Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ευάγγελος Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ ξαναγεννιέται χωρίς ταμπού, χωρίς βαρίδια, χωρίς συμβιβασμούς

ΔΡΙΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ



Ευάγγελος Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ ξαναγεννιέται χωρίς ταμπού, χωρίς βαρίδια, χωρίς συμβιβασμούς
«Το ΠΑΣΟΚ ξαναγεννιέται χωρίς ταμπού, χωρίς βαρίδια, χωρίς συμβιβασμούς», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στους πολιτευτές του κόμματος, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο. Παράλληλα, επισήμανε πως το σύνθημα «Λεφτά υπάρχουν για το οποίο κατηγορήθηκε το ΠΑΣΟΚ κυριάρχησε σε αυτές τις εκλογές και διαμόρφωσε το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα». 


«Το ΠΑΣΟΚ είχε αποκοπεί από τη βάση του εδώ και καιρό», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως «υπήρξε αντίφαση από ανάμεσα στην εντολή που έλαβε το ΠΑΣΟΚ και στις πράξεις που έκανε».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «αγωνιστήκαμε για να μην ζήσει η Ελλάδα τα χειρότερα».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε ολομέτωπη επίθεση κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για αλαζονική συμπεριφορά και «για διγλωσσία σε Ελλάδα και εξωτερικό, με αφορμή την επιστολή όπου δεν γίνεται αναφορά σε ακύρωση του Μνημονίου».

Αναφερόμενος στις διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης ο κ. Βενιζέλος είπε ότι διατηρεί κάποια «περιορισμένη αλλά υπαρκτή αισιοδοξία», παρά «το αδιέξοδο της συνάντησης που είχαμε τα τρία κόμματα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». 

«Στηρίζουμε απολύτως τους συνταγματικούς χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας με αίσθημα ευθύνης. Η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Ο χρόνος που περνάει είναι σε βάρος των νέων, των πιο αδύνατων της μεσαίας τάξης» είπε, σημειώνοντας όμως ότι «ταυτοχρόνως κατ' ανάγκη, επειδή συρόμαστε, σύρεται η χώρα, είμαστε έτοιμοι για εκλογές».

«Τώρα έφτασε η ώρα της αλήθειας, είτε σχηματιστεί κυβέρνηση είτε πάμε και πάλι σε εκλογές επειδή κάποιοι -και πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ όπως φάνηκε από την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα τώρα στο Προεδρικό Μέγαρο- απέκτησαν πλέον μία νέου τύπου προκλητική αλαζονεία, η οποία είναι σε πλήρη αντίθεση με τις εντολές και το ήθος του ελληνικού λαού και σε πλήρη αντίθεση με την κρισιμότητα των ιστορικών περιστάσεων που ζει η χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάει η χώρα σε εκλογές. «Είπαμε στον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει με τη Δημοκρατική Αριστερά σε κυβέρνηση της Αριστεράς, με την κοινοβουλευτική στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Αρνήθηκαν να πάρουν πρωτοβουλία, αρνήθηκαν να δοκιμάσουν τα λόγια στην πράξη. Δεν θέλουν, ή καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν, και η μόνη επιδίωξη είναι ωμά και απροκάλυπτα πλέον να οδηγηθεί η διαδικασία σε αδιέξοδο και να πάμε ξανά σε εκλογές» τόνισε, λέγοντας μάλιστα ότι στη διάρκεια της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλ.Τσίπρας υποστήριξε πως δεν είναι καταστροφή η επανάληψη των εκλογών. 

«Αυτά τα έλεγαν άλλοι προεκλογικά. Τόσο εύκολα υποκαθίστανται στο ρόλο της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Σαμαρά οι φίλοι μας του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης. 

Ο κ. Βενιζέλος προειδοποίησε ότι «η παράταση της αβεβαιότητας, η αδυναμία συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων με συγκεκριμένη ευθύνη και εν προκειμένω η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, η ακυβερνησία, η απουσία πολιτικού ελέγχου της δημόσιας διοίκησης, η υστέρηση των φορολογικών και ασφαλιστικών εσόδων, η αδυναμία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και -ακόμη χειρότερο- η αμέριμνη προσφυγή και πάλι σε εκλογές για μικροκομματικούς λόγους, λόγω αλαζονείας, είναι ένα ανεπίτρεπτο πολιτικό γαϊτανάκι».

«Κάθε ημέρα που περνάει είναι λάθος, είναι βαριά και επικίνδυνη βλάβη για την πατρίδα» προειδοποίησε, απευθύνοντας «έκκληση στη λογική και στο πατριωτικό φρόνημα όλων των πολιτών και όλων των πολιτικών ηγεσιών».http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: