Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Tέλος ο Ντάλας από τους ορισμούς των διαιτητών


Tέλος ο Ντάλας από τους ορισμούς των διαιτητών

Βόμβα από την ΕΠΟ καθώς ο Χιου Ντάλας δεν θα είναι πλέον αρμόδιος για τον ορισμό των διαιτητών, όπως ανακοίνωσε η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, μετά από αίτημα του ίδιου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτό έγινε ύστερα από αίτημα του ίδιου του Σκοτσέζου.
Η ανακοίνωση της ΚΕΔ:
Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποδέχεται το αίτημα του κ. Hugh Dallas να μην είναι πλέον υπεύθυνος για τους ορισμούς των αξιωματούχων διαιτησίας στους αγώνες των πρωταθλημάτων της Super League και της Football League, μέχρις ότου διαμορφώσει ο ίδιος πλήρη εικόνα και άποψη για το σύνολο των διαιτητών με βάση την απόδοσή τους. Ο κ. Dallas θα εξακολουθήσει να είναι αρμόδιος για την εκπαίδευση και την επιμόρφωση των διαιτητών των δύο επαγγελματικών κατηγοριών. Η ΚΕΔ/ΕΠΟ σε συνεδρίασή της θα κατανείμει εκ νέου τις σχετικές αρμοδιότητες.
Βέβαια η συγκεκριμένη απόφαση προκαλεί πολλά ερωτήματα, καθώς ο Χιου Ντάλας ακριβοπληρώνεται για είναι κανονικά αρχιδιαιτητής και όχι να εκπαιδεύει και να επιμορφώνει τους διαιτητές. Επίσης γιατί αυτή η απόφαση λήφθηκε τώρα και όχι νωρίτερα, αφού ούτε τότε ο Ντάλας γνώριζε τους διαιτητές...

Πηγή: gazzetta.gr
enikos.gr

Read more...

''ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ''...


Από την Εγνατία οδό καθιερώνονται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα αναλογικά διόδια, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Υποδομών...
Το σύστημα θα είναι έτοιμο το 2017.


Όπως επισημαίνει το υπουργείο, για πρώτη φορά υπάρχει δικαιοσύνη στον τρόπο χρέωσης. Ο χρήστης του δρόμου θα πληρώνει μόνο για τη διαδρομή που διανύει. Πρόκειται για σημαντική αλλαγή, που σίγουρα θα επηρεάσει μελλοντικά και τον τρόπο χρέωσης στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Από σήμερα αρχίζει στην Εγνατία και συγκεκριμένα στον κάθετο άξονα των Ευζώνων, η πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων με ελεύθερη ροή χωρίς μετωπικούς σταθμούς. Μετά την πιλοτική φάση που θα διαρκέσει έξι με οκτώ μήνες, θα αρχίσει η σταδιακή εφαρμογή του στους υφιστάμενους σταθμούς.

«Η αλλαγή έγινε. Τα διόδια θα είναι δίκαια. Ας φωνάζουν κι ας παραπληροφορούν, όσοι δεν τολμούν να δουν το μέλλον και δεν βολεύονται με την αλήθεια» αναφέρει το υπουργείο Υποδομών.

Σε ότι αφορά στην αναγκαιότητα χωροθέτησης νέων σταθμών, αλλά και τα σχόλια περί διοδίων στην Αμφίπολη, το υπουργείο διευκρινίζει ότι:

- Σήμερα, ο δημόσιος προϋπολογισμός καλύπτει το 50% των εξόδων συντήρησης της Εγνατίας Oδού, αδικώντας κατάφωρα όσους πολίτες πληρώνουν χωρίς να χρησιμοποιούν το δρόμο. Είναι επίσης αυτονόητο ότι αυτή η κατάσταση των ελλειμμάτων θα οδηγούσε σε πλήρες αδιέξοδο την Εγνατία.

- Με τους νέους σταθμούς το Δημόσιο αντιδρά έγκαιρα και προληπτικά. Αυξάνονται τα έσοδα της Εγνατίας. Από τους χρήστες κι όχι από τους φόρους των άλλων. Εφαρμόζονται δίκαια και προηγμένης τεχνολογίας διόδια που μειώνουν το κόστος λειτουργίας των σταθμών.

- Παράλληλα, με τους νέους σταθμούς το Δημόσιο επενδύει επιπλέον 70 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του αυτοκινητόδρομου και την άμεση βελτίωση της οδικής ποιότητας και ασφάλειας του.

- Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, δεν πρόκειται για νέα διόδια και τάχα, νέα άδικα βάρη στους πολίτες.

- Πρόκειται για ολοκληρωμένη πολιτική που αποδίδει δικαιοσύνη, εκσυγχρονίζει και αυξάνει την αξία του αυτοκινητόδρομου, βελτιώνει τις συνθήκες οδήγησης και ασφάλειας.

- Ταυτόχρονα, δίνει αξία και προοπτική στην Εγνατία, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/11/blog-post_232.html

Read more...

Ραχήλ: Στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρα...



BINTEO...
Η ανεξάρτητη βουλευτής, Ραχήλ Μακρή, στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα.
To δήλωσε στην...
Χριστίνα Λαμπίρη. 
"Έχουμε μία δεδομένη κατάσταση και πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα σε... αυτά που έχουμε. Από αυτά που έχω να επιλέξω, αυτό που είναι πιο κοντά στις αρχές και στις αξίες μου, θεωρώ ότι θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα. Όταν λέω θα στηρίξω, δεν γνωρίζω με ποιον τρόπο θα γίνει" σχολίασε. 
Δείτε το βίντεο:

Read more...

Zήγρας: Σήκω ρε κι ομολόγησε να απαλλάξεις το παιδί σου. Δε λυπάσαι...



Τσοχατζόπουλος: Έχεις τρελαθεί τελείως...
Νέα ένταση στη δίκη.
Το αίτημα της Αρετής... 
Ένταση επικράτησε και σήμερα στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση για τις «χρυσές» μίζες των εξοπλιστικών. Την ώρα που...
η Αρετή Τσοχατζόπουλου κλήθηκε από το δικαστήριο να τοποθετηθεί επί του νέου αιτήματος που υπέβαλε ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της, ο Νίκος Ζήγρας απευθυνόμενος προς τον Τσοχατζόπουλο του είπε: 
«Σήκω ρε κι ομολόγησε να απαλλάξεις το παιδί σου. Δε λυπάσαι... Εγώ κλαίω γι’ αυτό το παιδί... Θες να μη δικαστείς κιόλας! Εγκληματίας πρώτου βαθμού».

Ο πρώην υπουργός εμφανώς εκνευρισμένος του ζήτησε να σταματήσει: «Σταματά επιτέλους. Έχεις τρελαθεί τελείως» του είπε.  


Το αίτημα της Αρετής

Να ανοίξει η πόρτα της φυλακής για την Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» με πρωταγωνιστή τον πατέρα της και πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο ζήτησε ο συνήγορος.

Ο συνήγορος της Αρετής Τςοχατζοπουλου , Μιχάλης Δημητρακόπουλος κατέθεσε στο δικαστήριο αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής της επικαλούμενος κυρίως τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει το ένας της παιδί.

Αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής της αναμένεται καταθέσει στο Δικαστήριο και ο συνήγορος της Βίκης Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης.
Νωρίτερα οι δικαστές απέρριψαν την ένσταση που είχαν υποβάλλει στο Δικαστήριο οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με την οποία έχει παραγραφεί - δυνάμει του άρθρου 86 παρ. 3 β του Συντάγματος - το αδίκημα για τον Άκη Τσοχατζόπουλου και έχει παύσει η ποινική δίωξη μόνο ως προς το πρόσωπό του.

Το Δικαστήριο διέκοψε λόγω κωλύματος που επικαλέστηκε μια εκ των δικαστών επικαλούμενη προσωπική σχέση με έναν από τους συνηγόρους.

Read more...

Εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα Τέσσερα χρόνια με αναστολή στο ζεύγος Παπαντωνίου για το «πόθεν έσχες»


Τέσσερα χρόνια με αναστολή στο ζεύγος Παπαντωνίου για το «πόθεν έσχες»
Ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» καταδικάστηκαν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του.
 Αθήνα

H ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα, ενώ επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ στον καθένα.

Στο δικαστήριο δεν παρέστησαν ούτε ο πρώην υπουργός ούτε η σύζυγός του, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Με την ίδια απόφαση επιδικάστηκε στο Δημόσιο αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης 50.000 ευρώ.

Η δίωξη ήταν σε βαθμό πλημμελήματος και αφορούσε τη χρήση του έτους 2009.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ και του λογαριασμού ύψους 1,2 εκ. ευρώ που διατηρούσε στην ελβετική τράπεζα HSBC η σύζυγος του.

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει πως αγνοούσε το εν λόγω ποσό, καθώς αφορούσε την κάτοχο του λογαριασμού, τον πρώην σύζυγο της και τα παιδιά τους.
Σε λίγες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που θα κρίνει αν το ζευγάρι θα πρέπει να παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη για κακουργηματικού βαθμού παράβαση του νόμου περί «πόθεν έσχες», που αφορά το οικονομικό έτος 2010 οπότε άλλαξε ο νόμος και το αδίκημα μετατράπηκε σε κακούργημα.
Η εισήγηση του εισαγγελέα, που θα κριθεί από το Συμβούλιο, είναι παραπεμπτική για τους δύο συζύγους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ...


Με στόχο τη διερεύνηση τυχόν παραβάσεων της νομοθεσίας περί πωλήσεως και διάθεσης φαρμάκων, ο προϊστάμενος ...
της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, κ. Ηλίας Ζαγοραίος, παρενέβη σήμερα και διέταξε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας.


Η παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας έγινε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, που αφορούν σε ελλείψεις φαρμάκων πρώτης ανάγκης και στους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση αυτή για τη δημόσια υγεία.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/11/blog-post_593.html

Read more...

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ 3 ΔΙΣ. ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ...


Ξεπέρασε τα 3 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού Προϋπολογισμού στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου σε ταμειακή βάση, σύμφωνα ...
με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.


Συγκεκριμένα, βάσει των στοιχείων αυτών, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 2,250 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 9,074 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την αύξηση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού σε 38,391 δισ. ευρώ, από 37,993 εκατ. ευρώ πέρυσι. Σε αυτά περιλαμβάνεται ποσό ύψους 1,310 δισ. ευρώ από αποπληρωμή προνομιούχων μετοχών, ενώ δεν περιλαμβάνονται 62 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 336 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και δαπάνες ύψους 451 εκατ. ευρώ που αφορούν τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, αυτές διαμορφώθηκαν σε 40,068 εκατ. ευρώ, από 47,904 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2013.

Σημειώνεται ότι το πρωτογενές αποτέλεσμα παραμένει εάν συμπεριληφθούν τα έσοδα από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος και αφαιρεθούν έσοδα από την αποπληρωμή προνομιούχων μετοχών, καθώς και δαπάνες που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/11/3_18.html

Read more...

Προετοιμάζουν την παράδοση στους δανειστές...


Το δημοσιονομικό κενό του 2015, που κατά την τρόικα αγγίζει τα 3 δισ., παραμένει το σημαντικότερο αγκάθι για να...
κλείσει η συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών τόσο όσον αφορά τα μέτρα που θα περιληφθούν στην αξιολόγηση όσο και τις βασικές αρχές της "πιστωτικής γραμμής" για τη διετία 2015 - 2016. Προετοιμάζοντας την υποχώρησή της σε όλα τα θέματα, η κυβέρνηση εμφανίζει τη "ρήξη" με την τρόικα ως "καταστροφή" για τη χώρα. Οι Βρυξέλλες απαίτησαν χθες πλήρη υποταγή έως αύριο και ως "αντάλλαγμα" εμφανίζονται διατεθειμένες να προσφέρουν τη μεταφορά ορισμένων μέτρων που συνεπάγονται υψηλό -εκλογικό- κόστος για την κυβέρνηση, όπως οι περικοπές μισθών και συντάξεων, στο νέο Μνημόνιο που θα συνοδεύει την "προληπτική πιστωτική γραμμή". Όπως επιβεβαίωσε ο Μ. Ντράγκι, το θέμα του χρέους τέθηκε οριστικά στο ράφι.


Τελεσίγραφο Κομισιόν για ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ η κυβέρνηση... ψάχνεται
«Ανταλλάσσεται αλληλογραφία, συζητάμε ακόμα». Έτσι απαντούν από το υπουργείο Οικονομικών στην ερώτηση πότε αναμένεται να επιστρέψουν οι επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα. Η Κομισιόν, ωστόσο, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας των προθέσεων της και σύμφωνα με το ΑΜΠΕ φέρεται να έδωσε "τελεσίγραφο" στην κυβέρνηση να κλείσει τα ανοικτά θέμματα εντός 48 ωρών.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, επεσήμανε ως "απαραίτητη προϋπόθεση" για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη μεταμνημονιακή εποχή, την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης και επεσήμανε ότι το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους δεν πρόκειται να συζητηθεί πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μάριο Ντράγκι. Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ, Επαμεινώνδα Μαριά, ο πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε ότι τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα επιστρέφονται μέσω των κεντρικών τραπεζών των κρατών-μελών στην Ελλάδα, ενώ σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους, εκτίμησε ότι δεν είναι ούτε αναγκαία, ούτε χρήσιμη. «Η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις», είπε χαρακτηριστικά ενώπιον των ευρωβουλευτών της οικονομικής και νομισματικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα τη νομισματική πολιτική της ευρωζώνης.

Όλα δείχνουν πάντως ότι η αξιολόγηση δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο, καθώς ούτε το ΔΝΤ ούτε η Ε.Ε. ούτε η ΕΚΤ εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την ελληνική πρόοδο και θεωρούν πως οι συνθήκες «δεν έχουν ακόμη ωριμάσει». Ο Γκίκας Χαρδούβελης φέρεται να προσανατολίζεται σε αίτημα εξέτασης του ελληνικού ζητήματος, σε έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup έως τις 15 Δεκεμβρίου και πάντως πριν την σύνοδο κορυφής. Ανεπισήμως η Κομισιόν διακινεί την πληροφορία ότι περιμένει ως την Τετάρτη να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο κι ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Η ελληνική πλευρά διαψεύδει τη διαρροή της Κομισιόν μεν, ωστόσο πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε ότι Σαμαράς και Βενιζέλος θα συναντηθούν την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να διαμορφώσουν την κυβερνητική στάση έναντι της Τρόικας.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ, το βασικό πρόβλημα φαίνεται πως είναι το δημοσιονομικό κενό, στο οποίο οι δυο πλευρές δεν συμφωνούν και ο τρόπος κλεισίματος του. Συγκεκριμένα η τρόικα θεωρεί ότι το δημοσιονομικό κενό θα ανέλθει στα 2,6 δισ., ενώ η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν θα υπάρξει καθόλου κενό. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε πέρυσι, όταν η κυβέρνηση κατέθεσε προϋπολογισμό, χωρίς την έγκριση της τρόικας, τον οποίο αναγκάστηκε στη συνέχεια να αναθεωρήσει. Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και φέτος, εκτός αν οι διαπραγματεύσεις επεκταθούν και εντός του 2015, κάτι που εκτιμούν όλο και περισσότεροι αναλυτές. Σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση θα επιδιώξει να κλείσει το θέμα, λίγο πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την αναμενόμενη προκήρυξη εκλογών.

Για την πορεία της οικονομίας και των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ανακοινώθηκε ότι θα έχει συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, αύριο. Μετά τη συνάντηση ο υπουργός θα κάνει δηλώσεις προκειμένου να ξεκαθαρίσει τα ανοιχτά ζητήματα οικονομικής πολιτικής, αλλά και τις επιθέσεις που δέχεται για το θέμα των δόσεων του ΕΝΦΙΑ.

Μετά τα απανωτά πυρά που δέχθηκε τις τελευταίες μέρες, για τους χειρισμούς του στο θέμα με τις δόσεις, ο κ. Χαρδούβελης άκουσε χθες την κυβερνητική εκπρόσωπο, να εκφράζει τη στήριξη της κυβέρνησης στο πρόσωπό του. "Η η κυβέρνηση είναι ενιαία και ο κ. Χαρδούβελης απολαμβάνει απολύτως της εμπιστοσύνης και της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού" τόνισε η Σοφία Βούλτεψη...
avgi.gr

Read more...

13 συν 5 σταθμοί διοδίων στην Εγνατία...


13 συν 5 σταθμοί διοδίων στην Εγνατία -Πού ακριβώς θα βρίσκονται και πώς θα  γίνεται η χρέωση με το χιλιόμετροΠού ακριβώς θα βρίσκονται και πώς θα γίνεται η χρέωση με το χιλιόμετρο...


Από το 2017 θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα των αναλογικών διοδίων (χρέωση ανάλογα με τα χιλιόμετρα) στην Εγνατία Οδό.

Το οριστικό μοντέλο για τη χωροθέτηση των διοδίων στην Εγνατία Οδό που...
συμφωνήθηκε την περασμένη εβδομάδα προβλέπει συνολικά 13 σταθμούς διοδίων, συν πέντε που θα λειτουργούν στους κάθετους άξονες, εκείνους δηλαδή που συνδέουν τον αυτοκινητόδρομο με τις γειτονικές χώρες.  Από τους 13 σταθμούς οι 7 υπάρχουν ήδη και λειτουργούν με μπάρες, ενώ στους νέους έξι σταθμούς που θα δημιουργηθούν θα λειτουργήσει -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- το σύστημα της αναλογικής χρέωσης. Σταδιακά το σύστημα θα επεκταθεί στο σύνολο γης Εγνατίας Οδού.

Η χρέωση θα είναι 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο, όσο δηλαδή είναι και σήμερα το κόστος των διοδίων στην Εγνατία Οδό.

Οι υφιστάμενοι σταθμοί διοδίων

Τυρίων
Μαλακασίου
Πολυμύλου
Κλειδί
Ανάληψης Λαγκαδά
Μουσθένης
Ιάσμου
Οι έξι νέοι σταθμοί που θα δημιουργηθούν:

Παμβώτιδας
Βενέτικου
Θεσσαλονίκη
Βρασνών Ασπροβάλτας
Περιμετρική Καβάλας
Μεστής
Οι πέντε σταθμοί στους κάθετους άξονες

Ιεροπηγή Καστοριάς
Αλιάκμονας Καστοριά
Εύζωνοι Κιλκίς
Προμαχώνας Σερρών
Στρυμονικό Σερρών...
iefimerida.gr

Read more...

Οι πρώτες εικόνες...



...από την σύγκρουση στο Ρουφ...
-Δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη τα ακριβή αίτια της συγκρουσης...
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του προαστιακού, από τη σύγκρουση που σημειώθηκε, δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Το τρένο του ΟΣΕ ήταν... 

σταματημένο στον σταθμό την ώρα της σύγκρουσης και μολονότι ακόμα δεν έχουν εξακριβωθεί τα ακριβή αίτια, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανθρώπινο λάθος. 
Λόγω της σύγκρουσης έχουν διακοπεί τα δρομολόγια του Προαστιακού προς Πειραιά.
 
Ο συρμός του Προαστιακού μετέφερε 15 επιβάτες και εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα-Πειραιάς ενώ το τρένο του ΟΣΕ εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Καλαμπάκα.
 
Στο σημείο της σύγκρουσης βρίσκονται συνεργεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου σύντομα να δοθεί στην κυκλοφορία η γραμμή.




Read more...

Π. Βαρώτσος: Το ΒΑΝ είχε καταγράψει σήματα από τις 7 Αυγούστου...


Ο επικεφαλής της ομάδας ΒΑΝ τόνισε χαρακτηριστικά: "Δεν ήταν κάτι που μας εξέπληξε, το αναμέναμε. Εμείς από τις αρχές Αυγούστου έχουμε ...
αναρτήσει στη διεθνή βάση του Πανεπιστημίου του Κορνέλ, ανακοίνωση ότι είχαν αρχίσει να καταγράφονται προσεισμικά ηλεκτρικά σήματα στο σταθμό μας στην Κερατέα. Από τις 7 Αυγούστου είχαν αρχίσει τα προσεισμικά ηλεκτρικά σήματα αυτά για την περιοχή του Ευβοϊκού"...
left.gr

Read more...

Κρίσιμη η έγκαιρη συμφωνία για πιστωτική γραμμή Πιέζει η τρόικα για μισθολόγιο του Δημοσίου και αλλαγές στο ασφαλιστικό


Πιέζει η τρόικα για μισθολόγιο του Δημοσίου και αλλαγές στο ασφαλιστικό
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Aθήνα
Το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, οι «περιμετρικές» αλλαγές στο ασφαλιστικό και οι αλλαγές στο καθεστώς του ΦΠΑ, αποτελούν τα τρία βασικά θέματα για τα οποία η τρόικα ζητά από την κυβέρνηση να υπάρξει «πραγματική πρόοδος» προκείμενου να επανέλθει στην Αθήνα για τη συνέχιση της αξιολόγησης.
 
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν πως η ρητορική της τρόικα για δημοσιονομικό κενό 3 και πλέον δισ. ευρώ το 2015, απλά αποσκοπεί στην άσκηση πιέσεων για να ληφθούν αποφάσεις για τις αλλαγές στις συντάξεις και στις μισθολογικές δαπάνες του Δημοσίου. Τονίζουν δε πως η ελληνική πλευρά είναι ανυποχώρητη πως δεν θα υπάρξει κενό το 2015 και ότι αυτό θα αποτυπωθεί και στο τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού 2015 που θα κατατεθεί την Παρασκευή το πρωί στη Βουλή.
Αναφορικά με το τελεσίγραφο των 48 ωρών που έδωσε χθες η ΕΕ και το οποίο εκπνέει το βράδυ της Τετάρτης, τα ίδια στελέχη ανέφεραν με ειρωνική διάθεση πως σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση «δεν θα προλάβει να λάβει νέα μέτρα 3 δισ. ευρώ μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».
Πάντως, στενοί συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη επεξεργάζονται την παρούσα περίοδο διατάξεις που σχετίζονται με το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου και τις οποίες έχουν λάβει από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το ίδιο συμβαίνει και με το θέμα των κοινωνικών πόρων που χρηματοδοτούν τις συνταξιοδοτικές παροχές. Η κυβέρνηση εξετάζει την κατάργηση των πόρων αυτών, κάτι που νομοτελειακά θα συνοδευτεί είτε με μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών, είτε με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
Τα δύο αυτά θέματα αναμένεται να εξετασθούν άλλωστε σήμερα στις 3 το απόγευμα στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στο ίδιο πλαίσιο στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα διατάξεις που να διευθετούν μνημονιακές υποχρεώσεις.
Ο κρίσιμος Δεκέμβριος
Πλέον όλα τα δεδομένα δείχνουν πως ο στόχος για ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου δεν είναι επιτεύξιμος κάτι που έχει τροφοδοτήσει σενάρια για σύγκληση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης μέσω τηλεδιάσκεψης στις 15 ή στις 17 Δεκεμβρίου και σε κάθε περίπτωση πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 18 Δεκεμβρίου. Πάντως, δεδομένου ότι ΔΝΤ και ΕΕ δεν ομονοούν και μεταξύ τους για πολλά θέματα, δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η ολοκλήρωση των συζητήσεων εντός του Δεκεμβρίου.
Στο ίδιο πλαίσιο στελέχη του Ευρωσυστήματος μιλώντας στο in.gr ανέφεραν πως πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ελληνικά ΜΜΕ και οι οποίες υποστήριζαν πως η τρόικα καθυστερεί την αξιολόγηση έως την προεδρική εκλογή προκειμένου να έχει ένα καθαρότερο ορίζοντα για τις πολιτικές εξελίξεις και τη μορφή του προγράμματος είναι «παντελώς λανθασμένες».
Κατά τα ίδια στελέχη η Ελλάδα θα πρέπει την 1η Ιανουαρίου 2015 να έχει στη διάθεσή της μια προληπτική πιστωτική γραμμή, αλλά και μια συμφωνία με τους εταίρους της που θα διασφαλίζει τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας. Η συμφωνία αυτή που συνίσταται στο περιβόητο Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων που καταρτίζει το Μέγαρο Μαξίμου θα μεταθέτει για το 2015 μέρος των προαπαιτούμενων της τρέχουσας αξιολόγησης.
Για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας η κυβέρνηση επιδιώκει να παρουσιάσει αυτό το νέο «Μνημόνιο» μετά τη διαδικασία για την εκλογή προέδρου -που ενδεχομένως υπό το βάρος των εξελίξεων να επισπευσθεί. Ωστόσο, η τρόικα θέλει να προσδιορισθούν τα μέτρα άμεσα προκειμένου να είναι σαφές τι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του Δεκεμβρίου και τι όχι. Ειδικά το ΔΝΤ (για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει αλλαγή ρόλου από το 2015, αλλά την ίδια στιγμή αποβλέπει στις εκκρεμείς δόσεις του ύψους 7 δισ. ευρώ) δεν έχει μεγάλο περιθώριο «συμβιβασμών» καθώς το Διοικητικό του Συμβούλιο λειτουργεί με κριτήρια που δεν είναι αμιγώς πολιτικά.
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Νευρική κρίση λόγω τελεσιγράφου Αδ.Γεωργιάδης: Το ΠΑΣΟΚ φταίει που υπάρχει εμπλοκή με την τρόικα


Αδ.Γεωργιάδης: Το ΠΑΣΟΚ φταίει που υπάρχει εμπλοκή με την τρόικα
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε βολές κατά του ΠΑΣΟΚ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Το τελεσίγραφο της τρόικας, που δίνει 48 ώρες περιθώριο για να προωθήσει η Αθήνα μια συμφωνία για τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να επιστρέψουν για την τελική αξιολόγηση οι εκπρόσωποι των δανειστών, έχει προκαλέσει αναταραχή στην κυβέρνηση. 
Την ώρα που ο Ευ.Βενιζέλος επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδ.Γεωργιάδης επιρρίπτει ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων.
Όπως δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Τρίτης στο Mega: «Το ΠΑΣΟΚ φταίει που δεν υλοποιήσαμε τη συμφωνία και τώρα η τρόικα μας πιέζει».
Η τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ.Κουτρουμάνη, ο οποίος απάντησε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει την κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα, αλλά υπάρχουν θέματα που δεν μπορεί να κάνει πίσω, όπως οι ομαδικές απολύσεις, το λοκάουτ, το νέο μισθολόγι».
Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επέμεινε: «Η κυβέρνηση έχει υπογράψει το μνημόνιο και έχει δεσμευθεί για αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου. Ο κ. Βρούτσης έχει παρουσιάσει συνολικό νόμο για τα συνδικαλιστικό και το ΠΑΣΟΚ το απέρριψε».
Ο κ. Κουτρουμάνης απάντησε ότι η συζήτηση αυτή δεν επηρεάζει την πορεία της χώρας, ενώ αντέδρασε στη θέση που εξέφρασε ο κ. Γεωργιάδης «μια χαρά είναι το λοκάουτ».
Ο Αδ.Γεωργιάδης επανήλθε, ωστόσο, ρωτώντας «σε ποια μεταρρύθμιση είναι "ναι" το ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους έξι μήνες», για να απαντήσει ο Γ.Κουτρουμάνης ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει όλα τα νομοσχέδια, με τις αναγκαίες τροποποιήσεις.

Είναι φανερό ότι οι πιέσεις και οι απαιτήσεις της τρόικας προκαλούν αναταραχή στην κυβέρνηση.

Ειδικότερα για το αίτημα της τρόικας για διόρθωση εκ νέου της ρύθμισης για τις 100 δόσεις, προκειμένου να μπουν περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια και ο αριθμός των δόσεων να μειωθεί στις 72, κυβερνητική πηγή δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι «κάθε διαπραγμάτευση έχει τα όρια της».

Το ζήτημα των απαιτήσεων της τρόικας και το τελεσίγραφο που έχει θέσει πρόκειται να συζητήσουν το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος και ο υπουργός Οικονομικών Γκ.Χαρδούβελης.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ η τρόικα δεν θα ξαναέρθει στην Ελλάδα» δήλωσε στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και επανέλαβε ότι τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι θα καταργηθούν και θα γίνει διαπραγμάτευση για το χρέος.
    Η.Κ.
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...

    Διακοπή κυκλοφορίας Σύγκρουση εμπορικής αμαξοστοιχίας με συρμό του Προαστιακού στο Ρουφ


    Σύγκρουση εμπορικής αμαξοστοιχίας με συρμό του Προαστιακού στο Ρουφ
      (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
    Εμπορική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε το πρωί της Τρίτης με συρμό του Προαστιακού στο Ρουφ.Αθήνα

    Από τη σύγκρουση των τρένων δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

    Η κυκλοφορία του Προαστιακού διακόπηκε και δεν διενεργείται το δρομολόγιο Πειραιάς-Χαλκίδα.

    Μετά τη σύγκρουση, μπλόκαραν οι πόρτες του συρμού του Προαστιακού, με αποτέλεσμα οι περίπου 20 επιβάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα, να μείνουν για λίγο παγιδευμένοι στο συρμό. Χρειάστηκε να επέμβουν εργαζόμενοι στον ΟΣΕ για να ανοίξουν τις πόρτες.

    Ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Π.Θεοφανόπουλος, μιλώντας στον Σκάϊ, απέφυγε να απαντήσει αν το ατύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, ενώ τόνισε ότι είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν τα δρομολόγια από τον Πειραιά. 
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...

    Συστοιχία δονήσεων Διπλός ισχυρός σεισμός βόρεια της Χαλκίδας


    Διπλός ισχυρός σεισμός βόρεια της Χαλκίδας
    Αθήνα
    Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις, εντάσεως 5,1 βαθμών η καθεμία, με μικρή χρονική διαφορά μεταξύ τους, έγιναν αισθητές στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και στους νομούς Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Εύβοιας, λίγο μετά τη 1:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας προς Τρίτη.

    Το επίκεντρο εντοπίζεται στο Βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο, 81 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας και 28 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας και στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Μαλεσίνας στο νομό Φθιώτιδας και του Προκοπίου στο νομό Ευβοίας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

    Η πρώτη δόνηση έγινε στη 01:06 τα ξημερώματα της Τρίτης. Τρία λεπτά αργότερα στη 01:09 σημειώθηκε και δεύτερη σεισμική δόνηση ιδίου μεγέθους 5,2 βαθμών επίσης από τον ίδιο εστιακό χώρο στην περιοχή της Εύβοιας. Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 21 χιλιόμετρα.

    Η αρχική εκτίμηση του αυτόματου συστήματος κατέγραψε τις δύο μεγάλες δονήσεις στους 5,2 βαθμούς, ωστόσο η προκαταρκτική επίλυση λίγη ώρα αργότερα έδωσε 5,1 βαθμούς.

    Οι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί, σε μία μεγάλη περιοχή που εκτείνεται από την Πελοπόννησο μέχρι τη Θεσσαλία, λόγω του μικρού εστιακού βάθους τους, όπως αναφέρουν οι σεισμολόγοι οι οποίοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

    Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές. Ωστόσο, οι δυνάμεις της θα βρίσκονται σε επιφυλακή τις επόμενες ώρες για κάθε ενδεχόμενο.

    Διίστανται οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων


    Σύμφωνα με ανακοίνωση του καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιου Λέκκα στο Twitter, ο σεισμός προέρχεται από το νότιο τμήμα του ρήγματος της Αταλάντης. Ωστόσο, ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός μιλώντας στο Mega, τονίζοντας ότι το ιστορικό του ρήγματος της Αταλάντης οδηγεί στην εκτίμηση ότι θεωρητικά είναι απίθανο να ενεργοποιηθεί το συγκεκριμένο ρήγμα στο άμεσο μέλλον με έναν μεγάλο σεισμό.

    «Το φαινόμενο του διπλού σεισμού δεν είναι πρωτόγνωρο και με αυτήν την έννοια δεν προκαλεί ανησυχία» ανέφερε επίσης ο κ. Λέκκας.

    Μετά τις δύο πρώτες μεγάλες δονήσεις, ακολούθησαν τουλάχιστον τέσσερις μικρότεροι σεισμοί, από το ίδιο επίκεντρο, μεγέθους άνω των 3,5 βαθμών. «Είναι παρήγορο ότι έγιναν οι τέσσερις σεισμικές δονήσεις, καθώς εκτονώνεται το φαινόμενο» είπε ο κ. Λέκκας.

    Δεν αποκλείει έναν νέο μεγαλύτερο σεισμό από την περιοχή του Ευβοϊκού Κόλπου, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού ινστιτούτου Άκης Τσελέντης. Όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης, ο κόσμος πρέπει να προσέχει, γιατί η περιοχή που έδωσε τις δύο δονήσεις τα ξημερώματα είναι μεγάλης σεισμικότητας. 

    Πάντως ο κ. Τσελέντης διευκρίνισε ότι το επίκεντρο του σεισμού δεν προέρχεται από το ρήγμα της Αταλάντης, είναι πολύ κοντά σ' αυτό όμως. Εκτίμησε, επίσης, ότι σεισμοί σαν τους σημερινούς δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν το ρήγμα της Αταλάντης.

    Την άποψη ότι το επίκεντρο των σημερινών σεισμών δεν βρίσκεται στο ρήγμα της Αταλάντης αλλά λίγο νοτιότερα και κοντά σε αυτό, διατύπωσε και ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ιστιτούτο, Γιώργος Δρακάτος
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...