Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Δραγασάκης: Συμφωνία με τους πιστωτές, όχι μονομερής παύση πληρωμών



Δραγασάκης: Συμφωνία με τους πιστωτές, όχι μονομερής παύση πληρωμών
Καταστροφική χαρακτήρισε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau, αποκλείοντας τη μονομερή παύση πληρωμών.

«Δεν μιλάμε για μονομερή παύση πληρωμών, αλλά για συμφωνία με τους πιστωτές μας» δηλώνει, επισημαίνοντας ότι μία έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την ευρωζώνη.

«Εμείς, απ’ την πλευρά μας, θέλουμε να καταστήσουμε την Ελλάδα λιγότερο εξαρτημένη από την έξωθεν βοήθεια» δηλώνει και τονίζει ότι δεν θέλει οι φορολογούμενοι της Ευρώπης να ρίχνουν λεφτά σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο μόνο για να σωθούν οι τράπεζες.

«Μία αλληλέγγυα και δίκαιη κοινωνία όπου θα υπάρχει απασχόληση για όλους είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος μας» δηλώνει ο κ. Δραγασάκης.

«Μέχρι τώρα γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση με διαρκώς νέα δάνεια και με σκληρά μέτρα λιτότητας. Είναι σα να δίνει κανείς σ’ έναν υπερχρεωμένο άνθρωπο κι άλλα δάνεια αντί για δουλειά. Αποτέλεσμα: η θεραπεία κατά της κρίσης κάνει την κατάσταση ακόμη χειρότερη».

Ο κ. Δραγασάκης διαβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν αντιπροσωπεύει τον κίνδυνο, αλλά την ελπίδα ότι το πρόγραμμα αυτό μπορεί να αλλάξει» και αποδίδει στο σύστημα του δικομματισμού την ευθύνη για την κρίση. Διαβεβαιώνει δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την Ελλάδα ως κομμάτι της Ευρώπης.http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: