Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ «ΤΑΜΠΟΥΡΩΜΕΝΟΙ» ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ Αυτόφωρη διαδικασία για τους απεργούς του Μετρό διέταξε ο εισαγγελέας



aytofori-diadikasia-gia-toys-apergous-toy-metro-dietakse-o-eisaggeleas
eurokinissi
Με σύλληψη και παραπομπή στο Αυτόφωρο για παραβίαση δικαστικής απόφασης που απαγόρευε την επανάληψη των κινητοποιήσεων, απειλούνται πλέον οι απεργοί του μετρό μετά από απόφαση της Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ειδικότερα, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου ζήτησε το απόγευμα της Πέμπτης την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους απεργούς του Μετρό.

Απέστειλε στην Κρατική Ασφάλεια εξάλλου, τις αποφάσεις με τις οποίες κρίθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μέσο μεταφοράς και ζητά, η Αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Από την πλευρά τους εργαζόμενοι στο Μετρό παραμένουν ταμπουρωμένοι στο αμαξοστάσιο και περιμένουν να λάβουν στα χέρια τους τα φύλλα πορείας. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Σταματόπουλος, η απόφαση της κυβέρνησης είναι αυταρχική. «Η κυβέρνηση αποφάσισε να μας δείξει το σκληρό της πρόσωπο» είπε χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν. Ωστόσο δεν ξεκαθάρισε τις επόμενες κινήσεις αφού όπως είπε, αναμένουν να λάβουν στα χέρια τους τα φύλλα πορείας. «Θα δούμε τι θα κάνουνμε. Συζητάμε συνεχώς με τους νομικούς μας. Μόλις πάρουμε τα φύλλα πορείας, θα συζητήσουμε και θα πράξουμε αναλόγως» είπε.

Πάντως ο κ. Σταματόπουλος εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές, δηλαδή δεν θα υπάρξουν εργαζόμενοι οι οποίοι θα θελήσουν να εργαστούν φοβούμενοι την επιστράτευση.

Αναβλήθηκε για αύριο η αγωγή της ΣΤΑΣΥ ΑΕ κατά της απεργίας

Αναβλήθηκε για αύριο η συζήτηση της αγωγής της ΣΤΑΣΥ ΑΕ με την οποία στρέφεται κατά των επτά Σωματείων εργαζομένων του Μετρό ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους. 

Η συζήτηση αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος των συνηγόρων του «Σωματείου Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών», οι οποίοι ανέφεραν στο δικαστήριο ότι η απόφαση για επιστράτευση των απεργών δεν τους γνωστοποιήθηκε μέχρι και την εκφώνηση της απόφασης.
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: