Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ακριβότερο το καλάθι της νοικοκυράς παρά την πρωτοφανή οικονομική κρίση

Ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα


Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Ανατιμήσεις που φτάνουν το 18% διαπιστώνονται στις τιμές πολλών προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, παρά την πτώση της κατανάλωσης και την πρωτοφανή οικονομική κρίση που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν, σύμφωνα με Τα Νέα, ότι αυτό οφείλεται στις αυξήσεις που σημείωσαν διεθνώς οι τιμές των εμπορευμάτων και των πρώτων υλών από τον περασμένο Μάιο και οι οποίες ακόμα και σήμερα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προκύπτει ότι οι τιμές στις περισσότερες κατηγορίες βασικών προϊόντων είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι με την υψηλότερη ανατίμηση κατά 18,23% να παρουσιάζει η ζάχαρη.

Ακριβότερα σε σχέση με το 2011 πωλούνται τα αναψυκτικά (10%), οι μαρμελάδες (8%), τα κατεψυγμένα ψάρια (7,87%), οι χυμοί φρούτων (7,1%), η μαργαρίνη (7,29%), το αλάτι και τα μπαχαρικά (6,9%), τα αλλαντικά (6,3%) και το γάλα (6%).

Στη λίστα του υπουργείου Ανάπτυξης περιλαμβάνονται συνολικά 59 προϊόντα από τους κλάδους της διατροφής, των ειδών άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού, ατομικής φροντίδας και αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Επίθεση σε εκλογικά περίπτερα από τη Χρυσή Αυγή καταγγέλουν ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ



Επίθεση σε εκλογικά περίπτερα από τη Χρυσή Αυγή καταγγέλουν ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Επίθεση στα προεκλογικά τους περίπτερα από ομάδα κρούσης 25-30 Χρυσαυγιτών με μηχανές στην Κεντρική Πλατεία των Άνω Λιοσίων καταγγέλλουν σε κοινή τους ανακοίνωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ.



Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρουν πως στις 9 το βράδυ της Παρασκευής και ενώ εκείνη την ώρα στην πλατεία βρισκόταν πλήθος κόσμου με τα παιδιά του, τα μέλη της Χρυσής Αγή  αφού κύκλωσαν την πλατεία φωνάζοντας συνθήματα όπως «ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» κ.ά. αποβιβάστηκαν από τις μηχανές τους και, βρίζοντας, απειλώντας και κραδαίνοντας λοστούς, μαχαίρια, σιδερογροθιές και κάθε λογής επικίνδυνο εξοπλισμό και εν συνεχεία κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των εκλογικών περιπτέρων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των μελών και φίλων τους.

Ολιγάριθμη αστυνομική δύναμη παρακολουθούσε απαθής από απόσταση 30 μέτρων τις απειλές και τους προπηλακισμούς τους έως ότου τελικά 2 αστυνομικοί μπήκαν μπροστά τους παρακαλώντας τους να αποχωρήσουν.

Φεύγοντας οι Χρυσαυγίτες κατέστρεψαν το μοναδικό άλλο περίπτερο κόμματος που υπάρχει στην πλατεία, αυτό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που δεν είχε παρόντες φίλους του κόμματός τους, ποδοπατώντας, μεταξύ άλλων, εκούσια ή ακούσια, και 2 ελληνικές σημαίες στο διάβα τους.

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Αυτό το περιστατικό έρχεται σε συνέχεια των καθημερινών απογευματινών μηχανοκίνητων περιπολιών τρομοκρατίας της ΧΑ στα Άνω Λιόσια και στις γύρω περιοχές.

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική δράση της φασιστικής αυτής οργάνωσης και την "ανεξήγητη" ανοχή του κρατικού μηχανισμού απέναντί της που αντικειμενικά ενθαρρύνει αυτήν τη δράση.»http://newpost.gr

Read more...

Ήταν όλες οι κάμερες εκεί...



Κατάμεστη η αίθουσα από φωτογράφους και οπερατέρ, απ’ όλον τον κόσμο, προκειμένου να απαθανατίσουν τον Αλέξη Τσίπρα που βρέθηκε Σάββατο μεσημέρι σε μεζεδοπωλείο στo Καλλιμάρμαρο με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφους που... καλύπτουν το ρεπορτάζ του κόμματος.
Δίπλα στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος πήρε τον λόγο και μίλησε για μια καλή και μια κακή είδηση, όπως είπε. Η κακή είδηση είναι ότι «υπάρχουν ξένα μέσα που παρεμβαίνουν και μας λένε τι να ψηφίσουν οι πολίτες» σημείωσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς. «Η καλή είδηση είναι αυτό που βλέπετε γύρω σας. Όλα τα διεθνή μέσα να βρίσκονται στην Ελλάδα για να καλύψουν τις βουλευτικές εκλογές».
real.gr


Read more...

Πάγκαλος: Ο τζάμπας τελείωσε! ...




To δικό του σχόλιο έκανε για τις αυριανές εκλογές, ο Θ. Πάγκαλος μέσα από το Twitter. "O τζάμπας τελείωσε, η τράκα τελείωσε. H... φοροδιαφυγή τελείωσε, η φαυλοκρατία, η πελατεία και οι διορισμοί στο δημόσιο τελείωσαν".

"Εάν είναι πρώτη η ΝΔ, σημαίνει οτι οι δυνάμεις που πιστεύουν οτι πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μας μέσα στα ευρωπαϊκά πλαίσια...".
Ενώ συνεχίζει, λέγοντας "εάν είναι πρώτο κόμμα θα οδηγηθούμε σε χάος και μετά από αυτό σε νέες εκλογές, έχοντας χάσει κ το τελευταίο ίχνος διεθνούς υπολήψεως". "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν θέλει να γίνει κυβέρνηση", καταλήγει...






Read more...

Ο Καρατζαφέρης στην Ποταμιά

Το παραδοσιακό ουζάκι πίνει αυτή την ώρα, στην πλατεία του χωριού του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ βρίσκεται στην Ποταμιά Αρκαδίας.

Read more...

Τι αλλάζει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου για τους ψηφοφόρους

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΕΣ.



Τι αλλάζει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου για τους ψηφοφόρους
Για πρώτη φορά από τα χρόνια της μεταπολίτευσης, οι Έλληνες ψηφοφόροι καλούνται να ψηφίσουν για δεύτερη φορά μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα και να εκλέξουν κυβέρνηση.


Οι πολίτες θα πρέπει να ξέρουν πως το μόνο που αλλάζει σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαϊου είναι ότι δεν χρειάζεται πια να... «σταυρώσουν» υποψήφιους βουλευτές, αφού αυτοί θα εκλεγούν με βάση τις λίστες του κάθε κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι μπερδευτούν και παρ' όλα αυτά βάλουν σταυρό προτίμησης, η ψήφος τους θα θεωρηθεί άκυρη, και δεν θα υπολογιστεί.

Επιπλέον, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να ξέρουν τα ψηφοδέλτια των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012 έχουν αλλάξει.

Επομένως, τα παλιά ψηφοδέλτια των εκλογών τις 6ης Μαΐου δεν ισχύουν και, αν βρεθούν μέσα στην κάλπη, θα εκληφθούν ως άκυρα.

Για όσους αντιμετωπίσουν έκτακτα προβλήματα, το υπουργείο Εσωτερικών έχει δημοσιοποιήσει έναν κατάλογο «Συχνών Ερωτήσεων» όπου δίνονται σαφείς απαντήσεις:


Δεν μπορώ να βρω το όνομά μου στους εκλογικούς καταλόγους

Επισκεφτείτε τη σελίδα «Μάθε που ψηφίζεις» και δώστε τα στοιχεία σας, σύμφωνα με τις οδηγίες. Αν ήδη το έχετε κάνει, μη διστάσετε να το επαναλάβετε. Είναι πιθανό να έχετε κάνει κάποιο λάθος πληκτρολόγησης. Αν, παρ' όλη την προσπάθειά σας, δεν βρείτε το όνομά σας, τότε απευθυνθείτε στο δήμο που είστε εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια έως και το πέρας της ψηφοφορίας (17.6.2012).

Βρήκα το όνομά μου σε άλλο δήμο από αυτόν όπου είμαι δημότης ή βρήκα το όνομά μου σε άλλο εκλογικό διαμέρισμα από αυτό όπου κατοικώ...

Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν καταρτιστεί, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στα δημοτολόγια και οι δήμοι έχουν κατανείμει τους εκλογείς σε εκλογικά διαμερίσματα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της διεύθυνσης που είναι καταχωρημένα στα δημοτολόγια. Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές του 2012 έχουν οριστικοποιηθεί και δεν επιδέχονται αλλαγές. Για τις μελλοντικές εκλογές, αποταθείτε στο δήμο σας, για να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας ή να διορθωθούν ενδεχόμενα λάθη.

Διαπίστωσα ότι είμαι διπλοεγγεγραμμένος, τι συνεπάγεται αυτό;
Είστε εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια δύο ή περισσοτέρων δήμων. Για τις εκλογές του 2012, οφείλετε να ψηφίσετε στο δήμο της τελευταίας σας εγγραφής. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα σας καλέσει να υπογράψετε μια υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζετε ότι είστε διπλοεγγεγραμμένος και δεν ψηφίσατε αλλού. Αυτές οι δηλώσεις θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εσωτερικών και θα διασταυρωθούν. Με αυτήν τη διαδικασία, διασφαλίζεται το κύρος των εκλογών. Ας μην ξεχνάμε ότι η διπλοψηφία απαγορεύεται και τιμωρείται αυστηρά.

Έχω χάσει την ταυτότητά μου, πώς θα ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα; Αν έχω βγάλει νέα αστυνομική ταυτότητα, θα υπάρξει πρόβλημα;

Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι, τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.

Διαπίστωσα ότι τα στοιχεία ταυτότητάς μου έχουν διαφορές από την εγγραφή μου στους εκλογικούς καταλόγους. Θα αντιμετωπίσω πρόβλημα; Τί πρέπει να κάνω;

Εξαρτάται από τις διαφορές. Αν είναι ουσιώδεις, μπορεί να απαιτηθεί πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας από το δήμο. Καλό είναι να εφοδιαστείτε με αυτό έγκαιρα, για να αποφύγετε τις ταλαιπωρίες της τελευταίας στιγμής.

Read more...

Εκτός ΔΕΗ το ειδικό τέλος ακινήτων


Την αποσύνδεση του ειδικού τέλους ακινήτων που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ αναγκάζουν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να αναλάβει την αποστολή των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή του ειδικού τέλους.
Οπως αναφέρει ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στην Καθημερινή, «το θέμα την καταβολής του ειδικού τέλους έχει “παγώσει’’ και όπως όλα δείχνουν, η ΔΕΗ θα απεμπλακεί από αυτόν τον βραχνά».
Η μόνη λύση, όπως αναφέρει το ίδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, είναι το ειδικό τέλος ακινήτων να το αναλάβει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και η είσπραξή του να γίνει μέσω των τραπεζών και των εφοριών.
Πηγή: Καθημερινή

Read more...

Ανοίγουν, αύριο κιόλας, την πόρτα εξόδου οι Ευρωπαίοι

Γι’ αυτό και η  έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης



 
 




Έτοιμοι να ανοίξουν την πόρτα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, στην περίπτωση που οι κάλπες δεν βγάλουν κυβέρνηση σταθερά προσηλωμένη στο ευρώ και στις δεσμεύσεις της χώρας.

Τα πράγματα για τους Ευρωπαίους είναι ξεκάθαρα: η Ευρωζώνη δεν μπορεί να περιμένει την Ελλάδα, δεν μπορεί να μην λάβει άμεσες αποφάσεις, από τη στιγμή που η κρίση χρέους καλπάζει και ήδη η Ισπανία και η Ιταλία, βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Γι’ αυτό και μόλις φανεί το αποτέλεσμα της κάλπης θα υπάρξει μια τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για να γίνει μια πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος και αναλόγως οι Ευρωπαίοι να καθορίσουν την πορεία τους. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήδη έχουν στείλει τα μηνύματά τους. Η Ελλάδα θα βρεθεί ενώπιον ενός ξεκάθαρου δεδομένου: είτε εγγυάται την προσήλωσή της στην ευρωπαϊκή προοπτική, στο ευρώ, στις δεσμεύσεις της, πιθανόν με μια παροχή «κινήτρων» εκ μέρους των εταίρων μας για τη διασφάλιση της ομαλής συνέχισης του προγράμματος στήριξης, είτε τα … «μαζεύει» από την Ευρωζώνη.

Χαρακτηριστική είναι η προτροπή του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier., προτρέπει τους Έλληνες ψηφοφόρους «να μην γυρίσουν την πλάτη στο ευρώ».

Συγκεκριμένα ο κ. Γιούνκερ υποστηρίζει ότι ενδεχόμενη επικράτηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρωζώνη.

Ο επικεφαλής του Eurogroup σημειώνει παράλληλα ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα έχει μόνο οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις για την ίδια τη χώρα, αλλά θα βλάψει ολόκληρη την ευρωζώνη και τονίζει ότι «οι Έλληνες θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό».

Τις τελευταίες ώρες και αφού το Γαλλικό Πρακτορείο αποκάλυψε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τηλεδιάσκεψης για την Ελλάδα, η είδηση επισήμως δεν επιβεβαιώθηκε. Αλλά την Παρασκευή η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πία Αρενκίλντε, απέφυγε να απαντήσει ευθέως για το τι μέλλει γενέσθαι την επομένη των ελληνικών εκλογών. Δήλωσε όμως: «Το πεδίο ανήκει στους έλληνες ψηφοφόρους. Θα υπάρξει αντίδραση της Επιτροπής, μόλις γνωρίζουμε το αποτέλεσμα των εκλογών»…

Κάτι που επιβεβαίωσε και ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος δήλωσε: «Εμείς ως Eurogroup θα πρέπει να μιλήσουμε με κάθε ελληνική κυβέρνηση» και αποκάλυψε πως το βράδυ των εκλογών θα βρίσκεται σε ανοιχτή τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. όσο και με τον Επίτροπο για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν.
 
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων στη γερμανική Κάτω βουλή, εκ των στενών συνεργατών της καγκελαρίου Μέρκελ Βόλφγκανγκ Μπόσμπασχ, εκτίμησε με συνέντευξή του στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ότι, εάν η ριζοσπαστική αριστερά - όπως χαρακτηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ - αναδειχθεί το πρώτο κόμμα η ελληνική έξοδος απ το ευρώ θα είναι, μόνον, θέμα χρόνου.

Είναι προφανές πως οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται τις ελληνικές εκλογές ως ένα «δημοψήφισμα για το ευρώ». Και ως τέτοιο θα το κρίνουν. Για του λόγου το αληθές η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ μετέθεσε κατά 14 ώρες το ταξίδι της για το Μεξικό όπου πρόκειται να συμμετάσχει στη σύσκεψη του G20, προκειμένου να περιμένει το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. Ολιγόωρη αναβολή του ταξιδιού του για το Λος Κάμπος του Μεξικού και τη συνεδρίαση των 20 αποφάσισε και ο Ολι Ρεν, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, με τον εκπρόσωπό του να δηλώνει στους γερμανικούς Financial Times πως «δεν θα ήταν δείγμα υπευθυνότητας να βρίσκεται ο κύριος Ρεν εν πτήσει μακριά από την Ευρώπη, χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει κανείς μαζί του». Να επικοινωνήσει για να αποφασίσουν τις ΑΜΕΣΕΣ κινήσεις τους …

Το αυτό ισχύει και για τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, όπως και για τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι. Αμφότεροι εξέφρασαν πολλάκις τις τελευταίες ημέρες την βούλησή τους να παραμείνει η Ελλάδα μέλος του ευρώ, υπό την προϋπόθεση όμως πως θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και την προσήλωσή της στην Ευρωζώνη και τους κανόνες της. Και για να μην έχουμε αμφιβολίες αρκεί να θυμηθούμε πως ο κ. Ολάντ, στην τελευταία συνέντευξή του, είχε χαρακτηριστικά προτρέψει τους Έλληνες να «μη δώσουν αφορμή σε κανέναν να τους εκδιώξει από το ευρώ»!

Σε κάθε περίπτωση είναι  προφανές πως όλα τα μάτια της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα στην χώρα μας. Ενδεικτικό του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για τις ελληνικές εκλογές είναι και το γεγονός πως ήδη στην Αθήνα συναθροίζονται πάνω από 200 απεσταλμένοι ξένων ειδησεογραφικών δικτύων (δείτε εδώ:).

«Νομίζω ότι θα πρέπει να πάρουμε τα πράγματα βήμα-βήμα» ανέφερε  για το θέμα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις την Πέμπτη.

Και ενδεχομένως το πρώτο βήμα, αναλόγως αποτελέσματος, να είναι το τελειωτικό….protothema.gr

Read more...

Η Παπαρήγα σε καφέ


Σε καφέ στην πλατεία του Ζωγράφου πήγε η Αλέκα Παπαρήγα. Μίλησε με δεκάδες φίλους του ΚΚΕ και ήταν ιδιαίτερα κεφάτη.enikos.gr

Read more...

Ο Βενιζέλος στο Ζάππειο


Στιγμές χαλάρωσης πέρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μαζί με τους στενούς του συνεργάτες και δημοσιογράφους,σε μεζεδοπωλείο στο Ζάππειο.
 enikos.gr

Read more...

Ο Σαμαράς στην Κυπαρισσία

Στην αγαπημένη του, ιδιαίτερη πατρίδα, βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς, στη Μεσσηνία. Αυτή την ώρα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνομιλεί με τους έξι δημάρχους του νομού στη Κυπαρισσία.


Read more...

Το υπουργικό συμβούλιο του Αντώνη Σαμαρά

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ



Το υπουργικό συμβούλιο του Αντώνη Σαμαρά
Συγκρατημένα μεν αλλά με την αυτοπεποίθηση του νικητή κατεβαίνει αύριο η Νέα Δημοκρατία στο εκλογικό τερέν. Οι κρυφές δημοσκοπήσεις της τελευταίας εβδομάδας έκαναν πολλά από τα γαλάζια στελέχη να δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξα, αλλά προετοιμασμένα για ένα σκληρό με τον ΣΥΡΙΖΑ ντέρμπι το βράδυ της Κυριακής.


Απαραίτητη προϋπόθεση για τη Συγγρού σε περίπτωση που δεν συγκεντρώσει ποσοστό αυτοδυναμίας είναι να κόψει πρώτη το νήμα της κάλπης ώστε να καταφέρει στα υπουργεία να ηγηθούν δικά της στελέχη.

 Ο Αντώνης Σαμαράς έχει μελετήσει προσεκτικά το πρόσωπα που θα επιλέξει να καθίσουν τελικά στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου.

Ανάμεσα στους υποψηφίους είναι από τη μία πλευρά τα έμπειρα στελέχη της Συγγρού και απέναντί τους οι νέοι χωρίς προϋπηρεσία σε υπουργικά χαρτοφυλάκια.

Στο υπουργείο Οικονομικών, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα πάρει κανένα ρίσκο και όλα δείχνουν ότι θα επιλέξει για τη θέση του «τσάρου» τον εαυτό του.

Το υπουργείο Εσωτερικών ενδεχομένως αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φαίνεται ότι διατηρεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο είχε αναλάβει ως υπουργός επί Λουκά Παπαδήμου.

Στο κυβερνητικό σχήμα ο κ. Σαμαράς θα αξιοποιήσει την Ντόρα Μπακογιάννη κατά πάσα πιθανότητα στο υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο η ίδια γνωρίζει καλά αφού είχε αναλάβει καθήκοντα ΥΠΕΞ για περίπου τρία χρόνια έως τον Οκτώβριο του 2009 επί κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος θα οδηγηθεί στο υπουργείο Παιδείας ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης ίσως αναλάβει καθήκοντα υπουργού Ανάπτυξης. Στο υπουργείο Μεταφορών παίζουν τα ονόματα του Μάκη Βορίδη, στο οποίος διέτελεσε υπουργός επί κυβέρνησης Παπαδήμου ενώ έντονα ακούγεται και το όνομα του Ευριπίδη Στυλιανίδη, οποίος ήταν επιλογή για το εν λόγω υπουργείο από τον Κώστα Καραμανλή προτού μεταπηδήσει λίγο αργότερα στο Παιδείας.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης οδηγείται ο αρεοπαγίτης και πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου. Το ντεμπούτο της στο υπουργικό συμβούλιο θα κάνει η Όλγα Κεφαλογιάννη ως υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος φαίνεται να οδηγείται στο υπουργείο Απασχόλησης. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη κλειδώσει τα ονόματα για τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας ενώ για το τελευταίο συζητείται έντονα ακόμη και η ενσωμάτωσή του στο Ανάπτυξης.

Χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει ο νυν εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης ενώ το δεξί χέρι του προέδρου της ΝΔ, Χρύσανθος Λαζαρίδης θα διατελέσει υπουργός Επικρατείας.

Αθηνά Παπακώστα
 http://newpost.gr

Read more...

Στην τελική ευθεία για τις κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών

Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, καθώς οι κάλπες ανοίγουν σε λιγότερο από 24 ώρες. Τα βλέμματα όλων, εντός και εκτός Ελλάδας, στρέφονται πλέον στις εξελίξεις που θα προκύψουν από το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, της κρισιμότερης από τη Μεταπολίτευση.

Στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης βρέθηκαν η ελληνική οικονομία, η τήρηση των συμφωνηθέντων για την παροχή βοήθειας προς τη χώρα και τα σενάρια εξόδου από τη ζώνη του ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης, μετά την γενική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, όλα είναι έτοιμα για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Για το ίδιο διαβεβαίωσαν ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Γιάννης Σγουρός και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Κώστας Ασκούνης.

Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα αναμένεται περίπου στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής, ενώ λόγω της λίστας, άμεση θα είναι και η ανάδειξη των βουλευτών που εκλέγονται.

Πάντως, εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του εκλογικού συστήματος, κάποιες έδρες θα αλλάζουν «χέρια» έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση συμμετέχουν 21 συνδυασμοί και 58 ανεξάρτητοι- μεμονωμένοι υποψήφιοι. Οι υποψήφιοι ανέρχονται σε 4.873.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου συμμετείχαν 31 συνδυασμοί, 52 ανεξάρτητοι υποψήφιοι και 6.500 υποψήφιοι.

Αντιπαράθεση ώς το τέλος

Η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών συνεχίστηκε μέχρι την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου. Στη συγκέντρωση της ΝΔ στο Σύνταγμα, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι «δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας βγάλει από την Ευρώπη» και τόνισε ότι «οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες και θα παιχθούν μέχρι την τελευταία κάλπη».

Επίσης, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα εκπρόσωπο του «λόμπι της δραχμής», ενώ χαρακτήρισε «στημένη προβοκάτσια» των δυνάμεων που καραδοκούν στο εξωτερικό για να βγάλουν τη χώρα από το κοινό νόμισμα το δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times το οποίο βοηθά, όπως είπε, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ψήφο για τη δημιουργία αντιμνημονιακής, προοδευτικής κυβέρνησης με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ -τους «πλασιέ των συμφερόντων των δανειστών» όπως είπε- για εκβιασμό και τρομοκρατικά διλήμματα, τονίζοντας ότι «μεγαλύτερη απειλή είναι η συνέχιση του Μνημονίου».

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα, τη δημοκρατία και τον λαό από τη φιλοδοξία της ΝΔ να ξανακυβερνήσει αυτόν τον τόπο» είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ επιτέθηκε στο «λίβελο», όπως τον χαρακτήρισε, των γερμανικών Financial Times. «Στους παλιότερους, θα θύμισε τις προκηρύξεις των Γερμανών που ήταν γραμμένες και στα ελληνικά» είπε χαρακτηριστικά.

Την Κυριακή οι Έλληνες καλούνται να πάρουν μια κρίσιμη απόφαση, να δώσουν εντολή για κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, εντολή που μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να υλοποιήσει, αλλιώς θα οδηγηθούμε σε πολιτικό αδιέξοδο, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην τελευταία πριν τις κάλπες ομιλία του στο Μενίδι.

Σε υψηλούς τόνους, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στη ΝΔ για την στάση που κράτησε ως «αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση», ενώ δριμεία επίθεση άσκησε στον ΣΥΡΙΖΑ που πολιτεύεται με «σοφίσματα», αλλά και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. Μην αφήσετε τη χώρα να γίνει η Ιφιγένεια που θα θυσιαστεί στις Βρυξέλλες για να αποκτήσει ούριο άνεμο η Ευρώπη, είπε ακόμη.

«Στις 17 Ιουνίου θα κάνουμε την ανατροπή. Οι Έλληνες δεν θα ξαναγεμίσουμε τις φάμπρικες της Γερμανίας. Δεν θα εγκαταλείψουμε την πατρίδα. Θα κάτσουμε εδώ και θα αγωνιστούμε. Θα φτιάξουμε ξανά μια περήφανη Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Αιγάλεω.

«Το ΚΚΕ υποστηρίζει το ενιαίο και αδιαίρετο τρίπτυχο: Αποδέσμευση της Ελλάδας από τη λυκοφωλιά της ΕΕ, μονομερή διαγραφή του κρατικού χρέους και λαϊκή εξουσία, και η θέση αυτή σήμερα γίνεται περισσότερο επίκαιρη, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να εξετασθεί από την Κομισιόν η έξωση χωρών από την Ευρωζώνη και από την ΕΕ» υπογράμμισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από το Πεδίον του Άρεως και προσθέτοντας ότι «το πραγματικό δίλημμα για τον λαό είναι λαϊκή αντεπίθεση ή εσωτερική υποτίμηση και χρεοκοπία».
Τη θέση του ότι με τη Δημοκρατική Αριστερά ισχυρή, η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη, επανέλαβε ο Φώτης Κουβέλης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας αυτήν την φορά από τους πολίτες να δώσουν στη ΔΗΜΑΡ την τρίτη θέση στις κάλπες της Κυριακής. «Δώστε μας εντολή για λύση» είπε χαρακτηριστικά.

Για τις πολιτικές εξελίξεις και το διακύβευμα των εκλογών μίλησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στη τελευταία τους προεκλογική συνέντευξη Τύπου, στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, ζητώντας εκ νέου «πράσινη στροφή, που θα αλλάξει τον προσανατολισμό της οικονομίας δημιουργώντας ταυτόχρονα πλήθος θέσεις εργασίας».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Αν είχε γίνει το δημοψήφισμα, δεν θα ζούσαμε αυτή την αβεβαιότητα»...



Την επιτακτική ανάγκη για σχηματισμό φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εξακολουθεί να πιστεύει ότι εάν είχε διεξαχθεί το επίμαχο δημοψήφισμα, τον περασμένο Νοέμβριο, η ... Ελλάδα θα είχε γλιτώσει από την περιπέτεια που ζει τώρα.

Μιλώντας στον Guardian, o Γιώργος Παπανδρέου είπε: «ελπίζω στη νίκη των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων που μπορούν να δημιουργήσουν έναν σταθερό συνασπισμό και επομένως να εξετάσουν πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τα μέτρα λιτότητας».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι, προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ο «σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός στηρίζει τον πρώην πολιτικό του αντίπαλο, τον συντηρητικό Αντώνη Σαμαρά».

«Χρειαζόμαστε ασφάλεια και ένα μία σαφή πορεία και αυτό δεν είναι κάτι που μπορούν να κάνουν μόνοι τους οι Έλληνες. Η Ευρώπη πρέπει να επίσης να αναλάβει πρωτοβουλία», λέει ο Γιώργος Παπανδρέου και προσθέτει: «Με κάθε βήμα μέχρι στιγμής μπαλώνουμε το πρόβλημα. Το συνοθύλευμα αυτό πρέπει να τελειώσει».

Στην συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για ύπαρξη πολλών στερεοτύπων στην Ελλάδα. «Έχουμε γίνει το σημείο αναφοράς για κάθε αναλυτή που θέλει να προβάλλει τη θέση του για την παγκόσμια οικονομία», λέει, προσθέτοντας πως «είναι πολύ εύκολο να λες ότι η Ελλάδα είναι το πρόβλημα αλλά έχουμε δει και έχουμε ξαναδεί ότι κινδυνεύει το σύστημα. Αυτό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι που θα δούμε να συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Είμαστε μόνο το είδωλο των προβλημάτων που μπορεί να έρθουν».

Ο ίδιος τονίζει ότι η κυβέρνησή του είχε την πρόθεση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, ωστόσο δεν υπήρχε «η διοικητική ικανότητα να υλοποιήσουμε τέτοια μέτρα».

«Έπρεπε να χρησιμοποιούμε τους χάρτες του Google Earth για να εντοπίσουμε τις πισίνες, να χρησιμοποιούμε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για φορολογήσουμε την περιουσία, καθώς δεν είχαμε μία δημόσια υπηρεσία ικανή να κάνει αυτά τα πράγματα», συμπληρώνει.

«Ό,τι και να έκανε η Ελλάδα οι αγορές δεν θα την αφήσουν ήσυχη μέχρι η Ευρώπη δει τις δικές της εσωτερικές αντιθέσεις» λέει, ενώ συμπληρώνει πως κάτι τέτοιο το πιστεύει όλο και περισσότερο κάθε μέρα.

Αναφορικά με το φημισμένο δημοψήφισμα, λέει πως «από το καλοκαίρι του 2011 συζητούσαμε για ένα δημοψήφισμα» και προσθέτει ότι αν ένα δημοψήφισμα είχε γίνει τότε θα είχε απομακρύνει την αβεβαιότητα που βιώνει η Ελλάδα και η Ευρώπη.

newsbomb.gr


Read more...

Μην γυρίσετε την πλάτη στο ευρώ, προτρέπει τους Έλληνες ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εν όψει εκλογών

Προειδοποιήσεις πριν ανοίξουν οι κάλπες


«Τρίτες εκλογές δεν θα είναι η λύση» υπογραμμίζει o Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
«Τρίτες εκλογές δεν θα είναι η λύση» υπογραμμίζει o Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Βιέννη, Αυστρία
Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των κρισιμότερων εκλογών των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ καλεί τους Έλληνες να μη στρέψουν την πλάτη στο ευρώ. Σε συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα Kurier, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προειδοποιεί μάλιστα ότι «εάν κερδίσει αυτές τις (βουλευτικές) εκλογές η ριζοσπαστική αριστερά, κάτι που δεν αποκλείεται, τότε θα είναι απρόβλεπτες οι επιπτώσεις αυτής της νίκης για την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση».

«Εμείς ως Eurogroup θα πρέπει να μιλήσουμε με κάθε ελληνική κυβέρνηση. Μόνον να προειδοποιήσω τον καθένα μπορώ, να μην εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, επειδή τότε θα τεθεί σε κίνδυνο η εσωτερική συνοχή της» επισημαίνει.

Προβλέπει, επίσης, ότι στην περίπτωση που η Ελλάδα φύγει από την ζώνη του ευρώ τότε για τη χώρα θα προκύψουν οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, αλλά και ζημιά για όλη τη νομισματική ένωση της Ευρώπης. «Αυτά θα πρέπει να αποφευχθούν. Αυτά θα στείλουν ένα σήμα καταστροφής. Πρέπει να το γνωρίζουν οι Έλληνες» λέει.

«Τρίτες εκλογές δεν θα είναι η λύση» υπογραμμίζει σε άλλο σημείο της συνέντευξης, αναφέροντας ότι το Eurogroup περιμένει να διαβουλευθεί για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που έχει προτείνει με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, που θα προέλθει απ' τις εκλογές της Κυριακής.

Τέλος, επισημαίνει πως το βράδυ των εκλογών θα βρίσκεται σε ανοιχτή τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι όσο και με τον Επίτροπο για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν.

Την ίδια στιγμή, ο Βόλφγκανγκ Μπόσμπασχ, πρόεδρος της Επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων στη γερμανική Κάτω βουλή και στενός συνεργάτης της Άνγκελα Μέρκελ- διαμηνύει ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα «τότε η ελληνική έξοδος απ' το ευρώ θα είναι, μόνον, θέμα χρόνου».

«Εάν η ριζοσπαστική αριστερά επιμείνει να δηλώνει ότι εύχεται να έχει τις βοήθειες από τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης στο ακέραιο, αλλά δεν θέλει να συνεισφέρει τα ανταλλάγματα, τότε θα είναι θέμα χρόνου πριν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ» εκτιμά σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, που θα δημοσιευτεί την Κυριακή.

Αναφέρει, επίσης, πως η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις προϋποθέσεις ώστε να ανήκει στην Ευρωζώνη.

«Στην Ελλάδα λείπει ο δυναμισμός της οικονομίας της, η ανταγωνιστικότητα, μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Τα νέα δισεκατομμύρια ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα (από τους εταίρους της), δεν πρόκειται να αλλάξουν ουσιωδώς αυτά» λέει, αποκλείοντας πάντως το ενδεχόμενο η Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη «μέσα στις επόμενες βδομάδες».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Read more...

Σε πολωμένο κλίμα έπεσε η αυλαία της προεκλογικής περιόδου

Αιχμή το μνημόνιο και τα σενάρια εξόδου


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Με τις κεντρικές συγκεντρώσεις των κομμάτων έπεσε την Παρασκευή η αυλαία της προεκλογικής περιόδου και την Κυριακή οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες, στην πιο κρίσιμη, ίσως, πολιτική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών.

Αιχμή της πολιτικής αντιπαράθεσης παρέμεινε το μνημόνιο και τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να συγκρούονται σφοδρά, ως την τελευταία στιγμή.

Το ήδη πολωμένο κλίμα πυροδότησε την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου το δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times, με το οποίο ζητούσαν από τους Έλληνες ψηφοφόρους να αντισταθούν στον δημαγωγό -όπως χαρακτηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα- και να επιλέξουν κόμματα που τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Στη συγκέντρωση της ΝΔ στο Σύνταγμα, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι «δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας βγάλει από την Ευρώπη» και τόνισε τονίζοντας ότι «οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες και θα παιχθούν μέχρι την τελευταία κάλπη». Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι έξοδο της χώρας από το ευρώ θέλει το εγχώριο «λόμπι της δραχμής» και «δυνάμεις στο εξωτερικό».

Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα εκπρόσωπο του «λόμπι της δραχμής», ενώ χαρακτήρισε «στημένη προβοκάτσια» των δυνάμεων που καραδοκούν στο εξωτερικό για να βγάλουν τη χώρα από το κοινό νόμισμα το δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times το οποίο βοηθά, όπως είπε, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ψήφο για τη δημιουργία αντιμνημονιακής, προοδευτικής κυβέρνησης με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ -τους «πλασιέ των συμφερόντων των δανειστών» όπως είπε- για εκβιασμό και τρομοκρατικά διλήμματα, τονίζοντας ότι «μεγαλύτερη απειλή είναι η συνέχιση του Μνημονίου».

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα, τη δημοκρατία και τον λαό από τη φιλοδοξία της ΝΔ να ξανακυβερνήσει αυτόν τον τόπο», είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ επιτέθηκε στο «λίβελο», όπως τον χαρακτήρισε, των γερμανικών Financial Times. «Στους παλιότερους, θα θύμισε τις προκηρύξεις των Γερμανών που ήταν γραμμένες και στα ελληνικά» είπε χαρακτηριστικά.

Την Κυριακή οι Έλληνες καλούνται να πάρουν μια κρίσιμη απόφαση, να δώσουν εντολή για κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, εντολή που μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να υλοποιήσει, αλλιώς θα οδηγηθούμε σε πολιτικό αδιέξοδο τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην τελευταία πριν τις κάλπες ομιλία του στο Μενίδι.

Σε υψηλούς τόνους, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στη ΝΔ για την στάση που κράτησε ως «αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση», ενώ δριμεία επίθεση άσκησε στον ΣΥΡΙΖΑ που πολιτεύεται με «σοφίσματα», αλλά και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. Μην αφήσετε τη χώρα να γίνει η Ιφιγένεια που θα θυσιαστεί στις Βρυξέλλες για να αποκτήσει ούριο άνεμο η Ευρώπη, είπε ακόμη.

«Στις 17 Ιουνίου θα κάνουμε την ανατροπή. Οι Έλληνες δεν θα ξαναγεμίσουμε τις φάμπρικες της Γερμανίας. Δεν θα εγκαταλείψουμε την πατρίδα. Θα κάτσουμε εδώ και θα αγωνιστούμε. Θα φτιάξουμε ξανά μια περήφανη Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Αιγάλεω.

«Το ΚΚΕ υποστηρίζει το ενιαίο και αδιαίρετο τρίπτυχο: Αποδέσμευση της Ελλάδας από τη λυκοφωλιά της ΕΕ, μονομερή διαγραφή του κρατικού χρέους και λαϊκή εξουσία, και η θέση αυτή σήμερα γίνεται περισσότερο επίκαιρη, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να εξετασθεί από την Κομισιόν η έξωση χωρών από την Ευρωζώνη και από την ΕΕ» υπογράμμισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από το Πεδίον του Άρεως και προσθέτοντας ότι «το πραγματικό δίλημμα για τον λαό είναι λαϊκή αντεπίθεση ή εσωτερική υποτίμηση και χρεοκοπία».
Τη θέση του ότι με τη Δημοκρατική Αριστερά ισχυρή, η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη, επανέλαβε ο Φώτης Κουβέλης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας αυτήν την φορά από τους πολίτες να δώσουν στη ΔΗΜΑΡ την τρίτη θέση στις κάλπες της Κυριακής. «Δώστε μας εντολή για λύση» είπε χαρακτηριστικά.

Για τις πολιτικές εξελίξεις και το διακύβευμα των εκλογών μίλησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στη τελευταία τους προεκλογική συνέντευξη Τύπου, στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, ζητώντας εκ νέου «πράσινη στροφή, που θα αλλάξει τον προσανατολισμό της οικονομίας δημιουργώντας ταυτόχρονα πλήθος θέσεις εργασίας».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Πρώτα η χώρα, μετά τις εκλογές η συζήτηση για το ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ο Γ.Ραγκούσης

Πολιτική εκδήλωση


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Σε πολιτική εκδήλωση ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών, Γιάννης Ραγκούσης, ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να εντείνουν τις προσπάθειες για να έχει το ΠΑΣΟΚ το καλύτερο δυνατό ποσοστό, ασκώντας δριμεία κριτική σε ΝΔ κκαι ΣΥΡΙΖΑ.
Επανέλαβε ότι μετά τις εκλογές θα έχουμε χρόνο να συζητήσουμε για την πορεία της παράταξης, αρκεί να έχει σωθεί η χώρα.
Προσέθεσε μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ πορεύτηκε στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις αποκλειστικά και ανεμπόδιστα με τις επιλογές της ηγεσίας.
Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι έδωσε προεκλογικά όλες τις δυνάμεις του και έκανε ό,τι του ανατέθηκε.


Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δραγασάκης: Συμφωνία με τους πιστωτές, όχι μονομερής παύση πληρωμών



Δραγασάκης: Συμφωνία με τους πιστωτές, όχι μονομερής παύση πληρωμών
Καταστροφική χαρακτήρισε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau, αποκλείοντας τη μονομερή παύση πληρωμών.

«Δεν μιλάμε για μονομερή παύση πληρωμών, αλλά για συμφωνία με τους πιστωτές μας» δηλώνει, επισημαίνοντας ότι μία έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την ευρωζώνη.

«Εμείς, απ’ την πλευρά μας, θέλουμε να καταστήσουμε την Ελλάδα λιγότερο εξαρτημένη από την έξωθεν βοήθεια» δηλώνει και τονίζει ότι δεν θέλει οι φορολογούμενοι της Ευρώπης να ρίχνουν λεφτά σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο μόνο για να σωθούν οι τράπεζες.

«Μία αλληλέγγυα και δίκαιη κοινωνία όπου θα υπάρχει απασχόληση για όλους είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος μας» δηλώνει ο κ. Δραγασάκης.

«Μέχρι τώρα γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση με διαρκώς νέα δάνεια και με σκληρά μέτρα λιτότητας. Είναι σα να δίνει κανείς σ’ έναν υπερχρεωμένο άνθρωπο κι άλλα δάνεια αντί για δουλειά. Αποτέλεσμα: η θεραπεία κατά της κρίσης κάνει την κατάσταση ακόμη χειρότερη».

Ο κ. Δραγασάκης διαβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν αντιπροσωπεύει τον κίνδυνο, αλλά την ελπίδα ότι το πρόγραμμα αυτό μπορεί να αλλάξει» και αποδίδει στο σύστημα του δικομματισμού την ευθύνη για την κρίση. Διαβεβαιώνει δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την Ελλάδα ως κομμάτι της Ευρώπης.http://newpost.gr

Read more...

Όχι Αλέξη, δεν είσαι ένας από εμάς...



Αχιλλέας Ιωακειμίδης

Ο Τσίπρας είναι τριαντάρης όπως κι εγώ. Γεννηθήκαμε περίπου την ίδια εποχή, έχουμε ζήσει στην Ελλάδα τα ίδια χρόνια, μεγαλώσαμε στην ίδια πόλη, οπότε μάλλον θα έπρεπε να χαιρόμουν που ενδεχομένως ένας από την γενιά μου είναι κοντά στο να γίνει πρωθυπουργός. Όμως δεν...

χαίρομαι με αυτή την προοπτική - του 'ναντίων ανησυχώ βαθύτατα. Αλέξη δε σε νιώθω έναν από εμάς.

Όταν εγώ αγωνιζόμουν να τελειώσω το σχολείο και το πανεπιστήμιο - να δώσω μαθήματα και να μην χάσω την εξεταστική, εσύ πρωτοπορούσες στις καταλήψεις. Τι να πρωτοθυμηθώ από τις καταλήψεις, τους δικούς σας αγώνες, την ανταπόκριση που είχαν και την Παιδεία που βρίσκεται σήμερα. Όταν εσύ Αλέξη μετά τις σπουδές, έψαχνες να δώσεις στην κομματική σου διαδρομή επαγγελματική συνέχεια εγώ είχα την αγωνία να βρω δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Όταν έδινες το πολιτικό σου στίγμα για πορείες και διαμαρτυρίες στο κέντρο της Αθήνας εγώ δεν μπορούσα να πάω στη δουλειά μου και οι δουλειές πολλών άλλων τριαντάρηδων πριν ανοίξουν κλείνανε. Όταν μας έπνιγε το μεγάλο ακυβέρνητο κράτος εσύ μας μιλούσες για άλλες 200 χιλ. νέες θέσεις εργασίας στο δημόσιο και έδινες ελπίδα εκεί που σήμερα υπάρχει τέλμα.

Γι' αυτό ανησυχώ Αλέξη, γιατί για μένα είσαι το παρελθόν χωρίς ρυτίδες. Είσαι αυτό που αντιστεκόταν όλα τα χρόνια που θυμάμαι στο ανίκανο σύστημα που κυβερνούσε και του έδινε το άλλοθι να μην κάνει αυτά που έπρεπε. Και αν θες η πετυχημένη σου διαδρομή για μένα δείχνει την απόλυτη αποτυχία του συστήματος για την οποία φυσικά δεν είσαι υπεύθυνος αλλά σίγουρα είσαι και συ συμμέτοχος.

Αλέξη, δεν αμφισβητώ τις προθέσεις και τις ικανότητές σου, σέβομαι ότι είσαι αριστερός, ένα πράγμα δε συγχωρώ από άνθρωπο της γενιάς μου - να λέει συνειδητά ψέματα - .

Και αν σου δοθεί η ευκαιρία να κυβερνήσεις, για να πετύχεις και να βοηθήσεις τη γενιά μας, που την έχει ακρωτηριάσει η κρίση, θα είσαι καταδικασμένος να κάνεις όπως οι προηγούμενοι, ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που μας λες τόσο καιρό...

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο http://aioakimides.posterous.com/138124837


parapolitiki.com


Read more...