Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Με προκήρυξη στο Διαδίκτυο Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Mall Athens


Η επίθεση στο Mall Athens έγινε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου
Η επίθεση στο Mall Athens έγινε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου   (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση, την Κυριακή, στο Mall στο Μαρούσι ανέλαβε με προκήρυξή της στο Διαδίκτυο η «Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων: Αγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων».

Στο κείμενο, αυτοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση απορρίπτουν τις κατηγορίες ότι με το χτύπημα τους ήθελαν θύματα μεταξύ των πολιτών κάνοντας λόγο για «συκοφαντίες από την πλευρά της εξουσίας».

Απορρίπτουν τις «λογικές παράπλευρων απωλειών» και αναφέρουν ότι, εκτός από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία και το zougla.gr, προειδοποίησαν για την επίθεση την ασφάλεια του εμπορικού κέντρου και την εφημερίδα Το Ποντίκι (του οποίου τον υπάλληλο κατηγορούν ότι θεώρησε φάρσα το τηλεφώνημά τους).

Όσον αφορά την επιλογή του στόχου αναφέρουν: «Για εμάς το mall και το κάθε mall είναι τεράστιο νεκροταφείο ανθρώπων και αληθινών αξιών.  Για αυτό και το χτυπήσαμε».

Στο κείμενο εκφράζεται ονομαστικά η αλληλεγγύη όσων υπογράφουν το κείμενο σε αρκετούς φυλακισμένους και καταζητούμενους αναρχικούς, στους καταδικασθέντες για τη συμμετοχή τους στη «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα και Σάββα Ξηρό, στους φυλακισμένους που κατηγορούνται για την απαγωγή του βιομήχανου Μυλωνά με ευθεία αναφορά στη σχέση τους με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, στα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα», Νίκο Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα και Κώστα Γουρνά, καθώς και σε φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Το κείμενο λήγει με τη φράση: «Ζήτω η Αναρχία!».

Δείτε:

Δεν υπάρχουν σχόλια: