Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Eξέγερση υποψηφίων ...


Η εξέγερση των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ στη Β. Ελλάδα και οι αποχωρήσεις ύστερα από καταγγελίες στελεχών της από άλλες περιφέρειες της χώρας ενισχύουν την εικόνα της πλήρους αποσύνθεσης που εμφανίζεται τα τελευταία 24ωρα στο κυβερνών κόμμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε παραδοσιακά «γαλάζια κάστρα», όπως είναι η Ξάνθη, η Φλώρινα και το Κιλκίς, οι επιλογές του κ. Καραμανλή σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα προκαλούν σφοδρές εσωκομματικές συγκρούσεις, ενώ παράλληλα η ηττοπάθεια που κυριαρχεί στο «γαλάζιο στρατόπεδο» έχει οδηγήσει πολλούς υποψηφίους σε...

αποχώρηση από τις λίστες της ΝΔ, παρά το γεγονός ότι τα ονόματά τους είχαν ήδη ανακοινωθεί από τη Ρηγίλλης.
Κύμα αντιδράσεων προκαλεί στο Κιλκίς η απομάκρυνση του Σ. Τσιτουρίδη. Στην Ξάνθη αποχώρησε πολιτευτής της ΝΔ λόγω της παρουσίας στις λίστες του Αλ. Κοντού
Κύμα αντιδράσεων προκαλεί στο Κιλκίς η απομάκρυνση του Σ. Τσιτουρίδη. Στην Ξάνθη αποχώρησε πολιτευτής της ΝΔ λόγω της παρουσίας στις λίστες του Αλ. Κοντού

Στην Ξάνθη αποχώρησε χθες από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο πολιτευτής κ. Κ. Ζαγναφέρης, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες είχε ταχθεί δημόσια κατά της υποψηφιότητας του κ. Αλ. Κοντού.

Παράλληλα, ο καθηγητής-πρώην βουλευτής κ. Φ. Τσαλίδης απέρριψε πρόταση που του έγινε από τη ΝΔ να είναι και πάλι υποψήφιος, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κεντρική διοίκηση του κόμματος για τη διατήρηση στον συνδυασμό του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Καμία ανταπόκριση
Μετά την παραίτηση του κ. Ζαγναφέρη και την άρνηση του κ. Τσαλίδη, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής, κ. Στ. Μωραϊτης, ξεκίνησε επαφές προκειμένου να βρει τον αντικαταστάτη του στο ψηφοδέλτιο και να προλάβουν την προθεσμία, αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση.

Πρόταση έγινε στη Δώρα Σιμπιλίδου, εκπαιδευτικό και αδερφή του Γ. Σιμπιλίδη, που όμως την αρνήθηκε, ενώ κρούση έγινε και στον νομαρχιακό σύμβουλο Κώστα Αμοιρίδη. Τελικώς, χθες ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του κ. Στ. Σταματιάδη.

Στη Φλώρινα αποχώρησε από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ η νομαρχιακή σύμβουλος κυρία Αν. Παυλίδου, η οποία στις δηλώσεις της έκανε λόγο για ανεντιμότητα και ιδιοτέλεια ορισμένων στη ΝΔ.

Η τοποθέτησή της αυτή αφορά -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τοπικών κομματικών στελεχών- τον βουλευτή και εκ νέου υποψήφιο κ. Στ. Κωνσταντινίδη. Στη θέση της τοποθετήθηκε ο επιχειρηματίας Γιώργος Κουλίδης.

Στο Κιλκίς η απομάκρυνση του κ. Σ. Τσιτουρίδη από τους συνδυασμούς της ΝΔ έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ρηγίλλης δυσκολεύθηκε παρά πολύ στο να «κλείσει» τη λίστα.

Πριν καταλήξουν στην 45χρονη πρώην αστυνομικό κυρία Γαρ. Καρβουνιάτη από το Πολύκαστρο, «εισέπραξαν» δύο αρνήσεις: Η πρώτη από την επιχειρηματία κυρία Αθ. Λιάρτση και η δεύτερη από την πρόεδρο των γυναικών της ΝΔ στο Κιλκίς κυρία Ντ. Συμεωνίδου.

Ανάλογο είναι το κλίμα και στη Βοιωτία, όπου από τη λίστα της ΝΔ αποχώρησε χθες η κυρία Σ. Πατσαντάρα και στη θέση της τοποθετήθηκε η κυρία Βασ. Μαχαίρα. Στη Ζάκυνθο αποχώρησε ο δικηγόρος κ. Δ. Μαρίνος και στη θέση του τοποθετήθηκε η κυρία Δ. Μαλαπέτσα.

Τέλος, από τους συνδυασμούς της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία αποχώρησε ο δικηγόρος και υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος της ΝΔ, κ. Κ. Ναούμης, και τη θέση του κατέλαβε ο κ. Αλ. Φραϊμης.

Ηττοπάθεια
Το κλίμα της ηττοπάθειας, που επιβεβαιώνεται πλήρως από την εξέγερση των υποψηφίων, έχει φτάσει πλέον και στη Ρηγίλλης.

Στελέχη της κεντρικής διοίκησης του κυβερνώντος κόμματος μιλούν ευθέως για «ήττα» και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, εάν ο κ. Κ. Παπούλιας αρνηθεί την υποψηφιότητα, να προκαλέσει η ίδια εκλογές τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των προσώπων αυτών, «εάν ο κ. Παπούλιας αρνηθεί την πρόταση να είναι και πάλι υποψήφιος και η ΝΔ απορροφήσει γρήγορα τους κραδασμούς της ήττας, τότε μπορεί να υπάρξει μια αντιπαράθεση στον άξονα «Τι είπες - τι έκανες».

«Πιστεύουμε», συμπλήρωναν, «ότι ο κ. Παπανδρέου θα αποδειχθεί αναξιόπιστος και στο πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών που έχει εξαγγείλει». «Εάν οι δημοσκοπήσεις μάς δείξουν κάποια θετικά ευρήματα, δεν αποκλείεται να πάμε κι έτσι», κατέληξαν.

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο Σ. ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ
Νέο μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και προς τους ψηφοφόρους του αναμένεται να στείλει την Παρασκευή ο κ. Σ. Τσιτουρίδης, ο οποίος κάνει πράξη την υπόσχεσή του ότι δεν θα παραμείνει σιωπηλός, μετά τον αποκλεισμό του από τους συνδυασμούς της ΝΔ.

Ο πρώην υπουργός Απασχόλησης έχει καλέσει την Παρασκευή το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη (στο πολιτικό του γραφείο), τους ψηφοφόρους του και αναμένεται να καταγγείλει για ακόμη μία φορά προσωπικά τον κ. Κ. Καραμανλή για την απόφαση απομάκρυνσής του από τις εκλογικές λίστες.

Ο κ. Τσιτουρίδης είναι αποφασισμένος να «τραβήξει» κι άλλο «το σκοινί», καθώς θεωρεί ότι αδικήθηκε κατάφωρα από τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, είναι βέβαιον ότι θα καλέσει τους ψηφοφόρους του να στηρίξουν τη ΝΔ, λέγοντας ότι θα «πρέπει να παίξουν για τη φανέλα». Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο θέλει να τονίσει ότι ο ίδιος όχι μόνο δεν θα πολιτευτεί με άλλο κόμμα, όπως κάποιοι ισχυρίστηκαν, αλλά αντίθετα ότι παραμένει στη ΝΔ και θα είναι «παρών» στις μετεκλογικές εξελίξεις.

Στην εκλογική του περιφέρεια, τοπικά στελέχη της ΝΔ δεν κρύβουν την οργή τους για την απόφαση του πρωθυπουργού και «βομβαρδίζουν» με τηλεγραφήματα αγανάκτησης τη Ρηγίλλης. Κάνουν λόγο για αλλαγή του πολιτικού τοπίου στο Κιλκίς και θεωρούν δεδομένες τις απώλειες για το κόμμα.

Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, οι διαρροές προς τον ΛΑΟΣ αλλά και άλλα κόμματα θα έχουν ως αποτέλεσμα η ΝΔ, που είχε συγκεντρώσει 51% το 2007, ύστερα από πολλά χρόνια να πάρει μόνο μία έδρα, την οποία το πιο πιθανό είναι να καταλάβει ο Κ. Κιλτίδης.
ΕΘΝΟΣ.

nonews-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: