Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Θρύλε, μας τρέλανες! ...

Η ελληνική ψυχή ζει! Η Ελλάδα ζει! Η Αγιά Σοφιά, η Πόλη, οι χαμένες πατρίδες, οι αγώνες ενός Έθνους, οι δοκιμασίες ενός λαού που κάποιοι έχουν προσπαθήσει να βάλουν στην άκρη της Ιστορίας ενώθηκαν απόψε το βράδυ στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας!

Και σαν κάποιο θεϊκό σημάδι για τη μοίρα αυτής της χώρας που δεινοπαθεί, ο Ολυμπιακός, ο Θρύλος, μπόρεσε το ακατόρθωτο! Νίκησε την τρομερή ΤΣΣΚΑ με ένα καλάθι του μοναδικού Γιώργου Πρίντεζη στην εκπνοή του αγώνα, στη διάρκεια του οποίου βρέθηκε ακόμη και 19 πόντους πίσω!

Τόσο πίσω, τόσο κάτω, αλλά δεν λύγισε! Όπως δεν πρέπει να λυγίσουμε κι εμείς, αδέλφια Έλληνες! Γιατί το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι, αλλά από τέτοια παιχνίδια γράφονται έπη και τα έπη χαλυβδώνουν τους ανθρώπους, ειδικά στα δύσκολα.

Ο Ολυμπιακός έβαλε το δεύτερο αστέρι στην φανέλα, αλλά αυτό μοιάζει με λεπτομέρεια, μπροστά στο πως νιώθουν σήμερα όλοι οι Έλληνες, οι δοκιμαζόμενοι Έλληνες.

Μπράβο λεβέντες, δώσατε μεγάλη χαρά, εκτόνωση και κουράγιο. Χίλια μπράβο!!!


Read more...

Το "μπράβο" του Προέδρου



Λίγο πριν αρχίσει η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο κ. Κάρολος Παπούλιας επιβράβευσε τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο Προεδρικό Μέγαρο με ένα χειροκρότημα." Αυτό για τη γενναιότητά σας", είπε, "που βρίσκεστε τόσες ώρες εδώ".enikos.gr

Read more...

Ο Ολυμπιακός σηκώνει την κούπα στην Κωνσταντινούπολη...TO ΠΗΡΕ!!!!!Το θαύμα του Θρύλου Ο Θρύλος "άλωσε" την Πόλη...

Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής Ευρώπης με επική ανατροπή!

Νίκη 62-61 επί της ΤΣΣΚΑ



 Πρωταθλητές Ευρώπης τα «μωρά» του Ίβκοβιτς!
Την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ πέτυχε πριν από λίγο ο Ολυμπιακός. Τα τρομερά μωρά του Ντούσαν Ιβκοβιτς επικράτησαν με 62-61 στον τελικό της ΤΣΣΚΑ και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης, αν και έχαναν με 19 πόντους στο 28...

Read more...

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ


Βάση των εκλογικών ποσοστών της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν οι ξεχωριστές συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Τελευταίος που πέρασε την πόρτα του Προεδρικού...
Μεγάρου λίγο μετά τγις 10.30 ήταν ο Φώτης Κουβέλης. Σε λίγο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα κάνει και αυτός δηλώσεις...

Read more...

Σκουρλέτης: "Ο Αλαβάνος δεν έχει καμία σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ! " ...



Στο δελτίο του Mega σχολίασε ο Π.Σκουρλέτης τα λεγόμενα του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου.

"Δεν...

έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε βουλευτής μας είναι , ούτε μας υποστήριξε" είπε και προέτρεψε τους δημοσιογράφους να τον καλέσουν να πει τι εννοούσε με την φράση "έξοδος από το Μνημόνιο, σημαίνει έξοδος από το ευρώ" ...


Πηγή: apospasma.gr


Read more...

Πάγκαλος: «Ο κ. Τσίπρας θέλει να μιμείται τον Τσάβες»



Πάγκαλος: «Ο κ. Τσίπρας θέλει να μιμείται τον Τσάβες»
«Αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με τους εταίρους της, τότε τα χρήματα που έχει θα τελειώσουν στις επόμενες έξι εβδομάδες και θα έρθει η πτώχευση υπό ένα καθεστώς άγριο και ανεξέλεγκτο» υποστήριξε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην Sunday Telegraph.

Ο κ. Πάγκαλος τόνισε πως οι ψηφοφόροι πήγαν στις κάλπες κάτω από πλήρη σύγχυση και για το λόγο αυτό έδωσαν τόσο μεγάλα ποσοστά σε ακραία κόμματα. Υποστήριξε μάλιστα πως οι Έλληνες θέλουν η χώρα να παραμείνει στο ευρώ αλλά χωρίς να εφαρμόσουν τα μέτρα που απαιτούνται για αυτόν τον σκοπό.

«Υπάρχει μια σχολή σκέψης που υποστηρίζει πως οι Γερμανοί μπλοφάρουν και πως θα μας κρατήσουν στο ευρώ επειδή μας χρειάζονται. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί από τη στιγμή που πάψουν να μας δανείζουν. Και τότε θα επέλθει η πτώχευση υπό ένα καθεστώς άγριο και ανεξέλεγκτο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

Ταυτόχρονα, ο κ. Πάγκαλος τόνισε πως «η Ελλάδα θα γίνει σαν τη Βενεζουέλα, αλλά χωρίς το πετρέλαιο και χωρίς στρατό». 
Στη συνέντευξή του, ο κ. Πάγκαλος συγκρίνει τον κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Βενεζουέλα Ούγκο Τσάβες.


«Είναι διατεθειμένοι οι Γερμανοί να πληρώνουν για κάποιον που θέλει να μιμείται τον Τσάβες», είναι το ερώτημα που θέτει ο κ. Πάγκαλος στο δημοσιογράφο της Telegraph.

«Με τη διαφορά ότι ο Τσάβες έχει πετρέλαιο και στρατό», προσθέτει ο κ. Πάγκαλος.

Read more...

Παραλίγο να πει: Να αναλάβει ο ΣΤΡΑΤΟΣ...



Ακόμα να συνέλθει ο Παπούλιας, από τη συνομιλία με το μικρό "Γεώργιο Παπαδόπουλο" ...


Νόμιζες πως άκουγες τον ηγέτη της Απριλιανής Χούντας, Γεώργιο Παπαδόπουλο.
Εκφορά λόγου, σε τόνο στρατιωτικού παραγγέλματος. Κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας, με ασύντακτες, αρχαϊζουσες ελληνικούρες.
Ζήτησε να αναλάβει πρωθυπουργός μια...

προσωπικότητα διεθνούς κύρους.
Δεν στηρίζει, ούτε δίνει την ανοχή το κόμμα του σε καμία κυβέρνηση. Θυμήθηκε το ΝΑΤΟ, τους Σκοπιανούς και-όπως πάντα-τους λαθρομετανάστες και την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.
Ζήτησε άμεση εξόρυξη πετρελαίου από το ελληνικό υπέδαφος.
Ένας φασίστας με πατέντα, που βρήκε βήμα στο Μέγαρο της Δημοκρατίας...


Read more...

Παπαρήγα: «Πάμε για εκλογές»...


Τα κόμματα που διεκδικούν συμμετοχή στην επόμενη κυβέρνηση εξαπάτησαν τον λαό θέτοντας επιλεκτικά όρους για επιμέρους ζητήματα, αντί για το σύνολο των προβλημάτων της χώρας, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα η οποία, μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έκανε την εκτίμηση ότι "πάμε για (νέες) εκλογές".
Αφού επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας,  δήλωσε ότι οι διερευνητικές εντολές εξελίχθηκαν σε «σόου κοροϊδίας του λαού», καθώς «έδειξαν την ανευθυνότητα» των μεγάλων κομμάτων, τα οποία «κρύβονται» από τα μεγάλα προβλήματα, θέτοντας κόκκινες γραμμές για «επιλεκτικούς στόχους». Ανέφερε ως παράδειγμα ότι, ενόψει τις επικείμενης συνόδου του ΝΑΤΟ, τα κόμματα δεν μπορεί να θέτουν όρους μόνο για την ΠΓΔΜ.
Ακόμα,  δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και του Μνημονίου. Τόνισε επίσης ότι η δικαιολογημένη αγανάκτηση του λαού δεν πρέπει να μετατραπεί σε απόγνωση, η οποία θα άνοιγε το δρόμο στο συμβιβασμό και την ήττα. Κάλεσε επίσης το λαό να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την επιστολή Παπαδήμου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία φέρεται να εξηγεί ποια είναι η κατάσταση στην οικονομία, η γγ του ΚΚΕ δήλωσε ότι δεν έχει δει την επιστολή, την οποία θα είχε νόημα να διαβάσει μόνο αν βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο.

Read more...

Τσίπρας: «Δεν ζητούν την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνενοχή στο έγκλημα»

«AΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ 168 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ»



Τσίπρας: «Δεν ζητούν την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνενοχή στο έγκλημα»
Την άρνησή του «να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα ήταν λάθος και συνενοχή στο έγκλημα», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίρπας, σε δηλώσεις του μετά το «ναυάγιο» στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.  

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «παράλογο και πρωτοφανές» το αίτημα του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή να δώσει ψήφο ανοχής, σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. 

«Μετά τη σημερινή συνάντηση είναι σαφές δεν ζητούν συμμετοχή, ούτε καν ανοχή. Ζητούν συνενοχή. Στο όνομα της πατριωτικής ευθύνης, δεν μπορούμε να την παρέχουμε» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα τρία κόμματα έχουν 168 βουλευτές. Ας προχωρήσουν. Η πίεσή τους να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παράλογη και πρωτοφανής. Ζητούν να δώσουμε ψευδή αίσθηση νομιμοποίησης» συμπλήρωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι ζήτησε τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνάντησης «ώστε να γνωρίζει ο ελληνικός λαός την αλήθεια». Το αίτημά του έγινε δεκτό.

Και κατέληξε ο κ. Τσίπρας: «Καλούμε τους Έλληνες να δικάσουν στη συνείδησή τους τα υπόλοιπα κόμματα, ώστε να αποτραπεί η βαρβαρότητα. Δεν θα σας προδώσουμε. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα».  
 http://newpost.gr

Read more...

BBC: «Ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει πως οι Ευρωπαίοι μπλοφάρουν»

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ



BBC: «Ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει πως οι Ευρωπαίοι μπλοφάρουν»
Στην Ελλάδα και στην τελευταία προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης είναι στραμμένη για ακόμη μία φορά η προσοχή των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης.

Τα διεθνή δίκτυα, με συνεχή ενημέρωση, αναφέρονται εκτενώς στις δραματικές πολιτικές εξελίξεις.

Το CNN κάνει λόγο για «έσχατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, μία εβδομάδα μετά την ψήφο τιμωρίας των πολιτών κατά των παραδοσιακών κομμάτων»  και συνεχίζει «η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα επηρεάσει την ήδη εύθραυστη οικονομία της ευρωζώνης»

Η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρει ότι «οι Έλληνες ακροβατούν στο γκρεμό» και συνεχίζει:

«Με το ελληνικό έθνος να βιώνει τη χειρότερη κρίση της σύγχρονης εποχής οι πολιτικοί αρχηγοί συναντούνται υπό τον Πρόεδρο Παπούλια για το σχηματισμό μιας κυβέρνηση συνεργασίας. Αλλά η παρέμβαση του Προέδρου Παπούλια μοιάζει εξαρχής καταδικασμένη».

Για «ρώσικη ρουλέτα» κάνει λόγο και το βρετανικό δίκτυο BBC υποστηρίζοντας πως ο κύριος Τσίπρας νομίζει πως οι Ευρωπαίοι μπλοφάρουν σχετικά με την έξοδό μας από το κοινό νόμισμα.

«Ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας προσπαθεί να ενώσει τους πολιτικούς αρχηγούς σε μια κυβέρνησης που θα μπορούσε να αποτρέψει την πτώχευση της Ελλάδας» αναφέρει και η εφημερίδα Le Monde.

Την ίδια στιγμή, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel υποστηρίζει ότι  Αριστερά μπλοκάρει το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα».
http://newpost.gr

Read more...

Ευάγγελος Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ ξαναγεννιέται χωρίς ταμπού, χωρίς βαρίδια, χωρίς συμβιβασμούς

ΔΡΙΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ



Ευάγγελος Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ ξαναγεννιέται χωρίς ταμπού, χωρίς βαρίδια, χωρίς συμβιβασμούς
«Το ΠΑΣΟΚ ξαναγεννιέται χωρίς ταμπού, χωρίς βαρίδια, χωρίς συμβιβασμούς», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στους πολιτευτές του κόμματος, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο. Παράλληλα, επισήμανε πως το σύνθημα «Λεφτά υπάρχουν για το οποίο κατηγορήθηκε το ΠΑΣΟΚ κυριάρχησε σε αυτές τις εκλογές και διαμόρφωσε το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα». 


«Το ΠΑΣΟΚ είχε αποκοπεί από τη βάση του εδώ και καιρό», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως «υπήρξε αντίφαση από ανάμεσα στην εντολή που έλαβε το ΠΑΣΟΚ και στις πράξεις που έκανε».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «αγωνιστήκαμε για να μην ζήσει η Ελλάδα τα χειρότερα».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε ολομέτωπη επίθεση κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για αλαζονική συμπεριφορά και «για διγλωσσία σε Ελλάδα και εξωτερικό, με αφορμή την επιστολή όπου δεν γίνεται αναφορά σε ακύρωση του Μνημονίου».

Αναφερόμενος στις διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης ο κ. Βενιζέλος είπε ότι διατηρεί κάποια «περιορισμένη αλλά υπαρκτή αισιοδοξία», παρά «το αδιέξοδο της συνάντησης που είχαμε τα τρία κόμματα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». 

«Στηρίζουμε απολύτως τους συνταγματικούς χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας με αίσθημα ευθύνης. Η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Ο χρόνος που περνάει είναι σε βάρος των νέων, των πιο αδύνατων της μεσαίας τάξης» είπε, σημειώνοντας όμως ότι «ταυτοχρόνως κατ' ανάγκη, επειδή συρόμαστε, σύρεται η χώρα, είμαστε έτοιμοι για εκλογές».

«Τώρα έφτασε η ώρα της αλήθειας, είτε σχηματιστεί κυβέρνηση είτε πάμε και πάλι σε εκλογές επειδή κάποιοι -και πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ όπως φάνηκε από την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα τώρα στο Προεδρικό Μέγαρο- απέκτησαν πλέον μία νέου τύπου προκλητική αλαζονεία, η οποία είναι σε πλήρη αντίθεση με τις εντολές και το ήθος του ελληνικού λαού και σε πλήρη αντίθεση με την κρισιμότητα των ιστορικών περιστάσεων που ζει η χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάει η χώρα σε εκλογές. «Είπαμε στον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει με τη Δημοκρατική Αριστερά σε κυβέρνηση της Αριστεράς, με την κοινοβουλευτική στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Αρνήθηκαν να πάρουν πρωτοβουλία, αρνήθηκαν να δοκιμάσουν τα λόγια στην πράξη. Δεν θέλουν, ή καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν, και η μόνη επιδίωξη είναι ωμά και απροκάλυπτα πλέον να οδηγηθεί η διαδικασία σε αδιέξοδο και να πάμε ξανά σε εκλογές» τόνισε, λέγοντας μάλιστα ότι στη διάρκεια της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλ.Τσίπρας υποστήριξε πως δεν είναι καταστροφή η επανάληψη των εκλογών. 

«Αυτά τα έλεγαν άλλοι προεκλογικά. Τόσο εύκολα υποκαθίστανται στο ρόλο της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Σαμαρά οι φίλοι μας του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης. 

Ο κ. Βενιζέλος προειδοποίησε ότι «η παράταση της αβεβαιότητας, η αδυναμία συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων με συγκεκριμένη ευθύνη και εν προκειμένω η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, η ακυβερνησία, η απουσία πολιτικού ελέγχου της δημόσιας διοίκησης, η υστέρηση των φορολογικών και ασφαλιστικών εσόδων, η αδυναμία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και -ακόμη χειρότερο- η αμέριμνη προσφυγή και πάλι σε εκλογές για μικροκομματικούς λόγους, λόγω αλαζονείας, είναι ένα ανεπίτρεπτο πολιτικό γαϊτανάκι».

«Κάθε ημέρα που περνάει είναι λάθος, είναι βαριά και επικίνδυνη βλάβη για την πατρίδα» προειδοποίησε, απευθύνοντας «έκκληση στη λογική και στο πατριωτικό φρόνημα όλων των πολιτών και όλων των πολιτικών ηγεσιών».http://newpost.gr

Read more...

Καραμανλής> Επιστρέφω αν... (Γιατί τα έχει πάρει στο κρανίο με τον Σαμαρά)...



kourdistoportocali
Αυτή τη φορά ο Καραμανλής έχει θυμώσει και δεν το κρύβει.

Τάχει πάρει με την πρωτοβουλία του περιβάλλοντος Σαμαρά, να επικοινωνήσει με τον... Καρατζαφέρη ώστε ο τελευταίος να επιστρέψει στη ΝΔ.

-Δεν είναι δυνατόν ο Σαμαράς να συνομιλεί με τον υβριστή μου, τον άνθρωπο που έχει λασπολογήσει κατ’ επανάληψη σε βάρος μου.

Ο Καραμανλής εκφράζει στο περιβάλλον του και τις ενστάσεις του για τα σενάρια που ήθελαν τον Φώτη Κουβέλη, πρωθυπουργό σε συγκυβέρνηση.

-Άλλο πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου, άλλο πρωθυπουργός.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Καραμανλής έγινε πολύ πρόσφατα δεκτός με θερμό χειροκρότημα στην Κ.Ο της ΝΔ.

Όσο αφορά τις εξελίξεις για πιθανή επιστροφή του ο πρώην πρωθυπουργός δεν την αποκλείει.

Ειδικά αν το ζητήσει με κινηματικό τρόπο η λαική βάση της κεντροδεξιάς.


Read more...

ΔΗΜΑΡ: «Ο Τσίπρας ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας»

"Πολιτικά ανήθικο" χαρακτηρίζει ο Φ.Κουβέλης τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ



 

 
Για «πολιτική αθλιότητα και ανηθικότητα» κατηγορεί τον κ. Αλέξη Τσίπρα η ΔΗΜΑΡ μετα τις δηλώσεις του πρώτου περί προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και του κόμματος του κ. Φώτη Κουβέλη.

Σύμφωνα ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ,  «ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας. Έως χθες μας καλούσε να μείνουμε σταθεροί στη γνωστή μας θέση να μην μετέχουμε σε κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα μετά τη σύσκεψη δήλωσε ότι έχουμε συμφωνήσει με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε κυβέρνηση στήριξης του μνημονίου. Είναι ντροπή. Η προφανής αδυναμία να δικαιολογήσει τη στάση του δεν επιτρέπεται να τον οδηγεί στη συκοφαντία και στο ψεύδος. Αυτό είναι πολιτική ανηθικότητα»

Νωρίτερα, ο κ. Φώτης Κουβέλης  είχε επιμείνει στην συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας ότι αυτή πρέπει να αποτελείται από «πρόσωπα τα οποία δεν έχουν σχέση με την ένοχη πολιτική που οδήγησε την χώρα στην σημερινή κατάσταση».

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στην ΝΕΤ ξεκαθάρισε ότι θα προσέλθει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «για να καταθέσω για άλλη μία φορά την πρότασή μου για την συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων που υποστηρίζουν την ανάγκη να αποδεσμευτεί η χώρα από το μνημόνιο και να υπηρετήσει την πολιτική παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, και μάλιστα με πολύ συγκεκριμένες θέσεις, με συγκεκριμένες άμεσες ενέργειες, οι οποίες θα πρέπει να υλοποιηθούν ως προγραμματικές θέσεις για να ανακουφιστεί η ελληνική κοινωνία και για να υπάρξει και η δυνατότητα έτσι ώστε η χώρα, μέσα από μια άλλη πολιτική, να μπορέσει να πορευτεί στη διέξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται».

Πρόσθεσε δε ότι «Θα προτείνω επίσης σε αυτή την κυβέρνηση, εάν γίνει αποδεκτή, να μετέχουν πρόσωπα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ένοχη πολιτική που οδήγησε τη χώρα στη συγκεκριμένη κατάσταση και βεβαίως σε αυτή την κυβέρνηση θα πρέπει να αποτυπωθεί η εντολή του ελληνικού λαού». Σύμφωνα με στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης σε καμιά περίπτωση δεν εννοεί συγκρότηση κυβέρνησης τεχνοκρατών και υπενθυμίζουν ότι κατά την συνεδρίαση της Κ.Ο είχε μιλήσει για «κυβέρνηση στην οποία θα μετέχουν φερέγγυα πολιτικά πρόσωπα».

Επιπροσθέτως, ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι το αποτέλεσμα των συσκέψεων υπο τον κ. Κάρολο Παπούλια «θα πρέπει να είναι γραπτό κείμενο έτσι ώστε η δέσμευση να είναι επίσης συγκεκριμένη για τον ελληνικό λαό, για τη χώρα. Ο καθένας από εκεί και πέρα ας αναλάβει τις ευθύνες του. Εγώ θα έχω πράξει το καθήκον μου».

Τέλος επανέλαβε ότι « Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 6 Μαΐου δύο πράγματα θέλησε: Πρώτον να αποδεσμευτεί η χώρα από το μνημόνιο και, δεύτερον, να διαταχθούν διαφορετικά οι πολιτικές δυνάμεις και στο κάθε κόμμα έδωσε συγκεκριμένη δύναμη. Κατά συνέπεια αυτή η διπλή εντολή του ελληνικού λαού πρέπει να ενσωματώνεται και να αποτυπώνεται στην οικουμενική κυβέρνηση που την πρότεινα με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θέλει τίποτα, δεν επιδιώκει τίποτα, ούτε ο πρόεδρός της, παρά μόνο την ικανοποίηση να έχει συμβάλει στην εξεύρεση λύσης».

Read more...

Καταστροφική η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, τονίζει ο Πρόντι ...



Μία ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ «και άλλες χώρες θα αρχίσουν να καταρρέουν ως χάρτινος πύργος, υπό τα χτυπήματα της κερδοσκοπίας», υπογράμμισε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, σε ... συνέδριο που οργανώθηκε στην Φλωρεντία.

Σύμφωνα με τον Πρόντι «η Ευρώπη γεννήθηκε με βάση την αλληλεγγύη, για να λαμβάνονται υπόψη τα προβλήματα όλων. Το να εγκαταλειφθεί η ενότητα είναι μια τεράστια οπισθοχώρηση».

Όπως πρόσθεσε «η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόνο το 2% του ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ, σίγουρα πολύ λίγο. Αν όμως εξέλθει του κοινού νομίσματος, η κερδοσκοπία, αφού καταβροχθίσει την Αθήνα, θα συνεχίσει να πεινάει: θα φτάσει στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και στην συνέχεια στην Ιταλία και στην Γαλλία».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την προσωπική του εμπειρία ως επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, ο Ρομάνο Πρόντι αναγνώρισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να βάλει τάξη στα δημοσιονομικά της».

Τόνισε όμως ότι «όντως η χώρα παραποίησε τα στοιχεία της δημόσιας οικονομίας της, αλλά και οι Γάλλοι με τους Γερμανούς το επέτρεψαν. Όταν ήμουν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τους έλεγα ότι πρέπει να χτίσουμε ένα σύστημα ελέγχου. Και εκείνοι απαντούσαν: ‘ούτε κατά διάνοια’»..


Read more...

Ο Αλαβάνος λέει...

Την άποψη του για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα εκφράζει ο Αλέκος Αλαβάνος μέσω της ιστοσελίδας, tometopo.gr. Στην παρέμβασή του με τίτλο: "15 Σημειώσεις στο Πρόχειρο" για τις Εκλογές, για το Μνημόνιο και κυρίως για το Ευρώ, o πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, αναφέρει συγκεκριμένα:
1.Εκτελεστικό απόσπασμα για τον δικομματισμό στις εκλογές υπήρξε η ίδια η Ευρωζώνη (δεν έχει δοθεί ακόμα η χαριστική βολή). Στις αρχές του χειμώνα, κάτω από τις πιέσεις των αγορών προς το ευρώ και τα ομόλογα ισχυρών πια χωρών του η Γερμανία αποφάσισε και επέβαλε την είσοδο της ΝΔ στην κυβέρνηση της δεύτερης άγριας δανειακής σύμβασης. Ο για δύο χρόνια αντιμνημονιακός ιεροκήρυκας Σαμαράς μέσα σε μια νύκτα κατάντησε μνημονιακός ψάλτης. Η Ευρωζώνη έτσι ναρκοθέτησε το σύστημα του δικομματισμού που, και στην Ελλάδα, εξασφαλίζει την διαιώνιση και την αποσόβηση ακραίων κρίσεων για το σύστημα. Έκαψε την ευκαιρία για ένα δεξιό Ολάντ στη χώρα μας. Αν δεν είχε λειτουργήσει έτσι, το «μόνο νεκρός θα συνεργαστώ με τους μνημονιακούς» θα το είχε προεκλογικά πει, με τον Καμμένο υπασπιστή του, ο Σαμαράς, αυτοδύναμος πια πρωθυπουργός. 2.Ό,τι έκανε σταθερά μέχρι πριν κάποια χρόνια η αμερικάνικη πρεσβεία (που δεν αποκλείεται να ξαναεμφανιστεί σύντομα), δεν μπόρεσαν να το κάνουν οι δεκαπέντε τόσες πρεσβείες της Ευρωζώνης. Είτε, λοιπόν, η Ευρωζώνη αποδεικνύεται, μέσα στις αντιφάσεις και τις αντιθέσεις της, ανίκανη να επεξεργασθεί μια μακροπρόθεσμη πολιτική διασφάλισης της ίδιας της κυριαρχίας της. Είτε η Γερμανία, ως ηγέτιδα του χώρου του ευρώ, με πλήρη επίγνωση των συνεπειών, θυσιάζει την ίδια την άμεση επιρροή της στην Ελλάδα προκειμένου να κερδίσει κρίσιμο χρόνο για την υπεράσπιση της κεντρικής ζώνης του ευρώ. Συμβαίνει μάλλον το δεύτερο, μαζί ενδεχομένως με το πρώτο, και αυτό είναι μια προειδοποίηση για όσους ονειρεύονται ελιγμούς της Γερμανίας σε περίπτωση που ακυρώσουμε τις δανειακές συμβάσεις. 3.Ένας κόσμος μέσα στις φλόγες μιας πόλης που καίγεται «συνωστίζεται» στις παραλίες για να σωθεί. Έτσι ήταν αυτές οι εκλογές, σα σε μια μεγάλη καταστροφή. Η διαφορά είναι τώρα ο καθένας είχε τον χρόνο να σκεφτεί ποιο καράβι θα επιλέξει. Σε αυτό το πλαίσιο ήρθε ο εκλογικός θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ που η πολιτική του συνήχησε με την ανάγκη της κοινωνίας να γίνει κάτι «τώρα». Εδώ ακριβώς ήρθε και ο δεύτερος θρίαμβος, της αντιμνημονιακής ακροδεξιάς, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την αποκρουστική ναζιστική εκλογική παρουσία. Στους ταξιδιώτες αυτό που κυριάρχησε την Κυριακή 6 Μαΐου είναι : «να φύγουμε από το καταραμένο λιμάνι (του δικομματισμού και του μνημονίου)». Αυτό που λογικά αρχίζουν και σκέφτονται πια είναι : «σε τι είδους άραγε λιμάνι θα αγκυροβολήσουμε». 4. Θεωρείται το αποτέλεσμα των εκλογών κατακρήμνιση του πολιτικού συστήματος. Χωρίς αμφιβολία οι εκλογές είναι ένα βήμα μπροστά. Για να αρχίσει όμως να κλονίζεται το πολιτικό σύστημα (και δεν μιλάμε καν για το σύστημα εξουσίας οικονομικής, επιβολής «νόμιμης» βίας και πληροφόρησης) απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κλονισθούν οι κυρίαρχες απόψεις του μέσα στον λαό. Σκληρός πυρήνας τους σε όλη την μεταπολιτευτική διαδρομή είναι η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την τελευταία δωδεκαετία, και ιδιαίτερα αυτή τη διετία της κρίσης, είναι το ευρώ. Το ευρώ, με αυτή τη λειτουργία του, αμφισβητείται από τον λαό, αλλά ακόμα από μια μειοψηφία όχι μεγάλη. Όταν η αμφισβήτηση γίνει καθολική σχεδόν, τότε στον ορίζοντα θα εμφανισθούν τα πρώτα νέφη της ανατροπής. 5.«Μέσω της αριστεράς κατασκευάζεται η νέα σοσιαλδημοκρατία»: το έλεγαν για τη ΔΗΜΑΡ, τώρα το λένε και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κεντρικό χαρακτηριστικό της σοσιαλδημοκρατίας ιστορικά υπήρξε η αποδοχή του καπιταλισμού σε συνδυασμό όμως με το κοινωνικό κράτος. Ένας κόσμος της εργασίας και της ανεργίας, στα έσχατα όρια της επιβίωσης, θα καλωσόριζε της σοσιαλδημοκρατία και το κράτος πρόνοιας. Μέσα στα πλαίσια όμως της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης που εξισώνει όλες τις κατακτήσεις προς τα κάτω, μέσα στο χώρο της Ευρωζώνης που βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση, εντός της περιφέρειάς της που γονατίζει κάτω από τη δημοσιονομική πειθαρχία, σε μια χώρα δεμένη με δουλικές δανειακές συμβάσεις δεν υπάρχει κανένα, απολύτως κανένα, περιθώριο σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής. Είτε με την Μέρκελ είτε με τον Ολάντ. Για τα απλά, αλλά πρωταρχικά πράγματα – να έχουν οι νέοι δουλειά, να μη πεινάν οι συνταξιούχοι – χρειάζονται επαναστατικές αλλαγές. 6.Στις δυνάμεις που κινούνται ή θα κινηθούν εντός του μνημονίου και της Ευρωζώνης υπάρχουν κάποιες διαφορές. Ανάμεσα σε αυτούς που είναι ικανοί να επιβάλλουν τις υπαγορευόμενες από την τρόικα «μεταρρυθμίσεις» και σε αυτούς που είναι ανίκανοι. Ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν να κάμψουν τη λαϊκή αντίδραση με την πειθώ και σε εκείνους με τα ΜΑΤ κι αργότερα με τον στρατό. Ανάμεσα σε αυτούς που θεωρούν αυτό που γίνεται «καλό» και σε αυτούς που το θεωρούν επιβεβλημένο αλλά μοιραίο «κακό» (κι έτσι αφήνουν μια υπόσχεση για τις μέλλουσες γενιές). Ανάμεσα σε αυτούς που προέρχονται από τη δεξιά κι αυτούς από το κέντρο ή την αριστερά. Καμία όμως από αυτές τις παραλλαγές δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα σε ορίζοντα μιας τουλάχιστον γενιάς. 7.Η «νίκη» του ηττημένου είναι πάντα ένα εντυπωσιακό φαινόμενο στην ιστορία. Σήμερα η δεξιά φαίνεται καταρρακωμένη, η αριστερά με αέρα στα πανιά της. Ο κίνδυνος είναι όμως παρών. Ακόμα κι αν μια δύναμη είναι ηττημένη, ακόμα κι αν τα ελατήρια της είναι τα πιο ταπεινά (να διασωθεί ο αρχηγός της), ακόμα κι αν λειτουργεί επικοινωνιακά και φτηνά, ενδέχεται αυτή να αναδείξει τη βασική σύγκρουση της στιγμής, το γήπεδο όπου κρίνονται όλα (συμμετοχή στην Ευρωζώνη). Αν ο αντίπαλος νικητής, δεν αποδεχθεί τη σύγκρουση, τον οδηγεί σε συνεχείς διαβεβαιώσεις για τις καλές του προθέσεις, σε απανωτές λεκτικές μετατοπίσεις και κυρίως σε δημόσιες δεσμεύσεις για το μέλλον. Ο ηττημένος τότε αποκτά την υπεροχή («ηγεμονία») στις εξελίξεις. Ο λόγος είναι απλός: εδώ (στο ευρώ) κρίνονται τα πάντα και ο λόγος της δεξιάς είναι σαφής: «ναι». Αυτό δεν σημαίνει ότι η δεξιά θα διασωθεί εκλογικά ούτε ότι η αριστερά θα χάσει την εκλογική της ορμή. Είναι δύσκολο το ποτάμι να ξαναγυρίσει πίσω. Σημαίνει απλά ότι ο ηττημένος μπορεί να επιβάλλει την πολιτική, τις αντιλήψεις τις δεσμεύσεις του στον νικητή. 8.«Τα πράγματα γίνονται, δεν λέγονται» ή «λέγονται με δόσεις». Υπάρχει η άποψη ότι αν η αριστερά πει στον κόσμο όλη την αλήθεια (ότι η έξοδος από το μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ) θα χάσει την επαφή της με την κοινωνία. Εδώ όμως διαχωρίζεται η αριστερά από τις άλλες δυνάμεις. Εκείνες παρασκήνια και κόλπα, αυτή αλήθεια και όλη την αλήθεια. Η αριστερά προειδοποιεί με ευθύνη τον λαό. Δεν του λέει μόνο ότι ο δρόμος έξω από το μνημόνιο είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα επώδυνος, όμως με προοπτική. Του δίνει τη δυνατότητα να επεξεργασθεί την ανησυχία του, που δεν είναι αβάσιμη. Δεν τον αφήνει να βρεθεί σε άγνωστο λιμάνι, να αιφνιδιασθεί, να στραφεί τελικά με μένος ενάντια στους υπαιτίους. 9.Όταν ένα παιδί τρομοκρατείται από τους σκύλους, δεν θα του πούμε ότι δεν υπάρχουν σκύλοι. Θα του πούμε ότι είναι φιλικά ζώα και πολλές φορές σώζουν ανθρώπινες ζωές. Τις περισσότερες φορές ο φόβος που υπάρχει μέσα μας έχει λιγότερη σχέση με την εξωτερική αιτία και πολύ περισσότερη με την εσωτερική μας ανασφάλεια. Όταν το πολιτικό κατεστημένο ξεκινά μια από τις σκληρότερες εκστρατείες φόβου για το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ευρώ, η αριστερά δεν θα διαβεβαιώσει ότι δεν υφίσταται τέτοιος κίνδυνος (ούτως ή άλλως υφίσταται εκ των πραγμάτων). Η διαβεβαίωση ή η ταλάντευση θα κάνει ακόμα πιο σκληρή την επίθεση. Με σταθερότητα θα απαντήσει ότι σε σχέση με τη σημερινή ερήμωση της κοινωνίας η έξοδος είναι δυνατότητα και μπορεί να μας σώσει. Και με το πρόγραμμά της θα προσπαθήσει να καθησυχάσει τη δικαιολογημένη ανασφάλεια του κόσμου της εργασίας. 10.Ό,τι καλό φανταζόμαστε, δεν σημαίνει ότι θα γίνει. Αλλά για να γίνει ένα καλό, πρέπει να το φαντασθούμε πρώτα. Αυτό ακριβώς δεν κάνει όλη η αριστερά για το ευρώ. Δεν το κάνει πρώτα από όλους το ΚΚΕ, που παραδοσιακά έχει ταχθεί κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ας βοηθήσουμε την κοινωνία να φαντασθεί ότι μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια και ευημερία εκτός Ευρωζώνης. Όχι ρομαντικά και με υπερβολές, αλλά με πλήρη συναίσθηση των δυσχερειών. Ας μιλήσουμε για τις πρωτοβουλίες που είχαν άλλες χώρες σε αντίστοιχη κατάσταση άγριας ύφεσης σαν τη δική μας, πώς αποκόπηκαν από σκληρά νομίσματα, ακολούθησαν πολιτική ενίσχυσης της ζήτησης. Ας πούμε πώς χιλιάδες σημερινοί νέοι άνεργοι – πτυχιούχοι, καλλιτέχνες, ειδικευμένοι, ανειδίκευτοι – μπορούν να βρουν γρήγορα εργασία με καλά μελετημένες πρωτοβουλίες ενός νέου δημοσίου. Ας μιλήσουμε για την ακατανίκητη δύναμη της συλλογικότητας που απαιτείται, όπως παλιά όταν η φωτιά έφτανε στην εκκλησία του χωριού 11.Σε κάποια αμερικάνικα δικαστικά θρίλερ ο κακός δικηγόρος κάνει τον πελάτη του να πάρει πολύ βαρύτερη ποινή παρά αν δεν είχε καθόλου δικηγόρο. Το ίδιο έχει συμβεί στην Ελλάδα με απόψεις που τάσσονται υπέρ της εξόδου από το ευρώ. Ο βασικός συνήγορος δεν πατάει καν στην αίθουσα του δικαστηρίου – το ΚΚΕ, που θεωρεί το θέμα «αποπροσανατολιστικό». ‘Άλλες φορές προσλαμβάνεται η αποχώρηση από το ευρώ ως ένα κομμουνιστικό σχέδιο δεκαετιών που βρήκαμε τώρα την χρυσή ευκαιρία να το επιβάλλουμε. Έτσι το ζήτημα μένει έξω από την κοινωνία, ξένο, δεν συνηχεί με τις μεγάλες ανάγκες της. Η αποχώρηση από το ευρώ σε συνδυασμό με την κατάργηση της δανειακής σύμβασης θα νοηματοδοτηθεί θετικά από τον απλό κόσμο με ένα βασικό όρο: αν γίνει πειστική ως η μόνη απάντηση στον συνταξιούχο που το μηνιάτικο του φτάνει για μια βδομάδα, στο νέο άνεργο που περιφέρεται χωρίς σκοπό, στο μικροκαταστηματάρχη που δεν περνάει πια από τον δρόμο που ήταν το μαγαζάκι του γιατί δεν αντέχει τον πόνο. 12.Η Ελλάδα ήταν στους νικητές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου γιατί ο Βενιζέλος διείδε την επιτυχία της Αγγλογαλλικής Συμμαχίας, έφτασε μετά λίγα μόλις χρόνια στη Μικρασιατική Καταστροφή γιατί έσφαλε ότι η στήριξή της θα συνεχίζονταν. Σε μια χώρα εξαρτημένη η σωστή ή λαθεμένη εκτίμηση για τις κατευθύνσεις και τα όρια των Μεγάλων Δυνάμεων (από τη δεξιά για να ευθυγραμμιστεί, την αριστερά για να εναντιωθεί) οδηγεί από τον θρίαμβο μέχρι την πανωλεθρία. Αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο σήμερα. Και με τον Ολάντ και τις προθέσεις του για ανάπτυξη και με ένα «όχι» των Ιρλανδών στο ευρωσύμφωνο, τα όρια τροποποίησης των όρων των δανείων είναι ελάχιστα και σε δευτερεύοντα σημεία, που δεν μπορούν να απαντήσουν στις άμεσες ανάγκες και στην κλιμακούμενη οργή του λαού. Δυνατότητα κατάργησης του μνημονίου δεν υπάρχει παρά μόνο εκτός Ευρωζώνης. Μια λάθος εκτίμηση εδώ για τα περιθώρια ευλυγισίας της Γαλλίας ή της Γερμανίας μπορεί να αποβεί μοιραία. 13.Μια χώρα είτε θα έχει χαμηλούς φόρους είτε θα έχει γενναίες δαπάνες για Παιδεία και Υγεία. Η οικονομία και η ιστορία θέτει τα δικά της διλήμματα, κάθε εποχή, εκεί που πολλοί θα ήθελαν οι δύο πόλοι να συμβιώνουν. Έτσι ακριβώς τίθεται το θέμα «ακύρωση του μνημονίου» και «παραμονή στην ευρωζώνη». Ή το ένα ή το άλλο (κι εδώ περιπλέκεται σε βάθος το πρόβλημα γιατί στην Ελλάδα ένα πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ του ευρώ ακυρώνει ένα ακόμη ισχυρότερο πλειοψηφικό ρεύμα απελευθέρωσης από το μνημόνιο). Στο δίλημμα αυτό παρά τους κανόνες της λογικής πέρα από τις δύο μπορεί να εμφανισθεί και τρίτη απάντηση. Η μία είναι η επιλογή της «παραμονής στο ευρώ» με επιβίωση του μνημονίου - τις άγριες επιπτώσεις τις βιώνουμε. Η δεύτερη είναι η «ακύρωση του μνημονίου» με οργανωμένη, προετοιμασμένη και προγραμματισμένη έξοδο από την Ευρωζώνη – πολύ σύντομα θα έρθει η άνοιξη. Η τρίτη είναι η «ακύρωση του μνημονίου» με ανοργάνωτη, απροετοίμαστη και απρογραμμάτιστη έξοδο από το ευρώ, με επιβολή απέξω, με πανικό του λαού, με χάος, με ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, με άγνωστη έκβαση – επιλογή χειρότερη και από την πρώτη. 14.«Ήρεμα, ήρεμα κι απλά» γράφει ο Γιάννης Ρίτσος. Αυτό χρειάζεται να κάνει σήμερα η αριστερά. Να συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις της και «ήρεμα και απλά» να πει στον κόσμο: «Εμείς θέλουμε την άμεση και πλήρη κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των νόμων τους. Ήδη ακούμε την Ευρώπη να μας απειλεί με έξοδοι από το ευρώ. Για να μη βρεθούμε στο χάος έχουμε ετοιμάσει το σχέδιό μας για την έξοδο» Πάνω σε μια τέτοια βάση θα μπορούσαν να συνυπάρξουν και οι δυνάμεις που την αποχώρηση από το ευρώ θα την έχουν ως εφεδρικό Σχέδιο Β΄ και οι δυνάμεις που την έχουν κιόλας ως Σχέδιο Α΄ (όπως το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής). Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο υπάρχει μια ευρεία βάση συνεργασίας, αλλά κυρίως οι εργαζόμενοι γνωρίζουν, ούτε θα απογοητευθούν ούτε θα αιφνιδιασθούν και συμμετέχουν ως συμπρωταγωνιστές. 15.Η αριστερά μπορεί ταυτόχρονα να υψώνεται και να χαμηλώνει. Να ανεβαίνει καλπάζοντας εκλογικά και να αποδομείται ο ριζοσπαστικός πυρήνας των ιδεών και αξιών της, οι διαχωρισμοί «αριστερά», «κέντρο», «δεξιά» να χάνουν τη σημασία τους. Το έχουμε δει στην Ιταλία, το βλέπουμε τώρα στην Κυπριακή Δημοκρατία. Στην Ελλάδα σήμερα οι «απελπισμένοι» αναζητούν αγωνιωδώς ελπίδα από όπου κι αν αυτή προέρχεται. Δεν αξίζει η αριστερά να αφήσει τα πράγματα στο «κορώνα – γράμματα» κι ας φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή έρχονται «γράμματα» (κυρίως για τον ΣΥΡΙΖΑ). Η ριζοσπαστική αριστερά μπορεί να αμυνθεί απέναντι στην ευκολία της ίδιας της εκλογικής επιτυχίας. Να μη φοβηθεί το συγκρουσιακό και μετασχηματιστικό της χαρακτήρα. Να κρατήσει τα κοινωνικά της οράματα. Να εντάξει τη θετική συμβολή που μπορεί πια να έχει στα δραματικά προβλήματα του λαού σε μια καινοτόμα αφήγηση ανατρεπτικών αλλαγών σε μια χώρα όχι της Λατινικής Αμερικής, όπου η αλυσίδα ήδη έχει σπάσει από «αδύναμους κρίκους», αλλά της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Read more...

Είσαι ανήθικος Αλέξη..



Έξω φρενών ο Φώτης Κουβέλης μ' αυτά που διαδίδει ο Τσίπρας σε βάρος του. Ότι δηλαδή είχε προσυμφωνήσει κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Ο Κουβέλης εξέδωσε ανακοίνωση σε οργισμένο ύφος: Είναι ψεύδη, συκοφαντίες και... συνιστούν πολιτική ανηθικότητα αυτά που ο κύριος Τσίπρας διαδίδει για τη ΔΗΜΑΡ και το πρόεδρο του.
Και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα...


Read more...

Αδιέξοδο στην πρώτη σύσκεψη στο Προεδρικό, σε εξέλιξη ο νέος γύρος επαφών Παπούλια

Θρίλερ για το σχηματισμό κυβέρνησης


Από τη συνάντηση του Προέδρου με τους κ.κ. Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλο
Από τη συνάντηση του Προέδρου με τους κ.κ. Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλο   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Άκαρπος υπήρξε ο πρώτος γύρος των συσκέψεων του Προέδρου της Δημοκρατίας για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντώνης Σαμαράς κατήγγειλαν άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει ή να δώσει ψήφο ανοχής σε μία κυβέρνηση που ενδεχομένως να σχηματιστεί, ενώ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «δεν ζητούν συμμετοχή, ούτε καν ανοχή, ζητούν συνενοχή» την οποία δεν μπορεί να δώσει.

Στο δεύτερο γύρο των επαφών του, ο Κάρολος Παπούλιας είχε 20λεπτη συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο, στη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έθεσε 7 όρους για τη συμμετοχή του σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση περίπου μισής ώρας με την Αλέκα Παπαρήγα. Μετά τη συνάντηση, η γγ του ΚΚΕ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση και πως θα φέρει στη Βουλή νόμο για την κατάργηση του μνημονίου.

Αυτήν την ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντάται με τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.

Οι επαφές για απόψε θα ολοκληρωθούν με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στις 22:30.

Νέος κύκλος διαβουλεύσεων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόκειται να διεξαχθεί τη Δευτέρα.

Ακαρπος ο πρώτος γύρος των επαφών Παπούλια

Τα πρακτικά του πρώτου γύρου επαφών του προέδρου, με τους ηγέτες των κομμάτων που έλαβαν διερευνητική εντολή (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) θα δημοσιοποιηθούν, κατόπιν αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα.

Μετά την πρώτη συνάντηση, διάρκειας μιάμισης ώρας, δεν έγιναν δηλώσεις από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς. Εντούτοις, λίγο μετά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε κομματικά στελέχη, είπε ότι υπήρξε αδιέξοδο, αλλά διατηρεί κάποια «περιορισμένη αλλά υπαρκτή αισιοδοξία». Προχώρησε δε σε σκληρή επίθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για προκλητική αλαζονεία.

Λίγο μετά και ο Αντώνης Σαμαράς, μίλησε για αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων, λόγω της άρνησης συμμετοχής ή ανοχής του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν δέχεται όχι μόνο το σχηματισμό μιας βιώσιμης κυβέρνησης, αλλά ούτε καν την ανοχή σε μια κυβέρνηση, η οποία, μάλιστα, θα αναλάμβανε και την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Ειλικρινά, δεν ξέρω πού το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

Απαντώντας, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «μετά τη σημερινή συνάντηση είναι σαφές ότι δεν ζητούν συμμετοχή, ούτε καν ανοχή. Ζητούν συνενοχή. Στο όνομα της πατριωτικής ευθύνης, δεν μπορούμε να την δώσουμε». «Τα τρία κόμματα έχουν 168 βουλευτές. Ας προχωρήσουν. Η πίεσή τους να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παράλογη και πρωτοφανής. Ζητούν να δώσουμε ψευδή αίσθηση νομιμοποίησης» συμπλήρωσε.

Επιστολή Παπαδήμου

Στην αρχή της σύσκεψης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσίασε στους πολιτικούς αρχηγούς επιστολή του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, στην οποία αναφέρεται ότι η κατάσταση για τη χώρα είναι κρίσιμη, ότι ο χρόνος πιέζει και ότι όλοι πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους και να βρεθεί λύση για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση αυτή και στην επιστολή του κ. Παπαδήμου αντέδρασε έντονα ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του στην ενέργεια του πρωθυπουργού, τη στιγμή που οι πολιτικοί αρχηγοί συσκέπτονται και σημειώνοντας ότι ο κ. Παπαδήμος ηγείται της κυβέρνησης και έχει ευθύνη για την πορεία της χώρας.

Παίρνοντας το λόγο, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ζήτησε την ανοχή των άλλων κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας, απαντώντας, είπε ότι είναι φανερό ότι υπάρχει συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε ότι αφού υπάρχει η αριθμητική δυνατότητα, μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση. Αντίστοιχη ήταν και η θέση του κ. Βενιζέλου.

«Ζητάτε από εμάς συμφωνία στο λάθος», είπε ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, και στη συνέχεια κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο ότι όλο το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις του κόμματός του, ενώ σημείωσε ότι το κόμμα του ανέδειξε την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα λόγω της πολιτικής των Μνημονίων, επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγής της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Ο κ. Τσίπρας, σε άλλες παρεμβάσεις του, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ζητούν αδιανόητα πράγματα, τονίζοντας ότι με τη στάση τους ζητούν ουσιαστικά να καταργηθεί η αντιπολίτευση. «Θέλετε μια νομιμοποίηση που δεν έχετε και δεν θα σας την δώσουμε», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε επίσης τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς ότι επιδιώκουν μια εκβιασμένη συναίνεση.

«Δώσε ψήφο ανοχής»

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών ζητήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα ψήφος ανοχής σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, ή συμμετοχή του σε κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και θα επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο.
Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, έγινε ο ακόλουθος διάλογος:
  • Σαμαράς: Μπορείς να δώσεις ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί με το να μην συμμετέχεις στην ψηφοφορία.
  • Τσίπρας: Κάτι τέτοιο είναι αμφίβολης νομιμότητας, δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα
  • Βενιζέλος: Προβλέπεται από το άρθρο 84 του Συντάγματος που προβλέπει ακόμη και σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας εφόσον έχει το ελάχιστο των 120 βουλευτών στην συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης.
Ο κ. Σαμαράς του είπε ακόμη ότι πέρα από το καθαρά τυπικό υπάρχει το συμβολικό στην διαδικασία αυτή, ότι χρειάζεται μία κυβέρνηση που θα έχει και ψήφο εμπιστοσύνης αλλά σε κάθε περίπτωση ουσιαστική συναίνεση από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου για να αποσπάσει ό,τι καλύτερο για την χώρα στην αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.
Καθώς ο κ. Τσίπρας τηρούσε άκαμπτη στάση, ο κ. Σαμαράς του είπε: «Στην αρχή ζητούσες το ανέφικτο, δηλαδή να σχηματίσεις κυβέρνηση με το ΚΚΕ και τώρα κλωτσάς το εφικτό, μία κυβέρνηση με ευρύτερη στήριξη και ανοχή».
Σκληρή δήλωση της ΔΗΜΑΡ
Μετά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, με την οποία τον κατηγορεί για «πολιτική ανηθικότητα».

«Ο κ. Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας. Έως χθες μας καλούσε να μείνουμε σταθεροί στη γνωστή μας θέση να μην μετέχουμε σε κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα μετά τη σύσκεψη δήλωσε ότι έχουμε συμφωνήσει με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε κυβέρνηση στήριξης του μνημονίου. Είναι ντροπή. Η προφανής αδυναμία να δικαιολογήσει τη στάση του δεν επιτρέπεται να τον οδηγεί στη συκοφαντία και στο ψεύδος. Αυτό είναι πολιτική ανηθικότητα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πηγές της Κουμουνδούρου απαντούν ότι ελπίζουν πως ο Φ.Κουβέλης δεν θα συμπράξει με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ σημειώνουν πως οι τόνοι της ΔΗΜΑΡ δεν συνάδουν με τις περιστάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει ανοιχτή συνέλευση στη Νίκαια το απόγευμα της Κυριακής για την αποτίμηση του αποτελέσματος και τη συζήτηση των εξελίξεων. Ανάλογες ανοιχτές συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Παπαρήγα: Θα φέρουμε νόμο που θα καταργεί το Μνημόνιο

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ - ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ



Παπαρήγα: Θα φέρουμε νόμο που θα καταργεί το Μνημόνιο
«Η χώρα θα πάει σε εκλογές όπως όλα δείχνουν» τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, αμέσως μετά τη συνάντηση της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και γνωστοποίησε την πρόθεσή της να καταθέσει στην επόμενη Βουλή «σχέδιο νόμου που θα καταργεί το Μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις της χώρα». Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από τη μεριά του τόνισε ότι «συμφωνήσαμε στην ανάγκη για διακυβέρνηση της χώρας». Ολοκληρώθηκε συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο.

Η Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε ότι, «όποια κυβέρνηση και να προκύψει, δεν θα καταργήσει ούτε το μνημόνιο, ούτε τη δανειακή σύμβαση, αλλά κυρίως , ούτε τα αποτελέσματα τους».

Η κυρία Παπαρήγα, υποστήριξε ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει σχέδιο νόμου στην επόμενη βουλή, που θα προβλέπει την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, και όπως χαρακτηριστικά τόνισε, εκεί θα τοποθετηθούν όλοι.

Παράλληλα, η γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι «οι διερευνητικές εντολές ήταν ένα σόου κοροϊδίας του λαού και έδειξαν ανευθυνότητα των κομμάτων», ενώ σχολίασε ότι «κάποιος αέρας πνέει στην Ευρώπη αλλά προς το παρόν», όπως είπε, «είναι αρκετά κοπανιστός».

Τέλος, εστίασε στην ανάγκη να μην αντικατασταθεί η οργή και η αγανάκτηση του λαού από απογοήτευση, η οποία υποστήριξε ότι οδηγεί στην ήττα.


Καμμένος: Συμφωνήσαμε στην αναγκαιότητα να κυβερνηθεί η χώρα


Αναλυτικότερα, ο κ. Καμμένος έθεσε επτά προϋποθέσεις προκειμένου το κόμμα του να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση:

- Άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ για όλη την ελληνική επικράτεια

-Άμεση ανάληψη καταστατικού ελέγχου Τράπεζας της Ελλάδος

-Συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους από το 1974, του PSI και της πρώτης δανειακής σύμβασης.

-Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, για τα οποία  «υπάρχει θέμα νομιμότητας»

-Ομόφωνη απόφαση για αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Πόθεν έσχες για τους πολιτικούς από το 1974 ως σήμερα.

-Ενημέρωση της Βουλής για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων από το 2009 και δημοσιοποίηση όλων των εγγράφων. Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για έγγραφα που υπογράφηκαν από την κυβέρνηση χωρίς να έχει το δικαίωμα.

-Εξάντληση των νομικών μέσων για τις γερμανικές αποζημιώσεις και τα κατοχικά δάνεια.

Επιπλέον, ο κ. Καμμένος γνωστοποίησε ότι ζήτησε από τον κ. Παπούλια να δημοσιοποιηθεί η επιστολή του Λουκά Παπαδήμου που επιδόθηκε στη σημερινή τριμερή σύσκεψη και ότι η απάντηση ήταν αρνητική.

«Ζητούμε την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για την πραγματική κατάσταση στη χώρα» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι η επίστολή του Πρωθυπουργού ήταν ανυπόγραφη.

Η συνάντηση κράτησε λιγότερο από 20 λεπτά, και η  στιχομυθία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων μπροστά στους δημοσιογράφους ήταν ενδεικτική των προθέσεων του κ. Παπούλια, ο οποίος σκοπεύει να εξαντλήσει τα περιθώρια για σχηματισμό κυβέρνησης.

«Δεν γνωρίζω αν θα είμαι και αύριο εδώ δεν εξαρτάται από εμένα» δήλωσε ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο Πάνος Καμμένος.

«Δε νομίζετε ότι πρέπει να είμαστε και αύριο εδώ;» ρώτησε από την πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας.


Μιχαλολιάκος: Δεν στηρίζουμε κυβέρνηση του μνημονίου

Η Χρυσή Αυγή δεν στηρίζει, καμία κυβέρνηση που θα συνεχίσει την πολιτική του μνημονίου, τόνισε ο Νίκος Μιχαλολίακος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τονbζητώντας παράλληλα σύσταση λογιστικής επιτροπής ελέγχου του χρέους.

Στις στις 22:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κλείσει τον κύκλο των συναντήσεων του με τους πολιτικούς αρχηγούς για σήμερα, αφού θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.
 http://newpost.gr

Read more...

Ο διάλογος Σαμαρά – Τσίπρα...



Τι είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ στον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν συνεργάτες του Α. Σαμαρά.

Α. Σαμαράς: «Δώσε ψήφο ανοχής»

Α. Τσίπρας: «Δεν το προβλέπει το Σύνταγμα»

Α. Σαμαράς «Το άρθρο 89 το προβλέπει. Θα είναι... ένας περαιτέρω συμβολισμός για σένα. Προσπάθησες να κάνεις το ανέφικτο να κυβερνήσεις μαζί με το ΚΚΕ. Πες μας τι πραγματικά κυβέρνηση θέλεις. Κλωτσας το εφικτό»
πηγη real.gr


Read more...

Σαμαράς: Δεν καταλαβαίνω που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ! ...



«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια» για τον σχηματισμό κυβέρνησης, επισημαίνει σε δήλωσή του μετά την σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αντώνης Σαμαράς, εκφράζοντας απορία για την στάση του προέδρου του ... ΣΥΡΙΖΑ για την μη διευκόλυνσή του στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούει την εντολή του Ελληνικού Λαού. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω που το πάει», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούει την εντολή του ελληνικού λαού. Λέει όχι στη συμμετοχή του σε μία κυβέρνηση όλων και δεν δίνει ψήφο ανοχής. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πού το πάει».
parapolitika.gr
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Για διγλωσσία κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ο Ευ. Βενιζέλος...



Ισχυρή δόση αυτοκριτικής περιείχε η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τους βουλευτές και υποψηφίους του Κινήματος.

Μιλώντας στο Κάραβελ, αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Κ.Παπούλια, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για δεινή και ιστορική ήττα του... ΠΑΣΟΚ στις 6 Μαΐου, υπογραμμίζοντας πως η ήττα δεν ήταν μόνο το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά η αποκοπή το ΠΑΣΟΚ από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνικής του βάσης, η οποία είχε γίνει εδώ και καιρό.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οι αποφάσεις για τη διάσωση-επιβίωση της χώρας ελήφθησαν ερήμην ή σε αντίθεση με την κοινωνική βάση και γι αυτό «εκείνη στράφηκε εναντίον μας» και στο ίδιο πλαίσιο μίλησε για δραματική απόφαση που θυσίασε τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του Κινήματος, προκειμένου να σωθεί το έθνος να σταθούν στα πόδια τους οι επόμενες γενεές

Ακόμη, όμως, και τώρα που κάποιοι παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες, η δική μας αγωνία είναι εθνική αγωνία για τους μισθούς, τις συντάξεις και τις καταθέσεις των πολιτών, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και -φωτογραφίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ- κατηγόρησε για διγλωσσία όσους δηλώνουν ότι θα καταγγείλουν τη σύμβαση, θα παγώσουν τα μέτρα, θα μειώσουν την ανεργία και θα αυξήσουν την απασχόληση. Μιλούν, είπε, δύο γλώσσες, μία επίσημη που μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση και μία που μιλάει για έξοδο από ευρώ, αναγκαστικό δάνειο από τους πολίτες κτλ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε επίσης τη θέση ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση που προτείνουν ΔΗΜ.ΑΡ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όμως όπως παρατήρησε, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει στη γωνία επιδιώκοντας ή τις εκλογές ή να χρεώσει τη διαχείριση της κρίσης στους άλλους.

Αναφερόμενος εξάλλου στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ χαιρέτισε το θάρρος και την αντοχή τους, τονίζοντας ότι πλέον αποτελούν ένα δίκτυο στελεχών σε όλη τη χώρα, το οποίο, όπως είπε, θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο όχι μόνο στο πολιτικό στίβο αλλά και στη μάχη για τη αναγέννηση της παράταξης. Το κακό εκλογικό αποτέλεσμα είναι πρόκληση για δουλειά για εντατική προσπάθεια να ξαναφτιάξουμε το Κίνημα και τη σχέση μας με την κοινωνία, διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
naftemporiki.gr


Read more...

Δημιουργούμε τη λαϊκή δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

Ομιλία στην ανοιχτή συνέλευση της Νίκαιας


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Νίκαια
Ανοιγμα στην κοινωνία έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ανοιχτή συνέλευση πολιτών στη Νίκαια. «Δεν θα αποφασίζουμε μόνοι μας, αλλά μαζί με τον κόσμο που ελπίζει στην προσπάθειά μας. Δημιουργούμε τη λαϊκή, δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μόνο 12 συνιστώσες. Έχει ακόμη μία: το λαό. Η σημερινή μας προσπάθεια είναι δέσμευση ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην κλειστούμε στον εαυτό μας. Δεν θα αποφασίζουμε μόνοι μας, αλλά μαζί με τον κόσμο που ελπίζει στην προσπάθειά μας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Δημιουργούμε τη λαϊκή, δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς».

«Δύο χρόνια τώρα κατεδάφιζαν την Ελλάδα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «τώρα μας λένε πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και πως πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Και ρωτάμε: ποιοι κυβερνούσαν τόσο καιρό; Μετά την Κυριακή έγινε κρίσιμη η κατάσταση; Αυτοί έχουν τις ευθύνες. Η δική μας ευθύνη είναι να μην φανούμε αναντίστοιχοι σε αυτά που λέγαμε προεκλογικά με αυτά που κάνουμε μετεκλογικά. Αυτήν την ευθύνη έχουμε και θα ανταποκριθούμε» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Πρόταση επτά σημείων από τον Π.Καμμένο για συμμετοχή σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού

Στη συνάντηση με τον Κ.Παπούλια


Ο Πάνος Καμμένος στο Προεδρικό Μέγαρο
Ο Πάνος Καμμένος στο Προεδρικό Μέγαρο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Τους επτά όρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προκειμένου να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού, παρέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος στη συνάντησή του το απόγευμα της Κυριακής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δήλωσε ότι συμφωνεί με τον Κ.Παπούλια πως υπάρχει ανάγκη διακυβέρνησης της χώρας, και τόνισε ότι αν οι επτά θέσεις γίνουν δεκτές, και ενημερωθεί επισήμως για την κατάσταση της οικονομίας, θα μπορούσε να συμμετέχει σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, υπάρχει μόνο κατάργηση ή αποδοχή του».

Οι 7 όροι που έθεσε ο κ. Καμμένος:

  • Άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ για όλη την ελληνική επικράτεια
  • Άμεση ανάληψη καταστατικού ελέγχου Τράπεζας της Ελλάδος
  • Συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους από το 1974, του PSI και της πρώτης δανειακής σύμβασης.
  • Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, για τα οποία  «υπάρχει θέμα νομιμότητας»
  • Ομόφωνη απόφαση για αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Πόθεν έσχες για τους πολιτικούς από το 1974 ως σήμερα.
  • Ενημέρωση της Βουλής για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων από το 2009 και δημοσιοποίηση όλων των εγγράφων. Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για έγγραφα που υπογράφηκαν από την κυβέρνηση χωρίς να έχει το δικαίωμα.
  • Εξάντληση των νομικών μέσων για τις γερμανικές αποζημιώσεις και τα κατοχικά δάνεια.
Ακόμα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε ότι ζήτησε από τον κ.Παπούλια να δημοσιοποιήσει την «ανυπόγραφη» επιστολή του Λουκά Παπαδήμου για την οικονομία. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό, οπότε το κόμμα δεν λαμβάνει υπόψη το κείμενο.

«Είπα ότι εμείς δεν διαβάζουμε κείμενα ανυπόγραφα και ανεπίσημα, και ζητούμε επίσημη ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για την πραγματική κατάσταση στη χώρα, στην οικονομία, στα εξωτερικά θέματα, και στην κατάσταση που διαμορφώνεται με εταίρους μας» είπε ο κ. Καμμένος.

Επίσης ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είπε ότι ζήτησε την παρουσία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, ο οποίος «επιμένει να αρνείται να ενημερώσει για την έκθεση του ιδιωτικού φορέα για τις ελληνικές τράπεζες».

Ζήτησε ακόμη, ενημέρωση από τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων Οικονομικών και Εξωτερικών, καθώς και από την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων για την πραγματική κατάσταση της χώρας, και είπε ότι είναι αδιανόητο να μην έχουν οι πολιτικοί αρχηγοί σαφή εικόνα. Υποστήριξε, δε ότι χρησιμοποιήθηκε η ψευδής πληροφόρηση για να εκβιαστεί ο ελληνικός λαός, προκειμένου να εκτελεστούν οι επιθυμίες των δανειστών.

Ακόμα, ο κ. Καμμένος ζήτησε και πρακτικά από την μεσημεριανή σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς και ανέφερε ότι ο Πρόεδρος έκανε δεκτό το αίτημα.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ο κ.Καμμένος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση, υπάρχει μόνο κατάργηση ή αποδοχή».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Πρόταση νόμου για την κατάργηση του Μνημονίου δεσμεύεται να φέρει η Α.Παπαρήγα

Δηλώσεις έξω από το Προεδρικό

H κ. Παπαρήγα έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντησή της με τον κ.Παπούλια
H κ. Παπαρήγα έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντησή της με τον κ.Παπούλια   (Φωτογραφία:  ICON )


Αθήνα
Τα κόμματα που διεκδικούν συμμετοχή στην επόμενη κυβέρνηση εξαπάτησαν τον λαό θέτοντας επιλεκτικά όρους για επιμέρους ζητήματα, αντί για το σύνολο των προβλημάτων της χώρας, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το βράδυ της Κυριακής.

Μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου μισή ώρα, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και του Μνημονίου.

«Ανευθυνότητα» στις διερευνητικές

Αφού επανέλαβε τη θέση του κόμματος ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, η γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι οι διερευνητικές εντολές εξελίχθηκαν σε «σόου κοροϊδίας του λαού», καθώς «έδειξαν την ανευθυνότητα» των μεγάλων κομμάτων, τα οποία «κρύβονται» από τα μεγάλα προβλήματα, θέτοντας κόκκινες γραμμές για «επιλεκτικούς στόχους», αντί να καλύπτουν όλα τα ζητήματα που θα απασχολούσαν μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Ανέφερε ως παράδειγμα ότι, ενόψει τις επικείμενης συνόδου του ΝΑΤΟ, τα κόμματα δεν μπορεί να θέτουν όρους μόνο για την ΠΓΔΜ.

Τόνισε επίσης ότι η δικαιολογημένη αγανάκτηση του λαού δεν πρέπει να μετατραπεί σε απόγνωση, η οποία θα άνοιγε το δρόμο στο συμβιβασμό και την ήττα. Κάλεσε επίσης το λαό να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την επιστολή Παπαδήμου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία π πρωθυπουργός φέρεται να εξηγεί ποια είναι η κατάσταση στην οικονομία, η γγ του ΚΚΕ δήλωσε ότι δεν έχει δει την επιστολή, την οποία θα είχε νόημα να διαβάσει μόνο αν διανύαμε προεκλογική περίοδο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...