Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Επίθεση σε εκλογικά περίπτερα από τη Χρυσή Αυγή καταγγέλουν ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ



Επίθεση σε εκλογικά περίπτερα από τη Χρυσή Αυγή καταγγέλουν ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Επίθεση στα προεκλογικά τους περίπτερα από ομάδα κρούσης 25-30 Χρυσαυγιτών με μηχανές στην Κεντρική Πλατεία των Άνω Λιοσίων καταγγέλλουν σε κοινή τους ανακοίνωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ.



Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρουν πως στις 9 το βράδυ της Παρασκευής και ενώ εκείνη την ώρα στην πλατεία βρισκόταν πλήθος κόσμου με τα παιδιά του, τα μέλη της Χρυσής Αγή  αφού κύκλωσαν την πλατεία φωνάζοντας συνθήματα όπως «ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» κ.ά. αποβιβάστηκαν από τις μηχανές τους και, βρίζοντας, απειλώντας και κραδαίνοντας λοστούς, μαχαίρια, σιδερογροθιές και κάθε λογής επικίνδυνο εξοπλισμό και εν συνεχεία κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των εκλογικών περιπτέρων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των μελών και φίλων τους.

Ολιγάριθμη αστυνομική δύναμη παρακολουθούσε απαθής από απόσταση 30 μέτρων τις απειλές και τους προπηλακισμούς τους έως ότου τελικά 2 αστυνομικοί μπήκαν μπροστά τους παρακαλώντας τους να αποχωρήσουν.

Φεύγοντας οι Χρυσαυγίτες κατέστρεψαν το μοναδικό άλλο περίπτερο κόμματος που υπάρχει στην πλατεία, αυτό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που δεν είχε παρόντες φίλους του κόμματός τους, ποδοπατώντας, μεταξύ άλλων, εκούσια ή ακούσια, και 2 ελληνικές σημαίες στο διάβα τους.

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Αυτό το περιστατικό έρχεται σε συνέχεια των καθημερινών απογευματινών μηχανοκίνητων περιπολιών τρομοκρατίας της ΧΑ στα Άνω Λιόσια και στις γύρω περιοχές.

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική δράση της φασιστικής αυτής οργάνωσης και την "ανεξήγητη" ανοχή του κρατικού μηχανισμού απέναντί της που αντικειμενικά ενθαρρύνει αυτήν τη δράση.»http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: