλήσει αύριο, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 μ.μ., σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στα Ιωάννινα (κεντρική πλατεία).
Read more...

Συνέντευξη Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο σταθμό «FLASH 96» με τους δημοσιογράφους Γ. Κύρτσο - Γ. Σταματόπουλο


Συνέντευξη Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο σταθμό «FLASH 96» με τους δημοσιογράφους Γ. Κύρτσο - Γ. Σταματόπουλο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Read more...

Ενημερωτικό Σημείωμα: Η επιχείρηση παραπλάνησης των πολιτών από τη ΝΔ για τους ημιυπαίθριους
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η επιχείρηση παραπλάνησης των πολιτών από τη ΝΔ για τους ημιυπαίθριουςΗ ΝΔ με την εφεύρεση της «τακτοποίησης» παραπλανά και παγιδεύει τους πολίτες

Η κυβέρνηση της ΝΔ παραπλανά τους πολίτες παρουσιάζοντας ως δήθεν επίλυση του θέματος των ημιυπαίθριων την εισπρακτική της προσπάθεια μέσω της «τακτοποίησης».

* Αυτό που δεν λέει η ΝΔ στους πολίτες είναι ότι η «τακτοποίηση» δεν αποτελεί νομιμοποίηση.

* Αυτό που δεν λέει η ΝΔ στους πολίτες είναι πως «η τακτοποίηση» δεν αποτελεί πράξη εξαίρεσης από την κατεδάφιση.
* Αυτό που δεν λέει η ΝΔ στους πολίτες είναι πως εκμεταλλεύεται ένα υπαρκτό πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας και υπό τον παραπλανητικό όρο «τακτοποίηση» αποσκοπεί σε έναν εύκολο εισπρακτικό στόχο.
* Αυτό που δεν λέει η ΝΔ στους πολίτες ότι με την «τακτοποίηση» τους καλεί να δηλώσουν οικειοθελώς ότι παρανόμησαν.Η ΝΔ με την εφεύρεση της «τακτοποίησης» δημιουργεί νέα προβλήματα

Η ΝΔ με την εφεύρεση της τακτοποίησης δεν επιλύει το πρόβλημα, αλλά δημιουργεί πολλά νέα προβλήματα για τους πολίτες και για το περιβάλλον αφού:

* Με την αύξηση του Συντελεστή Δόμησης των ακινήτων δημιουργεί προβλήματα μεταξύ των συνιδιοκτητών.
* Το άλλοθι της μείωσης και της ισομέρειας των ημιυπαίθριων χώρων στα κτίρια, με στόχο το μη κλείσιμό τους, είναι σε βάρος του περιβάλλοντος, του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και θα γεννήσει και νέα γενιά κλειστών ημιυπαίθριων.
* Οι πολίτες θα βρεθούν τριπλά παγιδευμένοι, αφού μετά την υποβολή της δήλωσης και την «τακτοποίηση», θα εξακολουθούν να υφίστανται οι πολεοδομικές, φορολογικές παραβάσεις, οι παραβάσεις έναντι στο ΙΚΑ και στα δημοτικά τέλη, και θα συνεχίσουν να θεωρούνται παράνομοι, ενώ θα έχουν ήδη πληρώσει.
* Σε ενδεχόμενη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θα βρεθούν καθηλωμένοι καθώς όλη αυτή η νομοθετική ακροβασία είναι πολύ πιθανό να ακυρωθεί.
* Με τέτοιου είδους ρυθμίσεις περιπλέκεται η ήδη χαοτική κατάσταση στην πολεοδομία και δημιουργεί τις συνθήκες για διαιώνιση της παρανομίας.Η θέση του ΠΑΣΟΚ για τη ρύθμιση και την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης

Για το ΠΑΣΟΚ τα χρόνια και μεγάλα προβλήματα δεν μπορούν να επιλυθούν με πολιτικές πονηριάς και αρπαχτής. Απαιτείται σεβασμός στον πολίτη και στο περιβάλλον όπου ζει.Το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσει συνολικά και ολοκληρωμένα το φαινόμενο της αυθαίρετης δόμησης, με γνώμονα το κοινό συμφέρον, τον πολίτη και το περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει τη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους υπέρ της νόμιμης, εφικτής, και τελεσίδικης επίλυσης του ζητήματος των ημιυπαίθριων και της αυθαίρετης δόμησης συνολικά.Για το ΠΑΣΟΚ, τα αναγκαία βήματα υπέρ της οριστικής αντιμετώπισης του προβλήματος της αυθαίρετης δόμησης είναι τα εξής:

* Αναθεώρηση του πλαισίου έκδοσης και ελέγχου εφαρμογής των οικοδομικών αδειών.
* Ολοκλήρωση των πολεοδομικών σχεδίων, ώστε η δόμηση να γίνεται σε οργανωμένους οικισμούς και όχι άναρχα.
* Αναθεώρηση των διατάξεων του ΓΟΚ που αναπαράγουν τα φαινόμενα αυθαίρετης δόμησης.
* Ολοκλήρωση των δασικών χαρτών και του κτηματολογίου, ώστε να πάψει η καταπάτηση δασικών περιοχών, ακτών, και δημόσιων εκτάσεων.
* Αντιμετώπιση των υπαρχουσών αυθαιρεσιών, μέσα στα πλαίσια της πολεοδομικής νομοθεσίας, με κίνητρα και περίοδο προσαρμογής.
* Μηδενική ανοχή σε νέες αυθαιρεσίες με άμεση κατεδάφιση.
Αποστολή / Αποθήκευση

Read more...

ΝΤΟΡΑ! Ξεκάθαρα....?krogias


Read more...

Και προεκλογικές μεταθέσεις στο Πολεμικό Ναυτικό από τον Γ. Καραμαλίκη!..


Τελειωμό δεν έχουν οι παρανομίες του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχου Γ. Καραμαλίκη που συνεχίζει να υπογράφει και να υλοποιεί μεταθέσεις ημετέρων αξιωματικών υπαξιωματικών και ναυτών μεσούσης της προεκλογικής περιόδου. (Κάντε κλικ επάνω στα έγγραφα για να μεγαλώσουν).
Ενώ το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας με ανακοινωση του αναστέλλει όλες τις μεταθέσεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, τις μεταθέσεις των στρατευσιμων αλλά και τις προγραμματισμενες μετασταθμεύσεις μονάδων καθ' όλη την προεκλογική περίοδο καθώς και τις στρατιωτικές ασκήσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν μέχρι τις εκλογές, ακόμα και αυτές για τις οποίες έχουν κληθεί έφεδροι για εκπαίδευση, ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχος Καραμαλίκης συνεχίζει τις τακτοποιήσεις ημετέρων εγγράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την...

ισχύουσα νομοθεσύα. Ο αρχηγός του ΓΕΝ υπογράφει προχρονολογημένες μεταθέσεις τακτοποιώντας σε ακόμα καλύτερες θέσεις τα γαλάζια παιδιά που βρίσκονται σε απόγνωση και τρέχουν να προλάβουν την επερχόμενη πολιτική αλλαγή. Ετσι:
-Με την Απόρρητη Φ 411.80/109/Σ.26110/2 Σεπ 2009/ΓΕΝ/Β3 τοποθετούνται στην Κύπρο 4 αξιωματικοί με παρουσίαση στις 11 Σεπτεμβρύου. Η διαταγή μεταθεσης ενώ υπογράφεται στισ 8 Σεπτεμβρίου φέρει ημερομηνία στις 2. Εκτός όμως αυτού παρατηρούμε πως οι μετατιθέμενοι "όλως τυχαίως" υπηρετούσαν στο Επιτελείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας(ΥΠΕΘΑ/ΜΥ , ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ) και στο Επιτελικό Γραφεύο του Αρχηγού Ναυτικού(ΓΕΝ/ΕΓΑ) και μάλιστα οι δύο είναι ανδρόγυνο. Εκτός όμως αυτού μετατίθενται και στην Κύπρο που ήδη ο Α/ΓΕΝ έχει φορτώσει με επιπλέον δύναμη που ξεπερνά το 350% της προβλεπομενης.
-Με την Φ411.5/61/09/2 Σεπ 09/ ΓΕΝ/Β3 τακτοποιούνται 40 αξιωματικοί σε ευνοϊκές θέσεις εσωτερικου (Διαταγή και πάλι προχρονολογημένη).
-Με την διαταγή με στοιχεία ΗΩΠ 08 2003 ΣΕΠ 2009 τακτοποιούνται ναύτες που υπηρετούν σε ευνοϊκές θέσεις σε ακόμα ευνοϊκότερες όπως ΜΥ/ΥΠΕΘΑ (Μονάδα υποστήριξης Υπουργείου Εθνικής Αμυνας), ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων), ΑΝΥΕ (Ανώτατη Ναυτική Υγειονομική Επιτροπή), ΠΟΝ (Προμηθευτικός Οργανισμός Ναυτικού), ΓΕΝ/ΕΓΑ (Επιτελικό Γραφείο του Αρχηγού Ναυτικού), Αντιτορπιλικό Βέλος (Μουσείο), ΜΤΝ (Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού και στο Ναυτικό Μουσείο Ναυπλίου.
Και αφού τακτοποίησε όλες τις εκκρεμότητες ο αρχηγός του ΓΕΝ αναχώρησε την 8η Σεπτεμβρίου για επίσκεψη στη Νάπολη της Ιταλίας, με τον υπασπιστή του και τις συζύγους τους, με C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας που μόνο τα έξοδα του αεροσκάφους ανέρχονται ςε 18.500€.
Read more...

Σάλος στην Ηλεία για το "πραξικόπημα" Σαμαρά...


Θέλει να τους "πάρει" για τη Μεσσηνία τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα. Τον καταγγέλλουν τρεις βουλευτές της ΝΔ
.
Από τον Ορέστη Αυγερινό

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ηλεία από τις πληροφορίες ότι ο υπουργός Πολιτισμού Αντ. Σαμαράς -και βουλευτής Μεσσηνίας- ετοιμάζεται να υπογράψει τροποποίηση του υφιστάμενου καθεστώτος και να μεταφέρει τις αρμοδιότητες για τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Ηλείας στην αντίστοιχη της Μεσσηνίας.
Ηδη οι τρεις από τους τοπικούς βουλευτές Γ. Κοντογιάννης, Π. Αδρακτάς και Κ. Κανελλοπούλου του έστειλαν οργίλη επιστολή διαμαρτυρίας και μόνο ο -προσκείμενος στον ίδιο- Κ. Τζαβάρας σιωπά.
Αντιδράσεις ετοιμάζουν και τοπικοί φορείς, αλλά το όλο θέμα είναι κι αυτό ενδεικτικό της διάλυσης που έχει επέλθει ήδη στο εσωτερικό της ΝΔ. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω...
Read more...

Κ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (ALCO): Θεωρώ δεδομένη την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ...


Ο εκ των υπευθύνων της ALCO Κ. Παναγόπουλος που αύριο, τελευταία μέρα των δημοσκοπήσεων, θα παρουσιάσει στο Alter ολοκληρωμένη την έρευνα της εταιρίας του, ήταν ξεκάθαρος απόψε στο Χατζηνικολάου.

Θεωρεί πως...

...δημοσκοπικά το θέμα δείχνει να έχει κλείσει.
"Προσωπικά θεωρώ δεδομένη την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, κύριε Χατζηνικολαόυ" είπε.

Οι λεπτομέρειες αύριο...

nonews-news


Read more...

ΚΑΘΑΡΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ PUBLIC ISSUE


fimotro.

Read more...

ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ...


Μεγάλος ο πονοκέφαλος για τη Ντόρα οι σημερινές δηλώσεις του Α. Βγενόπουλου. Εκεί που περίμενε ότι όλα έρχονται στο πιάτο της, ήρθε ξαφνικά η δήλωση του γνωστού επιχειρηματία κατά της υπουργού Εξωτερικών για να αλλάξει όλο το μετεκλογικό παιχνίδι. Δεν γνωρίζουμε εάν ο Βγενόπουλος συνεχίσει τον πόλεμο -λόγω Βασιλάκη- εναντίον της, γνωρίζουμε όμως ότι εάν τον συνεχίσει θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στη Ντόρα Μπακογιάννη. Ο Βγενόπουλος διαθέτει επιρροή σε πολλά Μέσα και έχει τη δυνατότητα να της κάνει μεγάλη ζημιά. Θα το κάνει;
fimotro


Read more...

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ...


Kαι άλλες φωτογραφίες (πατήστε κλικ) από τον εξοπλισμό του συνεργάτη του zougla.gr. Ούτε η ΕΥΠ δεν έχει τέτοιο εξοπλισμό! Καλώδια, laptop, κεραίες κλπ. κλπ. Ανθρωπός μας έχει φωτογραφίσει τον χειριστή της κάμερας σε... διάφορες στάσεις. Καθιστός να πίνει τον καφέ του, όρθιος να μιλάει στο κινητό, σταυροπόδι να καπνίζει. Όποια φωτογραφία θέλετε να δημοσιεύσουμε να μας στείλετε e-mail. Η επιθυμία σας θα πραγματοποιηθεί!...

fimotro

Read more...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ!!!!!!!!!!! • Φροντίζουμε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη


  Προστατεύουμε τις ασθενέστερες ομάδες, τους πολίτες με εισοδήματα κοντά ή και κάτω από το όριο της φτώχειας. Διασφαλίζουμε το δικαίωμά τους σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Τους στηρίζουμε ώστε να ξεπεράσουν την απειλή της φτώχειας. • Στηρίζουμε τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

  Ημ. Δημοσίευσης : 14/09/2009 18:00

  Αναγνωρίζουμε τον ρόλο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην αντιμετώπιση της κρίσης. Γι’ αυτό ενισχύουμε τη βιωσιμότητά τους και στηρίζουμε την παρουσία τους στην αγορά.


  Προστατεύουμε τον δανειολήπτη


  Ισχυροποιούμε τη θέση του δανειολήπτη απέναντι στις τράπεζες.


  Δίνουμε ρευστότητα στην πραγματική οικονομία


  Στηρίζουμε την πραγματική οικονομία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ώστε να αποτραπεί η ύφεση. Δεν δίνουμε «λευκή επιταγή» στις τράπεζες. Διασφαλίζουμε ότι η ρευστότητα θα φτάσει στον πολίτη και τις επιχειρήσεις με ευνοϊκούς όρους.


  Δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας


  Διασφαλίζουμε το δικαίωμα στην εργασία δίνοντας κίνητρα για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Προστατεύουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, μεριμνούμε για τους ανέργους και τους απολυμένους.


  Η οικονομική κρίση που βιώνουμε


  Η οικονομική κρίση που βιώνουμε είναι αποτέλεσμα των επιλογών της κυβέρνησης Καραμανλή. Η σημερινή κυβέρνηση Καραμανλή επιχειρεί να κρύψει την οικονομική της αποτυχία, κάτω από το χαλί της διεθνούς κρίσης. Η αλήθεια είναι ότι με την πολιτική της: μας οδήγησε σε εσωτερική κρίση πριν από τη διεθνή, μας άφησε ακάλυπτους μπροστά στη διεθνή κρίση


  Το σχέδιό μας για την οικονομική κρίση


  Δίνουμε ρευστότητα στην πραγματική οικονομία με ευνοϊκούς όρους. Στηρίζουμε τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τονώνουμε την αγορά. Φροντίζουμε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη. Δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας. Προστατεύουμε τον δανειολήπτη.


  Δημόσια, Δωρεάν και Υψηλής Ποιότητας Παιδεία για Όλους


  Οι Προτάσεις και οι Δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για Δημόσια, Δωρεάν και Υψηλής Ποιότητας Παιδεία για Όλους

Read more...

Επίσκεψη Γιώργου Α. Παπανδρέου στο υποκατάστημα ΙΚΑ Ζωγράφου και στη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής ΙΚΑ - Δήλωση

Βάζουμε τέλος στην παρακμή της δημόσιας ασφάλισης

Δέσμευσή μας:: Βασική, αξιοπρεπής και δίκαιη σύνταξη για όλους, Βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα για όλους τους ασφαλισμένους και βεβαίως για την νέα γενιά. Δήλωση Γ.Α. Παπανδρέου, ΙΚΑ, 17/9/2009


Read more...

Ο Καραμανλής στις Σέρρες...


.
Ο Μάρκος Μπόλαρης σχολιάζει την ομιλία
του προέδρου της ΝΔ στα Σέρρας
.«Λευκή επιταγή για να αποτελειώσει τους οικονομικά ασθενέστερους ζήτησε ο κ. Καραμανλής! – Το ΠΑΣΟΚ έρχεται με δέσμευση σε ξεκάθαρο σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την κοινωνική συνοχή!»
.

«Λευκή επιταγή για να… αποτελειώσει τον Έλληνα εργαζόμενο, αγρότη, μικρομεσαίο επιχειρηματία, συνταξιούχο, ζήτησε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής» επεσήμανε ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης, στον απόηχο της προεκλογικής ομιλίας του Κ. Καραμανλή στις Σέρρες, το βράδυ της Τετάρτης.
Σύμφωνα με τον Σερραίο βουλευτή και Πολιτικό Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε τη δική του «αλήθεια» στους πολίτες.
«Η αλήθεια είναι ότι με τη ΝΔ στο «τιμόνι» της χώρας, θα έρθουν ακόμη πιο δύσκολες ημέρες για τους πολίτες κι αυτό γιατί...

υπάρχει σχέδιο από την πλευρά της ΝΔ για τη στήριξη του κεφαλαίου και των ισχυρών, αλλά δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο για τη στήριξη του εργαζόμενου, του ανέργου, του αγρότη, της νοικοκυράς, του μικρομεσαίου επιχειρηματία, του συνταξιούχου. Το σχέδιο της ΝΔ είναι απλό, ξεκάθαρο, σαφές και καλά οργανωμένο. Ενίσχυση των συμφερόντων και ταφόπλακα στα όνειρα, τις ελπίδες και το αύριο των πολιτών» υπογράμμισε ο Μάρκος Μπόλαρης.
Παράλληλα ο κ. Μπόλαρης τόνισε:
«Το ΠΑΣΟΚ έχει την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητα να εφαρμόσει το πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών για την ανάταξη της οικονομίας και του κράτους προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικά και οικονομικά.
Προς την κατεύθυνση αυτή, μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, παρουσίασε ήδη τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη νέα Βουλή προς ψήφιση και τα οποία είναι:
1o νομοσχέδιο: Στήριξη του πραγματικού εισοδήματος και αναδιανομή.
2o νομοσχέδιο: Προστασία του δανειολήπτη και καταπολέμηση της ακρίβειας.
3o νομοσχέδιο: Στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων - ρευστότητα στην οικονομία.
4o νομοσχέδιο: Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και προώθηση των επενδύσεων.
5o νομοσχέδιο: Άμεση αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά εργασίας.
Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο σχέδιο ανάταξης της οικονομίας, προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας και ιδίως των ασθενέστερων κοινωνικά και οικονομικά. Το καθήκον των πολιτών πλέον είναι η συστρατευση και η συμμετοχή! Όλοι μαζί μπορούμε!»
Read more...

ΚΑΘΑΡΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΜΕ 155 ΕΔΡΕΣ...


Αυτή είναι η εικόνα από τις έδρες του κοινοβουλίου βάση των αποτελεσμάτων στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος στη δημοσκόπηση της MRB. Η αυτοδυναμία πλησιάζει..

fimotro

Read more...

ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΚΑΛΟΠ


Πολύ ενδιαφέρουσα η νέα δημοσκόπηση της MRB η οποία δημοσιεύεται στο http://www.newstime.gr/ Ένδιαφέρουσα γιατί οι δημοσκοπήσεις θα επιτρέπονται μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Άρα είναι από τις τελευταίες που δημοσιοποιούνται. Η πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 35,9% και η Νέα Δημοκρατία 29,7%. Στην απόσταση... που χωρίζει τα δύο κόμματα εξουσίας είναι 6,2 μονάδες. Το ΚΚΕ λαμβάνει 7,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,5% και ο ΛΑ.Ο.Σ. 5,5%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι μένουν στο 2,5% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι 13,2%. Ενδιαφέρον ίσως έχει και ότι εκείνοι που δηλώνουν πως δεν θα πάνε να ψηφίσουν αποτελούν το 3,3% του εκλογικού σώματος.
fimotro

Read more...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚΑπό το www.in.gr


Επιστολή με προτάσεις για την τηλεμαχία Καραμανλή-Παπανδρέου απέστειλε στον Ευάγγελο Αντώναρο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου εισηγείται συζήτηση 75 λεπτών σε πέντε ενότητες: Εξωτερική πολιτική, Οικονομία-Ανάπτυξη, Κοινωνικά θέματα, Περιβάλλον, Κράτος-Δημόσια διοίκηση...

fimotro.

Read more...

ΑΕΡΑΣ ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ


Στην εκτίμηση ψήφου, η διαφορά ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία διευρύνεται στις 7 μονάδες καθώς η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 35% και το ΠΑΣΟΚ 42%. Το ΚΚΕ σε αυτόν τον δείκτη λαμβάνει 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4% και ο ΛΑ.Ο.Σ. 6%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι μένουν εκτός Βουλής, με 2,5%.

fimotro

Read more...

Πρόσκληση στο 1ο πάρτυ νεολαίας που διοργανώνει ο Σπύρος Κουβέλης στις 17/9/2009
Read more...

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το δελτίο Τύπου που εξέδωσαν η Ε.Τ.Ι.Τ.Α και Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσαν η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) και η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδας (ΕΤΙΤΒΕ), εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το δελτίο Τύπου που εξέδωσαν σήμερα η ΕΤΙΤΑ και η ΕΤΙΤΒΕ, μετά την επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, και με αφορμή ένα περιστατικό το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αδικεί το δίκαιο των αιτημάτων των Τεχνικών που εργάζονται στην ιδιωτική τηλεόραση.

Και αυτό, γιατί τα πραγματικά γεγονότα αλλά και όσα ισχύουν κατά την προεκλογική περίοδο και αφορούν την κάλυψη των δραστηριοτήτων των πολιτικών αρχηγών, καθώς και όσα πρέπει να τηρούνται για την κάλυψη γεγονότων εντός των χώρων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, αποκαθιστούν από μόνα τους την αλήθεια.

Πρώτον, ο «συνεργάτης του Προέδρου» του ΠΑΣΟΚ, στον οποίο αναφέρονται, δεν εμπόδισε Τεχνικούς να εργαστούν, αλλά τους υπέδειξε, όπως είχε καθήκον και όπως παγίως τηρείται, ότι εντός του χώρου του νοσοκομείου θα πρέπει να μπει μόνον το συνεργείο της ΕΡΤ, για λόγους που δεν χρειάζεται ούτε καν να εξηγηθούν, καθώς συνδέονται ευθέως με τον σεβασμό προς όσους καταφεύγουν στους συγκεκριμένους χώρους. Η αυτονόητη αυτή αλήθεια, επισημάνθηκε και από συναδέλφους του, σε έναν συγκεκριμένο Τεχνικό (εικονολήπτη), ο οποίος είχε διαφορετική άποψη, την οποία εξέφρασε με εριστικό και απρεπή τρόπο.

Δεύτερον, ακόμη και με τα όσα έχουν συζητηθεί και γίνει δεκτά από όλους στην διακομματική επιτροπή εδώ και πολλά χρόνια, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η δημόσια τηλεόραση καλύπτει και παρέχει στους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς το υλικό από τις δραστηριότητες των πολιτικών αρχηγών.

Τρίτον, είναι γνωστό στους παρεπιδημούντες την τηλεοπτική Ιερουσαλήμ ότι, η κάλυψη των δραστηριοτήτων των πολιτικών αρχηγών από την δημόσια τηλεόραση, δεν είναι αυτή που ευθύνεται για την πραγματικά δυσμενή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.
Read more...

Τον (βοηθό) αρχιλογιστή της Siemens, κατεβάζει στη Β Αθήνας ο Καρατζαφέρης!Mετά την έκπληξη Κοραντή, ο Γιώργος Καρατζαφέρης βουτάει στ άδυτα της Siemens.
Aπο το λογιστήριο της εταιρείας που έχει λαδώσει το πολιτικό σύμπαν, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, επέλεξε τον κο Παναγιώτη Αποστόλου, δεξί χέρι του αρχιλογιστή Μικέ Κυριάκου και τον κατεβάζει στη Β Αθήνας.
Μια υποψηφιότητα που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το εύρος της γνώσης Καρατζαφέρη, οσο αφορά τους πολιτικούς που τα παντελόνιασαν απο το διάσημο λογιστήριο.
Αλήθεια ποιό ήταν το κριτήριο της επιλογής Αποστόλου, εκτός απο το να στείλει ένα "απειλητικό" μήνυμα στους συγκάτοικους της πολυκατοικίας;
Με τον Κοραντή και τον Αποστόλου στη μηχανή του, ο Καρατζαφέρης έχει δέσει και με οπτικοακουστικό υλικό τη μισή ΝΔ και τη σέρνει απο τ αχαμνά.
Τους χορεύει ο θρασύς μποντιμπιλντεράς...Read more...

KΛΙΚ ΣΕ "ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ" ΚΑΙ "ΠΑΝΔΩΡΑ"

Read more...

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ...


Ρεπορτάζ : Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος

Την επανοικοδόμηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας εξήγγειλε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, θέτοντάς την ως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, βαδίζοντας στα βήματα του... Μπαράκ Ομπάμα. O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επισκέφθηκε το Λαϊκό Νοσοκομείο στην... Αθήνα, δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του αύριο ως κυβέρνηση θα αναμορφώσει το ΕΣΥ, ώστε να αποτελέσει τη βάση για το κοινωνικό κράτος που οραματίζεται να βελτιώσει προς όφελος των πολιτών. «Επειδή έχουμε χρέος, χρέος απέναντι στον πολίτη, απέναντι στη δική μας ιστορία, αλλά και τις αρχές, τις αξίες που υπηρετούμε, να εξασφαλίσουμε ένα νέο Εθνικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που θα εγγυάται την ασφάλεια, τη σιγουριά για κάθε ασθενή, για κάθε πολίτη, την ποιοτική υπηρεσία για κάθε πολίτη σε αυτή τη χώρα», τόνισε ο κ. Παπανδρέου μετά τις συναντήσεις που είχε στο Λαϊκό, με τη διοίκηση και εκπροσώπους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Υποστήριξε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία είναι αυτά της έλλειψης προσωπικού και τεχνικού εξοπλισμού. Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις από τους εργαζομένους, αλλά και από ασθενείς και συγγενείς τους, μίλησε μαζί τους προκειμένου να ενημερωθεί για επί μέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία. Σημείωσε ότι η εικόνα είναι παντού η ίδια σε όσα νοσοκομεία έχει επισκεφθεί και μίλησε για συνειδητή απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων που λυμαίνονται τον χώρο της Υγείας. Δήλωσε δε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα παλέψει να κάνει το ΕΣΥ προσβάσιμο για όλους τους πολίτες. Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δεσμευτεί ότι ως κυβέρνηση θα προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη νοσηλευτών για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των νοσοκομείων. Στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τα όσα επισήμανε στις δηλώσεις του, απάντησε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Όταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και στο όνομα των σκοπιμοτήτων της, θέτεις θέματα που δεν έχουν πρόβλημα, αυτό δείχνει ότι δεν μπορείς να ασχοληθείς και να δώσεις λύσεις στα πραγματικά προβλήματα». «Γράφει έπος η ΕΡΤ» Στο μεταξύ σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε χθες το ΠΑΣΟΚ κατά της διοίκησης της ΕΡΤ, καταγγέλλοντάς την για απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε ότι η διοίκηση της ΕΡΤ «έχει μετατρέψει τη δημόσια τηλεόραση σε βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας» και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στο ΕΣΡ και την Τακτική Δικαιοσύνη. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «η ΕΡΤ γράφει ένα νέο “έπος” προπαγάνδας που θα ζήλευε κάθε εταιρεία προβολής και διαφήμισης, για λογαριασμό της Ν.Δ.», και κατηγορεί συγκεκριμένα τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης ότι «διαχειρίζεται τον τηλεοπτικό χρόνο κατά το δοκούν, χρησιμοποιεί το ρεπορτάζ με τρόπο που η Ν.Δ. να θέτει ερωτήματα ή να προβάλλει στοιχεία που φαίνεται ότι μένουν αναπάντητα και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, διαθέτει τεχνικά μέσα για την κάλυψη των δραστηριοτήτων των πολιτικών αρχηγών με δύο μέτρα και δύο σταθμά, έχει επιστρατεύσει νέες μεθόδους για την προβολή των θεμάτων που επιλέγει να δώσει έμφαση η ηγεσία της Ν.Δ., προβάλλει δραστηριότητες υπουργών που είναι ενταγμένες στην προσωπική και κομματική προεκλογική τους καμπάνια, και “βάζει στο ψυγείο” δημοσιογράφους επειδή απλώς καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ ή δεν τους είναι αρεστοί». Στις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ, η ΕΡΤ παρέπεμψε στο ΕΣΡ «που εποπτεύει και ελέγχει τον χρόνο και την τηλεοπτική κατανομή του στα πολιτικά κόμματα και τις κατευθυντήριες γραμμές του οποίου απαρέγκλιτα τηρεί η ΕΡΤ».

fimotro

Read more...

ΤΡΙΑΝΤΑ ΦΟΡΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 5,5, ΧΡΟΝΙΑ...

Print this post Από ΤΑ ΝΕΑ

Τριάντα νέους φόρους επέβαλε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα πεντέμισι χρόνια της θητείας της, σύμφωνα με υπολογισμούς του ΠΑΣΟΚ, που αποτελούν απάντηση στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι το πρόγραμμά του «κρύβει νέους φόρους». Οι φόροι της... κυβέρνησης επιβάρυναν μεγάλα λαϊκά στρώματα, αφού αφορούν τα κινητά, τα καύσιμα, τα τσιγάρα, τα ποτά και την ακίνητη περιουσία με το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων που επιβλήθηκε σε όλα τα ακίνητα άνω των 100.000 ευρώ (για τον άγαμο) ή των 200.000 ευρώ (για τον έγγαμο με 1 ή 2 παιδιά). Για το ΕΤΑΚ, το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε συγκεκριμένα παραδείγματα, σύμφωνα με τα οποία οι μεγάλες ακίνητες περιουσίες πληρώνουν πολύ χαμηλότερο φόρο απ΄ όσο πλήρωναν όταν ίσχυε ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Χαρακτηριστικά, σε ακίνητο αξίας 1,5 εκατ. ευρώ που ανήκει σε έγγαμο με ένα παιδί ο ΦΜΑΠ θα υπολογιζόταν σε 5.951 ευρώ, ενώ για τον ΕΤΑΚ θα πληρωθούν 1.300 ευρώ. Έντονη ήταν χθες η αντιπαράθεση μεταξύ των δυο κομμάτων για το θέμα του χρέους. Το ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι η Ν.Δ. το αύξησε κατά 100 δισ. ευρώ (η Ν.Δ. παραδέχεται μόνο τα 80 δισ.) και ταυτόχρονα θυμίζει ότι και στο παρελθόν τα μεγάλα άλματα στο μέγεθός του έγιναν επί κυβερνήσεων Ν.Δ. Συγκεκριμένα από το 1989 ώς το 1993, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε από 65% σε 100,5% του ΑΕΠ. Εξάλλου, από το 2003 ώς το 2009 αυξήθηκε κατά 10%, αφού από 97,8% υπολογίζεται ότι θα πλησιάσει φέτος το 110% του ΑΕΠ. «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το νέο χρέος που δημιούργησε στη χώρα και σε απόλυτο μέγεθος και % του ΑΕΠ» αναφέρει σε ενημερωτικό σημείωμά του το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Παπαθανασίου σχολίασε: «Αν θέλει το ΠΑΣΟΚ να ρωτά πού πήγαν τα χρήματα από τον πρόσθετο δανεισμό, ας κοιτάξει στον καθρέφτη».

fimotro

Read more...

ΜΕ ΝΕΟΥΣ...


Πολλά και σημαντικά πρόσωπα στην συνάντηση που διοργάνωσαν χθες αργά το βράδυ οι φίλοι του Σπύρου Κουβέλη, υποψήφιου βουλευτή Α' Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο roof garden της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, υπό το φως της Ακρόπολης και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τον γνωστό και ιδιαίτερα δημοφιλή περιβαλλοντολόγο. Από τις λίγες φορές που είδαμε σε συγκέντρωση πολιτικού νέους ανθρώπους ηλικίας από 18-25 ετών. Νέο πρόσωπο ο Κουβέλης, ας ελπίσουμε ότι θα φέρει νέες ιδέες στην πολιτική...
fimotro


Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗRead more...

ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...


Ρεπορτάζ : Διονύσης Σταμπόγλης

Με δημόσιο χρέος 292 δισ. ευρώ παραδίδει την οικονομία η Νέα Δημοκρατία. Χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου παραδέχθηκε ότι από το 2004 ως το τέλος του 2008 το δημόσιο χρέος επιβαρύνθηκε κατά 80 δισ. ευρώ. Για την ακρίβεια, το διάστημα αυτό το Δημόσιο δανείστηκε επιπλέον 79,6 δισ. ευρώ χωρίς να προσμετρείται η εκρηκτική αύξηση του δανεισμού που σημειώθηκε εφέτος το πρώτο εξάμηνο και έφερε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας. Οπως τόνισε η.. εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ για την οικονομία κυρία Λούκα Κατσέλη, «η ΝΔ αύξησε το δημόσιο χρέος κατά 100 δισ. ευρώ» και αυτό επιβεβαιώνεται από τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το πρώτο τρίμηνο του 2009 το χρέος βρισκόταν στα 282 δισ. ευρώ και στο τέλος Ιουνίου, όταν ολοκληρώθηκε και το μεγάλο πρόγραμμα δανεισμού, είχε ανέλθει στα 292 δισ. ευρώ. Οπως έχει ανακοινωθεί επίσημα, το πρώτο εξάμηνο του έτους η κυβέρνηση προχώρησε σε δανεισμό άνω των 55 δισ. ευρώ (έναντι του στόχου που είχε θέσει να συγκρατηθεί ο δανεισμός στα 41 δισ. ευρώ). Ενα μέρος από τα κεφάλαια που δανείστηκε διατέθηκε για την αναχρηματοδότηση παλαιών δανείων που έληγαν εφέτος. Η ουσία είναι ότι το δημόσιο χρέος ανήλθε στο ύψος-ρεκόρ των 292 δισ. ευρώ και οι τόκοι για την εξυπηρέτησή του ξεπερνούν τα 12 δισ. ευρώ ετησίως. Το πρόβλημα της υπερχρέωσης οδήγησε χθες σε νέα σύγκρουση του υπουργού Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου και της κυρίας Λούκας Κατσέλη. Το ΠαΣοΚ θέτει το ερώτημα «πού πήγαν τα επιπλέον 100 δισ. ευρώ που δανείστηκε η κυβέρνηση μέσα σε πέντε χρόνια» και η κυβέρνηση διά του υπουργού Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου ανακοίνωσε τα εξής: * Τo 62% της αύξησης του χρέους διοχετεύθηκε για αποπληρωμή τόκων του χρέους των 182,2 δισ. ευρώ που δημιούργησε το ΠαΣοΚ ως το τέλος του 2003. * Το 12,5% πήγε σε πληρωμές εξοπλιστικών δαπανών. * Το 8,9% πήγε στην κοινωνική ασφάλιση. * Το 3,3% για πληρωμές σε χρέη νοσοκομείων που αφορούσαν την τρίτη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων που δημιουργήθηκαν πριν από το 2004. Εξάλλου, αναφερόμενος ο κ. Παπαθανασίου στη διαχείριση του πρόσθετου χρέους, είπε ότι το 8,8% διατέθηκε για την κάλυψη των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού και 4% διατέθηκε για άλλες υποχρεώσεις πέραν του τακτικού προϋπολογισμού (αγορές μετοχών, καταπτώσεις εγγυήσεων κτλ.).
fimotro


Read more...

ΑΕΡΑΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ...


Ρεπορτάζ : Χριστίνα Κοραή

Ονειρα θερινής νυκτός βλέπουν στη Ρηγίλλης. Προεξοφλούν την ήττα στις 4 Οκτωβρίου «αδειάζοντας» στην ουσία τον Κ. Καραμανλή, που δηλώνει ότι πιστεύει πως η Ν.Δ. μπορεί να κερδίσει και ο ίδιος θα τα δώσει όλα, και εξυφαίνουν σενάρια πράσινης παρένθεσης! Υψηλή κομματική πηγή έλεγε χθες... ότι αν ο Κάρολος Παπούλιας αρνηθεί μια δεύτερη προεδρική θητεία την άνοιξη, το ΠΑΣΟΚ αρχίζει να εμφανίζεται αναξιόπιστο λόγω της δυσκολίας που θα έχει να εφαρμόσει το πρόγραμμα των 100 ημερών που έχει εξαγγείλει ο Γιώργος Παπανδρέου και η Ν.Δ. έχει δημοσκοπικά ευρήματα που να δείχνουν ότι απορροφάει τους κραδασμούς της ήττας, τότε όλα είναι ανοιχτά. «Γιατί όχι;», απάντησε χαρακτηριστικά στο ερώτημα αν υπάρχει πιθανότητα η Ν.Δ. να είναι αυτή που θα προκαλέσει εκλογές. «Βέβαια αν το ΠΑΣΟΚ προτείνει για πρόεδρο τον Σταύρο Δήμα θα έχουμε ένα πρόβλημα, αλλά και πάλι θα δούμε», πρόσθεσε η κομματική πηγή.
Το γεγονός ότι ο Κ. Καραμανλής στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ν.Δ. να χρησιμοποιήσει την προεδρική εκλογή του Μαρτίου για να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στην περίπτωση που ο Κ. Παπούλιας αρνηθεί να είναι ξανά υποψήφιος, δείχνει ότι το θέμα συζητείται στη Ρηγίλλης. «Δεν πάει να πει ότι όποιος προταθεί εκ προοιμίου θα έχει "λευκή επιταγή"», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη στις 6 Σεπτεμβρίου.
Ενα τέτοιο σενάριο, το οποίο συζητείται 20 ημέρες πριν από τις εκλογές και με όλες τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν την ψαλίδα να ξεπερνάει τις εφτά μονάδες, αναμένεται να προκαλέσει νέες εσωκομματικές ταραχές στο κυβερνών κόμμα. Υπουργός με τον οποίο συνομίλησε η «Ε» χθες χαρακτήριζε αυτές τι απόψεις «εκτός πραγματικότητας». «Τέτοιες αναλύσεις κάναμε και φτάσαμε στο σημείο να κινδυνεύουμε να υποστούμε μία από τις μεγαλύτερες ήττες στην ιστορία μας», τόνισε εμφανώς εκνευρισμένος. «Οταν είσαι τόσο στα κάτω σου πρέπει να έχεις μοναδικό στόχο σου πώς θα περιορίσεις τις απώλειές σου στις εκλογές και όχι να φαντάζεσαι πώς θα ξαναγυρίσεις στην εξουσία! Δυστυχώς δεν θα σοβαρευτούμε ποτέ».
Το σενάριο της «πράσινης παρένθεσης» δίνει επίσης αφορμή για να κατηγορηθεί η Ν.Δ. ότι κατατρέχεται από το σύνδρομο της εξουσιολαγνείας, ακυρώνοντας το δικό της επιχείρημα εναντίον του ΠΑΣΟΚ που είχε δηλώσει ότι θα χρησιμοποιήσει την προεδρική εκλογή για να προκαλέσει εκλογές.
Καθώς η Ν.Δ. στον θεσσαλικό κάμπο περνάει πολύ δύσκολες μέρες με τον αγροτικό κόσμο που είναι έντονα δυσαρεστημένος, ο Κώστας Καραμανλής σε μια συμβολική κίνηση αποφάσισε να είναι υποψήφιος στη Λάρισα και στην Α' Θεσσαλονίκης. Στην κεντρική πλατείας της Λάρισας θα κάνει και ανοιχτή συγκέντρωση την Κυριακή το βράδυ.

fimotro

Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΗΔΟΝΗΣ


Βιογραφικό

Γεννήθηκε στον Βώλακα στις 02/02/1963 και μεγάλωσε στη Μικρόπολη Δράμας.
Φοίτησε στο Γυμνάσιο Αρρένων και τελείωσε το Λύκειο Προσοτσάνης.

Το 1980 πέρασε στην Γυμναστική Ακαδημία (ΤΕΦΑΑ Αθηνών) και αποφοίτησε το 1984.
Τελείωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις το 1987, δούλεψε στην εκπαίδευση ως αναπληρωτής καθηγητής και το 1990 διορίστηκε στην Β/θμια εκπαίδευση.

Έχει 2 παιδιά, την Δανάη (Φοιτήτρια στο Πολυτεχνείο, Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ), και το Βαγγέλη (Φοιτητή στη Νομική Σχολή Κομοτηνής).
Πολιτικά οργανώθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1980 ως μέλος της σπουδάζουσας νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.

Μετά το Στρατό οργανώνεται στην Νομαρχιακή Επιτροπή Α' Αθήνας, εκλέγεται Β' Γραμματέας και αργότερα Α' Γραμματέας
Την περίοδο 1990-1996 ήταν αναπληρωτής γραμματέας του τομέα κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων της Κ.Ε.
Το 1999 εκλέγεται για πρώτη φορά στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ.
- Επανεκλέγεται μέλος της ΚΕ το 2001 και διετέλεσε αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής έως το 2004.

Την περίοδο 2000-2002 είναι Διευθυντής του υπουργού Χρ. Παπουτσή στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας
Στις εκλογές του 2004 εκλέγεται Βουλευτής Δράμας.
Διετέλεσε μέλος των Επιτροπών Περιφερειών και Έρευνας - Τεχνολογίας της Βουλής (2004-2006)

Τον Ιούνιο του 2006 ορίζεται υπεύθυνος Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Την περίοδο 2006 – 2007 διετέλεσε Γραμματέας στον Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ
2007 - Μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής
2008- Μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού

Τον Σεπτέμβριο του 2008 έγινε υπεύθυνος για τη σύνταξη του Κυβερνητικού Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για τον αθλητισμό

Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ(ΛΙΤΣΑ)Επάγγελμα

Οδοντιάτρος

Πολιτική Δράση

Μέλος ΠΑΣΟΚ απο το 1982

Μέλος Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

Γραμματεία ΠΑΣΠ Οδοντιατρικής

Γραμματεία Κλαδικής Οδοντιάτρων

Μέλος Της Τομεακής Επιτροπής Υγείας

Μέλος της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού

Μέλος Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ

Υπεύθυνη Της Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ για τον ΤΟΜΕΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΕΘΕ

Σπουδές - Γνώσεις

Οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών

εκπαδεύτρια του ΙΕΚ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ, δημόσιας σχολής τεχνών και επαγγελμάτων
Γνώση Γερμανικής, Αγγλικής, Ισπανικής ΚΑΙ Ρώσικης γλώσσας


Read more...

Βάζουν διοικητή φαρμακοποιό...


Από το http://pierioi.blogspot.com/
.
Φαρμακοποιό με δύο μεγάλα φαρμακεία στην Πιερία επέλεξαν να χρίσουν ως διοικητή στο ΨΥΝΠΟ - Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου - οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του Νομού μας και θα τον ορκίσουν σήμερα τα λεβεντόπαιδα, ενώ τον πρώην διοικητή του ΨΥΝΠΟ Δημητριάδη τον στέλνουν σε κρατικό νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, για να μη μείνει αβόλευτος ο άνθρωπος.
Είναι δυνατόν να χρίζουν φαρμακοποιό διοικητή νοσοκομείου; Όλα είναι δυνατά από τους νυν βουλευτές της ΝΔ στην Πιερία. Άλλα στελέχη δεν έχει αυτό το κόμμα στην Πιερία για να τα βάλει να διοικήσουν κρατικούς οργανισμούς; Δεν υπάρχουν νέα, μορφωμένα άτομα που έχουν και οικογένειες και παιδιά για να τα βάλουν σε διοικητικές θέσεις; Τους ευκατάστατους θα έχετε πάντα σε προτεραιότητα;
Δεν πρόκειται να ψηφίσω κανέναν από τους νυν βουλευτές με αυτές τις παρασπονδίες που κάνουν και θα τους μαυρίσω εγώ και οι φίλοι μου. Ως διαμαρτυρία ας διαλέξουμε κάποιον από τους άλλους τρεις υποψήφιους. Φτάνει πια η κοροϊδία!
Αγανακτισμένος νεοδημοκράτης
Read more...