Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Χειρόφρενο διαρκείας Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς την Παρασκευή το Λεκανοπέδιο


Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στα αμαξοστάσια
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στα αμαξοστάσια   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Παρασκευή όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι συμπαραστέκονται στους συναδέλφους τους στο Μετρό, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη των απεργών.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το ερχόμενο Σάββατο έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, εφόσον η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω την επίταξη.

Οι εργαζόμενοι του Μετρό, οι οποίοι είναι κλεισμένοι στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, έχοντας και τη συμπαράσταση συναδέλφων τους από άλλα μέσα μεταφοράς, ανέφεραν ότι είναι σε συνεχή συνεννόηση με νομικούς προκειμένου να δουν τι μέλλει γενέσθαι από δω και στο εξής.

Τη στήριξη και κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας (ΕΚΑ) και Πειραιά (ΕΚΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε η ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της.

Έτσι, την Παρασκευή το σωματείο των εργαζομένων στο Μετρό θα απεργήσει με την κάλυψη των ΕΚΑ και ΕΚΠ τη στιγμή που η κυβέρνηση, από την πλευρά της, «τρέχει» για την εφαρμογή της επιστράτευσης των εργαζομένων, ενώ η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών ζήτησε την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους απεργούς του Μετρό που ενδεχομένως αρνηθούν τα φύλλα επίταξης.

Για την Παρασκευή η συζήτηση της αγωγής της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, με την οποία στρέφεται κατά των επτά σωματείων εργαζομένων του Μετρό ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους.

Στην απεργία της Παρασκευής συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι τα άλλα μέσα της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, το Τραμ, και τον ΗΣΑΠ. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα τρόλεϊ αποφάσισαν την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Παρασκευή και προσανατολίζονται σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις έως την Τρίτη.

Παράλληλα και σιδηροδρομικοί αποφάσισαν την Παρασκευή να διακόψουν τα δρομολόγια στον Προαστιακό (Κιάτο-Αεροδρόμιο, Χαλκίδα-Αθήνα). Για το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα προκηρύχθηκε τριήμερη απεργία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΟΣΕ), στην οποία περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό.

Στο πλευρό των εργαζομένων του μετρό τάχθηκε η Αλέκα Παπαρήγα καλώντας τους να μην υποκύψουν. «Καλούμε τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό, στα μέσα συγκοινωνίας και παντού» δήλωσε η γγ του ΚΚΕ, η οποία επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια. «Να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και στους εκφοβισμούς. Να σταθούμε όλοι σαν μια γροθιά» κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

Το νέο μισθολόγιο πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς καμία εξαίρεση, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά από συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό. Είναι πάρα πολύ βασικό. Υπάρχουν μεγάλες ανισότητες σήμερα. Έχουμε καταστάσεις όπου απόφοιτοι στοιχειώδους εκπαίδευσης σε ορισμένες δημόσιες επιχειρήσεις, μη εισηγμένες, παίρνουν περισσότερα χρήματα από καθηγητή πρώτης βαθμίδας στο Πανεπιστήμιο. Είναι πράγματα που δεν τα θέλει κανένας αυτά» εξήγησε ο κ. Στουρνάρας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Για την υποβολή προσφορών Ενέκρινε το ΤΑΙΠΕΔ τα τεύχη του διαγωνισμού για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Τα τεύχη του διαγωνισμού για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ ενέκρινε την Πέμπτη η διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Επίσης, το Ταμείο ενέκρινε τη σύμβαση παραχώρησης του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας και έτσι ο ενδιαφερόμενος επενδυτής, το αμερικανικό fund ΝCH Capital, θα κληθεί να υποβάλει δεσμευτική οικονομική προσφορά την επόμενη εβδομάδα.

Ακόμη, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τη βελτίωση του μηχανισμού πρόσθετου οικονομικού ανταλλάγματος (earn-out clause) στα τεύχη της Β' Φάσης του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του ακινήτου στην Αφάντου της Ρόδου.

Τέλος, το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε το διορισμό του Γ.Κουτσουδάκη στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του. Ο Γ.Κουτσουδάκης έχει πλέον των 20 ετών εμπειρία σε θέσεις υψηλής ευθύνης στον τομέα των χρηματοδοτήσεων, επενδύσεων και διαχείρισης διαθεσίμων, ενώ παράλληλα έχει ασχοληθεί με συγχωνεύσεις, εξαγορές και διωτικοποιήσεις.

«Δυο χρόνια μετά την έναρξη της υλοποίησης του Προγράμματος Αποκρατικοποίησης, μπορούμε να πούμε ότι έχουν γίνει σταθερά βήματα και έχουν ληφθεί τολμηρές αποφάσεις που βοηθούν στην εξέλιξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Θέσαμε τις βάσεις για τη συνέχεια, ένα έργο δύσκολο και όχι εύκολα αντιληπτό από το ευρύ κοινό» τόνισε ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Τάκης Αθανασόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΙΟΒΕ και το Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS).
Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασόπουλος 80.000 ακίνητα έχουν αξιολογηθεί από 30 φορείς του Δημοσίου, μεγάλος αριθμός ακινήτων (35%) είναι «κατεχόμενα», δηλαδή, υπάρχει χρήση τους από φυσικά ή νομικά πρόσωπα χωρίς την έγκριση του Δημοσίου [28.000]. Περίπου 4% των ακινήτων επιτελούν κοινόχρηστες και κοινωφελείς λειτουργίες. Έτσι λοιπόν, σήμερα 3.150 ακίνητα έχουν ήδη επιλεγεί προς αξιοποίηση
Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων περιλαμβάνει σημαντικά έργα, που σε αυτή τη φάση ξεπερνούν τα 300.Το Ελληνικό ήδη βρίσκεται σε διαδικασία αποκρατικοποίησης, ενώ έχουν αρθεί οι τεχνικές δυσκολίες για την αξιοποίηση των παραθαλάσσιων περιοχών της Κασσιώπης στην Κέρκυρα και της Αφάντου στη Ρόδο και σύντομα αναμένεται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει και για τον Αστέρα Βουλιαγμένης σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, είπε ο κ.Αθανασόπουλος.
Μέσα σε πέντε μήνες έχουν αρθεί 58 από τα 86 εμπόδια - ρυθμιστικά, τεχνικά, διοικητικά - τα οποία επιβράδυναν τη διαδικασία αποκρατικοποιήσεων. Τα υπόλοιπα βρίσκονται στη διαδικασία επίλυσης και θα ολοκληρώνονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων, ανέφερε επίσης ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.
Αναφερόμενος στα οφέλη των αποκρατικοποιήσεων είπε ότι σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, η χώρα αποκομίζει οφέλη από την αλλαγή της δυναμικής της ελληνικής οικονομίας Σε ό,τι αφορά στα προσδοκώμενα έσοδα, αυτά έχουν προσδιοριστεί και συμφωνηθεί με την Τρόικα στα 25 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2020. Πέρα όμως από τα έσοδα αυτά, οι επενδύσεις που θα γίνουν στη χώρα μας για την αξιοποίηση των έργων από τους επενδυτές, ανεβάζουν το σύνολο των επενδύσεων σε πάνω από 51 δις ευρώ (αν συμπεριλάβουμε και τα άμεσα οφέλη 25 δις ευρώ που περιμένουμε από τις αποκρατικοποιήσεις).
Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της επιτυχούς εφαρμογής του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Όπως προκύπτει από έρευνα του ΙΟΒΕ σχετικά με την επίπτωση των αποκρατικοποιήσεων στην απασχόληση, μπορούμε να δούμε ότι συνολικά υπάρχει αύξηση στις νέες θέσεις εργασίας - κατά 140.000 έως τα μέσα της δεκαετίας του 2020. Ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια, έργα όπως οι αυτοκινητόδρομοι αναμένεται να δώσουν σημαντική ώθηση στην απασχόληση, ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Νέα δυναμική αντίσταση» Αναβρασμός και πάλι στην Κερατέα για το εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων


Από τα  «μπλόκα» της Κερατέας στις αρχές του 2011
Από τα «μπλόκα» της Κερατέας στις αρχές του 2011   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας απορριμμάτων στην Κερατέα, από οκτώ υποψηφίους, οι οποίοι είναι οι ίδιοι που κατέθεσαν πριν από δύο ημέρες πρόταση ενδιαφέροντος και για το εργοστάσιο στο Γραμματικό.

Κάτοικοι της Κερατέας, παρουσία κατοίκων της Φυλής και του Γραμματικού, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Σύνδεσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) που είναι η αναθέτουσα αρχή των έργων.

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία, κάτοικοι της Κερατέας και ο πρώην δήμαρχος της περιοχής Στ.Ιατρού κατέθεσαν προσφυγές και αίτημα αναστολής στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία κρίνει τις αποφάσεις των διοικητικών οργάνων, με κύριο επιχείρημα ότι όλη η διαδικασία είναι παράνομη.
Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, σε κατεπείγουσα συνεδρίασή της, το απόγευμα, όσο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, απέρριψαν τις προσφυγές και τα αιτήματα αναστολής με το επιχείρημα ότι «οι λόγοι που ο αιτών επικαλείται κρίθηκαν αβάσιμοι».
Λίγο αργότερα, ο κάτοικοι της Κερατέας και ο πρώην δήμαρχος Στ.Ιατρού έδωσαν συνέντευξη Τύπου για το θέμα, εξακολουθώντας να υποστηρίζουν ότι η διαδικασία της δημοπράτησης είναι παράνομη. Επιτέθηκαν δε κατά του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΕΔΣΝΑ Γ.Σγουρού για «παράνομες, αντιδημοκρατικές ενέργειες».
Όπως υποστήριξε μάλιστα ο κ. Ιατρού, οι εταιρείες δεν ήθελαν να εμπλακούν στην «καυτή πατάτα» που λέγεται Κερατέα, αλλά υποχρεώθηκαν προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν στα υπόλοιπα εργοστάσια.
Στη συνέντευξη αναφέρθηκε ότι ο επί 128 ημέρες αγώνας των κατοίκων στα «μπλόκα» της Κερατέας, για τον οποίον υπάρχουν ακόμη ποινικές διώξεις εναντίον τους, συνιστά παρακαταθήκη και οδηγό που τους υποχρεώνει σε νέα δυναμική αντίσταση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ποινική δίωξη κατά Ακτωρ και ΕΡΓΟΣΕ


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία σε βάρος των υπευθύνων της ΕΡΓΟΣΕ και της AKΤΩΡ αναδόχου εταιρείας, για τη μη ολοκλήρωση -παρά τη συνεχή χρηματοδότησή του- έργου για τον εκσυγχρονισμό υποδομών του δικτύου και διάνοιξης σήραγγας στη Φθιώτιδα.
Η δίωξη στρέφεται κατά του πρώην και του νυν προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ και σε βάρος των αρμοδίων για την εκτέλεση υπαλλήλων της και αφορά το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία από υπαίτιους που μεταχειρίστηκαν ιδιαίτερα τεχνάσματα με ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ελάττωση της περιουσίας της εταιρείας. Επίσης, σε βάρος των αρμοδίων στελεχών της αναδόχου εταιρείας απαγγέλθηκε κατηγορία για άμεση συνέργεια στην απιστία, ενώ ο νόμιμος εκπρόσωπός της διώκεται για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.
Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη και ερευνήθηκε από τον εισαγγελέα κ. Κορέα μετά από Έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και αναφορά της ΕΡΓΟΣΕ για την μη ολοκλήρωση του έργου που ξεκίνησε το 2007, παρά την αδιάκοπτη χρηματοδότηση του. Στο πόρισμα που εστάλη και ερευνήθηκε από τη Δικαιοσύνη αναφέρεται ότι το έργο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας υιοθέτησης εκ μέρους της ΕΡΓΟΣΕ επάλληλων προτάσεων της αναδόχου για τροποποιήσεις της εγκεκριμένης μελέτης, πρακτική που είχε ως αποτέλεσμα την διόγκωση του κόστους.
Επιπλέον, η ΕΡΓΟΣΕ φέρεται να παρέλειψε να εισπράξει τις προβλεπόμενες ποινικές ρήτρες οι οποίες κατέπεσαν. Επίσης να έκανε διπλές πληρωμές για εργασίες ήδη τιμολογημένες και τέλος να κατέβαλε αποζημιώσεις που θα έπρεπε να καταβάλει η ανάδοχος ή η ασφαλιστική εταιρεία.
Κατά την εισαγγελική εκτίμηση η ζημιά του Δημοσίου υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Την υπόθεση θα αναλάβει ανακριτής για την διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Η απάντηση της Άκτωρ ΑΤΕ

Με αφορμή δημοσιεύματα περί της ασκηθείσης ποινικής δίωξης, για την εκτέλεση του έργου κατασκευής σήραγγας στο Λιανοκλάδι, κατά στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ και της εταιρείας μας, η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ, παραθέτει ανακοίνωση της θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.
Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει τα εξής:
1) Όπως αποδεικνύεται από αδιαμφισβήτητα στοιχεία Διεθνούς Ελεγκτικού Οίκου το κόστος των εργασιών του επίδικου έργου μέχρι την 30-9-12 ανήλθε στο ποσό των € 172.690.294, έναντι του οποίου η εταιρεία ΑΚΤΩΡ εισέπραξε το ποσό των € 160.181.210, έχοντας ζημία της τάξεως των € 12.509.084.
2) Είναι παράδοξο λοιπόν να αναζητούνται ποινικές ευθύνες για ένα έργο, που μάλιστα συνεχίζεται, από το οποίο η εταιρεία μας υπέστη αποδεδειγμένη ζημία. Θεωρούμε ότι η σχετική πραγματογνωμοσύνη της επιτροπής του ΤΕΕ, που αποτελεί τον επίσημο τεχνικό σύμβουλο της Πολιτείας και βρίσκεται σε εξέλιξη, θα δικαιώσει τις θέσεις μας.
3) Η δίωξη ασκήθηκε διότι, ατυχώς, υπήρξε μία Έκθεση Ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, η οποία υιοθέτησε μονόπλευρα τις απόψεις του μελετητή του έργου, ο οποίος βρίσκεται σε αντιδικία με την ΕΡΓΟΣΕ για απαιτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς οι συντάκτες της να αισθανθούν την ανάγκη να καλέσουν εκπροσώπους μας και να λάβουν πλήρη γνώση των θέσεών μας, που ανατρέπουν πλήρως τα συμπεράσματά τους.
4) Με βάση τα επίσημα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας είμαστε βέβαιοι ότι η αναμενόμενη πραγματογνωμοσύνη θα μας δικαιώσει και η ανάκριση που θα ακολουθήσει θα αναδείξει την ανυπαρξία δικών μας ευθυνών και οποιουδήποτε παρανόμου οφέλους, ώστε η υπόθεση αυτή να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό. "

Πηγή:AΜΠΕ

Read more...

Δημοσκόπηση: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ


Τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται και τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους να παρουσιάζουν βελτιωμένα ποσοστά δείχνουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρίας Puls την οποία δημοσιεύει σήμερα (24/01) η εφημερίδα «Το Ποντίκι».
Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων:
ΝΔ 20%
ΣΥΡΙΖΑ 21,5%
ΠΑΣΟΚ 6,5%
ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ 5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 12%
ΔΗΜΑΡ 4%
KKE 5%
Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ κατά 2 μονάδες και η άνοδος της ΝΔ κατά μία, σε διάστημα ακριβώς δύο μηνών κλείνει την ψαλίδα μεταξύ τους από το 4,5% στο 1,5%. Η απόλυτη σταθερότητα Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ, η αύξηση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατά 0,5% και η πτώση των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά 1,5% είναι τα υπόλοιπα αξιοσημείωτα στοιχεία της δημοσκόπησης.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς έχει σαφές προβάδισμα επτά μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, αλλά ο «Κανένας» παραμένει αδιαμφισβήτητα... πρώτος στις προτιμήσεις του κοινού με το «ηγεμονικό» 46%.
Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης προηγείται με σχετική ασφάλεια του πρωθυπουργού, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί από κοντά τον πρόεδρο της ΝΔ. Πάνος Καμμένος, Αλέκα Παπαρήγα και Ευάγγελος Βενιζέλος κινούνται ένα επίπεδο παρακάτω με τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής να ακολουθεί.
.enikos.gr

Read more...

Τι προβλέπει ο νόμος για την επίταξη




Την «επίταξη προσωπικών υπηρεσιών και επίταξη ακινήτων και κινητών πραγμάτων, ως μέτρα πολιτικής κινητοποίησης για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε περίοδο ειρήνης» υπό ορισμένες προϋποθέσεις, προβλέπει ο νόμος 3536/2007.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον νόμο:

Ως «έκτακτη ανάγκη» ορίζεται κάθε αιφνίδια κατάσταση, η οποία απαιτεί τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση αμυντικών αναγκών της χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από κάθε μορφής απειλούμενη φυσική καταστροφή ή ανάγκη, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Έκτακτη ανάγκη, επίσης, είναι κάθε άμεση κοινωνική ανάγκη, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή υγεία.

* Η επίταξη αποφασίζεται με απόφαση του πρωθυπουργού ύστερα από εισήγηση του αρμόδιου υπουργού. Η επίταξη προσωπικών υπηρεσιών πραγματοποιείται με «Φύλλα Επίταξης Προσωπικών Υπηρεσιών» που εκδίδονται από τις οικείες αστυνομικές, λιμενικές ή και πυροσβεστικές αρχές και επιδίδονται από όργανά τους και όργανα της δημοτικής αστυνομίας, καθώς και από υπαλλήλους του Δημοσίου και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. Από την επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών απαλλάσσονται πρόσωπα που έχουν σωματική ή πνευματική αναπηρία ή άλλους λόγους υγείας, εφόσον αυτοί πιστοποιούνται με σχετική γνωμάτευση κλινικής δημόσιου νοσοκομείου.

* Όποιος καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του ή ακίνητο ή κινητό πράγμα κατά τις διατάξεις του άρθρου αυτού και είτε αρνείται να παραλάβει το σχετικό φύλλο επίταξης είτε αρνείται ή παραλείπει να εκτελέσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την επίταξη, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρει το Νομοθετικό Διάταγμα 17/1974 «Περί Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης», εφόσον απουσιάζει ο παραλήπτης του φύλλου πορείας, αυτό θυροκολλείται και αναλαμβάνει η Αστυνομία τον εντοπισμό του.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Read more...

Στην Κωνσταντινούπολη ο Παπανδρέου


Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, όπου είχε συνάντηση με την ηγεσία του Συνδέσμου Aλληλεγγύης των Ρωμαίικων Κοινοτήτων.
Ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε την έδρα του Συνδέσμου στην Αγία Τριάδα του Τακσίμ, όπου τον υποδέχθηκε ο Παντελής Βίνγκας και άλλα μέλη του Συνδέσμου και συζήτησε μαζί τους τις εξελίξεις στην Τουρκία και την επιρροή τους στα θέματα της ομογένειας.
Ο πρώην πρωθυπουργός επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη προσκεκλημένος του Global Relations Forum, ενός σημαντικού Τουρκικού ιδρύματος σκέψης και σχεδιασμού πολιτικής, στο οποίο θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της Γενικής Συνέλευσης του ιδρύματος, το βράδυ της Παρασκευής.


Read more...

24ωρη απεργία αύριο στα ΜΜΜ του Λεκανοπεδίου



Από εκεί και πέρα έχουν ήδη αποφασισθεί 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και την Τρίτη σε: Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Προαστιακό.
Η ΓΣΕΕ παρέχει πλήρη στήριξη στους εργαζόμενους στο Μετρό. Σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται στην κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας, απόφαση που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να ακολουθήσει και η ΑΔΕΔΥ.
Όσον αφορά σήμερα το Λεκανοπέδιο εκτός από το Μετρό δεν κινούνται ακόμη, λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ και ΗΣΑΠ , καθώς μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών στο Μετρό, οι εργαζόμενοι στα προαναφερθέντα ΜΜΕ αποφάσισαν να συνεχίσουν την στάση εργασίας μέχρι το τέλος της βάρδιας, συμπαραστεκόμενοι στους συναδέλφους τους στο Μετρό.
enikos.gr

Read more...

Αντρίκος Παπανδρέου εναντίον Πάνου Καμμένου για τα CDS (BINTEO)...





Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου άρχισε η εκδίκαση αγωγής του Αντρίκου Παπανδρέου σε βάρος του Πάνου Καμμένου, ο οποίος έχει κατηγορήσει δημοσίως τον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού ότι ... εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες ασφάλιστρων κινδύνου (CDS) για πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας. 
Στο δικαστήριο παρίστανται και οι δύο αντίδικοι.
Ο Αντρ.Παπανδρέου διεκδικεί αποζημίωση ύψους 1 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη από τον πρόεδρο των "Ανεξάρτητων Ελλήνων"...


Read more...

Χρειάστηκαν 11 χρόνια για να διώξουν προϊσταμένη που ζημίωσε εκατομμύρια το ΙΚΑ...



ΤΟ ....ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !...
Συνολικά έντεκα χρόνια χρειάστηκαν για να απομακρυνθεί από τη θέση της προϊσταμένη του ΙΚΑ που με τις πράξεις της επέφερε ζημιά εκατ. ευρώ στο Ιδρυμα.
Η υπόθεση ξεκίνησε το 2001 και αφορά γυναίκα υπάλληλο του ΙΚΑ, προϊσταμένη στο...
τμήμα εσόδων σε υποκατάστημα της Αττικής. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε δώσει ασφαλιστικές βεβαιώσεις χωρίς να έχουν πληρωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές στο Ιδρυμα.
Η οφειλή ήταν 10 εκατ. ευρώ ωστόσο η προϊσταμένη χορήγησε κανονικά ασφαλιστικές βεβαιώσεις. Μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση το θέμα έφθασε στο πειθαρχικό, ωστόσο δεν υπήρξε τιμωρία. Μάλιστα η προϊσταμένη άσκησε και ασφαλιστικά μέτρα τα οποία έχασε.
Τελικά χρειάστηκαν έντεκα χρόνια για να απομακρυνθεί από τη θέση της η συγκεκριμένη υπάλληλος, όπως αποκάλυψε στο Εθνος ο διοικητής του ΙΚΑ, ο οποίος ανέφερε ότι στο στόχαστρο του Ιδρύματος βρίσκονται συγκεκριμένοι υπάλληλοι όπως μια υπόθεση που αφορούσε τη χορήγηση πλαστών αναρρωτικών αδειών από υπαλλήλους του Ταμείου στην Κρήτη...
newsmessinia.blogspot


Read more...

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ «ΤΑΜΠΟΥΡΩΜΕΝΟΙ» ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ Αυτόφωρη διαδικασία για τους απεργούς του Μετρό διέταξε ο εισαγγελέας



aytofori-diadikasia-gia-toys-apergous-toy-metro-dietakse-o-eisaggeleas
eurokinissi
Με σύλληψη και παραπομπή στο Αυτόφωρο για παραβίαση δικαστικής απόφασης που απαγόρευε την επανάληψη των κινητοποιήσεων, απειλούνται πλέον οι απεργοί του μετρό μετά από απόφαση της Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ειδικότερα, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου ζήτησε το απόγευμα της Πέμπτης την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους απεργούς του Μετρό.

Απέστειλε στην Κρατική Ασφάλεια εξάλλου, τις αποφάσεις με τις οποίες κρίθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μέσο μεταφοράς και ζητά, η Αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Από την πλευρά τους εργαζόμενοι στο Μετρό παραμένουν ταμπουρωμένοι στο αμαξοστάσιο και περιμένουν να λάβουν στα χέρια τους τα φύλλα πορείας. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Σταματόπουλος, η απόφαση της κυβέρνησης είναι αυταρχική. «Η κυβέρνηση αποφάσισε να μας δείξει το σκληρό της πρόσωπο» είπε χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν. Ωστόσο δεν ξεκαθάρισε τις επόμενες κινήσεις αφού όπως είπε, αναμένουν να λάβουν στα χέρια τους τα φύλλα πορείας. «Θα δούμε τι θα κάνουνμε. Συζητάμε συνεχώς με τους νομικούς μας. Μόλις πάρουμε τα φύλλα πορείας, θα συζητήσουμε και θα πράξουμε αναλόγως» είπε.

Πάντως ο κ. Σταματόπουλος εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές, δηλαδή δεν θα υπάρξουν εργαζόμενοι οι οποίοι θα θελήσουν να εργαστούν φοβούμενοι την επιστράτευση.

Αναβλήθηκε για αύριο η αγωγή της ΣΤΑΣΥ ΑΕ κατά της απεργίας

Αναβλήθηκε για αύριο η συζήτηση της αγωγής της ΣΤΑΣΥ ΑΕ με την οποία στρέφεται κατά των επτά Σωματείων εργαζομένων του Μετρό ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους. 

Η συζήτηση αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος των συνηγόρων του «Σωματείου Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών», οι οποίοι ανέφεραν στο δικαστήριο ότι η απόφαση για επιστράτευση των απεργών δεν τους γνωστοποιήθηκε μέχρι και την εκφώνηση της απόφασης.
http://newpost.gr/

Read more...

Βενιζέλος: Αλλος ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό άλλος αυτός που «γλείφει» στα σκαλοπάτια του Σόιμπλε...




Νέα σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του στην Κεντρική οργανωτική Επιτροπή για το Συνέδριο του κόμματος κάνοντας λόγο για προκλητική διγλωσσία από την ηγεσία του κόμματος, αλλά και...
«υστερική πολιτική σκευωρία» αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι τη στιγμή που τροφοδοτείται η ένταση και η μετωπική ρήξη στο εσωτερικό, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται σε μια «δημοσιοσχεσίτικη, παλαιού τύπου προσπάθεια εξωραϊσμού της εικόνας τους, επίδοση διαπιστευτηρίων μέσα από την παραδοχή σε όλες τις επαφές τους, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν υπάρχει άλλη γραμμή και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία διάθεση διαφοροποίησης από τη γραμμή που έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός και ακολουθεί η κυβέρνηση».

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι δεν μπορεί να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ δύο διαφορετικές συμπεριφορές, από τη μία να επενδύει στο αδιέξοδο εσωτερικά και να επιδίδεται σε μια διεθνή προσπάθεια εξωραϊσμού και «γλειψίματος» στα σκαλοπάτια του γερμανικού υπουργείο Οικονομικών.

Κατηγόρησε εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια αναβίωση των πιο απλοϊκών ιστοριών και θεωριών συνωμοσίας για το πως η χώρα οδηγήθηκε στην κρίση, ενώ, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, υπογράμμισε ότι η «επίμονη, σχεδόν υστερική πολιτική σκευωρία, υπό την πολιτική καθοδήγηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατεδαφίστηκε πριν φτάσει στη Βουλή και μέσα στη Βουλή, γιατί η δυναμική των γεγονότων, η αλήθεια είναι αυτή που αντέκρουσε όλο αυτό που είχε στηθεί εναντίον του ΠΑΣΟΚ».

Ανέφερε, επίσης, ότι «η χώρα θα κάνει τη στροφή σε πείσμα των ετερόκλητων δυνάμεων του αδιεξόδου και της καταστροφής» καθώς «ξέρουν όλοι αυτοί που έχουν επενδύσει στην καταστροφή και το θάνατο της χώρας, ότι τώρα πια είναι το οριστικό τέλος της στρατηγικής τους».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμη πάμπολλες δυσκολίες και το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα κριθούν τα πάντα αλλά σημείωσε πως «δεν υπάρχει δόμος προς τα πίσω. Μόνη λύση είναι η ολοκλήρωση της προσπάθειας.

Υποστήριξε, πάντως, ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις για την αλλαγή του κλίματος, όπως η επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες, η αναβάθμιση της πιστοληπτικής δυνατότητας της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης, οι ελληνικές τράπεζες επέστρεψαν στην τακτική χρηματοδότησή τους από τους μηχανισμούς της ΕΚΤ και το ΔΝΤ ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα....
iefimerida.gr


Read more...

ΣΤΗ ΓΑΔΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΕΠΙΤΑΞΗΣ...


ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ...
Η αστυνομία θα αναλάβει με βάση τις διευθύνσεις που έχει πάρει ήδη από τη διοίκηση του Μετρό να εντοπίσει τους εργαζόμενους και να τους επιδώσει τα φύλλα πορείας. Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης ήδη αυτή την ώρα τυπώνονται ...
τα πρώτα φύλλα επίταξης, τα οποία θα φεύγουν ανά ομάδες από τα αστυνομικά προς τα σπίτια των εργαζομένων σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.

Read more...

Ποιοι ψήφισαν «υπέρ» και ποιοι «κατά» Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο «επιβίωσης» του «Ερρίκος Ντυνάν»


Ο Ανδρ.Λυκουρέντζος επανέλαβε ότι εάν δεν επιτευχθεί η ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου «δεν θα υπάρχει επόμενη μέρα»
Ο Ανδρ.Λυκουρέντζος επανέλαβε ότι εάν δεν επιτευχθεί η ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου «δεν θα υπάρχει επόμενη μέρα»   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την επιβίωση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και τη διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων, πιστοποίησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών αναγκών του ιδρύματος.

Ο Ανδρ.Λυκουρέντζος επανέλαβε ότι εάν δεν επιτευχθεί η ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου «δεν θα υπάρχει επόμενη μέρα».

Αναφερόμενος στην έρευνα που εξελίσσεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα σχετικά με καταγγελίες
για κακοδιαχείρηση, αργομισθίες, υπέρογκες αμοιβές, διασπάθιση περιουσίας του Ερυθρού Σταυρού, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως δεν θα επιτρέψει την παραμικρή σκιά.

«Θα βγουν όλα στο φως, για όλα όσα καταγγέλθηκαν. Δεν με ενδιαφέρει σε ποιόν θα καταλογιστούν ευθύνες. Το υπουργείο επιθυμεί να υπάρξει άπλετο φως στην υπόθεση» δήλωσε.

Οι θέσεις των κομμάτων

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε ο εισηγητής της ΝΔ Δημήτρης Χριστογιάννης, επισημαίνοντας ότι το «Ερρίκος Ντυνάν» πρέπει να διασωθεί.

Κατά επί της αρχής τάχθηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός εκφράζοντας την αντίθεσή του και στο ενδεχόμενο πώλησης του κοινωφελούς ιδρύματος.

Ερωτήματα για τη διοίκηση του νοσοκομείου και τυχόν ευθύνες της για την κακή οικονομική του κατάσταση έθεσε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος, υπερψήφισε το νομοσχέδιο.

«Να διασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργίας του νοσοκομείου και να αποπληρωθούν τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους», ζήτησε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος, επίσης, ψήφισε το νομοσχέδιο.

«Να γίνει διαχειριστικός έλεγχος», ζήτησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης.
   
«Ναι» είπε και η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Κατερίνα Μάρκου,κάνοντας λόγο ακόμη και για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Κατά τάχθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο
θα βοηθήσει την επιχειρηματική δράση του νοσοκομείου.  
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Οργιάζει η εικονική υπερσυνταγογράφηση Συνταγογραφούσαν φαρμακευτικά σκευάσματα ακόμη και σε... νεκρούς


Οργιάζει η εικονική υπερσυνταγογράφηση, όπως δείχνει η εκτεταμένη έρευνα που έκανε ο ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα
Οργιάζει η εικονική υπερσυνταγογράφηση, όπως δείχνει η εκτεταμένη έρευνα που έκανε ο ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Ακόμη και σε... νεκρούς συνταγογραφούσαν φαρμακευτικά συμπληρώματα διατροφής γιατροί σε συνεργασία με φαρμακοποιούς.

Αυτή είναι μόνο μία από τις περιπτώσεις εικονικής υπερσυνταγογράφησης που έφερε στο φως εκτεταμένη έρευνα του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα και είχε ως στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς στον οργανισμό.

Με αφορμή στοιχεία ερευνών εικονικών συνταγογραφήσεων και σημαντικών περιπτώσεων απάτης στο χώρο της υγείας, εναντίον των ασφαλισμένων και του Οργανισμού, o ΕΟΠΥΥ δημοσιοποίησε την Πέμπτη στοιχεία των ερευνών της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, με τη συνδρομή της ΗΔΙΚΑ και της ΚΜΕΣ, σε πανελλαδικό επίπεδο:
1) Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων φάρμακα με αποκολλημένες τις ταινίες γνησιότητας και διαπιστώσαμε την εμπλοκή 7 ιατρών που είχαν συνταγογραφήσει τα φάρμακα αυτά και αρκετών φαρμακοποιών που εκτέλεσαν τις συνταγές. Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι η συνταγογράφηση και εκτέλεση των συνταγών αυτών ήταν εικονική. Οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, δεν ελάμβαναν τέτοιου είδους θεραπεία, δεν έπασχαν από τις νόσους που αναγράφονταν στις συνταγές και δεν ελάμβαναν τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία στα οποία είχαν εκτελεστεί οι συνταγές αυτές.
2) Στη Ρόδο, τα αποτελέσματα ερευνών έδειξαν εμπλοκή ενός ιατρού και δύο φαρμακείων στην εκτέλεση εικονικών συνταγών.
3) Στη Μυτιλήνη, πλασματική συνταγογράφηση με εμπλοκή δύο ιατρών του ΕΣΥ και ενός φαρμακείου.
4) Στην Ανατολική Αττική, διαπιστώθηκε μεγάλου εύρους εικονική-πλασματική συνταγογράφηση, με άλλου είδους όμως φάρμακα και με εμπλοκή ενός ιατρού ο οποίος είχε συνταγογραφήσει εικονικά για 23 ασφαλισμένους, 123 συνταγές, εν αγνοία τους, ενός ελεγκτή και αρκετών φαρμακοποιών.
3) Στο Ηράκλειο Κρήτης, σε μεγάλη Υγειονομική Μονάδα έχουν κατατεθεί για αποζημίωση σκευάσματα ειδικής διατροφής σε εκατοντάδες ασφαλισμένους. Η υπόθεση σχετίζεται με προηγούμενη που αφορούσε χορήγηση σκευασμάτων ειδικής διατροφής ακόμη και σε νεκρούς και έχει διαταχθεί πλήρης έλεγχος.
4) Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η έρευνα έχει αναδείξει πλήθος από στοιχεία που κρίνονται τουλάχιστον ύποπτα κυρίως αναφορικά με τη συνταγογράφηση των φαρμάκων και τη χορήγηση αναρρωτικών αδειών από ιατρούς του Οργανισμού. Ο έλεγχος συνεχίζεται σε πιο μεγάλο βάθος διότι οι εμπλεκόμενοι είναι πολλοί και η οικονομική επιβάρυνση του Οργανισμού μεγάλη.
5) Σε μεγάλες Ιδιωτικές Ιατρικές Μονάδες διαπιστώθηκε πλήθος φορολογικών παραβάσεων και εκ πλαγίου παράβαση των συμβάσεων διά της πολλαπλής χρέωσης ΚΕΝ. Οι έρευνες συνεχίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού.
6) Επίσης, διαπιστώθηκε εκτέλεση ιδίων συνταγών, ταυτόχρονα, χειρόγραφα και ηλεκτρονικά σε διαφορετικά φαρμακεία ή εκτέλεση της ιδίας συνταγής δύο και τρεις φορές από το ίδιο φαρμακείο. Σημαντικός αριθμός περιπτώσεων συνταγογράφησης χωρίς την παρουσία ιατρών ή ιατρών εκτός ειδικότητάς τους και σε ποσότητες πέραν της θεραπείας μηνός, καθώς και παρακράτηση βιβλιαρίων ασθενείας.
7) Επιπλέον, διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός συνταγογράφησης σε ασφαλισμένους που δεν είναι εν ζωή, συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους εν αγνοία τους, συνταγογραφήσεις σε βιβλιάρια που έχουν κλαπεί και σε ασφαλισμένους που δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα.
Μετά τα αποτελέσματα των ελέγχων, ο ΕΟΠΥΥ σε συνεργασία με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων και Εγκληματικής Δραστηριότητας, τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το ΣΔΟΕ δρομολογεί τις απαραίτητες ενέργειες, κατά των υπευθύνων, για τον καταλογισμό και την απόδοση πάσης φύσεως ευθυνών.
Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος και το όφελος που θα προκύψει για τον Έλληνα ασφαλισμένο από την εξοικονόμηση πόρων λόγω διαφθοράς, δεδομένου ότι επίσημες μελέτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμούν ότι χάνονται ετησίως 56 δισ. ευρώ από φαινόμενα απάτης και διαφθοράς, αποφάσισε να εγγραφεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Απάτης και της Διαφθοράς στο χώρο της Υγείας (European Healthcare Fraud and Corruption Network EHFCN).
Τα οφέλη της συμμετοχής αυτής εκτιμάται ότι θα είναι πολλαπλά με την αμφίδρομη ενημέρωση, εκπαίδευση και εξασφάλιση τεχνογνωσίας για τις αποτελεσματικότερες πρακτικές καταπολέμησης των φαινομένων αυτών και την ανάπτυξη κοινών στρατηγικών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ξεκάθαρο μήνυμα Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν σε συντεχνίες, δηλώνει ο πρωθυπουργός


Ο πρωθυπουργός με τον Κωστή Χατζηδάκη μετά το πέρας της σύσκεψης στο Μαξίμου 

Αθήνα
«Εξαιρέσεις δεν μπορώ να επιτρέψω» δηλώνει ο πρωθυπουργός λίγες ώρες μετά την απόφαση για πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ.

«Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν στις συντεχνίες. Στο λαό ανήκουν, που έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί και όχι να τον ταλαιπωρούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Για αυτό, ας το καταλάβουν όλοι: Τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν. Καθαρές κουβέντες» κατέληξε.

«Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία μπορεί να είναι όμηροι συντεχνιακών συμφερόντων» είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης, ενώ τόνισε ότι στο διάλογο που είχε διεξαχθεί έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο, για κανένα εργαζόμενο.

Τόνισε πως η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών από συνδικαλιστές οι οποίοι, όπως είπε, προέτρεπαν όλο αυτό το διάστημα τους εργαζόμενους σε απεργίες, παρά το γεγονός ότι είχαν κηρυχθεί παράνομες από τη δικαιοσύνη.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί, οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης» συνέχισε ο κ. Χατζηδάκης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Με προκήρυξη στο Διαδίκτυο Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Mall Athens


Η επίθεση στο Mall Athens έγινε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου
Η επίθεση στο Mall Athens έγινε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου   (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση, την Κυριακή, στο Mall στο Μαρούσι ανέλαβε με προκήρυξή της στο Διαδίκτυο η «Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων: Αγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων».

Στο κείμενο, αυτοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση απορρίπτουν τις κατηγορίες ότι με το χτύπημα τους ήθελαν θύματα μεταξύ των πολιτών κάνοντας λόγο για «συκοφαντίες από την πλευρά της εξουσίας».

Απορρίπτουν τις «λογικές παράπλευρων απωλειών» και αναφέρουν ότι, εκτός από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία και το zougla.gr, προειδοποίησαν για την επίθεση την ασφάλεια του εμπορικού κέντρου και την εφημερίδα Το Ποντίκι (του οποίου τον υπάλληλο κατηγορούν ότι θεώρησε φάρσα το τηλεφώνημά τους).

Όσον αφορά την επιλογή του στόχου αναφέρουν: «Για εμάς το mall και το κάθε mall είναι τεράστιο νεκροταφείο ανθρώπων και αληθινών αξιών.  Για αυτό και το χτυπήσαμε».

Στο κείμενο εκφράζεται ονομαστικά η αλληλεγγύη όσων υπογράφουν το κείμενο σε αρκετούς φυλακισμένους και καταζητούμενους αναρχικούς, στους καταδικασθέντες για τη συμμετοχή τους στη «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα και Σάββα Ξηρό, στους φυλακισμένους που κατηγορούνται για την απαγωγή του βιομήχανου Μυλωνά με ευθεία αναφορά στη σχέση τους με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, στα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα», Νίκο Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα και Κώστα Γουρνά, καθώς και σε φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Το κείμενο λήγει με τη φράση: «Ζήτω η Αναρχία!».

Δείτε:

Read more...

Απίστευτη δήλωση του Ιάπωνα ΥΠΟΙΚ, Τάρο Άσο «Βιαστείτε να πεθάνετε» λέει υπουργός σε ηλικιωμένους

Την έντονη αντίθεσή του στο σχέδιο της Ιαπωνικής κυβέρνησης να δώσει ένα μέρος του κρατικού προϋπολογισμού σε ιατρικές υπηρεσίες για ηλικιωμένους, εξέφρασε με έναν παράδοξο τρόπο ο υπουργός οικονομικών της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian» ο κ Τάρο Άσο απευθυνόμενος στα άτομα της τρίτης ηλικίας είπε « Βιαστείτε να πεθάνετε γιατί αποτελείτε διαρροή στον κρατικό προϋπολογισμό»  και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι « Θεός φυλάξει εάν είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε όσο θέλουμε. Θα ένιωθα πολύ άσχημα εάν κάθε ημέρα που ξυπνούσα ήξερα ότι η κυβέρνηση πληρώνει όλη την ιατρική μου περίθαλψη» 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η δήλωση αυτή, φαίνεται ότι πρόσβαλε δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους σε μια χώρα όπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού είναι πάνω από 60 ετών.
protothema.gr

Read more...