Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Πρόταση νόμου για την κατάργηση του Μνημονίου δεσμεύεται να φέρει η Α.Παπαρήγα

Δηλώσεις έξω από το Προεδρικό

H κ. Παπαρήγα έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντησή της με τον κ.Παπούλια
H κ. Παπαρήγα έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντησή της με τον κ.Παπούλια   (Φωτογραφία:  ICON )


Αθήνα
Τα κόμματα που διεκδικούν συμμετοχή στην επόμενη κυβέρνηση εξαπάτησαν τον λαό θέτοντας επιλεκτικά όρους για επιμέρους ζητήματα, αντί για το σύνολο των προβλημάτων της χώρας, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το βράδυ της Κυριακής.

Μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου μισή ώρα, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και του Μνημονίου.

«Ανευθυνότητα» στις διερευνητικές

Αφού επανέλαβε τη θέση του κόμματος ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, η γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι οι διερευνητικές εντολές εξελίχθηκαν σε «σόου κοροϊδίας του λαού», καθώς «έδειξαν την ανευθυνότητα» των μεγάλων κομμάτων, τα οποία «κρύβονται» από τα μεγάλα προβλήματα, θέτοντας κόκκινες γραμμές για «επιλεκτικούς στόχους», αντί να καλύπτουν όλα τα ζητήματα που θα απασχολούσαν μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Ανέφερε ως παράδειγμα ότι, ενόψει τις επικείμενης συνόδου του ΝΑΤΟ, τα κόμματα δεν μπορεί να θέτουν όρους μόνο για την ΠΓΔΜ.

Τόνισε επίσης ότι η δικαιολογημένη αγανάκτηση του λαού δεν πρέπει να μετατραπεί σε απόγνωση, η οποία θα άνοιγε το δρόμο στο συμβιβασμό και την ήττα. Κάλεσε επίσης το λαό να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την επιστολή Παπαδήμου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία π πρωθυπουργός φέρεται να εξηγεί ποια είναι η κατάσταση στην οικονομία, η γγ του ΚΚΕ δήλωσε ότι δεν έχει δει την επιστολή, την οποία θα είχε νόημα να διαβάσει μόνο αν διανύαμε προεκλογική περίοδο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: