Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Απομάκρυνση απο το ΠΑΣΟΚ και στροφή προς τα δεξιά εισηγούνται στον Α. Σαμαρά συνεργάτες του

Διέξοδο αναζητά η κυβέρνηση υπό το βάρος των εξελίξεων όπου από τη μια πλευρά η τρόικα δεν επιτρέπει χαλάρωση του προγράμματος, από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους και ο χρόνος πιέζει για την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας.
Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο – και με το σενάριο των πρόωρων εκλογών να παραμένει ανοικτό – ο πρωθυπουργός έχει κρυμμένες στο συρτάρι του δυο διαφορετικές εισηγήσεις που θα φέρουν στην κυβέρνηση την πολυπόθητη "φυγή προς τα εμπρός".
Η μια εισήγηση, από κορυφαίο στέλεχος του Μεγάρου Μάξιμου και στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, προτείνει "στροφή προς δεξιά" στοχεύοντας στη συσπείρωση της βάσης του κόμματος. Ο "εμπνευστής" αυτού του σεναρίου -αν και έχει Αριστερές καταβολές- προτείνει "στροφή προς τα δεξιά" και για έναν ακόμη λόγο:
Θεωρεί ότι η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ έπληξε τη ΝΔ και θα πρέπει η παράταξη να πάρει σαφείς αποστάσεις από τον κυβερνητικό της εταίρο.
Η δεύτερη εισήγηση που εξετάζει ο πρωθυπουργός έχει να κάνει με τους ξένους δανειστές. "Διώξε την τρόικα" εισηγείται στον Αντώνη Σαμαρά στενός συνεργάτης του που έχει γνώση της "πραγματικής οικονομίας" με το επιχείρημα ότι έτσι θα πετύχει το άνοιγμα προς το κέντρο των ψηφοφόρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του paraskhnio.gr ο πρωθυπουργός μελετά προσεκτικά και τα δυο σενάρια αναζητώντας σημεία σύγκλισης. Πάντως το σχέδιο για να επιτευχθεί η χαμένη δυναμική της κυβέρνησης δεν αναμένεται να αποκαλυφθεί πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
egiakoumis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: