Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Ενημερωτικό Σημείωμα: Η επιχείρηση παραπλάνησης των πολιτών από τη ΝΔ για τους ημιυπαίθριους




ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η επιχείρηση παραπλάνησης των πολιτών από τη ΝΔ για τους ημιυπαίθριους



Η ΝΔ με την εφεύρεση της «τακτοποίησης» παραπλανά και παγιδεύει τους πολίτες

Η κυβέρνηση της ΝΔ παραπλανά τους πολίτες παρουσιάζοντας ως δήθεν επίλυση του θέματος των ημιυπαίθριων την εισπρακτική της προσπάθεια μέσω της «τακτοποίησης».

* Αυτό που δεν λέει η ΝΔ στους πολίτες είναι ότι η «τακτοποίηση» δεν αποτελεί νομιμοποίηση.

* Αυτό που δεν λέει η ΝΔ στους πολίτες είναι πως «η τακτοποίηση» δεν αποτελεί πράξη εξαίρεσης από την κατεδάφιση.
* Αυτό που δεν λέει η ΝΔ στους πολίτες είναι πως εκμεταλλεύεται ένα υπαρκτό πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας και υπό τον παραπλανητικό όρο «τακτοποίηση» αποσκοπεί σε έναν εύκολο εισπρακτικό στόχο.
* Αυτό που δεν λέει η ΝΔ στους πολίτες ότι με την «τακτοποίηση» τους καλεί να δηλώσουν οικειοθελώς ότι παρανόμησαν.



Η ΝΔ με την εφεύρεση της «τακτοποίησης» δημιουργεί νέα προβλήματα

Η ΝΔ με την εφεύρεση της τακτοποίησης δεν επιλύει το πρόβλημα, αλλά δημιουργεί πολλά νέα προβλήματα για τους πολίτες και για το περιβάλλον αφού:

* Με την αύξηση του Συντελεστή Δόμησης των ακινήτων δημιουργεί προβλήματα μεταξύ των συνιδιοκτητών.
* Το άλλοθι της μείωσης και της ισομέρειας των ημιυπαίθριων χώρων στα κτίρια, με στόχο το μη κλείσιμό τους, είναι σε βάρος του περιβάλλοντος, του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και θα γεννήσει και νέα γενιά κλειστών ημιυπαίθριων.
* Οι πολίτες θα βρεθούν τριπλά παγιδευμένοι, αφού μετά την υποβολή της δήλωσης και την «τακτοποίηση», θα εξακολουθούν να υφίστανται οι πολεοδομικές, φορολογικές παραβάσεις, οι παραβάσεις έναντι στο ΙΚΑ και στα δημοτικά τέλη, και θα συνεχίσουν να θεωρούνται παράνομοι, ενώ θα έχουν ήδη πληρώσει.
* Σε ενδεχόμενη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θα βρεθούν καθηλωμένοι καθώς όλη αυτή η νομοθετική ακροβασία είναι πολύ πιθανό να ακυρωθεί.
* Με τέτοιου είδους ρυθμίσεις περιπλέκεται η ήδη χαοτική κατάσταση στην πολεοδομία και δημιουργεί τις συνθήκες για διαιώνιση της παρανομίας.



Η θέση του ΠΑΣΟΚ για τη ρύθμιση και την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης

Για το ΠΑΣΟΚ τα χρόνια και μεγάλα προβλήματα δεν μπορούν να επιλυθούν με πολιτικές πονηριάς και αρπαχτής. Απαιτείται σεβασμός στον πολίτη και στο περιβάλλον όπου ζει.



Το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσει συνολικά και ολοκληρωμένα το φαινόμενο της αυθαίρετης δόμησης, με γνώμονα το κοινό συμφέρον, τον πολίτη και το περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει τη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους υπέρ της νόμιμης, εφικτής, και τελεσίδικης επίλυσης του ζητήματος των ημιυπαίθριων και της αυθαίρετης δόμησης συνολικά.



Για το ΠΑΣΟΚ, τα αναγκαία βήματα υπέρ της οριστικής αντιμετώπισης του προβλήματος της αυθαίρετης δόμησης είναι τα εξής:

* Αναθεώρηση του πλαισίου έκδοσης και ελέγχου εφαρμογής των οικοδομικών αδειών.
* Ολοκλήρωση των πολεοδομικών σχεδίων, ώστε η δόμηση να γίνεται σε οργανωμένους οικισμούς και όχι άναρχα.
* Αναθεώρηση των διατάξεων του ΓΟΚ που αναπαράγουν τα φαινόμενα αυθαίρετης δόμησης.
* Ολοκλήρωση των δασικών χαρτών και του κτηματολογίου, ώστε να πάψει η καταπάτηση δασικών περιοχών, ακτών, και δημόσιων εκτάσεων.
* Αντιμετώπιση των υπαρχουσών αυθαιρεσιών, μέσα στα πλαίσια της πολεοδομικής νομοθεσίας, με κίνητρα και περίοδο προσαρμογής.
* Μηδενική ανοχή σε νέες αυθαιρεσίες με άμεση κατεδάφιση.




Αποστολή / Αποθήκευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: