Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Πράσινο φως από ΕΕ για τα μεγάλα οδικά έργα στην Ελλάδα



Ανοίγει ο δρόμος για την τελική έγκριση κοινοτικών χρηματοδοτήσεων για τους τέσσερις οδικούς άξονες στην Ελλάδα τονίζει ο Όλι Ρεν μετά τη συνάντησή του με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην επανεκκίνηση της κατασκευής τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα, εξέφρασε σήμερα Τρίτη ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε στην Επιτροπή, στις Βρυξέλλες, με τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Όπως αναφέρει ο Όλι Ρεν, σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε λίγο μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό, τα έργα στους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας θα έχουν άμεση επίπτωση στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Ο επίτροπος Οικονομίας τονίζει ότι η συμμετοχή κορυφαίων ευρωπαϊκών κατασκευαστικών εταιρειών στην επανεκκίνηση των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων θα στείλει μήνυμα στους διεθνείς ιδιώτες επενδυτές για την αυξανόμενη επενδυτική ελκυστικότητα της Ελλάδας, ενώ παράλληλα θα ενθαρρύνει συμπράξεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στη χώρα.
Συνεχίζοντας, ο Όλι Ρεν τονίζει ότι, όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες στην Ελλάδα, θα ανοίξει ο δρόμος για την τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφορικά με την κοινοτική χρηματοδότηση των έργων.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται σκληρά, στηρίζοντας τις ελληνικές προσπάθειες και βοηθώντας τη χώρα να ξεπεράσει την κρίση και να χτίσει ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο που θα φέρει ευημερία και απασχόληση στον ελληνικό λαό» καταλήγει η ανακοίνωση του Όλι Ρεν.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: