Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ανοιχτό το Εθνικό Τυπογραφείο το Σαββατοκύριακο Ένα βήμα πριν από την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ η κυβέρνηση


Ένα βήμα πριν από την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ η κυβέρνηση


Αθήνα
Ένα βήμα πριν από την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ βρίσκεται η κυβέρνηση που αναμένει τις δικαστικές αποφάσεις για να δώσει το πράσινο φως να μοιραστούν τα «φύλλα πορείας». 

Το Βήμα αποκαλύπτει την απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη που εγκρίνει τη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σαββατοκύριακο για υπηρεσιακούς λόγους, που δεν είναι άλλοι από το τύπωμα των φύλλων πορείας.

Εάν το δικαστήριο κρίνει παράνομη την απεργία και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν συμμορφωθούν τότε θα γίνει χρήση του νόμου 3536/2007 για την επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών των απεργών και των εγκαταστάσεων της εταιρείας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Πρωτοφανείς και ανεύθυνες διπλωματικές κινήσεις Κατάφερε ρήξη με τη Λευκωσία ο Βενιζέλος


Κατάφερε ρήξη με τη Λευκωσία ο ΒενιζέλοςΗ ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ καταγγέλλει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για αδράνεια - Με ρηματική διακοίνωση απάντησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών - Διαβάστε στο protothema.gr αποσπάσματα του επίσημου κειμένου


Στα πρόθυρα διπλωματικής κρίσης βρέθηκαν αιφνιδίως Αθήνα και Λευκωσία με αφορμή την επίθεση της ευρωβουλευτού του Δημοκρατικού Συναγερμού Ελένης Θεοχάρους κατά του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σε μια είδηση που από πολλούς πέρασε στα «ψιλά», η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ ούτε λίγο-ούτε πολύ σχεδόν αποκάλεσε... προδότη τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών καταγγέλοντάς τον ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για «απαράδεκτη αδράνεια» στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων. 

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών διαταράσσοντας τις συνήθως αγαστές σχέσεις Αθήνας-Λευκωσίας. Άλλωστε δεν είναι συνηθισμένο η Ελλάδα να ακολουθεί την επίσημη όδο και να αποστέλλει ρηματική διακοίνωση στην Κύπρο ζητώντας τη δημόσια καταδίκη ενός πολιτικού, πόσο μάλλον μιας ευρωβουλευτού του κυβερνώντος κόμματος όπως η κυρία Θεοχάρους.

Το protothema.gr έχει στην κατοχή του και σας παρουσιάζει τμήματα της ρηματικής διακοίνωσης που εστάλη στο υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Σε αυτήν η δημόσια τοποθέτηση της Κυπρίας ευρωβουλευτού χαρακτηρίζεται ως «βαθύτατα προσβλητική για την Ελληνική Δημοκρατία και την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» με το ελληνικό ΥΠΕΞ να κατηγορεί την κυρία Θεοχάρους ότι με τη θέση της αυτή και μάλιστα ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «υπονομεύει την εθνική ενότητα και την αγαστή συνεργασία των δύο χωρών και των δύο κυβερνήσεων και συνιστά προκλητική και αναίτια διαστρέβλωση της πραγματικότητας, την οποία γνωρίζουν άριστα και πρωτογενώς τα αρμόδια όργανα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία ως κράτος-μέλος της Ε.Ε. μετείχε στο Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας της 23ης Ιουνίου 2014 στο Λουξεμβούργο».

Γι' αυτό και ζητά «να υπάρξει σαφής, δημόσια διαφοροποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την τοποθέτηση αυτή της κυρίας Θεοχάρους».

Απαντώντας, δε, στις αιτιάσεις της ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ σημειώνει ότι «στην Κοινή Θέση των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε. που ανέγνωσε ως Πρόεδρος του Συμβουλίου και εκ μέρους της Υπάτης Εκπροσώπου της Ε.Ε., ο Έλληνας Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός των Εξωτερικών υπάρχει αναλυτική αναφορά σε όλα τα κρίσιμα σημεία που αφορούν στην υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στις υποχρεώσεις της Τουρκίας έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ε.Ε. Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε. και το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας γνωρίζουν επομένως, λόγω της συμμετοχής της Κύπρου στο Συμβούλιο Σύνδεσης, το περιεχόμενο των προφορικών τοποθετήσεων της τουρκικής πλευράς και την άμεση και πλήρη απάντηση τόσο του Έλληνα Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, ως προεδρεύοντος του Συμβουλίου, όσο και του Επιτρόπου».

Και η ρηματική διακοίνωση καταλήγει: «Ως εκ τούτου, η Ελληνική Δημοκρατία αναμένει την άμεση ανταπόκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας προς προάσπιση της αλήθειας που δεν μπορεί να θίγεται με τέτοια ανευθυνότητα, αλλοιώνοντας τη δημόσια εικόνα και των δύο χωρών στο επίσημο forum  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
protothema.gr

Read more...

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα;...




 Στην βάση του ΠΑΣΟΚ παραπέμπει ο πρώην υπουργός του κόμματος Νίκος Σηφουνάκης για την όποια απόφαση μετεξέλιξής του.
«Κανείς δεν έχει εξουσιοδότηση να αυτοδιαλύσει το ΠΑΣΟΚ», λέει, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην ...
σημερινή ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ότι «η ανασυγκρότηση του δημοκρατικού χώρου μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από ανοιχτό, προγραμματικό διάλογο και όχι με συμφωνίες κορυφής με περιφερόμενους». Ως εκ τούτου, υποστηρίζει ότι «η όποια απόφαση μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα καθολικής απόφασης από τη βάση».
Όσο για το εγχείρημα της Ελιάς, δεν κρύβει τα ...αισθήματά του. Σε συνέντευξή του στο Βήμα FM, έκανε λόγο για «πείραμα της στιγμής» που εκ του αποτελέσματος των εκλογών δεν πέτυχε. Άσκησε δε σφοδρή κριτική σε στελέχη που «ενώ απεχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ ασκώντας εντονότατη κριτική και δημιούργησαν δικό τους κόμμα, στην συνέχεια επανήλθαν διακηρύττοντας τη συνεργασία τους με την Κοινοβουλευτική Ομάδα», λέγοντας δηκτικά ότι «εραστές της βουλιμίας της εξουσίας δεν μπορεί να είναι τιμητές μίας ιστορικής παράταξης»...
Τώρα, για ποιον χτυπάει η καμπάνα; Ο Neo θυμάται έναν βουλευτή που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ, έκανε κόμμα (στο οποίο μετείχε και δεύτερος βεβαίως) και επέστρεψε μετά βαΐων και κλάδων διακηρύσσοντας τη συνεργασία του με την «πράσινη» ΚΟ. Σήμερα, δε, είναι και υπουργός...

matrix24.gr

Read more...

Διευρύνονται οι κατηγορίες δικαιούχων Στη Βουλή η τροπολογία για τις μετεγγραφές φοιτητών


Στη Βουλή η τροπολογία για τις μετεγγραφές φοιτητών
  (Φωτογραφία:  Icon Photopress )

Αθήνα
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία διευρύνονται οι κατηγορίες, που δικαιούνται μετεγγραφή μεταξύ ομοειδών τμημάτων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. 
Τη διεύρυνση του δικαιώματος σε κατηγορίες πέραν αυτών που προβλέπει ο νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο, είχε προαναγγείλει ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος. 
Έτσι, εκτός από τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους και τις ειδικές κατηγορίες, που προβλέπει ο νόμος 4264, δυνατότητα μεταφοράς θέσης (μετεγγραφής) αποκτούν επισήμως και οι φοιτητές στις οικογένειες των οποίων το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 9.000 ευρώ.
Με βάση αυτό το κριτήριο, ωστόσο, ο αριθμός των επιτυχόντων, που θα δικαιούνται μετεγγραφής, δεν θα μπορεί να ξεπερνάει το 10% του συνολικού αριθμού των εισαχθέντων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ υποδοχής. 
Σε περίπτωση που το ποσοστό των δικαιούχων ξεπερνά το 10%, τότε ως κριτήριο για την μετεγγραφή θα λαμβάνεται ο βαθμός εισαγωγής και μόνον. 
Σημειώνεται ότι και φέτος οι δικαιούχοι θα επιλεγούν με την υποβολή της αίτησης σε δύο τμήματα που αντιστοιχούν στο τμήμα που εισήχθησαν στις εξετάσεις του σχολικού έτους 2011-2012, ενώ η μεταφορά θέσης αρχίζει από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013. 
Η διεύρυνση του δικαιώματος μετεγγραφής είχε συναντήσει τις επιφυλάξεις των αρχών των ιδρυμάτων, καθώς υπήρχε ο φόβος ότι θα προκληθεί συμφόρηση στις σχολές των μεγάλων πανεπιστημίων και αντιστοίχως «ερημοποίηση» των ιδρυμάτων της περιφέρειας. Τελικά, όμως, επιτεύχθηκε συμφωνία κατά τις επαφές που είχε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων και τους προέδρους των ΤΕΙ τις προηγούμενες ημέρες. 
Στο πλαίσιο αυτό, το γραφειοκρατικό βάρος της μετεγγραφής περνά πλέον από τα ιδρύματα στο υπουργείο Παιδείας.
Οι δικαιούχοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, ενώ η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου. 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση Πέρασε επί της αρχής από την επιτροπή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»


Πέρασε επί της αρχής από την επιτροπή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»
  (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».
Υπέρ ψήφισαν τα κόμματα της συμπολίτευσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου για την μικρή ΔΕΗ ολοκληρώθηκε σε Α' ανάγνωση στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται της νομοθετικής πρωτοβουλίας της, κάνοντας λόγο για μεταρρυθμιστική αναπτυξιακή τομή στον ενεργειακό τομέα της χώρας προς όφελος των καταναλωτών. Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε ξεπούλημα και διάλυση της πιο σημαντικής δημόσιας επιχείρησης και ζητά την απόσυρση του.
Η Β' ανάγνωση του νομοσχεδίου θα διεξαχθεί την Δευτέρα, ενώ η συζήτησή του θα συνεχιστεί την Τρίτη στο Α' Θερινό Τμήμα της Ολομέλειας και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με την ψήφισή του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του εισηγητή του, Θανάση Πετράκου, επανέλαβε το αίτημά του για απόσυρση του νομοσχεδίου, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση για το ξεπούλημα και τη διάλυση της ΔΕΗ.
«Εμείς λέμε ότι είστε μειοψηφία, δεν εκπροσωπείτε τίποτα και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να το κάνετε. Αν έχετε τα κότσια, να αφήσετε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει αν θέλει ή όχι να προχωρήσετε σε πλήρη ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού δικτύου της χώρας. Σας το λέμε από τώρα, ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν θα υλοποιηθεί. Εμείς δεν θα σταματήσουμε τους αγώνες και καλούμε τους Έλληνες πολίτες να αντιπαλέψουν τα σχέδια σας για να μην υλοποιηθούν» κατέληξε ο κ. Πετράκος.
«Η συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ αποδεικνύει ότι όλη αυτή η κρίση την οποία βίωσε η ελληνική κοινωνία, δεν δίδαξε τίποτα σε αρκετούς από εμάς» επισήμανε από την πλευρά του ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας.
Παράλληλα, ο κ. Ρήγας έκανε λόγο για στέρηση ποιοτικού δημόσιου πολιτικού διαλόγου και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συνεχίζει μια αντιπολιτευτική μικροκομματική τακτική με κραυγές και συνθήματα χωρίς να καταθέτει καμία συγκεκριμένη πρόταση.
Ο κ. Ρήγας τόνισε, πάντως, ότι θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες και αναγκαίες διασφαλίσεις και δεσμεύσεις, ώστε να πειστούν όσοι στηρίζουν αυτό το μεταρρυθμιστικό εγχείρημα ότι θα προχωρήσει πάνω σε γερές βάσεις προς όφελος της κοινωνίας.
«Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολιτικές επενδύσεις σε αυτό θέμα. Το 'μπλάκ άουτ' θα μεταφερθεί και στην πολιτική ομαλότητα. Στο χέρι μας είναι να το αποτρέψουμε, νομοθετώντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο σε συνθήκες διαφάνειας, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά για τα βήματα που θα ακολουθήσουμε από εδώ και πέρα» επισήμανε ο κ. Ρήγας.
Η εισηγήτρια των ΑΝΕΛ, Ραχήλ Μακρή έκανε λόγο για νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που αγγίζει τα όρια της εθνικής μειοδοσίας και για διάλυση και εκποίηση της δημόσιας εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, η οποία ήταν μοχλός ανάπτυξης.
Η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φούντα, επικαλούμενη και τους κοινωνικούς φορείς που τάχθηκαν κατηγορηματικά -όπως είπε- κατά του νομοσχεδίου, ζήτησε την απόσυρση του και τόνισε ότι το κόμμα της διαφωνεί επί της αρχής του. Διευκρίνισε ότι η ΔΗΜΑΡ είναι υπέρ της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά με ξεκάθαρους όρους που θα διασφαλίζουν τόσο το δημόσιο συμφέρον όσο και το όφελος των καταναλωτών και της ελληνικής κοινωνίας.
Για νομοθετική πρωτοβουλία που προσπαθεί να συγκεράσει τις συγκρούσεις επιχειρηματικών ομίλων για το ποιος θα πάρει τη ΔΕΗ μίλησε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. Παράλληλα, κατηγόρησε τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για σκοπιμότητες, υποστηρίζοντας ότι συζητούν «περί όνου σκιάς» χωρίς να παίρνουν θέση επί της ουσίας και για το σύνολο των μέτρων και αποφάσεων που έχουν παρθεί για την απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας για να διευκολυνθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε και ο εκπρόσωπος από τουςΑνεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές, Νίκος Σταυρογιάννης, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι αναπτυξιακή επένδυση, αλλά ένα τελευταίο βήμα που οδηγεί στην πλήρη απαξίωση της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης προς όφελος των κερδοσκόπων».
Την κατηγορηματική αντίθεση του κόμματός του στο νομοσχέδιο, εξέφρασε και ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παραδίδει σε ξένα και ντόπια συμφέροντα ένα σημαντικό εθνικό στρατηγικό τομέα της χώρας
Αποφασίζει το Πρωτοδικείο
Στο μεταξύ, στο Πρωτοδικείο κρίνεται το μέλλον των κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ, καθώς συζητείται η προσφυγή της διοίκησης της ΔΕΗ, για να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.
Η απόφαση αναμένεται αργά το απόγευμα της Παρασκευής ή το πρωί του Σαββάτου. Σε περίπτωση που η απεργία κριθεί παράνομη και καταχρηστική, οι συνδικαλιστές αναφέρουν ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, διαμηνύει ότι εάν η απεργία κριθεί παράνομη και καταχρηστική, θα δώσει λίγες ώρες προθεσμία για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στις θέσεις τους. Εάν αυτό δεν γίνει, θα προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευσή τους.
Σε ό,τι αφορά τις διακοπές ρεύματος, από το Διαχειριστή του συστήματος (ΔΕΔΔΗΕ) δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη πρόγραμμα για την Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το μεσημέρι δεν αναμένεται να υπάρξουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Οι μονάδες παραγωγής που βρίσκονται εκτός λειτουργίας λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ παραμένουν στις 13, ενώ η ζήτηση ρεύματος είναι λίγο μειωμένη λόγω των ανέμων που ρίχνουν τη θερμοκρασία και κατ' επέκταση τη ζήτηση ενέργειας για τη λειτουργία των κλιματιστικών.

Σε περίπτωση βέβαια που υπάρξει κάποια αλλαγή είτε στο μέτωπο της παραγωγής είτε της ζήτησης, θα γίνουν περικοπές προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κατάρρευσης του συστήματος.

Για τις βραδυνές ώρες, αντίθετα, θεωρείται βέβαιο ότι θα απαιτηθούν περικοπές (όπως έγιναν και το βράδυ της Πέμπτης) καθώς λείπει από το σύστημα η εισροή ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Διαβεβαιώσεις πίστης στον Φύρερ Στο φως αποκαλυπτική αλληλογραφία του Χρ.Παππά με «εκλεκτό» του Χίτλερ


Στο φως αποκαλυπτική αλληλογραφία του Χρ.Παππά με «εκλεκτό» του Χίτλερ

Αθήνα
Οι επιστολές, που είχε ανταλλάξει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, με παρασημοφορημένο από τον Χίτλερ, Βέλγο δημοσιογράφο και πολιτικό Λεόν Ντεγκρέλ, ο οποίος εντάχθηκε στα Waffen SS και συμμετείχε στην «επιχείρηση Μπαρμπαρόσα», περιλαμβάνονται στη δικογραφία, που έχουν οι ανακρίτριες της υπόθεσης.
Ο Χρήστος Παππάς είχε αποστείλει το 1989 επιστολή στον καταδικασμένο ερήμην μετά τον πόλεμο, από τη βελγική Δικαιοσύνη σε θάνατο για εσχάτη προδοσία Ντεγκρέλ, ο οποίος είχε διαφύγει στην Ισπανία.
Στην επίμαχη επιστολή, ο βουλευτής αποκαλεί «ήρωα στρατηγέ» τον Ντεγκρέλ και τον διαβεβαιώνει για την ακλόνητη πίστη του ίδιου, του Νίκου Μιχαλολιάκου και των μελών της Χρυσής Αυγής, στην «αιώνια μορφή» του Φύρερ και στα «ιδεώδη που πηγάζουν από τον αγώνα σας για μια καινούργια Ευρώπη».
Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η απάντηση του Ντρεγκέλ το 1989, καθώς και φωτογραφία του κατηγορούμενου βουλευτή με τον «στρατηγό» το 1992, έναν χρόνο πριν ο εκλεκτός του Χίτλερ αποβιώσει στη Μάλαγα της Ισπανίας.
Η επιστολή του Χρήστου Παππά, με ημερομηνία 15 Ιουνίου 1989, η οποία δόθηκε στον «υπασπιστή» του Ντεγκρέλ για να την παραλάβει ο φυγόποινος «στρατηγός» αναφέρει:
«Αξιοσέβαστε ήρωα στρατηγέ Λεόν Ντεγκρέλ,
Θεωρώ μεγάλη μου τιμή και εύνοια της θείας πρόνοιας, που σας συναντώ προσωπικά. Θα ήθελα, αξιοσέβαστε στρατηγέ, να σας διαβεβαιώσω για τη σταθερή, αληθινή και ακλόνητη πίστη εμού και των συναγωνιστών μου (που ανήκουν στο Ελληνικό Εθνικοσοσιαλιστικό Κίνημα -"Χρυσή Αυγή") στην αιώνια μορφή του FUHRER ADOLF HITLER και στα ιδεώδη που πηγάζουν από τον αγώνα σας για μία ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ! Η αλήθεια είναι μία και μοναδική. Τι θα μπορούσαμε να γινόμασταν αλήθεια χωρίς εσάς και χωρίς το πελώριο έργο σας. Είμαι συγκινημένος και είναι καθήκον μου να σας πω ότι εσείς μας δείχνετε τον δρόμο, με τον λαμπρό και παραδειγματικό ηρωϊσμό σας. 
»Σας παρακαλώ Αξιοσέβαστε Στρατηγέ να δεχθείτε τα σέβη μου και τις πιο εγκάρδιες ευχές μου και των Ελλήνων συναγωνιστών μου και ιδιαίτερα του αρχηγού μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ. Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ότι ο αγώνας μας για μια ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ σε μία ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ! θα συνεχιστεί χωρίς σταματημό μέχρι την ΝΙΚΗ! 
»Το εμπνευσμένο στα πεδία των μαχών σύνθημα της 28ης SS PANZER DIVISION-GRENADIERE-VOLONTIERE-WALLONIENNE, υπάρχει ακόμη και μας καθοδηγεί: ΑΓΩΝ-ΠΙΣΤΙΣ-ΝΙΚΗ. Δεχθείτε ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ τα σέβη μου και τα πιο διακριτικά μου αισθήματα . Ειλικρινά δικός σας. Πιστός στα ιδεώδη του ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ. PAPPAS CRISTOS».
O Ντεγκρέλ, που συνεργάστηκε με το καθεστώς του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο στην Ισπανία και παρέμεινε μέχρι τέλους αρνητής του Ολοκαυτώματος, δηλώνοντας «μετανιώνω που δεν νικήσαμε», στην απάντησή του στον Χρήστο Παππά, στις 28 Σεπτεμβίου 1989, φαίνεται να εκφράζει τον θαυμασμό του για την Ελλάδα. Αναφέρει μάλιστα ότι «ο Χίτλερ αισθανόταν Έλληνας» και φαίνεται να προσπαθεί να τακτοποιήσει τη διαδικασία για να συναντηθεί με τον Έλληνα ομοϊδεάτη του στην Μαδρίτη. Μάλιστα, αντί προσδιορισμού πόλης στην αρχή της επιστολής του γράφει «στην εξορία».
Η επίμαχη συνάντηση τελικώς έγινε τον Ιανουάριο του 1992 και οι δύο άντρες φωτογραφήθηκαν. Στη φωτογραφία, που έχουν οι ανακρίτριες στα χέρια τους -στην οποία ο κατηγορούμενος βουλευτής εμφανίζεται με κοστούμι και κόμη και μουστάκι, που παραπέμπουν στον Χίτλερ, υπάρχει ιδιόχειρη σημείωση- αφιέρωση του Ντεγκρέλ προς τον Παππά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ηθικοί εκβιασμοί...


xynidis c
 Ένα άρθρο – γροθιά στο στομάχι, με σαφείς αιχμές, αν όχι ευθείες καταγγελίες κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, δημοσιεύει ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, Σωκράτης Ξυνίδης και ταράζει τα νερά…
Σε...
ένα κείμενο με τίτλο «οι ηθικοί εκβιασμοί της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ … Συγγνώμη, της Ελιάς … ή μάλλον της Δημοκρατικής Παράταξης», περιγράφει αυτό ακριβώς. Πώς μετεξελίσσεται το ΠΑΣΟΚ σε Ελιά και σιγά σιγά σε Δημοκρατική Παράταξη, μέσα από …ηθικούς εκβιασμούς, που ο ίδιος αποδίδει στον Ευάγγελο Βενιζέλο, θυμίζοντας την περίοδο υπονόμευσης του Γιώργου Παπανδρέου που οδήγησε όπως λέει στην «ανακατάληψη» του ΠΑΣΟΚ από τον σκληρό πυρήνα του πάλαι ποτέ σημιτικού-εκσυγχρονιστικού μπλοκ του ΠΑΣΟΚ που «ευαγγελίζεται ότι θα ανασυγκροτήσει με την Ελιά».
Θυμίζει ακόμα τι έγινε στο τελευταίο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και πού κατέληξε αυτό, τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους εκβιασμούς που καταγγέλλει ότι συνόδευσαν όλα αυτά τα γεγονότα. «Ο Βαγγέλης Βενιζέλος τώρα ετοιμάζει το νέο πολιτικό του εκβιασμό. Όποιος δεν υποστηρίζει τις διαδικασίες σιωπηλής μετατροπής του ΠΑΣΟΚ σε άδειο πουκάμισο και μετάβασης σε μια ΕΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ είναι εχθρός της παράταξης και την αδυνατίζει ενώπιον των επερχόμενων εκλογών και πολιτικών εξελίξεων και θα φέρει την ευθύνη της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ. Και μην έχετε καμιά ψευδαίσθηση. Η λέξη ΠΑΣΟΚ δεν προφέρεται καν. Η φράση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ακούγεται σιγά-σιγά και θα υποκαταστήσει και τη λέξη ΕΛΙΑ. Όλα αυτά μόνο με πολιτικούς εκβιασμούς και στρατηγικές των ολιγομελών παρασκηνίων. Και την μετατροπή της παράταξης σε σύνολο ομαδαρχών με γαλάζια υπουργικά κουστούμια. Έτσι όμως δεν χτίζεται παράταξη. Και οι πολιτικοί εκβιασμοί τελείωσαν γιατί πλέον δεν υπάρχουν εκβιαζόμενοι. Κατάλαβες Πρόεδρε;», καταλήγει.
Ολόκληρο το άρθρο του κ.Ξυνίδη έχει ως εξής :
ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ … ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ … ή ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
Από την εποχή της υπονόμευσης του Γιώργου Παπανδρέου ως και σήμερα ο Βαγγέλης Βενιζέλος και οι συν αυτώ (όσο λίγοι και να έμειναν) βασίστηκαν στην κατασκευή πολιτικών εκβιασμών προκειμένου να ανακτήσουν και να παραμείνουν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Και χρησιμοποιώ τον όρο «ανάκτηση» γιατί επί της ουσίας δεν κατέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Βενιζέλος αλλά την ανακατέλαβε ο σκληρός πυρήνας του πάλαι ποτέ σημιτικού-εκσυγχρονιστικού μπλοκ του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε τη χώρα την εποχή της κατάπτωσης και αποσύνθεσης του πολιτικού μας χώρου.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Read more...

Επίσημες καταγγελίες για στατιστικές λαθροχειρίες επί Καραμανλή...


karamnlis 
Θα βρεθεί ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ εισαγγελέας να τις διερευνήσει;...
Στις 2 Οκτωβρίου 2009, δύο μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές της 4ηςΟκτωβρίου, η κυβέρνηση Καραμανλή ενημερώνει επίσημα την Ε.Ε. ότι το έλλειμμα του 2009 θα κινηθεί στο 6%. 
Τα στοιχεία είναι ...
ελλειπή και ζητούνται από την Eurostat πρόσθετες εξηγήσεις. Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχίζει να ανακαλύπτει την οδυνηρή αλήθεια. Στις 21 Οκτωβρίου 2009, μετά από μία πρώτη καταγραφή, αποστέλλει αναθεωρημένα στοιχεία στην Eurostat σύμφωνα με τα οποία το έλλειμμα του 2009 θα φτάσει το 12,5%. Και τα νέα στοιχεία γίνονται δεκτά με επιφυλάξεις από την Eurostat. Η ελληνική κρίση ξεσπάει.
Το έλλειμμα του 2009 θα αναθεωρηθεί στο 13,6% στις 22 Απριλίου 2010, με την Eurostat να διατηρεί και πάλι τις αμφιβολίες της για το αν αυτό θα είναι το τελικό μέγεθος. Η αναθεώρηση στο 13,6% ήταν το τελικό χτύπημα που οδήγησε την ελληνική κυβέρνηση στην αίτηση ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης.
Όλοι οι αστερίσκοι και οι αμφιβολίες της Eurostat για την αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων θα αρθούν το Νοέμβριο του 2010, όταν μετά από αλλεπάλληλες μετρήσεις, το έλλειμμα του 2009 θα αναθεωρηθεί στο τελικό 15,6%. 
Ναι, 15,6%, ενώ η κυβέρνηση Καραμανλή βεβαίωνε δύο ημέρες πριν τις εκλογές για 6%. Η διαφορά είναι περίπου 24 δισεκατομμύρια ευρώ.
Για διάφορους λόγους, όλη η κουβέντα τα τελευταία 4 χρόνια στην Ελλάδα επικεντρώθηκε στα στατιστικά στοιχεία ΜΕΤΑ τις εκλογές. Η παραμικρή υπόνοια ότι ενδεχομένως να μην ήταν τόσο το έλλειμμα έγινε είδηση – και μετά, ή σχεδόν αυτόματα αρκετές φορές, αντικείμενο δικαστικής έρευνας. Έτσι έκρινε η Δικαιοσύνη, έτσι έπραξε.
Οι σοβαρές όμως καταγγελίες, καταγγελίες που φέρουν πραγματικά σοβαρές υπογραφές ή έχουν ειπωθεί από τα πλέον επίσημα χείλη, αφορούν στο τι έγινε με τα στατιστικά στοιχεία ΠΡΙΝ από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009. Αφορούν στο τι έγινε επί κυβέρνησης Καραμανλή.
Και επειδή το θέμα, όλοι παραδέχονται ότι συνδέεται με το ξέσπασμα της κρίσης που γονάτισε όλη την ελληνική κοινωνία αλλά και με το μέγα ζήτημα της (αν)αξιοπιστίας της χώρας εκείνη την περίοδο, θα βρεθεί ένας, ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ, Εισαγγελέας να διερευνήσει αυτές τις συγκεκριμένες καταγγελίες;

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ... 

Read more...