Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Το υπουργικό συμβούλιο του Αντώνη Σαμαρά

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ



Το υπουργικό συμβούλιο του Αντώνη Σαμαρά
Συγκρατημένα μεν αλλά με την αυτοπεποίθηση του νικητή κατεβαίνει αύριο η Νέα Δημοκρατία στο εκλογικό τερέν. Οι κρυφές δημοσκοπήσεις της τελευταίας εβδομάδας έκαναν πολλά από τα γαλάζια στελέχη να δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξα, αλλά προετοιμασμένα για ένα σκληρό με τον ΣΥΡΙΖΑ ντέρμπι το βράδυ της Κυριακής.


Απαραίτητη προϋπόθεση για τη Συγγρού σε περίπτωση που δεν συγκεντρώσει ποσοστό αυτοδυναμίας είναι να κόψει πρώτη το νήμα της κάλπης ώστε να καταφέρει στα υπουργεία να ηγηθούν δικά της στελέχη.

 Ο Αντώνης Σαμαράς έχει μελετήσει προσεκτικά το πρόσωπα που θα επιλέξει να καθίσουν τελικά στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου.

Ανάμεσα στους υποψηφίους είναι από τη μία πλευρά τα έμπειρα στελέχη της Συγγρού και απέναντί τους οι νέοι χωρίς προϋπηρεσία σε υπουργικά χαρτοφυλάκια.

Στο υπουργείο Οικονομικών, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα πάρει κανένα ρίσκο και όλα δείχνουν ότι θα επιλέξει για τη θέση του «τσάρου» τον εαυτό του.

Το υπουργείο Εσωτερικών ενδεχομένως αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φαίνεται ότι διατηρεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο είχε αναλάβει ως υπουργός επί Λουκά Παπαδήμου.

Στο κυβερνητικό σχήμα ο κ. Σαμαράς θα αξιοποιήσει την Ντόρα Μπακογιάννη κατά πάσα πιθανότητα στο υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο η ίδια γνωρίζει καλά αφού είχε αναλάβει καθήκοντα ΥΠΕΞ για περίπου τρία χρόνια έως τον Οκτώβριο του 2009 επί κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος θα οδηγηθεί στο υπουργείο Παιδείας ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης ίσως αναλάβει καθήκοντα υπουργού Ανάπτυξης. Στο υπουργείο Μεταφορών παίζουν τα ονόματα του Μάκη Βορίδη, στο οποίος διέτελεσε υπουργός επί κυβέρνησης Παπαδήμου ενώ έντονα ακούγεται και το όνομα του Ευριπίδη Στυλιανίδη, οποίος ήταν επιλογή για το εν λόγω υπουργείο από τον Κώστα Καραμανλή προτού μεταπηδήσει λίγο αργότερα στο Παιδείας.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης οδηγείται ο αρεοπαγίτης και πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου. Το ντεμπούτο της στο υπουργικό συμβούλιο θα κάνει η Όλγα Κεφαλογιάννη ως υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος φαίνεται να οδηγείται στο υπουργείο Απασχόλησης. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη κλειδώσει τα ονόματα για τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας ενώ για το τελευταίο συζητείται έντονα ακόμη και η ενσωμάτωσή του στο Ανάπτυξης.

Χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει ο νυν εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης ενώ το δεξί χέρι του προέδρου της ΝΔ, Χρύσανθος Λαζαρίδης θα διατελέσει υπουργός Επικρατείας.

Αθηνά Παπακώστα
 http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: