Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Μητσοτάκης: Oι μετακινήσεις θα γίνουν εθελοντικά ή υποχρεωτικά...



Σκοπός μας δεν είναι οι απολύσεις εκπαιδευτικών, αλλά η κινητικότητα, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια συνάντησής του με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ. Διαμήνυσε πάντως, ότι οι...
μετακινήσεις θα γίνουν, είτε εθελοντικά, είτε υποχρεωτικά.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεσήμανε ότι η κινητικότητα θα πρέπει να γίνει εθελοντικά, αλλά, όπως είπε, σε καμία περίπτωση δεν θα διαφωνήσει εάν κάποια στιγμή γίνει και υποχρεωτικά.

Όσον αφορά ως προς τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα μετακινηθούν και οι προτεραιότητες που θα τεθούν στις μετακινήσεις, όπως είπε, είναι θέμα του υπουργείου Παιδείας.

Για το μεταβατικό διάστημα, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου, ώστε να είναι το μικρότερο δυνατό.

Η καθηγητές ζήτησαν να καταργηθεί η ρύθμιση του νέου πειθαρχικού δικαίου, σύμφωνα με την οποία για οποιοδήποτε παράπτωμα και χωρίς να έχει αποδειχθεί η ενοχή, ο εκπαιδευτικός τίθεται σε αργία.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από την ΟΛΜΕ να υποβάλει σημείωμα, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και παραδείγματα ακραίων περιπτώσεων εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε αργία, προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές στο πειθαρχικό...
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: