Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Τσίπρας: «Δεν ζητούν την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνενοχή στο έγκλημα»

«AΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ 168 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ»



Τσίπρας: «Δεν ζητούν την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνενοχή στο έγκλημα»
Την άρνησή του «να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα ήταν λάθος και συνενοχή στο έγκλημα», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίρπας, σε δηλώσεις του μετά το «ναυάγιο» στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.  

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «παράλογο και πρωτοφανές» το αίτημα του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή να δώσει ψήφο ανοχής, σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. 

«Μετά τη σημερινή συνάντηση είναι σαφές δεν ζητούν συμμετοχή, ούτε καν ανοχή. Ζητούν συνενοχή. Στο όνομα της πατριωτικής ευθύνης, δεν μπορούμε να την παρέχουμε» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα τρία κόμματα έχουν 168 βουλευτές. Ας προχωρήσουν. Η πίεσή τους να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παράλογη και πρωτοφανής. Ζητούν να δώσουμε ψευδή αίσθηση νομιμοποίησης» συμπλήρωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι ζήτησε τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνάντησης «ώστε να γνωρίζει ο ελληνικός λαός την αλήθεια». Το αίτημά του έγινε δεκτό.

Και κατέληξε ο κ. Τσίπρας: «Καλούμε τους Έλληνες να δικάσουν στη συνείδησή τους τα υπόλοιπα κόμματα, ώστε να αποτραπεί η βαρβαρότητα. Δεν θα σας προδώσουμε. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα».  
 http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: