Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Νέα εμπλοκή: «Μπλόκο» της Τρόικα σε όλα τα πρώτα νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ!


nteklan-kostelo-troika-ypoik
Ραγδαίες είναι, όπως όλα δείχνουν, οι εξελίξεις στον τομέα των διαπραγματεύσεων με τους «θεσμούς».
Σύμφωνα με αποκάλυψη του Πολ Μέισον του «Channel 4» ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους Θεσμούς Ντ. Κοστέλλο με επιστολή του μπλόκαρε όλα τα νομοσχέδια που σχεδίαζε να περάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τη Βουλη.
Πρόκειται για τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και για τις 100 δόσεις.
«Αν προχωρήσετε, είναι μονομερής ενέργεια» υποστηρίζει «και πρέπει να προηγηθούν συζητήσεις με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου», αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοστέλλο στην επιστολή του.
Σύμφωνα με την επιστολή ο Ντ. Κοστέλλο αναφέρει:
«Στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη, αναφερθήκατε στο σχεδιαζόμενο πέρασμα από τη Βουλή αύριο του νομοσχεδίου για την ‘ανθρωπιστική κρίση’. Επίσης αντιλαμβανόμαστε ότι άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες, περιλαμβανομένης της ρύθμισης χρεών, είναι διαδικασία αποστολής στη Βουλή σύντομα.
Θα απευθύναμε ισχυρή έκκληση να υπάρξει η κατάλληλη πολιτική διαβούλευση πρώτα, συμπεριλαμβανομένης της συνέπειας στις προσπάθειες μεταρρυθμίσεων. Υπάρχει αρκετά θέματα που πρέπει να συζητηθούν και χρειάζεται αυτό να γίνει ως ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο πακέτο.
Πράττοντας διαφορετικά αυτό θα συνιστά μονομερή και αποσπασματική κίνηση που δεν συνάδει με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί, περιλαμβανομένης ανακοίνωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου».
Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος η Κομισιόν θεωρείται ως ο ποιο διαλλακτικός από τους «θεσμούς». Το γράμμα του Κοστέλο αναφέρει πρακτικά πως αν το κοινοβούλιο ψηφίζει αύριο το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση θα υπάρξει παραβίαση της συμφωνίας που υπεγράφη στο Eurogroup.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: