Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ξεκάθαρο μήνυμα Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν σε συντεχνίες, δηλώνει ο πρωθυπουργός


Ο πρωθυπουργός με τον Κωστή Χατζηδάκη μετά το πέρας της σύσκεψης στο Μαξίμου 

Αθήνα
«Εξαιρέσεις δεν μπορώ να επιτρέψω» δηλώνει ο πρωθυπουργός λίγες ώρες μετά την απόφαση για πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ.

«Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν στις συντεχνίες. Στο λαό ανήκουν, που έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί και όχι να τον ταλαιπωρούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Για αυτό, ας το καταλάβουν όλοι: Τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν. Καθαρές κουβέντες» κατέληξε.

«Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία μπορεί να είναι όμηροι συντεχνιακών συμφερόντων» είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης, ενώ τόνισε ότι στο διάλογο που είχε διεξαχθεί έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο, για κανένα εργαζόμενο.

Τόνισε πως η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών από συνδικαλιστές οι οποίοι, όπως είπε, προέτρεπαν όλο αυτό το διάστημα τους εργαζόμενους σε απεργίες, παρά το γεγονός ότι είχαν κηρυχθεί παράνομες από τη δικαιοσύνη.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί, οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης» συνέχισε ο κ. Χατζηδάκης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: